Sziasztok!
Jaspis, sajnálom a lázasodást, nagyon aranyos a fotó. Mekkora nagy fiad van!
Az oldal jópofa, én is reklámozom majd a kismama ismerőseim között. Egyébként a feketéről annyit, hogy én bevásároltam egy teljes AC/DC kollekciót Boginak, minden darabja sötétszürke, de imádom rajta és mindenkinek tetszett, aki látta rajta.
Jó hallani, hogy zökkenőmentes a beszoktatás, drukkolok, hogy így is maradjon. Mi most néztünk meg egy magánbölcsit. Szép, kedvesek, de elég drága és közlekedés szempontjából nagyon rossz helyen van. Szóval nagyon várom, mi lesz Anyu nyugdíjkérelmével. Olyan picike lesz még Bogi! Másfél évesen, mire felvesznek minket az állami bölcsibe már OK, de 1 évesen bölcsi? Hát, nem tudom. Egyébként gratula, jól viseled. Én tuti, hogy végigbőgöm majd az első heteket...
Zizi, volt jó időnk és esős, csúnya nap is (pl, amikor hazajöttünk), de összességében nem volt rossz az idő. Kellemes meleg volt, egy-egy esős nappal. Persze, nem az a tuti strandidő, de most nem bántuk, Bogival még úgysem lehetett rendesen strandolni.
Fló alvásproblémát sajnálom. Nálunk Bogi nagyon könnyen elalszik este, nappal meg, ha nem akar elaludni, beteszem a kiságyába és kijövök a szobájából. Egy ideig játszik vagy nyavajog, aztán hirtelen álomrohamot szokott kapni. Vicces pózokban tud elaludni.
És nagy gratula a járáshoz!
Kriszta, Balaton-betegség? Hát, úgy látszik mi is elkaptuk. A párom akkor volt lázas, amikor hazajöttünk, még mindig köhög időnként, én meg enyhe tünetekkel bírtam múlt hétig, akkor begyulladt a mandulám. Még mindig nem lábaltam ki teljesen belőle, de már sokkal jobb. Sajnálom a hisztiket, drukkolok, hogy javuljon a helyzet. Bogi nagyon nagylányos már! Szépséges!
Zita, boldog szülinapot utólag is! Jaj, szegény Julcsi keze! Örülök, hogy nem lett komolyabb baj.
Millye, boldog szülinapot a nagylányodnak! Nagyon szépek a torták. Nem semmi, hogy a bonbont és a cukorkát is megcsináltad. Mennyi idő egy ilyen csoda elkészítése? Én imádok cukrászkodni, de most annyira sajnálom rá az időt! A bonbonos egyszerűen csodálatos. Persze a másik is gyönyörű, de én jobban vonzódom a bonbonos dobozokhoz...
Első nagy buli? Nem irigyellek. Időnként belegondolok, hogy fogom majd viselni, ha nagyobb lesz és egyedül akar majd elmenni ide-oda. Hát, nehéz lesz majd nem hisztianyuvá változni. A párom szerint el kell menni vele bulizni...
Vízóra torta? Az szép! Majd mindenképp tegyél fel képet róla, jó? Át tudnád küldeni nekem is a marcipán receptedet? Priviben megküldöm az emil címem.
Claire, ennyi gyerkőc mellett még kreatív sütigyártásra is van energiád? Hát, tényleg nem vagy semmi! A kürtőskalácsos megoldás engem nagyon érdekelne!
Caramel, nem tudom, hogy aktuális-e még, de én is nagyon tudom ajánlani a dokimat, Szuromi Andrást. Fiatal doki, a normál rendelést a MOM-ban tartja. Természetes szülés párti, csak akkor vág, ha nincs más megoldás és homeopata. Engem császárra készítettek fel, de hála neki, sikerült természetes úton szülnöm, még gátmetszésem sem volt. Egy fórumos, Csézjang szült nála császárral, akit ismerek, ő a szülést "csodaszép élmény"-nek írta le nekem a szülés után. Nagyon lelkiismeretes, még a vért is ő vette le, nem küldött laborba. Az első jelre, ami bármi gondot jelenthet, azonnal berendelt vizsgálatra és soha nem kellett rá hosszan várni. Aranyos, mindig jókat mulatott rajtam a kérdéslistáimmal. Amíg bent feküdtem, minden nap legalább egyszer megnézett. Ha elkerültük egymást, akkor addig járkált vissza, amíg meg nem talált. Nagyon ajánlom.
Kubu, hogy álltok a cicizéssel? Irtó édesek a képek, főleg a hason alvós. A pozíciót hosszas kísérletezés eredményektént találtátok?
Hasfájás. Nekünk semmi nem működött. Amikor az 5. csodaszert próbáltam és nem működött, sőt, Bogi talán még jobban üvöltött, megkérdezte, meddig akarok még kísérletezni szegényen? Akkor abbahagytam, és nem sokkal később végre hasra tudtuk tenni, a sírás meg elmúlt...
Nagyon szorítok, hogy jól menjen a bölcsi! Majd mesélj!
Bogi múlt hét óta áll. Kapaszkodik mindenbe, az asztalba, a lábamba, kezembe, ágy szélébe, bármibe és már húzza is fel magát, topog, meg röhög. Nagyon édi! Meg persze irtó gyorsan mászik már és az ülés is profin megy már. Esni is megtanult, már ügyesen kézzel tompít, így sokkal ritkábban lesz bőgés a mutatványokból. Élvezi, hogy egyedül fedezheti fel a lakást, a nappaliban már kerülnek egyre feljebb a könyvek, újságok, kábelek.
Szeret kimenni a télikertbe és ott rosszalkodni a függönnyel. Mondjuk, a múltkor a nagy játékban hanyattvágta magát, az üveg meg persze mögötte volt, jól beverte a fejét. Nagyon sírt szegény. De persze minden nap van legalább egy olyan mutatványa, aminek nagy bőgés a vége...
Ma egyébként nagyon nyűgös, persze megértem. Ilyen párás, gusztustalan időben...
Szép, napos, játszóteres időt mindenkinek!
Kati