Új privát üzeneted érkezett!

Detti, reggelre nekem is lett tojasom... csomom... es meg ilyen nem is volt, jol elaztam... mi a feszkes fenetol vajon? :) oke, gyerek este kisse irritalt volt es eleg sokat szivta, na de egy terhelestol ennek csak nem kene.
Es nem birom egyelore rendesen kifejni, a csomo meg megvan... ehhh... en is most majd megint ezzel kezdek szoptatasnal, bar elozo kanyarban ez nem segitett.

luna6
 
 


Yadine!
Örülök, hogy egyetértesz :D
akkor nálatok nagy nap a mai :D:D Alex már 20 napja pocakban volt ilyenkorra :D:D:D
És ha kivárod, hogy éhes legyen? Néha Alex se éhes reggel és csak szivja, kiköpi... azt megunom és megvárom,amíg mondja a magáét, hogy éhes :D:D

Geo!
Jó a péntek :D Várunk benneteket. kicsit nagyobb kupival, de annál nagyobb szeretettel :D És akkor legalább a tálakat is visszaadom :D
Én látatlanban azt mondom, hogy 3as kell már a pasasnak :D:D
Én tuti nem időponthoz kötném a kaját, hanem csak kb időponthoz. Tehát kicsit lehessen leve csúszni. Tudod, te sem mindig ugyan akkor elszel. Másképp emészt a gyomrod, kicsit maradt még benne, vagy korábban kiürül... Szóval én a 2,5-4,5 intervallumot szoktam betartani. ez szerintem elég tág, ehet vele tervezni, ha elmenetelről van szó, de mégis ad teret a gyereknek is, hogy megéhezzen,a mikor szeretne. Alex mintababa tipusú. Betrajta a szabályokat. Nagyjából átalussza az éjszakát (most minden másnap kb), kihúzza a kajaidőt 4 órára (mondom, Hanna nem igen csinált ilyet magától :D Ő éjjel is kérte a 3 óránkénti jussát :D:D Husigombóc is volt :D:D)


Kép Kép 5 hónapos körül Kép itt is látszik miiiilyen husigombóc :D Kép Itt meg fél évesen már ülve :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


És most jön Alex :D

Kép Koncentráltan kéz nézegetős :D

Kép szépszemű :D

És végül Hannáról az egyik kedvenc képem:
Kép

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 

 
 


De édes Hanna! (is)
Semmi baj VOk a DVD-vel amikor küldöd, küldöd, így is úgy is köszi előre is, tényleg bármikor jó, másnem az új talin, arra csak eljutok én is!!!!

Szende talpa 9 cm, kéne egy összesítő, de majd végigpörgetem, h
milyen hosszakat írtatok.

Én azt értem szűkítőnek a hordozóban, ami abban a teknő szerűben külön egy betét, de kivehető. Mindjárt nézek képet

detti_10
 
 


Kép

az a szürke rész a kérdésem, az alatt deréknéál volt ék alakú kitömő, azt ugye már régebben kivettük, de ezt a szürkét nem tudom, már ki lehet? Kell ezen aggódni? Ha összenyomódik benne a pici karja (főleg az a rész) akkor kiemelni és kész, vagy..?
detti_10
 
 


azaz nem si akarja, hanem a válla nyomódik összébb.

Hááááát Geo, csúcs az utolsónak érkezett kisbabád a forgással, "idő előtti" kinyomással, fejtartással, stb. Nagyon erős, klasssz kissrác. Szende még nem fordul :-( de állítólag nem kell aggódnunk.
detti_10
 
 


Az a szukito, azt nyugodtan kiveheted szerintem, az nem biztonsagi okokbol van benne, mint a derektamasz. (amire nekem a leiras azt mondja, hogy egyelore nem lehet kivenni meg)

luna6
 
 


Vok, édesek a kölkök. Basszus, Hanna már 6 hónaposan ilyen ügyesen ült?

Detti, én pont a minap vettem ki azt a szűkítőt, amit még Luna tanácsára vettünk, azt a puha kis izét, ami tartja a fejét és nem engedi összenyekleni. Most már ügyesen elvan benne, így száműztem.

Ja, eszembe jutott az egyik gondolat Aron és Zoe kapcsán, mi Jenny Natijával vagyunk napra egyidősek korrigált kor szerint. Bár Aron is közel van, csak 3 nap a különbség. ;)

Luna, oh, Te szegény. Mindig van valami.

Kellett amúgy dicsekednem a kajálással. Tegnap nagy nehezen értük el az 510-et, abból kétszer csak 60-at evett.
Nálunk amúgy nagyon jellemző, hogy reggel eszik a legkevesebbet, hiába 8-10 órás szünet. Mondjuk reggel én sem tudok sokat enni, 1-2 évvel ezelőttig nem is reggeliztem soha. Még ovis, iskolás korunkban sem úgy mentünk el otthonról, hogy ettünk volna. Ez mondjuk szerintem nem volt a legjobb húzás.

Ha tudnám, hogy mit akartam körkérdésként feltenni...

Képzeljétek, megvettem tegnap az etetőszéket. Tudjátok, a helytakarékos, praktikust. És csak 6.000 píz volt. Ez az: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Miért ugatnak be vadidegen emberek az utcán, hogy miért nincs sapka a SAJÁT gyerekemen??????????????????????
Az agyam eldobom.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Feltik helyetted is a csajodat :)

tenyleg, es miert nincs rajta? :) most joido van odahaza? anyam hetvegen szar idokrol beszelt, telikabatosrol, de egyreszt mashol van, masreszt tulozhatott is, harmadreszt lehet kimelegedett :)

luna6
 
 


Sziasztok!

Köszi a választ, szerintem is aranyos a talpméregetés, csak nem tudtam kitalálni, mi okból tesszük :-)

Luna szegény, sikerült valamit tenned a csomóddal?

Vok, tök oda-vissza voltam a képektől!!!!!Pont tegnap néztem meg, hogy Andris 5 hónaposan forgott mindkét irányba, 6 hónaposan kúszott-mászott, 9 hónaposan állt és kapaszkodva járt, 10 hósan meg egyedül járt. Annyira nem akarom még, olyan jó, hogy Beni ilyen picibaba!!!!!! És elvileg már csak két hónapunk van hátra, aztán mobil lesz, 1.5 év múlva meg letörli a puszit, hogy "Nemár, anya, nagyfiú vagyok!" De annyira édesek a fél éves képek!!!! Meg az Alexesek is!!!!!!

Yadine, tök megható, hogy napra pontosan tudod :-) meg hogy végre ott szuszog Máté!!

A védőnőm a következő magyarázatokat találta:

- egy hósan fehér lepedékes volt a szája Beninek, arra jött, hogy keveset eszik és alultáplált, mutassam meg doktor néninek is. Meg mérjem a szopit mindig, meg először tömjem meg táppal, utána szopjon, hogy biztos jusson neki elég kaja...
- két hósan kis husi zsiros melle volt, ahogy feküdt, kidudorodott a melle, de a hájtól, erre találta ki, hogy tyúkmellű.
- három hósan pedig 3 hétig nem nőtt egy centit sem (akkor volt 66 centi), arra jött a hormonálisan kisnövésű, mert szerinte legalább 1 cm-t nőnie kellett volna. Mondtam neki, hogyha máshogy tartjuk a mérőt, tuti megvan a neki hiányzó centi. Meg ne aggódjon, mert a bátyja is 2.5 évesen 18 kilo és 105 centi, nem vagyunk az a kis család (én is röpke 178 centi vagyok). Nálunk ez nem rizikó. Erre leszídott, hogy a Beni attól még lehet kicsi és ezt igenis figyelni kell.

Én az ilyenen csak röhögök, vajon mikor mit fog kitalálni, de vajon egy parázósabb anyuka mit szól hozzá? Vagy ha nekem is olyan pontot talál el, aminél jobban féltem a gyereket, akkor nálam is belém tudja ültetni a rossz gondolatokat. Na, szóval én nem vagyok védőnő fun, de remélem, ez majd veled változik :-)

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszter, ez a védőnő naggggyon idióta (Bocsi Yadine).

Luna, mikor délelőtt lent voltam, itt nem fújt még a szél illetve ha fújt, akkor is csak enyhén és hideg sem volt. Én ujjatlanban nyomultam, igaz, Léna rajtam volt a kendőben, ami azért melegít. Mikor lementünk, még volt rajta sapka, de aztán bealudt, egyik füle a mellkasomnál, másikon meg a kendő. Amúgy mániákusan nagyon el akarom kerülni, hogy túlöltöztessem. Na, mindegy, akkor is utálom és soha nem fogom megszokni, hogy belepofáznak.

És rohadtul idegesít, hogy nem jut eszembe az a kérdés. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Egyelor enem jutottam elorebb, nem tudtam kiapplikalni az elzarodast. kovetkezo szopinal harmadik proba... eleg fajos szegeny... haat lehet ma meg dokibacsit is latogatok. ecceruen ilyen nincs is, komolyan :D:D

luna6
 
 


A kendoben nalam is mindig melegebb van, es plane ha a fejet is takarja en sem adnek ra :)

En is tuloltoztetestol tartottam mindig Mancinal, ugyhogy ot sikerult nem tuloltoztetni. Aronnal most a visszaja, itt eleg szelsoseges homersekletek tudnak lenni a lakasban, es fogalmam nincs rola mit adjak ra, foleg mit vegyek le rola ha kimegyunk :)

luna6
 
 


Vok,
ááhh.. kupi nem baj, látnád mi van itt :lol: :D
jajj, Hanna és Alex nagyon édik!!! és már megint az jutott eszembe, ahogy elnézegettem Hanna ülős képei, hgy mindjárt felnőnek ezek a picik is :shock:
ja, de azrt gonolom a vacsi időpontja, meg a fürdetés az fix, ugye? és ezt nem zavarja össze, ha pl. 7kor van vacsi, de mondjuk fél6kor is evett? (bocs a hülye kérdésekért :P )
és pénteken mikor menjünk? :roll:

Luna,
drukkolok, hogy azért mégiscsak eltűnjön a csomód...

Csilla,
akkor most n is felteszek egy kérdést, én is eldobom az agyam, mert: miért kell vadidiegen embereknek a babakocsimat szó nélkül tologatniuk???????????????? :x
ugyanis az történt, hogy amikor jövünk haza sétából, akkor mindig a kapuban betámasztom a kocsit, mármint lefékezem, és kinyitom a kóddal a kaput, meg kitámasztom, hogy be tudjunk jönni. az utcán aki jön, csak a babakocsi felét látja, meg azt, hogy én bemegyek, a babakocsi meg marad. de én mindvégig ott vagyok a kocsi mellett, csak ezt kintről nem látni...
no halljátok ott támasztom ki a kővel épp az ajtót, amikor egy nő odalép a babakocsihoz, és elkezdi befelé tolni az ajtón (amivvel én ügyködtem). azaz csak tolná, merthogy amint megfogta a kocsit, észrevett engem, hogy kb olyan fejet vágok, mint aki mindjárt nekiugrik.... erre tök megzavarodva kérdezi: segythetek? mondom köszönöm, nem.... :twisted: és gyorsan elhúzta a csíkot (ugyanabba a házba jött be, ahol mi lakunk..) először azt gondoltam, hogy biztosan csak nem fért el a kocsitól, és azért tolta arrébb, de nem!!! simán elfért volna, sztem azt hitte, hogy kint hagytam a gyereket... de az az arc neki, ahogy meglepődött, hogy ott vagyok...áááá, na mndegy... :? :twisted:
Vendég
 


hat el nem tunik, mitol is tenne? fejovel nem jon ki, gyerek nem hajlando szivni mert nem jon... amug is ordit mert most a masikra is ordit valamiert... k..-va jol elvagyunk amugy...

luna6
 
 


lányok,
szerintetek miért nem jött még meg a tgyásom???
van hozzá annak köze, hogy pl. ha gyest kapok, akkor tgyást nem, vagy ilyesmi?
Vendég
 


Lesznek még idióta kérdések, de majd hozzászoktok. Más lehetőség nem nagyon van. :lol:

Geo, bizony baromi gyorsan felnőnek, úgyhogy én most próbálom minden percét kiélvezni a Bencével töltött időnek. Lilivel mindig vártam valamit, először hogy ne fájjon a hasa, aztán hogy kinőljenek a fogai végre, közben azt, hogy másszon, üljön, álljon, mondja ki az első szavait....stb. Aztán hipp-hopp túl lettünk mindezen. Most nem várok semmit (persze titokban igen), hanem élvezem, ami most van. Így próbálom lassítani az időt. Aztán majd kiderül használ-e valamit :lol:

Geo, Vok és akit még érdekel: jövő héten egy Ikeázás? Amolyan soron kívüli babatali :lol: Vagy csak nekem van mehetnékem?

Ma mondjuk megyünk megint fogorvoshoz. Na hát ahhoz pl. semmi kedvem.

Luna, sajnálom a csomót, neked tényleg mindig jön valami finomság az életedbe. :cry:

Vok, Hanna egész héten otthon van? Ja, a házat kérdeztem Andristól, és OK, ha még szeretnétek. A részleteket majd személyesen :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Geo!
Bármikor jöhettek, amikor nektek jó. Hanna olyan 2től itthon van.
Be voltál valahova jelentve Dávid születése előtt? Ha nem, akkor csak GYES jár. És egyébként igen: egyszerre csak 1 juttatás jár.

Hari!
Jajjjj, de szupi! Köszi! :DD: Hanna nagyon boldog lesz :D és legalább letudtam a karácsonyi ajándékát :D:D:D
Nem, csak tegnap volt itthon, mert jött az Eszter barátnőm a 3 gyermekével :D
Csüt-pénteken végez korábban.
Lili otthon van?
Vasárnap egy állatkert????

Mennem kell, álmos egy manó itt mellettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.09.28 14:48-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


sziasztok,

bocsi, eltűntem, volt ezmegaz, meg keresztelőt szerveztünk, plusz az anyós-problémák is kezdenek elharapózni, stb., stb., de nem magyarázkodom, itt vagyok.

nekünk pont ilyen vector hordozónk van, mi már rég kivettük a szűkítőt, a deréktámasz még bent van. Vencel elmúlt 4 hós, hihetetlen hogy szalad az idő.
én a gépen állítottam be azt a képernyővédőt, ami pörgeti a képeket a képek mappából, és persze az tele van a gyerkőc képeivel, és órákig elnézegetném, hogy nemrég még milyen picike volt, most meg alig bírom el. :-)
tanulunk egyedül elaludni. néha vannak küzdelmek, ordítás, de általában sikerül, persze csak napközben. vacsi után kell egy kis összebújás, de kétszer már akkor is kikészített, és fogtam, leraktam, és szó nélkül elaludt. :-)
ma iszonyú napunk van. egész nap nyűgös és sír, most végre elaludt, remélem legalább másfél órát kihúzza. (ilyenkor szokott 3-at is aludni).
védőnő nálunk kedves, aranyos, jön havonta, most már hasznát veszem, hogy elkezdtük a hozzátáplálást, de eddig nem sok hasznos tanácsot adott.

Luna, sajnálom a csomót.

Csilla, most már nagyon felcsigáztál ezzel a körkérdéssel. :-D

már nem tudom, ki kezdte, de Vencus talpa 9 cm.
jövőhéten megyünk oltásra, akkor megtudom a többi paramétert, mert már nem tudjuk megmérni a súlyát, mert lelóg a mérlegről. :-) kb. 7 kg és 65 centi körül lehet.

Vencel is tavaly ilyenkor már 11 napja pocakban volt. :-)

Vok, Hanna nagyon édes a képeken!

Geo, szereti Dávid a babazenét? én kipróbáltam, de nem hatotta meg a gyermeket. azt mondták nekem, hogy kocsiban, ha hosszabb útra megyünk, ezt tegyük be, és nyugi lesz az úton. ezt még nem próbáltuk ki, mert nem mentünk még sehova, de talán a 23-i hétvégén végre kikapcsolódunk picit. viszont halász judit jöhet bármikor, azonnal csönd lesz és figyel, hogy honnan szól. :-) meg kell zabálni!

Klau

Kép
pkklau
 
 


Tiszta takony a párom is és mára már én is :(
Vok, ha coryzaliát kell adnom Dorkának, hogyan adagoljam? Bár hátha elég lesz neki az is ha én szedem...

KépKép
tatim
 
 


Na sziasztok.

Visszakaptam a gépet! Köszi Voki meg Nanetto a segítséget.
Úgyhogy ígérem lassan küldöm a képeket.

Na tegnap nem tudom mi volt Levivel, de nagyon-nagyon nyűgös volt, torka szakadtából üvöltött állandóan, semmi se volt jó neki. Remélem csak front volt.

Én meg a családi pótlékot nem kapom?!?!?

Luna: meleg zuhany, maszírozás, fejés! :) Hidd el segít. :) Ja és én éjszakára is jól bebugyoláltam. :)

Ja, én hülye vagyok. 18-án reggel oltják a gyereket, 19-én reggel meg utazunk. De be szeretnék ugrani egy órára, mert rajtatok kívül Lunát meg Áronedut is szeretném látni. :)

Tatim: jobbulást.

Nekem meg végre elmúlt az ekcémám a cicimen, erre ma visszajött. :(

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Jaj Csajok nem kell bocsánatot kérni, ha panaszkodtok a vnőre. :lol: Én is tudnék az enyémre, mert igen, hozzám is jár ááám. :lol: És amiket én nem tudok, ő sem tudja. :lol: Viszont elkezdi magyarázni a köldökápolást. :shock: :shock: :shock:
Mondom, miiii vaaaan?
És rá kell jönnöm így gyerekkel, hogy én is mondtam baromságokat. :lol:

Vok,
tündériek a gyerekek, biztos sokan mondják, de hasonlítanak szerintem.
Kipróbálom holnap reggel, hogy kelés után nem szoptatom meg rögtön, hanem megvárom míg kéri. Csak olyan fura, hogy én kényelmesen reggelizem, tömöm a fejem, a gyerök meg már éjszaka óta nem evett. :lol:

Luna,
ajjajjajj ez nem jó. Próbáltál kézzel fejni? Sokkal jobban ki lehet üríteni kézzel szerintem. De mondjuk a szopi a legjobb, de írtad, nem válik be az sem. Én kézzel fejek, mert észrevettem, hogy amikor már a fejővel nem jött semmi, kézzel még igen. Meg vizes textilzsepi vagy ilyesmi a mikróba pár másodpercre, és fejés közben rátenni. De mintha rémlene, hogy nem vagy kezdő a témában.

Geo,
nekem van olyan, hogy fél hatkor szopizik rendesen, aztán hétkor mielőtt elalszik megint, és kéri is elalvás előtt. Aztán van olyan is, hogy öt-hat között alszik egy jót, de ettől még hét-nyolc között vígan elalszik, ahogy szokott. Szóval bármi történjék is, hétkor, fél nyolckor, fürdés után szopi és alvás akármi van is.
Ha jól emlékszem nálad lepődtem meg, hogy mikor hazajöttetek a kórházból milyen sokat evett, tök jól beindult a tejed. Mi történt hogy pótolod? Nem hízott? Sógornőm mondta, aki három gyerkőcöt szoptatott hogy úgy döntött nem méregeti, hanem megbízik a gyerekében, hogy szól ha éhes, eszik amennyit akar, nem aggódik.


Csilla,
gratula a 100gr-hoz! Az már egészen jóóó!!!

KépKép
yadine81
 
 


Nem vagyok kezdo

es most ott a lecke, itt mindenki az apasztast nyomatja... ugyhogy most raghatom ezt a gittet is. Annyira mas vilag ez itt, hogy hirtelen nem is tudom...

luna6
 
 


Sziasztok

Mielőtt elfelejtem, Arni talpa 8-8,5 cm, úgyhogy asszem mi nyertünk :lol: :lol: Nehéz volt mérnem, mert állandóan behúzta az ujjacskáit :D , meg tudnám zabálni ilyenkor :lol: :lol:
Egyébként én is mindig puszilgatom a talpacskáját, amikor szabadon van :D .

Na, tegnap először evett krumplit, olyan cuki volt, olyan türelmesen eszegette, ma már nem volt annyira türelmes, mert épp alvásból kelt fel és volt még valami bánata is szerintem, ezért sírdogált, úgyhogy a végére nyugodott csak meg.

Vok a krumplit nem csak azért adom neki, mert már apad el a tejem, hanem azért is, mert már úgy gondolom, hogy itt az ideje. Már mindjárt 4 hónapos lesz, most már elég erős a szervezete ahhoz, hogy meg tudja emészteni.
Te tudsz valami mást is? Miért várnál a 6. hónapig?
Hanna és Alex nagyon édesek a képeken :lol: :lol: :lol:

A mi autós hordozónk régebbi fajta és nincs neki újszülött szűkítője, így mindig textil pelussal oldottam meg, de most már nem kell.

Szia Pklau! :lol:

Geo engem meg az idegesít, hogy benéznek a babakocsiba, hogy jaj, de szép baba és megfogják a kezét :!: :!: Ne tapogassák, ilyenkor mindig mondom, hogy a pocakját, lábát lehet, de a kezét ne már!

Lassan lehet overált adni a porontyokra :D ma délután, este felé nagyon hideg volt már. Mi mindig fürdés előtt szoktunk ki menni, akkorra már nagyon hűvös volt.

Eszterxx csodálom a türelmedet a védőnéni felé (bocs Yadine, nem általánosítok), de úgy meg tudják bántani az embert az ilyen megjegyzések, nem is gondol bele.

Na megyek, jó éjt :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Tudom Luna. De ne apaszd el!!!

Ja Levi talpa 9-9,5 cm.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Nem akarnam en sem am :) csak ez egy mas vilag es piszok nehez benne az arral szemben uszni...

amde jo hirek: veeeeeeeeeeeeeeeeeeeegre egy napi kusdelem es randa bedurranas es 'nem tudom kifejni' es 'aron az istennek sem akarja kidugitani' utan mivel bekes volt a lefekvesnel megkapta a full beallt mellet (legalabb ket ha nem 3 tojasnyi volt mar az izebize... eeeeeeeeeeeeeeeees kiszivta!!!!! :D:D:D edes egy gyerek!!!!

es magamnal sem tudom mi a frasztol jott ez most elo, ahogy nalad sem tudjuk... de nem birtam vele, a neked ajanlgatott modszerek egyike sem vitt elore, reggel ota csak roszabbodott a szitu mostanaig...

luna6
 
 


Itt amugy tenyleg az apasztast javallottak, mert ugye nem az elso es nem a masodik mellgyulam ez... es nagyon a hataran billegett most, hogy eldurvul megint. Doki szerint hajlam (ebben lehet am valami) es szerinte ne varjam meg, mig jon a kovetkezo. (asszem most pont az lesz, itt agyogyszer, de ha reggelig marad az allapot, akkor azt elteszem a kovetkezo alkalomra es akkor majd nem kell dokihoz menni)
Es a gyerekorvos is kb ezt mondta, hogy fuuu de hisz mar 3 honap is megvolt, semmi gaz (tulajdonkeppen tenyleg semmi gaz) es akkor hajra tap... na ha tovabb mondnam it tmeg ilyenkor mi van, akkor Eszter sikitva kapcsolna ki a szamitogepet :D

luna6
 
 


Eszembe jutott még egy agyamból kiesett dolog.

Szóval nekünk is a Gremese-féle MeiTai-nk van és kb. havonta teszünk egy próbát, pont az elmúlt napokban ismét, de nekünk még mindig HAAAATALMAAAAS. El sem tudom képzelni, hogy mikor fogunk belenőni. Amúgy nagyon szép munka.
Bár a Voki-féle kötéssel a kendőt még jobban imádom.

Apa október 23-tól hónapokig csak estére/éjjelre fog dolgozni menni. Még az egy hét délelőtt sem lesz. :( Annyira kur*ára örülök.
Tényleg, erről jut eszembe:

Vik, merre vagy???

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Luna, ez szuppeeeer! Örülök.

Körkérdés, körkérdés, körkérdés. Mmmmmmm, nem megy, nem megy, nem megy. :?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Talinn,
Most csak neked gyorsan, mert már aludni ment Hanna és rám vár :D
Szóval a WHO ajánlása szerint 6 hónapos korig kizárólag anyatej vagy tápszer, mert a babák bélrendszere még nem alkalmas arra, hogy könnyedén megeméssze a szilárd kaját. Még nem tud ülni, tehát ültetve kell etetned. Minél korábban adod a szilárdat, annál nagyobb az esélye az allergiának. Ez persze nem kell, hogy kijöjjön, de a különböző kutatások egyenlőre ezt bizonyították.
Én úgy gondolom, hogy enni úgy van értelme, ha már legalább valami ülés félét tud produkálni a kicsi :D
De ez megint egy olyan téma, amin jól lehet pro és kontra érveket felhozni. Én utána olvasnék a helyedben, azt döntenék. :D

Tatim!
Ha már itt vagyok :D
Napi max 2 tabletta feloldva 2,5 milis fecskendőben és elosztva egész napra. óránként kaphat ő is, ha annyira folyna az orra. És utána szép lassan növelni az időt.
Éjszakai szopi helyre állt már?

Luna!
Égnek állt a hajam... de majd holnap jól kifaggatlak... Portugáliában se nagyon járt még a WHO, mi? :D:D:D
Örülök, hogy Áron baba megoldotta a citrom ügyet :D

Jóéjt nektek!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, köszi, remélem nem lesz rá szükség, de a biztonság kedvéért... 2,5 ml vízben oldjak fel két tablettát, vagy abban adagoljam, és egyszerre kaphat 2,5 ml? Bocs, ha hülye a kérdés.

Tegnap beszéltem szopis tanácsadó csajszival is, de igazából nem mondott semmi újat, szoptassam ahogy jól esik, és az éjszakai ébredések nem biztos hogy azért vannak, mert éhes lenne. Lehet fogzás miatt, a nyál ezerrel folyik, és nincs ami elvonja a figyelmét, ezért ébred, de lehet mozgásfejlődés miatt is. Tegnap mondjuk már csak egyszer ébredt, fél 5 körül, ez azért már közelit a régebbi állapothoz.
Nagyon husi kis gombóc volt Hanna :D

Csilla, mi volt a dévényes-tornán? Fogtok járni? Tetszett? Léni hogy viselte?
A forgót én is tudom kapcsolgatni a tv távirányítóval, gyorsan hangot szoktam adni vagy levenni, és akkor ugyan úgy ki is kapcsolom :D

Luna, gratula Áronnak hogy rendbe szedte az anyukáját :)

Yadine, üdv nektek.

Mi holnap kapjuk a 3 hós oltást, remélem nem lesz beteg, mert akkor még plusz a szuri is, extra nyűgös lenne, és elég nehéz úgy dajkálni, hogy csöpög az orrom egyfolytában.

Nanetto, jövő héten előttetek megyünk tornára, végre megnézem Esztit élőben is :)

KépKép
tatim
 
 


Jó reggelt!

Ma megyünk Szegedre a kardiológiára szívultrahangra. Nem mondtam még, de a kis szívében a kamrák nem nőttek össsze teljesen, van egy 5 mm-es lyukacska. Egyenlőre semmi gáz, javulhat a helyzet, szed egy kis vízhajtót, de a későbbiekben lehet hogy megműtik. :cry:
Másfél óra út.
Izgulok mi lesz, eddig mindig nyugis volt a vizsgálat alatt. Ráadásul vinnem kell tápot is, mert az anyatejet nem tudom megmelegíteni. Persze szoptatni is fogok az autóban a parkolóban. Na, az egy parádé..a férjem örködik, én meg egy pelus mögött próbálok szoptatni. :wink:

Tallin,
én sem adnék még semmit. A WHO , csak a WHO, tudja miről beszél. :D
Olyan kicsik még.. Nálunk bukta volt államvizsgán, aki csak kiejtette a száján, hogy 6 hó előtt bármi.

Valamit akartam még..
Ja, megvan, beszólás.: Voltam lent a boltban a kicsivel, akit magamra raktam a manduca hordozóba, mert kipróbáltam 2 napja újra és imádta!! Elkezdett nyűglődni amikor álldogátunk a pénztárnál, erre a pénztáros beszólt, hogy :"Nem érzed ott jól magad kicsikém?" Na látott volna minket kb egy hete babakocsival. Nem is álltunk sorba, mert úgy üvöltött, hogy mindenki előreengedett minket. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Hari,
egyáltalán nem csak neked van mehetnéked, mondhatnám, hogy a számból vetted ki a szót :D akartam is már kérdezni, csak eddig nem mertem :oops: :lol:
szóval melyik nap ikeázunk? (végre tudok venni Dávidnak fejvédőt :lol: )
hétfőn oltasra megyünk, kedden a suliba(de ezt el tudom tolni ha kell), de szerdától már jó bármikor :wink:

Vok,
na közben beszéltem Andrással, és pénteken korábban jön haza, úgyhogy akkor olyan 9kor indulunk itthonról. Ez így jó nektek? :P
basszus és köszi a felvilágosítást, nem értem a könyvelő miért nem mondta...
most akkor kihull az összes hajam, ha nem kapok tgyást, helyette a 25ezres gyest kapom... :twisted:
merthogy be voltam jelentve, de én igényeltem a gyest is, meg a tgyást is. az utóbbit egy-két héttel később.... és akkor mikor fog jöni a tgyás? :roll: soha? :D :?

pkklau,
nekem pár napja tejesen egyedül alszik el Dávid (napközben).
az aludj jól gyermekem módszerrel, és tök bevált.. :P
na persze nekem nem alszik 3órát, max 1,5öt, de inkább 30-60percet délelőtt, meg délutá is...
hááát, eddig Dávidot sem izgatta a babazene, de most odafyigyelt a sok agyogásra meg gügyögésre :lol:

Vok,
Halász Juditot én is meghallgatnám, még régebben írtad hogy tudsz szerezni. ez áll még? :oops: mit kell hozzá tennem? :D

babatali:
no akkor jó a 18? és ki jön? :D

Yadine,
én sem méregetem (már) hogy mennyit eszik Dávid. Azért pótook neki, mert szerintem az elején elcsesztem. ugyanis sztem épp ugrott, amikor azt hittem nem elég a tej, és hozzápótoltam, aztán meg sebesedett a cici, akkor volt olyan nap, hogy nem is szoptattam, csak fejtem, mert nem tudtam rárakni, aztán végül nem kellett pótlás, de most megint kell, de csak az estinél.
szóval minden nap jöttem a kérdéseimmel, jó nagy "tejmizériám volt". most épp "napirend mizériám" van :D :D :D

Talinn,
priviben el tudnád küldeni az e-mail címedet? mert akkor elküldöm neked pdf-ben a Nagy babaszalácskönyvet. nemcsak receptek, de minden már is benne van a hozzátáplálással kapcsolatban.
amúgy sztem az Eszter azért írta a 6hóapot, mert anyatejeseknek 6hónapos korukban érik meg a szervezetük a hozzátápira. még akkor is, ha pótlást kapnak tápból. és a kizárólag tápszerrel táplált babáknál ajánlják a 4hónapos kor utáni szilárd étel bevezetését.
na, küldd a címet, én meg küldöm a könyvet :wink: abban minden benne van, kb az amit (most látom ogy) Vok is leírt, csak kicsit bővebben.

Luna,
ügyes vagy, gratula!! reméljük a gumó nem is jön issza :P

Na tegnap mindent a napirendünk szerint csináltunk, és Dávid 8kor már durmolt. utána kelt 1kor,meg fél5kor. utóbbi időben már olyan fáradt voltam, hogy úgy döntöttem nem altatgatom a szobájában, hanem az ágyunkban megszoptattam, és aludt velem 5-7ig :lol:

Csilla,
akkor jónak tűnik a Greese mei tai? :roll:

na megyek készülődni, mert minjárt indulunk sétálni. :wink:
Vendég
 


Geo, aha, szerintem szuper a MT. Nézted az oldalát?
És volt egyébként 365 nap biztosított időszakod? Meg tudtátok végül mókolni? Mert ha nem, akkor bizony hiába várod egyébként is a TGYÁS-t. Egyszerre valóban nem fogsz kettőt kapni. Vagy ez vagy az. De nyilván, akinek jár a TGYÁS, az azt fogja kérni, mert az az esetek szerintem 98%-ában több, mint a GYES.

Tatim, aha, fogunk járni továbbra is tornára. Hétfőn megyünk legközelebb. Utálta egyébként, az első pár percet kivéve végigüvöltötte.

Miért nem akar enni Léna? Este szokás szerint 20.30-kor evett, most 9 óra van és nem akar enni.
Hosszú idő után hajnalban bejelzett a légzésfigyelő. :( Pedig decembertől meg akarunk válni tőle. Nappal már nem is kapcsolom be egy-két hete. Aztán arra felkelt, fél órát cumi ki-cumi be, de aztán 8-ig aludt. Most meg nem hajlandó enni.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok,

Csilla,
vagyok én is. Tegnap apával mentünk reggel a dolgozójába és délután jöttünk haza. Aztán off voltam, mert előző éjjel álmatlanságban szenvedtem és kb hajnali 1.30-kor sikerült elaludnom, aztán a lány kelt 4.30-kor enni, és utána 6-kor csörgött az óra mert indulnunk kellett.
De olyan jó volt megint mást látni, jó nagyot sétáltunk a tengerparton, nekem megint lesült a vállam. (tudom ezt nem kéne reklámoznom, mikor nektek majdnem fűtenetek kell)
A heti 100 gramm hízás az tök jó!!! :lol:
Csilla nektek mit mondanak, mikortól adhatsz majd Léninek tejpépet, mikortól kezdhettek kóstolni gyümölcsöket? Vagy nálatok más a helyzet Léni pocija miatt?

Yadine,
Szurkolok, hogy ne legyen semmi a babó szívével és ne kelljen műteni.
Az egyik ismerősünk kisfia jövő hónapban lesz 3 éves, ő is így született, hogy egy pici lyuk van a szívén. Állandóan járnak ők is ellenőrzésre, azt mondták, hogy a baba 2 éves koráig bezárulhat magától és akkor nem kell műteni. De ha nem akkor műtét, amit laparoszkóposan végeznek el. Azt tudom, hogy a lyuk nem zárult be náluk magától, de a műtétet még nem csinálták meg. Igazából nem tudom mire várnak???? :roll: :roll:
Itt nincs védőnői szolgálat, szóval én nem tudok se panaszkodni, se elégett véleményt mondani róluk. Itt gyerekorvos van, akihez minden hónapban menni kell a havi ellenőrzésre és oltásra, amúgy hagynak nyugiban.

Luna,
Örülök, hogy nem durvult el a helyzet és Aron ügyesen kiszívta a citromot :lol:
Ne tudd meg hányszor jutsz eszembe az óta mióta tápszert váltottunk és kifejezetten olyat iszunk ami kólikás babáknak van. Az óta megszűntek az ordítozva esvések, sőt a súlyának és életkorának megfelelő adagot eszi meg. A régi tápszerrel ez nem ment volna.
Kár, hogy szoptatós anyáknak nincs valami étrendkiegészítő ami az anyatej összetevőit megváltoztatná kólikás babás anyatejre.....

Valóban, ha pont időre született volna Zoe akkor pont egyidős lenne most Aronnal. Én június 22-re voltam kiírva, ha a lányzó magától bentmaradt volna még, akkor se mentem volna el a kiírt időmig. A mélyenfekvő méhlepény és az április végi első vérzés miatt a nőgyógyászom június 8-ra programcsászárt tűzött ki, mert akkor már betöltött 37. lett volna. És nekem a méhlepény miatt nem lett volna esélyem természetesn szülni, tehát így is, úgy is császár lett volna vége. Volna, volna, volna.......

Tallin,
mi ugyan tápszeresek vagyunk, de nekem még eszembe se juott szilárd kaját adni neki. Most amikor voltunk a dokinál akkor ő mondta, hogy jövő hónaptól amikor is 5 hónapos lesz (eredetileg 4 hós) elkezdhetek neki napi egy alkalommal tejpépet adni. Azt ami 4 hós kortól lehet adni, meg lehet majd próbálkozni a gyümölcskóstolással.

Geo,
gratula, hogy Dávid tud egyedül is elaludni. És próbáld meg lazábban venni a dolgokat. Úgyis szól majd ha éhes, álmost, fáradt stb.
Gondoljatok majd rám, amikor az Ikeában sétáltok!

És tudjátok, hogy én is azt a nézetet vallom, hogy alvó gyereket nem keltegetünk, hacsak nincs valami nagyon nyomós ok.
Mostanában viszont néha megteszem én is. Ennek pedig nagyon önző oka van. Nem akarom, hogy a saját maga által kialakított napirend megboruljon. Mert ez a napirend nekem is nagyon bejön!!Másrészről megfigyeltem, ha hagyom őt aludni és nem a szokásos 4 óra telik el, hanem monduk 6 óra, mert olyan sokat aludt, vagy elnézelődött mert nem voltunk itthon, akkor utána az egészen fürdés-evés-alvásig nagyon nyűgös és össze-vissza kér enni, persze nem is éhes igazán, mert fáradt-álmos-felborult napirendje van, de tejci kell, hogy lenyugodjon.
Így ha valamiért délután késöbb aludna el mint szokott (tegnap is pl.) akkor az elvileg 17 órás evést kitolom 17.30-18.00-ra, de ha még akkor is alszik, akkor felkeltem őt, eszünk és utána alhat tovább. De ilyenkor már alszik kb 2 órája, szóval nem fél óra alvás után keltem őt. És ez hetente kb 2× fordul elő max.

Jaj és ma olyan ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLAOS időjárás van nálunk. Száraz dög, meleg van, nagy széllel. A szél az az a fajta forró szél, ami szinte éget, ahogy a bőrödhöz ér. A nap süt is meg nem is, mert a szél afrika felől fúj, és sivatagi homokot hoz magával, ami szépen beterít kint mindet (ha esne akkor rózsaszínes-piros lenne az eső), és ettől a porfelhőtől lesz olyan misztikus fény. Hajnali 5.30-kor amikor kelt a lány enni már 28,5 :!: fok volt :twisted:
Vendég
 


Vik, a gasztroenterológián a koraszülöttség és a reflux miatt is mondta a doki (aki egyben neonatológus is) a 6 hónapot. Amúgy szerintem már javasolták volna 4-től. Ebben azonban nem vagyok biztos.
Bevallom Nektek, hogy 1 hónapja engedtem a szüleim és nagymamám agitálásának (hajam az égnek áll szmájli) és engedélyeztem egy kiskanál barackot. Aztán meg tiszta ideg voltam, hogy minek engedek nekik. Nagyon édesen megnyammogta (videóztuk is), nem is fintorgott igazából, de azóta sem volt ilyen kilengésem :) és novemberig nem is tervezem.
Azt hiszem, sült almával fogok kezdeni. Azért sülttel, mert olvastam, hogy a sav miatt jobb sütve. Én tejpépet nem tudom, hogy fogok-e adni, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy az mi vagy mire jó. Tényleg, valaki világosítson már fel. Meg hát valószínű tudod, tejcukorérzékeny, szóval ez szerintem kilőve. Ami nagyon jó lesz nekünk, az a Sinlac, amit ugye sűrítőként rakok most is a tápszerbe, az azért nagyjából természetes dolog és azt fogom majd minden kajájához rakni, ha már tud nagyobb adagokat enni. Mert még most is annyit, de annyit bukik. Nem is tudom, hogy hogy lehet kaja után 2-3-4 órával is bukni.

Tudjátok, múltkor írtam, hogy anyósom azt sem tudja, mikor született Léna. :? Akkor kevesebbnek gondolta 1,5 hónappal. Erre a minap meg többnek 1,5-lel. Az agyam eldobom...
Egyébként nem sok vizet zavar, de hát akkor is.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla,

Hát én a légzésfigyelőt, tuti 12 hónapos kor előtt nem fogom kikapcsolni.
Nektek is Angelcare van nem? Én nappal is használom, így vagyok nyugodt, vagy ha nem az ágyában alszik, hanem mondjuk a járókában akkor állandóan figyelem, hogy lélegzik-e.
Én ebben vagyok nagyon paramami.
Hiába kaptam 2× is tűdőérlelőt a terhesség alatt. Egyszer a 28. héten egyszer pedig a 32. héten, de azért mégiscsak korababa. Nálunk már nagyon-nagyon régen nem volt figyelmeztető. Riasztásig talán 1-2 alkalommal ment el az elején akkor is azért mert huzat volt és az érzékenységén egy felet állítottam és utána az sem volt.
12 hós kora után is csak a légzésfigyelő funkciót fogom kikapcsolni, mert a bébiőr funkció az nekünk kell, hogy halljam őt a hálószobánkban éjjel, meg nappal amikor becsukom az ajtaját és én a nappaliban-konyhában tevékenykedek.

Sajnálom, hogy nem szeretne enni :( :( . Nem lehet, hogy másik tápszert kéne adnotok neki??

Ja igen, tegnap megérkezett a hálózsák amit rendeltem. Egyenlőre csak a pillangós, mert a virágosat egy hétre rá rendeltem. És olyan szép és pihe-puha!!! Már ki is mostam, most kint szárad.

Luna,
neked akartam még. Mondtad, hogy szeretnél szárítógépet. Hát nekem van és egy áldás télen! A régi lakásunkban sajnos nem volt balkonunk és mivel egyedül a konyhában lett volna hely teregetni, ott meg azért már mégse (nem akratam, hogy sültkrumpli stb. szag legyen a ruháknak), vettünk egy szárítót és imádom!!!! Bár nagyon kell figyelni, hogy mit és mekkora hőfokra teszel be, mert a szárítás alatt az első időben összemenesztettem a kedvenc farmerom, Nikos egyik pulcsiját és az egyik kardigánomat.....
Aztán belejöttem. Nagyon kell figyelni a ruhák címkéjét, hogy szárítható-e vagy sem. Ha nem, akkor a legalacsonyabb hőfokra teszem és akkor nem lesz gáz.
Bár most, hogy már van balkonunk, nem használom annyit, de azért még mindig jó, hogy van. Ja és isteni puhák lesznek benne a ruhák és sokkal könnyebb vasalni őket. Az egyetlen hátrány, hogy az öblítő illata elvész a szárítás alatt.
Az én vágyálmom egy mosogatógép egyébként.
Vendég
 


Vok,
Neked akartam még írni, hogy nagyon édesek a gyerkőcök! És szerintem Hanna nem is volt olyan "húsgombóc" mint ahgyon írtad, nekem nagyon is kis helyes pont jó husis babának látszik. Bár a fénykép ugye nem adja vissza a valóságot teljesen.
És Alex! Nagyon tuti az kéztanulmányozós képe!!! :lol:

Csilla,
Hát sajnálom, hogy ennyit bukik még mindig Léna. De azért már jobb a helyzet annak a sűrítőnek köszönhetően nem?
A tejpép az ugyanolyan por formájú mint a tápszer, de vízzel kikeverve olyan tejbegríz sűrűségű krém lesz belőle amit kanállal tudsz a babának adni. Napi egy étkezést lehet vele kiváltani. És jobban eltelíti őket mint a tápszer.
A ti esetetekben nem tudom ajánlott lesz-e. Majd a dokitok megmondja, meg azt is melyik fajta, ha igen.
Vendég
 


Viki, tenyleg vagyom egy szaritora:) Mosogatogepem az van, dolgozik is rendesen szinte minden nap. Erkely is van szaritani, de it ta tel az esos evszak es ha nem is esik olyan nyirkos a levego, hogy nem szarad :(
Milyen halozsakod van, linkeled? :) Amiket mutattal multkor a figyelobe tettem es amint lesz ra keretem kerem is, ide tuti kell a polar zsak, most is hideg van mar ejszaka teljesen, ha nappal meg huszonfokok is. Ma ejjel ujjatlan badiban egy pamut next rugiban es 2.5 TOGos zsakban aludt (nemaludt :D) a gyerko es meg igy sem meleg a mancsa, de legalabb mar nem jeges mint elozoleg a nyari zsakjaban.

Meselj nekem egy kicsit (azert en meg vacilalasban vagyok :D) hogy csinalod a tappal ha elmesz valahova? nekem anno nem nagyon kellett mennem sehova a naggyal, valamint ezer eve is volt es nem emlekszem... ugy remlik kulon viszel vizet meg port es ott helybenkevered. Azt tudom, hogyrepulore tapot pl lehet vinni, de igy kettoben is vagy vajon csak bekeverve? (azert is elmelkedem, mert ha meg egy ilyen nyavaja beit, ha most nem is de akkor kenytelen leszek valamit tenni, es ne egyik percrol a masikra kelljen, hanem tudjam mire van szukseg... fuldugon kivul persze :D:D)

luna6
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak egy kicsit be voltam havazódva...

Vok, nagyon édesek a gyerekek!!!!

Yadine, üdv! Sajnálom a lyukat a szívben, remélem minden rendben lesz. Amúgy ezt látták annó az ultrahangon?!? Vagy honnan jöttetek rá hogy baj van?

Geo, mi is szívesen mennénk a találkozóra. És jó a 18.-a. A helyszín is. Csak majd akkor gyűjtök addig egy kis aprót... A nőci nem volt semmi, aki el akarta tolni a kocsit!!!
Akartam még írni, hogy egyszerre csak egy pénz jár. Olyat lehet csinálni hogy egyszerre megigényelni, de az időpontokat akkor úgy kell kitölteni. Én például egyszerre igényeltem a Tgyást és a gyedet, de az igénylési dátumra nem ugyanazt írtam.
Amúgy kihez mentetek Tárnokon? Ismerős vagyok a környéken...

Hozzátáp: már én is akartam kérdezni, hogy egy tápos gyerek miért kaphat előbb bármi mást, mint egy anyatejes?! Én még nem beszéltem erről az orvossal, de hiába kap tápszert (mostmár sajnos csak tápszert) a picúr, én szívem szerint várnék 6 hónapos koráig hogy kapjon mást is... Attól hogy tápszert kap, még nem fejlődik jobban a gyomra meg miegymás, hogy előbb feldolgozza a szilárd ételt. Szerintem...

Esti alvás: azt is akartam még írni, hogy szerintem az esti evés, és az alvás között semmi kapcsolat nincs. Nekem amikor "éhezett", akkor is aludt rendesen éjszaka. Jó, nem reggel 7-ig, de bizony csak egyszer kelt, pedig csak anyatejet kapott, és az is kevés volt neki. Mégis aludt. De az alvással most sincs gondunk, úgyhogy szerintem ez babafüggő. Nekünk ez megy. Geo, szerintem ne aggódj, előbb-utóbb nektek is fog menni. Lehet hogy kicsit tovább tart, de utána egyik napról a másikra menni fog! Csak ne görcsölj, mert az szerintem megérzik a gyerekek... (úgy, mint a kutyák ha valaki fél tőlük).

Én azt szeretném tőletek kérdezni, hogy az ágyat mikor kell lejjebb állítani. Tudom hogy hülyeség, de én úgy félek hogy kigurul az ágyból. Mert reggelre már megfordul a törpilla...

Mi: amúgy jól vagyunk. Kalicink volt (futott még a bélhurut és a tejfehérje-érzékenység kategória is). De most már okésak vagyunk. Vagy legalábbis gondolom, mert visszatértünk a szorulásos verzióra, úgyhogy nem látok kakit amit vizsgálhatnék...
Megyek is, mert lassan ébredni fog a csaj (mostanában a délelőttöt végigaludja, így 7 után 12-kor eszik legközelebb), úgyhogy még elintézek pár dolgot!

Vik, úgy irigyellek! Én annyira uuuutttttááááállllooooommmm a hideget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legyen már nyár!!!!!!!!!!!!!!
cicmarek_
 
 


Luna,
Most, hogy van balkonunk, én télen is kint szárítok, általában minden megszárad estére.
Ha esik akkor szoktam beizzítani a szárítót, mert utálom, hogy a nedves ruhától párás lesz bent a levegő.

Na ilyen a hálózsák:
http://cgi.ebay.co.uk/Snuggle-Bag-Baby-Sleeping-Bag-6-12-2-Tog-PINK-FLOWERS-/380218717416?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item5886cd34e8
A másik is ugyanilyen, de azon pillangók vannak, arról már nem találtam képet, valszeg elfogyott már. Na a pillangós érkezett meg, a virágosat rendeltem egy héttel késöbb.

Ha elmegyünk itthonról és egész nap nem vagyunk akkor vizet forralok, épp várok 10-15 másodprecet és öntöm is bele a termoszba és lezárom. Nekem egy fél literes termoszom van. Teszek még be egy fél literes ásványvizet is. A tápot kiadagolom van tápszeradagolóba, mindegyikbe ugyanannyit, hogy nehogy ne emlékezzek melyikbe mennyit (ha mégis viszek kisebb adgaot pótlásnak, hátha nem elég a szokásos adag akkor arra post-it-ot teszek). Berakom az üvegeket, textilpelust, előkét és indulhatunk is.
Ha kaja van akkor fél adag forral és fél adag a fél literes ásványvízből (ekkor pont jó lesz a hőmérséklet), bele a táp, összerázom és már ehetünk is.

Repülésnél mi van még nem tudom, de nem hiszem, hogy probléma lenne a vizet felvinni, ha tudják, hogy kisbabának kell. Vagy max megkéred a légikisérő kisasszonyt, hogy hozzon neked forralt vizet, a mosdóban meg lehűtöd a csap alatt.

Na ilyen adagolók vannak:
http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Milk-3-Tier-Powder-Dispenser-Container-PINK-New-/290399571233?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Food_Formula_LE&hash=item439d29cd21
http://cgi.ebay.co.uk/Avent-Milk-Powder-Dispenser-Ideal-travel-/160410606829?pt=UK_Babay_Babay_Feeding_Bottles_Teats_LE&hash=item2559379ced
http://cgi.ebay.co.uk/Amazing-Baby-Milk-Powder-Formula-Dispenser-GREEN-/190445478976?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Food_Formula_LE&hash=item2c576f6440
http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-Baby-Milk-Powder-Dispenser-Holds-3-Feeds-/190400865268?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Breast_Pads_Pumps_LE&var=&hash=item72167e590a

Nekem az első linken lévő és aventes van. Mindkettőt szeretem.

Ha pedig csak egy evésre valót kell magammal vinni, akkor nem forralom fel a vizet (mindig palackos ásványvízből készítem és azt nem kell forralni), csak felmelegítem kicsit melegebbre mint ahogy pont jó (ha hűl is a termoszban akkor se lesz hideg) és mehet a termoszba. Viszem szintén a tápot, a pelust és az előkét.

Szerintem nem érdemes fél literesnél nagyobb termoszt venni, mert az batár nagy és sehova se fér el kényelmesen. Másrészt, ha csak egy evésrevalót viszel magaddal akkor egy egyliteresbe töltesz 1,5 dl-t_
Ilyenem van, kettő darab, mert mégiscsak kisebb a kettő fél literes, mint az egy egyliteres batár :

http://cgi.ebay.co.uk/Thermos-insulate-vacuum-hot-cold-drink-flask-500ml-0-5l-/230529073427?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35ac9a8113
nem innen rendeltem, hanem itt vettem helyeben a szupermarketben, de ugyan ilyen.

Azért nem adod még fel a szopit ugye???? Csak vész esetére akartad tudni ugye? :wink:
Vendég
 


Luna,

ezt találtam:

Elkészíthető-e előre, vagy minden etetésnél újat kell készíteni?
– A tápszerekhez adott hivatalos elkészítési utasítás szerint a tápszert mindig frissen, közvetlenül etetés előtt kell elkészíteni. Ennek az az oka, hogy az elkészítési utasításnak minden esetben olyannak kell lennie, hogy azt akárhol, akármilyen körülmények között, a lehető legbiztonságosabban lehessen alkalmazni. Ez nem jelenti azt, hogy a higiénés szabályok maximális betartásával ne lehetne biztonságos, ha a tápszert esetleg előre elkészítjük. A csecsemőosztályok tejkonyhája a napi tápszermennyiséget egy napra előre, egy adagban készíti el. Ez otthoni körülmények között úgy képzelhető el, hogy a tiszta edényben felforralt és kissé lehűtött vízzel elkészíted az egész napi adagot, majd két, előzőleg kifőzött vagy sterilizált cumisüvegbe töltve a lehető leggyorsabban lehűtöd, lezárod. Ez az adag 24 órán át tárolható hűtőben. Etetési időben öntsd át ezekből az üvegekből az etetéshez használt üvegbe a baba egyszeri adagját, és vízfürdőben, tápszermelegítőben melegítsd fel. Azt a cumisüveget, amiből a baba már egyszer evett, a megmaradt tápszerrel tovább tárolni és újra kínálni természetesen tilos!
cicmarek_
 
 


igen, egyelore csak vesz esetere, hogy kepben legyek az alternativaimat tekintve :)

az a nagytalany, hogy ha ez most meggyogyul, mi jon utana. lehet, hogy semmi es lehet hogy a dokiknak lesz igazuk es ujrazok. es abban az esetben doki szerint elofordulhat, hogy egyszercsak nem eleg az antibigyo, hanem ujra a szike.... na azt meg nem vagyom valahogy :(
es persze, ki lehet ezeket kezelni, de nalam sulyosbito tentezo, hogy azon a ponton ahol mutottek anno a talyoggal, nos ott volt a korabbi legutobbi eldugulasom (relative konnyen kidugult) es most is ott volt es ez naaagyon nehezen jott ki. szoval ez nalam egy konkret kritikus pont a mellemen es tendenciozusan elojon es nem jobb.... hat meglassuk.

luna6
 
 


Luna,
én MINDIG MINDEN adagot frissen készítek! Kb. 5 perces művelet. A tápszer itthon is mindig ki van adagolva az adagolóba, ahhoz meg már csak a vizet kell meglegíteni és egybeönteni, azt meg még az én hihetetlenül türelmetlen gyerekem is képes kivárni.
Én félek előre elkészíteni. Bacik, miegymás. Elég gyorsan lehűtöttem-e, stb, stb....

Ha csak egy evésre valót viszek akkor sokszor csinálom, hogy a steril üveget papírtölővel totál szárazra törlöm belülről, beleszórom az adott tápszermennyiséget. Mindig egyel többet mint a szokásos adagja, sose tudhatod mikor akarna többet enni. Most 5 mérőkanál az adagja, tehát 6-ot teszek bele. És a termoszba pontosan kimérem az adott adaghoz való vizet, így csak ráöntöm a vizet és összerázom és már ehet is.

Drukkolok, hogy ne jöjjön elő többször a mellgyuszi, vagy citrom, vagy bármi!!!!!
Vendég
 


Csilla,
nincs meg a 365 napom, de így is kapnám a tgyást, csak annyi időre, amíg biztosítva voltam (ennek korábban már utánanéztek a könyvelők).
viszont akkor én hülye vagyok!!!!!!!!!!!!!! :twisted: inkább a 23ezres gyest adtam be, mint a hetven valamennyi tgyást :x :x :x
igen, néztem a gremese oldalát, mert András azt mondta, hogy ő inkább MT-t szeretne most venni, nem kendőt.. :? kettőre meg most nem költhetünk... :roll:
viszont néztem a liliputi.hu-t is, de még nincs döntés, Andrásra várok, na meg az októberi fizetésre :D
Na és hogy alakul a mai napotok? eszik Léna?

Nikvik,
nemhogy majdnem, de mi fűtünk is :D
Ikeában gondolunk rád :wink:
ja, és hát igen, szól a kiscsávó ha éhes, meg minden, de ha felborul a napirend, mert nem figyelek, vagy valami, akkor Dávid fiúka este 8-minimum10-ig ordít, szóval teljesen megzergül szegény...
úgyhogy jelenleg örülök, hogy ez a napirend bevált :lol:
most az első cél, hogy a nappali alvásunk 12től ne csak fél óra legyen, hanem igenis aludjon 2-2.30ig. utána meg a második cél, hogy az esti kajálás után is magától aludjon el, és az alvást ne az evéshez társítsa..
ezzel kapcsolatban:
ma délben letettem aludni, mert már szólt hogy nyűgi. keményen 6perc alatt elaludt magától.
fél óra múlva felkelt, de nem aludt vissza magától,
ekkor evett egy ciciből, és azóta mg mindig alszik :D :D :D hamarosan keltem, mert ha nem, akkor megint borul minden.
de tiszta heppi vagyok, hogy kezd működni a délutáni alvás :P
most olvasom, hogy a napirend miatt te is kelted Zoét :wink:
kemény időjárás van nlatok.. :roll:
na most felébredt (2.20)

András mostanában ezt nyomja Dávidnak:
http://www.youtube.com/watch?v=nYlK_E0UGwE

Cicmarek,
örülök, hogy jöttök :P
Diához, meg a férjéhwez mentünk, van egy másfél éves kislányuk, Zoé.

Csilla,
párod tudott szbit kivenni 18-ára?

hálózsák:
nekem tök nem bírja Dávid :?
de van egy vastag plédje, az nagyon jól funkcionál :D
Vendég
 


Geo, nem akarlak elkeseríteni, de ha nincs meg a 365 napod, akkor nem vagy tgyás-re jogosult. Én is ebben a cipőben járok, csak én egyik jogviszonyomban tgyás-t kapok, másik kettőben viszont jelenleg semmit, mivel nem volt csak 9 hó biztosítási viszonyom. Viszont a szülés miatt keresőképtelennek számítasz az első 3 hónapban, visszamenőleg is megadják a táppénzt, csak az ORSZIhoz kell fordulni!

Luna, én sokkal lustább vagyok, semmit nem melegítek. Vettem babavizet, azzal rázom össze a tápot és úgy kapja. Ha megmaradt, akkor viszont lazán odaadom legközelebbre, ha két órán belül kell, a világon semmi baja nem történt soha. Andrissal is igy csináltam, nem volt belőle gond.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


És képzeljétek, kibújt az első fogacska!!!!!!! Jobb alsó!!!! Már ideje volt, mert a bátyjának ennyi idősen már kettő is volt :-) olyan kis édes, olyan fura, hogy nincs és nem lesz már fogatlan babám!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Geoo, én is írhatok az ún. napirendről? Én a napirendet inkább úgy csinálom, mint Vok írta, hoyg nem órára van belőve, hanem nappal etetések között 2,5-3,5 óra telik el, de ez van, hogy délelőtt egy nagy alvásnál 4 óra (2 óra ébrenléthez 2 óra alvás), este pedig nagy nyűgiben 2 óra.. amúgy is esténként a Suttogóból vett lánceteteést alkalmazom. Késő du. uis nem szeret aludni már Szende, nem is csodálom, aktívabb, hamarabb is éhezik és nyűgös is, és egyáltalán így tűnik biztosnak az éjszakai alvása, na, meg a lefekvés előtti 150g gyűjtögetett plusszal. Mivel nálunk ha ébred éjjel az túlnyomórészt éhség miatt van, ezért nálunk igenis összefüggés van az elfogyasztott étel és a jó éjszakai alvás között. Ezt úgy tapasztaltam ki, mármint, hogy éhség miatt ébred éjjel, hogy egyszer-egyszer bepróbáltam csak simizni, dédelgetni, ill. vizet adni neki, na, neeem, úgy rárobbant ellenben a cicire, hogy csak.
Szóval nálunk így van.
Ha az este csúszik, mert nem sokkal a tervezett fürdés előtt evett, akkor én a fürdést is tolom egy picit. 20.30 a fürdési idő nálunk, de volt, amikor nagy nyügi volt és 20-kor fürdettünk, de olyan is, hogy 9 után pár perccel, mert éppen jól is volt lakva és jó kedve is volt, hát inkább megvacsiztunk a férjemmel fürdetés előtt.

Valamennyire tervezhető az életünk ezzel a rugalmasabb napirenddel, de ha mennünk kell valahova, doki, ilyesmi, akkor számolgatok, és ha kell, keltem, vagy extra szopit iktatok be, mint pl. a gyógytornász előtt, nehogy ott legyen sík ideg. Így is a végén már a saját meztelen kis karját szopta. Amúgy nem volt nagy kínlódás, nevetve kezdett tornázni a végére morcogott, de nem extrán. Azóta is tornázunk itthon, de már nem járunka dévényeshez, mert ő maga azt mondta, nem tartja egyelőre indokoltnak. A doki is azt mondta, hogy most o.k., egyelőre nem kell aggódnom.

Hozzátáplálás: az én Anyukám is nagyon mondogatja, hogy illene már kóstolnia, stb. Régen azt hiszem, amikor mi voltunk babák, nagyon ezt javasolták, hogy 3 hó körül igenis kell. DE én nem értem miért, és amúgy pedig a dokink nagyon aranyos, ő még nem mondta, én várok. Már csak azért is, mert annyira talány, hogy hogyan fog működni, tiszta idegen az egész nekem, fogalmam sincs. Végre úgy.-ahoyg belejövünka szopi rendbe, ill. ha Isten őrizzen elapadna, hozzá a táp, most ezeket már valamennyire érzem, és rutinosabban megy., És akkor jön nemsoká ez az ún. kóstoltatás. Remélem, majd jól leírjátok, hogyan kell, mert szabályosan "félek" tőle, tiszta röhelyes vagyok, tudom.

Geoo. annyira szuper a vonalzód, ahányszor elolvasom, annyiszor nevetek rajta, ennél jobb poént ha akartál volna, sem tehettél volna ide. Vagy én vagyok nagyon gyogyi, h ez annyira humoros nekem :shock:

Nekem megjött 2 napja. Először a szülés óta, és még úgy igazán nem indult el, vagy ez ilyen lesz? Mennyiségre irtó kevés. Drukkolok, hogy hétvégéig ez a kevés nehogy felerősödve ultrahosszú menzeszt hozzon, hanem múljon el, mert végre elutazunk medencés hotelbe, nem lehetek ilyen szerencsétlen, hogy bajlódnom kelljen még ezzel is. :?
Lehet ettől vagyok ilyen levert, mert pattanásos is lettem, szóval változnak a hormonok bennem. Hála ég, Szendike még nem panaszkodott a tejre.

Egyébként nekünk szept. 25-én lett Szendike 2 sejtből az aki, és 28-án költözött hozzánk, persze akkor még nem tudtuk, hogy marad-e a kis tücsök. Hát maradt és éppen jó erősen kiabál, úgyhogy futok is hozzá.

detti_10
 
 


Vik, szerintem a foga lesz a ludas.
Olyan furán viselkedik mostanában, összevissza eszik és alszik, buborékot fúj, dugdossa a kezét a szájába és ami nagyon fura, hogy nem úgy eszik, ahogy eddig, hanem mintha cumizna, csak úgy nyammog. Már amikor ugye eszik. Mert most az is elég érdekes. Ma pl. teljesen kimaradt egy egész kajálás. Már csak a vacsi van vissza és eddig 370-nél járunk.
Plusz amennyire én meg tudom ítélni, mintha meg lenne duzzadva az alsó ínye.
Amúgy igen, nekünk is Angelcare van. Úgy voltam vele, ha decemberig nem riaszt, akkor adom tovább sógornőméknek, akiknél decemberben érkezik a bébi, mert amúgy ők szerezték nekünk kölcsönbe.

Hát, bukni még mindig sokat bukik, nem nagyon veszem észre, hogy kevesebbet, de ami a fő, hogy a hányások teljesen elmúltak.

Mi is vettünk egy újabb hálózsákot pont az előbb. Már kezd azért hűlni éjszaka a levegő és ugye a nyitott ablaknál a szoba is hűl. A Hari-féle zsákot pedig hamarosan sajna mi is kinőjük. :) Köszi Hari még egyszer.

Cic, örülök, hogy jobban vagytok.

Tudom, hogy már ezerszer átrágtuk ezt a tápszer frissen-nem frissen témát, de ahogy Cic is bemásolta, nálunk még a nagggyon kényes korababák is az előre elkészített tápot kapták. Léna is mindig így kapja, ez idáig semmi baj nem származott belőle.
A nem túlöltöztetés mellett az a másik heppem, hogy nehogy túl steril környezetet teremtsek, aztán majd később ezt jól megszívjuk. Azért persze nem mocsokra kell gondolni, de igyekszem normális keretek között véghez vinni ezeket a dolgokat.

Geo, igen, szabi megvan 18-ára. ;)
És én sem akarlak elkeseríteni, de az én tudomásom szerint is május 1-jétől kell a 365 nap.

Eszter, aztaaaa, megvan az első "topikfog". :) Gratula.

Köszi mindenkinek a talpi lemérését. Azért így már sokkal jobban fest a dolog. Ezek szerint egyáltalán nem extrém nagy az a lábikó. Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?