Beszti, Gumicukor!
Aranyosak vagytok, köszi, hogy felajánlottátok
. Noéminek mindegy mi, csak Barbie-s legyen. Pl. tányér, pohár, evőeszköz (ezt itthon is láttam már), rendes gyerekruha (az ő mérete), amin Barbie van, könyv, színező, hátizsák, baba ruhával, egyszerűen MINDEN. A múltkor láttunk egy felsőt, meg is vettem volna neki, de szólt az eladónő, hogy túl szűk a fejénél a lyuk, biztos nem lesz jó. Nem is lett
, szegénykém nagyon sírt. Csak azt nem értem, akkor minek van kint, ha tudják, hogy úgysem jó.
Kataa!
Jó lesz a kutya-cica páros, köszi.
Én is úgy tudom, hogy magát a kruppot nem lehet elkapni, csak a vírust, ami kihozza. De tényleg nagyon sokféle vírustól előjöhet, viszont kizárólag azoknál, akik hajlamosak rá. Én is nagyon féltem, mert a férjemnak nagyon komoly kruppja volt gyerekkorában, tartottam tőle, hogy a gyerekek esetleg örökölték a hajlamot. Minden köhögésnél féltem, hogy nehogy kórház legyen a vége, de szerencsére megúsztuk.
Lányok, a nevekkel tavaly is volt egy kis kavar, szegény Mikulás, nem tudta, mi van, mikor ilyeneket kellett olvasnia, hogy pl. Panda Ádámja, Kataa Alexe stb. Nem lenne jobb, ha mindenkinek a vezeték- és keresztneve lenne az ajándékokon? Már elég nagyok, tudják a nevüket, de Ádám szerintem nem fogja tudni, hogy róla van szó, ha azt hallja, hogy "Panda Ádámja". De ez csak ötlet, nem muszáj így, maradhat az eredeti verzió is, nem kell bonyolítani.
Kryss!
Legalább még valaki, aki szoptat. Ádám képes olyan hisztit rendezni, ha valami miatt nem akarom megszoptatni, hogy zeng a ház. Úgyhogy egyelőre nem próbálkozom az elválasztással, bízom a statisztikában, miszerint a gyerekek nagy többsége 2-3 éves kora között magától abbahagyja a szopást
. Mondjuk, legalább az éjszakai 1-2 elmaradhatna. Noémi is 2,5 éves koráig 1-2x ébredt éjjel, aztán magától átaludta az éjszakát, remélem, most is így lesz, mert így elég nehéz, hogy reggel korán kelek (1/4 6-kor), és nem is tudok normálisan aludni éjjel.
Beszti!
Az új házzal hogy álltok? Telek, terv stb. megvan már? Esetleg már épül is?
Beszéd
Nekem is nagyon furcsa, hogy Ádám 2-3 hónapja szinte egyáltalán nem beszélt, most meg mindent mond, már mondatokban beszél, és rendesen ragoz is (pl.: Nem anya csinálja meg, én megcsinálom.). Csak a kiejtéssel van egy kis gond, néhány hang nem megy neki tisztán, de az majd kialakul.
Na, mennem kell, mert itt van egy csomó ember, akiket el kell látnom. Betonozzák a házunk födémét
.
Szép napot,
Panda