Sziasztok!
Pénteken délután mentem a diabetológushoz és jó híreim vannak. Csütörtökön volt vérvételem és abból meg tudta állapítani, hogy az utóbbi 2 hét és az utóbbi talán 5 hónap (erre nem emlékszem pontosan) átlageredménye normál értéket mutatott és az éhgyomri vércukor is 4,3 volt. Azt mondta, hogy nem kell aggódnom, valószínűleg a szervezetem nem bírja a nagyfokú terhelést, de az eredményekből látszik, hogy nem is szoktam megterhelni, úgyhogy nem lesz semmi probléma. Viszont most 1 hónapig mérnem kell a cukrom heti 2-3 alkalommal evés előtt és után 2 órával. Szombaton csináltam egy próbát és evés után 2 órával már normál értéket mutatott (4,4), úgyhogy megnyugodtam.
De azért normálisan végigcsinálom ezt a hónapot és ha nem megy 6,7 fölé, akkor azt mondta a doki, hogy semmi teendő nincsen, még diétáznom sem kell.
Ja a diéta megbeszélés vicces volt, mert szinte azt eszem és annyit, amit mondott, hogy diétás
és ami a legdurvább, hogy a vacsi után még lenne egy utóvacsora is, amire mondtam neki, hogy én azt képtelen leszek betartani, mert olyankor már nem eszek (ráadásul ekkor is lehetne gyümit is enni, vagyis csak almát).
Viszont pénteken volt egy negatív élményem is
. Este 7-re mentünk 4D-re a Sote I-gyel szembe (sajnos nem a genesisbe és nem is a praxisba, mert azok nekem nagyon kiesnek az útból). És igazából a Babókával nem volt probléma, mert mocorgott, meg a pofiját is láttuk, hanem a szonográfussal volt bajom. Szombaton végignéztem újra a dvd-t és lemértem, kemény 1,5 percnyi 4d-s felvétel volt csak a 20 percből, a többi 2d volt
és ezért fizettünk ki 10e ft-ot
. Nem tudom, hogy ez hogyan működik, de azt hittem, hogy sokkal több lesz a 4d.... Ráadásul csak úgy benyögte a nő, hogy a lába úgy áll, mint egy farfekvésesnek. Én ehhez sem értek, de még korai, hogy megforduljon, nem? Még csak most vagyok 28 hetes. Aki már szült, légyszi írja meg, hogy mikor körül fordul meg a Babóka? Vagy kezdjek aggódni?
Ja és képzeljétek, azt mondta, hogy KISFIÚ lesz
. Hirtelen hidegzuhanyként ért bennünket, mert már eddig 2x mondták, hogy kislány.... de a kisfiúnak is örülünk, ha az lesz.
Csak amikor mutatták a kislányt 2d-n azt láttuk rendesen, most meg mutogatta, hogy fiú, de nem láttunk semmit
Végülis mindegy, mert megnéztük, hogy a kisrucik nagyrésze unisex, de van sok fiús is és lányos is, úgyhogy ezzel nem lesz probléma. Meg így már az agyunk is ráállt, hogy bármi lehet
, majd a szülőszobán kiderül
Mostmár nevünk is van mindkét nemnek
Eta: itt leírtam mindent, amit a cukorral kapcsolatban eddig kaptam. Szorítok holnapra, hogy neked se legyen semmi probléma!
Kerítésfestés jó dolog és fárasztó már azért ennyi idősen.... Gratula a kiságyhoz.
Nekem a hugom ígérte, hogy hoz Ausztriából kiságyat, de sajna nem tudta elhozni, mert akitől hozná pont nyaralni vannak, de azt mondta, hogy ha 1 hónap múlva jön haza, akkor mindenképpen hozza.
Rabbe: milyen volt az esküvő? Biztosan nagyon jó!
Mesélj! Képek vannak?
Sophie: diétával kapcsolatban csak annyi, hogy naponta 175g szénhidrátot lehet megenni, ez elosztva 6 étkezésre (reggeli 30g, tízórai 20g, ebéd 50g, uzsonna 30g, vacsi 30g, utóvacsi 15g), és kaptam egy táblázatot, hogy miben mennyi van, ha szeretnéd látni, akkor holnapra beszkennelem és felteszem a gmail-es fiókba.
De pl. a reggeli 30g az 1 vajas sonkás zsömle.
A doki azt mondta, hogy édességet nagyon ne egyek (nem is kívánom szerencsére
), meg fehér kenyeret, tésztát, meg a gyümikből csak almát, őszibarackot és görögdinnyét javasol. Zöldséget szinte minden mennyiségben lehet enni, meg csirkét és halat is.
Gyancsi: nagyon tetszik a vasalód
Nekem is philips vasalóm van, Jani vette, amikor megvettük a lakásunkat
Abban csak egy rózsaszín rész van, minta nincs
Viszont én ha hozzákezdek (ezzel van inkább a gond, hogy nehezen kezdek hozzá
), akkor nincs problémám a vasalással (kivéve amikor hagyom nagyon felgyűlni, mert a 1,5 óra vasalást már nem nagyon bírja a hátam).
Eclipse: gondoltam rád és apának is nagyon szorítottam, csak nem volt időm jönni. Gratulálok neki a jó eredményhez, büszke lehetsz rá
Remélem mostmár te is megnyugodtál kicsit. Mikor jönnek haza?
Betörés-kísérletet nagyon sajnálom
. A mi társasházunkba az elmúlt 1-2 hónapban már 2x próbáltak betörni, szerencsére sikertelenül. És azt gondoljuk, hogy valami amatőr lehetett, mert az egyik alsó lakás erkélyajtójába beletörtek egy 10-es fúrót és még a fúrógépet is otthagyták
Lucuzs: húh, beépített szekrény nagyon tetszik, meg a szoba színösszeállítása is
A hétvégén mi is pakolásztunk, mert az egyik gagyi jyskes szekrény akasztós részébe Jani csinált 2 polcot, így az összes babarucit el tudtam benne pakolni, csak így nem lett akasztós rész, vagyis csak annyi, hogy a babaruhák (hálózsák, overál) egy részét tudtam felakasztani, és a mi ruháinknak megint kevés rész maradt
De majd megpróbálok kiszórtírozni olyanokat, amiket már tuti nem veszek fel és akkor több hely lesz
Dorka: látom gyakorolgatsz az anyaságra
Én is szoktam babázni, a szomszédban májusban született egy kislány, nagyon aranyos, de most nem igazán merném bevállalni, hogy egyedül vigyázzak rá, mert el kezdett nőni a foga és sokszor minden előjel nélkül felsír és akkor csak az anyukája tudja megnyugtatni.
Aranyoska: ezek az utcaképek szuperek
Olyan mintha meg lenne photoshoppolva
Nagyon király!
Ideért a lehülés, tudtál pihenni? (Én tegnap fürdéskor majdnem fáztam
, persze Janinak ez az ideális hőmérséklet.)
Rodina: holnap akkor légzésfigyelős előadás? Én biztosan megyek, írd meg, hogy hol talizunk.
Na, dolgozgatok egy kicsit!
Puszi mindenkinek!
Ja és ma megyek védőnőhöz.[/b]