2004.11.01 07:59
Szerző: cseribogi
Mindenkinek ezer köszönet az érdeklödésért, az ötletekért.A helyzet minden eddiginél szarabb.Már elnézést a kifejezésért.Nagyon erös tévinformációkötegek közül az alábbiakat sikerült kiszürni.Magától ment el,ez tény.De abban biztos vagyok, hogy megvezették.Búcsúlevelében elnézést kér a "balhéért" de ne aggódjak, mert biztonságos, jó helyen lesz, és dolgozni is fog.A kis buta liba nem tudja, hogy 16 év alatt hivatalosan sehol nem dolgozhat...csak ÚGY...
Rengetegen keresik, és jelenleg a forgatókönyv az volt, hogy egy "nagypályás" leányzóval, akivel suliból már lógott, Bp.re ment, ahol már várták öket.Az elsö napokban még valószínüleg szabadon mozgott és nála volt a telefonja. Szombaton tudtam meg, hogy az apja falujában van valami román pasas, akinek Pesten vannak rokonai vagy ismerösei, szintén románok, vagy ottani magyarok, akik igazi maffiózók, lányokat futtatnak. Állítólag a lányomat még nem futtatják "védelem" alatt van, de gondolom ez csak idő kérdése.A telefonja csütörtök óta nincs bekapcsolva.Csütörtök este még fülkéböl felvette a kapcsolatot a pesti féltestvérével, de nem derült ki, hogy miért. A féltestvérnek nem volt annyi lélekjelenléte, vagy nem futott át a fején, hogy esetleg ott állnak mellette, és nem tudja azt mondani, amit akar. És nem kérdezte úgy a gyereket a telefonban, hogy az igennel-nemmel tudjon válaszolni.És azóta a csütörtök éjjeli telefon óta semmi hír nem volt, illetve telefonált valaki az apjának szombatról vasárnapra virradó éjjel, méghozzá az apa falujának telefonkörzetéböl, de mielött egyáltalán kérdezhetett volna valamit, a harmadik szó után kb. megszakadt a vonal.És még az sem biztos, hogy a Kriszta hívta az apját, mert vasárnap (tegnap) este állítólag Peströl telefonált (vagy Budáról, tudomisén)és nem valószínü, hogy oda-vissza utazgat Pest és Bicsérd (apa faluja) között.Szóval nagyon úgy tünik, hogy ezerrel próbálják összezavarni és eltüntetni a nyomokat.Én tegnap (vasárnap) este küldtem a telefonjára egy smst, hogy ha él, és jól van, az a minimum, hogy hív, vagy üzen. És hozzáfüztem, hogy ha minden rendben van, az üzenet tartalmazzon két bizonyos infót. Ezután nem telt el fél óra, hívott az egyik "normális" barátja, (de én most már mindenkiben kételkedek, senkiben sem bízok meg) szóval hívott egy srác, hogy az elöbb beszélt a Krisztával, aki a bátyját próbálta hívni, de nem tudta, ezért hívta ezt a barátot, és azt üzente, hogy jól van, semmi baja, másik telefonja van (persze hívószám letiltva) valami étteremben vagy hol dolgozik konyhán és felszolgál. Na most. Az általam kért infó, ami kértem, hogy ha jól van küldjön el, nem érkezett, szó se volt róla. 16 éves még nincs, tehát nem dolgozhat, nem tudom, van-e olyan vendéglátóegység, ami megkockáztatná, hogy szökésben levö kiskorút foglalkoztat, és hogyan jutott el hozzá az smsem, ha már másik telefonja van, és miböl van másik telefon...Szerintem ott álltak mellette, és diktálták, hogy mit mondjon.Mert arra rákérdeztem, biztos benne a barát, hogy a lányommal beszélt. De mivel hívószám nincs, akárhonnan is beszélhetett.Még külföldröl is.Hiszen útlevél nála van, nyugat felé az ellenörzés tudjuk milyen...
Csíí, az általam elítélt emberek, akik ilyenbe beleviszik a gyerekeket, nem gondolod, hogy ök segítenek, akik esetleg még pénzt is kaptak azért, hogy leszállítottak egy kis buta naív libát.Akik buliban megkínálják a gyerekeket füvel...Ugye nem gondolod komolyan, hogy ezek a FÉRGEK bármiben is segítenének???Nagyon-nagyon szomorú, ha a lányom ezeket SZERETI, szerintem csak csapódik, mert ezek a "buliarcok",akik "érdekes fazonok".Azon nem is érdemes gondolkoznom, hogy fogom itt tartani, ha hazaér, ugyanis kardinális kérdés, hogy VALÓBAN szeretne hazajönni, rájött, mekkora gázban van, csak nem engedik el, vagy tojik az egész világra, és esze ágában sincs hazajönni.Amíg ez teljesen biztosan ki nem derül, addig teljesen felesleges a továbbiakon gondolkoznom, minden apró energiacseppel azt kell szolgálnom, hogy elökerüljön...Aztán ha már magamhoz szorítottam, megvizsgáltattam, hogy minden rendben van-e, és sikerül elbeszélgetnem vele, és kiderül az igazság, utána még rengeteg minden áll elöttem.Mert vagy magától nem jön, és akkor egy életen át retteghetek, mikor tünik el megint, vagy nem engedik, és ha mégis sikerül megszöknie, vagy megtalálják, akkor attól retteghetek, hogy mikor jönnek érte, mikor kezdenek el zsarolni, vagy veszélyeztetni a családomat.Szóval kettétört az életem, akár így, akár úgy.Apa tudjátok miben segít? Taft részegre issza magát, mert ö aaannyira ideges, hogy nincs meg a lánya...Arra nem volt képes, hogy felhívjon, hogy éjjel kereste a lánya és segítséget kért...Pedig tudja, hogy én ezerrel nyomozok...
Szerencsére sikerült találni egy nyomozót Pesten, aki a pesti féltestvér sógora, és talán ö végre csinál is valamit, és felfogja, hogy lehet, hogy irtó gáz van.
Mandarin, kösz az együttérzést, de arra senkit sem kérhetek meg, hogy nézzen el arrafelé.Állítólag a Délitöl két buszmegállóra kell leszállni ahhoz a helyhez, ahol tanyázik, és a Deák tértöl induló Deák F. utcában kell leszállni.És állítólag az elég sötét környék...
Bigacsiga! Van saját pszichológusa.Mióta januárban lógott egy hetet a suliból (a fentebb említett "nagypályás" leányzó homályosította fel, hogy mennyivel jobb valahol máshol lenni, mint suliban...) szóval attól kezdve járt ö pszichológushoz, én is számtalanszor beszéltem a nöcivel, de nemigazán volt eredménye...Miután elmondtam, hogy apuci piál, felügyelet nuku, felvilágosította a Krisztámat, hogy elmúlott 14, beleszólhat, hogy hol akar élni, beszélje meg velem, hogy hadd élhessen az apjával...!!!!Na, a pszichológusról ennyit.Most megkerestem a Kriszta búcsúlevelével, és hogy felfogja-e, hogy mit tett azzal a kijelentésével, hogy Kriszta már beleszólhat abba, hogy hol akar élni.Rögtön hárított.És elolvasva a búcsúlevelet, azt "állapította meg", hogy haza fog jönni a gyerek.Most kerestem egy másik pszichodokit, egy fiatal vagány csajt, talán hitelesebb lesz Krisztámnak, mint ez a banya, már elnézést, de nagyon haragszom rá, amiért megerösítette a Krisztát abban, hogy éljen ott, ahol szeret.Ha egy drogos lebujban maffiózók közt "szeretne" élni, akkor erösítsük meg benne???Vagy mi??
Ince Zsuzsával természetesen rögtön felvettem a kapcsolatot, jelenleg szabin van, MÁSODIK könyvét írja a csellengökröl, de ha jövö vasárnapig nem kerül elö Kriszta, jönnek forgatni. Én mindenesetre nagyon megkértem, akár elökerül, akár nem a gyerekem, feltétlenül foglalkozzon a mobil problémával.Hogy lehet, hogy a rendörség veszi a bátorságot ahhoz, hogy eltünt gyereket nem mérnek be mobilon.Hiszen azért kiskorú, mert nem képes belátni cselekvésének következményeit.Azért cselekvöképtelen, vagy 14 felett korlátozottan cselekvöképes...Egy cselekvöképtelen ember kikerül az otthonából, az pontenciális áldozat.Folyamatosan és bármikor eröszaknak van kitéve!!!Hogy tehetik meg, hogy megtalálhatnák és nem teszik, hogy merik megkockáztatni, hogy a kiskorút megverik, megeröszakolják, külföldre viszik, eladják, akár meg is ölhetik...Ki a büdös franc vállalja fel utólag a felelösséget, hogy jé, tényleg életveszélyben, büncselekmény árnyékában volt a gyerek, jé tényleg elvágták a torkát...Na bocs, most megint kiborultam, illetve folyamatosan ki vagyok borulva...Kívánom minden olyan rendörnek, vagy illetékesnek, aki lazán át tud lépni egy gyereken azzal, hogy bizonyítottan nincs közvetlen életveszélyben azt a rettegést, amit most én átélek.Tegnap kaptam egy telefont, hogy a Tétényi úti kórházban vagy egy fiatal lány, akit a Dunából fogtak ki hiányos ruházatban, nincs eszméleténél és nem lehet kihallgatni és nincsenek nála iratok.A féltestvér próbált infót szerezni, de a kórházban csak annyit mondtak, hogy ilyen néven (mint a lányom) nincs náluk senki.És hogy akit kifogtak, már a pszichológián van, de nem ezt a nevet mondta.Na most ha én rettegnék, hogy rámtalálnak, én se a saját nevemet mondanám...És ezután csak az a kétséges éjjeli telefon volt, ami nem is biztos, hogy a lányom volt.
Na, jól kisírtam magam...Kösz mindenkinek az együttérzést, majd ha tudok vmit, írok.Most próbálok fotót keresni a lányról, de fogalmam sincs, hogy van-e a gépen, és ha igen, hogy kell ide feltenni, de próbálkozom.
Cseri