Sziasztok!
Borakata, hát igen, Neked is van mit megbeszélned magaddal és próbálkozni, hogy feldolgozd...! Valóban igazad van, hogy nekünk szerencsére megadatott, hogy magunkhoz ölelhessük (az enyém speciel ritkán engedi) a gyermekeinket, de nem, nem, és akkor sem mindegy -legalábbis nekem- az öszes többi körülmény...!
A kórház... hát igen, az sem volt piskóta!!! Én is eü-s vagyok és teljesen tisztában vagyok vele, hogy milyen az, amikor az ember el van úszva a melójával, mindjárt itt a váltás és különben is úgy húznék már haza innen, mert ki vagyok dögölve 12 óra lótás-futás után. Azt is abszolúte aláírom, hogy ha tetszik, ha nem, igenis tudomásul kell venni, hogy kórházainkban az eü. személyzet igenis kiégett és kevés kivétellel már cseppet sem lelkesedésből, vagy olyan baromi nagy szakmaszeretből végzi a munkáját. Amikor ehhez hozzájön, hogy "a nővér ezért van itt", "ez a dolga", "ezért kapja a fizetését", rosszabb esetben "a nővér feladata, hogy a seggemet kinyalja", na ez tényleg mindennek a teteje! Szóval akikre a gyógyulás, a jólét, alkalmasint az élet bízva van a kórházban, már rég utálja amit csinál. Ez van és kész. Csak éppen bátran kijelenthetem, míg dolgoztam, nem ezt a vonalat képviseltem és amikor ezt tapasztaltam a saját bőrömön egy amúgy tényleg jó nevű kórházban, hát ugye az már más süti...!
Amúgy a "nemengedjükaszopitcsászárutáneste" csak a kezdet volt. Ha már itt tartunk, másnap segítettek lezuhanyozni (rendes tőlük), aztán zsupsz át a gyerekágyas osztályra, de mivel a cuccom még a terhespatológián volt, hiszen előző reggel onnan vittek le a műtőbe, mondták, hogy először gyorsan battyogjak fel a cuccomért és hozzam át, nehogy kitegyék a folyosóra, hátha kell az ágy... jó. Felmásztam a lépcsőn, hiszen a liftet csak a személyzet használhatja és különben is kulcs kell hozzá, mondtam, hogy kérem szépen segítsenek átcuccolni. Tudod mit mondtak? Bocsika, ezer a meló, ott van a sarokban egy tálalókocsi, pakoljak rá, de igyekezzek, hogy minden ráférjen, ne kelljen kétszer fordulnom. Ja és lécci oldjam meg, hogy a kocsi legkésőbb ebédidőre vissza, jó?! Na, szerinted sebbel a hasamon hogy oldottam meg a lépcsőzést a tálalókocsival? Eláruljam? Érdekesen...
Megkaptam Babyt, nem igazán tudam Vele mit kezdeni és ezt utólag borzasztóan szégyellem...! Nem számoltam meg az ujjacskáit, nem mutatkoztam be Neki, hogy szia Kicsim, én vagyok az anyukád, nem bámultam könnyes szemmel. Semmit nem tettem meg abból, amit előtte boldogan tervezgettem hónapokig, mert olyan szomorú, groteszk és hülye helyzet volt az egész...úgyhogy inkább sírtam. Erre Ő is, mire a szájába nyomtam a cukros vizes üveget, ami ott virított a kiságya végében. Erre szólt a boldogan gügyörésző és éppen szoptató ágyszomszédom, hogy inkább szoptassam meg. Szerinted mennyire gáz, hogy az előző este még annyira vágytam erre, most meg eszembe sem jutott, sőt, mikor a csaj rám szólt, megijedtem. Szoptatni? ÉN?? Jó. Annácska mohó baba volt, nekem esett, 2 nap alatt kisebesedett mindkét mellem. Erre leb...tak, hogy nem jó a technikám, nagyon gyorsan tanuljam meg, majd mikor újra nekiálltam, pedig csillagokat láttam a fájdalomtól, kérdeztem jó-e így, viszanéztek az ajtóból, hogy ja, tök jó. Gondolom, sokat lehetett látni az ajtóból egy ablak melletti ágyra...
Mikor véres lett a tej, fejnem kellett. De éjjel-nappal ám, 3 óránként. A fejőgép éjjel el volt zárva, kézzel kellett, de az olyan sokáig tartott, hogy mire befejeztem, kezdhettem előlről, Baby meg ordított az éhségtől...tulajdonképpen kettő egész napig szoptattam Őt mindössze, utána egyszer próbáltam meg már itthon, amikor 1 hónap után begyógyultak a sebek, hiszen mindig felszakadtak a fejéstől. Az is katasztrofális volt, feladtam. 2 hónapos korában már csak tápszer volt, meg női tej...
Még a kórházban, legalábbis nekem a 3. nap volt a legszarabb. Ekkor fájt a seb leginkább, alig bírtam mozogni. Hiszen tudod, milyen az. Kaptam Algopyrint fájdalomcsillapítónak.
Pont ezen a napon kezdődött a baby-blues. A dokim felém se nézett, csak másnap, amikor szóltak neki, hogy 4 napja keresem. Ekkor megjelent lóhalálában, hogy "Na mi van Alíz, mondták, hogy beszélni akar velem!" Kedves nem? Felajánlotta, hogy hív hozzám pszichiátert...
Na befejezem, bár órákig tudnék még mesélni a vágóhídról...
És hogy mit éreztem?
Nos... beadták az epidurált, feküdjek le, majd zsibbadni fog a lábam. Hát nem akart zsibbadni...emeljem fel! Simán ment. Jó, nem baj, mire beérünk a műtőbe, hatni fog. Ott még azt is éreztem, amikor beficcentették a katétert. Amikor az első vágást csinálták, az csikis érzés volt, még röhögtem is. aztán mikor a hasizmomat vágták, az olyan volt, mintha egy égő, vagy forró dolgot nyomtak volna a hasamba. Amikor a hólyagomat félrehúzták, az olyan volt, mintha ki akarták volna tépni és mintha ki akarna durranni, aztán mikor ajtót vágtak Babácskához, az konkrétan, mintha beleztek volna. Csak így tudom leírni, mert semmihez nem hasonlítható érzés. Ekkor kezdtem sikoltozni, meg sírni. Mondták, na ne szórakozzak, ez nem fáj! Babám feje be volt szorulva a medencémbe (szóval ezzel a farfekvéssel sem stimmelt valami, de már ezt sem fogom megtudni), ráncigálták kifelé, s mintha a torkomtól a medencémig az összes belső szervemet egy nagy merőkanálba merítették volna. De a legszarabb az volt, amikor kitépték a lepényt, ekkor elhánytam magam, meg amikor vérzés után kutatva a doki felnyúlt a gyomorgödrömig, ekkor újabb taccs...ja és hát a fércelés, de a szúrások már leányálomnak voltak nevezhetők az előzőkhöz képest.
Hát ennyi volt....mit mondasz...?