Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzska! Adják neki burgonyát, tököt v. sütötököt,répát,petrezselymet, én ezekböl szoktam kockákat csinálni és összedobok neki többfélét. Most vezettem be a brokkolit,karfiolt is, szoval van miböl válogatni!

Mariann! Nagyon ügyes, szaladgálhatsz utána! Orsi sosem mászik ennyit, elöre még nem megy stabilan. Ja és a játszoszönyeg nagyon szép!

Nézte valaki a receptet, le tudjátok tölteni, jol csináltam? És más ez mint Mariann receptjei?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Megpróbálok távirati stílusban írni mindenkinek. Hűűűűű, rengeteg a termés minden nap, csak győzze az ember mind elolvasni!

Mariann, anyósodnak biztosan gyűjtőszenvedélye van, rá se ránts, legyen boldog a hifivel. Aranyos Nádja a zenélő kütyüvel, háááát nekünk nincs ilyenünk és asszem nem is töröm magam, gogy mielőbb beszerezzükKép A suliról annyit, hogy itt nálunk tanítónőket eddig középiskolában képeztek ki nem 4 hanem 5 év alatt.Én 1995-ben végeztem, azóta tanítok, hanem most nemrég úniós követelmény lett, hogy a tanítóknak felsőfokú végzettsége legyen. Ez természetes is. Aztán beiratkoztam a főiskolára, mert adva van egy határidő,és aki addig nem végzi el a sulit, állás nélkül marad. Hát nem volt egy leányálom eddig sem d.e tanítani, hazarohanni,és vágtázni d.u. a főiskolára, most meg babóval még nehezebb,de majd csak eltelik valahogy ez az utolsó év.Edina is imád villámgyorsan gurulni, a kúszást egyelőre hanygolja, de remélem a mászás nálunk sem marad ki.

Ági, Moncsi, hát neketek sem volt könnyű a szülés, de túl vagytok rajta és ugyebár ott a szép eredmény.Kép

Léna, nagy gratula a fogacskához, a mászáshoz,az állingáláshoz, no meg az új lakáshoz! Nem könnyű részletet fizetni, viszont az albérlet kidobott pénz lenne, így meg a lakás a tietek lesz.

Karmen, Orsi is rohamosan ügyesedik, olyan édi a fogacskáival! Milyen ügyesen álldogál az ágyikóban!

Szilvus, még jó hogy a Merci eltűnt, rossz vége lehetett volna. Gratula a kis krokodilnak! Peti milyen ügyesen ül, és jó nagyot nőtt! Ahogy olvastam a szüléstörténetedet, úgy tűnik szép emlékeid vannak róla. Jó 2 nyomás és Peti kint is volt! Hű, nem semmi!Ha én mondtam volna itt, hogy gátvédelemmel akarok szülni, lehet kiröhögtek volna. Itt bizony mindenkinek becsületesen lekerekítik a fél senekét szüléskor, nehogy kényelmesen tudjon szoptatniKép

Rita, ha jól értettem te szülésznő vagy? Neked sem lehet könnyú 3 gyerkőccel! Julcsi nagyon aranyos a képeken.

Claire, tényleg érdekes lehet figyelni, milyen másképp fejlődnek a babóid.Azért még most sem tudom elképzelni, milyen lehet ikrekkel... Én úgy képzelem, az egyik felkölti sírásával a másikat, majd fordítva. Biztos rengeteg türelem kell.

Móki, Andris tényleg másképp néz ki a képen, mint amilyen valójában.Próbálgatja az arckifejezéseket a kis muksó.Kép És milyen kicsi a világ! A nagyid gondolom egy Kézdi melletti faluban lakik.

Kitty, szupi sapekot kapott Réka. Kis értelmes lányka, majd mászni fog ő is nemsokára, még nem maradt le semmiről. Hogy boldogulsz a 3 lánykával?

Era, sok sikert a konyhabútorhoz! Biztos jobban megéri, ha ti eszelitek ki és apa összerakja. Én már adtam Edinának szőlőt, mert az alma megfogta a gyomrát. Szerintem adhatod a szőlőnek a husiját is, én szét szoktam nyomkodni, jó leves massza lesz belőle.

Humi, Krizsó nagy léptekkel halad az önállósodás útján Kép Csak még a nagy buzgalomban nem nagyon kapja a szájacskáját Kép Lehet a céklapakolás jó tesz a babák bőrének? Látom a babóknál nagy sikere van a céklának, legközelebb mi is kipróbáljuk. Becenév nekünk is van egy rakás: az első Gömbike volt, mert a szülészeten kirítt a többiek közül a méretével. Aztán nevezzük szuszmutykának, szöszmöszkének. További változatok: sz@rmókocska, maszatka,huncika, kincsem-bogárkám, pucamuca Kép

Timi, Bence aztán élelmes kis lurkó! Alaposan magára szedett.

Kata, Máté arcocskája rendbe jött?

Tünde,látom Tomika is kis hamis krokodil lettKép Csak éjjel aludna jól szegényke! Neked is mindjárt könnyebb lenne. Edina már 4 napja nem szirénázik éjjel, olyan jó újból átaludni az éjszakát. Remélem, Tomika is rájön hamarosan.

Erika, Dani is gyorsított a tempón. Milyen ügyesen ül! És jó hurkás baba lett! Olyan jó gyömöszölnivalóKép

Edina egyre csintalanabb, ha látja, hogy nevetünk a huncutságain, még rárak egy lapáttal. Mostanában sok a duma: hebbebbebbebbe különböző hangmagassággal. Még nem mászunkKép Kint egyre kevesebbet alszik, imád nézelődni. Nem is bánom, így hátha éjjel nem költ fel.

Phűűűű, így is elég hosszú lettem. Gyakrabban kell jönnöm ezután.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Most a tanulás helyett lopom itt a napot, de már előttem vannak a könyvek, nincs mese, ebéd után tanulni KELL, majd még pénteken átismételni. Nem szeretném becsapni magam, hogy "Ó, ezeket tudom, emléxem, stb...".

Zsuzska
Petike a BEBA 2. H.A.-t eszi, mint Sára is. Doktornéni irja fel, Petikában lehet kapni. 2x300 gr van a dobozban, asszem 1600 Ft körül van 1 doboz. Most Bifiduszost kértem, mert Peti antibio-t szedett, ez rendbeteszi a gyomrát. Sűrűbb mint az 1-es, a 210 ml vizhez adott 7 kanál tápszer = 250 ml-t eredményez. Hogy laktatóbb is lenne, azt nem vettem észre, mert Peti ugyanannyit eszik ebből is.
Nem szeretnék belekotyorászni, de biztosan át szeretnéd szoktatni a napi 5ször evő Petyát 4szeri alkalomra? Ő maga nem kivánja az 5 étkezést? Véleményem szerint kell a napi 5 zaba, hisz mi is simán eszünk annyiszor. Én pont egy plusz étkezést szeretnék beiktatni Petinek, de nem tudom hová, mert Ő későn kel, korán fexik és ezt a 4szeri alkalmat Ő maga alakitotta ki. De szükségesnek érzem az 5. evést.

P.Era
A két fogacska kibukkanása között kb. 1 hét telt el.Kép
Szőlőnek a husát is felhasználom, mert nagyon fini. Pepecs meló: egyenként lemosom a szemeket, kinyomom a levét, majd kikapirgálom azt az 1 db magot (a magtalannak árult szőlőből...) és lefejtem a husát a héjáról. Ez megy az uzsimixbeKép Peti szereti kiszivornyázni a levét, csak ekkor is ki kell szedni a magot s tartani a szőlőszemet a szájához. úgy kiszivja, mint a tejcit a cickóból, olyan édesKép

Mariann
Jól mutat Nádja a függöny előtt, a kis menyasszonyKép Ráérzett a mozgás izére, kösd fel a nacit, 1-2 hét és kúszva igyexik majd elérni a ráncigálnivalókatKép
Petinek (és nekem isKép ) szerencséje van, az összes barátnőm most szült, a gyerekek totál egyidősek: van egy kétéves, két másfél éves, egy újszülött és persze köztük Peti. Egy kislány, az összes többi baba kisfiúKép Jaja, és január közepe felé is születik egy babánk, Ő sem lóg majd ki a sorból. Beértünk, senki nem kapkodta el túlságosan, a januári anyukát pl. én magam beszéltem rá, hogy miafenének várna továbbKép Hatásos voltKép

Nuska
Gondolj csak arra is, hogy a befizetett törlesztőrészlet egy részét pedig szépen visszaigénylitek most pl. a párod adójából, és mivel új lakás az ÁFA-t is szépen visszakapjátok. Talált pénz márciusbanKép
Most pedig azzal legyél elfoglalva, hogy milyen csempét és járólapot válasszatok a szép új kéróba!Kép Kép Ugye választható? Olyan izgi, tökjó Neked, annyira jó ilyeneket nézegetni, tervezgetniKép

Claire
A hörgésre van valami homeós javaslatod? Kép
Izgalmas lehet ikrekkelKép Igazi kihivás. Bár ahogy elnéztem Ádámot és Esztert igazi angyalkákKép Arról nem is irtál, hogy a nagyok hogy viszonyulnak a 2 aprósághoz?

Mely
Akkor a következő babával ide kell jönnöd szülni! Nagyon sok kórházban alkalmazzák a gátvédelmet, csak jelezni kell előre. És működik, még több mint 4 kilós kisbaba esetében is! De Rita erről többet tudna mesélni. Az én esetemben végül sajna 1 cm-t mégis kellett nyisszantani, de csak a külső hámrétegen (a feltekeredett köldökzsinór miatt), ez észrevehetetlen maradt, aznap délután már vigan a senekemen ülve fogyasztottam a "finom" kórházi vacsit. Nagyon fájhat, néztem a lányokat, féloldalasan ücsörögtek szegénykék a székeken (természetesen FA székek voltak a közös étkezőben...) Aztán a viccmesélésről is letettem mert az asztalunknál ülő császáros mamáknak meg a pocija fájt a nevetéstől.

Na, gooo, tüntem. Peti bealudt, kiterülve a kiságyban, összes ujja a szájában, lábai terpeszben szanaszétKép

Puszika!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Köszi lányok, aranyosak vagytok.Most így hirtelenattól ijedtem meg, hogy kedden azt mondja a kapcsolattartó nőci, hogy jó, akkor csütörtökön megyünk az ügyvédhez, és akkor visszük az 1 milliót.Kicsit levert a víz.Azt hiszem a hátralévő 1 évben lesz még egy pár ilyen.

Szilvus, igen, az ÁFÁT megkapjuk, de az adóvisszatérítés csak figyisz az orrunkra, mert a Zoli túl lépi a bruttó kereseti határt, ami alatt adják.
Mind1, azt mondtam, hogy aki ezt kitalálta, az költse gyógyszerre az évi max. 120 000 Ft-ját.Szemét vagyok, mi?
Jó, abba hagyom a lakással kapcsolatos nyekergést, nam szeretnék senkinek ellenszenves lenni.

CSajok, nekem is kéne egy orvos, mert háááááááááát, ott szeretném hagyni akinél szültem.
Pestiek, meséljetek, ki tud egy cuki dr bácsit vagy nénit, aki esetleg a császár után vállalná egy sima szülést isKép

Megyek is, mert kész a fini Pelóc levesem, csak be kell habarni.

Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Hát itt vagyunk, bár Máté fiam nem nagyon akar hagyni ma nekem semmit csinálni. Nagyon nyügi megint. Kép

Köszönöm az érdeklődést, igazából nem lettünk sokkal okosabbak, hogy mi lehet Máté arcocskáján. Adtak rá egy 8-as elnevezésű krémet, ami ha nem segít, akkor adnak rá majd valami erősebbet. Hát majd meglátjuk.

Talit én is nagyon szeretném!!! Remélem, hogy tényleg el tudunk menni, nem jön közbe semmi. A jövő héten nekem jelenleg bármelyik nap jó.

Léna, gratulálok a lakáshoz!! Hitelt mi is fizetünk. El sem tudom hinni, hogy valaha lesz olyan idő, amikor majd nem kell részletet fizetni. De hát ez van, nincs mit tenni. Biztos nagyon jó lesz beköltözni a szép, új lakásba és elkezdeni a külön életet!

Máté ma éjjel legalább háromszor felsírt. Nem tudom, hogy mi lehetett. Biztos a foga... Kép mondom ezt egy ideje, de fogacska még sehol.

Mariann, Máté is hasonló aracot vágott, amikor először megkóstolta az őszibarackot. MOndjuk az almát azt szerette első pillanattól, de majd biztos Nádja is belejön. Azért fura lehet hirtelen a tejcsi után valami sokkal savanyúbbat enni.

Ed, akkor talán már a nehezén túl vagytok, bár dobozok között élni, nem valami felemelő. Legalábbis nekem anno már nagyon elegem volt belőle, de legalább már a költözés megvolt és szépen, lassan majd kialakul minden. Bár nálunk még egy év elmúltával is van mit csinálni a lakásban, de nem kell a mi példánkat követni!

Ja, írta nekem egy szintén babanetes ismerős, hogy ők a vidámparkban lévő játszóházban szoktak találkozni. Nekünk is kell majd nézni valami helyszínt. Én is szívesen látnálak benneteket, csak sajnos nekünk elég kicsi a lakás. Persze sok jó ember...

Most megyek, puszi, Kata
katca

Nuska
Nézz utána, mert akkor emelkedik a btto kereseti határ, ha az adós vagy az adóstárs GYED-en van! Körbejártam ezt a témát, mert mi is elesünk tőle normális keretek közöttKép Na várj, előkotrom Neked a cikket, asszem az indexen vagy az origón az Üzleti negyedben olvastam. NE költsék Patikára azt, ami Nektek jár!Kép Kép Ha még úgy is elestek tőle, akkor najó, vegyenek rajta gyóccertKép

A jöv. talin beszéljünk dokibácsi ügyben, biztosan találsz szimpi dokibácsit, aki számodra szimpatikus intézményben vezet szüléseket. Majd mesélek én isKép Sőt, kiváncsi vagyok mindenki élményére, mind orvos, szülés és kórházi tapasztalatok, mert ezt a témát nem veséztük ki, és szerintem nem is ilyen publikus Fórumba való, igazam van?Kép

Ebédidő van, nyamm Palócleves, nagyon szeretemKép Nekem rizseshús az ebéd céklával, Petike pedig cukkini-répa-krumpli-pipimell mixet kap, utána pedig répa-alma levet desszertnek.

Puszka!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Humi!
Jo, hogy van ez a tablazat, legalabb tudom, hogy mennyi idosek a babaitok.
Nagyon edi Kristof! A kis moho! :-) Ha egyedul akarnak enni, gondoltam, hogy nagyon osszekenik magukat, de hogy ennyire, arra nem szamitottam. Ideje kineveznem evos es etetos szerkot magunknak. Megmutattam apanak is, hogy mire szamithat, egybol fejehez kapott es persze, kilatasba helyezte, hogy ha cekla, spenot vagy soska az ebedje, akkor csakis en etethetem. ...hm, ferfiak. Egyebkent jovohetre tervezem a cegkla bevezeteset. Majd kuldok en is vampiros kepet. ...bar lehet, hogy elobb a gesztenyevel probalkozunk, mert annyit irtatok rola, hogy en is megkivantam.

Tegnap kiprobaltuk a szilvat. En nem szeretem, igazan, de picurnak nagyon izlett. Mas is probalt mar szilvat adni csemetejenek?

A brokkoli szerintem akkor jo, ha sotetzold.

Zsuzska!
Megneztem a tablazatot, Peter egy napon szuletett Biankaval.

Nickname: nalunk mostanaban a picur es a mano, manoka a meno, de hivtuk meg tokmagnak es bibikenek is.

Elkezdtuk mi is az elso foggal valo nyuglodest. En legalabbis erre tippelek, mert mostanaban ejszakankent tobbszor is felebred, ma sem alszunk reggel 4-tol es elegge nyugos volt reggel, meg kezben is. Most meg egeszen jol eljatszogat. Az inyen megcsak a csikocskat latom. Szerintetek mennyi ido, mig kibujik az elso foga? Ehhez nagyon be kell dagadnia az inyenek? A Dentinoxal hanyszor kenegetitek egy nap? A tajekoztatoja szerint csak 3x lehet egy nap, de mindig lenyalja.

Most megyek, mert felakar maszni az etetoszekere es sir, hogy nem tud lejonni, lassan ebed is lesz. Kesobb olvasom tovabb, miket irtatok.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

http://www.origo.hu/uzletinegyed/ado/20010321azosszevont3.html?pIdx=7

Nuska, itt van, de sajna nem jól emlékeztem, igy sem jelentős az összeghatár növekedése és nem GYED hanem GYES kell az adóstársnak. Cs...hetjükKép

Puszika!

Szilvus
szilvus

Nekünk meg sajna azért ugrik majd az Adó visszaigénylés mert nincs annyi befizetett adó. Nekem meg azért sir a szemem, náluk maradKép
Remélem jövöre tényleg beköltözhetünk mi is nagyobb lakásba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Holnap nagy buli lesz nálunk! Kézdivásárhely központjában Republik koncert lesz! Végre kirúgok én is egy kicsit a hámból. Kép Rám is fér.

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

No, kijátszottuk magunkat a játszóházban... Tetszett a Petyának... Kép

Szilvus a Bebával nem vagyok megelégedve. Az ARes tápiját akárhogy akartam, sose sokerült csomómentesen elrázni... Így azt kihagyom... Egy ismerős védőnővel hozatok majd Humana Ha 2es tápit, azt próbáljuk először...
Az 5 evést nem igen kedveli. Legfeljebb azt tudom megcsinálni, hogy a du-i efésnél nem tápszert kap, hanem egy fél üveg gyümit... De ha csak 7kor eszik, akkor az már bezavar a vacsiba, ami 8-9 között szokott lenni...

Nuska, mi is magunk terveztük és magunk raktuk össze a konyhabútort.../bár még csak az alsó van kész.../
Ebben az a jó, hogy a saját igényeidhez tudod alakítani a szekrényt...Kép

Napocska, nekünk védőnéni mondta, hogy étkezések után kenjem... Petya is mindig lenyalta. Most próbálgatjuk a Chamomillát, eddig bejött... Ennél csak annyi kikötés van, hogy félóránként max és fél órán belül (+-) ne kapjon semmi mentolosat...

Látom, említésre került a Játszóház... Ma kb 6an voltak ott a Pöttömök-ből és ennyi baba el is fér a hempergőn, de több nem igazán. Ha többen lennénk nagyon szétszóródna a csapat, így én azon a véleményen vagyok, hogy inkább vkinél "házibuli" legyen a tali...

Zsuzska
bzsuzska

LÁnyok, ezt most találtam, figyi:

Kirabolják a cigány lakását.
Megy a biztosító kárfelmérõje és kérdezi:
- Hogy történt?
- Instállom ottan az áblákon gyüttek be! A rák vájja ki a szemüket!
- Mikor történhetett?
- Hát áz íjjel, ámíg mulatni vótunk.
- Na és mekkora a károd?
- 20 cm, de hogy jön ez most ide?

Bocs, de nekem nagyon teccet, így 11 körülKép

Pusz, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!
Alszik a kis "krokodilom, így tudok megint jönni.
A mellem még mindig fáj, jó nagy levegőt veszek szopi előtt, és összeszorítom a fogaimat. Felszisszenni nem szabad, mert akkor Tomika hirtelen elengedi a cicit (jujj...!), és ijdeten rámnéz. Olyankor mosolyogni kell, és biztatni, hogy szopizzon. Remélem, a Garmastan hamar helyrehozza.
Meg most azon a cicin csak táplálkozás van, szórakozás csak a másikon. Ezért még az ágyunkban is helyet kellet cserélnünk, mert mostanában többször beviszem Tomikát közénk éjszaka, amikor már nem bírom a gyűrődést, és pont a fájos cici esett neki "szájra".
Ja, ma 8 hónapos Tomika.
A 2.fog még mindiog nem bújt ki, de nagyon meg van duzzadva, és bármikopr áttörhet.
Már egyre ügyesebben áll négykézláb, és néha fekvésből majdnem feül.
Ja, imád sétálni. Ha nyitom az ajtót, röhög és kapálózik.
Kéretik megszemlélni a novemberi Kismamában a szüléstörténeteket. Különös tekintettel a miénket. Sajnos az elejét lehagyták, pedig volt 2 olyan jó mondat benne... (ide mosolygó fejet tennék, ha tudnám, hogy kell).Csodálkozom, hogy már megjelent (szeptemberben küldtem be).
Azért nem semmi, hogy milyen sztár Tomika: 8 hónapos, és már kétszer jelent meg fotója (igaz, az első némi hátszéllel...).

Becemevek: Tomika, Tomicica, Cicafül, Cicfüle, Babacica, Kótyonfitty, Nyálgép, Hisztérika Matyi, Cicimatyi
Húgom kislánya nevezte így:Nyálmasina, Kakamasina.

Rita!
Remélem, hamrosan rendbejön Julcsi popsikája.

Humi!
Apa a fürdető, még sosem csúszott ki a kezéből. Mostanában inkább azért nehéz, mert nagyon kapálózik.
Krizsóvámpír nagyon "félelmetes".

Szilvus!
Látom, Peti nagyon érdeklődve nézi a játékot. Nálunk továbbra is a csörgő cucc a sláger, de felsorakoztak a zenélők is. Ban egy kisvonat, ami halkan zenél,ezért odatetteem a füléhez. Nagyon tetszett neki, utána ő is odatartotta.

Goczane!
Nagyon ügyesen ül Dani! És milyen vagány a szerkója!

Móki!
Andris egy hős! Nagyon fiús baba.

Léna!
Gratula a leendő lekáshoz. Nem csodálom, hogy izgulsz.Nagy dolog ez.
Nekem néha 3 gyerekem van: Tomika, férj, kutya.

Zsuzska!
Majdcsak lesz olyan, ami ízlik Petyának! Kitartás!

Mariann!
Látom,nem volt osztatlan sikere az almának. De pl.Tomika is ilyen arcot vágott először a banánra, azóta meg imádja.
Nyilván nagyobb játszószőnyeg kellene Nádjának!

Ed!
Majd lassan kipakoltok. Van romantikája a dobozokban lakásnak is! (Azért én örülök, hogy már túl vagyunk rajta.)

Erika!
A szőlőt én gyümölcscentrifugába csinálom. Tomika kiskanállal issza. Imádja.

Sly!
Én még nem adtam szilvát. Jó ötlet.

Mi ma büszkét (egrest) ettünk rizspéppel+pulykahusival. Tetszett.

Hazaért Gábor. Élménybeszámoló kezdődik.
Mentem.
Üdv.Tünde+Tomika
ptünde

Sly!

Én adtam Daninak szilvát, mert az jó székletlazító. Nem rajongott érte, de megette.

Szilvus!

Játszani még nem játszik így, csak ücsörög, és szórakoztatja magát a tükörben. Kép Nem hiú, á dehogy...

Szerkó: Auchanban vettük 1500.- pénzért polár gatya, polár kapucnis felsővel, szerintem nagyon gizda.

ERika
goczane

Ma 9 hónapos Orsi. Meg pár napja elkezdett tapsolni, mondtam neki mit csinál, azota ha szolok hogy tapsoljon lelkesen ütögeti a tenyerét. Anyoséknak hétfön bemutatót tartunk majdKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hú. sziasztok,

nagyon bQ termés, sajna vasárnap óta szaraxik a gépünk, oda-vissza jumperelek a 2 vinchester között, hátha valamelyiken aránylag normálisan megy a windows, de szerintem az egyik totál behalt, a másik meg elég rapszodikus. Ja, és a netünk is hol megy hol nem, mint a mesében.

Sietek visszaolvasni, amint tudok, nagyjából megtettem de nem alaposan.

Talizni mi is szívesen mennénk.

Az elmúlt napok azért gazdag történésekkel telte, megtettük az elsö pár négykézlábas próbalépést, kibújt 2 pici fogunk, (fáj is már a cicim rendesen föleg mert mindig csdak a balból szopizik Bence)nem tudom mit csináljak, olyan erösen rágja, de hát csak nem fogom elvenni töle ?

Nem lehet elötte semmit enni büntetlenül, mindenböl kikövetel egy falatot, pl. kiordított egy falat fagyit, egy falat vaníliapudingot, vagy elbujok elöle ha eszem valamit vagy beletörödök hogy meg kell vele kostoltatnom. Nálatok nem volt még ilyen ?

Megtaláltuk a lábainkat, azóta egyfolytában azzal játszik,, meg gyüri a szájába öket.

Szóval mozgalmas napjaink vannak, mintha a 6. hónap betöltése valami büvös fordulópont lenne.
Tegnap megkaptuk a 2. adag Neisvacot, úgyhogy 15 hónapos koráig nem bántja a dokinéni többet. Szegény úgy sírt. Én meg már kivagyok a 2 hete tartó éjszakai 8-10szeri kelésektöl.

Mikorra lesz kint az egész fog, mert még csak a hegyei vannak kint ?

Rohanok kiteregetni, amíg alszik a szentem, puszi mindenkinek és remélem tudok még ma jönni, addigra vissza is olvasok.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok! Kép

Én is úgy jártam,mint Szilvus, net nyet. Bejelentettük hibára, és ma reggelre müxik. Valami a központnál volt gond, nem itthon. Nálunk az ADSL-el most volt először baj. (Remélem utoljára is)

Rita!
A jövő héttel kapcsolatban. Nekem szerintem mindig jó. Hol találkozzunk? Itt is őszi szünetje lesz a nagyoknak, úgy,hogy én nehezebben mozdulok(mert Ők már nem mindig akarnak velem jönni) Talán a kedd vagy csüt lenne a legjobb, de beszéljünk, ha már lenn vagytok Keszthelyen,és tudod Te is a programotokat. A Mariann féle táblázatban van a telószámom, látom ott a Tied is. Keressük egymást!

Karmen!
A sapit én vettem Rékacsnak, nekem is tetszik, és nagyon jó bundás belülről is finom puha pamutos bundával.

Én is kíváncsi vagyok a jövő évi családtámogatásra, bár sok jót nem várok tőle. A GYED maximum már 4 éve nem emelkedett,ha jól tudom. Milyen jó,hogy míg dolgozunk egy halom pénzt befizetünk mindenre, aztán amikor kapni kellene....

Becenevek: Rékacs, Rekesz, Brekesz, Bréka, Nokedli, Pukimanó,Mazsola, Anyaszeme, stb. Szegény, nem csodálnám,ha nem hallgatna a nevére.
Tényleg a Ti babátok hallgat már a nevére? Én nem igazán tudom, mertha szólok, rögtön odafigyel. Megpróbáltam, odanéz,ha Rékát mondok( De akkor is, ha Jenőt Kép )

Humi!
Nagyon jól néz ki Krizsó az önálló evés után. Biztos gonosz anya vagyok, de én nem engedem még egyedül enni Rékát. Igaz,ha izlik Neki a kajcsi, nem is kapadozik semmiért, csak tátog(és morog a falat után,ha nem jön elég gyorsan a következő)

Mely!
Hát elboldogulok a 3 gyerekkel. Amig az embernek csak egy van,akkor is kitölti a napját, aztán ha kettő van,azon gondolkozik, mit is csinált amikor csak egy pici volt. Én különben is könnyen vagyok 10 és 8 évesek a nagyok. Ők már inkább segítségek. A nagylányomra simán rá lehet bízni Rékát, úgy bánik vele,mint egy kis anyuka. Tisztába teszi, eteti, játszik vele,stb. Egyedül a tanulás miatt kell rugdosni Őket, meg néha kikérdezni. Bár szerencsére ebben is nagyon önállóak. Ja, meg az egymással való civakodásokat kell lerendezni elég gyakran.
Jó szórakozást estére!!!!!

Olvastam a szüléstörténedet. Ügyes voltál,hogy első babát, ráadásul ilyen nagy babát, ilyen ügyin megszültél símán. Szerintem is így volt jobb. Szerencsére a csontocskája is hamar meggyógyult, bár itt tényleg talán valamit elrontott az orvos.
Ja, és szüléssel álmodtam már 2 napja.
Én is nagyon gyorsan, szinte semmi fájdalommal és szintén gátvédelemmel szültem.Az első mindha valamit éreznék-től 1 óra múlva már megfürdetve,felöltöztetve a kezemben volt Réka. Szerencsére már benn voltam a kórházban,mert lejárt az időm, különben biztos nem értem volna be. Nagyon szép élmény volt. (Az első babám 24 órai vajúdás után lett meg, úgyhogy ez is változik gyerekenként, a második már 4 óra alatt)

Tünde!
Gratulálok a 8 hónaposnak! Megvan a kismama, eddig nem vettelek észre benneteket, mindjárt átlapozom, és elolvasom.
Soha nem hallottam,hogy büszke az egres. Piszkének már hallottam.

Szilvus!
Ma tesztelem a céklát ismét, becserélem a májat pipihúsra+ egy kis alma. Hátha...

Ma este Apával,meg a barátnőm a férjével kiruccanást tervezünk, egy kis beszélgetés, vacsi egy jó étteremben. Persze ilyenkor szokott közbeszólni Réka. A múltkor is megbeszéltük, indultunk volna, és eddig életében először Réka 11-ig nem aludt el. Amikor eldöntöttük,hogy minden lefújva, késő van már, rá 2 percre édesen aludt. Remélem ma nem teszi ezt velünk. Ti még nem voltatok így?

Na megyek, nagyon hosszú lettem.

Kitty
kitty123

Hali!

Most nincs időm visszaolvasni, csak hellyel-közzel beleolvastam, de ígérem, pótolom!

Szóval TALI: jó-jó-jó. Megyünk, végre. A jövő héten bármelyik nap jó, legalábbi smost úgy néz ki.

Most jöttünk a doktor nénitől. Levi 7020 gr. és 65 cm. Nem nőtt már 5 hete. Lehetséges ez? Viszont örültem, hogy legalább már 7 kg. Ez a gyerkőc csak a pocakomban volt hajlandó hízni. Ahhoz képest, hogy 3820 gr-al született, az elején csak 400-500 gr-okat hízott havonta, már ez is egész jó. Most sem többet. Viszont állandóan izeg-mozog, úgyhogy rengeteg energiára van szüksége. Már most gondolkozhatok, hogy milyen sportra írassam be, hogy lekösse az energiáit. Öttusa?

Leggyakoribb becenevek: Levibaba, Levimanó, Tündérbogár, Kistündér, Mazsi, Kismazsi, Manó/cska.

A talin majd bővebben a dokiról, kórházról, szülésről.

Na pussz, robogok tovább. Moncsi
monyó

Erika, úgy látom, Daninál is gondok vannak a kakival. Hát kicsi fiam az éjjel alaposan megszenvedett érte. Még ilyet soha nem láttam. Teljesen kétségbe voltam esve, azt sem tudtam, mit kezdjek szegénnyel, annyira kínlódott. Segíts nekem, miket lehet neki adni? Szilvát ma kipróbáltam, de mivel még soha nem kapott, csak pár kanálnyit mertem adni neki. Remélem, nem fog fájni tőle a hasa. Más gyümi, zöldség? Esküszöm már frászom van a szilárd ételek bevezetésétől, mert alíg kap még valamit, de már gondok vannak.

Megyek én is, ebéd még sehol.

puszika

Erika
pera

Sziasztok,

Ebéd előtti bejelentkezés. ma Popey-ebéd lesz, a múltkor nem rajongott érte Kisfiam, ma újból megpróbálkozunk. Én spec. útálom a spenótot, de ennie kell(ene) sok benne a vitamin. Pl. a vas. Ha nem eszi, nekünk is marad a ló, majd osztozunk Krizsóval.

Timi
Gratula ennek az ügyes Benyónak a mászás-próbálgatáshoz és üdv. a krokodilok csapatában is.Kép Peti ma kapta az első Neisvac-ot, picit pityergett, de miután garázdálkodhatott a doktornéni asztalán, már vigyorgott 1000-elKép

Tündi, Karmen
Boldog hófordulót a csemetéknekKép Asszem jövő tavasszal majd tarthatnánk egy NAAGY közös egyéves szülinapot az összes babánakKép Ki vállalja be?Kép Max. megyünk a "mekdonácba" garázdálkodniKép

Zsuzska
Iga, a BEBA-t valóban nagyon nehéz homogén eleggyé keverni...Kép A kanállal szoktam szétnyomkodni a göböket. Ám Petike nagyon szereti, főleg ez a Bifiduszos izlik neki.

Tegnap voltam picibabázniKép Olyan furi volt az 5 hetes apró Danimanót a kezemben tartani és dajkálniKép Annyira nagyon icipici volt, persze csak Peti jelenlegi méreteihez képest, amúgy szép hosszú baba. Pont akkora, mint Peti volt 5 hetesen, 4 kilóKép

És, hogy mennyire egy csoda a női test, ha anyatigris: este fürdés után fehér cseppecskék voltak a melleimen... Gondoltam a tusfürdő ottmaradt.Hát nem. Hozzáértem és mindkettőből tejecske csepegett! Megnéztem a cicifixem is tejes lett. Nagyon érdekes, mert már 3 hónapja nem szoptatok. Pusztán a picibaba látványa és közelsége váltotta ki! Mennyiség nem volt, igy ma reggel nem tudtam felkinálni Petinek. (Lehet jobban jártam, tuti leharapta volna tőből az amúgy sem túl nagy alkalmatosságomatKép ).

Na léptem etetni. Jaja, még valami: Fiam féltékeny! Játszott a szönyegen a 1,5 éves Nagyfiúval, nevetgéltek, stb. Amint a kezembe vettem a kisbabát odamászott a lábaimhoz és elkezdett "halacskázni" és sirni, ez azt jelenti, vegyem fel. Érdekes, azt gondoltam az ilyenfajta féltékenység később jelentkezik, úgy 1 éves kor körül.

Pusz,

Szilvusék
szilvus

Era!

Nekem egy szekrekedes elleni listam van, ami igy szol:
Gyumolcsok: meggy, oszibarack, korte, szolo leve, mandarin, narancs (erosebben hajt a sargabarack es a szilva)
Zoldsegek: spenot, soska, salata, paradicsom, borso, zoldbab, brokkoli, kelbimbo, tök, cukkini
(ha krumplit adsz hozza, csak 1/3 resz legyen, kulonben fog a krumpli miatt)

Amirol nincs listam, de tudom, hogy fog: banan, alma, krumpli, rizs (az tévhit, hogy az alma ha kell fog, ha kell székletet lazít)

A védőnőnk azt mondta hajt a jól megcukrozott kamillatea is (50 ml teához 1 kávéskanál cukor), de ezt én nem próbáltam.

Remélem segítettem

Erika
goczane

Sziasztok!

Era!
Szerintem nagyon jó a sütőök is e célra. Ha nem is hajt, de ha ezt adom Rékának, mindennél puhább a kaka másnap. Ő is székrekedésesen kezdte,amikor elkezdtem etetni, neki semmi sem volt jó,ami hajt.Aztán szerintem hozzászokott a szervezete a más kajához, és ha néha bogyós is,de van kaka. A sütőtök és a paradicsom után,meg főleg.

Szilvus!
Nem jött be a tipped. A céklát úúúútálja,de nagyon. Most almával és csirkehússal kapta(volna), a 2. kanálnál már öklendezett, utána meg szájzár.
Vettem elő Mildi vegyeszöldség pulykahússal és paradicsommal címűt, ez meg már kissé darabos volt, úgy,hogy ismét öklendezett a kiscsaj. Leturmixoltam és az egész üveget benyeste. Lehet,hogy jövő ilyenkor a rántottcsirkét fogom turmixolni?

Pussz

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Era!
Szerintem nagyon jó a sütőök is e célra. Ha nem is hajt, de ha ezt adom Rékának, mindennél puhább a kaka másnap. Ő is székrekedésesen kezdte,amikor elkezdtem etetni, neki semmi sem volt jó,ami hajt.Aztán szerintem hozzászokott a szervezete a más kajához, és ha néha bogyós is,de van kaka. A sütőtök és a paradicsom után,meg főleg.

Szilvus!
Nem jött be a tipped. A céklát úúúútálja,de nagyon. Most almával és csirkehússal kapta(volna), a 2. kanálnál már öklendezett, utána meg szájzár.
Vettem elő Mildi vegyeszöldség pulykahússal és paradicsommal címűt, ez meg már kissé darabos volt, úgy,hogy ismét öklendezett a kiscsaj. Leturmixoltam és az egész üveget benyeste. Lehet,hogy jövő ilyenkor a rántottcsirkét fogom turmixolni?

Pussz

Kitty
kitty123

Bocsi, a 2x-ért!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Sok az írás, kevés az idő, előbb irogatok.

Erika, pont jókor írtad a listát, mert nálunk tegnapig gondok voltak. Kapott a leányzó meggyet, szilvát, szőlőt, mandarint, sütőtököt, paradicsomlevet és ennek köszönhetően Apát este megjutalmazta a kádban. Ma reggel meg minden jött simán.
Én a szőlőt foghagymapréssel nyomom szét, így a magja és a héja nem kerül a lébe. Imádja!

Sajna fotót nem tudok feltenni a fiókban játszó Kincsőről, mert nem találom a kábelt a géphez.
A szájpenész javulóban van, lassan 2 hete kinlódunk vele. Költözés alatt nem nagyon tudtam foglalkozni vele.

Becenevek: Bestia, Boszorkány, Prüntyi, Pincsi, Kisbüdös egyenlőre ezek jutnak eszembe.

Nálunk mostanában a kedvenc játék a szöszök felszedegetése. Sajna a költözés és a rumli miatt van belőlük bőven. Ha nagyon csendben van, akkor tudom, hogy talált valamit. órákig el tud játszani néhány szösszel. Tesóm volt ilyen.

Nem tudom, hogy a szájpenész miatt-e, de a popsiján piros pöttyök jelentek meg néhány napja. Vagy talán a pampers pelut nem bírja? Ötletem sincs.

Kincső még túl lusta a mászáshoz. Nehéz neki a feneke. forgolódva eljut mindenhoha, a pocakján forgolódik, ha ücsörög, akkor is elvánszorog a játékaiért, de mászni még nem tud. Viszont kapaszkodva megpróbál ácsorogni.

Kicsit olvasgatok, aztán irány a háztartás.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Edina,

igen-igen, a szájpenész kísérö tünete a popsi, felejtsd el a mindenféle popsikrémet, bórvizes krémet használj csak és minden tisztába tevéskor kamillával mosd le a fenekét, ne használj popsitörlökendöt se ! Nekünk is ugyanez volt szeptemberben, de szerencsére hamar elmúlt (szájába: minden evés után pár csepp citrommal áttörölni a száját, fültisztító pálcikával, és utána Nistatin ecsetelövel, a popsit pedig az elöbb leírtak szerint. Kb 4-5 nap alatt rendbejöttünk.

Mai ebéd sóska-pipi-krumpli. Kíváncsi leszek. Most ugyanis alszik.

Lépek ebédelni,

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Na, igen, Szilvus, azt kifelejtettem a listából, hogy kb 2 hétig tartott, hogy egy doboz ARes elfogyjon, a keverési nehézség csak hagyján, de végigüvöltötte azt a 2 hetet Kép Bifiduszosat nem adok neki, mert egy kör e-mailben olvastam, hogy függőséget okoz a bifidusz /kutatási eredmények alapján.../ és igen komoly elvonási tüneteket tud produkálni... mint a drog... KépKép

Tegnap du, meg este produkált ismét a fiam...
Du: lent a Dédinél elkezdett pakolászni, így ráhúzott a kezére egy nehezebb dobozt. A Dédi nem bírta megnyugtatni, mert még talán jobban sírt, mint a Petya. Így mentem mindkettőjüket vígasztalni...
Este: felkapaszkodott a nadrágomban, de vhogy kicsúszott a kezéből és estében beverte a fejét a hangfalba, majd a gépbe és végül a földbe, úgyhogy sírtunk egy sort... :°(
De nem adta fel, beraktam az ágyikójába, ott is próbálkozott, de amint megláttam, már ott is voltam mellette, úgyhogy nem tudta beverni komolyabban a buksiját...
Most megint Dédizik... megyek is, kihasználom az időt és alkotok egy kicsit...

Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok!

Zsuzska!
Azert valtottatok Chamomillara, mert a Dentinox nem hasznalt? Ez gel vagy ecsetelo? S recept nelkul kaphato a gyogyszertarban? Egyebkent a foguk csak addig faj, amig attori az inyt, vagy meg kell varni, mig teljesen kino?

Tunde!
Nekem a Garmastan nem nagyon segitett meg az elejen, probald meg a Neogranormont a cicidre. ... nekem bejott, es nagyon gyorsan begyogyult, csak ezt szopi elott le kell mosni.
Ja, es gratula Tomikanak a 8 honapjahoz.

Karmen!
Orsinak is gratula a 9 honaphoz.

Kismaszat!
Picur elott sem lehet enni semmit sem, mert kinezi a szankbol es csorog a nyala. ...mint egy kiskutya. En meg persze mindig megsajnalom, es adok neki 1-2 kostolot a kanal hegyevel vagy elbujva eszek. Ha majd szaladgalni fog, akkor mar nem lehet elole elbujva enni, legalabb majd lefogyok par kilot, ugyis ramfer.

Apropo: Sikerult visszanyernetek mar a szules elotti alakotokat?

Kitty!
Az en lanyom is mindig ezt csinalja velem, ha veletlenul elakarok menni valahova. Nalunk az elalvas nagyon nehezen megy, kiveve, ha mar annyira elfaradt, hogy a cicin alszik el. Szoval nagynehezen sikerul elaltatni, es tuti, mikor kilepek az ajton, felebred, mintha erezne, hogy elmegyek.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Timi, köszi! Nekünk borax glicerinnel kell a száját törölgetni. Megyek a gyógyszertárba azért a kenőcsért, gondolom, ott adnak. De ha már látja, hogy készülődök, akkor hirtelen szájzára lesz és úgy próbál meg sírni.

Sly, alak: ne viccelj!

Megyek teregetni, hogy ebben a szép időben le tudjunk menni sétálni a gyerekmentes, kihalt lakótelepre.Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Edina,

a borax glicerin tulképpen ugyanaz, a Nistatin hatóanyaga is borax glicerin. A citrom csak tisztításra kellett. Láttad volna milyen képet vágott hozzá Kép

Lehet hogy adnak a gyógyszertárban bórvizes krémet, de ha fel tudod íratni, olcsóbb.

Puszi

Timi
kismaszat

Lányok, köszi a segítséget!! Remélem soha többet nem lesz ilyen gondunk, mert ez rémes. Szegény ma már 5x megkínlódott egy-egy kőkemény kakiért. Nem is kapott tejcsin kívül semmit, csak pár kanálnyi szilvát. Holnaptól pedig jöhet a sütőtök és társai.
Ed, a foghagymaprés nagyon jó ötlet. Így csak nem olyan macerás.

Napocskamanó, a Chamomilla homeopátiás készítmény és gyógyszertárban vény nélkül kapható. Érdemes kipróbálni, nálunk a nagyobbik lányomnál bevált, levinél még nem próbáltam. Különben a fogzás addig fáj, amíg a fogacska át nem töri az ínyt. Nem lehet kellemse, szerintem mi még ennyire sem bírnánk elviselni.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Most csak gyorsan felteszem a beceneves táblicskut, amit eddig összedobtam. Elég bizarrrrr lett. Kép
Majd még jövök, csak felébredt Krizsó.

Kép

Pusza, Humi
humi

Szia Humi!

Mi sajnos kimaradtuk.Kép

Elküldve 2004 Október 26 kedd - 14h 53:

--------------------------------------------------------------------------------
Dani beceneve nálam: Kattogi. AngelCare után szabadon.... Kép

Erika
goczane

Jujj, Én is elfelejtettem leírni, hogy Petyát miként szoktuk becézni...
Nekem Manó (puki, kaki, böfi, mikor mi, meg evések után Maszatpeti... Nálunk nincs különleges becenév. Főleg, hogy Apa a Peti-re szeretné rászoktatni...

Sly, a chamomilla homeo-bogyó. Igen, sajna Petyánál nem vált be a Dentinox... gondolom, mert lenyalta mindíg.
A Chamomillán kívül használok még egy gélt (mundisal - németből hozattam egy barátnőmmel), ennél is nyújtja a nyelvét, hogy arra kenjem, de mindíg csalódnia kell, mert ennek vhogy "csípősebb" az íze... na ez olyan gél, amit nem kenhetek a chamomillával együtt, mert mentolos...

Megyek teregetni...

Zsuzska
bzsuzska

Ed!
Nem vicceltem, csak kivancsi voltam. Az unokanoverem baratnoje kb. 2 hettel elottem szult es allitolag mara mar szinte teljesen visszanyerte az alakjat. A mazlista! Allitolag, akik szoptatnak, azoknak konnyebb visszafogyni. Hat en orulok, ha nem hizok. ...pedig meg en is szoptatok.
Nem akartam, hogy barkinek is rossz erzese legyen ezzel kapcsolatban. Bocsi!

Erika, Zsuzska!
Koszi a valaszokat. Azt hiszem, a Chamomilla-t mi is kiprobaljuk.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sly! le tudtad tölteni a recepteket? bocs hogy nem mailben ment

Humi! mi még szoktuk mondani hogy cica, meg csibész.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Igen, sikerult letolteni a receptet. Koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

KarmenKép
Én letöltöttem a recepteket. Első blikkrew nem ugyanaz a kettő, de nem néztem át, csak külalakra.

SlyKép
Alak ügyileg ugyan rámjön már némelyik nadrágom, de nem az igazi. A korábban hordott blúzok és testhezálló, szűkebb felsők felejtősek. Igaz, nem is tettem még semmit azügyben, hogy visszaalakuljak. Barátnőmöm már közvetlenül a szülés után sem látsztott semmi. Ő amúgy is vékony alkat. Én meg nem. Mindenki más, ez meg végképp nem verenyfutás, mint ahogy sokminden más sem.

ÁgiKép, HumiKép
Köszi az ötletet meg táblázatot. Jópofa dolog.

HumiKép
Tali ügyileg szerintem javasolj te valami időpontot, ha már hozzátok megyünk. Nekem egyenlőre minden nap jó. Eddig csak egy programunk van jövő hétre. Az etetőszék vásárlás. A Kismama szerkesztői is tudták ezt, pont most jelent meg egy összeállítás etetőszékekről.

ErikaKép
Ez a kaki dolog nem hangzik jól. Levi hányszor szopikázik még naponta? Vagy mindegy a szopik száma, kaka akkor is keményedik?

SzilvusKép
Jövő évi nagy szülinap jó ötlet. Én akár be is vállalom, ha eljöttök ide vidékre. Hely van bőven.

No, mamegpróbálkozom a korai lefekvéssel.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap éjjel 23: 40-kor arra lettem figyelmes a számítógép előtt ülve, hogy hullámzik a föld alattam! Földrengés volt! Iszonyú érzés volt átélni! A számítógép képernyője annyira ingadozott, azt hittem, leesik. Rohantam be Edinához, gyorsan kirántottam az ágyból, aztán hármasban bebújtunk az ajtófélfa alá.Borzasztó érzés volt átélni azt a kiszolgáltatottságot, a tehetetlenséget. Kb 45 mp-ig tartott, és 6 fokos volt. Na, nem kívánom senkinek, hogy átélje. Persze alig mertünk elaludni utána.

Hogy oldódjon a feszültség bennünk, elmentünk a Republik koncertre. Tele volt a főtér, a zenekar majdnem 2 és fél órát játszott, naaaagyon jól esett végre kikapcsolódni, na meg szép élmény volt őket élőben látni. Csak Edina nem díjazta a bulis ötletet, amint elmentünk, esti koncerttel örvendeztette meg anyukámat.Aztán végül mégis hagyta magát elaltatni.

NA, jó éjt nektek!

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok, egy jóestét bejelentkezésre.

Kérdések halmaza:
- a fogzásra való gél csak akkor kell, ha fáj a babának az előretörő fog, vagy esetleg érdemes akkor is használni, ha nem fáj neki? Ugyanez igaz a homeókra is? Vagy ezek a szerek csupáncsak a fájdalmat enyhitik?
- Zsuzska, a bifiduszost csak körimélben olvastad vagy valami komolyabb fórumon is? Érdekelne, szivesen utánanéznék van-e valóségalapja. A kör-emil számomra több, mint hiteltelen.

Era
Szilvát adtam Petinek, de nem önmagában, mindig valami "fogósabb" cucchoz (pl. banán) keverve. Székletproblémánk még nem volt szerencsére, de nekünk is a cukros kamillateát javasolta a védőnéni. Szegény LevibabaKép Jaja, a HIPP-es ananászlevet tartalmazó bébiital is lazitó hatású volt. Hogy anyós vegetáját ne is emlitsem, ugyebárKép Ez utóbbit kéretik nem kipróbálni!Kép

Ed
Hogy ez nem jutott eszembe! Hát persze, a fokhagymaprésKép Holnaptól használom, feleannyi pepecs és trutyi.
Azért megnézném a fiókban játszó Kincsit, pliiz, próbáld meg lefozótniKép

Kitty
Szombat estére tervezzük az első olyan kimenőt, hogy Petifürdetés-etetés-lefektetés után ,meglógunk 1 kicsit Apával. Anyu jön át ügyeletet tartani. Kicsit tartok tőle, hogy meghiúsul a program, de nembaj, meg kell próbálni. Majd beszámolokKép

Mariann
Okés! Nem laksz messze, csodaszép a hely, nanáhogy kikirándulunk. Hamar itt a köv. tavaszKép
Korai lefekvés?Kép Neked vagy NádjánakKép ?

Vannak muffinreceptjeim és adventi sütikék. Mehet mindenkinek emilen?

Sly
Alak: szerencsésnek vallom magam, a kórházból már a régi gatyámban jöttem ki. Az utolsó felesleges gramm és centiméter 2 héttel a szülés után tűnt el végleg. Egy percig sem fogyóztam, ellenkezőleg. Sajna ebből (is) kifolyólag a tejnek hamar hűlt helye lett. Ebben nem vallom magam szerencsésnek.

Na megyek, ki kell sikálnom a kádat, abban etettem a teknőst és dzsuvás lettKép

Ébredésmentes éjszakát a Babóknak, jó pihenést a Mamáknak, Mariann, ugye már alszol!Kép

Szilvusék
szilvus

Mely, nálatok is lehetett érezni??? Ma egész nap mondták a Hiradókban, hogy Bukarestben és környékén rengett a föld és nagyon megijedtek az emberek. Nem lett kár a házatokban? nem rongálódott meg semmi? Edina hogy viselte?

Sz.
szilvus

Sziasztok!

Sly, nincs senkinek rossz érzése, ne aggódj. Csak jót nevettem a kérdésen, mert eszembe jutott az a zsák tavalyi ruha a szekrény aljában. Költözés előtt meg végignéztem a fotóalbumokat és csak csodálkozom az akkori alakomon. Pedig azt hittem akkor, hogy kövér vagyok.

Ma voltunk a lakótelepen sétálni, nem is olyan kihalt. Úgylátszik hétköznap van itt élet a játszótereken.

Nekünk is jó a jövő hét, mert nem utazunk a horvátokhoz. Vihart, esőt mondanak, nem merünk így elindulni.Kép

Mely, nem semmi, mi történik arrafelé. Asszem nálatok is vacak idő lesz.Kép

Timi, remélem hamarosan elmúlik. Sajna egyre csúnyább foltok jelennek meg az oldalán ott, ahol a pelust összeragasztjuk. Szerintem holnap veszek liberot. A popójával nincs gond, csak kövér.Kép

Erika, ugye milyen jó a lustaság? Nekem nem volt kedvem egyenként magozni a szőlőt, a gyümölcscentrifuga nagy, kellett valami egyszerű és gyors megoldás.

Kitty, Kincső már hallgat a nevére, bár néha alkalmi süket.Kép Ha kérdezem tőle, hogy hol van Apa, akkor keresi. Ha meglátja, akkor huncutul mosolyog.

Mariann, alszol már?

Lassan én is elvonulok.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus, a fotó megvan, csak a kábel hiányik. Jó hogy írtad, mert ha Apa kikászálódik a fürdőszobából, akkor megkérem, hogy csinálja meg.

Edina
Kép
Kép
ed26

Hehe, Ed, mi lettünk az ügyeletes baglyok Mariann tuti alszikKép Jöhet a kép, ha Apátok nem lubickol sokáigKép
Más anyukától is hallottam, hogy a baba popsija nem birta a Pamperst.

Kitty
Peti is hallgat a "Peti"-re, "Petike"-re, régebben próbáltuk a Bélát, Gézát, F@szikám-at, akkor azokra is reagált, ma már nemKép Szerintem a hangsúlyra figyelt oda. Ha azt mondjuk neki, "Petike nézz ide" akkor azonnal odakapja a fejét. A "Hol van a..." kérdés még hidegen hagyja, de asszem a lámpa lesz az első, amit mejd megkeres, ha felkapcsolom, azonnal felnéz és hosszú percekig lesi. De utána már nem érdekli.

Szilvus
szilvus

Szilvus,
Apa még mindig szépítkezik (hajvágás, szakálvágás). Vajon mit akar???
Jó hogy írtad a pamperst, holnap veszek megint liberot. Pedig jó lett volna a dobozos játék.

Képzeljétek, megkaptuk a tekit. Bocsánatot kértek, hogy nem jutott el az előző, amit kiküldtek.

No itt van apa, megkérem, hogy csinálja meg a gépet.

Edina
Kép
Kép
ed26

Megtaláltuk a kábelt, itt vannak a fotók:

Kincső a fiókban kapott helyett a dobozok között:
Kép

A kiságyban:
Kép

Megyünk aludni, jó éjt!

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus!

Az adventis sutirecepteket a napocskamano@freemail.hu-ra kuldd el legyszi`. Koszi.

Mely!
Meg jo, hogy nem tortent bajotok. Edina hogy viselte, hogy kirangattad az agyabol? Volt nagy siras-rivas? Vigyazzatok magatokra!

Most mar megyek en is lefekszem, talan tudok 2 orat aludni, mig Picur ismet felkel. Nemreg aludt el megint, 2 es fel orat kukorekolt, majd kuzdott az alvas ellen.

Jo ejt mindenkinek!
Sly

Kép
Kép
napocskamano

Edina!
Most latom a kepet Kincsorol. Nagyon edes ahogy csucsul a fiokban! :-)

Mostmar tenyleg lefekszem.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Bezzeg ha 1 évben egyszer 10-kor elhúzok aludni, beindul az éjszakai életKépKép
Nádja sem kelt hajnali 4-felé, hogy egyen, hanem csak 1/4 7-kor. Igaz a 4 azért jobb, mert akkor közös alvás van még 8-9 ig. Bár így is elég kipihent vagyok. Már hajat is mostam. Tegnap este volt egy kis hullámvölgyem apa miatt, de mára már sz@rok rá. Kialudtam azt is.

SzilvusKép
Persze tavasz előtt is jöhettek, én örülnék neki. Én ma este készülök elmenni, igaz én már 3-4-szer elmentem este itthonról korábban is. Millenárisban Bohémia fesztivál van, és este lesz valami, idézem: "sanzonba forduló, mélyen átélt, a jazz és a folklór elemeivel tarkított „prágai kávéház-zenéje”". Ez pont nekem való. Receptek jöhetnek!

EdKép
Tök jó, hogy nektek is kiküldték végül a tekit. Én már beküldtem az új akcióban járó könyvre és esőkabátra a figurákat. Még kettőt begyüjtök és megy az ágyneműjért is. Kátom, ismerkedtek az új környékkel. Kincső nagyon édes, ahogy a fiókban ücsörög.

MelyKép
Ez a földrengés dolog nem hangzik túl jól. Szerencsére az ijedségen kívül nem lett semmi bajotok!

No, dolgozom egy kicsit, míg leányzó békésen játszik magában.

Mariann
tmarianna

Sziasztok! Kép

A tegnap esti kiruccanás jól sikerült, Réka elengedett bennünket.1/4 1-kor értünk haza, akkor ébredt meg a mászkálásra, villanykapcsolásra. Szopizott gyorsan egy kis Bacardi koktélos tejcit, és aludt reggelig. Csak azt az egyet ittam, ugye nem ártott Neki?

Mely!
Örülök, hogy Te is jól érezted magad a koncerten. A földrengéstől én biztos besz@rtam volna. És nagyon erős is volt.

Szilvus!
Én is kérném a sütirecipiket!

Ed!
Jó kis helye volt Kincsőnek a fiókban. Látszik,hogy élvezte.
A Sensitive Pamperst nem próbáltad? A barátnőm kisfia sem bírta a símát, a sensitive bevállt nekik.

Sly!
Alak ügyileg még én sem vagyok a régi, kb. 3 kiló plusz van rajtam.Szerintem nemsokára az is lemegy. Az elmúlt 2 hétben megszabadultam 3 kilótól. Nem volt étvágyam.(Modjuk mostanra sajna ismét csábítanak a csokik)
Én eddig mindig visszanyertem a szülések előtti súlyomat(na,jó van 2 kiló plusz lánykorom óta). Nálunk minden gyerek után Apucin marad 5 kiló. Kép

Most lépek,ki kell rohannom a piacra koszorúkért meg mécsesekért. Ja, és a hétvégi bevásárlás. Azért nem szeretem a hosszú hétvégéket,mert olyan nehéz kitalálni,mi legyen a kaja. Ti mindig tudjátok? Most is, 3 ebéd, 3 vacsora. Megfőzni megfőzöm, de kitalálni utálom.

Puszika

Kitty
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?