Sziasztok!
Ez itt a házi szaloncukor receptje. Egy weboldalról másoltam ki, erről:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007 ... zilag.html
Nézzetek szét rajta, nagyon sok jó receptet lehet még itt találni!
Szaloncukor házilag
Hozzávalók: fél kg cukor, 1,5 dl víz, 10 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os), 5 dkg vaj, 10 dkg nagyon apróra vágott mazsola, 20 dkg darált dió, 10 dkg darált keksz, 1 narancs héja
1. A cukrot forraljuk a vízzel kb. 10 percig. Akkor jó ha kicsepegtetve már nem terül el. Hűtsük kicsit meg, ekkor kezd kifehéredni, időnként keverjünk rajta egyet. Mikor más jó sűrű, keverjük hozzá a csokit és a vajat.
2. Hagyjuk száradni (én másnapig hagytam), öntsük hozzá a diót, a mazsolát, a kekszet, a narancshéjat és gyúrjuk össze. A kókuszgolyónál keményebb massza legyen
3. Formázzunk szaloncukrokat, majd kakaóba hempergessük meg őket és csomagoljuk be szép papírba.
Marcipános szaloncukor
Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
3. Formázzunk szaloncukrokat
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk