Új privát üzeneted érkezett!

Luna: remélem igazad lesz! :) Bár eddig Lunának átlagban igaza volt. :) :D :P :lol: :lol:

Csilla: mi úgyanígy vagyunk. :) Nekünk is pont egy éve indult el Levi, hogy 9 hónappal később velünk lehessen!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Meg még annyi, hogy ha 18-án lesz a tali, akkor kivételesen Geonál legyen, mert mi akkor már böröndözünk. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna, nekünk sincs úgy, hogy lerakom és alszik. :( Bár nem panaszkodom, mert azért nem brutális (volt az is), de az elképzelhetetlen, hogy egész nap úgy legyenek az alvások, hogy lerakom és szunya. De pl. ma reggel 6.30-kor kelt (este 9 után!!!) és fent volt 1 órát, én kaja után rögtön a helyére raktam, hogy tudja, még nincs itt az ideje a fent létnek és elrágta a kezét és nézelődött és el is aludt. Na, ilyen is van.
De mostanában napközben sokszor kell kendőzni, mert addig ordít az ágyban, míg fel nem veszem. Sírni meg képtelen vagyok hagyni.

Megbeszélhetünk akkor egy 18-i tali időpontot? Mert akkor Apa szabadságot kérne arra a napra.

Kép

Kép
***csilla***
 
 

 
 

Sziasztok!

Csatlakozhatok ismét hozzátok? Az elején itt voltam egy kicsit, aztán néha bele-belenéztem a fórumba. Gratulálok mindenkinek, csodaszép babák születtek! Nekem kisfiam lett, Máté, június 12.-én született császármetszéssel.

KépKép
yadine81
 
 


Na, a vonalzómmal nem tudom mi lett, ezt az idézetet tuti nem választottam volna.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok Kismamik! :)

Elnézést kérek a zavarásért, Gremese vagyok a 2007. szeptemberi babák topikból. Talán megbocsájtjátok nekem a bejegyzésemet - hiszen egy nagyon klassz dolgot hoztam nektek, ami nem más, mint a mei tai!

Az egyik topikban merült fel a gondolat, hogy indítsunk egy vándor topik mei tai-t, mert többen ki szerették volna próbálni ezt a hordozót.

Ha igény lenne rá, szívesen indítok nálatok is egyet, ami azt jelenti, hogy a MT egy állomáson egy hétig van, utána tovább kell postázni a soron következőnek. Ha valakinek megtetszik a vándor - állomásonként 200 Ft amortizációval számolva -, meg is vásárolhatja.

Ha vasárnap estig érkezik legalább egy jelentkező priviben, keddre már meg is kapná.

Miért is jó a mei tai? Sok inden miatt, íme csak pár szösszenet:

Kisbabád elalszik a karodban, leteszed a kiságyba és rögtön felsír?
Ölbebaba és emiatt szalad a ház?
Fáj a poci, neked meg a karod, mert a nap jelentős részében a kezedben van?
A szeparációs szorongás miatt ha kilépsz az ajtón pánikszerűen kétségbeesve totyog utánad?
Beugranál a boltba, a postára, de nem akarsz babakocsival forgolódni?
A fáradtságtól nem tud elaludni?
Babakocsival indulsz el, és a kicsivel a kezedben érsz haza?
Anyás és ezért mindenhová követ, a karodban akar lenni?
Tologatni kell a babakocsiban hogy elaludjon?
Kirándulna a család, és szeretnéd a kicsit is elvinni?


Nem utolsó sorban pedig biztosítja ortopéd szempontból a helyes lábtartást!

További kellemes és szép babázást kívánok! :)

Gremese
www.mei-tai.hu
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese
 
 


Luna,
este Dávid megint elaludt 8kor, éjjel 1kor kelt legközelebb, aztán meg 4:40kor... én szépen megetettem, aztán letettem aludni. visszamentem a hálóba, betakaróztam, aztán jelentkezett, hogy ő ébren van.... megint...
de elhatároztam, hogy csak akkor megyek be hozzá, ha sír. kb fél órát elgagyarászott az ágyában, aztán rákezdett. átmentem, cumi a szájba, 5perc alatt elaludt. majd 5perc múlva fel is ébredt...
és akkor már felvettem, gondolom kipróbálom amit írtál. betakartam, beültem vele a székbe, először nagyon sajtkukac volt, aztán megnyugodott, és elaludt. aludt rajtam negyed órát, majd leraktam. diadalittasan kimegyek, ránézek az órára:7:02!!!! na mondom, én már nem alszok. pont mentem volna ki a konyhába reggelit csinálni, erre felébredt. de a lényeg, hogy ha 2percre is, de használt az üldögélés!!! :)

Csilla,
milyen volt a Lecsófesztivál?

Tatim,
éjjel 10-12 órát alszik Dorka?? na azrt ez se semmi :shock: :D

csajok,
akkor 18-án tali? én benne vagyok!! :wink:


Yadine,
üdv újra itt! :lol:

amúgy merre vagytok lányok?

Vok,
már rég jelentkeztél!

Henibaby pedig még annál is régebben...

na és a többiekről ne is beszéljünk.

nekünk tegnap jól telt a nap, persze 2helyett sikerült 4re kiérnünk Tárnokra, és fél6kor már jöttünk is haza, mert Dávid fáradt volt, így is épphogy hazaértünk fürdésre.

ma meg nem tudom megyünk e András tesójáékhoz, mert bográcspartihoz elég hideg van...
Vendég
 


gremese,
én szívesen kipróbálnám, szóval jöhet! :D
Vendég
 


Geo,
Máté kettő körül kel általában, és aztán pontban hatkor. Fél nyolc körül már alszik is vissza kb egy -másafél órát. Ma éjjel fél ötkor kelt csak enni, és szépen vissza is aludt rögtön. Örültem, hogy na akkor alszik még két, három órát. Aha, hatkor ugyanúgy kukorékolt, és most aludt csak vissza.


Lemértem a talpiját, 8 cm.

Nekem is nagyokat kacag, ha puszilgatom!
yadine81
 
 


Nekem manduca hordozóm van, egyenlőre még csak otthon próbálgatom, mert a szűkítője ami magasabbra emeli a popsiját kicsit kényelmetlennek tűnik, ha nem használom akkor meg nagyon spárgáznia kell. De szerintem be fog válni.
yadine81
 
 


Geooo, nezd mit talaltam :) Hogy aztan mukodik e vagy sem ezt ugye nem tudom, mindenesetre lesd meg:

http://alvas.kismamablog.hu/alomba-ringato-praktikak

http://babastart.kismamablog.hu/babaneveles (na ezt most talaltam melle)

Yadine, neked meg udv ujra a topikban! :) Hetvege leven elegge pangas van, de majdcsak aprankent elokerulnek a lanyok :)

Jelentem, mi kiprobaltuk tegnap eloszor a babakocsi sport reszet (ugyanaz a leiras mint masoknak kb, hogy 6 honspos korig szigoruan fektetve, mondjuk nem is akartam volna maskent) Hat tegnap meg egeszen jol bevallni latszott (merugye nem akarnek autosulessel repkedni, felesleges) de a mai kanyart mar nem abszolvaltuk olyan siman sajna :(
Pedig remeltem, hogy nem kell babakocsizashoz mindig az autosulest is hszanalni mert olyan csale benne a gyerek. Valoszinuleg amugy reszben azert is az, mert a mi ulesunknek van a derek/hat resznel egy extra ujszulott kiveheto parnaja, amit a leiras szerint meg nem vehetunk most ki ebben a meretben, pedig ettol homorit a mukigyerek, szinte biztos. Szoval babakocsiznia ebben nem kene de kiderult... nem is most, hogy a muki utal nappal hanyatt fekve lenni :( Na ilyenkor vajon mi van...ezert nem csipi ugy tunik a jarokajat sem, eszebe nem jut a felette logokkal jatszani, pedig ha a szekeben ul akkor a fole logatott cuccokkal igen. O a szeket akarja, o utal fekudni... na de ezt meg megsem lehet hagyni. Lehet, hogy a hasfajas mellett ez egy ujabb ok amiert nem alszik az agyaban? Ehh... mire kiismerem ezt a gyereket fel is no :)

luna6
 
 


Luna,
nem semmi amin keresztül mész már hetek, hónapok óta. Biztos kitalálsz valamit! Ha megtanul oldalra fordulni, meg hasra lehet javul a helyzet ami a járókát illeti, de lehet, hogy nem jól okoskodom. :wink:
yadine81
 
 


Van benne logika, hogy akkor majd megszereti a helyet, csa egyelore ugye szekezni akar, ugy meg nehez lesz megfordulnia is :)

Amugy 3 honap es megvaltas temahoz: extrabogos es hasfajos napunk van ma a korabbiakhoz kepest :) persze lehet az oltastol is, ugorgat is :D lehet rossz napja is, sot lehet meg akarmi mas is :D

luna6
 
 


Az enyémnek is rossz napja volt. Nem akart aludni, délelőtt egy fél órát, délután egyet és kész. Nyűglődött, most alszik már, de előtte egy akkora sírást levágott, hogy meg is ijedtem, hogy mi baja. Cicin alszik el általában, de most az sem kellett, csak üvöltött. Nagyon fáradt volt. Mondjuk a tegnap ettem sült kolbászt egy falatot, meg egy ,kis hurkát, lehet az tett be.. :oops:
yadine81
 
 


Mate most mekkora? at latom, hogy korban nagyobb Aronnal. Es tejesen anyatejes? ezzel nem volt gondotok?
Arongyerek a nagy hasfajos bombolese utan itt alszik az olemben... lassan kelhetne is a lefekvesehez :)

luna6
 
 


Most 6150gr, és 3380-nal született. Nagyon lassan indult be a tejem, hála a császárnak, de kitartottam, miközben anyukám folyamatosan azt mondta, hogy éhen halasztom a gyereket. Gyakorlatilag 48 órát szoptattam egy nap. Két hetes korára nyerte vissza a születési súlyát. Sajnos rászoktattam az elején a bimbóvédőre, nagyon bánom, de akkor úgy gondoltam csak úgy bír ráharapni. Szóval aztán hízogatott szépen, méregettem minden szopit, hááát cseppre pontosan ki volt számolva, hogy elég legyen,két mellből szoptatva. Aztán nem mértem a szopikat már, csak este fürdés előtt a súlyát, és kb egy hónapja megállt a gyarapodás. Lemértem egy szopit, kemény 70ml-t szopott. Azóta minden szopi után fejek, a legtöbb 50ml volt ami lejött két mellből. Ezt megkapja és még a késő esti, nem szopi utáni, és éjszakai szopi utániból pótolom. Ja, és az egyik mellem totál elapadt,mindig is kevés volt benne.

A "régi" másfél órás szopikból lettek max. 20 percesek,és utána nem akar tovább szívni, feszíti el magát, ha vissza akarom paszírozni a cicimre. Ezért a "rosszabbikból" már szinte nem is szopik. Ezért is apadt el majdnem. Szóval szenvedek, és szidom magam amiért nem tudok neki teljes leki nyugalommal tápot adni.
yadine81
 
 


Halihóóóó!

Yadine: üdv újra köztünk. :)

18-a akkor jó mindenkinek? Főleg Geo - mert akkor kivételesen nálad lenne, és Luna?


Ma Levi nagyon nyügi volt. Gondolom az idő. Vagy jön a foga mert nyáladzik ezerrel!! :? :? :? Kicsit korai lenne, nem?

Valaki mondja már meg, akinek FP szőnyege van, hogy hogy kell összerakni vagy fényképezze le nekem légyszi, mert már feladtam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ilyenhez hasonló:
http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... onyeg.html

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Yadine, üdv újra itt. Ahaaa, én emléksze, még kérdeztem is, hogy a fogamzásgátlóról szerváltad-e a nickedet. :)

Nanetto, 8-9-szer? Hűha, nem semmi. Én nem értek hozzá egyáltalán, de nemhogy csak cicizik és megnyugvást vagy anyaközelséget keres Eszti?

Geo, hát a Lecsófesztiválból nem sokat láttunk, mert akkora ku*va nagy tömeg volt, hogy babakocsival nem lehetett közlekedni (kendőt nem akartam bebüdösíteni) és akkora füst volt, hogy inkább másfele sétáltunk. Plusz Apának nem esett jól az ebéd, így már nem is volt kedve lecsózni.

Képzeljétek, Léni este 9-től 7.30-ig aludt. :):):) Nézelődött 45 percet és cumi és minden nélkül még aludt 2 órát. Régebben már volt ilyen, hogy fent volt kicsit a reggeli után nézelődni és ugyanígy magától visszaaludt, de aztán elmaradtak.

És basszus, nagyon durva, tegnap 170-et!!! evett vacsira. Ma is 160-at. Igaz, nap vége csak 545 lett, de akkor is ez szuper. Olyan golyó feje lett szerintem néhány nap alatt. Határozottan érzem, hogy kezd nehéz lenni a karjaimnak. Holnap mérlegelés, kíváncsi leszek.

Na, és jön az első Dévény-torna. Huh, azért úgy sajnálom előre is.

És ma az eddigi legtöbbet gagyarászott. Ami még mindig nagyon messze van a gagyogástól, de azért nagyon-nagyon cuki.

És egyre ügyesebben fogja meg a dolgokat és már volt, hogy a szájához vette az adott tárgyat.

Úgy örülök!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK CSILLA!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csilla!

Nagyon örülök nektek én is, olvastam, hogy volt gond az evéssel, kicsi gyomrával. Javul a helyzet ez a lényeg. 180-at az én fiam is csak ritkán eszik meg. Még alig három hónapos lenne, nagyon kis ügyes!

KépKép
yadine81
 
 


Detti,
Máté is nyűgi, és mindent tömköd a szájába, belenéztem még nem duzzad az ínye. Lehetséges, hogy Levinek jön,nem? Azt hiszem Nanetto írta, hogy náluk már mocorog valami.

KépKép
yadine81
 
 


Hat most en is nyugi vagyok :) Bar en nem tomkodok semmit a szamba,,, igaz reggelit mar kellene :) Leszallitottam a Mancit a suliba a mukigyerek meg a macisruhajaban (egybeize, kapucnival es macifulekkel meg tappancsokkal) bealudt az uleseben.

Amugy meg vagy 4x kelt ejjel megint :( Ilyenkor en meg delutanra mar zombisodom es szedulok :) Hat tegnap meg nagy hasfajasok voltak... igaz ma reggel is szerintem. Vagy a hasa bantja, vagy ugrik, vagy nem tudni :D De valami van...

Nem is mondtam, mert egyszeruen nem ertem ra, meg nem ujdonsag, hogy harmadik hete jar a csaj suliba de tankonyvuk az meg nincsen :) Csak hat tavaly is valami hasonlo volt es iden mar annyira fel sem tunik a dolog. Se fuzet, se tankonyv, se semmi :)

fuhhhh de almos vagyok...

luna6
 
 


Basszuuus, Léna 2-től 5-ig fent volt éjjel. Pörgés, vagdalkozás, cumi ki, cumi be, nyökögés.
Nem tudom, hogy nem a kaja volt-e sok neki este. De igazából mostanában többször csinál ilyet (csak nem ennyi ideig) és nem mindig eszik azért ennyit.

Na, mennem is köll.

Ma 21 hetes!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Négyszer kelt? ÁÁÁÁ Komolyan nem értem hogy lehet ezt bírni. Engem ha nem hagynak aludni, türelmetlen leszek, nyűgös, agresszív, halálra szekálom az uramat. Szóval ezer szerencséje a kiskrapeknek, hogy csak egyszer kel. Így is, ha hatkor kel reggel, még vagy fél óráig képtelen vagyok a beszédre, és kinyitni a szemem. :)

KépKép
yadine81
 
 


Csiiilllaa, de sajnálom! Remélem csak átmeneti!

KépKép
yadine81
 
 


[quote="luna6"]H írta:luna6at most en is nyugi vagyok :) Bar en nem tomkodok semmit a szamba,,, igaz reggelit mar kellene :)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csilla: :( :( :( :(
Akkor én meg se merem neked mondani, hogy nekem általában este 8-tól reggel 7-ig alszik. Még vendégségben is.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, nekem se mondd el legyszives!! :D:D:D

yadine, en is leamortizalodom ettol, volt egy idoszak nem is reg ugye mikor a 2-2 oras kelesektol komolyan mondom allandoan szedultem is :) De mostanaban kezdte magat megmberelni, erre most ejjel is kelt sokat meg kettovel elotte is. Hat ez egy ilyen. Az emberemnek makja van, elobb megy el reggel mint ahogy kelek es jooo keson, fektetesre er haza, igy nincs lehetosegem szekalni :D:D:D Na jo, este azert meg akad ra mod ha nagyon muszaj :D:D
Mukigyerek meg mindig alszik... es mivel ugy iteltem meg, hogy most nem is annyira ferrden es kitekeredve, eletbe leptettem az eredeti szabalyt, miszerint alvo gyereket nem keltegetunk :)

luna6
 
 


Sziasztok!!

Azt tök szuper lenne, ha ilyen hamar lenne a következő tali, mert akkor nem maradnék le nagyon :D :D

BhDetti és Jenny köszönöm, akkor már nem aggódom, hogy kevés lenne a súlya. Nem értem a védőnő miért szekál ezzel állandóan :roll:

Luna hijnye! Akkor Áron nyerte a ki a nagyobb játékot :lol: :lol:
Nekem is úgy alszik el, hogy cicin, aztán a mellkasomra teszem és amikor már tutira alszik, akkor teszem az ágyába. Eddig csak 1x fordult elő, hogy magától elaludt ott.

Geo nekem is midig nagyon korán kel, a 4 órás szopi után nem nagyon alszik már el, de azt csinálom, hogy átviszem a mi ágyunkra, fekve megszoptatom, abba belealszunk mindketten :lol: és 7-8 között kel csak.

Most már ott tartunk, hogy nem elég a szopi már napközben sem :( :( , pótolni kell a tápszerrel.
Én ma elkezdem a főzeléketetést is. 1-kor kell ennie, addigra főzök neki 1 szem krumplit, meglátjuk mi lesz belőle.

Nektek is van úgy, hogy leteszitek aludni és 15-20 percenként felkel és vissza kell altatni? Arni most ezt csinálja 1,5 órája 3x kelt már fel :(

A lábát még nem tudtam lemérni, de nagyon kíváncsi vagyok rá, h mekkora :D :D

Yadine üdv újra itt :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Bocs, ha nagyon darabos voltam, de már legalább 1 órája írom ezt a hozzászólást, meg is látszik rajta :lol: :lol:

Na megyek teregetni, amíg még alszik...

Sziasztok :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna,
most megrövidítettél 3000pénzzel :D :D
megrendeltem, ami az első linken van, háát, ki tudja, de legalább nem azon fogok gondolkozni, hogy meg se próbáltam.. :roll:
most nézem a többit: vagy kifosztja az elsőgyerekeseket, vagy tényleg tud valamit a Vida Ágnes :roll: :P
tegbap mikor aludt el Aron?

Yadine,
látom te is szenvedsz a szopival, üdv a klubban :twisted:
én is most megint óránként fejek... meg most pótlást adok neki a napali kaják után is...

bhdetti,
persze, nekem jó a 18-a, meg a helyszín is :wink:

Csilla,
Dévény torna miatt ne izgulj, a kajáláshoz meg gratula, szuper hogy ennyit evett Léni!!! n ameg a gagyarászás :D 18-án majd jól meghallgatom :lol:
Dávid mostanában rászokott egy elég fura gagyogásra, majd csinálok videót és megmutatom :)
ja, és akkor megpróbálom elintézni, hogy András is itt legyen a babatalin, és akkor a párod sem unatkozik majd, és jöhet persze másoknak hímnemű párja is :)

milyen érdeks, hogy itt gaygog egy kisember a hátam mögött a járókában :P

Csilla,
Luna,
akkor nagyo király éjszakátok volt... :shock: :?
Dávid tegnap háromnegyed8kor már aldt (napközben ő is nyűgi volt, d.u. sem aludt), és legközelebb csak 1kor kelt, akkor megciciztettem, de kapott pótlást is, majd fél4kor megszólalt a bébiőr, na mondom tuti nem lehet éhes, úgyhogy lehalkítottam a bébiőrt, és aludtam tovább (jó anya, mi?! :P ), de ő is visszaaludt, és legközelebb háromnegyed6kor kelt.
6ig kaja, fél7ig játszott egyedül, akor felsírt, de cumi be, és még 7ig aludt... lehet nem kellett volna megrendelnem a babastartot is még plusszban.. :roll: :oops:

bhdetti,
nekünk is ez lenne a cél:este8-reggel 7ig. az este 8már megvan, nade a reggel 7... ja igen, több részletben :D :D :D
Vendég
 


csajok, még nem is mondtam,
Dávid pénteken kétszer is a hátáról hasra fordult!!! :D először oldalra, majd hasra, aztán kihúzta mind a két kezét!! azóta mondjuk csak egyszer csinálta meg, vasárnap.

Talinn,
sajnálom a szopit...
nekünk a délutáni alvás ilyen... leteszem aludni, alszik 30percet, felébred, és NEM alszik vissza.. :cry:

Dávid lába:
9,5cm. vagy egy picivel kisebb.
Vendég
 


Geooo, Aron vegul elaludt kvazi 10-15 percen belul este, aztan kelt ugye 4x :)
Ehez kepeset nem ertem... 9 kor elvittuk Mancit, visszajottunk es a haza uton (5perc) bealudt a szekeben es azota is ott alszik... fel oraja mar kajaideje is lett volna... 2,5 oraja aszik abban a ... autosuleszben, ilyet az agyaban (esetleg szekeben, jarokaban) vajon mi a feszkes feneert nem tud????? Ul a szekeben a kimenos kezeslabasban es alszik... komolyan, be fogom tekerni valamibe alvashoz, mert lehet az kell, hogy szuken legyen :) Ezt kisebbnek nem dijazta (Manci bezzeg birta a takaroba csavart alvast) de hatha megis ez a megoldas? (vegulis a cumit is utalta, most meg mar elfogadja)

luna6
 
 


Na, látom lesz tali!!Mi is mennénk ám!!

Nálunk is jön a fog szerintem, mert nem csak a nyála folyik, hanem rág is ezerrel mindent amit elér. Eddig szopizta őket. Ráadásul Lilinek is ilyenkor már kenegettem, mert jött a foga, igaz 5 hónaposan jött ki neki teljesen. Szóval nem tudom, de minden esetre szenved szegény. Hasfájás elmúlt, jön a fog. Úgyhogy veszek borostyán nyakláncot.
Hol érdemes venni? A vaterán találtam 1800-ért, de csúnyák a kövek, olyan, mintha a selejtből lenne csinálva. Aki vett hol vett?

Kép
Kép
hari
 
 


Haaat Arongyerek felebredt (a postas csengetett, kulonben lehet meg aludna) es evett es betettem a jarokaba es ottan pufoli a lelogo izeket.... en ezt nem ertem :D:D:D hat nem tegnap panaszkodtam, hogy utalja es nem pufoli? :D:D jol le is filmeztem, hogy nyoma legyen, mert aztan a vegen meg en sem fogom elhinni :D

luna6
 
 


Sziasztok!

Anyum elvitte sétálni Manóházit, gyorsan kitakarítottam, most lerogytam egy picit.

Geo,
együttérzésem a fejés miatt! Nagyon ügyes Dávid, hogy így forgolódik!

Tallin,
sajnálom a tejet, aaaannyyira tudom milyen ez!
Nekem még csak egyszer aludt el egyedül, nem volt időm altatgatni, hasra raktam, aztán percenként bementem, rakosgattam vissza a szájába a cumit és húztam fel a forgóját, és egyszer csak már nem nyökögött. Benéztem, cumi kint és aludt. Azóta sem tudtam megismételni.

Luna,
Tiszta rejtély ez az Áron, nagyon cuki kis dolgai vannak. Tudom te nem annyira élvezed. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Ja, és Tallin, nagyon szuper a súlygyarapodása!

Na Csajok, coming out-olok vagy mi, szóval védőnéni vagyok! :D

Nem akarok itt okoskodni, meg sokszor én is tanácstalan vagyok, meg bizonytalan, meg elsőgyerekes, meg tök sokat tanulok tőletek, és különben is suliban dolgozom, szóval ne utáljatok nagyon. :oops: Szívesen segítek ha tudok.

KépKép
yadine81
 
 


Yadine,
Udv kozottunk!

Csilla,
Tok Jo, hogy Leni evese most mar vegleg rendezodni latszik :lol:!
Ne aggodj o is el fog kezdeni gagyaraszni csak egy kiss ido kell neki. Aztan meg majd ugy belejon, hogy be se fog allni a szaja!

Luna,
Hat sajnàlom, hogy a hofordulo nem hozta meg a hön ahitott valtozast :(.
De azert Aron mindig megmutatja valamivel, hogy ha nagyon akarna akkor tudna mintagyerek is lenni.


Hari,
A lany nekem is extran nyalzik. Mindent amit megkaparint a kezevel a szajaba akarja tomkodni. Ha sikerul neki, vagy ha valamit odadugok a szajahoz akkor rogton raharap es vadul elkezdi csocsalni.
Ha pedig semmi sincs keznel akkor az egèsz oklet probalja betomni es ragni. De neztem meg seamy duzzanat nem lathato.
Allitolag orokletes hogy milyen koran jon a fog. Nekem 4 hosan jott az elso ketto, Nikosnak 5 hosan. Ha az orokletesseg igaz akkor valamikor a koztes idoben kène jonnie az elso fogainak.

Most mar mi is csak napi 5-szor eszunk, viszont ez azt jelenti, hogy 170-eke eszik alkalmankent. Illetve egyszer becsuszik egy 200-as vagy egy 130-140 koruli.

Geo,
Nincs összefüggésben szerintem az esti eves mennyisege es az ejszakai alvas hossza. Altalaban este 20:30/20:45-kor eszik es 21:00-tol alszik.
Hàrom napja 140-et evett es 5-kor kelt.
Tegnaoelott 170-et es 5:30-kor kelt.
Tegnap 170-et es 4-kor kelt.(bar elotte este 7-kor kakilt,szoval kiuritette magat, lehet azert kelt elobb)
Vendég
 


Viki, most szurtam ki, hogy Zoe mindig annyi idos lenne ha idore jon, mint amennyi Aron pontosan :D

bejott a phisio cumi!! illetve meg a regen szoroanyagkent kapott masik chiccot is elfogadja moastmar, de olyat meg meg boltban sem lattam.

luna6
 
 


Sziasztok!
Na, ma én is megmérem Szende lábát! :-) Kíváncsi vagyok.

Geoo: én is csak azt tudom írni, h úgy marad ki szopi, hogy több idő telik el egyik szopi és a másik között, sé egyszer scak "összeér" 2 időpont majdnem, akkor meg Te tolsz rajta eg ykicsit és máris egy tényleg kimaradt. Nálunk váltakozik így a 24 órán belül 6 és 5, van, h 2-3 napon át is csak 5 jön ki, aztán újra 6. Persze, hogy akkor kapja a 6-at is, főleg, h sajnos nekem is egyre rosszabb az egyik mellem, a bal. Szinte előre izgulok, amikor az kerül sorra, h vajon mi lesz. (mert én hol egyik, hol másikból szoptatok, ahoyg a legtöbben közülünk.)
Valahogy így van nálunk: reggel 7, aztán 11, 14-15 között, 17-18, 21 óra... ez van, ha 5 szopi jön ki, de ha 6, akkor általában az du-estiek sűrűsödnek, mert szerintem nekem fogynak ki, a baba meg nyűgösebb. Mostanában (nagyon lekopogom) az éjszaka 10-7-ig tart és ez már szuper kényelmes, még akkor is, ha éjfél előtt persze nem fekszem.

Nanetto: talppuszi annyira bejön Szendikének is, hogy hisztit is el tud múlasztani és pelenkázás közben is nagy buli, már csak emelem a lábát, és húzza el a száját édes nagyon.

Csütörtökön volt mérés: 6 kg és 63 cm.

Van-e valaki, aki már a hordozóból kivette a szűkítőt? Szende vastagabb ruciban már nagyon kitölti, talán ki kéne venni?
Azt az éket a derekánál kb. 3 hete vettem ki, vagy kicsit régebben.

Még annyit írnék, kérdeznék, de mennem kell.

detti_10
 
 


Nekünk az Aventes cumi jött be, mi is kipróbáltunk egy csomót, de nem nagyon cumis, pedig alváshoz nem bánnám.

Én a szűkítőt már kivettem kb. egy hónapja, de lehet, hogy másmilyen a hordozónk, olyan fura volt a derekánál. Most is fura, főleg ha becsatolom az autóba. Elég "meredeken" ül benne.

Máté is ötször eszik, úgy jött, hogy tovább fent van szopi után, és átalussza a következő három órás szopi időt, így lesz négy óra két szopi között. Aztán van nekünk is, hogy becsúszik még egy, ha reggel szaporázza, vagy elalvás előtt van egy fél evés, amikor pár korty után bealszik.

KépKép
yadine81
 
 


Leirasunk szerint a derekmerevitot nekem akkor szabad kivenni ha a fejtamaszt fejjebb kell allitani, nos ott tuti nem tartunk meg.
Amugy a meredeken ules a kocsi ulesenek dolesszogetol van, van erre egy ugyes kis bizgera amit b lehet tenni a kocsiba es mindjart 'rendesen' dol a szek 'fekvobe', nem kell fuggoleges meredeken szalliyani. eossz volt nezni ugy a fejt, nyakat, ezert is tettuk mi bele.

luna6
 
 


Eszembe jutott, hogy amugy siman lehet, hogy tobbfele dologrol beszelunk :)
A derek mogotti parna ami kiveheto es plussz biztonsagi ize (es a mienket tuti nem lehet meg kivenni, legalabbis a gyerek merete vegett meg nem sajna :( ) az nem szukito.
Szerintem a szukito az meg egy masik tortenet, azt akkor veszi ki belole az ember (ujszulott szukito, hogy ne lotyogjon) amikor a gyereknek mar nem kell mer ttartja magat meg mert mar kitolti a helyet.
na csak hangosan gondolkodtam :)

egyebkent eszmeletlen hasfajos orditozasok voltak itten ma delutan tajekan... kb mint 5-6 hetesen a kezdeteknel.

luna6
 
 


Sziasztok!

vagyok én is,c sak elhavazódva...

Geó!
Nem találtam videót a csúszócsomós felvételről, sajnos.
Ki tudnátok jönni a héten valamikor? csütörtök kivételével jó vagyok. :D
na, igen neked akartam:
Ne görcsölj már ennyit mindenen... Egyáltalán nem biztos, hogy 4 óránként fog enni Dávid, vagy hogy mostanában át fogja aludni az éjszakát. Hanna iszonyat sokáig 3 óránként evett és mind már említettem egy párszor 1,5 éves koráig felkelt éjjel. Nem szabad ennyire rástresszelni, mert csak magadat készíted ki. Dávid egy jól működő baba, akinek megvan a maga ritmusa és szerintem semmi extra baj nincsen vele. Kicsit lazábban kezelnéd a dolgot, és nem azon agyalnál,h ogy hogyan aludja át az éjszakát, még az is lehet, hogy megtörténik vele :D (Hanna 1x csinált ilyet... majd szétdurrant a cicim) Szerintem jól néz ki, formás, nagy baba :D És nekem eléggé elégedettnek tűnt... :D:D:D Kitartás!!!

Yadine!
Üdv újra itt. Nem baj az, hogy védőnő vagy :D Sőt! :D

Talinn!
Én azért még várnék azzal a krumplival. ugyanis a hozzátáplálás nem sok mindenben segít. És még tudsz valamennyit szoptatni, kiegészíted tápival. A gyarapodása is nagyon jó... Én tuti megvárnám a 6 hót.

Tatim!
Tuti ugrik ám a csajod, ezt kb 1 hete akartam már írni :D:D:D Jó vagyok mostanában :D:D Éjjel mindig tudom, hogy kinek mit akarok írni, mire idejutok, elfelejtem.
Ja, igen és fontos: Anyatejes a lányod... nincsen olyan, hogy megfelelő mennyiség!!!! Szerintem egy tartalmas, zsíros tejcsiből 130at meginni bőőőven elég!!!! Ne kezdj el őrülten számolgatni, hogy mennyit kéne még ennie Dorkának, mert jó húsban van, hízik, nem fogy, vagy stagnál a súlya (egy idő után az is előfordulhat, hogy nagyon minimálisat hízik) Szóval NO PARA!!! :D Ügyik vagytok! :D És tényleg nem látszik rajtad, hogy neked nem lenne türelmed :D:D


Detti_10!
Én már nagyon rég kivettem a szűkítőt, mert nem fért el benne Alex feje. :D Megpróbálom a dvd-t nem elfelejteni a héten.. ég már a bőröm erősen... :?

DHDetti!
MIért kivételesen lenne a tali Geónál? Ő is felajánlotta :D:D
Szerintem mindig ott rendezzük, ahol épp jólesik és van rá lehetőség :D:D


Nanetto!
Mivel Alex elalváshoz is cicit kap, én nem is tudom hányszor cicizik. Szerintem ezen aztán végképp nem kell gondolkodni :D


Heni anyukájánál nyaral. :d szerintem lassan lejár a 2 hét :D:D

Lemértem Alex talpát 11cm. Úgy álltam neki, hogy áá, ez még 9 cm se lesz.. :D:D:D Egyéb méreteket holnap tudok majd mondani. Kíváncsi vagyok már :D

18dika nekünk is jó :D Már várom! :D:D Viszem mindenkinek vissza a kajás cuccait... persze elmosva :D:D:D

Megyek, Hanna még barackot szeretne enni. :D És persze engem kell nyaggatni, mert eddig Alexet altattam :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Luna,
na, szóval a szűkítőt vettem ki a hordozóbol, nekünk nincs benne több minden, se párna se semmi. Úgy kaptuk kölcsönbe, maxi cosi márkájú, nincs hozzá leírás.

Vok,
teljesen egyetértek veled mindenben. :D
11 cm az szééép. Sok puszi elfér rajta.

Egy órát kínlódtam reggel a szopival. Szívott max. 10 percig, aztán megmakacsolta magát. Lemértem, 80gr-ot evett. Három féle pózban próbáltam. Szabályosan beletömtem a szájába, de nem szííívta. Nézelődött, röhögött, dumált. Leraktam játszani, mikor elkezdett nyűglődni kb. 15 perc múlva újra megpróbáltam. Semmi. Aztán fejtem , és üvegbők nagy nyűglődve megevett még 60-at (ennyit tudtam fejni). Ez megy már napok óta. Aztán napközben van, hogy szépen szopik. Lehet, hogy csak reggel sztrájkol? Kikészítő azért.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, csak behavazódtam. Valaki árulja már el, miért mérjük a talpát? Amúgy megmértem, 10.7 centi. Tegnap végre megvolt a "kicsit" elcsúszott 3 hós oltásunk is, igy most tudom a pontos méreteket.........8.1 kilo és 70 centi a cseppem :-)

Remélem, most már végre nem baszogat a védőnő, hogy hormonálisan kisnövésű a gyerek :-( grrrrrr........bocs, yadine, de az enyim olyan hülyeségeket tud mondani. Volt már alultáplált, tyúkmellű és kisnövésű...

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Exterxx,
alultáplált, ez jó :lol: Legközelebb kérdezd meg,ha beszól, hogy pontosan miért, miből, minek alapján gondolja ezeket, és mi lenne szerinte a normális. Kivi lennék..

A talpmérés meg tök aranyos dolog szerintem.

Mi ma kapjuk a három hós oltásokat, a centijére én is kiváncsi vagyok.

Ma egy éve indult osztódásnak hét pici sejtecske a szegedi Kaáli intézetben, és a legnagyobb, legügyesebb babajelölt beköltözött a pocakomba, és annyira kapaszkodott, hogy most itt szuszog a másik szobában. :D

KépKép
yadine81
 
 


Eszter, talpit én kértem, hogy mérjenek, mert olyan nagynak látszik Léni lába (9 cm), kíváncsi voltam rá.

Így már kicsit azért nyugodtabb vagyok, hogy olvaslak benneteket. :)

Akkor kérhet Apa 18-ára szabadságot?

5300 gramm Léna, azaz 100 gramm a heti gyarapodás. És tényleg olyan kerek a feje, szinte egy hét alatt látom ezt a változást. Kis golyó.

Na, tegnap megvolt a gyógytorna. Húúúúúúú. Az első kb. 5 perc még oké volt, onnan végig torka szakadtából üvöltés, taknya-nyála egybe folyott.

Képzeljétek, az FP ágy fölött lévő forgókánkat működteti a tv távirányítója, így ha véletlenül nem állítjuk olyan pozícióba és Léna elaludt, mi pedig bekapcsoljuk a tévét, akkor lőttek az alvásnak. :)

Én is úgy vagyok, mint Vok, hogy éjjel minden eszembe jut, hogy mit fogok írni, most meg itt ülök és semmi. Pedig tudom, hogy egy körkérdést is fel akartam tenni.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Vok,
na látod, ez a baj, hogy mindenen egy csomót stresszelek...
ma kb fél órát álltam a dm-ben a pelusok előtt, mert azon agyaltam, hogy a ketteset, vagy a 3asat vegyem e meg.... :?
ja, és az jutott eszembe, hogy mi nem is tudnánk kihagyni egy etetést sem, mert midig ugyanazokban az időpontokban teszem cicire. mondjuk olyankor már éhes is, de van olyan is, amikor még nem is kér, én meg már rakom cicire, mert"eljött az idő)..
viszont tegnap nem a napirend szerint működtünk, ennek köszönhetően Dávid nem aludt el 8kor, és fél10ig balhézott, akkor elaludt...

tudjátok mit csinál mostanában?
a saját, meg az én ruhámmal játszik... most is itt szopizik, de persze a játék fontosabb, teli szájjal beszél a pólómhoz, meg simizgeti a kezével :lol:

Vok,
11cm???? :shock: asszem viszitek a pálmát :wink:

na akkor mindenkinek jó a 18?? mert akkor addigra összepakolok :D :D
illetve akkor beíroma naptáramba, hogy aznapra ne tervezzek semmit :P
Vendég
 


Eszterxx,
háát, a csepped már nem is olyan csepp :D :D
valamelyik nap nézegettem Dávid "régi" képeit, basszus olyan hamar megnőnek... :roll:

Ja, és Vok,
Mit szólnátok a péntekhez?

Ez a gyerek ez most épp babazenét hallgat, a fejével meg a lejátszót nézi :D

csajok,
a latex, vagy a szilikon cumi a jobb, illetve mi a különbség köztük? :roll:

Csilla,
ezt nem mondod komolyan??? :shock: klassz távirányítótok lehet :wink:

valamit akartam még... :roll:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?