Új privát üzeneted érkezett!

Eszter a Sedativ PCt mondta nekem alvasra. Kettot kell elszopogatni es neki hat. En eddig egyszer vettem be... en is gyakorlo insomnias vagyok, hat nem volt tul gyors a hatasa ha vegul attol aludtam el, de siman lehet, hogy attol. Mindenesetre azt szedheted.
mindig rosszul alszol? vagy csak mostansag... nem a te alvokaddal van baj szerintem, ez psziches problema szok lenni :) ennel mar csak az insomnia nervosa a rosszabb, na olyan ne legyen senkinek! :)

luna6
 
 


Én is szerettem Falcot, tökjó fej volt. Már ami így átjött a médiából.

Na, pont a babkocsi témát akartam felhozni egy ideje, de látom, előjött nélkülem is. De még mindig nem telejsen világos nekem, csak az, hogy a sportrésszel várjunk minél tovább (annak ellenére, hoyg a mienk is egészen vízszintbe dönthető, ha jól tudom). Szóval mi 3-4 napra elutazunk 2 hét múlva, és mivel elég kicsi a csomagtartó és viszünk gondolom egy raklapnyi cuccot a kicsi maitt, gondoltm, hogy én csak a kocsiüléses hordozót vinném a babakocsi vázra. Abban eléggé fekszik is, mert amikor a vázra van téve szerintem eléggé fekvő pózzá alakul... és tud nézelődni is, és nem foglal plusz helyet, mert csak a vázat kell begyömöszölnia csomitartóba, a mózest nem. De akkor ha jól értelmezem, ez nem túl jó ötlet. Ugye? Szerintem sokat vinnénk a kocsiban, a szállodán belül is abban tervezem tolni, elképzelhető, hoyg el is aludna benne többször. Na, de ha a mózest is betesszük, mert az a jobb a gerincének, akkor viszont Szende nem lát mást, mint a mózes tetejét belülről, azaz nem éri annyi inger. Ti akkor most a mózest javasoljátok? Vagy 4 nap alatt akkor sem ártok a gerincének, ha a hordozót visszük csak?

Csilla: borostyán nyakláncról én nem azt tudtam, hogy babona, hanem a kő valóban jó élettani hatású. Mindennek van rezgése, minden anyagnak, tárgynak. Vannak anyagok, melyeknek előnyös a rezgése, s a saját rezgésünkkel egyező, ekkor kialakul a rezonancia, és az megnyugtató nekünk. na, ezt lehet, h bután írtm le, de én értem; persze soha nem olvastam utána a láncnak, csak tippelek, h inkább ezen alapszik.
Léni szépen eszik, lehet, hogy majd most feltűnőbben megugrik a gyarapodás.
Jövök majd még.

detti_10
 
 


Vok,
hát ja! Kambodzsához képest extrán gazdagok vagyunk. :lol:
sőt Andrással beszéltük, hogy ha nem jön be az új futam, amit csinálnak, akkor kiköltözünk külföldre.
az egyik ismerőse itthon kiadta a lakását 60ezer pénzért, amiből Indiában házat bérel a tengerparton, és úgy él, mint a királyok, és nem csinál egész nap semmit, csak blogot ír.
na persze azért vannak merényletek, meg harcok a muzulmnok, meg a hindukk közt, de ő jól elvan :P
ja, és én Balin is néztem egy nagyot a higiénián... ott is kb ez a helyzet. és megvannak, oké, de basszus az összes balinéz emberke tiszta hegg, meg ragya, meg még sorolhatnám... :?

na ma végre elintéztük a lakcímkártyát, hivatalosan is terézváros az állandó lakhelyünk, úgyhogy hétfőn megyünk beiratkozni a bölcsiben. most még várom, hogy hívjon az Orsi, mert az egyik ismerőse is ide jár bölcsiba, a Dózsa Gy. u.ba, én is ezt néztem ki, meg az Aradit, de most már a városligetiek is van udvara, szóval az is jöhet, kíváncsi vagyok mit fog mondani a bölcsikről. :roll:

Luna,
ez azért tök jó, hogy ilyenek eszedbe jutnak. én tök nem tudok énekeket, András meg itt nyomja mindig a pancsoló kislányt, a lencsilányt, stb..
milyen furi, hogy ti még rövidujjúban nyomjátok. Dávidon hosszúujjú body van, meg rugi.
na, tök jó a járókátok!!! :lol:

Falco-val én is úgy vagyok, mint Csilla. de megkérdeztem Andrást, s ő ismeri :lol:

vajon miért van az, hogy elalszik magától Dávid, és délután 30percet alszik max, utána felébred... ilyenkor szerintem még vissza kéne altatnom, ugye?
Vendég
 

 
 


"az egyik ismerőse itthon kiadta a lakását 60ezer pénzért, amiből Indiában házat bérel a tengerparton, és úgy él, mint a királyok, és nem csinál egész nap semmit, csak blogot ír. "

ize..... hat en mondjuk nem adtam ki az otthoni keromat mert jo hazamenni ugy, hogy nem koltunk csillagaszatyi osszegeket szallodara (haza sem jarnek tuti ennyit sem) es a lakasunk itt nem berlakas, de tulkep en sem csinalok mast mint blogot irok :D:D:D
es szerintem ne irigykedj, ez egy igen idealizalt elkepzelese a kulfoldre koltozesnek :D:D:D szerinted miert jarok en pszichonenihez? :D:D:D:D

jaaaj a pancsolokislany tenyleg!!! :D:D:D:D
ha vegre itt a nyaaaar es meleg az idooooo az ember strandra jaaaa mert azert van idoooo mig anyu oltozik az apu ideges, hogy olyan lassan keszul el, hogy addigra este lessz....
yuheee :D:D:D ehez am meg en is fiatal vagyok, aproka voltam am mikor ez volt slager :D:D:D

most is egy szal badiban van a gyerek...d ekint mar huvosebb van, itt a konyhaban viszont siman vagy 26 fok minyima.. de mar elgondolkodtam, hogy tan egy vekony naci ramehetne...

luna6
 
 


Nálunk a lakásban 19-22 fok között van, amióta ilyen vacak az idő. A 22 fok már klassz, de 19-ben azt sem tudom, mit adjak rá, úgyhogy volt már itthon 2 zokniban, 2-3 vékony hosszúujjúban, vagy bélelt naciban is Szendike, és akkor érezte jól magát. Hála Isten még nem volt megfázva, pediga fürdetés is ment 19-ben is, csak öltözéskor takargattam.
detti_10
 
 


Sziasztok!

Eszter, köszi az infokat, de egyenlőre nem volt meg a kilégzéses teszt. Hogy ennek örülök-e? Neeeem is és igen is:

Mert a kezdő éhgyomri érték olyan szar lett, hogy sírhatnékom van tőle....most laktáztabi, probiotikum és 5 nap türelmi idő. De csak találgatás egyenlőre, szóval vmi lebontási zavar.
De hogy ne legyen ennyire "egyszerű", mellé jött egy dévényes, végignyúzta Törpit, aki végig vigyorgott, de ahogy a szájába nyúlt, eszeveszetten üvöltött: totál beállt arcizmok, emiatt is lehet, h. nem tud szopizni+hasfájás, bélcsikarás. A dévényes meg csak néz, hogy önmagában ilyen problémát nem látott, hiszen a gyerek amúgy szuper izomzatú.....

Nos, ennyi jutott erre a hétre, jövő héten újabb menetek ha nem javulunk.
De őszintén kezd kisit sok lenni ez így, nagyon nagyon imádkozom, hogy "csak" ennyi legyen a baj és végre megnyugodhassunk, mert Levi is egyre dacosabb és szeretethiányosabb. Persze mindig imádott nagyszülőknél van de akkor is, elegem van, hogy alig látom, ha meg itthon vagyunk, akkor is Zéti letehetetlen, max. 5 perceket van el és Levi ezt kezdi nem érteni. Egyenlőre nem Zétin vezeti le, hanem rajtunk, de így sem jó.

Falco: csajok, azért nem vagytok Ti olyan öregek. Vagy én is az lennék? Kamaszkoromban a Naked szólt minden utcasarkon, pedig én is a Falco karrierje kezdetén születtem.

Babakocsi: nekem azért furi ez a mózesőrület, mert mellette ha a gyerek ölbebaba, és egész nap cipeli az ember, akkor sincs egyenesen a dereka és azért a kendőben sem. Ha meg ugye nem nagy alvó, és a járókában sincs el, akkor ugye a napja 80%át olyan helyen tölti kb. ami nem totál egyenes. Innentől kezdve meg....
Nekem Levim kb. 4 hós korától üvöltött a babakocsiban ha nem volt feljebb állítva hogy kilásson. Mégis 6 hósan már ült, kúszott-mászott és olyan 8-9 hósan megindult.
A másik meg a reflux: ott orvosi utasítás az ágy/babakocsi megemelése.
Bár nekünk is van mózesünk, de Levi utálta soha nem aludt benne csak ordított. Zétivel meg sem próbáltuk.

Jaj, úgy irigykedem azokra akik utaznak. Én is úgy mennék. Bár most nálunk az is nagy öröm, hogy Apííí itthon van tegnap meg ma. Aztán majd legközelebb talán karácsonykor....na, azért remélem lesz egy kis szünet a rezidens vizsga előtt...

Luna, szuper a járókátok, nagyon tetszik!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


luna: én is azt olvastam hogy akinek kicsi a melle nem is értettem mondom MI VAAAN? ... annyira fáradt vagyok hogy később esett le hogy halloooo ékezet :-)

Geo: te is megnevettetél... a balinéz emberek leírásával...
amúgy nekem kell hogy egy nap 2 órát ÖSSZEFÜGGŐEN ALUDJON !!! szóval nem tuodm de szerintem visszakéne altatnod! nekem délután alszik a legtöbbet 2 - 2,5 órát és utána hihetetlen milyen kipihent aktiv vigyorgós nevetős érdeklődős ha fél óra lenne nyügis lenne! de biztos ez is babafüggő!!!!! ... amúgy ahol alszik délután jó sötét van - lehúzom totál a redőnyt!!! ezt múltkor elfelejtettem írni! mig amikor a járókában alszik délelőtt 20 perceket - ott ugye világos van!
Vendég
 


Nanetto, javaslom te tenyleg ne szulj meg egyet, ugysem tervezted :) Meg a vegen az osszes elvednek annyi lenne, es nem is kene hozza egy nehez gyerek csak egy masik :) 2 orat egybefuggoen??? nem csak ezert menekultel volna el Aron elol, bar teny, hogy ezt sem tudja de ezt naaaagyon sok gyerek nem tudja produkalni sokaig, mert csak :D:D
de minap irtad, hogy egy percig sem hagyod sirni... nos Aronba beletorne a bicskad (nekem is ugye) mert en mar meg sem probalom elhallgattatni azonnal mert teljeseggel keptelenseg :) Szoval nemhogy nem aludna neked egyben 2 orat de meg bogne is, ezt kepzeld el :) Es akkor meg mindig nem egy nehez gyerekrol beszelunk, csak egy normal nehezn vigasztalhatorol :)
(ezert viccelek, azt tudod ugye? :D de teny, hogy nehezdre esne egy masik gyerek tutira, aki meg mindig normal uzemmodban nyomna, nem mint ez a kis zsbterrorista itt nekem :D)

luna6
 
 


Sziasztok,

Hát a zenetémához nem nagyon tudok hozzászólni :roll: , én most hallok először Falco-ról :oops:

Luna, a gyereknek nagyon jó dolga van ám nálatok! Lehet az a baj, hogy túl jó dolga van és jó dolgában nem tudja mit csináljon és mivel döntésképtelen inkább sír?????
A tudományos nézés egyébként nagyon tuti :D !
Még nálunk se kell nagyon beöltözni. A lakásban 25-25,5 fok van még mindig. Mi is bodyban nyomjuk, meg zokniban, mert a lábai állandóan jegesek. Éjszakára szoktam őt egy vékony rugiba öltöztetni mostanában, mert végre nem a meleg dől be ha kinyitjuk az ablakokat, így reggelre lemegy 24-24,5-re abban meg azért már kell szerintem egy végkony rugi body nélkül.

Hát esti tavernás képet nem tudok szolgáltatni, mivel apa minden nap késő estig dolgozik, így nem nagyon tudtunk tavernázni, bármennyire is szeretnénk :(

Hát nyári képem nincs most per pillanat, de ezt csináltam ma nektek, itt látszik, kicsit, hogy milyen szép kék felhőtlen az ég:
Kép

Ezt meg tegnap este csináltam. Ez a kedvenc alvópóza. Esküszöm nem szögeltük ki:
Kép
Vendég
 


Nalunk is ejjelre mar rugi van, ma mar hideg volt a ket okle de meg nem fazosan, lehet megkapja a vekony nyari zsakjat ejjelre. Amugy egy vekony rugiban alszik o is badi nelkul. Aztan majd ahogy jonnek a hidegek (meg azert az arreb van remelem) novelem a retegszamot, csak azzal tudok manipulalni, mert ejszakai 15 fokra lehet nem lenne eleg egy meleg valami, vettem is mar polar rugit is telire ha szelsosegesre fordulna nalunk az eghajlat. Mindannyiunknak van amugy is polar pizsije, en telen csak abban birok letezni :) (odahaza pl soha az eletben nem volt olyanom :D pedig fazos vagyok ott is)

Nagggyon jo ez az alvopoz :)

luna6
 
 


nagyon édi Zoé. látszik, h elégedett, s teli pocival alszik. Kb. hasonló dús Szendikének is a haja... tegnap csodáltam, h van véégre pár hosszabb szál, erre ahogy simizem neki, ki is hullott. Szóval a régi hajai oltak azok :)

vki írjon nekem arra, h belföldi hotelbe 3,75 hósan 4 nap mehet-e csak autós hordozóval a vázra? ötlet?

el sem merem mondani, h átlagban a 2x2 óra alvás ,egvan nálunk, néha az egyik hosszabb is. de sajnos nem du. amúgy Áron is egyre mami-barátabb, nem?

Mutatok képet, h Szende is, igenis _fog_ már, vagy legalábbis morzsolgat.
Kép

ezen meg kedvesen néz
Kép
detti_10
 
 


Luna, aha, mindig szar alvó voltam, szinte amióta az eszemet tudom. Valószínű babakoromban kialudtam magam egy életre. :) Anyukám elmondása szerint napközben többször rám kellett nézni, hogy még élek-e, mert 3-5 órákat aludtam.
Köszi, holnap akkor veszek egy ilyen Sedativ-es cuccot.

Detti, köszi a véleményt lánc ügyben. Hát majd meglátjuk, mi lesz.
Az utóbbi napokban Léna 3-4 ujját tömi befele egyszerre, bár nem hinném, hogy a foga lenne, inkább szerintem most fedezi fel a kezét. Végreeeee.
Szendiről kép?

Geo, nálunk Léni egész délután ilyen 20-30-40 perces alvásokat művel, illetve esetleg egy hosszabbat 8 óra előtt, fürdés előtt. Nem tudom, hogy ez miért van. Viszont az egész délelőttöt átalussza szinte.

Én első naptól kezdve (már az inkubátor mellett is) énekelek Léninek, kb. két hete meg elkezdtem furulyázni is, és vigyorog, figyel rá (egy darabig).

Vik, köszi a képeket. Jaj, ez az alvós póz nagyon tuti.
Én csináltam egy külön könyvtárat a gépen azzal a címmel, hogy „Alvásváltozatok”. Olyan édesek tudnak lenni.
Te is nagyon csinos vagy. A kék ég meg, hmmmm.

Zsó, továbbra is kitartást Nektek, sajnállak nagyon benneteket.

A DM-es kérdésemre nem válaszoltatok. Tudjátok, az volt, hogy lehet, hogy én a boltban személyesen kaptam meg a csomagot?
És újabb kupont nem kapunk már többet???

Kép

Kép
***csilla***
 
 


De jó Detti, mire megírtam, itt is a kép Szendikéről. Nagyon cukorfalat. Ügyi a morzsolgatással. Léna is azt csinálja. :)

Én nem tudok okosat mondani az autós hordozóra. Ha úgy vesszük, Léna csak az oda és vissza úton húzós 17 órát volt az ülésben, ha ezt elosztjuk 4-gyel, az napi több, mint 4 órát jelent. Ennél többet lenne benne? Bár a válasz végülis mindegy, mert akkor sem tudom, hogy árt-e nekik vagy sem.
Nekünk azt mondta az ortopéd doki, hogy egyszer-egyszer mehet a hosszabb út és ha néha abban van egy-két órát, az még belefér. Szóval passz, hogy a néha-néha és egyszer-egyszer hosszabb út mit takar. Én azt mondom, józan paraszti ésszel gondolva, hogy 4 napon semmi nem múlik, főleg, ha nem egész nap abban van.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti,

Szende nagyon édés és nagyon csinos :D !

Én úgy tudom, hogy ha hosszabb útra is mész autóval két óránként pihenőt kéne tartani 15-20 percet, és akkor ki kéne venni a babát az ülésből, hogy pihenjen.
Én az ülésben utaztatnám, az amúgy is kötelező és a sportrészt vinném a helyedben. Azt mondtad, hogy azt vízszintesig lehet dönteni.
4 nap az sok csak a hordozóval szerintem. Gondolom kirándultok is majd, az azt jelenti, hogy nem csak az autóban ül majd benne, hanem akkor is amikor sétáltok.
Én eddig egyszer-kétszer vittem csak a hordozót. Akkor kb. 10 percet ült az autóban benne, amíg leértünk a központba, ott kivettük őt amíg az orvosnál voltunk, aztán kb. 1 órát volt benne és még egyszer 10 percet hazafelé. A többi alkalommal a mózest vittük az elején, most meg a sportrésszel és az van teljesen fekvőre állítva.
De majd jönnek mások és mondanak más véleményt is.

Csilla,
nekünk is megvannak örökítve az alvópózai, olyan vicces némelyik. :lol:
Csinos vagyok? Ohh, köszi :oops:
Vendég
 


Okosat ensem fogok mondani a hordozorol, mert bajban vagyok vele egyre inkabb en is. En ugye nem babakocsizok vele orakat mert nincs hol... bar a shoppingban pl az uleseben ult es az van rajta a kocsin, mert ez a gyerek bealszik az autoban es ugye nemalvos gyereknel aldas ha elalszik, ha kiszedem ebred. Mindenesetre en 4 napon asszem nem is gondolkodnek nagyon, ha befer a sportres akkor az, ha nem akkor hordozo... de en ugye nem vagyok szakertoje. Es Aronnak sem kene benne ulnie mert abban ul ugye kanyarban,,, na de en itt enelkul meg vagyok love...

az en bajom vele az, hogy oke csak 5 kilo Aron vagy picit tobb mar, de hizik es nekem egyre nehezebb a hordozoval egyutt, napi tobbszor le es fel hurdolni a masodikra, hetvenszer meggondolom hogy kimenjek... na de mit tegyek? Aron eleg pici meg es nem tartja jol magat a karban lecipeleshez, es bar siman le lehet vinni persze nade hol teszem az ulesbe? Az utcan a foldon? Szoval a beleigazitas meg macera, ahoz tul pici es nem ul bele egybol ugyesen... masreszt meg beleizzad mindig, azt sem tudom hogy oltoztessem. Most akkor leviszem olben x cuccban es hol veszek le rola reteget akocsihoz? es ha mondjuk megyunk valahova, kiveszem es a sportreszben van egy melygarazsban a foldon applikalom be a kocsik kerekei kozott a gyereket? vagy hogy a fraszban csinalja az, aki nem az autosulest teszi ra a vazra hanem a gyereket kiveszi? Nekem ez a le fel hurcibalas is tortura mert egyre nehezebb es nem tudom a megoldast, mert ha lenn hagyom az ulest akkor a tortura masmilyen lesz de meg nagyobb mas szempontbol...
szoval ilyenkor mi van??? Kerdezem en, akinek az egyik legnagyobb szamu gyerekparkja van ugye sajatbol :D:D:D

luna6
 
 


Detti,
Igen sajnos nincs tùl sok haja. De nekem is kb ennyi volt ugy 1 eves koromig, es allitolag a ferjemnek se volt sokkal több.
Mar alig varom, hogy a fèrjem ne dolgozzon es menjunk es tetessunk neki fulbevalot. Együtt szeretnè ha csinaltatnak neki.
Egy csomoszor fiunak nezik, pedig egyaltalan nincs fiusan oltoztetve.
Tegnap elott is amikor total fuksziaba volt oltoztetve tetotol talpig, akkor is megkerdeztek,hogy fiu vagy lany :roll:. Modjuk ez egy pasi volt, de akkor is nem làt a szemetol? A ruha szine alapjan gondolhatna, hogy nem fiu.....
Vendég
 


Viki, a pasik nem gondolkodnak ilyen erdektelen teman? A minimalis udvariassag meg megszokas miatt megkerdik, de aztan ugyse szamit :D
pelda: exferjem egyszer masnap tevedt haza es mondta, hogy bocsi de osszefutott az x-el es a tobbi haverral es muszaj volt unnepelniuk. Mondom es mit volt muszaj a hazajoves helyett? hat az x-nek megszuletett a gyereke, es hat azt. Ja mondom oke, meg talan reszben meg is ertem... nade akkor x kolleganak hogy is hivjak a gyereket? hat az o nem tudja... na mondom akkor es fiu vagy lany? hat azt o nem tudja :D:D:D:D de legalabb jol megunnepeltek :D:D:D:D

luna6
 
 


oh, Szendikét fülbevalóval is gyakorta kérdik, talpig erős rózsaszínben, hogy fiú-e vagy lány :shock: aztán itt a babakocsink, hordozónk, ami szépkék, óceán néven fut, mert nekünk az tetszett és tök jó is a rózsaszínekhez, kislányruhákhoz. Egyszer megáll egy házaspár, apa kérdez: kisfiú? erre mi: nem, lány. "Ja, akkor megörökölted a bátyustól a kocsit..." - mondja a bátor, kérdező apa. Erre én: "-nem, nekünk ez a szín tetszik, s szerintünk uniszex". hiába vigyorogtam, tök csönd lett. férjem szerint felesleges a magyarázat ilyenkor, na, de én ilyen vagyok.
ennél jobb sztori csak, ha a nevét kérdik. válaszom általában: 2 keresztneve van: Sze és K, mi a Szendét használjuk. Általában szintén csend a válasz. Ennyi furcsasághoz képest a kopaszság kutyafüle 8)

Vik: tényleg szuperül nézel ki!!!!!!!!!

én biztosan tartom még a 69 kg-t, durva. 10-et szeretnék ledobni, annyi voltam. viszont rettentően kívánom a tömény édességet, életemben soha nem ennyire... sztem a tejhez kell. legalábbis ezzel magyarázom, mert bizony eszem is :(

köszi a válaszokat a hordozóhoz. shoppingolni mi eddig is így szoktunk, de az mindenestől max. 3 óra, odaút, áttesz vázra, majd haza, és szinte mindig alszik még benne Szendike egy kicsit, nem szoktam bolygatni.

hát Luna, én nemtom mit tennék a helyedben. az uh-ra én is hordozóban vittem kb 100 m-t a babát, majd lifttel fel az emeletre, s ömlött rólam a víz. főleg, h Szende 6 kg körüli. nagyon megértem, h nehezen bírod. talán mégis kézben vinni és csak lent pakolni be a gyereket, a kocsi ülésére oldalvást betéve, ráhajolva, s utána csatolni csak be az ülést a helyes szögben? :? a gyerek hordozásban már can rutinod, sztem jóval könnyebb úgy, akár hason lóbálva, én sokszor viszem úgy Szendét, könnyebb a súly. egyik kezemmel a medencéjénél fogom, másikkal a mellkasánál, vhogy így. hason de kétkezes. vagy a büfiztető póz, már kiemeli a fejét, könnyebb úgy vinni.

Csilla: mit mondtak, mozgásban miben van lemaradva Léni? hiszen fog, hasazik, mi amit tudnia kéne?

bár én is okosabb leszek kedden, dévény után. tényleg, kinek mibe kerül? nekünk 4ezret mondtak/alkalom.

Detti: hát én nem panaszkodnék, ha 160-at tudnék fejni szopi után! Egész nap kb. 2 dl-t gyűjtök össze szopi utáni fejésekből, h ÍSzende becuclizza lefekvés előtt a kb. 150-et, mert akkor már irtó ramaty a cicim, du- estére, szval ez az ő pótlása.... :shock:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.09.27 17:06-kor.

detti_10
 
 


Detti, nem csatolos az ulesunk, hanem dokkolos. szal van egy fix talpa a kocsiban, arra 'magatol' rakattan. en is gondoltam erre a keresztbeforditasra de azon a talpon egyaltalan nem all stabilan a szek, inog... na es itt jon be az, hogy Aron meg kicsi es nem tartja jol magat (nem a lecipelesenel gaz ez, ezt tuti rosszul fogalmaztam meg) hanem a szekebe bepaszirozas ketkezes maceras dolog, utalja is rendesen, igazgatni kell a szukitoben.. ehez a macerahoz egy sabilan allo ules kene mert ha inog akkor nem tudom megtartani a csak ket kezemmel a gyerekszuszakolas kozben :)
Ha majd nagyobb lesz es stabilabb a gyerek es 'magatol' belelul a szekebe, vagyis nem kell igazgatni, egy mozdulat betenni akkor ez a verzio talan mukodni fog tenyleg. (tuti nem veletlen talalta ki asszem a chicco a kifordithatos autosulest. benn van fixen a kocsiban de valami tengelyen fordithato kifele, az ajto fele kiszereles nelkul :D bar asszem bebiulesbennem jatszik csak a nagyobb kategoriaban letezik)

Eszter javallotta, hogy vigyem le kulon a hordozot meg kulon a gyereket... na akkor a ghyerek bevarazsolasa ugyanaz mint amit elobb irtam... de ezt most azert meselem, mert egyreszt vicces lesz (akkor nem volt az) masreszt hatha aki olvassa annak eztan mindig bekattan... sosem hagyok egyedul gyereket lakasban, ugyanis nekem sikerult mar kizarnom magam... Mancival :D Az volt a szerencsem, az egyik, hogy a gyerek (kb egy eves) az olemben volt... a masik, hogy nyar volt es igy lazan ki lehetett csattogni az utvara a lakashoz lengen oltoztetett gyerekkel segitsegert. Nem is tudommi lett volna ha a gyerek benn (tizedik emeleti panel) en meg kinn a lepcsohazban... ertelme nem lett vona, de emlekszem akkor eszembe jutott, hogy az ajto elol sem mertem volna elmenni segitsegert... barugye tenyleg, kivulrol mi a fenet csinaltam volna :) egyebkent a huzat csukta be mogottem, en a kuszobon alltam... innen kezdve a kovetkezo ovintezkedesek voltak:
- minden kimenetelkor (szemetledobo volt a folyoson, tehat volt ilyen) a biztonsagi zar fem nyelve vagy maga az ajtozar az ajto nyitott allapotaban rafordit, igy a huzat nem tudja becsapni
- kulcs belulrol kivesz es visz magaval, avagy ajtoban kivulrol beledug :)
viszont mivel sokaig nem volt bebim ezek most nekem sem rutinok, szal nem, nem hagyom Aront egyedul mert kepes vagyok valamiilyennel eloallani... :D

luna6
 
 


Detti_10, mi most jöttük haza egy 3 napos pihenésről, és csak a hordozót vittük. Könnyebb volt úgy a szállodában is közlekedni, az étteremben nem is mindenhol fértünk volna el a mózessal. Voltunk sétálni is, simán bírta a gyerek, nézelődött, később bealudt, nem volt semmi gond vele, plusz abban simán kézbe vittük le a fürdőbe, odahúztuk a víz mellé, és tudtam rigatni is. Nekünk is mondta dévényes csajszi hogy nem egészséges a hordozó sem, de igazából az volt a lényege, hogy nem lesz motiválva a gyerek hogy erőlködjön magától, kényelmes neki ha picit emelve van, mert jobban lát.

KépKép
tatim
 
 


hahó
ahhoz képest hogy pontosan 10 évvel ezelőtt babysitterkedtem 3 kislánnyal reggel fél 8-tól este 20 óráig - közben az oviba menni és suliba rohanni leckét iratni nyelvet tanulni és a pici is "matrica" típusú volt (ikrek volt ő is :-) 2 nappal később született mint Eszti!!!) hát az VOLT A KEMÉNY!!!! :-) de tény hogy le a kalappal a 2 gyerekes és Luna te ELŐTTED! amúgy napközben sokat gondolok ám rád!!!! ....
nem semmik lehetnek a napjaid de azért magamat sem irigylem néha!
:-)

ma wellnesseztem a fürdőnkbe! ... a barátnőm ajánlotta hogy töltsem le a Szívek szállodája című sorozatot! abból néztem meg 1 részt a legelső évad legelső részét :-) valamint a kádból nézve manikűr pedikűr hajmosás (maradék pár szál) hidratálás forró teázás piritóssla! isteni volt! ...

holanp újabb kemény nap EGYEDÜL LESZEM! anyós szarik ránk! itt lakik alattunk és csak ÜNTYÜM PÜNTYÜM-ÖZNI JÖN FEL ... Eszti imádja úgyhogy persze én is örülök ennek csak fura hogy nem segit - hogy legalább fél órám legyen 4 - max 5 percet van itt / nap és már megy is mert mindig siet valahova! nekem fura!!! na mindegy ma hormonálisan is kész vagyok!

csatolok két képet

Szende továbbra is gyönyörű! Luna neked is hogy nő Áronka!...
Vendég
 


Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Detti, szerintem teljes nyugalommal. Abba gondolj bele szerintem, hogy a mózesozást többedik gyerekkel úgysem tudnád csinálni, mert nem férne bele a kocsiba.......

én beletennék pokrócot a babakocsiba és úgy vinném, úgy aztán tényleg majdnem fekvőbe van.

Vik, nagyon köszi a képet!! Nem is tudod, mennyire nyárias az innen nézve!!!!!!!! Szakad az eső és 13 fok van........És annyira látszik, hogy Görögország, tök jó!!!!!!!!!

Luna, én anno Andrisnál a C&A-ban vettem nagyon meleg hálózsákot, ujja is van és tényleg nm fázik benne még a fagyos Beni sem. Majd teszek fel rá képet, hátha megtetszik, az még a ti fűtetlen lakásotokba is jó lenne.

Bocsánat, hívnak!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Moist látom, hogy tegnap hat óra óta volt egy csomó hozzászólás, csak nekem nem frissített be.......na, majd legközelebb!

Luna, neked akartam irni, hogy azért a kis korkülönbségnek is vannak hátrányai. EL tudod képzelni, hogy hogy indulunk reggel bölcsibe? Andrist felöltöztetem, mert ugyebár még nem öltözik magától, viszont közben Beni ordít, hogy enne. Majd Benit elkezdem szoptatni, de közben Andris kiabál, hogy pisilni kell. Beni lecsap az ágyra.....merthogy ezzel nem lehet késni, mégiscsak most tanulja a szobatisztaságot. Andris pisil, Beni vissza. Andris 5 perc múlva enni kér. Beni letesz, Andris eszik. Majd végre mindannyian felöltözünk (én mosakodás nélkül, azt majd egyszer napközben, mert esély nincs rá reggel........) és elindulnánk. Kocsiba végre mindenki bekötve és akkor menetrendszerűen jön hátulról, hogy "Anya, kakilni kell!" Akkor szoktam elkezdeni tépni a hajamat, mert addigra már Beni is jól behergeli magát, szó nem lehet olyanról, hogy otthagyjam, amig kakilunk........

Szóval csak hajrá lányok, de azért gondoljátok át előtte ezeket is!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Csajok,
nem olvastam semmit, csak egy gyors kérdés:
Dávid baba megfázott :cry:
ti mivel kezelitek a náthát.
szegénynek szörcsög a nózija, köhög, és tüsszög.. :(
Vendég
 


Eszter, lattam itt is ilyen ujjas halozsakokat jo otlet, plane, hogy irod hogy be is vallt. Akkor telire tuti fogok venni ilyet is. Koszi az otletet!!

En aztan tudom, hogy a kis korkulonbseg hatranyos, nem veletlenul van nekem akkora kulonbseg a gyerekek kozott :) Ugy ertettem a kis kulobseget most, hogy amig tenyleg nemkellindulni a nagyobbikkal reggel :) (bar az odahaza is hajtepos hajhullatos szitu lehet) mert meg a nagyobbik nem jar intezmenybe.
Vagy az a megoldas ami nekem Manci babakoraban jatszott, hogy a nagyot anyam vitte el a suliba reggel, igy a kicsit nem kellett menetbe tennem meg magamat sem, csak a nagyot es lkuldeni a haz ele. Persze konnyitett palya es anyam a nagy sulija elott ment el meloba es idobenis jo volt neki, szoval makom volt.
Amugy visszagondolva Manci pont ekkora koraban mint Aron most lett nagyon elegem a pesti 3. emeleti liftnelkuli kerobol es kezdtem el szervezni az elkoltozest, mert nem birtam el... illetve ott nem is babaulessel hanem babakocsival kellett ezt eloadni. (persze nem ez volt az egyetlen oka a elelepesemnek, ugyhgy valoszinu ezert most nemfogok repulore ulni, de egyelore meg nem tudom hogy csinaljam, hogy tulelheto legyen nekemis fizikailag :))

luna6
 
 


Nanetto, en viszont azt nem lennek kepes (meg nem is akarnam) csianlni amit te, hogy hajnali 5-6 korul befejezettnek nyilvaitod az ejszakat es nekilatsz a gyerekkel jatszani. Na neeeeem, ez nalam mint opcio ki van csukva :D:D Meg a vegen azt hinne, hogy tenyleg vege az ejszakanak es ez igy normalis :D:D En erre szerintem fizikalisan is keptelen lennek.
Ennek kapcsan gondolkodtam, hogy de mi a fene volt Mancival mikor korankelo volt es meg baba, hogy birtam... nem nagyon emlekszem, de egy teny, hogy egyereszt egyedul voltam tehat nem presszionalt egy pasi lete, ellatasa, haztartas vezetese ugy mint egy kapcsolatban, masreszt azt tudom, hogy este 9-kor negyed 10-kor villany lekapcs es mentem en is aludni miutan a csajokat elraktam masnapra :) A reggelek, foleg a hetvegi korankelesek ebbol az bebi idobol nem remlenek.
Aztan a kseobbi idokre emlekszem, mikor mar egy eves is elmult meg 2 a Manci es korankelo volt biza (en meg annyira sosem, bar ha muszaj akkor meg tudom oldani, hamar felebredek, ha hagyom magam :D:D csak nem szeretem hagyni) Az volt, hogy az ágyammal szemben volt a tevenk (alkacsony kinyithatos agy) es a gyereket hajnalban kihoztam, Minimax bekapcs, kapott inni kakaot es tudtam, hogy az agyrol nagyot nem eshet (mondom, mar onjaro volt) es korulotte a jatekok... ugyhogy vagy a labamnal fekudt az agyon es meset nezett vagy foleg es meginkabb korulottem molyolt a jatekaival mindent beteritve veulk, de hagyott meg aludni :D:D:D:D

luna6
 
 


Geoo!
Orrszívás, Cebion cseppből 2*10 csepp (ez C vitamin), hurut oldó (gyógyszertárban kapsz olyat, ami 3 hónapos babának már jó. Add be neki nyugodtan, mert ő is súlyra nagyobb, mint az átlag 3 hósok.) És 2*2,5 mili nurofen gyulladáscsőkéntőnek, ha piros lenne a torka. De én mindenképp dokival is megnézetném,h ogy a lecsorgó váladék miatt köhög, vagy a tüdejéből, mert az nem mindegy.

Na, egy csomó mindent akartam....

Csilla!
Megmutatom, ha jöttök szerdán a pelusozást, meg megnézném magamnak azt, amit ti használtok, mert még nem láttam élőben, szóval légyszi hozz magaddal :D De csináltam képeket is, lekicsinyítem ma, azt feldobom :D

Nanetto!
Tudom, hogy elsőre nehéznek tűnik egyedül a kicsivel, de tuti megoldod!!! :D
Nem írtál rá semmit, de mondom, ha a párod nem ér rá, elmegyek értetek, jó? :D

Eszter!
Ja, 2 kicsi se könnyű azt tuti! :D De azt hiszem pont azt mondta Luna, hogy addig legyen 2eske, amíg nem kell időre vinni a másikat valahova... :D Szóval ti a bölcsivel pont kiestek ebből a leírásból :D
Nálunk hiper modern kiságyak vannak oviben/bölcsiben és Hanna nem iszik egyáltalán tejet. Szerencsére mivel nem kapta, így nem is ízlik neki. Még a puding vagy kakaó sem. :D Alex sem fogja kapni, az tuti. Bölcsiben megmondtam,h ogy gyerek tejérzékeny, köszönjünk nem kérünk tejet/kakaót reggelire, oviban meg Hanna eleve nem issza, de neki most is odaírtam. Alexnek is oda fogom. Igaz, szerencsére nem érzékenyek rá, de nem is kell az embernek a tej. :D Szóval nem mindig lehetetlen tartani a jót :D

Tatim!
Jó lehetett a pihi! :D:D:D Merre jártatok?
A talira kiírom a dvdt :D:D:D

Detti_10!
Te nem jössz a talira?
Én inkább a sportrészt vinném, Hanna is abban volt, amikor először mentünk vele nyaralni. A minénk majdnem vízszintig dönthető Pierre cardin kocsi és csak 6,5 kiló... :D Könnyebb emelgetni :D

Falco és egyebek. Nálunk az volt, hogy osztrák verseket is tanultunk, benne a bécsi dialektust is., Na ebből az egyik legjobban emészthető az a Falco volt :D:D:D Van egy pasi aki bécsi dialektusban írja a verseit és fel is olvassa őket. Úgy még meg is értettem, de leírva... elég durva volt :d:D:D:D

És éjjel eszembe jutott a dvd is.. ne haragudj, veszettül szégyellem ám itt magam, hogy ennyire lyukas az agyam!!!
Ha jönnél a talira, tuti megkapod. :D:D

DhDetti!
Megkérhetnélek egy óóóriási szívességre? Kéne a homeós gyógyszertárból 1 szer, amit itt nem tudnak nekem megrendelni. Hoznál nekem?
sacharum album c9
De persze csak akkor, ha nem nagy kitérő és gond neked!

Valamit tuti még elfelejtettem, pedig éjjel összeszedtem a dolgokat...

Jajjj, Nanetto!!!
Nem szóltál, én meg full elfelejtettem a szomszédodat!!! Hatott neki az Ultrika???

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Semmit nem aludtam basszus. A szemeim meg égnek persze és dög fáradt vagyok.

Lénát is sokszor fiúnak nézik, szintén ugye ott virít a fülbevaló és hiába van mondjuk rózsaszínben, akkor is megkérdezik. Aztán persze itthon meg nézegeti az ember, hogy tényleg fiús ez a kislány?

Detti, Léna nem fog még semmit! Csak ha belerakom a kezébe, akkor nagy nehezen segítséggel rámarkol az adott tárgyra, majd kiesik a kezéből. A forgás is úgy van, hogy kb. 8-szor megfordult már hasról hátra, 3 hete meg egyszer sem. Ez nem tudom, miért lehet.
Nem annyira lemaradva van mozgás tekintetében, hanem ún. spaszticikus és irritábilis, neki ezért kell a torna. Plusz én azon aggódom, hogy hogyhogy még mindig nem jön ki hang a torkán.
A budaörsi nekünk is 4000 pénz (plusz persze benzin és pályadíj, ami így 8000 forint, ami nekünk borzasztóan sok), itt a közelben 3000-ért csinálja a nőci, ha lesz helyben, Ő pedig most fogja kezdeni és még nem tudta megmondani az árat.

Nanetto, látom, Esztike emelgeti a bukóját, ügyes!
Nekem anyósom meg sem merte fogni még Lénát. Plusz nem tudom írtam-e, de nemrég derült ki, hogy azt sem tudja, mikor született. Pffff.

Detti, gyertek Ti is Szendikével, úgy szeretnélek benneteket is látni.
Eddig úgy van, hogy mi is tudunk menni.

Geo, jaj, jobbulást Dávid babónak!

Voki, légyszi írd még meg a tali előtt is, hogy vigyek pelust, mert tutira elfelejtem. Kimostam őket tegnapelőtt, de ilyen fos időben nem száradt meg, újra kell mosnom mindent, mert berohadt szaga lett. Annyira örülök neki.

Na, eltűztünk szüleimhez.

Ja, és tegnap vateráztam egy szuper járókát! Úgy döntöttem, kipróbáljuk mi is. Léni legjobban az ágyában szeret, viszont azt vettem észre a minap, hogy állandóan az oldalára fordul (eddig sosem) és meg akar fordulni szerintem hasra, viszont az ágyban már nem fér el ehhez, csak ha valamelyik szélén van.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Aprooka,
csak annyit mondhatok, kitartás!!!
mikor lesz a vizsgád?

Nanetto,
igen, én is szeretném ha Dávid 2órákat aludna napközben, mert így ez nem jó.
én is sötétet csinálok, de baker, 20-30perc múlva felkel...

Nilkvik,
szuper jó az alvópózotok!! és jajj, ,milyen jó idő van nálatok!

Detti,
Szende nagyon ügyes és édi baba.

Csilla,
András is szokot furulyázni Dávidnak
:lol:
ja ás dm-es kuponban nem tudok segíteni...

Detti,
anmikor mi a Balatonon voltzunk, általában a hordozó+babakocsiváz volt séta közzben.

jajj, mennem kell...
Vendég
 


Na sziasztok.

Vok: persze, viszem a homeós cuccot!

Geo: én is megnézetném azért Dávidot dokival. Levivel ugyanez volt kedden, du. felvittem a dokihoz, kapott köptetőt, meg szívtuk az orrát, tegnap vittük vissza és minden oké vele. Engem megnyugtatott az, hogy felvittem. Ja meg kedden hőemelkedése is volt, utána hála istennek semmi.
De adhatsz homeósokat is: Coryzalia - megfázásra, Homeovox - torokra, Stodal (ezt szedtem is terhesség alatt) - köhögésre /VOKI JEGYZETEI/.

Na én tegnap este végre kimozdultam. Osztálytali volt, bár csak 6(!!!!)-an voltunk. Szörnyű néhány ember mennyire szarik a másikra, hogy nem voltak képesek eljönni. Szóval furi volt 11 után hazajönni. A fiúk meg együtt voltak, de minden oké volt. 7-kor még megettettem Levit, aztán elindultam. Apja 8-ig szórakoztatta utána szunya volt ma 6-ig.
Úgy látszik nekem beállt erre a 8-tól 6-ig időszakra. :)

Ja, meg megint bedurrant ugyanaz a mellem, ugyanott és ugyanúgy nem értem miért!?! De most egy kicsit elöbb elcsiptem. 22-es csapdája: ha fejem több van, bár most nem kell, ha nem fejem, akkor meg bedurran! "Ki érti ezt, ki érti ezt? Én nem."

Szende cuki!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Sziasztok!

A figyelmetekbe szeretném ajánlani a www.mozgasfejlodes.hu honlapot, ahol fejlesztő játékok/eszközök bérlésére/vásárlására van lehetőség már egészen pici kortól is.

Üdv,
Kata2006
kata2006
 
 


Vok, mi lenne ha kedden beadnám neked a poharakat meg a tányérokat? Akkor nem kéne rám várni másnap...

Ja, meg csak ötlet szinten, mi lenne ha kicsit szűkebbre vennéd az idő intervallumot? Akkor nagyobb esély lenne arra hogy többen is találkoznánk...

A dvd-t előre is köszi :D

Most mentek el a vendégek, ma csak ennyire futja, sorry.

KépKép
tatim
 
 


Igen, erre az intervallum szűkítésre én is gondoltam. Ha tudunk menni, mi 12 körül érünk csak oda.


DM-es kuponokat fogunk még kapni vagy csak az elején adtak?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla, utána már nincs érdemleges kupon, az csak az elején van. Nekem ez igy is tök nagy csalódás volt, mert Andrisnál még a pelenkakuponok is sokkal nagyobb kedvezménnyel voltak.

Luna, a hrodozóba lecipelést én úgy csinálnám, hogy abban a ruhában vinném, amiben később lesz a kocsiban és becsavarnám takaróba. És aztán az ülésen beleteszem, majd becsatolom.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Óóóó, hát az nem jó. Főleg a C&A-soknak örültem volna. :(

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Eszter, tegnap megneztuk, nem muxik. (mondjuk becsavarni meg nem kene, itt nyar van :D) a babahordozo nem all meg rendesen az ulesen (plane nem a talpon keresztben) igy instabil, a gyerek meg tul kicsi es 'keplekeny' meg ahoz egyelore, hogy csak ugy 'belecsusszanjon' megfeleloen, igazgatni kell ezerrel feneket, fejet mindenet... (utalja, feszit, vergodik sir...) ezt egyelore max a foldon tudnam a kocsi mellett.

Meg lehet majd az lesz, hogy a lepcsohazban lenn a foldszinten hagyom a babaulest, es ott meg bent a foldon bele tudom applikalni es csakki kell cigolni a koccsiig, de nem emeletezni. El voltam amugy tevedve, valamiert azt hittem meg nincs is tiz kilo igy amit most cipelek, pedig van., Az ules megvan 5 a gyerek is tulnotte mar azt, szal megleptuk a 10 kilot ulesestul :)

luna6
 
 


ja igen, es meg a koltozes a legjobb megoldas :) meg is van hova mennenk, megtalaltuk a szamomra eddig legidealisabb helyet itt, amire mar igy ranezesre szavam nem lehetne :) (benne lakva ki tudja, de tud mindent amit az itteni hely nem.. bar valoszinu kisebb keroba kene menni)
mar csak az a baj, hogy be van allva az ingatlanpiac, hogy nem tudjuk mennyire eladhato ez (es raadasul hiteles) mert az emeltszomszedunk vagy 5 eve uresen all... es mire osszejon a gyerek mar lehet diplomazik? :D:D:D mondjuk meg akkor sem hatraby ha lehet gyalog kozlekedni es emberleptekubb a kornyek es van szinte minden auto nelkul is.

luna6
 
 


Nanetto,
szívek szállodája??? imádom!!! :lol:

lányok,
nektek mennyit és mikor alszik egy nap a babátok??
szerintetek az kevés, hogy Dávid d.e. 1órát, délben2-t, és délután is 1et??? :roll:
Vendég
 


Luna, Detti 10, Csilla
tudom nagy az Isten állatkertje és talán még akkor is megkérdeznék, hogy fiú-e vagy lány ha táblát függesztenék a feje fölé egy felirattal, hogy: KISLÁNY VAGYOK! Úgy látszik ehhez hozzá kell szoknom, hogy ilyen marhákkal van tele a világ.

Luna,
gondolom már áttúrtad az e-bay-t de nézd miket találtam neked:
http://cgi.ebay.co.uk/New-Fleece-Sleeping-Bag-Babies-Young-Children-0-9-mth-/390120572369?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item5ad4ff85d1
http://cgi.ebay.co.uk/Cuddlesnugs-baby-sleeping-bags-SPECIAL-OFFER-SIZE-SM-/130423316886?pt=Baby_Clothing&hash=item1e5dd5e196
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Autumn-fleece-baby-sleeping-bag-sleepsuit-0-9m-/350345114986?pt=Baby_Clothing&hash=item519232356a

Én is pont most rendeltem kettőt, mert itt egyet tudnék 40-50 euróért venni, innen meg kettőt vettem 40-ért. Mert ugye nem árt ha van váltás, hiába szárad itt meg még télen is kint a balkonon minden estére, vagy ha gáz az időjárás csak bedobom a szárítóba, de mi van akkor ha az éjjel közepén lesz valami baleset?
Szóval ilyenekre tettem szert (természetesen mind a kettő 6-12/18 hósra van, de az egyikről már csak a nagyobb méretben találtam képet):
http://cgi.ebay.co.uk/Snuggle-Bag-Baby-Sleeping-Bag-6-12-2-Tog-PINK-FLOWERS-/380218717416?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item5886cd34e8
http://cgi.ebay.co.uk/Snuggle-Bag-Baby-Sleeping-Bag-18-24-2-Tog-BUTTERFLIES-/190383690865?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item2c53c09471

Geo,
Szerintem tök normális ahogy Dávid alszik napközben.
Nekem este 9 és hajnali 4.30-5.00 között alszik, ekkor eszik és még visszaalszik 8-ig. Aztán viszont egész nap kb 3-4 alkalommal alszik 30 percet, vagy délelőtt egyszer 20-30 percet és délután olyan 3 körül max 2 órát.

Nanetto,
azon már én is gondolkoztam, hogy hogy bírod azt, hogy hajnali 5-6 után már nem alszik Eszti és neked is ekkor kezdődik a nap. Én meghalnék! Főként azért mert én éjfél előtt nem megyek aludni, ami azt jelentené, hogy 4 és fél-5 órát aludnék naponta.
Eszti ilyenkor már semmi pénzért nem alszik vissza? Este hánytól alszik?
És nagyon ügyes, ahogy emelgeti a buksiját!!! :lol:
Vendég
 


Luna, mire nálatok tél lesz, nálunk eladósorba fog kerülni szerintem a hálózsákunk, ha gondolod. 70 centi van ráirva, Benire már necces, csak még lusta voltam másikat keresni. ja, és Beni 7.8 kilo, úgyhogy Aronnak soká jó lesz még :-)

Mindjárt nézek képet róla, hátha fotóztam a gyereket benne.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


elszállt minden irományom! akartam irni mekkora fos nap a mai!!!! hát igen még ezt sem irhattam le :-(
Vendég
 


Na, hát ilyet találtam, nem eladásra fotóztam, az biztos :-)

Kép

ez is már most eladó, h&m-ben ezt kivételesen vadiújan vettem, mert beleszerettem. 62-es van beleírva, de 68 centisen még bőven hordta Beni. Ez olyan őszre való szerintem, sokkal melegebb, mint egy normál rugdalózó.


Kép

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


És a 68-asokat kinőttük, ha valakit érdekel használt babaruha, az szóljon és lefotózom őket. Csak nem akarok mindenkit traktálni a rucikkal, dehát ennyi idő alatt nem lehetett elhordani őket :-( valahogy átugrottuk a 68-t...

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


jó reggelt csajok!
tegnap sikerült, pedig nem akartam olyan bunkó lenni, de meg sem köszöntem még a náthés tippeket, Vok és Bhdetti!!!!! köszi :)
már semmi baja Dávidnak :wink:
Vendég
 


ja, és azért krdeztem az alvás mennyiségét, hogy szerintetek kevés e vagy sem, mert most már kezdünk beállni egy napirendre, és mióta ezt csináljuk, sokkal könnyebb.
eddig éjflkor aludt el, kemény 2órás hiszti-bőgés után, most már max10kor elalszik. sőőt, tenapelőtt fél8kor!!! már aludt, tegnap pedig a 7órás vacsi után nem aludt be azonnal, de 9kormár húzta a lóbőrt :lol:
már csak a déli alvást kéne valahogy megoldani... ugyanis elalszik ő max fél1ig, de 20-30-40perc múlva felébred... és nem tudom visszaaltatni.. :x
egy előre megírt napirendet követünk. és nem értem, miért válik be ez, és az, amikor figyeltem mikor éhes-álmos, az meg nem... talán én vagyok a szar, hogy nem látom rendesen a jelzéseit... azaz nem is talán, TUTIII.... :evil:
szóval ez a napirendünk:
7:00
szopi
peluscsere
játék
9:00
alvás a babakocsiban, séta
10:00
szopi
játék
11:00
kis kaja pótlás
12:00-14:00
alvás
14:00/14:15
szopi
játék
16:00
séta, kevés szundi
17:00
szopi
játék
18:00
fürdés
18:30
vacsiszopi
+egy kis táp pótlásnak
19:30
alvás
na és ezután már csak fél5kor kel fel, majd utána 7kor.

van valakinek hasonló napja? :roll:
Vendég
 


ja, és most már nyúlkál a cuccokért!!!!! olyan édes :P
Vendég
 


Geo,

Szerintem ne várd tőle, hogy nappal sokat aludjon, ha éjjel majd 12 órát alszik egyhuzamban!

Mi nem előre megírt programot követünk, hanem ő alakította ki saját magának ezt a programot:

reggel 8.00 vagy 8.30 kaja
utána 30-40 perc játék és bealszik egy fél órára
megyünk pékségbe, gyógyszertárba, piacra, mikor hova kell
10.30 vagy 11.00 kaja
játék, játék, vagy lemegyünk a kikötőbe, városközpontba sétálni
14.00 vagy 14.30 kaja
játék és alszik 1-2 órát attól függ mennyit akar
17.30 vagy 18.00 kaja
séta + ha reggel nem mentünk akkor most megyünk pékségbe, boltba stb, játék
20.15-20-30 fürdés és kaja
20.45.-21.00 körül megy ágyba és alszik minimum hajnali 4-ig, de inkább 5-ig
hajnali 5 kaja, peluscsere nélkül, az ikeás virágos lámpát oltom fel, aminek alig van fénye, hogy ne ébredjen nagyon fel, általában büfi után rögtön már a vállamon visszaalszik.
7.30-8.00 körül ébred

Minden kaja előtt peluscsere van, kivéve a hajnali ébredést, mert éjjelre éjszakai pelust kap ami 12 órát bír (ez alól persze kivétel ha kaki van, de az eddig kb 2× fordult elő).
Nekem éjjel kb 10-10 és fél órát alszik. Nappal összen kb 2-3 órát.
De vannak napok kb 4-5 naponta amikor nappal is alszik 4-5 órát, szerintem ilyenkor hozza be az előző napok dorbézolását. Tegnap pl ilyen napja volt. Reggeli után aludt 20 percet aztán aludt 15-18 között, evett majd aludt még 19-ig.

Este ha nálunk nincs max 20.30-kor fürcsi-kaja-alvás akkor borzasztó nagy hisztit csap.
Bár már volt 1-2 alkalom amikor nem voltunk itthon ekkor, mert Nikos szabadnapos volt és barátokkal tavernázni mentünk este. Ilyenkor mielőtt elindultunk akkor fürdettem, kényelmes rucit kapott amiben éjjel is kényelmesen tud aludni, vittem a kaját magammal, az étteremben megkapta a szokott idejében a vacsit a babakocsiban bealudt, onnan az autósülésbe, majd az autósülésből a kiságyba tettük hazaérkezéskor és aludt mint a bunda.
Vendég
 


Sziasztok!

Vok,
akkor majd írd meg hogy mi a végleges időintervallum, amikor lehet menni, illetve várom majd a címedet is. Arra gondoltam hogy viszek üdítőt, meg egy zsugor vizet is...

Csilla,
én a DM-ben csak egy 15%-os vásárlási kedvezményes kupont kaptam, azt mondták a többi postán jön. De még nem kaptam meg.

Vik,
nagyon jók a képek. Annyira irígyellek az állandó nyár miatt. Én annyira nem szeretem a hideget! Brrrrr. Szóval bátran dobjál majd még képeket ahol látszik a gyönyörű kék ég is! És szuper az alvós póz!!

Detti,
Szende is nagyon cuki!!!!

Geo,
nálunk tök változó hogy mikor hogy alszik. Reggel olyan 7-8 körül ébred a kiscsaj, aztán kaja, játék. Az ébredéstől számítva olyan 1,5 óra múlva már elfárad, ilyenkor vagy hagyom a játszószőnyegen, és akkor ott alszik 20-40 percet, vagy ha nagyon fáradt és nem tud elaludni magától, akkor felveszem, és rajtam elalszik, és utána átrakom az ágyába. Ekkor az alvása 20 perctől - 5 órás intervallum között mozog, bármi megtörténhet. És innen ismétlődik. Kaja, játék, alvás. Sosem tudom hogy mikor mennyit alszik, ha két nap egymás után ugyan úgy jön ki, akkor harmadik nap már nem... Egy biztos, este 20.30-kor fürdés, aztán evés és alvás. De mintmár mondtam, nekem átalussza az éjszakát, nappal azt csinál amit akar... :-)
Ma reggel viszont amikor láttam hogy kezd nyűgösködni, leraktam az ágyikójába, és láss csodát, elaludt! :-) Mostantól többet fogom próbálni, az biztos!

Ja, és képzeljétek, nem az Espumisannal volt gond. Kaptam a barátnőmtől egy doboz bontatlan, nem lejárt tápszert, olyat amit mi is használunk. Ők fél éve vették, de nem használták fel. Hát ezzel lehetett a gond, mert most már megint azt kapja amit én vettem neki, és minden gondunk elszállt! Igaz, most a kakijában találtam 2-3 piros nyálkadarabot, de szerintem most jön ki a "rossz" táp. Ha ma estére nem múlik el, akkor holnap hívom a dokit. Hihetetlen érzékeny pocakja van a picúrkánknak...
cicmarek_
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?