Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aprooka, nekünk volt kilégzés tesztünk Andrissal 3x is......nem egy leányálom, az tény. Előző este jól be kell lakatni, aztán másnap reggelig semmit nem ehet. Reggel mi fél 8-kor már ott tobzódtunk a László kórházban, megkapta a tejporból csinált trutyit. Na, azt aztán le nem nyomod a torkán, ha nem brutál éhes!!!!!! És készülj rá, hogy világos pólóba menj, mert köpködni fogja össze-vissza és hát, hmmm, mit ne mondjak, sötét pólón nem feszegetném, hogy mihez hasonlít. Utána kezdődik az igazán java, mert először negyed óránként kell egy tölcsérbe fújnia, aztán fél óránként......de ekkora gyerek még nem tud fújni, csak sírni. Igy negyed óránként sírás.......ááááááááááááááá.....ja, és közb en sem ehet ám semmit, sőt azt mondják, inni se igyon. Vigyél magaddal babakocsit, hogy tudjatok sétálni menni, azzal jól elmegy az idő.

Nekem egyrészt a sírás volt a legszörnyűbb, másrészt pedig...........Andrisnak amikor másodszor nézték, akkor rossz lett a tej is, liszt is. Telefonon közölte velünk a doki, hogy akkor lisztmentes élet és majd altatásban még egy vizsgálat 2 hét múlva, de már tuti, hogy lisztérzékeny. Gyors utánaolvasás, beszereztünk kenyérsütőt, gluténmentes élelmiszereket, teljes pánik........3 nap múlva újabb telefon, hogy elnézést, a laborban rosszul állítottak be valamit, ismétlés a Heim Pál Kórházban. No comment......ott már minden tökéletes volt, semmi baja nem volt. VIszont ez 1.5 éves kora táján volt, amikor először nézték, akkor tejérzékeny lett ő is. Ne felejtsen el a doki valami papírt adni, amivel a háziorvos 90% támogatottságra irhatja fel a gyógytápot, ha kell.

Bocsánat, többit majd egyszer, de szólítanak! Illetve a mellyem hívják, de ahhoz én is kellek :-)

Ja, és Zsó, még annyit, hogy teljes meglepetésemre a reggelig nem evés nálunk nem is okozott gondot, csak kicsit próbálkozott, de aztán aludt. Kis vizet adtam neki, oszt ennyi.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Luna: mostanában úgy csinálom, hogy este 10-11 fele legejem mindkét mellem. Utcsó kaja 7-fél 8-kor van. Reggel 6 körül eszik követketőre. Ja és csak egy ciciből eszik, így egy cici 6 órát vár. DE tegnap már napközben is le kellett fejni a balból, mert feszített, az volt múltkor begyulladva és nem akarok megint agy citromot a cicimben. Aztán este fejtem szokás szerint, hogy reggelig bírják. De reggel mindkettő majd kidurrant. A balból evett 2x is, de a jobbat le kellett fejnem. Azért írtam, hogy tudtam volna még fejni, mert 160ml-nél kezdem úgy érezni, hogy most már nem feszít. Ja és az utolsó evés a jobb-ból volt és abból nem is jött, csak 20ml le este. De soha nem fejem ki csurig, bár a mellgyuszi ellen meg ki kéne.
Szóval ez a helyzet drága szakértő Luna. :):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja Csilla, kár hogy nem tudunk talizni, de remélem tudsz jönni szerdán.

És Nanetto, téged is várunk. Ha urad elhoz Gazdagrétre mondjuk kedd este és anyukádnál alszol, akkor én el tudlak vinni.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 

 
 

Volt EEG és koponya ultrahang. Az EEG-s papírt elkeverték, azóta sem találják, így nem tudok eredményt sem. :? Az ultrahangon hála égnek mindent rendben találtak.
Jövő héten hívom a dokit, hogy mikor menjünk megmutatni, hogy a tornákkal mit fejlődtünk és megbeszélni az eredményeket. Amiből egy ugye negatív, tehát nincs mit megbeszélni rajta, egyet meg elkevertek, így arról sem tudunk sokat csevegni.

Igeeeeen, nagyon ügyesen eszik. Már elérjük a napi 600 ml-t is, ami azért több, mint szuper. Ugye volt olyan is, hogy a 300-at is csak töméssel tudtuk ippeghogy megcélozni. Ezért is gondoltam, hogy esetleg többet hízott, de nem, mert csak 130 gramm lett a heti gyarapodás. Az elmúlt több, mint 2 hónapban mindössze 1000 gramm a többlet.

Aronnal mi újság súly terén? Dokihoz mikor kell mennetek legközelebb?

Ki az, aki hisz a borostyánláncban? És ki használta esetleg? Én abszolút nem vagyok babonás és alig-alig hiszek az ilyen dolgokban, de kíváncsi lennék a tapasztalatokra. Érdemes venni vajon? Bár nagyon megoszlanak a tapasztalatok, ahogy olvasom.

Viszont Voki, jól megtömtem magam tegnap a Coryizével és nem gondoltam volna, de baromi jól vagyok, ami a tegnapi nap után csoda. Azt hittem, vagy egy hétig fogok szenvedni a náthával. Vajon ennek köszönhető? El kellene hinnem, hogy valóban segít? :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Aron masfel hete volt 4950.. azota idehaza mar mertunk 5200-at de az itteni merleg nem mervado sajna. Majd jovo heten kiderul, asszemkedden kell menni a 3 hos vizsgaltra. Hizik a gyerek, szinte grammra ugy mint anno Manci.

De jo fejek ezzel az elkevert papirral :( Meg a vegen mehettek ismetelni.

Bar nekem nem volt borostyanlanc, de erzekelhetoen fogzos gyerekem sem. Nem kotelezo bogni, nyugoskodni vacakolni tole, nekem egyik csaj sem tette. Ehez merten egeszen biztos, hogy Aron akimindent maskep csinal nagy botranyt fog rendezni :D:D En tuti kiprobalnam, artani nem art, es ha hasznal az tiszta nyereseg!!

luna6
 
 


Csilla,
hú, örülök, hogy Léni, megint szépen hamizik!!! Csak így tovább! Nem lehet, hogy azért nem hízik most már olyan látványosan, mert már megduplázta a születési súlyát? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a duplázás után kicsit lelassul a babák hízásának üteme.
Mi aug 19-én voltunk 4650 gr-osak, két napja meg amikor a koraszülöttek foglalkozó doki megmérte akkor meg 5100 gr. Tehát korántsem hízott annyit mint az emúlt hónapokban tette (havi összhízást nézve), pedig pusztítja a tápot rendesen (650-720 között/nap).

Nanetto,
nem lehet, hogy Eszti azért kéri állandóan a cicit mert ugrik??? 3 hós ugrás???

Egyébként megkérdeztem, hogy nem-e baj, hogy a este olyan 20:45-21:00 körül eszik utoljára és utána rögtön alszik egészen hajnal 4-5, inkább 5 óráig. Erre azt mondta, hogy 8 óránál ne teljen el több két etetés között, mert akkor a babák vércukorszintje nagyon leesik. Ti tudtátok ezt? Ez tényleg így van?? Vélemények?

Bár jövő hét szerdán megyünk a saját gyerekorvosunkhoz, havi ellenőrzés meg oltás végett, azért tőle is megkérdezem neki mi a véleménye. Merthogy ő mondta, az elejétől fogva, hogy akkor és annyit eszik amennyit akar és hogy nem keltünk babát evés végett, főleg nem éjjel.
Vendég
 


hahó
megjöttem mármint a melóból és a dévényestől!
a dévényes csuda érdekes dolgokat mondott! persze amit irok ne olvassátok készpénznek! szóval nehogy itt valaki megorroljon rám :-)
tehát rákérdeztem pontosabban a babakocsira!
tehát: teljesen kiakadt mondta eszti esetében aki lusta és utál haosn lenni NEHOGY BELERAKJAM!!! fél éves korig biztosan NE!!! mert....
ha a gyerek onnan nézelődik amit úgyis szeret akkor nagyon sok babánál nem alakul ki az hogy mászik konkrétan kihagyják mert ülve sokkal érdekesebb a világ ... értitek? szakszerűbben elmondta vagy egy negyed órát erről beszélt a gerincét is mondta hogy mikor alakul ki teljesen miért kell hogy kússzon másszon a baba stb. és a babahordót is minden alkalommal megszólja nekünk! de hálaég nekünk nincs benne altatva csak ha autózni visszük!
szóval mi még várunk vele!!!!! .. az fix! engem meggyőzött

most jött meg a borostyánkő nyaklánc! mint irtam korábban aki vesz nézzen körül mert sok a "zsivány" a hamisitvány sajnos ezt is
én a www.borostyanlanc.hu ról rendeltem itt sok a pozitiv visszhang komoly a weblap és elég profi is - ovális alakút vettem azt mondták az nem szúrós és a legkényelmesebb egyebekben nem tudok nyilatkozni mi kipróbáljuk azt vagy bejön vagy nem!
nem volt csillagászati összeg valamiért azt hittem hogy borzasztó sokba fog kerülni de nem tudom miért :-)

hulla vagyok

Nik nem tudom mi baja van esztinek 3 hós ugrás? ő már 4 lesz! ... ott nem tudom van e vagy nincs ... :-) a lényeg hogymost melléfekszem és regenerálódom mert 2-kor feküdtem 5-kor keltem azóta dolgoztam fordítottam tomácsoltam vezettem 44 km-t és még tornázni is voltunk és megfőztem egy adag zöldborsós gombát rizzsel és egy mosást kiteregettem... ahhhhhhh
érzem hogy ez egy kicsit "sok"k volt

Detti: anyuéknál nem tudunk aludni mert nem merünk :-) majd ha nagyobb lesz! ... ráadásul anyuék elég későn kezdenek fűteni mert nyugdíjasok azt gatyájuk rámegy a számlára inkább megtanulták a pokrócos életet és amit spórolnak azt ránk költik tök aranyosak! imádom az életfelfogásukat! :-)
Vendég
 


Jol ertem? Hogy ne tedd egyaltalan babakocsiba a gyereket fel evig????? Ha jol ertem, akkor szerintem ezegyreszt eszmeletlen nagy tulzas, masresz ha jol kikapod a temat, a gyereket 6 hos koraban az istennek sem fogod tuddni mar beletenni, mert nem fog megmaradni benne. Nincs is annal kivalobb dolog, mint egy 6 honapos es annal nagyobb meg nem jaro gyereket naponta olben setaltatni :D:D
Amugy eppen most a heten meselte anyam... szoval van itt Portugaliaban csak delen egy magyar lany aki szinten onnan valo ahonnan en, es a szuleink ismerik egymast. Decemberben szuletett a fia, persze neki volt meloja es 5 honapos gyerek mellol vissza kellett mennie. Na de a lenyeg, hogy egyrezt mert olyan a jardahelyzet amilyet mutattam masreszt mert ugye alig volt vele otthon a gyerek nem szokott babakocsihoz egyaltalan es nyaron odahaza voltak es a nagyszulok vittek volna ide meg oda mert ott felenk klasszul lehet setalgatni, hat jutott nekik az orditasbol meg a kezben hordozasbol boven, mert a gyerek nem igazan vette az adast, hogy mi a fenet akarnak vele csinalni :)
aztan persze siman lehet, hogy mas gyerek meg lazan beleul es elvan. (mint ahogy 2 gyerekem a harombol gond nelkul valtott cumisuvegrol cicire es vissza megspekelve cumival, arongyerek meg inkabb kimenekul a vilagbol, de semmi ilyen muizet el nem fogadna :D)

luna6
 
 


Nanetto,
Szerintem, mindenki maga dönti el, hogy mikor vàlt sportrèszre. Èn csak azt nem èrtem, hogy hogy van összefüggésben a hason lusta gyerek es a mozeskosar. A mózesban se hason fekszik, hanem hàton, tehàt a hatizmait a babakocsiban egyaltalan nem birja edzeni, hacsak nem hasra forditva teszed bele, de azt meg nem hiszem, hogy dijazna.
Ès én nem ültetem öt, a sportrèszben is fekszik, maximumra van döntve. Eszemben sincs ültetni öt. Az autosülest is csak akkor hasznàljuk, amikor autoval megyunk valahova, csak az autoban ül benne. A kocsivazra rakattintva nem hasznàljuk. Se bent a lakasban, csak es kizarolag az autoban.
A mai vilagban tilos a gyereket autosüles nèlkül utaztatni.

Ja, tènyleg 4 hónapos lesz, bocs elszamoltam magam :roll:. Akkor lehet,hogy egyszerüen csak anyàs napjai vannak. Idöjàràsvàltozàs? Cumit próbàltàl neki adni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.09.16 13:15-kor.
Vendég
 


ja nem Luna a sportrészről beszélek amit a Vik használt!
tudod... mihasználunk babakocsit de még a mózes részt de miután ugyanolyan a babakocsink Vikkewl - meg Dettivel és úúúúúgy megtetszett hát szóba hoztuk! na azt mondta hogy NEEEE ha kinövi Eszti a mózest (mert ő hosszú de vékony!) :-) akkor nem tudom mi lesz de pont tél lesz és lehet hogy nagyon nem is vinnénk sétálni! nem tudom! 6 hónapnál hamarabb nem lesz sportrész ez eldőlt! aztán utána meglátjuk hogy fejlődik!
na szóval mondom hogy ki fogtok akadni :-)
Vendég
 


hát igen! olyan rossz eldönteni mi a jó mi nem!
mindenesetre mi látjuk hogy Eszti fejlődése eléggé elmarad úgyhogy miután bizunk ebben a dévényes nőben meg már utána is néztem a nőnek és nagy a jóhire hát bizalmat szavazunk neki és hát ha ő azt mondja a babának feküdnie kell ... akkor mi fektetjük! végülis 8 hét és fél éves lesz a babánk Vokiéval egyetemben! hihetetlen!
most majd az 5. hónapban ami most jön 2 hét múlva már forognia kell a 8. -ban meg másznia baszkiúúúúúúgy várom!!!!!
Vendég
 


Ez jo vicc! Es ha kinövi akkor addig nem mentek setalni amig 6 hòs nem lesz, mert addig nem ajanlja a sportreszt?
Kulonben telen miert ne menial setalni? Kell a gyereknek a friss levego. Ha nem esik es nincs orkàn erejü szel akkor simian lehet setalni telen is. Mondjuk nem 2 orat, hanem mondjuk 30 percet, de lehet.
Nalunk is az a gaz, hogy magas, mert szelteben nem egy szeles gyerek.

Egyebkent rajottem, min den gyereknek meg van a sajat fejlodesi ritmusa. Ha viszont az nagyon elter az atlagtol akkor kell aggodni es utanajarni a dolgoknak.

A szomszed nönek 11 honapos gyereke, es ugyanaz a gyerekorvosuk mint nekünk. Kerdeztem a te lanyod mikor emelte a fejèt hason? Nem tudom, mert soha nem tettem hasra, amikor meg mar magatol hasra birt fordulni akkor automatikusan emelte is. Àllandòan a hordozoban hordta mindenhova, rengeteget ült a pihiszekben, maszott es maszik rendesen, ül. Kapaszkodva a kanapeba, jarokaba stb felall es kapaszkodva jar is.
Vendég
 


Na de ha fekszik a sportreszben akkor fekszik :D:D:D:D:D akkor nem ul, akkor fekszik :D:D:D:D maskent le sem tudomirni, ha egyszer fekszik ugye :D:D:D
tovabbra is tulzasnak talalom, mint a szolot hamozast es magozast es fagyasztoba eltevest mert jo lesz az telen a gyereknek :) Nade persze okm, ha te igy hiszed akkor igy kell csinalni, artani nem artasz vele az tuti biztos.
Telen miert ne vinned ki a gyereket setalni? Ugyanugy naponta... oke ha hofuvas van vagy minusz 25 akkor nem mesz ki, de relative ritkabban elofordulo esemeny mint maga a tel :) Nyugodtan keszulj ra, hogytelen is setaltok ahanyszor csak lehet :) Max te cipelni fogod a gyereket es nem babakocsival viszed :) mar hakinotte a mozest (remilk, hogy mondtam anno, az nem birja ki a 6 honapot csak ritka esetben, barmit is allitanak rola, az viszont tney, hogy ha a gyerek birja akkor az elejen tenyleg az a nyero)

luna6
 
 



nanetto!
Hanna hozta ezeket a számokat :D Karácsonykor mászott először. Imádta a telefont és utána ment :D:D (meg kell hagyni MA is szereti a telefonomat)
Én úgy vagyok vele, hogy ameddig lehet, addig a sima nehéz kocsit használom Alexal és a kendőt. :D De pl Hanna tuti, hogy 4 hósan már a sport kocsinkban ült és nem lett baja. De ugye neki eleve nem volt baja! :D:D Szóval megértelek! De ha már fog tudni ülni Eszti, akkor nem lesz gond a sport résszel. De ha nem fér bele a mózesbe, akkor nem sok esélyed van. Én is bízom a dévéynesünkben, de attól még ha a helyzet úgy hozza, be fogom rakni Alexet is a sport részbe :D
És nincsen kifogás!!!! :D Elmegyek értetek!!!! :D Max ti lesztek az elsők :D:D:D

Nik!
Hanna is szívesebben ült, nem is kúszott, csak mászott. A kúszás is fontos... Hanna inkább ült helyette :D:D De nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne, ha abban van Zoé. Hanna is egészséges, főleg hátilag :D
Azért az tudd ám, hogy tényleg okozhat bajt, ha nem rakod hasra, ha sokat van a hordozóban, DE ez nem törvény szerű Sok olyan baba van, akinek drogozott vagy ivott a anyja és a gyerek meg full egészséges. Igaz, lelkileg annyira nem biztos, hogy az, de fizikálisan az...
Hááát, Alex gond nélkül bírja 9 órát és nem esik le a cukra... én tuti nem kelteném!!! Alexet sem keltem! :D

Csilla!
Nem mondod komolyan, hogy elkavarták a leletet???????? Nem akarták megismételni a vizsgálatot????!!! Komolyan kiakasztó, ami ott folyik!
Remélem hatékonyak lesznek a tornák!!!! :D:D

Eszter!
Bakker, ez akkor is szörnyen hangzik!!!!!!!!!! Ez full kínzás a gyereknek! jajjj... :? és miért kellett 3x megcsinálni????

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok,
Hàt arrol fogalmam sincs, hogy tènyleg leesik-e a cukra ha több mint 8 orat hagyom aludni, mert ugye senki soha nem ellenörizte. Minek? Nem is tudtuk, hogy ilyen elöfordulhat, ha egyaltalan tènyleg így van. Majd azert rakerdezek a sajat dokinknal is.
Nekem Zoe nem szeret ülni. Hogy is szerethetne, hiszen mèg nem is tud. Mi meg nem ültetjük öt. A sportresz is maximumra van fektetve es ugy van benne.
A pihiszekben kaja utan szokott lenni, az is a lehetö legjobban van fektetve, mert ha lerakom az agyaba vagy a jarokaba, akkor a jatekok lattan ugy beindul (jar keze laba, dumal, repked), hogy hiaba az alapos bufizes, a sok heves mozgas miatt szokott bukni kicsit. Így inkabb a pihiszekben van egy 15 percet kaja utan. Utana, meg megy a jarokaba, le a szonyegre jatszani. Es igen minden ebrenlete, jatszoideje alatt szigoruan 10-15 percet hason van. Mar egèsz jòl birja, altalaban olyan 6-8 perc utan kezd el sirni.
A hordozoban pedig csak es kizarolag utazas alatt van.
Vendég
 


Na akkor én is beszállok a babakocsis témába.
Először is: mi is felnőttünk gerincproblémák nélkül! Vagy nem! És nem voltak ilyen hiper-szuper kocsik, hordozók, stb.
A mózest tényleg nem lehet 6 hós koráig használni, bár azt írják, de Levinek is kezd kényelmetlen lenni. Ja, én szoktam a mózesbe is hasra tenni és szépen emelgeti magát!
Tél: a sógórnőm dec. 8-án született 34 évvel ezelőtt, amikor még igencsak kemény telek voltak, és őt már két(!!!!) hetes korában kint altatták az erkélyen, meg mentek vele sétálni! Én március eleji vagyok, születésem után még nem egyszer havazott, asztmás voltam, és kint aludtam/sétáltam!!!! Itt vagyok!!! Nem mellesleg, az asztmásoknak hideg levegő kell, így én mindig nyitott ablaknál aludtam, ha göthös voltam, csak fel voltam öltöztetve és soha nem fáztam meg!!!!! Én tuti fogok menni Levivel az utcára télen, hóban is!!! Meg is őrülnék, ha nem mehetnék.
Azt hiszem a spotrészt fogjuk vinni, mert 1. a mózes 1 hónap múlva tuti kényelmetlen lesz, 2. a sportrészt kicsit könnyebb leadni-összecsukni a "sztyui"-nak.
Lemaradás: az unokaöcsém 3-4 hós korától sportbabakocsiba volt (ilyen volt, csak már Haucknak hívják: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/26167 ), de ráadásul még a kényelmetlenebbe is, és 8 hónaposan még nem tudott kúszni - nem mellesleg az anyja nem nagyon rakta hasra - de ma már majdnem 2 évesen szépen megy. Most csak a beszéddel vannak problémái - szintugy szülők miatt, de ő gyerekük, ő nevelésük. :)

Na de örülök, hogy Léni meg Zoé is szépen fejlődik

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


jaj lányok ugye azért nem haragusztok rám???
itt olvaslak benneteket!

basszus a borostyánnyaklánc kicsi lett! de nem kicsit NNNNAGYON hogy lehettem ilyen lúzer! most mehet a csere!!! ahhhhhhhhhhh

a baba aludt déltől 4-ig! extrán jókedvű és kipihent! ez a torna totál leszanálta! viszont Voki 2 hét múlva elég ha 2 hetente megyünk úúúúgy örülök!!!! :-)

Vik: kérek még képeket!!!!! olyan jó nézni titeket! és Zoé mostani ruhája sem semmi!!!!!! ....

Detti: te hány hétre mész Izraelbe?????
nem félsz a repüléstől????

csilla: leletelvesztés... pafff. na erre köpni nyelni nem tudtam!!!!!

Lányok: én fogom vinni Esztit télen is sétálni!!!! merthogy meghülyülök a lakásba!!!! :-) és különben is ha kinövi a mózest úgysem lesz más mint sportrész!!!! szóval.... na majd meglátjuk hogy milyen ütembennő a kislány!!!! :-)
Vendég
 


Nanetto: 2 hétre. Nem félek, már várom! Minden évbe megyek, csak most jön velünk Levi is! :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 



Ja és képzeljétek: Levi szépen emeli a fejét, forgatja és már meg is tartja. :) Néha kicsit szenved - mint minden pasi :) -, de használt a torna.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csak neeeeem, Luna!!!! Alszik a gyerek!!!!!! És nem Lunán!!!!!! :) :) :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


nagyon ügyi vagy detti

luna: csúcs ÁronEdu :-) mekkora arc!
na ilyet még SOSEM PRODUKÁLTUNK! nem mertem leírni Eszti a pihiszék után a játszószőnyeget gyűlöli a legjobban! én nem is értem... pedig kettő is van! mindkettő fullextrás! kaptuk mind a kettőt persze ... mindkettőt olaszországból! ... ahhhhh :-)

Eszti ma kimondta 3x is az M hangot! akkora arc :-)
Vendég
 


Azééé ugye mindenki tisztában van azzal, hogy Nanetto azt mondta, hogy Ő tuti nem fogja ültetni a gyereket??? Csak nehogy itt vita legyen egy olyanból, ami nincs is... láttam már ilyet :D:D

Szeretnék mindenkivel találkozni szerdán.... :D

És egyébként is: Mindenki azt csinál, amit jónak lát :D:D Max nem értünk egyet.

Detti!
Igen, mi is felnőttünk,d e ezzel azért nem túl jó példa, mert azóta annyi minden fejlődött, hogy szerintem nem lehet összehasonlítani az akkort és a mostat. És most ha több lehetőséged van, miért ne használnád ki? :D



Erről jut eszembe, láttunk a múltkor Kambodzsáról egy filmet. Hát, tudjátok, mi tényleg naaaagyon gazdagok vagyunk ám!!!! Azok a a körülmények??!! Ott az a csoda, ha van bababocsi :D Nem beszélve arról,h ogy tuti nem nézik a gyerek izmait, sem hogy mennyit van hason :D:D Szóval igen, sok minden van, ami a kulturális és gazdasági "betegségünk" de mi itt élünk és akkor legalább éljünk vele.

Értitek mire akarok kilyukadni???

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


ezt kb fél órája írom ám... :D Szóval azért vagyok lemaradva: :D Látom már írtál nanetto! :):):)

Nagyon ügyi Eszti, hogy ilyen jól fejlődik!! A végén mi tovább járunk hetente, mint ti :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nanetto,
Haragudni???????
Jaj, dehogy! Leaglàbb pörög kicsit a fórum! :wink:
Nekem is nagy kedvencem ez az együttes! Kemény 6 euroert vettem a cicanaci-polo szettet. Termeszetesen learazason!
Bar a rövidujjut szerintem rà fogom adni kesöbb is úgy hogy egy hosszuujju bodyt adok majd alà.
Milyen kepeket szeretnel? Van kulonleges kivansagod? :wink:

Egyebkent en is pont azon gondolkoztam, hogy mi is felnottunk mindenfele hiper-szuper dolog nèlkül. Talan epp az a baj,hogy manapsag mar mindent tulreagalunk, tulaggodunk, torekszunk a tokeletessegre.

Luna,
GRATULA! Csak nem alszik a legeny? Ugy latszik tetszik neki a jaroka!

Detti,
Neked meg gratula a fejforgatashoz-emeleshez.
Vendég
 


Vik: természetesen N Y Á R I fotót - amiben te vagy most és ami itt hiányzik mret már ősz van!!!!

ma megint kitört belőlem a boldogsághormon - lehet mert aludtam délután esztivel? anyós keltett fel - ha nem jön fel nem tudom meddig alszunk a gyerekkel :-) hozott édesköményt meg elakarja vinni apóst valami utazásra és tök jókedvű
Vendég
 


Vik,

Lehet kósza olvasóként is választani képet? Mert akkor bármit, ami nyár......napsütésben Zoé, kék ég alatt Zoé, esti sétálós-kiülős-tavernás Zoé.........holnap megint jön az eső és úúúúúgy nem szeretem!

Vok, azért kellett 3x csinálni, a terhelést, mert először amikor folyamatos hasmenése volt fél évesen, majd egy évesen mindenképp kell kontroll, mert kinőhetik. Na, ezt tologattam 1.5 éves koráig.

Én azt néztem, hogy otthon az ember mindent megad, csak kókuszmatrac, csak bio, stb aztán bekerül a gyerek a bölcsibe és......elő a mi gyerekkorunkban használt rugós kempingágy, a dobozos tartós tejet kapják, stb.......én úgy leszoktqam minden ilyen óvatoskodásról, mert annak nincs túl sok értelme, hogy pl.otthon csak milupa tejital, bölcsiben 100 Ft-s dobozos tej...

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Persze Vok, mindenki úgy csinálja, ahogy ő jónak látja.

Nanetto: rád meg senki se haragszik!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


csak hogy csend legyen (marmint ugye nalam) enekeljunk... olyan dolgok birnak eszembe jutni, hogy elkepedek:

cickom cickom vagyon e szep lanyom
buj buj zoldag
megy a gozos megy a gozos
debrecenbe kene menni

hogy az ember holbir ilyeket ugy tarolni az agyaban (oke, alapmuvek, de magyar ovis gyerek mellett nekem nem nagyon kellett ezeket eloasni hiszen hoztak magukkal onnan), hogy vagy 20 eve elo sem vette es megy minden beturol beture?! :D:D a gyerek meg persze nem indig ertekeli kello odaadassal :D

luna6
 
 


Na enis hozok kepeket.

Aronedugyerek mai tudomanyos nezese:
Kép
mondjuk mig ezt feltoltottem egyaltaln nem nez ilyen okozasnm sokkal inkabb igy,,, csak mos eppen nem huzza a zsiraf farkat (ami teljeseggel veletlen volt, ez meg orditott is a zsiraf helyett hozza akkor is)
Kép
es ilyen fullextras jodolga van itt a konyhaban (leszamitva a rumlit :D)
Kép

luna6
 
 


Megnyugodtam :D Lesz tali :D:D:D Tényleg úúúgy megismerném azt, akit még nem.. de van egy olyan minimál sanda gyanúm,hogy csak olyanok jönnek el, akiket már láttam. :D:D De ennek is annyira bírok örülni, de komolyan. :D:D Jajjj, nem is! CSILLA!!! :D Veled csak beszéltem :D:D Szóval örülök! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Csajok, amellett, hgy a gyerekem imadja az apja alltal ordittatott Metallicat???!!!! :D:D:D ezt is imadja!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JyRPH0cf ... re=channel

gyerek ordit.... bekapcsolom.... gyerek nem ordit, hallgat. jooo az izlese!!!! :D:D

Eszter es te?? :)

luna6
 
 


Luna! Jó a pihiszéked. Vhonnan ismerős. :)
Látom, nálatok is Aron uralja a lakást!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna! A gyerek Falco fan?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ugye? Vegul csak elirigyeltuk azt a szeket, en tudtam mar akkor is, hogy nekem ez bejovos:) Vegul azert vettem mert a masik szekeben mutatott nemi hajlandosagot az alvasra a gyerek de az nem volt egyaltalan dontheto es teljesen csalen allt benne ami nala ugye nem jo. (egyre jobban utalja a fejtekergetest, ebbol lehet terapia lesz a vegen megis, bar magatol ejjel is atforditja, nappal nem nagyon, ha meg en akkor meg torvenytelenul ordit) szoval ez meg ugye fullosan dontheto es jooo sokaig jo lesz es hat Levinek is bejott :) Nos Aron is aludt ma benne vegul, szoval bevaltotta a hozza fuzott remenyeket
Itt irta valaki, hogy madjak a fisher pricet? Hat mi imainkba foglaljuk, a hinta is bejovos volt es most ez is ugy tunik :)

Es biza, ugy tunik a gyerek Falco fun lesz, legalabbies ez a Viena calling nagyon bejott de meg a Wiener Blut is. Aztan meg Jeanny-re bealudt :)

luna6
 
 


Luna!
Falko olyan szintig jó, hogy tanultuk a szövegeit az egyetemen :D:D:D
Szeressem :D:D
Örülök, hogy ilyen jó ízlése van Aronnak :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vik, a PIC-en nálunk is mondták ezt a vércukros dolgot, de akkor kimondottan mint koraszülöttekre. Nem tudom, hogy ez ekkora babáknál is érvényes-e.

Hát ja, elkeverték a leletet, a gépben nincs meg az eredmény, így nem tudták előhívni sem sehonnan. Nem várok csodát, hogy egy hét múlva meglesz. Egyelőre nem volt szó ismétlésről. Tököm kivan amúgy velük.

Luna, akkor kívánom, hogy a jövőben is ilyen élményekkel gazdagítson az új járóka. :)
Nagyon cuki a "tudományos" nézés.

Vok, mit lehet tenni az ellen, hogy a pelusnál a combrésznél a varrásnál ne ázzon át a pisi? Nekem az esetek 80%-ában ott nedves csak. De ott viszont mindig. Pedig most már igyekszem nagyon befele hajtani, ahogy ajánlottad.

Nanetto, ne mááá', hogy van 'm' hangotok is. Nálunk még mindig semmi. :( Semmi gügyögés, csak továbbra is a tátogás, a száj édes formálása és erőlködés, hogy valami hang jöjjön ki, de legtöbbször köhögés lesz csak belőle. :):):)
Ügyi vagy a mai teendőkkel!

Itt már órák óta esik az eső, ganaj idő lesz holnap is asszem. :(

Akkor rendeljek vajon borostyánláncot? Hmmm.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Falco kb nalam is igy :) Ment a Jeanny en meg mondtam a szoveget, a csaj meg itt vigyorgott, hogy ez mi es mit mond? ez nemet? :D:D
Emlekszem egyszer szovegtani oran valami dogat irtunk es ujsagcikk stilusban kellett szoveget irnom. Na mi volt a nyero (tanar talan nem is ismerte?) hat az ottani fordulatok fullon: die Polizei schliesst die Moglichkeit nicht aus dass es hier um ein Verbrechen handelt :D:D:D es tarsai... tok jol fell leheetett hasznalni. :D:D a regi szep idok...es ez meg csak nem is olyan regi, felnott fejjel csinaltam vegulis :D

luna6
 
 


Na, halljátok, mekkorát röhögtem.
Mondom megnézem, ki ez, mi ez a Falco. Link megnyit, kezdődik a jó kis komolyzene, hűűű mondom, ez nekem való, hogyhogy még nem hallottam róla. Erre fél perc után jön a hidegzuhany és indul a számomra hajmeresztően borzalmas zene. :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ez a borzalmasan hajmereszto zene eg eleg hires vagy ismert zenesztol szarmazik :D:D asszem a korosztalyomban keves ember lenne aki ne ismerne... a Jeanny temak (filmzene) meg a rockme amadeus es tarsai miatt. Szegeny balesetben meghalta magat... kisse reszegen :( kar erte

http://hu.wikipedia.org/wiki/Falco
itt lehet megtudni dolgokat ha valakit esetleg erdekel :)

luna6
 
 


Hát én ily tudatlan vagyok akkor. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Na, jóvanna, mikor indult a szólókarrierje, még meg sem születtem. :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 



baszki a Falco meghalt????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


én imádtam! 80-as évek vége fele volt
ő énekli azt a Denim ... tra-llalala-la slágert is????
Vendég
 


Ez szörnyű, hogy már azoknak is gyereke van, akik a Falcot wikipediából ismerik...........nem elég, hogy zuhog az eső, még meg is erősítitek bennem az öreg vagyok érzést!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx! Ez jó volt!!! Hogy már azoknak is gyerekük van... :-)
Falcot én is nagyon szerettem, a férjem kifejezetten FalcoFun volt! Régi szép idők!!!

Luna,
neked akartam még a múltkor írni, hogy amikor én elkezdtem tápot adni az éhező kiscsajomnak, akkor az elején ő sem evett egyszerre túl sokat, mert ugye meg kellett szoknia hogy van kaja. 2 hónapos korában kezdett tápszert is kapni, és kb 3 hét volt mire a napi 10-szeri kajálásból napi 5 lett. Szóval az hogy nem evett 50-nél többet nálad, az nem jelenti hogy aztán később nem is fog... Jó, tudom, egyenlőre nem kell neki, csak cici, és ennek örülni kell, csak gondoltam leírom.

Én meg lassan megőrülök. Az elmúlt 3 napban úgy összepisilte magát a kiscsaj, hogy hálózsáktól kezdve mindent mosni kellett. Amúgy nem lenne baj, de most jön a szar idő, úgyhogy imádkozhatok hogy megszáradjon a váltás... Asszem elmegyek és veszek majd neki kifejezetten éjszakai pelenkát...
Vik, szerintem hülyeség lehet a 8 óránkénti evés (mármint 3 hónaposan), mert nekem van hogy 12-13 is alszik éjszaka... Eddig a védőnő és a doki is azt mondta, hogy örüljek neki!
Ja, és képzeljétek, lehet hogy pont az Espumisantól fáj a gyerek hasa! Az első üveggel nem volt gond, de most a másodikkal valami lehet, mert amikor azt adok neki kaja előtt, akkor van üvöltés!!! Hallottatok már ilyet?!

Fú, valakinek még nagyon akartam írni valamit, de már nem emlékszem....
cicmarek_
 
 


Vok: ez komoly, hogy Falco-t tanultatok??? Hát akkor jó vagány tanárotok volt. Mi bezzeg csak klasszikusokat tanultunk. :(

Luna: akkor én is vén vagyok, mert én ismerem Falcot és szerettem is.

Nanetto: látom, te nem rajongtál a zenetévékért. :) Még ott his hírül adták. :) Hú de rég volt!!! Még csak 18 voltam. :) Most meg....
Azt viszont én se tudtam, hogy ilyen zenei előképzettséggel rendelkezett szegény. :(
Ja és akkor születtem, amikor neki elkezdődött a karrierje. :)

Vik: Levi nekem is alszik este 8-tól 6-ig, az 10 óra! És nem nyivákol, nem esik le a vércukorszintje. A kórházban le volt esve és még b...gattak is. Szóval szerintem ha este jól lakik, nem lehet gond.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csajok, aki a kicsi melle (MELLÉ :D:D) meg egy picit tervez az addig szuljon mig a naggyal nem kell meeszire eljarnia idore reggel, mert ez a legmacerasabb pontja egyelore pl az en eletemnek. Fuu nagyon maceras.... a kicsi uvolt, a nagy mint a csiga (raadasul tobb ruha is felprobalasra kerul) en komasan... kicsi ordit, nagy noszogatasa en komasan... alig birom el mar a hordozot (na jo elbirom, de nem orom komasan) es lecigolni (azt sem tudni milyenidobe milyen ruhaban legyen a kicsi) elmenni a suliig, nagyot kipakolni, biztonsagban tudni (ha kisebb lenne, pl ovis akkor a kicsit is ki kene szednem a kocsibol ilyenkor fuuuuu) es haza es felcihelodni...es jahajjjjj megjottem :)

Jahh szegeny Falco bezony, de hat ugye alkoholosan... akkor is gaz. Nekem a 16 evesem volt meg ovodas mikor ez tortent, fuuu de regen volt az mar. Az nem is az en eletem volt, tuti egy filmen lattam :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.09.17 11:04-kor.

luna6
 
 


"aki a kicsi melle" azt olvastam, hogy akinek kicsi a melle... :D

Voki, légyszi ajánljál nekem valami szuper homeos bogyót, ami segít aludni. Még 2-kor is fent voltam, már annyira elegem van abból, hogy szar alvó vagyok. Ha kívánhatnék hármat, az egyik az lenne, hogy szuper alvókám legyen.

Nanetto, én is rendeltem láncot, de nekünk meg a legkisebb is nagyon nagy lesz szerintem. Léni nyaka lazára eresztve 26 cm, a legkisebb lánc meg 31. Na, majd meglátjuk, már alig várom.

Undorító ez az idő. Na, megyek pogácsát sütni, meg ebédet gyártani.

Kép

Kép
***csilla***
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?