hozzátáplálás: nos, én 6 hónapos korban kezdtem, mert szerencsére szopis baba. Szinte csak szopis, mert hiába próbálok tápszert adni, nem kell neki, inkább nem eszik... 4 hónapos korától kap milupa pépet - az enyhén vaniliás, szerintem annak az íze hasonlít legjobban az anyatejre (megkóstoltam mindkettőt
), így az tetszik neki, de azt sem viszi túlzásba. Csak cici kell. Szerencsére a vizet elfogadja, így kiszáradni nem fog...
Szóval, a krumplis pép kibukott. Most krumplit kap répával két napja, eddig bejött neki. Szereti az almát a banánt, az almát banánnal, az őszibarackot, a meggybefőtt levét... na jó, abból csak nagyon keveset adtam....
Viszont irigykedve olvasom, hogy reggeli, ebéd, vacsora...
A fiatalúr még mindig igény szerint szopik, amiben többnyire van rendszer, de leginkább felborul. Próbálom mindig ugyanabban az iőben adni a pépet délelőtt és délután, hogy megtanulja, h olyankor eszünk. És olyankor én is eszem, hogy tudja, ez egy családi együttlét. Nálunk azért is fontos a pép, mert abban kapja a vasat és a folsavat Máté
De ezen kívül csak az ébredés utáni és a lefekvés előtti szopi a biztos, meg nagyjából az éjszakai kettő. A többi igazodik a napi hangulatához, de kb. 2 óránként cicire kérecckedik, ez alól csak az kivétel, ha véletlenül alszik 3 órát egyfolytában...
Máté nagyon keveset eszik egyszerre.
Míg a kórházban azon aggódtam, hogy benyomott 80 ml tápszert, nekem meg alig volt tejem, itthon már az elején kevesebbet kért. Nálunk nem jött be, hogy "a cumiból könnyebb, ezért nem tér vissza a cicihez", az anyatejet is nehezen fogadta el üvegből.
kanál: már 3 hónapos korában el kellett kezdeni asat és folsavat adni neki, és már akkor nagyon ügyes volt. Amikor pedig bekerült az étrendbe a pép, az nagyon tetszett neki. Édesen tátogat, tudja, hogy jön a kanál
Hogy hosszú baba lenne? Nem igazán. Bár a képen tényleg nagynak tűnik, és babából már inkább kisfiúvá lett, utoljára (6 hónaposan) 69 centit mértünk, és szerintem még mndig nincs 7 iló. Nálunk ez a súly dolog még mindig probléma, hétfőn megyünk is újra mérecckedni. Mondjuk, kicsit korán kezdte a mocorgást is, hisz 5 hónaposan már mindét irányba forgott, egy hónapja pedig már kúszik, meg sem áll, bejárja az egész lakást. Ledolgozza, ami eszik
Azért, köszönjük a dícséreteket!
Keresztelő: én 3 hónapos korára kitaláltam, hogy reformátusnak kereszteljük Mátét. Én katolikus vagyok, de Nagyikám családja még református volt, van lelkész is a csaádban, így jött az ötlet. Azonban a keresztanya jelölt (számomra is érthető okokból) visszalépett, az új jelölttel pedig még nem tudtam beszélni. Úgyhogy, ez még tolódik (a ruhát már ki is nőtte a fiam
). Viszont egyetértek veltek, Orsi, ha Ti nem akarjátok, azt fogadja el a család. A babaünnep pedig jópofa dolog. Amikr mi kicsik voltunk, azok, akik nem kereszteltették meg a gyereküket, névadót tartottak. A kersztszülőt pedig névadó szülőnek nevezték.