Sziasztok!
Csillagvirág
Kitartás még erre a néhány hétre. Az én férjem is beszológat néha, megértem hiszen sokat dolgozik, ő neki sincsenek kötélből az idegei. De lerendezzük, amolyan olaszos (igyekszünk nagyon nem kiabálni, csak morogni
) módon, aztán kész. Máshogy nem megy, ne gyüjtsd össze, mert a stressz nem jó neked sem, és a babának sem, de Bencének sem, mert bizony a gyerekek megérzik.
Gondolj bele, te már majdnem a finischben vagy.
Én is alig várom, hogy elteljen 5 hét, mert mindig félek, hogy valami lesz, és a 26. héttől már csak életképes a baba, szóval az a következő nagy mérföldkő. Addig meg nem tudom, hogy mennyit, hogyan mozogjak, többet, vagy kevesebb takarítsak. Mennyit pihenjek. Most még én is könnyebben mozgok, úgyhogy szeretném most beszerezni a ruhák javát. De nem biztos, hogy jó álldogálni egy fél napot a turiban árucserekor. Szóval nehéz eldönteni, mivel ártok, vagy használok. Azért most már kezd megint elöjönni a parám, hogy méhszáj vajon zárt-e még? Jövő héten megyek dokihoz, remélem minden okés lesz.
Zalán nevet használjuk. A Mátyás így magában tetszik, becézve annyira nem (Matyi).
Zsuzsi
Rossz szobatársat kaptál? Mi a baj vele?
A diétát nem irigylem, kitartás.
Mia
Nálunk 3 kis WC van, meg egy piszuár. De amelyik kisfiú állva pisil, az kivárja amíg szabad lesz. Szóval magyarázd el Tominak, hogy nyugodtan pisilhat állva, szerintem az ovónéniknek nem szabadna ebbe bezavarni.
Tegnap a szülőin pont azt ecsetelték, mennyire fontos, hogy a gyerek napirendje a hétvégén is igazodjon ahhogy az oviban is van.
Nika
Mi is gyógyulgatunk. Regi már épphogy csak köhög, én meg még fújom az orrom, nem gyakran, csak erősen, remélem babócát nem zavarja az erölködés.
Bogárka
Jó kis program.
Regi meg holnap cirkuszba megy, szóval nála is zajlik az élet. Én meg addig elmegyek vásárolni, kellenne egy nadrág amibe beleférek, vagy kismama naci, vagy a decathlonba nézek valamit. Meg Reginek is nadrág, és cipő. Meg az őszi-téli időszakra harisnya, mert nagyon fázós vagyok.
Képzeljétek, ma reggel ezt a versikét mondta a lányzó....
3x egymás után, aztán lejegyzeteltem, és megtaláltam a neten, szinte tejesen hibátlanul elmondta, hangsúlyosan, szépen.
"Nagyapó és Zsuzsika
szőlőskertbe mentek,
kis kosárba, mázas tálba
szóló szőlőt szedtek.
Édesebb volt ,mint a méz
nyári naptól érett,
aranyhangon muzsikáltak
fölötte a méhek.
Akadt hozzá mese kék
magvaváló szilva,
darázscsípte kövér körte,
az ág alig bírta.
Előkerült nagyanyó
otthoni kalácsa,
szalvétáját kicsipkézte
a körtefa árnya."
Még nincs is 3 és fél, és már ilyen hosszú verseket tud. Van egy mondókás játék is, az is viszonylag hosszú. Kb. kéthetente tanítanak új verseket nekik. Emelett van minden nap foglalkozás, mese, vers, mondókák, rajz (heti egyszer festés), ének-zene (heti kétszer), matek (péntekenként). Szóval októbertől beindul az oktatás. De már most is sok mindent tanulnak, festettek is hétfőn.
Most az őszi gyümölcsöket tanulják, és mindenki nagyon ügyes.