Új privát üzeneted érkezett!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk
Mucus 28
Labdácska 28
Cas 26
Hmmc x
Meglepibaba 24
Bmárti 33
Orbis 23
</pre>

Egy kis meglepi nektek, és akkor nem szükséges a pl.: 23+0-t irogatni!
A kitöltéshez írjatok nekem privátban, ja és ha valakit kifelejtettem....
Na kíváncsi leszek, hogy az első próbálkozás sikerül-e?

Nikcsi
nikcsi

Tiszta happy vagyok, hogy sikerült! Remélem ti is velem együtt örültök.
Ha formailag bővítenétek valamivel, pl.: hol lakunk - III. ker stb. vagy valami ilyen írjátok meg és újból próbálkozok...
Az adatokat meg minél előbb írjátok meg!
Üdv
nikcsi

Sziasztok!
Ne rászántam magam, hogy írjak nektek a szülésemről!

Szeptember 30. csütörtök, elmúlt éjfél, és én szokás szerint felébredtem, mert pisilnem kellett. Kivánszorogtam a WC-re, pisi, órára ránéz, fél 1, irány vissza aludni. Ülök le a matracra, kiss pukkanst hallok, és egy adag meleg víz kifolyt. Azonnal felébredtem, felugrodtam, kirohantam a fürdőbe megnézni a színét. Szerencsére színtelen. Nem volt kétséges, megrepedt a burok, hát megyünk szülni ez már tuti. Innen nincs visszaút, pedig 34+4-nél jártunk éppen. Kicsit még üldögéltem, megvártam a következő adag vizet, majd szóltam a férjemnek, hogy keljen megyünk szülni, mert folyik a víz. Szegény nem tudta, hogy most örüljön, vagy aggódjon. Mondtam nyugi, én lezuhizok, nem sietünk annyira, ott a lista mit kell még betenni, öltözzön fel addig és szedje össze a maradék holmimat. Végül 2 körül értünk be a szülészetre. Vámosi doki volt az ügyeletes, meg Betti szülésznő. Felvették az adatokat, megvizsgáltak, vettek kenetet, ctg, uh, pisi, és mentünk a szülőszobánkba. Ott egyelőre vártunk, hogy vajon indulnak-e a fájások, mert még mindig semmi. 4 körül továbbra sem jelenkezett semmi, de azért elkezdtük a készülődést, beöntés, borotválás. A méhszáj állítólag jó állaotban volt, így érlelőre nem volt szükség, 1 ujjnyira voltam nyitva, és egyelőre ennyi, nem változott semmi. Fél 6-kor felhívta a szülésznő a dokinénimet, hogy mi legyen velem, bekösse-e az infúziót. Mondta, várjuk meg, hamarosan jön. Fél hét körül talán már kezdtem érezni valamit, meg voltak kis vérzések, a tágulástól, de semmi kézzel foghatót nem produláltam. Megtörtént a műszakváltás, Tódor Éva szülésznő vett kezelésbe. Jött a dokinénim is fél 8 körül, na innen már bekötötték az oxitocin infúziót. Az adagoló viszont elromlott, és kb egy óra múlva vették észre, hogy még nem is kaptam oxitocint. Újabb gép, na az már adogadta, és kezdtem érezni valamit. Kb 10 óra felé indultak be úgy istenesen, és háromnegyed 11 felé megkaphattam az edát. Ekkorra jutottam el odáig, hogy legalább 2 ujjnyi tágulás és rendszeres fájások (2 perces, legalább 30 mp-ig tartó). Bár nem tudtam előre fogok-e kérni edát, de akkor ott már nem érdekelt semmi, csak adják be. Na utána aludtam egyet, és háromnegyed 12-kor amikor a dokinénim visszajött a rendelésről már elértem a 3 ujjnyi tágulást. Innen felpörögtek az események. Lassan elmúlt az eda hatása, indultak a tolófájások, nyomtam párat, erre hívták a dokit, hogy most már szülünk. Több nyomás következett, végül kellett vágni, pedig az volt az érzésem, hogy a szülésznő próbálta elkerülni, de azt mondták nagyon szűk a szülőcsatornám. 13.20-kor megszületett Matyi, aki miután leszívták a száját, rögtön felsírt. Elvágták a köldökzsinórt (a papája nem akart a szülésnél ott lenni, csak a vajúdásnál - szegény nem bírja az ilyesmit), és kicsit a hasamra fektették, majd elvitték mosdatni, mérni, megvizsgálni. Bár szegény koraszülött volt, de szép méretekkel született: 2450g 46 cm, és azért még visszahozták egy kicsit nekem hadd lássam a fiacskámat. Sajnos pár perc múlva vinni is kellett az inkubátorba, de akkor elég is volt ennyi, megnyugodtam, hogy a habár picike, de jól van, és egészséges. Utólag kiderült, hogy 9/10-es Apgart kapott! Szerencsétlenségemre a méhlepény nem jött ki csak úgy, rázáródott belülről a méhszájra, külön tortúra volt kicibálni. Szó szerint ki kellett cibálni. Kicsit gáz volt, de sebaj!
Kaptam még egy edát, kipucoltak, kimostak és összevartak. Kaptam homokzsákot, teát, ami nagyon jól esett, majd az ebédemet. Mivel egész nap nem ettem, mindent bekanalaztam, hát rossz is lett a gyomrom rögtön. A gátsebem nem zavart nagyon, rögtön száguldoztam a folyosón. A varratszedés sem gázos, és után sokkal jobb érzés volt, hogy nem húzódik. Mi ugyan a PIC-en voltunk, így csak az ottani csecsemősöket ismertem meg, de róluk egy rossz szót nem lehet mondani, csak dícséretet érdemelnek. Volt aki még dajkálta is a sírós babákat, hogy megnyugodjanak! A gyerekorvosok is szuperek, Szóval összességében én maximálisan elégedett vagyok mindennel. Nekem nagyon szép élménnyé tették a szülést, mind a nődokinéni, mind a szülésznő, mind a PIC-es csecsemősök és a gyerekorvosok! Csak köszönet jár nekik!
aranyhold

Aranyhold Szia
És végre! Bár én ezt már mind tudtam! Most hogy vagytok? Matyi és Dávid? Most már babusgatja ugye?

Puszi Nikcsi
nikcsi

Köszi jól vagyunk! Matyi rengeteget eszik, és utána nagyokat alszik. Álombaba. Kívánni sem lehetne jobbat! Dávid kiveszi a részét amiből csak lehet, kivéve a peluscsere. Na azt még csak szemléli!
aranyhold

Sziasztok!

Meglepibaba! Gratulálok! Micsoda szófogadó fiúcska! Kép

Nikcsi! Ne parázz, az választott orvos nevét a kiskönyvben egyetlen laza tollvonással le lehet húzni. Kép Nálam is így volt az elsőnél. Kép Persze ciki lehet később pont azzal összefutni. Mi lenne, ha lefestenéd? Kérdezd meg a terhesgondozóban! Kép
Nagyon jó 5let a táblázat, már írom is a mail-t az adatokkal! Kép

Cas! Csupa jó hír! Kép Az én első kötésem olyan laza lett, hogy halászhálónak is elment volna. Kép Később az egész család összes szekrényét telepulcsiztam. Kép De már évek óta nem volt kötőtű a kezemben. Kép

Laga! Nagy üvöltések idején (szerencsére ritkák voltak) nálunk is bejött a pocaklakó korból ismert zene. Kép Nekem akkoriban George Michael-től az Older, és Shade-től a "Lovers Rock" voltak a fő kedvenceim. Kép

Aranyhold! Jó volt végre részleteket is hallani rólatok! Kép Örülök, hogy jól vagytok! Kép Hallottál valami arról, hogy mi okozhatja a korai burokrepedést? Lacika néha olyanokat benyom a kistesójának (véletlenül! Kép), hogy már attól félek, mindjárt spriccel a magzatvíz a fülemen. Persze nálad biztosan nem ilyesmi miatt történt, csak én most éppen ezen aggódok. KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi
Hát az biztos, hogy nagyon lehet szeretni ôket!!! (Na és tudni kell jól választani! Kép)
Az tud a legjobban esni, amikor olyan dolgokban figyelmes, amire nem is számítok. Pl. simán haza tudnék BKV-zni innen az egyetemrol, de mindig rohan haza a melóból, és eljön elém kocsival, hogy este fáradtan ne kelljen bumliznom és esetleg a tömegben nyomorognom.
(Persze azért ô sem tökéletes - csak majdnem. Kép Ma reggel persze otthagyta nekem az egész konyhát felfordulásostól - kicsurgó-szemetesestôl. Kép)
Remélem el fog engedni a dokim a tornára, mert nagyon kellene a rendszeres mozgás.

Meglepibaba
Colin Firth nekem is nagy kedvencem, bár azt a Büszkeség és balítélet sorozatot nem láttam, és más filmjeit is alig.
Jane Austin... Az összes amerikai filmben az angol irodalom csúcsának tüntetik fel... Hááát... Azért inkább kicsit naiv, limonádé lányregények, ami egy 19. sz-i hölgyikétôl teljesen természetes is.
Félre ne érts, nem az ízlésedet akarom szapulni, ha olyan a hangulatom, én is szívesen olvasom az ilyen romantikus regényeket!!! Csak szánalmasnak tartom az amerikaiakat, akik ennyit ismernek az angol klasszikusokból.
(Az is igaz, hogyha kedvem szottyan ilyen könyvet olvasni, az mindig finom jelzés az embörnek, hogy kevés a romantika az életemben... Kép Kép Kép)
Az Enyás mp3-akért kár egy egész CD-t elpazarolni, inkább majd estére én is rákeresek a címe alapján, és meghallgatom. Ha nem sikerül megtalálni, akkor még mindig megoldhatjuk valahogy máshogy.

Bmárti
És honnan vetted a mintákat? Vettél kötôs újságokat? (Anyunak van egy halom, csak ezer évesek... Mostanában van egyáltalán ilyen újság?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Voltam cukros tanácsadáson. Vigyázni kell, hogy mit egyek, igyak. Kaptam szénhidrát táblázatot. Arra kell vigyáznom, hogy pontosan betartsam, mert nem elég, hogy most magas volt, de alapjáraton nagyon ingadozik. Remélem sikerülni fog. Vérvételre sem a terhesgongozóba kell járnom, hanem fel a másodikra, ráadásul ha minden jól megy akkor is háromhetente terhelésesre. Nem baj!! Annyit szenvedtünk már ezért a babáért, hogy ez még belefér.

Meglepibaba!
Szombaton megy az egész család 4D-s ultrahangra, mert a lányom már nagyon látni szeretné a kistesóját. Teljesen oda és vissza van érte. Már néha én szólok rá, hogy várjuk meg amíg megszületik, addig hagyjuk békén szegénykét (főleg az anyukáját). Ugyanis három mondatából kettő úgy kezdődik, hogy "ha a kistesó megszületik . . . "
hmmc

Öööö... Jane Austen, nem? (Klasszikusokat csak pontosan szépen... Én is elírtam Austinnak az előbb. Helyesbítés. Csak hogy senki ne szólhasson meg minket.) Kép

Kép
Kép
Kép
cas

BMárti! Sajnos nem tudom mi okozhatta a korai burokrepedést, a magzatvíztenyésztés negatív lett, pedig valami felszálló fertőzésre gyanakodtak első körben, kenetet is azért vettek. Ha nem felejtem el rákérdezek a 6 hetes kontrolon. Nekem az a gyanúm, hogy azért volt mert iszonyúan vizes voltam, főleg a harmadik harmadban. Hiába szóltam mindenhol miatta, meg kérdeztem nem baj-e, de mivel normál volt a vérnyomásom, és a vizeletem is ok volt, ezért nem tudtak igazán mit kezdeni vele.
aranyhold

Labdácska, leköteleztél Kép

Csak még valami!!
Azt én döntöm el, hogy babás-mamás szobába megyek-e? És mindig van ott hely? A nem fizetősbe hány ágy van? Bejöhetnek oda látogatók? Ha nem, kivihetem nekik a babót?

Jaj bocsi, nyugodtan küldjetek el melegebb éghajlatra ám!!! Igazán kivárhatnám azt a 4 részes felkészítést, de most ez annyira foglalkoztat valamiért. Előre is köszi, ha valaki esetleg mégis megszánna...

Nikcsi!
Az én adataim: Orbis/23/2005.02.01/első/Borka vagy Botond
És szerintem a lakóhely tényleg jó ötlet, nekem másik topicban volt "jééé, majdnem szomszédok vagyunk" élményem. Meg esetleg a szülész nevét lehetne betenni. De persze ez csak egy ötlet, nem akarom itt új létemre egyből osztani az észt Kép

Aranyhold!
Gyönyörűséges a babucid, gratulálok hozzá. És micsoda hajkoronája van Kép Mennyivel szülés után készült?

Na üdv néktek:
Orbis (26+3 => kedden belépek az utolsó harmadba!!! olyan izgi KépKépKép)
orbis

Sziasztok!

Épp elkezdtem írni, amikor bejött a főnök... Kép

Bmárti
Lefestésre én is gondoltam, de nem mertem megcsinálni. Jövő héten rákérdezek, mert nagyon zavar! (A dokid nevét tudom, de a beleegyezésed nélkül nem írom fel a táblázatba!)

Cas
Én sem mondtam, hogy tökéletes! Ez a szemetes dolog nálunk is dettó! BKV engem is inkább kímél a betegségek miatt is. Múltkor végre leültem, de mögém ült egy csövi, annyira büdös volt, hogy inkább felálltam és a busz elejébe mentem... Kép

Hmmc
Hogy-hogy annyit szenvedtünk a gyerekért? - ha nem vagyok túl indiszkrét...

Orbis
Előadásra mikor mész? Én a novemberire megyek!
Jó ötlet a táblázat bővítés, már meg is tettem, és ma valamikor felteszem. Még Mucus, Meglepibaba, és Labdácskáról nincs semmi adat.

TORNA: Margit kórházban nov. 8 és 11 között nem lesz, mert Anikó szabin lesz! Kép

Üdv Nikcsi 23+1
nikcsi

Nikcsi
Busz?!?! A múltkor elkövettem azt a hibát, hogy végigmentem a 3-assal a Budafoki úton Budafokra. Ráadásul egy nagyon "sportos" vezetőt fogtam ki, aki ezerrel rongyolt végig a nem kicsit szar úton. Hát, szegény Zsebi kész csoda, ha nem kapott agyrázkódást. Úgyhogy mostmár ahogy lehet kerülöm a buszokat (a 86-ost már régen kiiktattam).
A villamosok viszont egész tűrhetőek (legalábbis amikkel én járok, és eddig még helyet is mindig találtam - igaz alapvetően nem a reggeli és délutáni csúcsban utazom...).
Az én terheskönyvemben a védőnő a nevét festette ki és írta át egy másikra (eddig helyettesítés volt), úgyhogy szerintem nem lepődnek meg egy ilyen kifestésen... (És ha igen, akkor sincs hozzá semmi közük, miért történt - szerintem.)
A novemberi előadások melyik napokon vannak (azt tudom, hogy minden hétfőn, de most pl. az első hétfő munkaszüneti nap)? Mennyivel előbb kell bejelentkezni (ha kell egyáltalán)?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Orbis
Ha az órát nézem, hogy mikor küldted, hát....tényleg nagyon izgatott lehetsz.
Azt Te döntöd el, hogy baba-mamásba akarsz-e menni, vagy a rendes osztályra. Szülés után egyébként általában oda kerülnek az anyukák, és ha nincs semmi probléma (eltudja magát látni stb), másnap át mehet a roomiba. Szerintem ott általában van hely, hacsak nincs valami front okozta teltház. Legalább is én a rendes osztályon voltam és minden nap kb.2-3 alkalommal megkérdezték az ott levőket, hogy nem akar-e átmenni valaki a roomiba. Egyébként ott három ágyas szobák vannak. A rendes osztályon is van hármas, de ott van két hat ágyas is. Úgy vettem észre, hogy a hatosba azok vannak, akik terhességük alatt valamiért bekerülnek (én is), szülés után pedig azok, akiknek nem volt fogadott orvos vagy szülésznő.
Egyik részbe sem mehetnek be a látogatók, neked kell kimenni hozzájuk az előtérbe. A babát megtudod mutatni a csecsemő osztály melletti látogatói szobába, feltéve, ha nincs járvány veszély, mert akkor csak az ablakon keresztül.
A látogatói szobába ha jól emlékszem két emberke mehet be hozzád. Ott aztán testközelben lehetnek a picikével.
Remélem nem hagytam ki semmit. Ha igen, lányok akik szültetek pótoljátok ki!

Nikcsi
Ami a táblázat kitöltését illeti, én félig-meddig kilógok a sorból.
SZülési időt még nem tudom. Tervben, jövő év elejétől "gyártásban" lesz a második baba. Az első 15 hónapos kis hapsi.

Helló, jó napot mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!
A hétvégén teszek fel majd normális képet, majd a férjemet megnyaggatom egy kicsit a progiért!

Orbis! A kép még a kórhézban készült, 10 napos volt éppen! Tényleg hatamas haja van, és bármit csinálok vele, mindig kócos! :-)
aranyhold

Mucus!!
Nagggyon nagyon kössz az infókat!!!!
Valamiért tényleg kezd eluralkodni az elmémen ez a téma KépKép

Jujj, most úgy ficánkol, olyan jó! Biztos érzi, hogy feldobódtam!! Ez egy jó nap, ma kaptuk meg az új hűtőnket, meg új függönyöket is varrok!!

Nikcsi!
Mi még nem döntöttük el, hogy mikor megyünk előadásra. Most hétfőn lesz egyáltalán? Lehet, hogy tényleg most lenne jó, amíg még van energiánk, aztán úgyis a december mindig rohangálós amúgy is.

Üdv:
Orbis
orbis

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Bmárti 33 2004.02.14. második Péter Békásmegyer
Cas 26 2005.03.16. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára
Labdácska 28
Meglepibaba 24
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy :o)
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond
</pre>

Cas
Most hívtam a terhesgondozót, természetesen nov. 1-jén elmarad az előadás. Különben 16 órától (18-ig) van minden hétfőn B. ép. tanács teremben (Gondozási terves papíron rajta van).
Buszozás, na igen! Én is kifogom a "sportosabbat". Amúgy képzeljétek tegnap a villamoson át akarták adni a helyet?! Tiszta meglepő volt, de csak 2 megállót mentem (17-es vilivel a Margit kórházig - tornára).

Kellemes 7végét! Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Cas! Én is kötős újságokból, könyvekből vettem régen a mintákat. Meg volt valami lefűzhető lapokból álló gyüjthető izé is, rengeteg volt belőle. Biztosan vannak ilyesmik mostanában is.

Aranyhold! Köszi a választ burokrepedés ügyben. Mondjuk ha a szüléskor nem tudták megmondani, hogy mitől lehetett, gondolom már nem is fogják.

Orbis! Én úgy emlékszem, hogy a babamutogató szobában két család lehet benn egyszerre a két újszülöttel, és egy családból ahányan csak akarnak. A fizetős szoba egy ágyas, van egy pici fürdőszoba is benne (tusoló, mosdókagyló, WC), és saját hűtő. Meg TV, de az kit érdekel, amikor már babázhat?! Kép Van kényelmes könyöktámlás fotel is, ha kedved támadna ülve szoptatni, nagyon jó. Pelenkázó is van, a többi szobából ezért be kell járni a csecsemő osztályra. Ja, és a fizetős szobába simán bemehetnek a látogatók bármikor. A többi kérdésedre Mucus már választolt. Kép

Mucus! Én anno egyenesen a roomiba kerültem a szülőszobáról, de azóta mindenkitől ezt hallom, hogy először a nem babás osztályra teszik a frissen szülteket. Nem tudod miért lehet ez? Minek költözgetni, ha rögtön jól érzem magam? Mondjuk én szeretnék most is a különszobába menni, amint lehet, de arra elég nagy a várakozás. Csak belegondoltam, hogy megindul a szülés, becuccolunk a szülőszobára. Két órával a szülés után átmegyek a nembabás osztályra, másnap a babásba, aztán amint lesz hely, a különszobába. Macerásnak ígérkezik ez a sok költözés...

Nikcsi! Nem titok a dokim neve, de érdekelne, hogy te pl. miért nem írtad bele a sajátodat? Szerintem ha nem mindenki érzi úgy, hogy ez publikus, akkor inkább ne írjuk oda senkihez.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi

Csak 2 percem van, majd később visszanézek, de addig is: ő lesz az első babánk, 2005 04.02.-re vagyunk kiírva. A nevét még nem tudjuk, nem egyszerű a választás, mert mindkettőnk családjának ki kell tudnia ejteni...
A II. kerületben lakunk.
meglepibaba

Nikcsi

Nagyon jó ötlet a táblázat, így később beírhatjuk majd a babák tényleges születési dátumát, súlyukat, magasságukat, stb. Az adataimat megadtam, ha úgy döntünk, hogy a dokink neve publikus lesz, nincs ellenemre beírni. (Az archívból úgyis kiderül.) A baba nevét remélem hamarosan meg tudom majd adni, ahogy kicsit előbb írtam, nem lesz könnyű feladat a választás!

Cas

Nekem se tűnt fel a saját hibám... Kép ha már nagyon pontosak akarunk lenni (és tényleg senki sem szólhat meg), akkor egy 18. századi hölgyikéről van szó (úgy rémlik). Szerencsére én sem ragadtam le nála az angol irodalom tekintetében, de néha kellemes egy ilyen limonádét olvasni, mint ahogy kellemes egy Love Actually-t megnézni. Kép
A kötés egyre inkább foglalkoztat, azt hiszem konzultálok mindent tudó Anyukámmal... Kép

BMárti

Köszönöm a gratulációt, reméljük, hogy így marad a gyerek! Kép

Aranyhold

Tényleg szép haja van! Bomlani fognak utána a nők... Kép

Lányok!

Tegnap először éreztem a fiamat! (Úgy szeretem kimondani, hogy a "fiam"! Az én babám!Kép) Háromszor belém rúgott! Ahhoz képes, hogy még csak 20 centis, egész erős a picike! Nemhiába a szólás: kicsi a bors...

MB
meglepibaba

Sziasztok,
lenne itt egy kis lobbizás a részemrôl: az egyik topicban olvastam, hogy egy anyuka kutatómunkát végez és ehhez kér segítséget. A feladat annyi lenne, hogy az alábbi címen jelentkeztek, majd ô küld egy kérdôívet és azt kellene kitölteni majd visszaküldeni. Nem egy nagy cucc és ha úgyis annyit lógunk a neten, akkor talán belefér és még jót is teszünk. Ráadásul ô is friss anyuka. Szóval a cím: misil@vnet.hu, neve: Danis Ildikó.

Nikcsi,
13+2 vagyok, 32 éves 2. gyereket várjuk, nevét még nem tudjuk, a pontos kiírás dátuma: 2005.05.03.

Nincs híretek Philissa-ról, eltünt!

A kötés vagy kézimunka tényleg jó ötlet, teljesen megnyugtat, kivéve amikor észreveszem, hogy a fiam lebontotta. (Ja, képzeljétek skarlátos a kissrác, teljesen megijedtem, hogy baja lehet a bébinek, de mindenki megnyugtatott, hogy nem veszélyes.)

Meglepibaba,
olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen nevek jöhetnek szóba nálatok a kétnyelvu˝ség miatt. Tényleg, hogy jött össze a kapcsolatotok? -Ha nem vagyok indiszkrét. Milyen nyelven akarsz a bébiddel beszélni?

Laga 13+2
laga

sziasztok!

Bmárti
Nem tudom, hogy miért van ez a Margitban, hogy először az osztályra kerül mindenki, és onnan lehet másnap a roomiba menni. Talán sok gondjuk lehetett ezzel?! Ezt úgy értem, hogy biztos sokan voltak akik nem bírták még saját magukat sem ellátni, nemhogy a mellettük levő babát. Gondolom, először ott kikell pihenni a szülés fáradalmait, és aki fizikailag képes rá, az átmehet.
De már tavaly januártól tuti, hogy így működik, mert akkor szült ott egy ismerős.
Ezek szerint Te az elsővel is a fizetősbe voltál?
Amiket írtál, az alapján nagyon jó lehet. Csak tényleg az a gáz, hogy mi van, ha többen tartanak rá egyszerre igényt. Akkor mi alapján döntik el, hogy ki mehet oda???
Úgy halottam, hogy kb. 2-3 évvel ezelőtt 7000 volt egy nap. Most mennyi, nem tudod?

Babamutogatós szoba: Valóban két újszülött lehet bent a hozzátartozókkal, viszont egy babához csak két emebr mehet be. Ez ki is van írva!
Sokan nem veszik ezt figyelembe, és bemennek 3-4-en. Ha szerencséjük van nem szólnak át a csecsemősök. Meg lehet kockáztatni, max. kiküldenek 1-2-t. Hozzám sokszor 3-an is bejöttek, és még a babust is megdajkálták, pedig elvileg azt sem lehetne.

Üdv.Mucus

mucus
Tm

Sziasztok!
Szeptemberben szultem es kapasbol lehetett menni a baba-mama szobaba, persze ha eppen nem volt telt haz. Csak azt szeretik (vagyis szinte muszaly), hogy az elso este told be a babat a csecsemosokhoz megfigyelesre. Elso nap nem szeretik a latogatokat sem, de ez is inkabb a ti es a babatok erdekeben.
csengo
Vendég

Meglepibaba
Tök ciki, hogy beszélek a nagyvilágba az angol irodalomról, és akkor még azt sem tudom pontosan, hogy mikor élt Austen. Úgyhogy gyorsan utána olvastam a neten:
Jane Austen, 1775, Steventon - 1817, Winchester (tehát a század meghatározásával egyikőnk sem trafált mellé, noha nem ugyanazt írtuk... KépKép)
A könyvei az 1810-es években jelentek meg, noha már az 1790-es évek második felében írt komolyabb novellákat és regényeket.
Ja, és én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a neve a babátoknak, hogy mindkét család ki tudja ejteni... (Ismerős francia-magyar házaspárnál Dániel lett a kislegény.)

Bmárti
Legközelebb megnézem az újságosnál, és referálok, milyen újságok vannak kötés témában. Meg persze valszeg a neten is utána lehetne nézni - ez csak most jutott eszembe...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Teljesen igazad van! Hát ennyivel előbbre jutottunk szegény Jane-t illetően... Kép Azt hiszem nincs szégyellnivalónk, nem szaladgál millió ember az utcán akik tudják, hogy pontosan mikor élt...
A névválasztás kezd kaotikussá válni. Ha véletlenül olyan nevet találunk ami kiejthető minenki számára és mindkettőnknek tetszik (már itt akadozik a gépezet), akkor biztos, hogy valamelyikünk családja keményen lobbizni kezd ellene. A neveket amiket az ő családja akar ránk "sózni", azok túl mesterkéltnek hangzanak itt, és nem szeretném, hogy cikizzék a többiek a babámat. Kép Már ott tartunk, hogy az interneten próbálunk valamit találni. Azt hiszem a névadóját nagyon meg fogjuk ünnepelni...
Hogy van a pocaklakód? Már érezted, hogy mozog?
Kép

Laga

A találkozásunk története elég hosszú, úgyhogy egy dióhéj-változatát mesélem el... A párommal Budapesten találkoztunk egészen véletlenül, és kiderült, hogy másfél órányira lakott tőlem, Lyonban. (Én Genfben éltem.) Találkoztunk egy párszor, és utána Genfben is megkeresett. Ennek már két éve, azóta magyarul tanul, otthagyta Franciaországot Magyarországért, és várjuk első babánkat. Kép A babához én kizárólag magyarul fogok beszélni, a párom pedig csak franciául. Így valószínűleg egy kicsit később fog elkezdeni beszélni, de rögtön mindkét nyelvet. Megspórolunk a babának egy pár év nyelvtanulást! (Vagy legalábbis egy másik nyelvre fordíthatja majd ezt a felszabadult időt...) Te jó ég, már meg is terveztem szegény gyerek fél életét! Mondtam, hogy beindult a fantáziám...

Mucus

Azt hiszem én is jobban örülök majd, ha nem hagyják tapogatni a babát rögtön. Arra lesz ideje mindenkinek később, addig a baba egészsége az első!

MB
meglepibaba

Jaj annyira köszi a sok-sok infót!!!

Nikcsi!
Én nem vagyok nagy varrós, lennék szívesen de nincs gépem, egy barátnőmnél voltam ma és ott csináltuk együtt!! (de ezt mintha nem itt kérdezted volna...mostmár mindegy. A válasz azért megtalált Kép)
Amúgy én az I. kerületben lakom és dr. Sárvári János a szülészm. Jó lett a tábla, ügyi vagy!!
Most nézem, Mzsx után én vagyok a következő???
Mzsx karácsonyra kap babát, Bmárti Valentin napra. (Nikcsi meg az én szülinapom után eggyel)

Ja télleg, ezt asszem már talán kérdeztem, de nem válaszolt senki. A Sárvárinak csak magánrendelése van? Ti csak oda jártok? (Már aki oda jár)

A Burda boltokban egy csomó kötős-horgolós meg mindenféle kézimunkás könyv-újság-folyóirat van!! Még direkt babás is! (én is vettem, egész aranyosak is vannak közte)

Üdv: Orbis (26+4)
orbis

Sziasztok

MB
A név választást illetően, én nem engedném, hogy a közveteln szülőkön (Te+Apa) kívül valaki is bele szóljon. A nemtetszését kifejezheti, de ennyi. Engem 100%-ig hidegen hagyott, hogy kinek tetszik és kinek nem, vagy ki mit gondol.
Szerintem úgy sem lehet olyan nevet találani, ami mindkét családnak (különösen a Ti esetekben) elnyeri a tetszését. Hidd el, ha meg lesz a baba, már senki nem a nevével fog foglalkozni, és mindenki talál olyan becenevet amin szívesen szólítja. Mindenesetre sok sikert a keresgéléshez!

Ezek szerint van változás a Margitban! Rögtön lehet a roomiba menni, és előző hozzászólások alapján a csecsemősök közt is tapasztalni némi javulást.Hurrá! Így tovább.

Nikcsi
Ahogy így nézem a táblázatot, van egy olyan érzésem, hogy Bmárti szülési idejét egy évvel elírtad, nem?
A helyes dátum alapján nagyon szoros a "verseny" köztetek.

mucus
Tm

Meglepibaba
A névadás nálunk sem lesz könnyű menet... (Nem véletlenül nincs még nevünk.) Mert nem elég, hogy már mi ketten sem tudunk könnyen megegyezni a párommal, ráadásul nem lesz könnyű keresztülvinni az én családom felé, hogy ha fiú akkor nem az apai nagyapja nevét, ha kislány nem az anyai nagyanyja nevét kapja (nálunk van egy ilyen szokás, éppen ezért túl sok van egyféléből már a családban - elég volt).
Az, hogy Te csak magyarul a párod pedig csak franciául beszél hozzá, több helyen olvastam, hogy ez beválik, a kicsi nem keveri össze a nyelveket, hanem mindkettő anyanyelvű szinten az övé lesz. (A korábban már említett szintén francia-magyar házaspárnál is ezt követik, de a kicsi még nincs 1 éves - majd referálok, ha elkezd beszélni, mik a tényleges tapasztalatok. Kép)
Zsebi pedig már mocorog, visszatekintve már vagy 2 hete, de az elején nem voltam benne teljesen biztos, hogy a hol-itt-hol-ott jelentkező finom kis "nyillalások" már az ő jelentkezése. Kép
Vmelyik nap olvastam, hogy már 20-25 cm között van a hossza... Hogy hol fér el?! Kép
És a te babusod? (Asszem kb. 2-3 héttel fiatalabb, mint az enyém...) Mocorog már?
Le a kalappal a párod előtt... Nagyon szerethetitek egymást, hogy mindezt bevállalja. Kép

Orbis
Hol vannak Burda boltok? (Régen volt egy a Blahánál a körúton, de az bezárt. Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ez a "névhagyomány" a férjem családjában is divat. Volt! Egészen addig amíg az én kisfiam meg nem született, mert vele megszakadt a lánc. A férjem volt az utolsó (a hatodik) aki tovább vitte a nevet.
Tudom, hogy most újra divatba jöttek a régi magyar nevek, de ne várja azt tőlem senki, hogy a fiam István, János vagy akár Gyula legyen.
Nincs ezekkel a nevekkel egyébként semmi bajom!

Bocs, hogy belekotyogok, de én is sokat jártam a Burda boltba, ami ugyanúgy a körúton van, de a másik irányba. A Blaháról gyalog mész az Üllői út felé, és a jobb oldalon lesz. Remélhetőleg még ott van. Ha Orbis járt ott mostanában, talán Ő megtudja erősíteni.

mucus
Tm

Nikcsi

Aranyos vagy, hogy betettél a táblázatbaKép Még sose tartoztam ilyen táblázatba.
Én még nem vagyok kismama. Van egy egy éves kisfiam, és jövőre tervezzük a kistesót. Aki reményeim szerint szintén a Margitban és Sztanyik doktorúrnál fog születni.

Igen egyből lehet a roomiba menni. Nekem legtöbbet a szülésznők segítettek szülés után. Volt ott egy új, Klárika. Ő annyira kedves és segítőkész volt. De a szülésznők egyébként mind azok. És ők is tudnak a szoptatásban és a mellmaszírozásban segíteni.

Aranyhold
Nagyon-nagyon aranyos a kisfiad! Gratulálok és sok boldogságot kívánok!

Kép
labdácska

Mucus
Egy kicsit azt érzem ezzel a névtovábbadással, hogy a szülő ráerőszakolja saját magát a gyerekre, benne akar tovább élni, akár tetszik szegény gyereknek, akár nem. Szerencsére ez kettőnk között fel sem merült, sőt még olyan nevet sem akarunk, ami a családban már volt. (Ez nem lesz kis teljesítmény, mert mindkét ágon nagy a család, a férjemnek harmincegynéhány unokatesója van, akik közül már sok házas, és nekik is vannak gyerekeik... Kép)
Ráadásul a férjem vezetékneve egyszerű, lehet mellé bonyolultabb keresztnevet találni (azért persze nagyon elvadultat nem akarunk, de olyat se, amiből 3 másik lesz az óvodai csoportjában).
Szóval a Burda bolt csak odébb költözött? Ha legközelebb arra járok, megnézem.
Esetleg vmi más fonalas bolt? (Volt egy a Váci úton is a Westenddel szemben, de mintha az is megszűnt volna.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
A Váci úti boltról nem tudok semmit, nem ismerem. Én a Burdába is leginkább a varrással kapcsolatos dolgokért jártam, de amióta nincs készletük méterárúból, csak rendelésre hozatnak, azóta nem megyek oda.
Nálunk a családban Anyukám a kötős, ill. volt, mert mostanában nem bírja a keze.
Készülsz valamivel a babinkónak?

Labdácska
Nahát! Úgy örültem, amikor olvastam, hogy egy cipőben járunk. Nekem is egy éves múlt a kisfiam, és jövőre tervezzük a kistesót, szintén a Sztanyik dr.-nál, akinél az elsőt is szültem.
És remélehtőleg a Margitban!
Te mikor szültél tavaly?
Vissza olvastam az előző hozzászólásodat, és azt írtad, hogy bement egy másik doki is megvizsgálni, amikor kritikus lett a helyzet.
Mi történt?

Üdv: Mucus

mucus
Tm

Sziasztok!

Én Burda boltba a Kálvin térhez járok. Ahogy a Duna felé megyünk, baloldalt van, nem messze. És ott van méteráru is. (egy hónapja legalábbis még volt.)

A névadásba szerintem se szabad hagyni, hogy beleszóljanak. Mi sem foglalkoztunk ilyenekkel, pedig anyósom szerint égő lesz majd a játszótéren a gyereknek kiabálni Kép
(hát majd nem viszi legfeljebb játszótérre)

Pusz: Orbis
orbis

Sziasztok!

Mucus

Remélem jövőre majd mi találkozgatunk uh-án, vagy esetleg a Sztanyik dr-nál.Kép)
ÉN tavaly ilyenkor, 24-én szültem.
Elég kétséges volt, hogy kifér-e a baba. Lelassult a szívhangja, és ekkor hívta be azt a titokzatos, ügyeletes orvost, aki megvizsgált és mondta, biztató a helyzet, szépen beilleszkedett a baba feje. És hát kicsit nehezen is, de végül megszületett. (39-es fejkörfogattal, és 3700g-mal). Szóval ott lebegett a császár, de én ezt csak utána tudtam meg a szülésznőtől.
Megkérdezhetem, hogy neked ki volt, és választott volt-e?

A kedves kötögetőknek, én is a Váci úti boltot ajánlanám, de már pár éve nem voltam arra, nem tudom meg van-e még.

Jajj ez a csáo darwin leszívta az agyam, itt szólt mellettem.

Jó éjt!

Labda

Kép
labdácska

Mucus
Még nem készülök a lurkónak semmivel (babonából), majd januártól. Igazából bababútort és egyéb kelengyét is csak akkor fogok elindulni nézegetni, meg vásárolgatni.
De a fantáziámban már születnek a sapi, kiskabát, kocsitakaró és egyéb ötletek! Kép

Orbis
A Kálvin térnél lévő Burda boltot nem ismertem... Köszi a tippet!
Anyósod "jó fej"! Kép Én biztos megmondtam volna neki, hogy nem kötelező játszótérre vinni a gyereket, sőt, egyáltalán nem kötelező vele foglalkozni sem... Kép)
Anyuék mögött van egy óvoda, a kerítés túloldalán játszanak a gyerekek. Nyáron, ha nyitva vannak a ablakok, minden teljesen behallatszik, a viháncolás is, meg az óvónők kiabálása is. Innen tudtuk meg, hogy az egyik kisfiút Mózesnek hívják, de égetnivaló kölök lehetett, mert igen sűrűn kiabáltak az óvónők Mózeskának. Kép
Na, elsőre azért mi is összenéztünk anyuval, amikor meghallottuk, de aztán gyorsan megszoktuk, hogy "Mózeska"-'tól zeng az udvar... Kép
Szóval cikis név nincs - szerintem, csak olyan, ami elsőre szokatlan.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Új vagyok itt, Zsuzsa vagyok, mint nevem is elárulta, december 23-ra vagyok kiírva. Negyedik babómat várom, aki kislány lesz, bár még sajna mindig nincs konkrét névelképzelésünk. Előző gyermekeim 11,10 és 2 évesek. 2 lány és 1 fiú.
A lányokat más kórházban szültem, Zsombit két éve a Margitban Mestyán doktornál. Apás szüléseink voltak, én nagyon meg voltam elégedve a Margittal, pedig harmadik szülésem volt a leghosszabb és legfájdalmasabb. Amikor nem tágultam már vagy fél napja semmit, elfáradva, a fájdalomtól meggyötörve elszántam magam az epidurálásra, onnantól felgyorsultak az események és kb. 1 óra múlva már cicimen csüngött Zsombika. Nagyon tetszett, hogy mosdatás, méricskélés után visszahozták gyerkőcömet, cicire rakhattam, és kettesben,ill. hármasban hagytak a párommal. Teával kínáltak mindkettőnket. Babás szobába csak két nap múlva tudtam kerülni, mivel éppen tele volt. Utána viszont éjjel-nappal Zsombival lehettem, kivéve a babás viziteket. Mivel tejem szerencsére gyorsan beindult és volt is bőven (3. baba), nem volt szükség tápszerre, bár szerintem tényleg nem adtak a többi babának sem, csak teát.
Remélem azóta sem változott semmit a helyzet és egy kellemes emlékek maradnak a benntöltött időről.
Egy dologtól félek csupán, mivel Piliscsabára költöztünk Pestről(friss levegő, kertes ház, szóval kellemesebb mint a pesti bérház), de a 10-es út, Bécsi út néha igen kaotikus, mi lesz ha beindul a szülés? Remélem nem a kocsiban szülök meg. Bár párom már három szülést végigasszisztált, majd max. levezeti.
Na sok puszi minden várandós mamának,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!
Cas! Már megszoktam az ilyen kedves megjegyzéseit, nem szóltam semmit, párommal osszemosolyogtunk. A durva, hogy ráadásul Botond lesz a neve,(persze csak ha fiú Kép) ami még csak szokatlannak vagy furcsának se mondható szerintem.
És ahányszor véletlen elejtek valamit a várandósság nehézségeiről, (derékfájás, lábgörcs, fáradékonyság) "kedves" mosollyal az a válasz: -És ez csak egyre rosszabb lesz!!
De ezek legalább olyan dolgai, amiken mosolyaogni tudok...
És a legrosszabb az egészben, hogy velünk szemközti házban lakik Kép
Na jó, bocs a panaszáradatért, már be is fejeztem, csak ez jutott róla eszembe.

Orbis (a nyavalygós)
orbis

Sziasztok,
a névválasztás nálunk alapvetôen két szempontból indul ki:

1. ne legyen túlságosan idegenhangzású (Dzsenifer pl)
2. ne legyen túl gyakori. Sajnos nekem nagyon is gyakori a nevem, tehát én aztán tudom, hogy milyen rossz ez. Amikor a nevemet kiabálták, vagy a suliban felszólítottak, állandóan felkaptam a fejem, pedig sokszor nem is nekem szólt. Már akkor elhatároztam, hogy egyedibb nevet fogok adni a gyerekeimnek.

Persze mindkettônknek kell, hogy tetszen, illetve az is fontos, hogy jól passzoljon a vezetéknévvel.
Annak idején volt egy évfolyamtársam akit Kasza Blankának hívtak. A felvettek névsora ki volt függesztve és persze már másnap a neve mellé volt írva, hogy fôszereplô Humphrey Bogart. Szegényt sokszor cikizhették. Egy másik évfolyamtársamat Piros Málnának hívták. Háát... ez se vicces egy egész életen át.
Egyébként az se rossz, ha két nevet választotok, mert akkor késôbb tud választani.

Nikcsi,
engem is felveszel a táblázatodba? (Azt elfelejtettem megírni, hogy mi is a III.ker.-ben lakunk.)

Laga
laga

Sziasztok

A névválasztás viszontagságai... Kép Tegnap átnéztünk több száz nevet a neten, és sikerült kettőt találni ami tetszett mind a kettőnknek. Az egyiket az ő szülei szavazták le, a másikat pedig az enyéim. Hát nem csodás? Ma folytatjuk a keresést, de azért rajta marad a listán az a kettő tegnapról!

Orbis

Nekem teszik a Botond név, és kötve hiszem, hogy ciki lenne!

Tudtok valamit a málnalevél teáról? Állítólag a terhesség utolsó hónapjában ha a kismama megiszik 2X2 dl-t belőle, akkor könnyebb és gyorsabb lesz a tágulás. ???

MB
meglepibaba

Sziasztok lányok!

Elég rég nem jelentkeztem, de a gyomrom egyfolytában nagyon fájt, mintha szorongatná valaki, semmit nem tudtam csinálni, totál kivoltam. Kép Most úgy néz ki, hogy tényleg elmúlnak a rosszullétek a 12. hétre Kép , bár olvastam, hogy CAS-nak még fáj a gyomra, pedig ő már jóval előttem tart (kb.7 héttel).

Nem gondoltam, hogy mire visszanézek a netre, már ilyen sok kis picur lesz velünk. Gratulálok mindenkinek és sok-sok boldogságot!!! Kép Kép Kép

A terhesgondozós könyvbe mikor írnak be, mert most már teljes a zavar nálam. Az első UH-mat nem írták be. Lehet, hogy abba csak az orvos fog majd beírni?

Azt, hogy melyik hónapba mennyi kilót hízik az ember, hol lehet megnézni, mert a Várandós Mamák könyvébe nem találtam?

Philissa!
A nevemről kérdeztél. Azért ez a nevem, mert a férjem Aranybogárnak hív és én nagyon-nagyon szeretem Kép Kép Egyébként pedig mások véleményét végigolvasva, én is jobbnak láttam nem saját nevemen szerepelni biztos, ami biztos.

Jano74
Szerintem mi igencsak egyidőben fogunk szülni ( én máj 18-ra vagyok kiírva). Én a Sárvárinál szeretnék szülni, de ezt halkan mondom, mert még mindig nem beszéltem vele, biztos megkapom a leszúrást. Egybe akartam kötni az UH-val, de szabin volt. Kép

Üdv: Boglarka
(11+4)
boglarka

Sziasztok lányok!

Elég rég nem jelentkeztem, de a gyomrom egyfolytában nagyon fájt, mintha szorongatná valaki, semmit nem tudtam csinálni, totál kivoltam. Most úgy néz ki, hogy tényleg elmúlnak a rosszullétek a 12. hétre , bár olvastam, hogy CAS-nak még fáj a gyomra, pedig ő már jóval előttem tart (kb.7 héttel).

Nem gondoltam, hogy mire visszanézek a netre, már ilyen sok kis picur lesz velünk. Gratulálok mindenkinek és sok-sok boldogságot!!!

A terhesgondozós könyvbe mikor írnak be, mert most már teljes a zavar nálam. Az első UH-mat nem írták be. Lehet, hogy abba csak az orvos fog majd beírni?

Azt, hogy melyik hónapba mennyi kilót hízik az ember, hol lehet megnézni, mert a Várandós Mamák könyvébe nem találtam?

Philissa!
A nevemről kérdeztél. Azért ez a nevem, mert a férjem Aranybogárnak hív és én nagyon-nagyon szeretem Egyébként pedig mások véleményét végigolvasva, én is jobbnak láttam nem saját nevemen szerepelni biztos, ami biztos.

Jano74
Szerintem mi igencsak egyidőben fogunk szülni ( én máj 18-ra vagyok kiírva). Én a Sárvárinál szeretnék szülni, de ezt halkan mondom, mert még mindig nem beszéltem vele, biztos megkapom a leszúrást. Egybe akartam kötni az UH-val, de szabin volt.

(11+4)
boglarka

Sziasztok lányok!

Elég rég nem jelentkeztem, de a gyomrom egyfolytában nagyon fájt, mintha szorongatná valaki, semmit nem tudtam csinálni, totál kivoltam. Most úgy néz ki, hogy tényleg elmúlnak a rosszullétek a 12. hétre, bár olvastam, hogy CAS-nak még fáj a gyomra, pedig ő már jóval előttem tart (kb.7 héttel).

Nem gondoltam, hogy mire visszanézek a netre, már ilyen sok kis picur lesz velünk. Gratulálok mindenkinek és sok-sok boldogságot!!! KépKépKép

Philissa!
A nevemről kérdeztél. Azért ez a nevem, mert a férjem Aranybogárnak hív és én nagyon-nagyon szeretem. Egyébként pedig mások véleményét végigolvasva, én is jobbnak láttam nem saját nevemen szerepelni biztos, ami biztos.

Jano74
Szerintem mi igencsak egyidőben fogunk szülni ( én máj 18-ra vagyok kiírva). Én a Sárvárinál szeretnék szülni, de ezt halkan mondom, mert még mindig nem beszéltem vele, biztos megkapom a leszúrást. Egybe akartam kötni az UH-val, de szabin volt. Kép

(11+4)
boglarka

Sziasztok lányok!

Elég rég nem jelentkeztem, de a gyomrom egyfolytában nagyon fájt, mintha szorongatná valaki, semmit nem tudtam csinálni, totál kivoltam. Most úgy néz ki, hogy tényleg elmúlnak a rosszullétek a 12. hétre, bár olvastam, hogy CAS-nak még fáj a gyomra, pedig ő már jóval előttem tart (kb.7 héttel).

Nem gondoltam, hogy mire visszanézek a netre, már ilyen sok kis picur lesz velünk. Gratulálok mindenkinek és sok-sok boldogságot!!!

Philissa!
A nevemről kérdeztél. Azért ez a nevem, mert a férjem Aranybogárnak hív és én nagyon-nagyon szeretem. Egyébként pedig mások véleményét végigolvasva, én is jobbnak láttam nem saját nevemen szerepelni biztos, ami biztos.

Jano74
Szerintem mi igencsak egyidőben fogunk szülni ( én máj 18-ra vagyok kiírva). Én a Sárvárinál szeretnék szülni, de ezt halkan mondom, mert még mindig nem beszéltem vele, biztos megkapom a leszúrást. Egybe akartam kötni az UH-val, de szabin volt.

Üdv: BoglarkaKép
(11+4)
boglarka

Sziasztok!

Végre eljutottam ide is! Hétfőn voltam terhesgondozáson, és igen kellemesen csalódtam, mondjuk eddig sem voltak rossz tapasztalataim. Nagyon gyorsan végeztünk az adatfelvétellel, labort elfogadták a háziorvosét, ami hiányzik, azt meg ráér később is levenni. Kicsit aggódtam, hogy alig 9 óra és mit fogok csinálni 10:30-ig, az UH-ig! Vettem újságokat felkészültem a legrosszabbra. Erre 1/4 10-kor már kész is voltam, az UH-n is végeztemKépKépKép Ami viszont csalódást keltett bennem, hogy nagyon gyors volt most az UH, és sokkal kevesebb mindent nézetk és írtak a papírra, mint a lányomnál. Mondjuk lényeg a lényeg, hogy minden rendben a babávalKépKépKép

Viszont lenne egy kérdésem Hozzátok: most a 14 hét elején járok, és van egy kis lázam, valamint iszonyúan fáj a torkom nyeléskor. Mit lehet erre szedni, a házi szereken kívül? Kamilla teát iszom mézzel, de semmi javulásKépKép Ötlet?

Sziasztok!

Philissa
(13+3)

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Philissa
Nekem a 12 héten volt egy remek infulenzám, iszonyatos fejfájással, taknyosságal, rettenetes torokfájással, bár lázam szerencsére nem volt. Férjemet a gyógyszertárból (!!!) homeopátiás gyógyszertárba irányították, mert nem nagyon mernek a terhes kismamáknak pláne ennyire az elején semmit sem adni.
Ott az oscillococcinum (remélem jól írom, de a gyógyszertárban tudni fogják) nevű "gyöngyöket" javasolták, és a párom hozott is belőle egy adaggal.
Azért biztos ami biztos a barátnőmet is megkérdeztem, mert tudtam, hogy terhessége környékén meg a két picijével ilyen szereket szoktak szedni. Ő is csak jót mondott erről a szerről.
Úgyhogy kipróbáltam, bár egy kicsit szkeptikusan. Az eredmény: szombat este vettem be az első adagot, és hétfőn már szüretelni mentem (bár akkor is szedtem még, és nagyon picit fájt még a torkom).
(Rólam tudni kell, hogy minden megfázás és influenza 1 hétig szokott tartani, és szerencse, ha nem megy át tüszős mandula gyulladásba...) Lehet, hogy csak placebo volt, és amúgy is gyors lefolyású influenza lett volna, de mindegy, egy próbálkozást szerintem megérnek a homeopátiás szerek. Kép
Illetve a háziorvosodat sem ártana felkeresni, mert lehet, hogy ő tud valami okosat...

Kép
Kép
Kép
cas

Orbis
Anyukám is rettenetesen tud szörnyülködni, hogy "mennyire megszenvedsz ezzel a gyerekkel", amikor a legkisebb panaszomat is megemlítem... Pedig igazán semmi komoly bajom, ami meg jelentkezett, annak gyorsan felismertem az okát, és tettem ellene, és onnantól tünetmentes tudok maradni. Tehát egy percig nem érzem, hogy szenvednék, viszont nagyon boldog vagyok, és eddig nagyon kellemes élmény a terhességem (az AFP körüli mizériát leszámítva, bár ez is rendeződni látszik). Szóval kicsit rosszul tud esni ez a negatív hozzáállása, még akkor is, ha tudom, hogy csak értem aggódik.
A panaszáradatért pedig szerintem senki nem haragszik, néha jólesik kipanaszkodni magunkat... Hátha tud vki néhány vigasztaló szót mondani, és akkor máris jobb...
(Anyuék is nagyon közel laknak, néha én is azt kívánom, hogy bárcsak laknánk egy kicsit messzebb... ugyanakkor ez néha nagyon kényelmes is... Kép)

Boglarka
Nekem tényleg még most is fájogat a gyomrom, és az a gyanúm, hogy már a méhem nyomja felfelé neki a bordáimnak, és ettől fáj. (Szerencsére nem állandó jelleggel. Most úgy tűnik, hogy ehetek bármit, de egyszerre csak keveset. Amint jobban megpakolom a gyomromat, egyből jön a "büntetés". - Biztos ellenszere az elhízásnak... Kép)
Szóval nem hiszem, hogy nálad ilyen korán jelentkezne ez a probléma (bár sose lehet tudni), de szerintem kérdezz rá a dokidnál, hogy nincs-e valami építő ötlete (ha ő nem, akkor a háziorvosod esetleg tud vmit javasolni...).
Cas 20+3(?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Zsuzsa
Amikor én tavaly terhes voltam, akkor pedig a Flórián térnél levő felüljárót újították fel. Mi a Hungária krt. felől mentünk, és minden egyes alkalommal, amikor ott álltunk a dugóban eszembe jutott, hogy mi lesz ha akkor is ott rekedünk. De mindíg meg nyugtattam magam azzal, hogy úgyis éjszaka jövünk, akkor nincs dugó. Így is lett!

Cas
Ma voltam a Duna Plazaba és a második emeleten van egy jó kis Röltex bolt. Nagyon sok minden van, szinte mindenféle kézimunkához van alapanyag és nagyon szépek.

Orbis
A Botond valóban nem egy ritka név. De nekem is tetszik. Ha majd a leendő második is fiú, akkor lehet, hogy így hívjuk.
Húú. Nem írigyellek Anyós ügyileg!

Philissa
Nekem a terhesség elején volt egy mandula tályogom, amire Maripent szedhettem. De ez csak receptre kapható. Igaz, nem használt semmit mert ez elég gyenge antibiotkum, így pár napra a gégészeten kötöttem ki. Felvágták!

Labdácska
Igen volt választott szülésznőm, a Tóthné Márti. A tiéd ki volt?
Ezt a beszorulásos dolgot én is átéltem. Bár nekem kicsi volt a babám (2900gr, 49 cm, 36 fej)
még sem tudott könnyen megszületni.
Egyébként az én fiam augusztusi, lassan 15 hónapos. Van már konkrét elképzelésetek, hogy
mikor mikor szülessen meg a kistesó.

Üdv

mucus
Tm

Mucus
Köszi a tippet! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Szombaton voltunk 4D-s ultrahangon. Teljesen meghatódva mozizott az egész család. A 9 éves lányom, akinek alapjáraton be nem áll a szája fél órák keresztül szerintem még levegőt sem vett. Csak hallgatott. Remélem sikerül feltenni 1-2 képet. A párom már két napja próbálja szétszedni a felvételt. De biztosan fog neki sikerülni.
A félórás felvétel alatt ásított, tátogott, állandóan a feje előtt mozgatta kezét és bemutatott egy nagyon nehéz átfordulást. Nagyon aranyos volt. Azt viszont ismét nem mutatta meg, hogy kisfiú vagy kislány. Pedig szegény nő mindent megpróbált. Mindent megmértek, megvizsgáltak rajta.

Orbis!
Én is Sárvárihoz járok. Van magánrendelése, én csak oda megyek, nem szeretem a kórházat. Elég volt belőle tavaly. Ha érdekel a tel.száma akkor megadom.

MB!
A névválasztással kapcsolatosan figyeljetek arra, hogy Magyarországon anyakönyvezett babáknak csak fonetikusan lehet a nevét leírni. Tehát van 1-2 név, ami elég furcsán néz ki leírva. Mi a Ladó féle utónévkönyvet böngésszük folyamatosan, az a hivatalosan elfogadott. Arra is van lehetőség, ha benne nem szereplő nevet szeretnétek. Csak akkor szegénykének kb. 30 napig nem lesz hivatalos anyakönyvi kivonata, mert el kell fogadtatni egy bizottsággal a nevet.
Mi szerintem márciusra legalább 20 féle nevet fogunk kitalálni, főleg így hogy fiú- és lánynevekben is gondolkodunk.

Üdv mindenkinek!Kép
hmmc

Szia Hmmc!

A fél órás 4D-s Uh-t videóra is felveszik plusz fotót is csinálnak? Mennyiért?
boglarka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?