Új privát üzeneted érkezett!

Huba!

Nagyon csini vagy a képen! :D
Irígy vagyok arra pocira!
A hízás nálam úgy alakut, hogy Csengével 17,5 kiló ebből a gyerek volt 3450gr , Enikővel 17 kiló 3690gr, Csabával 27 kiló 4100gr, Kincsővel 18 kiló 3960gr volt!

Próbálkoztunk már találkozni de sajna sz időjárás közbe szólt, ugyani eléggé elromlott és a gyerekekkel nem akartuk meg kockáztatni, hogy megfázzanak ráadásul még igazán kicsi volt tavasszal némelyik! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildócát kiegészítve: ... és ez a topik keresztje :).. hogy mi nem TUDUNK találkozni... :) :)

Most sem volt egyszerű az éjjel :(

Csipetnyusza! Merre vagy! Nálatok "mizu"?

Mindenki! Mikor lesz napirendje a babának?

Néhány hétig volt, de kb. egy hete elmúlt :(
szilvi35

Szonja, nagyon édi lehet a népzenére figyelő Ádám baba:))
A nagy népiegyüttes zenéjére is figyel, vagy inkább az egyéni énekhangra? Dorci akkor kapja fel a fejét, ha valaki egyedül énekel, főleg nő. Gondoltam is, hogy Sebestyén Mártát fogok neki játszani a kocsiban:)
Balázs kérdezősködése nagyon jópofa lehet.))))) Akkor már mindent tudtok a szódásról!:)

Szilvi: Tiva hányszor kel éjjel? Hogy bírod?
Vendég

Szilvi

Néhány baba magának "csinál" napirendet,de a töbségnek anya segít.Én próbáltam napi rendet bevezetni,de feladtam.Én képtelen voltam ,pedig elkezdtem.Lehet,hogy az volt a baj,hogy 3 hós volt már Szonja,mikor kidőltem és akkor akartam változtatni vagy nem voltam elég kitartó.Szonja egész nap cicin akart lenni(vagyis volt)És nem volt hajlandó lemondani a kényelmes dolgáról.Ha már csak helyezkedni akartam vagy cicit cserélni,már ordított is,de olyan keservesen,mint aki egy hete nem evett.A védőnő tanácsa.Ne hagyd!!!Hát köszi.Persze most már leszokott róla,mert már más is érdekli.Most is kb.2 hetente változtatja az alvási szokásait.Eddig 3x aludt fél órát.Reggel fél 7-kor kelt.Most 5 napja 9 körül ébred és csak 1x alszik másfél két órát.Én már nem is nagyon akarok napirendet(szerintem Szonja sem),mert már azért tudom milyen "nyivákolással" mit szeretne elérni.Persze nem mindíg,de akkor bevetek mindent,hogy jól érezze magát.Ha Vukkot énekelek neki,az mindíg bejön.Más nem is nagyon hatja meg.Most már azért sokkal könnyebb mint az eleje volt.Még a fogzási mizériával is.

Csajok ,hozzátok jár még a védőnő?Itt már nem járt vagy 2 hónapja.Nem is hiányzik igazából,csak nem tudom,hogy ez a normális.

Megyünk ma oltásra.Szegénykémet úgy sajnálom.Annyira tud sírni,hogy szívem szakad meg.Kár,hogy nem lehet szájon át adni,mint a rotát adták.

Bocs.Jó hosszú lett.

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja, szegény, oltás fúj:(((
Aszem egyévesen kell majd újra kötelezően védőnőhöz vinni, vagy kimegy. Ti hogy tudjátok? Dokihoz is majd egyévesen kell mennünk, azt mondták.
Vendég

ost, hogy drámák vannak itthon egyszer vagy kétszer, de jellemzően egyszer felkel.
Úgy van, hogy este 22 körül elalszik legkésőbb (de pl. tegnap 23 után aludt el, ami már nagyon késő és ez az első eset) és jellemzően 4:30-kor kel először. Most meg kavarodás van, egyszer vagy kétszer el 1:30 körül is és 4:30 körül is.
ma meg már egész nap cicin lóg.. lehet ugrik fejlődésileg vagy csak Ő is cumikáztatja anyucit. De sebaj, legalább egész nap simikézem a kis gömbölyű pofikáját... (közben a lakás meg úszik :))
szilvi35

Szilvi!
Ha éjjel kel és kap enni, utána visszaalszik?
Én eleinte nem igény szerint, hanem kb 3 óránként etettem és nem hagytam magamon 20 percnél tovább.
Mert az már csak komfortszopi szerintem.
Nekem ezzel az igény szerinti szopival az a bajom, hogy lehet, hogy nem is azért nyíg, mert szomjas én meg rögtön mellre rakom, akkor ebből mit fog levonni?
Mindenre a kaja a megoldás.
Azon kívül mi sem eszünk egész nap folyamatosan.
Nem lehet egész nap a gyereket pesztrálni.
Napirend nálunk sincs még.
Egy fix dolog van, az esti pancsi.
A kajánál még mindig tartja a 3 órákat, éjjel szerencsére alszik vagy ha kel is, akkor megetetem és tovább alszik reggelig.
De ez bármikor borulhat.
Most a fogzás miatt többször van, hogy kel éjjel, szóval a 2 hónappal ezelőttihez képest most teljesen más a szitu.
D. is nagyon fifikás már.
Reggel, mikor felkelt, hogy éhes, általában kirongyolok a mosdóba etetés előtt.
Na ahogy elhaladok az ágyikója mellett, átvált vigasztalhatatlan sírásba, ami kb azt jelenti, hogy hééé hová mész? hát nem látod, hogy itt vagyok és éééééhes vagyook? de még a fürdőbe sem értem, már el is csitul. Hát akkor nem lehet akkora gond.
És napközben is többször van, hogy eljátszadozik a szőnyegén, de amint meglát nekiáll vernyákolni. :roll: :D

Kattkat

Kép
kattkat

Voltunk dokinál.Volt nagy sírás,szegénykém.9700gr és 71 cm.Összement vagy mifene?Egy hónapja 73,5 cm volt.

Twist

Én havonta hordom Szonját dokihoz.Súly hoszz mérés és ilyenkor mindíg meg is vizsgálja a doki.Ő kérte hogy havonta vigyem.

Tényleg nagyon rafkósak már ilyenkor.Nálunk is ez van,ha nem lát el van(kb negyed órát,de hát az is valami),ha meg lát iszonyat nagy baj lehet a sírásból ítélve :? Tényleg ez a hátránya az igény szerinti szopinak,hogy egész nap eszik a gyerkőc,mert mint én is mindíg azt hittem éhes,mert hát kell neki a cici.De én ettől függetlenül igényszerint szoptattam.Nálunk is csak a fürdetés a biztos pont.7-kor van fürdetés,ha kicsit késünk már hiszti van.Nagyon szeret fürödni,csak utána ne kellene pelust meg ruhát felvenni.Az mindíg akkora harc van.Ez is rögzülhetne,hogy úgy is ráadom és pont.De szerintem azt tanulják meg ami kedvükre való :?
A másodikkal majd egy kicsit határozottabb leszek.

Tlindi

Kép
tlindi

"Ha éjjel kel és kap enni, utána visszaalszik?"
Eddig visszaaludt, tegnap már nem (fájt a hasa)
Anyafüggő lett :(
szilvi35

Halihoo!! Megvagyunk, várjuk a megváltást, hogy költözhessünk!! Talán jövő héten már sikerül!

tegnap Ákos egész nap aludt, ma meg pörgött ezerrel, nem lehetne felesbe? :))))

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Mi is szerdán voltunk oltáson. Most Ádám is nagyon sírt. És olyan csúnyán nézett rám, az volt a szemébe, hogy anya, ezt hagyod?

Napirend: nekünk sincs olyan kőbe vésett, de nekünk a gyerek előtt se volt. Mármint nekem. A férjemnek ezt elég nehéz volt megszokni sportoló múlttal. Van, hogy egy hétig, vagy hetekig van valami. Mármint, hogy akkor kelünk, úgy eszünk, stb. De aztán változik. Hát majd nyugdíjas koromra :) Nálunk inkább olyanok vannak, amikhez ragaszkodok: ahányszor csak lehet, együnk együtt, meg a gyerekek minden nap legyenek kinn az udvaron. Balázs minden nap aludjon. De olyan nincs, hogy ezek minden nap ugyanazon időben zajlanának. Csak megközelítőleg.

Na az öltözés: teljesen kész vagyok tőle. Az az ordítás, hiszti. Minden kombinak belekapaszkodik az újjába, meg rugdos és közbe úgy ordít, mintha nyúznák. Meg pörög, forog. Jaj, nem tudom mit lehetne csinálni. Pedig nekem ez a második, de Balázs ilyet nem csinált.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja! Nem Te voltál, aki írtad annak idején, hogy a "nagyobbik nem tud menni, csak szaladni" ? Ez csak eszembe jutott.. tetszett a szódás sztori :) :) :)

Kattkatt! Tiva elérte Domó születési súlyát. ATYA ÚR ISTEN!!! Csak most látom,értem, hogy mekkora volt Domóka :shock: :shock: :shock:

A tegnapunk és az éjjelünk is jó volt :)

Mindenkinek köszi a napirendre vonatkozó válaszokat.
szilvi35

Csipet: drukk a költözéshez. Bizti kicsit kényelmetlen lesz a pakolgatás, de izgalmas lehet a változás, az új hely:)

Szonja, nálunk is sírás van, de már tisztába tevéskor is és öltözködéskor is. Nem értem miért. Ha adok valami nagyon izgi játékot a kezébe, akkor elvan vele, viszont nem engedi el és képtelenség ezért a ruhaujjakat áthúzni a kezén:)

Az igény szerinti táplálás számomra nem azt jelenti, hogy minden síráskor azonnal cicit dugok a szájába. Hanem azt jelenti, hogy vannak etetési időpontok, de ezeken kívül is, ha sír, akkor először mindent végignézek és csak utána jön az a variáció, hogy éhes lehet. Ha a baba éhes etetési időn kívül is, akkor nincs szívem sírni hagyni csak mert nem jött el pl. a 11 óra. Ez van a Suttogó könyvben is, hogy meg kell hallgatni, hogy miért sír a baba, más és más sírásai vannak.
Volt olyan, hogy éjjel felébredt és sírt és vagy 30 percig próbálkoztunk nála mindenfélével, hogy megnyugtassuk. Felváltva ringattuk, büfiztettük, de semmi. Csak sírt. Végül kipróbáltuk, hogy hátha éhes. És bizony ez volt a megoldás. És 3 doboznyi mennyiségű(!) bébiételt benyomott, olyan éhes volt. Aztán békésen elaludt. Hiába nem volt etetési időpont, mégis nagyon-nagyon éhes volt.
Vendég

Twist: egyetértek. Én az elején mint kezdő mami, azonnal tettem a szájába a cicit, ha sírt. Azóta "okosodtam", és most már tüzetesebben figyelem mi lehet a sírás oka, általában büfi, ha a végén tényleg éhes, akkor hajrá, szipka!

Tegnap mértem Ákost, 5790g. Szilvi készülj, mert az én kezem már zsibbad erősen. Többet kellett volna edzenem, még volt időm :))))

Szonja: öltöztetés nálunk is kaotikus, meg a pelusozás is. De már javult, nem kaja előtt, hanem utána cserélem a pelust, büfizés után. Ha bealszik, rajtahagyom. Próbáltam mindent, de nem hagyja magát.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Hát a csütörtök éjszakánk kiritikus volt: fél kettőig fél óránként kelt, utána óránként. Na rajta napközbe nem látszott semmi. Most hogy a foga jött, vagy beteg lesz, nem tudom. Kicsit folyt éjjel az orra, de tegnap többszőr is szívtam, semmi. Ma éjjel megy egyetlen egyszer sem kelt. Apa beteg ugyanis: fáj a torka, meg folyik az orra és kicsit köhög. Lázas nem volt. Most nekem is dettó, kivéve a köhögés. Remélem meggyógyul a család, mert jövő hét pénteken utazunk.

Szilvi!
Szerintem én voltam, vagy ha nem, hát igaz Balázsra is. Most, hogy ilyen szar idő van és nem tud kimenni, teljesen meg van veszve. Nálunk most elállt fél órája, szerintem ráadom az esőcuccot, meg a gumicsizmát, aztán menjen kifele egy kicsit.
Tegnap este ugrált az ágyon, leszedte a párnákat, döntött-borított. Jól összekaptak az apjával. Aztán csinált valamit (nem láttam, hogy mit), de az etetőszéknek leesett az az asztal része, ráesett alatta a porszívóra és az pont bekapcsolt. A gyerek megmerevedett, nézett az apjára, az apjának füstölt a füle az idegtől és csak hápogott.... belőlem meg kitört a röhögés.
Szóval két gyerekkel az élet olyan olaszos.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kicsit bekukk közétek!

Szonja, jobbulást nektek!! Mennyivel tartozom neked???
Mi is betegek voltunk, volt benne minden, a náthától a hasmenésig, de meggyógyultunk. És stabilan átalusszuk az éjszakákat!

Csipetnyusza, fokozatosan hozzá fogsz szokni a súlyhoz!
:wink:

Szilvi, a napirend ha lesz is 6 hét után fog jelentkezni. Én híve vagyok neki, de sokan nem tulajdonítanak neki jelentőséget.
Egyszer volt egy angol cikk, melyben azt "forszírozták", h azért van annyi diszes, mert nincs egy állandóság az életükbe.
Nálunk nagyon van kialakítottuk közösen és ragaszkodik hozzá.Pl. a fürdetést a kórházban megszokta 7- fél 8 azóta sem tudom neki kitolni. 1 éve ragaszkodik hozzá. :lol:

Kép
kata05

Mi is akkor fürdünk és Tiva alakította ki :) Eleinte próbálkoztam egy korábbi időpontot, de vagy aludt vagy tele volt a pocakja.
Elég zaklatottak még a napjaink, de jellemzően másnaponta. Szerintem egyik nap kifárad, másik nap kipiheni.

Csipet! ne is mond! Jó nehéz a popója a kicsinek. Mindenféle technikát találok ki (jellemzően párnával és lábbal alátámasztás). Általában fekve szopizik :)
szilvi35

Szonja

Remélem már gyógyulgattok.

Csipetnyusza

Kitartás.Biztos jó lessz már az új lakásba.

Twist

Írtam privit.

Húzós volt a hétvégénk.Tesco,Ikea,bababörze,minimanó.Szonja tök jól bírta.Ennyit még sose vonszoltuk magunkkal.Most már csak puccba kéne vágni a lakást :? :roll:

Tlindi

Kép
tlindi

[quote="szilvi35"]
írta:
szilvi35Kattkatt! Tiva elérte Domó születési súlyát. ATYA ÚR ISTEN!!! Csak most látom,értem, hogy mekkora volt Domóka :shock: :shock: :shock:

:lol:

Én is voltam a Bababörzén, de csak végigrohantunk, nem álltunk meg szinte sehol. (apám vitt el, addig Domó itthon nagyizott)
A mei taiomhoz akartam takarót venni, de nem találtam meg Gremesét (azon a standon tök más árult, ahol hirdetve volt... :? )
Azért futtomban kiszúrtam egy csíkos gatyót Domónak és meg is vettem a 7. hófordulójára. :)
Meg IKEA-ban is voltunk. :)
Tlindi, lehet, hogy láttuk egymást, bár mindkét helyen tök sokan voltak.
Bababörze ruhabeszerzés céljából nagyon tuti hely, és végül is tök ügyesen odamentünk 9 körül, akkor még nem kellett sorba állni a bejutáshoz, csak parkoló nem volt már a közelben.

Kattkat

Kép
kattkat

Ja és már rég akartam írni Huba, hogy szééép a pocakod! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Na apránként zárkózom fel.

Szonja, jobban vagytok??
A pelenkázás, öltöztetés, fürdetés, de főleg a szoptatás szörnyűűűűű most nálunk. :?
Megy a tekergés ezerrel.

Domó sztem megint fogat növeszt, mert újra nyálban úszik minden.
Hajnalban arra keltem, hogy egy tetves szúnyog zümmög a szobában...
Szegény Domót a szája fölött csípte meg a görény.
És nagyon belehúzott ezen a héten a mozgásfejlődésbe.
Hét elején már stabilan ült támaszkodás nélkül, csütörtökön felácsingózott a kiságyban.
Pont nálam volt a gép, így megörökítettem az első alkalmat.:)

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi!
Hogy szeded a homeos bogyót? Mennyit, mit?
szilvi35

Tiva szépen fejlődik, mai mérés 5760g. Úgy tűnik túl vagyunk egy fejlődési ugráson, pontosabban ma jó napunk volt és volt elég tejcsi is. Bízom benne, hogy így marad. Tiva baba sokat beszél, gőgicsél, mosolyog, jól érzi magát a bűríben. Néha fáj a poci, persze, hogy a szél. Kipróbálom majd a Mecsek teát .

Most kezdjük kiismeri Tiva jelzéseit és kezd rafkózni... pontosabban kezdene, ha nem lennénk észnél Smile.

A napokban elkezdett kapaszkodni, ezt eddig mén nem csinálta. Az apja ruhájába fürcsi közben és a karomba szopi közben. Mondanom sem kell, elolvadtam
szilvi35

Kattkat

Domó tényleg nagyon belehúzott.Egy hét alatt ennyi minden és még a sokadik fogacska is.Szonja is nyáladzik már vagy két hete,de újabb fogacskának semmi jele.A meglévő kettővel is olyat tud harapni,hogy könnybe lábad néha a szemem.

Mi is csak villám látogatást tettünk a börzén.2- fél 4-ig.Annyi mindent lehetne ott vásárolni,hogy nem férne be a kocsiba.Én overálért mentem.Találtam is egy tök jót.Na persze azért vettem még nacit,rugit játékot :lol:

Szilvi

Urtica urenst szedek,5-öset.Napi 3x5 bogyó.1-másfél hétig szedem,aztán folyamatosan csökkentem,napi 2x5,majd 1x5-re.Utána pihi pár napig.Ha már nem feszül reggel a cickó,akkor újra kezdem.

Szoktad Tivát tornáztatni?Az is jó hasfájásra.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Köszönjük, felemásan vagyunk. Mi felnőttek már kezdünk kilábalni, a nagy most kezdi. Kicsit aggaszt, hogy ő köhög is. Mi megúsztuk bedugult orral, meg orrfolyással. Én tüsszögéssel. Amit nem igazán értek, mert én alig tüsszentek. Egy évbe talán 10x, annak a felét főzés közbe a borstól. Most meg annyit tüsszentettem, mint az elmúlt 15 évben együttvéve.

Úgy tűnik, nálunk a napirend megingathatatlan része lett a délutáni összebújás. Ez fél kettő körül van. Ha addigra nem észleli Ádi, hogy ez jönne, üvölt ezerrel. Nagyon szeretem ezt az 1-másfél órát, csak a cicimet nem harapta volna szét. Most még csak az egyiket, csak sajna nem gyógyul olyan gyorsan, úgyhogy nem tudom, mi lesz, ha a másikat is elnyiszálja.

Balázs amilyen gyorsan csinált mindent, Ádám olyan komótos: már két hete négykézláb riszálja magát, de még nem megy. Már rakosgatja a kezecskéit, de mindig elfekszik. És most két napja húzza maga alá a lábát ülésbe, de elakad és akkor ordít. Pedig a nap nagy részét a földön tölti. Mindegy, gondolom nem vagyunk elmaradva.

Többiek? Ildóca, Adrienn, Pako, Twist, Huba? Tessék bejelentkezni!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tlindi! Azt szedem én is napi 2X5-öt. Nem tudom, hogy mikor és mennyi szünetet tartsak. Szóval amikor szétfeszül a cici.. és meddig? Legutóbb 2 nap alatt majdnem elfogyott a tejcsim , ráadásul akkor ugrott fejlődésileg Tiva baba.

Mindenki! Tudom, hogy iskola, ovi meg minden, de legalább egy rövidke "kukk"!
szilvi35

Sziasztok!
Csak bekukkantok és már rohanok is tovább!
Zaránd 2. hete nem megy oviba, skarlátos. Abigél nem kapta el, Ő csak szimplán taknyos, de annyira, hogy alig tudom kiszívni Neki, és enni is alig tud bedugult orral. Ezért inkább visít. Nem ül, nem áll, nem szalad, nincs foga sem.... Velünk egyelőre ennyi, mindenkinek jobbulást ill. mindenki vigyázzon magára és a babákra! (Kicsit jobban, mint én...)
Vendég

Sziasztok!

Adrienn, Szonja! Mindenkinek jobbulást!

Domónak gratula, nem semmi a kiscsávó!

Szilvi, 2 nap alatt nem fogy el a tej, max valamiért nem tudja kiszívni Tiva. Pl. stresszelsz, vagy nem akarja. Szoptatási tanácsadó mondta! Szerintem még mindig túl sokat aggódsz rajta.

Napirend nálunk sincs, betegség van :( Múlt héten a kicsi, most a nagy, de a nyűgösség és a hasmenés nem múlt el a lázzal a kicsinél sem:-( Legalább most már csak 2szer kel éjjel. Egy hétig keltünk kb óránként, kikészített. Kibújt a 6. foga is. Séta: függöny nélkül azért továbbra is max 1 lépés. Pedig mióta sétál már úgy, hogy alig fogja a kezünk/ ruhánk....
Az előbb majdnem megzabáltam, pelusozásnál megpróbálta berakni a tiszta pelenkát a popója alá :)
Persze megint elfelejtettem a 90%-át amit írni akartam :?

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!
Jelentem mindkét cickóm sebes a fogacskáktól. Vajon a Garmastan (vagy mi a bánat) jó rá? Azt se tudom, hogy hova raktam.

Adrienn!
Skarlát??? Van még ilyen betegség? Gondolom az oviba szedte fel. Hát szép kis kilátások. Még jó, hogy Abigél nem kapta el.
Szerintem csüggedésre nincs okod, egy 7 hónapos babának nem kell még ülnie, meg állnia sem. És a fogakkal sem vagytok elmaradva. Lehet, hogy nektek egybe sok jön, és az hidd el időben kevesebb szenvedés.
Jobbulást nektek!

Beubaba! Na, akkor nálatok is zajlik az élet! Nektek is jobbulást!
Igen, ilyen hasmenéses izé is van most. Csak tudnám, honnan eregetik ránk? Vagy csak amíg nem volt gyerekem, elkerültek ezek?
Hát még nem szalad az a gyerek :wink: ne viccelj, hát még ő sincs elkésve semmiről. Persze tudom, derékügyileg fárasztó a kis 80 cm-éhez hajolgatni és fogni az apró kezét. Dehát akkor is. Nem adok sokat, és hamarosan futni fog. Mi meg majd akkor fogunk négykézláb menni.

Nekem azt mondta a védőnő, hogy sztressztől akár órák alatt is elapadhat. És nem akarok a szoptatási tanácsadóval vitatkozni, de párszor volt, hogy nagyon besztresszeltem, meg még a fáradtság is bejátszott, és igenis klasszisokkal kevesebb lett. Mielőtt 7 hetesen bementünk a kórházba, egy cickóból evett 160-180 grammokat. Akkor három napig többszőr, de kevesebbet evett. Hát akkor lett csak igazán kevés. Utána soha többé nem lett ennyi.

De az mindenképp igaz Szilvi, hogy ne stresszelj. Pihej, egyél és igyál sokat. De ezeket úgyis tudod.
És nem biztos ám, hogy a tejed lett kevesebb, lehet, hogy Tiva bébinek kellett több a növekedési ugrás miatt. Végül is a 6. hét környékén vagytok.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, még akartam valamit!

Twist!
Láttam a védőnőnél, hogy nálunk is van Ringató! Oda vajon menet közbe is lehet menni?

Én egyszer voltam a babaruha börzén (a férjem tutira mindig akkor dolgozik :evil: ) pocakosan, de roahadt sokan voltak. Alig vártam, hogy kinn legyek. Mindegy, remélem jövőre. Vagy tavasszal is van?

Esetleg egy találka ott :lol:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja

Nekem a mindkét cicim sebes lett még a kórházban(elég bénák voltunk a kiscsajjal mindketten) És én is ezzel a kék színű g-s krémmel kentem.Mikor jött a szoptatási tanácsadó ő azt mondta ne kenjem vele,mert hámosít és a kövi szopinál leáztatja a gyerek a sebkezdeményemet és ott leszek ahol a part szakad.Gyógyszertári lanolint mondott,hogy vegyek.'1 nap alatt rendbehozta a cicimet.Sajna nem minden gyógyszertárba adják ki,mert csak saját maguk álltal kevert krémekhez használják.Én 10 gr-ot vettem(azt hiszem 70 ft-ért)és még nagyon sok van belőle.Szopi előtt nem kell lemosni.Ha nem adnak akkor van olyan,hogy Pure Lan vagy úgy tudom hogy a dm-ben is van a babylove-os termékek között.

Tlindi

Kép
tlindi

Vettem görcsoldó Mecsek a icsinek.
Ti hogyan adnátok? Annyira nem vészes egyébként.

Nagyon kivagyok. Bedepiztem, a tejcsi is.... :( Azt hiszem kimerültem. Egy kicsit most nem jövök, csak 2-3 nap. Megpróbálok pihenni.
szilvi35

Sziasztok!
Tlindi! Köszi, megpróbálom, bár nálunk a patika egy kalap sz..t sem ér. Szinte semmi nincs: se homeos bogyók, se ujjfogkefe, se semmi. Pedig egy csomó kismama van (azért mégis 13 ezres város vagyunk) nem hiszem, hogy még csak én kerestem ilyeneket. Az ujjfogkefére azt mondta, hogy keressem drogériákban, mert gyógyszertárak nem árulnak ilyet. Na úgy felment a pupám, hogy mondtam a csajnak, hogy csak a maguké nem. Mint ahogy homeopátiás készítményeket sem. És érdekes, gyógyszertárba kaptam fogkefét, innen 4 km-re. Bár a csúcs az volt, hogy télvíz idején a szopogatós torok gyógyszert is úgy rendelték, ha kérted. Azt mondták, hogy holnapra itt van. Hát köszi!

Szilvi!
Csak nyugi, pihenj sokat!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja, nekem is a Pure Lan jött be, nem occsó, Brendonban lehet kapni, de sokáig elég. nekem 1 nap alatt helyrehozta a sebesedni induló bimbiket!

Szilvi, mi iszunk Mecsek bébit, de csak kiskanállal adagolom neki, napi 5-7 kanállal iszunk, és minden OK. Egy filtert fél liter vízben fél óráig hagyok főzni. Tudom nehéz, de próbálj pihenni! Én is mindig kihasználom az alkalmat, amikor Ákos pilled, gyakran én is követem a példát. Persze úszik minden más, de az nem annyira fontos most. Majd egyenesbe jövünk!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.09.21 11:59-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Kata05!

Lőrinc babának Sok Boldog szülinapot! :D Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Megkerültem én is! Kicsit zűrösek a napok de már csak belerázódunk az iskolai életbe! Különórák, zeneiskola tánc szóval megy a rohangálás!
Sajna Kincső beteg egy kicsit igazán már csak annyi, hogy folyik az orra! Bár ma még látja a doktornéni de remélem nincs ettől nagyobb baja! Sikeresen feltérdeltünk a kiságyban illetve bárhol feltérdel ha meg tud kapaszkodni. Úgyhogy kis ágy letéve az alsó szintre! Nem annyira tetszik neki ez az állapot mert nem látja a tévét! De nem igen szeret a kiságyban lenni inkább kint a szőnyegen. Persze a mászsásba is nagyon belejött olyan gyorsan utolér, mert hogy jön utánam a konyhába!
Fogacska egyetlen egy sincs! Enni mindenfélét megeszik de leginkább a gyümölcsök jönnek neki be aból aztán bár mi. Ha már látja, hogy valaki eszik valamit akkor elkezd cuppogni! Ha nem kap belőle akkor meg hiszti van! Szóval minden okés felénk!

Adrienn!

Gyógyuljatok meg hamar! De nem akarlak elkeseríteni de még Abigél is elkaphatja! Mert én úgy tudom, hogy két hét a lappangási idő! És tényleg ne agódj mert mindennek eljön a maga ideje!

Ahogy tudok jelentkezem de azért szemmel szoktalak benneteket ám tartani csak nem mindíg van erőm írni mert igazából este felé szoktam a géphez jönni és energia elfogy időnként!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lőrinckének nagyon boldog szülinapot!
Ákosnak pedig a 2. hónaphoz gratula. Lehet, ti is kihúzzátok a költözéssel, amíg mi? Nekünk is úgy volt, hogy már az ú lakásba születik a nagyfiam, de 3 hónapos volt, mire meglett a használatbavételi.

Szonja, nem sétálgatok én vele, csak ha már nagyon hisztizik 1-2 lépést. :-) Bezzeg a rokonok! Hiába mondom, hogy ne tegyék!
(Zárójelben: az még nem elapadás szerintem, hogy átmenetileg csökken, attól még meg tudné termelni a cickó a szükséges mennyiséget, csak a stressz gátolja. De most nem akarom nagyon ecsetelgetni a prolaktin, és az oxitocin működését, nem vagyok én szakember. De tényleg ne menjünk inkább bele. Az tuti, hogy nem használ a stressz meg a fáradtság. )

Kincsőnek is jobbulást!

Kép
Kép
beubaba

Kata!! Nagyon boldog szülinapot Lőrinc babának!! 8)

Beu, köszi! Hát lehet ám, hogy 3 hónaposak leszünk, mire mehetünk, de remélem hamarabb. Most a legújabb hírek szerint már hétvégén kész, de ilyet már sokszor mondtak! :?

Kép
Kép
csipetnyusza

Lányok, köszi Nektek!!
Gyorsan eltelt ez az év, szinte hihetetlen!

Kép
kata05

Én is! Én is! Boldog születésnapot kívánok Lőrincnek!

Kattkat

Kép
kattkat

Isten éltesse Lőrinc babát!

Kincsőnek pedig jobbulást!
Adrienn, remélem Ti is gyógyulgattok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hahó lányok!

Eltünt nagyon mindenki!
Helyzetjelentéseket kérünk szépen! :D

Kattkat, Huba, Twist, Beu meg mindenki hol vagytok merre vagytok!
Remélem nem azért nem vagytok mert betegek vagytok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Anyukák!

Sokat kellett visszaolvasnom, és keverem is kikkel mi történ, ezért bocsi.
De Isten éltesse a születésnapos Lőrincet, és gyors gyógyulást a babáknak, anyukáknak, apukáknak.

Skarlát??? Az ellen nem kötelező a védőoltás? Tényleg, milyen oltás kötelező?
Ja! És köszönöm as dicsérő szavakat a pocimra. De már nagyon várom, hogy kinn legyen... Egyre fáradtabb vagyok. Most már délutánonként is órákat vagyok képes aludni. Durva... Persze éjszaka meg alig... ÁÁáááá...

Jobbulást mindenkinek!

Ui: Azért az jó, hogy nem esik az eső... :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Tiva átalukálta az éjjelt, az anyja meg kukkolta, hogy mikor etesse :)- Ilyen az én formám.
Minden okéke, szaladok is vissza pihenni :)

Lőrinc babának sok-sok boldog Szülcsinapcsit!!! (bocs a késésért!)
szilvi35

Huba Mami!
Pihenj sokat! Még megteheted.. (mondjuk utána is, de szakaszosan és nekem magamra már sosem marad időm. Szóval foglalkozz magaddal is sokat -előre- mert később már kevéske időd lesz "ilyesmire")

Tiva egész nap nyűgös :(
szilvi35

Halihó!

Nagy a csend erre felé!
Tudom én sem jöttem a hétvégén!
De nálunk fellépés hegyek voltak tegnap is meg ma is!
Meghát itthon is volt mit csinálni!

Remélem mindenhol minden oké!
Tessék csak egy kicsit jelentkezni! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kép

:D :D :D
szilvi35

Sziasztok!

Óóó, Tiva milyen jólfésült! :-) És milyen bámulatosan alszik...
Jaj, de várom már, hogy lássam Hubát... persze aludni is... :-) Nemcsak a mellemen tartva...

Ez a hét nálunk is gyorsan elment. És én egyre fáradtabb vagyok, egyre rosszabbul alszom... De már nem sok van hátra...

Jaj! Kedves kis apuka meg akart nyugtatni a szüléssel kapcsolatban ezért elővette az orvosi tankönyvét és az orrom alá dugta, hogy olvassam el, ez majd megnyugtat. A könyvjelző a "A normál szülés spontán lefolyása" c. fejezetnél volt. Szóval, ha a közeletekben van még kismama soha, de soha az életben ne adjatok neki orvosi tankönyvet a szülésről. Félelmetes, borzasztó, és kétségbeejtő. :cry:

Tudom, hogy mindenki elfoglalt, de olyan jó nézegetni a babáitokat... Tesztek fel még képet? Egyik baba csodásabb, mint a másik...
Jó egészséget mindenkinek!
És napsütést!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Jólfésült, hogyne!
Az is a kép címe: Rákk en roll :wink: :wink: :wink:
szilvi35

:lol: :lol: :lol:

Huba-mami
Kép