Új privát üzeneted érkezett!

Na Levinek van egy kis bronhitis-e. :( Kaptunk gyógyszereket. Pénteken vissza kell majd vinni. :(

Eddigi mérleg: Geo, Hari, Cicmarek, Csilla?, Detti10?, Vok és én
Cicmarek te mit hozol?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna,
hát igen... remélem a bölcsivel könnyebb lesz, mert most kb csak akkor van időm tanulni, ha Dávid alszik. az meg nm sok idő.
viszont a bölcsitől meg egyre jobban félek. mármint beadni. félek, hogy bántanák :oops:
szerintem az lesz, hogy ha pl végzek majd délben, mondjuk csak 2re megyek érte,és addig meg tanulok... nade még nincs is helye.. szóval minden csak később derül ki..

Vok,
tényleg jó lehet ez az átmosás, de én tuti félnék megcsinálni :oops:

Aprooka,
szeintem senki sem tiltja meg, hogy tegyél fel képet :P
sőőőt :lol:
fitolac tea? nem, még nem próbáltam. ez is tejserkentő? :roll:
Dávid úgy lett Dávid, hogy András mondta, hogy vagy Viktor, vagy Dávid legyen. én meg mondtam, hogy egyiket sem akarom. Erre egyszer rábólintottam, és maradt :)
és kívánom, hogy megoldódjanak a gondjaitok!!!

Vok,
te már a legelején is tudtad, én meg akartam kérdezni, hogy hogy jött nálatok az Alex név? mármint már tök korán tudad, hogy így fogják hívni.

Luna,
a dm-eshez ki kell tölteni egy adatlapot, meg a szül.any.kiv. fénymásolat kell, és egy dm-ben leadni.

Nem leszünk túl sokan a babatalin...

bhdetti,
bakker, jobbulást Levinek!!!

csajok,
ti mikor viszitek babakocsizni a manókat? evés, vagy alvóidőben? mármint hgy amikor mr ásít és fáradt, vagy amikor még nézelődne, kb kaja után?
ja, és minenkinek nagyon szépen köszönöm a napirend leírásokat!!!
Vendég
 


Geooo rosszakat hallottal a sajat bolcsitekrol? Nekem csupa jo tapasztalatpom van otthon is itt is. Nem ertem miert bantanak, gondozononek olyanok mennek akik birjak meg szeretik is a gyerekekt, egy perccel nem volt tovabb pl kakis pelus egyiken sem mint amennyit egy anyuka hagyna, ok sem szeretik pl szagolni :) Nalunk a kaja is kifejezetten jo volt...
szoval miert bantanak a gyereket?

luna6
 
 

 
 

DM bababónusz: én már nagyon rég megkaptam. Kb. szülés után 2-3 héttel. Mondjuk az a jó benne, hogy 1 évig felhasználható.

Bakker. Megint kezdem érezni a torkom. :( Sebaj, vettem maszkot. Nem kéne Levit továbbfertőzni.

Eltűnt lelkek, jelentkezzetek a talira!!!!!

Ismétlés kedvéért:
BABA TALI szeptember 22-én 9 órától Voknál Gyálon

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


ja Geooo kossz a dmes infot, kozben mar megtudtam, nem eleg magyar szuletesi, otthon szuletett baba kell. Yuheee....sebaj, nem ez az egyetlen dolog ami kimarad az eletunkbol :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.09.14 19:01-kor.

luna6
 
 


[quote="bhdetti"][ írta:bhdettib]DM bababónusz: én már nagyon rég megkaptam. Kb. szülés után 2-3 héttel. Mondjuk az a jó benne, hogy 1 évig felhasználható.

Bakker. Megint kezdem érezni a torkom. :( Sebaj, vettem maszkot. Nem kéne Levit továbbfertőzni.

Eltűnt lelkek, jelentkezzetek a talira!!!!!

Ismétlés kedvéért:
BABA TALI szeptember 22-én 9 órától Voknál Gyálon


Ha esetleg online tali lesz es szoltok hozzam, en ott leszek :D:D:D

luna6
 
 


Én jelentkezem még egyszer :lol: De csak egy adag sütit viszek :lol:

Betegeknek jobbulást! Mi is alakulunk már. Bence ma megkapta a 2 db oltását. Az elsőnél szava se volt, a másodiknál volt egy 3 mp-es sírás féle. Tündéri pasi, továbbra is azt mondom. Láza nem volt, de azért adtam neki éjszakára egy kúpot, biztos ami biztos.
Hízott is 700 gr-ot az egy hónap alatt, úgyhogy most már kb. 6300 gr. Pontosan nem emlékszem :oops:

Holnap szülői lesz nálunk az oviban. Lili marad Apával, de Bencét viszem magammal, kiváncsi vagyok hogy tűri majd.

Geo, nem baj ha nem leszünk olyan sokan, lesz még babatali és akkor hátha többen ráérnek, vagy el tudnak jönni. Pl, ha Luna, vagy Vik erre jár, akkor soron kívül rendezünk egyet :lol:

Na ennyi, mert Lili igényel :wink:

Kép
Kép
hari
 
 


Luna!
Naná, hogy bekapcsolom a gépet és írunk. :D
Webkamerád van? Arra nem emlékszem...
Azt is tudok beszerelni :D

Cic!
Gyere, gyere! :D És képeket is kérünk ám!!!! :D:D:D

Detti!
Coryzalia és Homeovox. Coryzalia megfázást, Homeovox a torokra jó. köhögésre meg Stodal vagy Sinupret.
Jobbulást!!!!

Zsó!
Bakker, nem semmi amin ti is keresztül mentek! Nem lehet a fájdalom a műtét miatt???? Szegény törpe!
És hogy gondolják,h ogy egy 2 hónapos baba kibírja 7 órát enni és inni nélkül??? Nem fog kiszáradni??? Még egy felnőtt is nehezen viseli, ha 7 órát nem iszik, nem hogy 1 gyerek!
Remélem megtalálják,h ogy mi a baja!!!

Alex kakival semmit se csináltak ám végül :) Most viszonylag normális a kakija és a múlt héten nem volt már benne rózsaszín se... Igazából minden kakit aggódva várok, de majd ez a nyomás is elmúlik belőlem :D:D:D
Vettünk kinevet a végént, meg ilyen 2 színű korong bedobóst :D már játszottunk is Hannával :D:D:D Tökre élvezte :D:D Meg én is :D
Alexal voltunk orrot szívni, ja igen, azért viszem Alexet meg magamat ehhez a nénihez, mert magamat nem tudom meg csinálni és eddig nem is így csináltam teljesen. Most a tanulom, hogy hogy kell. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Felinstall nincs kamerank de szerintem van valahol, ugyhogy ha igeny van ra akkor ha idoben szoltok a hazi infomokussal elokerestetem es megprobaljuk beuzemelni. Ha esetleg valaki eloben ohajtja meghalgatni Aronedu orjongeseit :D:D:D

meg akartam valamit de nem tudom mi volt az :D

luna6
 
 


[quote="luna6"]G írta:luna6eooo rosszakat hallottal a sajat bolcsitekrol? Nekem csupa jo tapasztalatpom van otthon is itt is. Nem ertem miert bantanak, gondozononek olyanok mennek akik birjak meg szeretik is a gyerekekt, egy perccel nem volt tovabb pl kakis pelus egyiken sem mint amennyit egy anyuka hagyna, ok sem szeretik pl szagolni :) Nalunk a kaja is kifejezetten jo volt...
szoval miert bantanak a gyereket?


Luna, te máshol élsz, mint mi :lol: Nem azt mondom, hogy minden óvónő és bölcsödei gondozó rossz, mert van köztük bőven olyan is, aki nagyon szereti a gyerekeket, de azért itt van olyan is, aki azt mondja pl, hogy nem baj ha a gyerek megfázik az udvaron, legalább másnap kevesebben lesznek :shock: Nálunk pl. a bölcsiből több gyereket (én 3-ról tudok) vittek el másik helyre, mert "hirtelen" kakilási gondok lettek. Lili is jött haza sírva, hogy nem engedték őt WC-re menni, mikor kellett neki :shock: És még sorolhatnám azokat a történeteket, ami miatt néha fél az ember beadni a gyerekét ilyen helyekre.

És természetesen mindenféle képpen igényt tartunk rátok online, úgyhogy készüljetek a gyerkőccel és a cicákkal :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


En MOST mashol elek, de a Mancim bizony full magyar bolcsibe jart 2-3 eves kora kozott, mig ki nem oregedett :) Szoval az en elmenyeim amiben sajat gyerekem is reszt vett magyar bolcsoderol szolnak :)
Ettol meg persze, hogy masnak lehetnek rossz lemenyei, en csupa jot tudok mondani. (bar ugyanerrol a bolcsirol ahol oda jarva semmi rossz elmenyem a jatszoteren remiszto sztorikat hallottam anyukaktol, persze az o gyerekek nem jart oda, csak hallotta mik mennek :D ezt viszont messze nem rad ertem, mert neked ott volt a gyereked, csak felenk vacon divat volt a homokozoban szidni a bolcsit azon anyukak altal akik csak kivulrol lattak a kapujat)

luna6
 
 


Zso: remélem megoldódik Zétény problémája. Drukkolok.

Voki: köszi az infót, bár már kiváltottam, amit a doki felírt, meg szedi. Köptetőt kapott meg vmi szirupot a hörgőjére. Péntejen vissza kell mennie. De észben tartom a homeósokat magamnak is!

Luna: úgy is hírdettem meg, hogy kamerás tali a külhoniaknak! Természetesen ott a helyed, meg Gemininek és Viknek is!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Hali!

De jó lesz nektek!Megismeritek személyesen is egymást.Szuper csapat vagytok!Mindenki nagyon rendi,és segítőkész.

Mi a hétvégén költözünk Sopronba.Kinek van kedve egy 2 és fél hónapos bébivel költözni?Hát nekem nem:(

A napirend meg nem mindig jön be,mosott szarnak érzem magam.Ma egész nap cicizés volt,még babakocsizni sem volt hajlandó.éjjel meg óránként fennt volt,nyüglődött.

Szerintetek van fejlődési ugrás 11 héten,hogy többet akar enni?

Vok! Zargathatlak a kendővel?
Milyet vegyek,Nandu az jó,és mekkorát?L-est?168 cm vagyok.Széleset? Cybex I go kengurunk van,de nehéz a hátnak,meg csak fektetve lehet 4 hós koráig!
Köszi előre is a választ.

Jó éjt!
csillag29
 
 


Csillag!
Hogyne lenne!! 3,6,9,12 hét az ugrások ideje, de ez csak kb. valaki korábban, valaki később kezdi. Teljesen belefér az, hogy ugrik.

Sopron szép hely! Hogy hogy most költöztök? Lesz segítségeket?

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni. Azért jöttök majd még fel Pestre?

Kendő:
Attól függ milyen kötéseket szeretnél. Ha szeretnéd elől megcsomózni a kendőt, akkor LL-est ajánlok, ha nem, akkor is XL-est minimum, mert nagyon a határon vagy az ajánlott méretnek. Nekem kényelmesebb volt a picit nagyobb kendő. Még akkor is, ha csúszócsomót csinál az ember lánya.


Kendőről jut eszembe: akinek van kendője és kérdése, akkor hozza magával a kendőt a talira és segítek. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Ma lettünk 3 hónaposak :) :)
Annyira vártam az elején én is ezt a napot mint Luna, de nálunk hamarabb rendbe jöttek a dolgok, szerencsére. Nem is tudom hogy mit csinálnék ha még mindig annyira ordítana, mint anno.

Geo, gratula a támogatott státuszhoz. Majd én is megpróbálkozom vele, legalább egy kis kedvezményt szeretnék kicsikarni, ha lehet. Elvileg még van egy félévem, csak be kéne fejezni, bár nagyon neház lesz újra tanulni, azt tudom.

Zso, jobbulást Zétinek, remélem hamar kitalálják hogy mi a baj.

Talival kapcsolatban, ha kezdőként cstlakozhatok, akkor nagyon szívesen. Viszek műanyag poharakat, meg tányérokat, ahogy olvasom süti már lesz bőven, szóval inkább ropira vagy ilyesmire gondoltam, de természetesen szívesn sütök is vmit.

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Zso,
ez szörnyen hangzik! Remélem mielőbb megoldódik nálatok is a helyzet!

Geo,
igen, mi is onnan béreljük. De amit írtál ár, abban benne van a 10e Ft kaució is! Gratulálok az átsoroláshoz!
Sétálni mi délután szoktunk, általában evés után viszem el, a kendőből tud nézelődni, amikor meg fáradt lesz akkor elalszik. Azért délután viszem, mert olyankor már nyűgösebb szokott lenni, és így meg jól elvan, nem unatkozik, de végül azért belaszik.

Tali:
Arik vagytok!!! Amúgy én is pont arra gondoltam, hogy süti lesz elég, ezért inkább valami innivalót vinnék. Nem tudom mit szerettek? Nestea, vagy baracklé? Várom a kívánságokat...
Tök vicces, most írtak a volt kollégáim, hogy ők meg péntekre szerveznek találkozót, úgyhogy mi akkor is megyünk egyre...
cicmarek_
 
 


Na most aludt be végre a gyerek. 3/4 órát üvöltött. Gondolom a nátha. Láza nincs.

El se hiszem, hogy ma 3 hónapos. Ilyenkor még jelét se mutatta, hogy kijönne, de másfél óra múlva...

Egy volt osztálytársam 2 hete szült, 2,5 órát volt a szülőszobán és nem is kellett vágni, ja és még választott orvosa se volt! Mázlista.

Tali:
Találkozó VOKnál szeptember 22-én szerdán 9 órától
A címet majd küldi privibe.
Eddig hozz:
GEO sós, édes
Csilla: pogácsa
Hari: süti
Én: süti
Cicmarek: üdítő - SZERINTEM BÁRMI JÓ
Tatim: pohár, tányér

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna,
nem, nem hallottam rosszat a bölcsiről, igazából az egyik gondozó, akivel beszéltem, tök szimppi volt, csak hát én izgulok... :oops:

Hari,
igen, szerintem sem baj a létszám, csak valahogy sokkal többre godoltam :roll:

Csillag,
költözéshez soke erőt!!!

Tatim,
jó lesz, gyere a talira!! :wink:
Vendég
 


Geo, ügyi vagy az államilag finanszírozottal. A bölcsitől én is nagyon félnék, de inkább a lelki része miatt. Amúgy én is jártam bölcsibe, igaz, nem sok mindenre emlékszem belőle. Udvaron alvásra, a kiságyak fölött lévő sátorszerű valami zöld színére, vaságyikókra, meg arra, hogy mentünk biciklivel és én ott ültem elöl a gyerekülésben. Ez mondjuk végig így volt óvodában is, reggel 5.30-kor már úton voltunk. Pfffff, az kemény volt.

Zso, hát átérzem a helyzetet. Annyira sajnálom, jobbulást Nektek!

Detti, szegény Levi, reméljük, hatnak a gyógyszerek.

Voki, használom ám a mosható pelust azóta is. Már sétálni is kimerészkedtem vele. Igaz, a minapi 3 órás járkálás alatt egyszer cseréltem is. Viszont ezt rossz időben nem lehet majd megtenni.
Apa most ment le a homeós cuccokért, én meg vedelem a gyógyteákat közben.

Ugyanis tiszta takony vagyok, fáj a torkom, a szám belül tiszta hólyagos és sebes, herpesz van az orromban (soha nem volt herpeszem), szóval eléggé le vagyok amortizálva. Talán most jön ki a sok-sok feszültség...
Csak Léni el ne kapja, mert akkor megbolondulok.

Itt van a kis öklöző bajnokunk:


Kép

Lehet, hogy tudunk menni itt közelebb is dévényeshez, sőt, október elejétől lehetséges, hogy egy fehérvári csaj is végez és elindítja a gyógytornát. Hát jó lenne. Ha addig nem sikerül, akkor jövő kedden lesz az első alkalom Budaörsön.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla: jöttök talira?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, én ezt előtte való nap tudom csak biztosra mondani vagy sokszor még akkor sem. Tudod, írtam, hogy Apa beosztásától függ, amit állandóan változtat a főnöke, így hiába ígérem meg, nem biztos, hogy úgy lesz.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csak azért, mert ha van időd kedden és nem jössz szerdán, talizhatnánk, mivel én itt lakok Gazdagréten, Budaörs mellett. Kiváncsi vagyok Lénire. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csilla,
na igen, udvaron alvás. amúgy miért altatják a babákat télen-nyáron udvaron?? :roll:
Vendég
 


Vok. Luna, Hari és a többiek??????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti!
Ma körúton voltam :D
Reggel Alexal és Hannával orrot szivatni, majd onnan Hannát oviba, onnan át Mátyásföldre a tüdőgondozóba, majd onnan el egy leányzóhoz kendőt bemutatni. Nem rég értünk haza. :D Jó kis kör volt :D:D:D

Ja, akartam mondani, hogy a homeós szereket lehet a rendes gyógyszerek mellett is szedni. Gyorsabban gyógyul velük az ember.

Elkezdem kidobni a címet. :D mármint elküldeni... fránya IT.. :D:D

Tatim!
Szupi, hogy ti is jöttök! :D:D:D Van már a tesódnál eredmény?

Csilla!
tuti, hogy most jön ki rajtad az egész stressz. Ennyi mindent egyszerre. :S:S Nézzek a herpeszre is valami szert?
majd ha jössz, megmutatom a másik pelust, amit használok. Ahhoz vannak vékonyabb betétek is... lehet érdemes lenne olyanba beruházni. Csak betétet veszek most én is, mert nekem se elég a sima Monapel. Alex annyit pisil, hogy ihajjj :D De a dupla betéttel bírja rendesen a pelus az éjszakát is :D


Csajok!
A Tescoban le van árazva a tesco színes pelus 2070 Ft-re. Ugyan az a minőség, mit a pampers, bár nem komposztálható, de árilag ez most verhetetlen. Érdemes belőle venni!
Szóval valszeg csak lesz akciósan, mert most még a neten nincsen rajta, szóval 17-dikétől.
http://szines.tesco.hu/index.php?method ... 819&page=1 ő az

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


ja, Hannáékat nem altatták az udvaron egyszer sem... és szuper bölcsődébe járt! és oda fog Alex is járni. Nagyon kedvesek a gondozó nők, családias a hangulat. :D Összefutott Hanna gondozónője anyával és mondta neki,h ogy valaki visszamondta a bölcsit, és hogy rakjuk a helyére Alexet :D:D Szóval nagyon nagyon cukik! :D
Na, azt hiszem kellően mélyre süllyedtem... a helyére-t j-vel írtam le... ááááááááááááááááááááááááááááá

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Hali!

Köszi Vok!
Veszek egyet,mert nem szereti a babakocsit,csak alvásra használja,nem vihetetem benne ébrenlétkor,mert végig üvölt.kézbe kell cipelni,akkor nézeget,de ezt így nem bírom.Már alig várom,hogy üljön...:)

Képzeljétek!
ma már másodszorra sikerült elaltatni a kiságyba mindenféle ringatási előzmény nélkül.
elfáradt,beraktam,relax zene,cumi a szájba,besötétítettem,és juppppppppiiiiiiiii!becsukta a szemét,és alszik.reggel 50 percet lenyomott.Suttogónak érzem magam:)bár csak így maradna,dehát egyszer fenn,egyszer lenn.
A melbimbóm sebes,és nagyon fáj,úgyhogy jól jön egy kis pihi!

Geo!
Igyál nagyon nagyon sokat,min 4 liter,és lesz tejcsi.Voknak igaza van,inni kell,meg enni,most félre a fogyókúrás kaját!!!
Van tejed,hidd el,és ne mérd!!

Áprilisban költöztünk Pestről Kapuvárra,eddig anyóséknál laktunk,de most már elég...........
Most meg Sopron.


kinyílt a csippája,visszaszívok mindent,vagy inkább töröljem???
csillag29
 
 


Csilla!
Mi volt a vizsgálaton??? Most beszéltük Lunával,h ogy nem is írtál róla!!!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Bocsi megint, de Nati annyira beindult, hogy lelkifurdim van, ha nem játszom vele. Annyira kommunikál már, olyan édes! Persze egyedül is elvan, a rekordja eddig 1,5 óra, a körforgójával. Dumál a méhecskének meg a csigának. :) Isten áldja a Fisher Price-t!!!!
Addig rendbe teszem magam, a lakást, eszem vagy gyorsan elmosogatok. Már ez is haladás, 1-2 hónapja még elmosogatni sem tudtam tőle.

Zsó, nagyon sajnálom, hogy Zéti ilyen szarul van!
Az a vizsgálat nagyon durva, mármint az előtte 7 órás nem evés. Nem is tudom, ezt hogy gondolják egy 3 hónapos gyereknél. Az én dokim azt mondta, hogy ezeket a vizsgálatokat általában 2 éves kortól végzik el. Mi azért kaptuk látatlanban a laktóz tablettát, hogy ha az a baj, akkor észrevesszük úgyis, ha használ, ha nem az a baj, sírni fog továbbra is.
Hát ez lett a baj, és most annyira jó minden! Nem dicsekedni akarok, de már úgy szerettem volna ezt én is átélni, mikor egy baba csupa mosoly, és egész nap jókedvű, és nem kell rettegni, hogy mikor kezd el visítani, mint egy kismalac.
Nagyokat játszunk, kurjongat már, mostanában már nagyon nagy a hangja. :)

Kívánom, hogy nálatok is mihamarabb rendeződjön minden! Nálunk a laktóz érzékenység miatt volt a kaja közbeni sírás meg tekergés. Ahogy leértek az első kortyok, hatalmasat mordult a pocakja, és már hüppögött is. Ja és nekünk is híg, büdös, nyálkás volt a kaki.

Vik, nálatok azóta sincs gond? Ezekszerint használt a Chamomilla. Az nekünk is bejött egy időben, csak sztem én sokat adtam neki, és szorulásunk lett.

Geo, gratula az államilag fin. elintézéséhez! Hogy sikerült? Dávid olyan édes a fürcsis képeken!

Mindegyik baba csodaszép, imádom én is nézegetni a képeket, amiket feltesztek.

Babataliról majd kérünk sok-sok képet!
Mi sem tudunk menni, nekem nincs jogsim, Apa meg dolgozik. Jövőhéten amúgy is sok program lesz, ortopédia, tanácsadás, szuri…Győzzem fejben tartani…
Nektek jó szórakozást!

Csilla, mi volt a dokinál? Ha lesz gyógytorna Fehérváron, megadod majd az elérhetőségeket?
Bár Nati most beindult fejlődés ügyileg, ki tudja, mikor lesz szükség gyógytornászra.
Kép Kép

Kép
jenny29
Mór
 
 


Bealtatattam cicivel,fél 3 óta alszik:)))

Ízelítő,hol lakik Nikvik:)
És hogy milyen színe van a tengernek! Kép Kép
Jó neki,hogy ilyen szuper helyen lakik!!!!!!
csillag29
 
 


Ilyenek a nyuszik Heraklionban:) Kép
csillag29
 
 


Sziasztok,

Hát mi tápszert cseréltünk tegnaptól. Először tartottam tőle, hogy mi lesz ha nem szereti majd, de úgy itta, minta semmi változás nem lenne.
Viszont ennek köszönhetően megszűnt a hasfájásunk.
Most a Milupától isszuk az Aptamil Extra Care-t ami kifejezetten kóliás babáknak van.

Vok,
ahogy mondtad, most már csak akkor adtam neki a chamomillát amikor fájdalma volt, kúraszerűen. De az utóbbi 2-3 napban annyira rossz lett a helyzet, hogy a napi 6 evésből 3 verekedéssel, ordítással, megfeszítéssel zajlott, általában délután 1-2 körül kezdődött és az esti lefekvésig tartott. Amikor félúton megálltunk büfizni akkor utána már nem tudott enni, viszont a pocijában olyan vihar dúlt, hogy csak na! Ordított mert nem bírt enni és pluszban ordított mert éhes maradt, én meg vele sírtam :cry: . Tegnap előtt este 20 megevése után megállt és nem bírt enni tovább, mert olyan fájdalma volt. 15 perc ordítás után beájult félálomba és akkor még megevett 50-et és utána teljesen elaludt.
Aztán tegnap felhívtuk a gyerekorvost , hogy ez így nem mehet tovább és azt mondta, hogy ez erőteljes kólika és cseréljünk tápszert. Na az óta nincs gond. Remélem nem is lesz többet!
Ezt az orrátmosásos dolgot én is ki fogom próbálni!

Tegnap egyébként apának szabadnapja volt, mert beletettem az ideget, hogy a gyerek nem emeli a fejét, és elmentünk egy koraszülöttekkel foglalkozó orvoshoz.
Na a gyereknek nincs semmi baja, nem hipotón. Szépen tartja a fejét ha felhúzzák ülő helyzetbe. Akkor is szép stabilan tartja ha függőlegesen vállraemelve tartjuk és forgatja jobbra - balra. Továbbra is hasra kell tenni naponta legalább fél órára és edzeni kell őt. Meg el kell mennünk egy gyógytornászhoz is, hogy ő is megnézze és meg mondja miket kell csinálnunk vele.

Geo,
én mint írtam, bármikor megyek vele sétálni. Ha evésidő is beleesik akkor viszem magammal a tejcit és eszünk valahol.
Gratula, hogy sikerült visszakerülnöd az állami támogatásos rendszerbe!!!

Luna,
nekünk a chicco játszócumi jött be a legjobban. Azt imádja! Annak van szerintem a legkisebb cumirésze. Lehet idővel Aron is megkedveli valamelyiket.

Jaj a találkozóra én is úgy mennék, de olyan messze vagytok :( .
Webkamerával szívesen beszállnék, de sajnos 22-én megint szabadnapos a férjem, és együtt megyünk délelőtt a gyerekorvoshoz oltásra, meg vele is megint akarunk beszélni erről a fejemelés dologról.

Mi, ma reggel apával mentünk "dolgozni" és délután jöttünk vissza. Olyan jó volt! Bár úgy 11-ig elég felhős és friss volt a levegő, de azátn kisütött a nap és egy csomót sétáltunk, lányzó, nézelődött, meg élvezte a sok embert, a friss levegőt, nekem még a vállam is leégett egy kicsit, én marha azthittem, hogy így szeptember vége felé már nem olyan erős a nap és nem kentem be magam.

Jenny, Csilla, és aki még tett fel képeket, olyan édik a bébik.
És már én is úúúúúúúúúúúgy vágyom egy fejemelős képre!!!!

Csillag,
csak nem Amoudarán jártatok? Ahol a nyuszikat fényképeztétek, az a húsbolt a férjem legjobb barátjának a szüleié. Mi mindig onnan vesszük a húst.

Detti, Zsó, Hari, Csilla,
jobbulást nektek!

Szóval sétáltunk ma, persze a friss levegőn beájult:
Kép

Kép

És az imádott zenélő-forgó nézegetés közben, nyálbuborékokat fújva:
Kép

Jaj, többre nem emlékszem, hogy miket írtatok, az utóbbi napok harcolós evései kiszívták az energiámat és úgy látszik az agyamat is.
Vendég
 


Csak gyorsan, mert épp 3 napos kiruccanáson vagyunk :D
Tesómat jól megkínozták, de egyelőre nincs eredmény, majd esetleg a jövő héten, mert nem is itthon vizsgálják, hanem Németországban. Vettek mintát a magzatvízből, meg egy csomó vért az anyától. (ki mástól? :D :D )Szóval még biztos hogy egy hetet izgulni kell, egyébknt már 10 hetes a bébi.

Innivalót is viszek, ha van speciális igény, akkor szóljatok.

Ma Dorkát bevittük a vízbe, annyira édes volt, és tetszett neki, kurjongatott.

Opps, etetnem kell, ha tudok még jövök.

KépKép
tatim
 
 


Jenny, persze, ha elindul Fehérváron, akkor adom az elérhetőséget. Csak szólj, mert én tutira elfelejtem. Viszont MÓRON van ám a másik hölgy, akihez megyünk, ha telefonál, ha van felszabadult helye. Szóval Nektek helyben van. Ezt a mázlit! :)

Vik, jó, hogy előkerültél, már hiányoltalak. Szuper, hogy megoldódni látszik a hasfájás. Reméljük, tényleg minden oké izomtónus ügyben.
Hát akkor irigykedjünk egy kicsit a tengerpartos kép miatt. :D

Voki, huh, most melyik vizsgálatra gondoltok amelyikről nem írtam? Már azt sem tudom, melyikről van szó. A múlt heti fejlődésneurológiáról? Arról nem írtam volna? Hmmm...
Na, ilyenkor vagyok bajban, mint most, hogy Léna 3 órája alszik és már tuti csupa pisi minden és mindene. Lehet, hogy kipróbálom a duplázást én is, csak akkor túl nagy lesz a csomag attól félek.

Detti, jaj, ari vagy, találkozhatnánk is, ha nem rohannánk. 15 órára megyünk, előző nap Apa éjjeles, tehát aludnia is illene, 1 órát leszünk ott és ma jelentették be, hogy 20 óra helyett 18 órára kell mennie, így necces, hogy beér-e egyáltalán időben. Rohadtul imádom ezt a beosztásosdit. Már 5,5 éve ez van, de nem tudom megszokni. Így ugyanis soha, de soha nem lehet tervezni semmit. Mondjuk volt sokkal rosszabb időszak is, ez most még istenes.

Az lehet, hogy én úgy kaptam meg a DM-es bababónuszos csomagot, hogy bementem a boltba és odaadták, miután átadtam a papírt és bemutattam az anyakönyvi kivonatot? Mert én csináltam egy ilyen bemutatást és akkor kaptam egy kis dobozt, de már azt sem tudom, mi volt benne. Nem volt valami mély nyomot hagyó. Talán egy HIPP-es póló rémlik, meg kis üveges főzelék.

Valamit még nagyon akartam, de mit?!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Nik: te már beleraktad Zoét a sportrészbe? Nekem azt mondták, hogy csak 6 hónapos kórtól lehet? Te hogy tudod?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Tatim: mi van tesóddal?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Vik: nekem is azt mondta a doki és a dévényes is hogy csak 6 hónapos kor után tegyem be mert nem jó még a minimálisan döntött támla sem a babának! ... de jó volt látni nagyon :-)

csajok eltűntme mert Esztikém "megzavarodott" baszki olyan 2 napon vagyunk túl ... fuhhhh és közben melózok meg minden ahhhhh
először is Cicifüggő lett - pedig SOHA NEM CISNÁLT ILYET csak mikor kisbaba volt :lol: most is az de az első 4 hétben mondjuk ...
fél 8-kor raknám le és s í r!! na jó nem katasztrófa a helyzet akkor mert ki lehet cselezni és cumival megnyugszik ... és nincs dajka meg ilyesmi de napközben is cicizni akar és körülbelül mindig ... lelkitraumája van vagy a foga jöhet??? ha berakom a járókába vagy le a játszószőnyegre olyan keservesen sir - nem hisztisen hanem olyan mintha megszakadna a világban! ... értitek!
teljesen tanácstalan vagyok! hasa nem fáj eszik rendesen és természetesen azért ölben mosolyog is vagy a pelusozon de látszik hogy ez nem Ő!!! akkor ki? na félre a tréfát!

Vik: isteniek a képek még1x írom!

Luna: ez az ÁronEdu név CSÚCS olyat röhögtem rajta!

na megyek enni mert képzeljétek már csak 53 kg vagyok megint fogytam 1 kg-t ha igy folytatódik nem is tudom mi lezs velem és a hajam olyan mértékben hull hogy már söpörni lehet pedig csont rövid ... és a páromnak is feltűnt!!!! ... mert hát ő porszívoz utánam ... és ez is tisztára kiakaszt! .. na mindegy!
ma meg nem volt gáz reggel 5-től este 20 óráig ... elég vicc!!!!
viszont anyum vett Next-es zoknit olyan édi!!!! :-)

a babataliról még nem nyilatkozom ... tudjátok egyedül szerdán megy a pasim dolgozni és akkor nem valószínű hogy lesz autó de már emlitettem neki lehet hogy valamit kitalálunk de nem ígérek semmit inkább hgoy nem megyek azt lehet hogy betoppanok mert persze jó lenne ott lenni!!!!
Vendég
 


Detti, Nanetto
Igen beleraktuk öt.
Megnèztük a kocsi leíràsàt ès az van benne, hogy 0 hònaptòl hasznàlhatò a sportrész.
A mózesban màr nem tudott kènyelmesen szétterpeszkedve feküdni, meg nyafi volt benne,hogy nem làt ki.
Úgy teszem öt bele, hogy a popsijàt a dölesszög kezdete felett van, így az egèsz felsöteste egyenesben van. De ha tutor akarok menni akkor, az also rèszre teszek egy vèkony kisplèdet ès akkor tuti nem csúszik le.
Làttam a gyerekorvos is , Meg tegnap a koraszülötekkel foglalkozó doki is és nem szóltak, hogy nem kène.
A pihiszèkeknek meg mèg nagyobb a dölesszöge nem? Ès azokat is születès utàn rögtön lehet hasznàlni.
Ès egyenlöre mèg nem túl sok idöt tölt benne.

Csilla,
Hàt igen, remèlem megoldòdott a hasfàjàs kèrdése, mert az utòbbi pàr nap borzasztò volt, hogy nem tudtam segíteni rajta :(

Nanetto,
Nekem is borzalmasan hullik a ham. Komolyan csodàlkozom, hogy még van egyàltalàn :roll:
Pont tegnap vàgattam egy jò 10 centit belöle, hàtha a frissítés, Meg a vitamin ambit szedek segít rajta.
Egyebként tele vagyok bébihajjal, tehàt van utànpótlàsa!
Vendég
 


Korabban nem irtam, hogy Aronedu? :D pedig az, Aronedu mukigyerek :D o a kisedu is mert ugye volt egy Nagyedu is aki utan elneveztetett, de inkabb csak Aronedu :D (egyelore neki nem szoktam mondani csak igy utalok ra, de talan meghonosodik es berogzul igy egyben :))

luna6
 
 


hajhullas: nem elkeseriteskeppen de nekem Manci utan legalabb 3 evig meg sem allt a hajhullasom :( (bar teny, hogy en ugye 15 honaig szoptattamis ami nagyobb igenybevetel, szoval lehet az huuuzott rajta... de siralmas volt, neha nem mertem fesulkodni mert aszittem megkopaszodom. jelentem elmult!!! majd most jon ujra :D:D:)

luna6
 
 


Vik: tényleg azt írja, de nekem mindenhol azt mondták, hogy fél éves kortól, vagy ha már tud ülni. Én is tanácstalan vagyok, mert 1 hónap múlva megyünk Izraelbe és nem tudom, hogy a mózest vagy a sportrészt vigyem.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, bar nem nagy segitseg neked, de pl Mancinak csak es kizarolag sportreszes kocsija volt, semmi mozes meg 100% dontheto es soha egy szoval senki nem mondta doki hogy ne lehetne es igy nott fel szegeny hatranyos helyzetum :) (tenyleg a pihenoszekek dolesszoge ennel rizikosabb lehet szerintem is, ahogy Viki is irta) egy a lenyeg, nem ultetunk benne babat, mindig maximumra kell fektetni es kesz (esetleg a fenekresznel alapolcolni es total egyenesbe tenni, de rre szerintem nincs is szukseg)

luna6
 
 


Oké Luna. Én is arra gondoltam, hogy sportrész és alátámasztás.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti,
Mivel Levi mar nem ujszülött ujszülött, én repülös utazàshoz tuti a sportrésszel vinném a kocsit.
Masrészröl ne akard tudni, hogy hogy bannak a feladott csomagokkal a rakodok a repteren, sajnos en làttam nap mint nap amikor Pesten az eleszett poggyasznal dolgoztam a repteren. A mozest kar lenne tonkretenni. Abban az esetben vinném a mozest, ha tun am, hogy a gyereknek nem tud a szalloda kisagyat biztositani, így abban tudna aludni. Bar olyan szalloba el se mennek ahol nincs kisagy, mert utazoagyat 100% nem vennek-vinnek magammal.
A lenyeg ahogy Luna is ìrtam, hogy mindig a maximumig ledontve kell hasznàlni.

Egyebkent en nem tudom hogy tervezik ezeket a mozeseket, de nalunk pl Meg nem kell sok ruha, de pl Magyarorszagon telen eleg rendesen be kell oltoztetni oket.
Megneznem en azt a hathonapost aki kènyelmesen elfer benne tellies teli menetfelszerelesben.
Vendég
 


Nik: köszi. Tudom hogy pakolnak. Ha a mózest viszem, azt se adom fel, csak a repülő bejáratánál, azt meg csak félrerakják, nem a munkások pakolják. Ágy gondom meg nem lesz, mert anyósékhoz megyünk.

Vok, Luna: én ezt nem értem. Megint tele vagyok, mint a déli busz. Nem ettem UU, nem ittam tejserkentő teát, semmit!?! Megint fejnem kell szopi után. Most is lejött 160 és még tudtam volna még fejni. Lehet, hogy Levi nem eszik annyit, mint kéne a takony miatt. Bár nekem ez nem tünt fel. Nekem úgy tünik, hogy úgy eszik, mint rendesen. Vagy lehet, hogy megint mellgyulám lesz???? Nem értem. De a fejéssel a hócipőm tele van!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, gyakorlati tapasztalatom, hogy van hogy a gep ajtajaban elvett pakkot am a csomagterbe hajitjak be a tobbi tetejere. Felreteszik... ha van ra ember, ha van hova, meg ha.... erre en nem epitenek, mert nekem dobaltak mar igy fel kezipoggyaszomat. Ugyanis hirtelen valamiert gepet csereltek, kisebb geppel mentunk es oda a nagyobb keziket sem lehetett felvinni mert nem volt eleg hely. Es ment minden ott a gep labanal a rakterbe :?

Ugye nem fejed le az egeszet? Mert ha lefejed akkor ezt te csinalod, marmint a tobb tejet, nem a gyerek. Csak es kizarolag akkor fejjel (mar ha nem cel a fejes es a felhalmozas) amikor nagyonkellemetlenul feszit. Csak azert mert tele van de meg nem erzekeny en nem szoktam fejni... multkor mikor Aron ataludt 6 orat fel kellett kelnem mert felebredtem ra, hogy faj. De az 5 oras atalvasanal pl szinten megtelt, kemeny volt... hangyanyit mar tan csomohoz kozel de nem fajt, abbol etettem es bennehagytam amit meghagyott, igy nem termelte ujra tele magat.

luna6
 
 


Jenny,
úgy sikerült, hogy megírtam, hogy szülés miatt nem tudtam vizsgázni és emiatt nem lett meg a kreditem, csatoltam születési ayakönyvit, meg zárójelentést, és kész :D
Vendég
 


Hát én is ezerszer gondolok arra, hogy vajon milyen kárt teszek Léni gerincében. A reflux miatt ugyanis bazira meg van emelve az ágya (elvileg ugye vízszintesen kellene feküdniük) és a babakocsi is enyhén meg van már emelve a nyavalya diagnosztizálása óta. :(

Melyik vizsgálatról nem írtam Voki, Luna? Nem válaszoltatok, pedig szívesen megírom.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


MRI volt, vagy rontgen? Azt irtad az agyat vizsgaljak meg es utan alesz osszesitett vegeredmeny a neurologiaval kapcsolatban. Na erre a vizsgalatra kerdeztem en, hogy lett e eredmeny (remeljuk negativ)

luna6
 
 


tenyleg a hizasa megindult Leninek? mert irtad, hgy mar onmagahoz kepest jobban eszik, akkor ezzel onmagahoz kepest megint rendben van a dolog? pocakosodjon is az a csajszi!! :)

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?