Új privát üzeneted érkezett!

Noresz, HajniKép
Köszi az üdvözlést!

Dorottya beceneve: Dorka, Dóri, Vakarcs.
Dominika beceneve: Domcsi, Domi, Vakarcs (örökölte), gazember Ottó.

ÁgiKép
Dani tényleg nagyon édiKépKépKép

Nelli
hnelli

Sziasztok!
Tegnap este óta Oli lázas, nem magas, de lázasKép
Így most szuper nyűgős napunk van,most alszik. Gondolom fogacska a bűnös. Enni sem eszik csak tejet hajlandó inni, amikor adok neki rágcsálni valamit, akkor sír.
Most kapott panadolt és chamomillat.

Nem nagon tudtam vissza olvasni, csak egy picit.
Noresz!
Gratula a keresztelőhöz, nem volt unalmasKép
Képeket raksz majd az albumba?

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Ági, ébredős Dani tündéri! Kép Remélem már jobban van!

Nelli, hmmmm a kedvenceim! Kép

Judit, akkor azt már be sem merem vallani, hogy mára meg Kitti másik lábán lett egy elég hosszú karmolás. Kép Valószínűleg este keletkezett, ahogy a hálózsák cipzárját próbáltam felhúzni a gyerekre, miközben ő körbeforgolódott. Bár most biztos azt gondolod, hogy magyarázkodni próbálok... Kép

Ines, miattunk nem gond, hogy leveted a képet. Ügyi vagy a fogyival, és milyen jó, hogy így meg tudod állni, hogy nem eszel. Drukk Olinak, hogy mihamarabb kibújjon az a fogacska.

Ági, köszi a biztatást, már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen erőszakos anyuka. Kép

Noresz, mi a kendőt még a tavalyi börzén vettük. Nekünk nagyon bevált, Kitti két hetes kora óta használjuk. Gratula a keresztelőhöz, úgy látom igencsak eseménydúsan telt. Kép

Nem találkoztam senkivel a börzén, vagy ha valakit nem vettem észre, akkor bocsika. Igaz mi később mentünk, kb dél körül voltunk kint. Elköltöttünk egy csomó pénzt, de vettünk ruhákat, pelust, törlőkendőt, meg jó pár Mildi kajcsit. Olyan jó kis cuccokat is kifogtunk.

Még egy kérdés, akkor a jövő heti tali szerdán?

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Ennyit írni.. olvasni sem győzöm. Nemis emlékszem, hogy kinek, mit is akarok írni.

Szóval...

Ünnepelteknek hatalmas puszi!

FruzsiKép
Te még élsz? Bár múltkor pont ott voltam Tündinél, amikor beszéltetek telcsin. Kép Gratula az esküvőhö asszonyság, aztán tessék minket képekkel ellátni!!! Márk csodahelyes. Igazi pasi!

NelliKép
Üdv közöttünk

KisbuksiKép
Délutáni együttalvás szuper, mi hónapokig így aludtunk Liliánával. Azóta nem működik mióta már függetlenítette magát, mert leginkább rám-mászásban, meg fejütögetésben (hogy csúnya anya miért csukja be a szemét), meg felállásban merül ki az alvás... meg én is kimerülök, hogy le ne essen és fárasztó pocakosan. Kép Szóval azóta újból kiságy!

Tündi Kép
Kitti pöttyeivel mi van? Visszamentetek a dokihoz?

Képzeljétek Liliána jobb alsó fogacskájának kint a hegye! Kép Nem maradunk fogatlanok! KépKépKép Elég hullámzó, hogy mikor hogy viseli. A Chamomilla golyócskákat nagyon szereti elszopogatni.
Már egész hosszú utakat tesz meg a járóka és folytatása kanapé mellett. Csütörtök óta pakol. Hát ezt is elkezdte. Tiszta ruhákat a földre, könyveket le a polcról. Kép ja és visszainteget, de csak apukájának. Hmmm Kép

ÁgiKép
Liliánának november 4-én veszik le a Heim Pálban a szemölcseit. Előre rettegek. Amúgy egyre nagyobbak és több van. Nekünk nem lesz narkózis, mert picinek találták hozzá (jó, ha 7 kiló), hogy emiatt kitegyék ennek. Érzéstelenítővel kenik be, és egy órára bekötözik, addig nekünk le kell foglalni. Izgalmas lesz. Kép És utána veszik le. Na ez még izgalmasabb lesz. Mondtam apukájának, hogy én be sem megyek. Erre ő: én meg el sem megyek. Én: de jó, akkor elküldjük egyedül a gyermeket. SZóval mindketten tartunk tőle nagyon. Kép
Ti milyen homeobogyót szedtek?

Mi pocaklakóval jól vagyunk. Betöltött 15 hetes. Napok óta magas a vérnyomásom, remélem csak a front miatt volt... Nem szeretnék gyogyit szedni és félek a császártól. Két baba egyszerre vágott hassal, ráadásul nemis vagyok egy jól tejelő mama. Kép

Na most megyek bocsika, nyügi van. Fürdetünk.
Sok pusz
Noémi
noémi

http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm
Itt is van kendőmegkötés, bár nem olyan sok, mint a Hicu által írt oldalon.

Noémi, vigyázz nagyon magadra! Foghegyhez gratula és egyben irigy-irigy-irigy is Kép

Ini, Olinak mennek a gyógyítópuszik!

Többiek milyen volt a börze, mit vettetek? Kép
Hajni
tigribigri

Sziasztok,
hallottam rólatok, lehet csatlakozni?
Gyerkőc pöttömke eléggé, febr 20-án született és Dénes névre hallgat, vagyis inkább Dinire.

Kicsit olvastam, és ami miatt most "tollat ragadtam", az az apukás sztorizás. Manó elmúlt 8 hónapos, és ma volt a 3. olyan nap, hogy egész délelőtt nem voltam itthon (a börze, ugyebár Kép). Az első ilyen napon anyukám itt nyüzsgött, segített az Embernek, tehát ő eleddig kétszer töltött több órát kettesben a gyerekkel. Na ennyi tapasztalat után azzal fogadott ma, hogy ő mennyi mindent meg tudott csinálni a gyerek mellett, ezek után nem akarja hallani, hogy nincs semmire időm. Tessek szépen letenni Manókát, és főzni-mosni-valsalni-miegymás.... Erre mit lépjek???? Mert tényleg vannak olyan napok, amikor teljesen jól elvan egyedül, de lássuk be, ezek vannak kevesebben. Úgysem hiszi el ....

üdv
orsko
orsko

Sziasztok!

Orsko wellcome!

Nálunk is börze nap volt, nekem "szerencsém" volt, kispapi azzal fogadott, hogy most már megérti miért nincs sokszor vacsi, amikor ő egész nap dolgozik. Ma sem volt!
Szerencsére szeretjük a hideg kaját is, de azért nekem nagy kő esett le a szívemről, hogy nem fogadott 3 fogásos vacsorával, meg kimosva, kitakarítva, szóval tényleg semmit nem csinált, csak etette és pelenkázta, meg játszott vele egész nap.

Azért én megkérdezném kispapit, hogy neki tényleg fontosabb az a sok minden amit megcsinált, mint a gyerekkel foglalkozni?

(Mondjuk van akinek igen, de nem merik bevallani szerencsére! Mármint a papákra gondoltam. Kép )

Puszi mindenkinek!
Andi

Ui.
Nekem már megint kezd fájni a hátam, most már akkor ez egy hátfájós topik lesz?
Tünde, hat valamit a kezelés? Nekem is már rá kellene szánnom magam, hogy orvoshoz menjek, mert kész kripli vagyok. Kép
andi68

Sziasztok!

Hajni!
Igen túl vagyunk a neurológuson!
Lili egészséges, szerinte csecsemőkori sztereotíp mozgás, figyelnem kell, és decemberben visszavinni. Több mint 1 órát voltunk bent, és persze egyszer sem csinálta Kép

Lányok!
Kérlek ne röhögjetek ki, de írok egy érdekeset. Megkérdezte a doktornő, hogy miket csinál Lili. Mondtam neki, hogy pár napja elkezdte csinálni, hogy ha mászik, egyszercsak lefekszik, és elkezdi a csípőjét fel-le mozgatni, és közben kiabál. Erre a dokinéni mit mondott? Csecsemőkori maszturbáció. Majdnem hangosan felröhögtem. Szerinte így szerez magának örömet a gyerek. Általában olyan gyerekek csinálják, akivel nem foglalkoznak eleget.

Egyébként olyanokat mondott, hogy pl. a gyerek fejlődésének jót tesz, ha minden nap van egy kis idő, amikor egyedül van a gyerek. Mindegy, hogy kiságyban, járókában, vagy a mászósok szabadon, csak egyedül kelljen feltalálnia magát. Mondtam, hogy Lilinek ez minden nap megvan, amikor én dolgozom, ő szépen játszik egyedül.

Kispapis téma szuper!
Nálunk kispapi tudja, hogy macerás a gyereknevelés, de elvárja, hogy minden nap takarítsak. És ha nem teszem meg, balhé van. Pedig én teljes állásban dolgozom a baba mellett, és azért egy mászó, felálló, lépegető 8 hónapos mellett az sem könnyű, hát még a takarítás, meg a főzés. Azért megcsinálom, mert fő a békesség, de sajnos előbb utóbb megutálom azért, mert Lilivel nem tudok annyit foglalkozni, amennyit szeretnék. Szegényem mászik a porszívó után, amit persze mindig elhúzok előle, ha utoléri Kép , vagy ráncigálja a nadrágomat, ha főzök.
Én még csak úgy hagytam itt őket egyedül zömmel, hogy Lili aludt. Ma reggel pl. együtt aludtak Kép

INI!
Olinak jobbulást! Gyógypuszik mennek!

Noémi!
Fogacskához gratulálunk! Lilinek még egy sincs!

Pár szexi kép Liliről:
Kép

Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok
Ma kibumliztunk mi is a börzére. Tömegnyomor. Gyorsan (1órát se voltam bent) vettem pár játékot( tételesen: 3fürdőskönyvet, egy hápgó kacsát, egy elefántot, zenélő szintetizátorszerűséget, tilitoli számológépszerű vacakot, és egy recsegős teknős, falra való dalmatakutyát,ja és elhagytuk legnagyobb sajnálatomra a LIBERO teknőst. Nincs vkinek egy felesleges??), meg egy háti hordozót, amolyan csöves hátizsákszerűséget, bár ezért konkrétan közelharcot kellett vívni. Már 1et el is vittek az orrom elől, pontosabban mögül. Mondtam, hogy megvenném, mire jött egy fiatal hölgy, aki közölte, hogy ő már kinézte, kell neki, és adják már el inkább neki, akár a dupláját is kifizeti. Az eladó némi gondolkodás után közölte VELEM, hogy nekem nem adja el, és tudja, hogy nem fair, de ne haragudjak. Hát nem édes?? A következő találatnál is a kezembe volt már a zsák, mikor egy másik hölgy kérdezte meg, hogy kell-e, mert ha nem, akkor ő veszi meg... Hát juszt is megvettem. Vagány, meg minden, de azért a lelkem hőbörög rendesen.

Ini
köszi a diszkrét labambapofa kivételt, remélem Tünde megbocsát Kép
Norbiék afféle laza bulikba jártak korábban, és arrafleé szokás volt egymás partnerét kipróbálni. Hát terhesen is hagyta, hogy kipróbálják. Egy résztvevőtől tudom, sajnos...Ami a kcsacombot illeti, ha este 5ig nyomtad be,akkor sebaj, utána meg eltitkoljuk KépKépKép
Ma én is ettem anyuéknál 5körül egy negyed májas hurkát, kb 16éve nem ettem hurkát. Védelmemül legyen szólva, hogy akkor még semmit nem ettem aznap. Ébn nem fogyok még, asszem

Ági
ma láttalak a bejáratnál, de annyira rohantál, és épp akkor jött meg a Lénával kispapi, hogy gondoltam hagylak vadászni, és jól nem veszem zokon. Hát nem is vettem! Mécsestartó Isteni, de nálam még mindig az óráid a sztárok. Ilyet én is csinálnék

Nor
grat a keresztelőhöz,izgi voltKép képek?

Tünde
igazi gyerekverő nem vallaná be, szóval te mégsem verheted azt a kis tündérkétKépKépKép

Noé
nagyon édes dolog lehet, amikor először visszainteget egy gyerkőc az embernek, ügyes a kiscsaj! A fogtündért meg mi küldtük, nálunk túl sokat éjszakázottKépKép

Orsko
hát téged is szívesen látunk, érezd magad otthon. Ahogy Kisbuksi írná, írj magadról pár szót, amit fontosnak találsz, és gyere velünk szerdán talizni. Akkor hamar túlleszel az első sokkon, és velünkis maradszKépKép
Az ilyen pasikat pedig egy frontos napon, mondjuk délután, estefelé kell a törpével egyedül hagyni, akár a fürcsiből is 'jajnemtudtamhazaérni'vel kimaradni, és kisebb lesz a pofijuk KépKépKép

Fbogi
Éljen, éljen. Akkor már is megnyugodhattok!!! A párodra is ráfére egy alapos fejmosás, vagy mondjak inkább agymosást...(bocs Kép) Lili tüncimanci szexibébi

Buksi
bocs, hogy leléptem a börzén, meg hogy leráztalak. Remélem még szóba állsz velem?KépKépKép

Főztem (4napja sztrájkolok, a hűtő viszont 3műszakban dolgozik Kép),kispapi mosogatott, tiszta KO vagyok. Léna már 3.x a héten vígasztalhatatlan zokogásba tör ki éjszaka, éjfél előtt vmivel. Fel kell rázni, hogy abbahagyja. Meleg tej, némi cirógatás, és lassan visszaáll a béke. Ilyenkor vajon csak rosszat álmodik??? Remélem, mert nagyon fájdalmas a sírás.

Szóljatok hozzá, lécc, ja és a teknős megnéznétek...

Pu
J
holophernes

Szia lányok,
kösz a szíveslátást Kép
mit is mondjak magamról?... majd, ha találkozunk úgyis kiderül minden Kép
LÁttam egy táblázatot, az alapján:
gyermek neve: Dénes Buda
született 2004. febr. 20.; 3000g/56cm
neve napja: okt 9. (a Dénes, Budát nem tudom, de megnézem majd)
én vagyok Orsolya, születtem 1973 máj 31.
Dini egyszem gyerek, vagyis másfél, mert van egy kutyánk...
Rólatok pedig Kisbuksitól hallottam, vele együtt mondókázunk.

Talira el szeretnék menni, de nem ezen a héten, mert Dini beteg. Múlt héten kezdődött, akkor taknyos és lázas volt; az elmúlt, most meg pöttyös... az Ember szerint ez az 5. számú betegség (mármint a pöttyözős kötelező gyerekbetegségek közül) de csak angolul tudja a nevét, a régi gyerekgyógyászat könyvben pedig nincs benne. Ja, apuka gyerekorvos - volt.

Én még sosem voltam ezen a nagybörzén, mikor kiértem, majdnem csináltam egy hirtelen hátraarcot, de meg volt beszélve randi barátnőkkel. Komolyan, rosszabb, mint a konstruma, pedig az sem piskóta... végül azért belejöttem, és löttem néhány igenjó cuccot, pl egy jó kis szobahintát, játszószőnyeget, keljfeljancsit, meg néhány ruhát... a végére még az alkudozásba is belejöttem Kép

Apák viszonya a háztartással: Időnként tk. igaza van, mert pl most is itt vagyok, ahelyett, hogy pl pelenkát mosnék... De! Míg ő minden nap sok-sok emberrel találkozik, beszélget, az én kommunikációs partnereim leginkább a zöldséges, a hentes és a szomszédnéni... Kell, sőt KELL a hasonló érdeklődésű emberekkel való beszélgetés. Ugyanúgy, ahogy Embernek pedig kell az itthoni nyugi, amihez hozzátartozik, a rendberakott lakás is, a tiszta ruha, a satöbbi. Értem én az ő helyzetét, de azért időnként (gyakran Kép) eldurran az agyam. már bocs, de kétszer fél nap alapján eldönteni, hogy mit nem csinálok jól, kissé túlzás....

Holophernes
nálunk az esetek 80%-ában van egy éjfél elötti ébredés, bár legtöbbször nem kétségbeesett sírásos, hanem csak úgy... De azért néha volt már ilyen, és amit találtam erről, az az, hogy előfordul, hogy mikor a felszines alvásból mélyálomba zuhannak, felsírnak. Arról lehet megismerni ezt a dolgot, hogy elalvás után fél-2 és fél órával történik, a gyerek nagyon kétségbeesetten üvölt, de nem ébred igazán fel. Nem is kell felébreszteni, hanem dédelgetni, nyugtatgatni, és hamarosan megnyugszik. EZ a hamarosan lehet akár 10 perc is, de akkor sem érdemes felébreszteni. Próbáld ki, nálunk bevált. Odaülök mellé, magamra fektetem és megvárom, míg elalszik.

Jó hosszú lettem...

sziasztok
Orsi

kérdés: képet hogyan lehet betenni ide?
orsko

SziasztokKép

NA ott kezdem, hogy: Szia ORSKO!Kép
Kép

Én is voltam kint börzén, Juditot és kis családját láttam elsuhanniKép Buksival beszélgettünk egy jótKép
Tényleg, hogy tetszik a bébitaxi Vencelnek?

Sajna nem találtam túl sok cuccot, mert állandóan fellökdeltek, ha nem lenne pocakom közéjükcsaptam volna, de most van mit féltenemKép

Bogi! Nagyon jók ezek a képek!Kép

Andi! Gyógyulj!!!Kép

Judit!
Csak keményen!
Én kiakadta, hogy a turi részben a legtöbb helyen lepusztult és koszosnak tűnő cuccok voltakKép na meg oda sem fértem...

Kispapi ügyben én csak hálát adhatok az égnek! Ugyanis ha azon sírok, hogy szalad a lakás pedig egész nap itthon meresztem a hátsóm akkor annyit mond: Cica, engem nem zavar mert ha zavarna, nekem is van két kezem én is el tudok mosogatni! (Ahogy azt elég gyakran meg is tesziKép)

Ági! Gyönyörű a mécsestartó!Kép

Orsi:
képfeltöltés: a hozzászólás alatt van egy olyan, hogy nézet/küldés mellette meg, hogy: melléklet feltöltése
Na azt kell megnyomni. De előtte érdemes lekicsinyíteni a képet!Kép

Puszi mindenkinek, mennem kell...:S
Bocs akinek nem írtam, csak nagyon szita az agyamKép

PUSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hicudzsi

akkor, hogy tudjátok kiről szokok beszélni: Kép
orsko

Sziasztok!

Kispapik: Én mindig kiakadok, ha olyat hallok, hogy a férj elvárja a teljes kiszolgálást, és ha épp vmi nincs meg, reklamál. Na én nem hagyom magam, és ha néha van egy-két beszólás, megmondom, hogy lehet cserélni: én elmegyek dolgozni, ő maradjon itthon a két gyerekkel, és végezze el a háztartást.
Mire föl utasítja a férj a feleséget bármire is?
Pláne ha egyébként minden rendben van, csak épp akkor csinálom meg, amikor én szeretném.

Rakok fel pár képet magunkról, de sajnos nincs digitális fényképezőgépünk, így a barátnőm készített néhányat:

Dominika:
KépKép
Dominika kocsiban, Rózsaszínű felsőben én, háttal Dorka:
+++ jpeg +++ 122851 +++
Dominika,Dorka és én: +++Kép
Dorka rózsaszínű felsőben:
Kép

Puszi:
Nelli
hnelli

SziasztokKép

Köszönöm szépen a dicséreteket elraktároztam őket, jó elővenni mikor kicsit leengedekKép

JuditKép
Irtam ám hogy tessék rámszólni, mert néha bambula kisbirka vagyok és még a saját anyámat se ismerném fel, ha szembejönne velemKép Amugy ha egyedül láttál mint szélvihar akkor tuti a belépőjegyért rohantam, hogy kispapi is betudjon jönni manóvalKép Mi jól bevásároltunk: vettünk etetőszéket, nacit, harisnyát, sapit, játékot, mildi kajákat, meg pelust. A fülhőmérőt tul drágának tartottam igy az ott maradtKép
Az óra dolog meg igen egyszerűen megvalósitható ámKép MAgam részéről az angyalkásnak az alapját az Auchanban vettem meg és ugy dekoráltam ki, de van az Ikeában is sima óra amit ki lehet disziteni.
Teknős: mikor kaptátok meg, már régen? mert szerintem telefonálj be a liberóba és kérj egy másikat, mond nekik hogy nem kaptad még mindig meg, tuti küldenek, mi kaptunk.

AndiKép
Te legalább rámköszöntélKépKép igy veled ha nem is sokat de tudtam egy két szót váltani, édes a kispipellő amit vettél, Petyának hogy tetszett?Kép

NelliKép
Tündériek vagytok a képekenKépKép

OrskoKép
ÜDv közöttünk, csodaszép a kisfiadKépKép

HicuKép
Igen, ilyen az igazi kispapi, le a kalappal elötteKépKép Az enyém se szól érte ha fut a lakás, mert azt a rövid időt látva amit együtt van a fiával, tudja hogy Manó mellett nincs megállás. Mosogatni ugyan utál, de főzni mindig szivesen segit, vagy megértő ha hideget kell kajcsiznia.

BogiKép
Sarokkádatok van? Tündéri LiliKépKép nagyon édi az ahogy belefintorog a kamerábaKép
Lehet hogy nem csak alvó üzemmódban kéne otthagynod kispapinak a jányzót és máris megváltozna a véleménye egyes dolgokról, sokszor a takaritás és főzés stb dolgokkal a manóktól vesszük el az időt, és ők nem állnak meg a fejlődésben, azt az időt soha nem kapjuk vissza amit velük lehetnénk, mig az egynap kimaradt takaritástól nem döl össze a világ, a lépcső nem jegyzi meg neked, hogy ma nem simizted meg a partfissalKépKép

NoéKép
Gratula az integetéshez és fogacskáhozKépKép

InesKép
sok sok gyügypuszi OlinakKépKép remélem hamar kilábal belőle.

BuksikaKép
Mit vettetek?Kép

Most menek mert hami hami hami vanKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nagyon jó képek!
Rohanásban:
Andi

Ui.
Nálunk kispapi fog menni GYED-re, jövö nyártól!
Már elöre félek!
andi68

Sziasztok!

Gyorsan irok, amig Bence fel nem kel.

Ines, Olinak gyógyulást! Én meg csak vártam és vártam a hivásodat!!! Még jó, hogy van idöm netezni ... Nem megmondtam, hogy a fiúk már szaladgálni fognak mire mi végre itt összefutunk! Jó, hogy legalább a játzooban taliztunk! Nagyon szépek a gyerekek!!! Kis angyalkák.

Orsko, Nelli, Noresz üdv. köztünk!

Noé, fogacskaKép látod! nem marad baba fog nélkül!

Ági, Dani fiú beteg még? Kár, hogy nem voltatok a talin, de talán legközeleb összefutunk! Én vennék töled pl. képeket! Komolyan!

Andi, te miért rohangálsz állandóan? Mindig csak rohansz ...

Judit, sztem is amit az Orsko irt a felsirásról, az lehet, bár ez nálunk töbnyire ici-pici korában volt Bencének. De épp álmodhat is rosszat. Biztos nem mondok újat, de nem evett vmi újat?

Buksi, vettetek bébitaxit?

Bogi, megmondtam? Látod semi baja Lilinek! Kispapi pedig legyen otthon egyedül a kisasszonnyal egy hipernyügös napon, majd akkor átértékel! Én ezt csináltam, bár csak fél óra erejéig, de kétszer meggondolja mikor mit mondjon a szabadidöröl!

Hicu, vigyázz magadra! Dudu fürtjei megbabonáztak! Kép

Zitus, küldök mailt, ha lesz egy kis idöm, mert többet is szeretnék mondani, minthogy örülök, hogy találkoztunk hacsak arra a percre is!

Akinek nem irtam sorry!

Bence sirva kel minden áldott nap a déli alvásból fél óra után. Nen értem. Lehet ez is az a mélyálombazuhánás elötti állapot? Utána vissza tudom altatni, bár nem egyszerű.

A héten szerdán lesz a tali?

Legújabb tudományunk a lépcsömászás, Bencének meg sem kottyan az a 20lépcsöfok a lakásban, simán felmegy, egyedül. És már sokáig tud kapaszkodás nélkül állni.

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Vencelnek orrmandula-gyulladása van,ezért nem tudtam jönni Kép gyakorlatilag annyi,hogy dől belőle a trutyi,ha 5 percenként szívnám,az sem segítene. Egyébként teljesen jó a közérzete, meg vidám,csak utálja az orrszívást,és mondjuk két alapdolgot,mint evés és alvás elég nehéz úgy csinálni,ha az ember nem kap levegőt. Nagyon rosszul aludt, félóránként felkelt saját szörcsögésére. Én meg hát semmit nem aludtam. És közben zakatol az agyam,hogy homeozzunk vagy Augmentinezzünk. Mindenesetre a Sterimar orrspray-ben mindkét orvos egyetért Kép.

Börze: én csak fütyülős seggű lovat nem vettem,már elnézést Kép Vettem viszont búgócsigát, billenős teherautót,Fisher Price csigát, activity központot és ugye a Hicu által említett csodajárgányt.Meg még egy játékot. Nagyon cuki "férfias" harisnyanadrágokat,ami a talp és térd részben meleg betétes, overállt,kiskabátot,abból kettőt is.Mindez bőven belefért 15.000 Ft-ba Kép Bár kispapi nagyon furcsának találta,hogy használt játékot vettem a gyereknek,de amikor újat veszek,azon is csodálkozik, hogy minek Kép

Kispapi amúgy nagyon édi volt,közölte,hogy túl sok dolgom van,rámfér egy kis pihenés,majd megfőz Ő ma este,így tegnap este és ma délre kaját rendeltünk. Bár így se pihentem ugye manó betegsége miatt.

Képek nagyon édesek,bár Dinit már élőben is ismerem /úgy is cukiKép/,majd este alaposan visszaolvasok és hozzászólok,most megyek kidőlni Kép

Buksi
kisbuksi

ÁgiKép

Az én párom is így áll a dolgokhozKép
Soha egyetlen szóval meg nem bántana a házimunka miattKép
Mikor szültem, azt a pár napot kettesben volt a Dorkával. Hát úszott is a lakás rendesen. Pedig csak egy gyerekkel kellett megbírkóznia. Így aztán tisztában van azzal, hogy nem lógatom a lábam egész nap.
Köszi a dicséretetKép
Most láttam, hogy egy kicsit elcsúsztak a képek és a feliratokKép
Remélem, azért a lényeg látszik. Én vagyok a barna hajú szőke melirral a babakocsi mellett.

AndiKép
Nem semmi, hogy a férjed vállalta a gyedetKép
Egyre többet hallok olyan apukákról, aki maga megy gyedre a baba melléKép

Nelli
hnelli

SziasztokKép

Ez most gyorsan el kell újságolnom nektek:
Játszom Danival, ő az asztalnál álldigált és pakolászot a dobozába, én kb 5 lépésre ültem tőle és szóltam neki hogy gyere itt van hami, fogta magát és rámnézett majd nagy vagányan idejött hozzám kapaszkodás minden nélkül, szépen lépegetve, nagyon édi voltKépKépKép

AndiKép
Le a kalappal a férjed elött, bátorKép

BuksikaKép
Akkor jól bevásároltatokKépKép Teherautóval mentetek?Kép Mi amugy kétszer fordultunk az etetőszék meg a pelusok miatt, kivittük oszt újra nekivágtunk a soroknakKép

NelliKép
Nem baj ha elcsuszott, kihámoztukKép

OrsiKép
nem semmi a lépcsőmászás, nagyon ügyi BenceKép
A képeket meg megbeszélhetjük, szivesen csinálok eladásra is, kiválasztod a témát és megalkotom.

JuditKép
MEgint alkottam gyorsan egy újabb fajta mécsestartót.

Most mentem mert Dani könyékig benne van a fiokjaiban és a ruhái hegyekben állnak körülötte, ő meg elégedetten néz rámKép

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Orsok!
Üdv közöttöünk, táblát megcsinálom.

Orsi!
A telefonom még mindig nem műkődik, lehet, hogy újat kell venni. Majd legközelebb talizunk, remélem.

Buksi!
Jobbulást Vencelnek, nálunk sem jobb a helyzet, Oli reggelre már jól volt, de tegnap este Hanna lett lázas, dokit kihívtam, tűszős mandula. Pénteken megyünk gégészetre, mondta, hogy az orrmandulát valószínű, hogy javasolni fogják, hiszen lassan egy hete fejeztünk be egy antib.kúrát, most meg megint beteg. Persze náthás is.

Ne haragudjatok, ha nem írok mindenkinek, de itt mindenki nyűgős, Hanna megint lázasKép

puszi

Ines
ini

Ági!
Elfelejtettem az előbb, hogy grtaula Daninak! Nagyon ügyes!!!!

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Ági, nagy-nagy gratula Daninak!

Kép

Ines, ezt pedig a lurkóknak!

Kép

Orsi
orsi17

Sziasztok!

Orsko, üdv közöttünk! Kép Milyen kis vigyori ez a gyerkőc. Kép

Andi, valahol lemaradtam, milyen kezelést kérdezel? Hogy-hogy kispapi marad gyeden? És neked nem fog hiányozni az otthonlét?

Bogi, örülök, hogy minden rendben Lilivel. Nagyon kis édi a fürdőkádban! Kép

Judit, Buksi, honnan vettetek ti ennyi játékot? Kép Mi két órát voltunk a börzén, de így is csak kb 3 sort jártunk végig. Aztán már kezdett nekem is nehéz lenni Kitti a kendőben, és anyukámnak is megtelt a hátizsák.

Judit, megbocsátok. Kép Alvás, nálunk múlt héten fordult elő kétszer hasonló. Kitti kb 10 körül egyszer csak felsírt, először hagytam is, hátha visszaalszik, mert párszor volt olyan, hogy kettőt "nyekkent", megfordította a fejét és aludt tovább. De akkor meg annyira elkezdett sírni, hogy fel kellett venni, sétáltunk vele egy kicsit, pár perc szopi és utána aludt csak vissza. Akkor azt gondoltam, hogy rosszat álmodott, de ma reggelre láttam, hogy felül kezd fehéredni a foga, lehet, hogy amiatt volt. Tudod, ahogy beszéltük, a fogra mindent rá lehet fogni.
Teknősünk csak egy van, de majd a talin kölcsönadjuk. Kép Azért szerintem próbáld meg Ági ötletét, hátha bejön.

Buksi, Ines jobbulást a gyerkőcöknek! Sok-sok gyógypuszi!

Nelli, aranyosak vagytok a képen! Kép Látszik a lényeg! Kép

Orsi, gratula Bencének a lépcsőmászáshoz! Kép Igen, szerdán találkozunk.

Ági, Daninak pedig gratula a menéshez! Nagyon kis ügyi! Kép

Ma voltunk megint dokinál. A pöttyök kezdenek halványulni, de igazából nem derült ki, hogy mitől lehet. Azért dokinéni jövő héten is látni akar minket. Úgyis mentünk volna, mert jövő héten kell kapni az agyhártya szuri második oltását. Mérlegelés is volt, Kitti 7800 gr és 69,5 cm. A mászásban is haladunk, bár néha azt hiszem sose fog rendesen mászni. A legújabb technika, hogy már megáll rendes négykézlábon, majd kettőt húz előre a lábával, de a kezét elfelejti előrébb tenni, és így orra esik. De utána kezdi előlről, és egész jól halad. Mindenesetre én jól elszórakozom rajta, ahogy nézem. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném megtudni a babaetető székekről. Egy egyetemi munkához szükséges.

Használtok gyermeketető széket?
Ha nem, miért?
Ha igen, milyen fajtát (márkát), mindig a széket használjátok?
Mi volt a legfontosabb szempont a vásárláskor? (biztonság, higiénia, kényelem, ár stb.)
Milyen tapasztalataitok vannak, mik a negatívumai, pozitívumai?
A babák szeretnek benne ülni?
Kb. mennyit szántatok rá?

A válaszokat ezekre az e-mail címekre is küldhetitek:
dorissz@freemail.hu
tsere@tenisz.hu
Előre is köszönöm.

üdv:
bogár
tsere

Ismeritek?

Kép

AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK!
orsi17

Sziasztok!

Tünde!
Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de nem te jártál valahova, mert fájt a hátad? Ha nem te voltál, bocsi.

Mutattam a férjemnek, hogy mindenki őt fényezi itt nálunk, most nagyon büszke magára!

Igazából van egy tervünk, de még elég gyerekcipős, tényleg csak terv. Kimennénk Angliába jövő nyáron, egy kicsit hosszabb időre. Ehhez az kell, hogy én felmondjak a munkahelyemen, és a férjem menne GYED-re. Én úgysem akartam már visszamenni, viszont ő szereti a munkáját, és csak így tud elszökni arra a pár hónapra. Aztán ha visszajövünk lesz munkája legalább. Ez azért is jó,mert ha mégsem jön össze a terv, akkor lehet hogy nem is maradunk olyan sokáig, és akkor megint csak jó, hogy lesz hova visszamennie dolgozni. Szóval kicsit kényszerhelyzet, de még kedve is van hozzá, hogy a gyerekekkel maradjon. Nekem meg jól fog jönni a változatosság, és remélem találok majd olyan munkát, hogy el tudjam tartani a családot. Nem lesz könnyű!
Enyhén parázok is.
De akkor is meg kellene próbálni.

Orsi17!
Mindig rohanok, de én magam sem tudom miért. Kép

Ági!
Jó a kiscipő, Peti nézegeti és nagyon tetszett neki, hogy dobog a parkettán. Mert zokniban olyan csendesen teszi a lábait.

Buksi, Ines!
Gyógyuljanak a kismanók!!!!!

Puszi!
Andi
andi68

Hali!

Orsko, Nelli a képek szuperek!

Buksi jobbulást Vencelnek, láza is van?

Dani nem semmi, hogy már megy! Tapsi-tapsi neki! Kép
Lépcsőmászó Bence neked is tapsi-tapsi! Kép

Judit, azért ez a börzés dolog elég durva! Az én lelkem is háborogna!

Most megyek vasalni, bocs hogy nem írtam többet.
Puszi
Hajni
tigribigri

Ja Bogi! Örülök, hogy minden rendben! Sexy Lili nagyon édes!
Érdekes ez a csecsemőkori maszturbációs dolog!
tigribigri

Sziasztok!

Igen, sarokkádunk van. Nem nagy szám, de jól el lehet benne terülni.

Orsi!
Nekem is van szupi képem, csak ezt én csináltam, de ugyanarról a jelenségről:

Kép

Ezen a Pannonhalmi Apátság mellett kel fel az éppen fogyó Nap Kép
És én pl. ismerem a fenti képet is Kép

BUKSI!
JOBBULÁST VIDÁM VENCELNEK!

Köszi, hogy bíztattatok Lilivel kapcsolatban. Mostmár csak akkor csinálja zömmel, ha mondom neki, hogy nem, vagy igen Kép Az igenre is ezt csinálja Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziamiasztok
Jajj, nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan betegeskedtek. Mi lesz szerdával? Ki jön?? Mert azért jöjjetek, én erre a napra várok, olyan jól feldob!
Tünde
gratu a 8hónapossághoz, nem kis móka lehet a prebukfenc ala Kitti módra. Videóra vele!!!
Másfél sort bírtam bal-jobb-inkábbodasemegyekolyansokanvannak technikával bámulászni. Ma már bánom, hogy nem vettem még játékot, Léna a könyveken kívül semmire se reagál igazán.
A pöttyök lehetnek a vírus (orrfolyós vacak,ami végigment szerintem mindencsöppségen) hatása is. Barátnőméknél pont ez van! Járják a bőrgyógyászatokat, viszket, és nem múlik. (irigy-irigy a szopis altatás miatt)
Orsko
csudajó gondolat ez a megvárom, míg megnyugszik. Kiprószáljuk, bár elég ijesztően sírt tegnap. J aés utólag nektek is grat a 8hóhozKép nem is tudom, jó-e ha egy gyerekorvos van a közelben. Neked biztos, neki nem Kép (állatorvosi ló esete jut eszembe, lehet, hogy dinit csak megcsípte egy pók, nem ?)
Dini elég csajszisba nyomja, Borónak biztos tetszene. Úgyis tartozom neki egy rózsaszín rugival
Hicu
PIHENSZ???????
Mashu egy élő Isten, de valld be, hogy van vmi hibája, különben kiajánlom a nővéremnek KépKépKép
Nelli
először azt hittem, hogy ikerid vannak, aztán jöttem rá, hogy ez 2kép.
Ági
teknőstrükköt megejtem, beszámolok. csudamódás lehettél, ahogy lobogó hajjal tele cuccak rohangálsz ki-be. Hogy én pont erről maradtam le.. KépKépKép Nagyon jó lett ez a mécseses is. Gipszből van a rátét? Nincs vmi kafa ötleted, hogy ebből a sok-szép őszszínű levélből mit lehetne csinálni? Lepréselve tartok tőle, hogy törnek, és nem elég vékonyak ahhoz, hogy decoupage-oljam őket. A fényképezés elég zsenant. Tavaly ezt történt velük:
Homeot még nem kérdeztem, holnap beszéleg a nénivel, jelentkezem
Álldiga után már egész gyorsan ment ez a férfias első léptek!
Kép
Orsi
jöttök szerdán? talán többet tudunk beszélgetni! Bence meg nagyon ügyes, mostantól aggódhatsz újra KépKépKép
Ini
javulást! Nemlehet egyszerű a lázas kicsivel, meg a beteg picivel. Kitartás! Erősödik az immunrendszerük, meg a te idegeid KépKép
Telefont ennyire megviselte a leesés??
Orrmandula ügyben nem akarok okoskodni, de nem véletlenül nőtt az oda, meg minden allergológus sikítozik a régi (kapjuk ki gyorsan) módszer miatt. Én 10éves korom óta vagyok allergiás, sokkal rosszabb lett a helyzet ,mikor kivették (18évesen). Gondoljátok át, beszéljetek másik orvosokkal is. Szomszédoknál (Ausztria) mi a javallat?
Buksi
elég szarul hangzik, remélem a homeós doki tud alternatívát a antibio ellen. Szorítok nektek egy kicsivel hosszabb éjszakáért. Du végül sikerült pihenni?? Fluimare-t javasolták nekem a Sterimar helyett. Állítólag kicsit jobb, de én is sterimar-t vettem az elején, szép nagy tubussal:I

szerda??? Tünde, Hicu, Orsi, Tigri többiek?
Noét megbúbolom, ha nem jönnek!
ilyen kutyus vettem:
Kép
ezt meg a betegeknek küldöm:
Kép
cupa, hosszúvolt J dugul
(ebből is látszik, hogy nem nekem való riogatós film megy a tvben)
holophernes

Sziasztok!

Mire mindent visszaolvastam, késő lett, úgyhogy röviden:

Judit, nekünk van 2 teknősünk, ha egyszer ekjutunk a talira, elviszem! Felsírás nem lehet, hogy fogacska? Vagy eldugult orr?

Noresz! Lehet, hogy legközelebb összefutunk a József Attilán!

Az újaknak üdv közöttünk! Érdekes, hogy a derékhadunk 73-as, beleértve szerénységemet is. Betegeknek gyógyulást kívánok! Pocakosok pedig vigyázzanak magukra!

Mi már (kop-kop) kilábaltunk a náthából, több hét után. Szerintem csak a fogzás miatt volt, de akkor is. Börzézni is voltunk, de nem láttam senkit, a barátnőmmel teljesen belefeledkeztünk a dolgokba. Sokat költöttem, de ebben volt autósülés és pihekönnyű babakocsi is. Örülök, hogy ti is tudtatok jó dolgokat venni. Ja, és újságolnivalóm, hogy Dorka a BABA szó mellet egyre következetesebben használja a PA = lámpa (vagy apa Kép ) szót, GE-GE= Gergő (barátnőm kisfia) MAMAMA= én, és nyávogni is tud a macskának, magas, aranyos hangon utánoz. Kép

Nem forog az agyam, közel vagyok alfához, mennem kell...

PÁ-PÁ

Szilvi és Dorka, aki tegnap 9 órát volt el nélkülem

Ja, és most látom, hogy nem is olvastalak végig benneteket, az előbb nem jött le. Bocsi

Kép
Kép
szilvih

Judit
a Liberotól mi egy játékot sem kaptunk meg, aztán írtam egy levelet Alexa nevében Kép és kedvesen válaszoltak vissza, persze megkaptuk az ajándékokat is. Viszont le volt benne írva, hogy előzőleg mikor postázták ki a játékokat. De szerintem biztos küldenek, elég segítőkész csapat!
Szerdán ha nem esik mi megyünk!

Pusz
a mégmindignemvasalóTigri
tigribigri

Sziasztok!

Megintcsak nehezen ment a visszaolvasás, de sikerült! Sajnálom, hogy néhányan betegeskedtek, Így hát gyógypuszik Hannának és Olinak, Vencelnek, Kittinek a pöttyeire, és az anyukáknak a fájós hátukra. Ez utóbbi nekem is fáj a szülés óta, de már megtanultam elfogadni, mert a dokinő szerint ezzel együtt kell élni, mint a gyakori migrénes fejfájásommal is. Kép

Orsi: levelet várom, és ez a kép tuti. Matyi is sokszor fel-felsír, meg-megébred és ma meg szinte nem tudott elaludni, végül úgy sikerült, hogy a vállamra hajtotta kicsi fejét és ringattam, énekeltem. De ez nincs mindig így, van mikor nagyon ügyesen elalszik. Szerintem szaporodni fognak a fogacskái, vagy ???

Börze: én is úgí mentem volna, de se pénz, se idő.

Apa: nálunk a férjem utolsó éves a jogon, sokat van miskolcon és sokat tanul itthon, tőlünk elzárkózva Kép LEGYEN MÁR EGYSZER VÉGE, én már csak ezt várom!!! Amúgy segítget, de leginkább a nővéremékre számíthatok.

Andi: mi is gondolkozunk, hogy a férjem jöjjön GYEDre, hogy tudna tanulni, de akkor tudom, hogy az anyósom vigyázna Matyira, amit nem szeretnék!

Ági: DANINAK GRATULÁLUNK AZ ELINDULÁSHOZ! Csak ügyesen Kép Az ébredős képen olyan csibészesen mosolyog! És a mécsesek...

Noémi: integetős kép? hol marad? Csuda édes lehet!

ÜDV ITT Orsko! Jobbulást Dininek, nagyon aranyos a képen , Megkérdezhetem hogy miért a két név? Nekem a Buda is nagyon tetsz!

Nelli: a lányok Kép csudaszépek

Hicu: Pocak hogy van?

Bogi: örülök, hogy minden rendben a fejrázás körül, de még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy tudsz te minden nap takarítani, én heti egyszer szoktam gyerekkel, akkor mindent és slussz. Főzni is főzöl?
Lili szenzációs kiscsaj a képeken és én olvastam valahol, hogy a legtöbb kisbaba felfedezi előbb-utóbb a nemiségét!

Noresz: képek a keresztelőről? mindenesetre nem volt unalmas, lesz mit mesélni az unokáknak!

Pár szó magunkról: jól vagyunk, bár Matyi ma nagyon nyűgi állapotú volt, igaz így telefonált a nagynénjével:
Kép

Tegnap meg így fürcsizett:
KépKép

Szép álmokat, Zita
zitus

Sziasztok!
Hannának tegnap este 39,4 volt a láza, de a kúp szépen levitte, ő jól aludt éjjel, Oli viszont kevésbé. Óránként ébredt!!!!!Kép Nála szerintem inkább fog lesz.

Judit!
A Budai gyermekkórház állítólag az, ahol nem kapkodják ki a mandulákat, csak azért,hogy legyen mit csinálni. Mindenképpen mérlegelni kell, több orvos tanácsát kikérni. Hanna most már lassan egy éve szinte folyamatosan náthás, ha nem náthás, akkor sem tud az orrrán keresztül levegőt venni. Amikor alszik és megpróbál horkolásba átmenni a légzés, ami elég hosszú folyamat, akkor többször kimarad a légzése. Ez sem jó, mert oxigénhiányhoz vezet és a szívizomnak okozhat kárt.
És lehet, ha az orrmandulát kiveszik, akkor megszűnik minden panasza.
Nővérkémet meg megkérdem, hogy mi a helyzet náluk.

Még az autósülésről, olvassatok teszteket, ha rámentek a megatoys honlapjára, akkor az autósüléseknél aszem rálehet menni az adac-re.
Mi először vettünk egy Remi nevezetű ülést, tizen valamennyi volt, kényelmetlen, erős fékezésnél, meg nagyon előre dőlt. Mi is néztünk teszteket és a römert hozta ki. most a Hannának vettünk egy újat, a harmadik méretet, ami 3 éves kórtól van, Oli örökölte a Hannáét.

Buksi!
Alvásról azt elfelejtettem ,hogy a Hanna ahhoz viszont hozzászokott, hogy velem alszik el, így a napirendet úgy kellett alakítgatni, hogy Oli és Hanna egyszerre aludjanak.

Orsi!
Neked meg nem gratuláltam Bence tudományának.

Zita!
Matyi csuda édes, együttérzésem, hogy a férjed tanul, nekem már az is betett, hogy szakvizsgára tanul(jog). Következő vizsga februárban.

Megyek kávét inni, mert anélkül nem állok meg ma a lábamon.

Puszi

Ines

U.i: Mi nem megyünk holnapKép
ini

Sziasztok, most csak gyorsan ennyit:

Judit drága! Kép
Megyünk szerdán! Búbolás elmarad! Kép

Pusz
Noémi
noémi

Sziasztok!

Keresztelős-képeket teszek fel, ha lesznek, mert mi hagyományos géppel nyomulunk. De a vendégseregtől várok digitális képeket is!

Dani és Bence új tudományának gratula!!! Kép

A kis betegek meg gyógyuljanak gyorsan!

Szilvi!
Jó lenne összefutni, én mindennap sétálok Mátéval, szólj, ha erre jársz Kép

Zita!
Csúcs jók a képek!! Már én is várom az időt, amikor így zajlik a fürdetés Kép

Tünde!
Köszi a kendős választ. Én arra gondoltam, hogy ha már úgyis ennyi megkötési módot látok a netről, akkor elég, ha megveszem az anyagot, és körbeszegem. Csak jó lenne tudni, kb. mekkora és milyen típusú anyag legyen (pamut, len, mittudomén, nyúljon vagy ne stb.)

Na, felteszek egy új körkérdést, ezúttal barátném nevében. Én ugyanis már teljesen meg vagyok győződve, hogy a bébikomp nem jó a babának, de nem tudom olyan jól felsorolni az érveket ellene. Ő meg tervezi, hogy vesz egyet. Szóval tételesen: miért is rossz a bébikomp???

Puszi MINDENKINEK
Noresz
noresz

Sziasztok!

nagyjából már visszaolvasgattam,délután talán hsz-ra is lesz időm,most gyorsan rólunk.

Vencel már jobban van,ez a Sterimar sokat könnyített a helyzeten. Végigaludta az éjszakát Kép. ma megyünk homeos dokinénihez,Augmentin recept egyenlőre a fiókban.

Ennyi most, majd még jövök.

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Most csak egy pár gyors kérdés.

Holnap, ha minden jól megy, mi is szeretnénk elmenni a játszóházba. Ezügyben lennének kérdéseim:
1) Pontosan hol van? Ki van írva a bejáratnál, hogy játszóház? Annyit tudok, hogy a cirkusztól kell menni balra az állatkert felé.
2) Hogy ismerlek meg benneteket, hisz én még a nevekkel is bajban vagyok, nemhogy az arcokkal? Ha leírom, miben leszek, akkor esetleg valaki a társaságból rámköszönne?
3) Mekkora a területe a játszóháznak? Nagy?
4) A babakocsit le lehet tenni valahol? Mert mi BKV-val mennénk.
5)Mikor szoktatok ott lenni?

Köszi a válaszokat.

Puszi:
Nelli
hnelli

Jobbulást a betegeknek!!!!!

Noresz!
Bébikomp: nem jó! A gyerek lábujjon tolja magát előre benne, helytelen tartást vesz fel közben és nem tanul meg rendesen járni ami később okozhat gerincproblémákat, mert rosszul tartja a csípőjét.

Ugyanez vonatkozik a kézen vezetésre, azt sem szabad. Majd ha elindul a gyerek magától akkortól menjen!

Nelli:
1)Pontosan hol van? Ki van írva a bejáratnál, hogy játszóház? Annyit tudok, hogy a cirkusztól kell menni balra az állatkert felé.
A CIKUSZ baloldalán van egy kiskapu általában nyitva (a Lacikonyha és a Cirkusz között) itt egy kacskaringós macskaköves úton bezötykölődsz a gyerekkel és meglátjátok (fapadok vannak elé kirakva).
2) Hogy ismerlek meg benneteket, hisz én még a nevekkel is bajban vagyok, nemhogy az arcokkal? Ha leírom, miben leszek, akkor esetleg valaki a társaságból rámköszönne?
Jó, rádköszönünkKép De van pár kép fent rólunk a Babanet fényképalbuai között (Pötöm tali a címe, ott nézegesd megKép) A játszóház jobb hátsó sarkában szoktunk letelepedni (ott van babasarok)

3) Mekkora a területe a játszóháznak? Nagy?
NAAAAGYKép

4) A babakocsit le lehet tenni valahol? Mert mi BKV-val mennénk.
Babakocsit a kabátoknál elöl lehet hagyni.

5)Mikor szoktatok ott lenni?
Szerintem kettőtől leszünk, de majd a többiek megmondják pontosanKép

PUSZIIIIIIIIII!
Felébredt a lányom, mögyök.Kép

hicudzsi

Hicudzsi (bocsi nem tudom még a keresztnevedet)Kép
Köszi a válaszokat. A 2-3 óra nekünk is jó. A képeket megpróbálom megkeresni. Ha nem megy, akkor majd csak megtalállak Titeket. Vagy Ti engemKép

A bébikompos hozzászólással én is egyetértek.

Puszi:
Nelli
hnelli

Sziasztok!

Kb. félórája jegyzetelek,annyit írtatok,már nem boztos,hogy lesz időm hozzászólni mindenkihez,azért gyorsan nekikezdek.

Ági!

Kézműves szakkör engem is érdekel,főleg a szalvétás dolgok. Ébredős kép Daniról nagyon cuki,körbelengi a babaillatKép Járás: Bravo! Bravissimo!

Judit!
És az ismerősödnek Norbi vagy Réka volt meg Kép?

Hajni!

Nem is tudtam,hogy ismeritek egymást Verával! Igen,próbélom elcsalni,bár ezzel csak konkurenciát szervezek Vencelnek,annyira édespofa Bence is!

Noresz!

A keresztelő nem lehetett uncsi,de legalább majd nem kell színezni a sztorit társaságban Kép.

Andi!

Apa Gyed-en,hárt nem semmi merész vállalkozás! Én már most utálom,hogy egyzer dolgozni kell,ráadásul pillanatnyilag annyira átalakult az értékrendem, hogy vmi egész mást akarok csinálni,mint eddig. De ez még odébb van...

Tünde!

örülök,hogy jó rucikat fogtatok ki,szerintem csajszi ruhákból sokkal édesebbek voltak! Ja! megtanultam a börzén az engem érintő összes kendőkötést Kép! Ja! Szerinted hol tudok utánanézni,melyek az államilag támogatott lehetőségek számomra suliügyben?

Noémi!

SzemölcslevételKép Bár az jópofa volt,hogy elkülditek Lilánát egyedül. Már láttam magam előtt,ahogy hamubasült pogácsával a tarisznyájában megjelenik a betegfelvételinKép Viccet félre:drukkhegyek! Vérnyomásod?

Orsko!

Én is azt gondolom,hogy egy nap a manókkal nem adja vissza a mi mindennapjainkat. Ráadásul attól még lehet Dini okos,ügyes,hoyg egy napig nem annyira sokat foglalkoztak vele,de tényleg: mi lenne vele,ha Neked az lenne a fontos,hogy ragyogjon a kégli?!...másrészt azt aláírom,hogy azért ideírogatni nekem is mindig van egy kis időm...Kép

Bogi!

nagyon örülök,hogy minden rendben Lilivel. Én úgy olvastam,hogy a csecsemőkori maszturbálás teljesen O.K.,ha nem viszi túlzásba,és nem más dolgok helyett csinálja. Szexikép tényleg nagyon szexi,milyen hosszú már Lili?

Orsi,

Gratula a lépcsőzéshez,nagyon beindult ez a Bence fiú Kép!

Szilvi!

Milyen okos Dorka,hogy már ennyi szót használ tudatosan! Ez a csaj mindenből kidumálja majd magát, kösd fel a gatyát Kép!

Zitus!

Matyi képek feldobták a napom KépKépKép nehéz ügy lehet apa tanulása,nálunk pont most téma,hogy tanuljon-e vmelyikünk,de mindkét verziónak már a gondolata is lefáraszt.

Lányok!

Olvastam Bogár kérdéseit etetőszék témában. Én örömmel válaszolok neki, csak kicsit elgondolkodtam,milyen egyetemi munkához kellhet. Valahogy az etetőszéket sem pszichológiai,sem mozgásfejlődési,sem egyéb területen nem tartom meghatározónak. Vagy fantáziátlan vagyok? Esteleg bútoripar? na jó,ezt biztos az illetékestől kellene megkérdeznem inkább.

Ha már így belejöttem, én is írok magunkról ,mit csinált ma Vencel: kinézett egy foltot a falon,amit el akart kalapálni egy gumikacsával KépViszont a falnál felálláshoz egyenlőre mindkét kezére szüksége van. Próbálkozott egyszer-kétszer sikertelenül,majd leült,szájába vette a gumikacsát,felállt két kézzel, kivette a szájából a kacsát és jól elkalapálta vele a foltot a falon....Kép

Dugultam.

betegeknek jobbulást!

Buksi
kisbuksi

Hello!

Buksi!
Lili 77 cm, 8 és fél hónapos. A görbe szerint a hosszúsága olyan 10 hónaposnak felel meg. De a súlya a megengedett alsó határ. A 7 kilót alig érte el.

Csajok!
Olyan komolyan veszitek ezt a maszturbálás dolgot. Lili már egyáltalán nem csinálja azt a mozgást, szerintem nem is volt ilyesmiről szó, hanem felfedezte, hogy ilyet is tud, és már megunta.

KépKép

KépKép
farkasbogi

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.10.26
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Noresz Máté 2004.05.26 3050g/54cm 5 hónap 0 nap 21.szept 19.júl
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 7 hónap 28 nap 29.máj 15.febr
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 8 hónap 2 nap 30.ápr 15.nov
Orsolya Dénes Buda 2004.02.20 3000g/56cm 8 hónap 6 nap 09.okt 31.máj
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 8 hónap 9 nap 21.márc
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 8 hónap 10 nap 11.júl 01.okt
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 8 hónap 10 nap 25.ápr
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 8 hónap 13 nap 28.jún 20.júl Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 8 hónap 16 nap 11.júl 09.ápr
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 8 hónap 23 nap 21.márc 25.aug Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 8 hónap 28 nap 10.szept 24.máj Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergely 2004.01.24 3900g/57cm 9 hónap 2 nap 09.máj
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 9 hónap 5 nap 26.nov
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 9 hónap 9 nap 28.jún 29.máj
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 9 hónap 10 nap 21.nov 23.jún Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 9 hónap 14 nap 29.ápr 07.okt Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 9 hónap 18 nap 06.febr 10.okt
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 9 hónap 19 nap 14.febr 24.jún
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 9 hónap 20 nap 02.szept 18.jún
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 9 hónap 23 nap 27.júl 26.nov
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 9 hónap 26 nap 05.nov 11.júl
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 9 hónap 29 nap 18.máj 23.jún
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 10 hónap 1 nap 13.jan 24.jún Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 10 hónap 7 nap 20.aug 18.jún
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 10 hónap 8 nap 20.aug 03.júl
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 10 hónap 17 nap 21.júl 16.dec
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 10 hónap 18 nap 15.márc 05.márc Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Nelli Dominika 2003.12.07 3490g/57cm 10 hónap 19 nap 04.aug 12.aug Dorottya 1999.02.18
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 10 hónap 23 nap 28.szept 19.márc
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 10 hónap 25 nap 23.aug 17.márc
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 11 hónap 13 nap 06.jan
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 11 hónap 18 nap 30.nov 17 és 14 évesek
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 11 hónap 25 nap 17.nov
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 11 hónap 26 nap 09.máj
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 1 év 0 hónap 5 nap 21.júl
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 1 év 0 hónap 16 nap 25.ápr 31.máj
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 1 év 0 hónap 25 nap 15.máj 22.jún
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 1 év 0 hónap 27 nap 03.dec 27.dec
</pre>
ini

Sziasztok!

Orsok!
Bent vagy a táblába, és javítani való is voltKép

Andinak útólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!

puszi, este még írok, most pihizek egy picit.

Ines
ini

BogiKép
77cm? Az én lányom 10,5 hónaposan 76 cm, de szerintem még ő is nagy. Viszont a kilói tényleg nem sok Lilinek. Domcsi már kb. 9 kg.

Nelli
hnelli

Ja, és azt még ki is felejtettem a keresztelő-epizódból, hogy majdnem Rozália lettem Kép
Ugyanis mi nem, de egy másik család be volt írva előre a keresztkönyvbe...mit tesz Isten, a baba ott is Máté volt...ha egy adatot nem akar véletlen ellenőrizni a pap, akkor összekevert volna velük Kép Kép

Bébikomp: én teljesen egyetértek veletek, barátném viszont hajthatatlan, hallott az elméletről ő is, de a bővebb családban sokan használták, negatív tapasztalat nélkül...így ő a gyakorlatnak hisz. Na, mindegy, téma lezárva.

Puszi:
Noresz
noresz

Tettem fel 3 új képet az albumba...még nem a keresztelőről Kép .....

http://babanet.hu/album/main.php?album=3698
noresz

hű de pörög Kép ezt a délutáni alvás alatt kezdtem el írni, de nem tudtam befejezni (a ráérős anyuka ha-ha-ha). ha esetleg vesztett azóta az aktualitásából, bocs.

Ini, kösz a táblát. Most látom csak, hogy a korosztályos alsó határon vagyunk Kép
Bogi, erre a maszturbálós dologra akartam írni, hogy ezek szerint, amikor néhány hete a fiamnál az volt a sláger, hogy térden állva előre-hátra himbálta a csípőjét, akkor épp a helyes mozdulatsort gyakorolta :D

Buksi,
nincs mit tenni, a háztartás és/vagy a munka
és/vagy a gyerek a fontosabb téma örök. Jó kis alap egy jó kis veszekedéshez Kép
Suli: amíg gyeden vagy, ingyenes a másoddiploma. Mindenhol. Vagyis az állami intézményekben. A többit nem tudom. Momentán én is ezt használom ki, ebben a félévben már kétszer fél napot el is tudtam menni egyetembe Kép Úgy működik, hogy be kell iratkozni, és aztán kérvényezni. Valahol
megvan nekem a jogszabály is, amire lehet hivatkozni.

Noresz,
én születése óta kendőben cigölöm Dinit, vettem is, varrtam is, most is készül egy (de mint a Lucának a széke, naponta egy öltés sebességgel kb
Kép). Elsőre vettem egy jó erős szövetet, majdnem bútorszövet jellegűt, mondván, hogy minél erősebb, annál jobb. Na nem. Az nem tud olyan szépen rásimulni a gyerekre, és megkötni is nehéz. Aztán vetten a neten keresztül egy nandu kendőt. Ezzel majdnem teljesen meg vagyok elégedve, és szerintem 5 ezer Ft-t megér. Pihepuha, mégis erős anyag, jól is néz ki. Ami miatt most próbálok egyet gyártani, az az, hogy kissé már rövid a nandum. Rajtam is kabát, gyereken is sok ruha, meg is nőtt; van néhány megkötési mód, amit nem tudok kihasználni. A most gyártott kendő anyaga vászon, éppenhogy egy picit elasztikus. Még nem tudom, hogy válik be. Ha csinálod-csináltatod, próbálj meg pamutflanel anyagot venni, nem kell vastagnak lennie. Én is próbáltam, de annyira ronda volt csak, hogy nem vettem, igaz, nem néztem körül túl sok helyen. És legyen jó hosszú a kendő, legalább 4 méter. Eleinte sokat bohóckodik az ember azzal arendeget anyaggal maga körül, de kell a hosszúság. AMit most csinélok, az olyan lesz, hogy egy normál hosszú, normál széle kendő (370*70 cm), és a két végére varrok két vékonyabb anyagcsíkot, az lesz a megkötője. Majd ha végre elkészül, és kipróbálom referálok.

Judit,
tényleg elég csajos a fiam. CSeresznye szája van, hosszú göndör szempillái, és jól áll neki a rózsaszín Kép
Eleinte mindenkinek azt mondtuk, hogy ha fiú lesz, Buzádnak fogják hívni. EZ olyan, mint az Árpád, csak más a gabona Kép A név jó, de a becézése... izé... Kép LEhet, hogy mégiscsak úgy kéne hívni? Kép na de ezt majd meglátjuk, aszondom, hogy ez az ő kompetenciája lesz úgyis.

Amúgy azért a két név Zitus, hogy legyen egy anyának és egy apának. Az enyém a Dénes, Emberé a Buda. Nekem nemtom miért, de a klaszikus típusú férfinevek tetszenek, igen, még a János is, ne tessenek röhögni... Kép apukának pedig a magyaros hangzásuak a kedvencei. Szempont volt még a névválasztásnál, hogy ne legyen benne r hang, mert az Ember raccsol, és hülyén hangzik a játszótéren, hogy Málton, gyele le a mászókálól... Végül három nappal szülés elött sikerült megegyeznünk a Dénes névben, amit persze én már a terhesség elején ajánlottam, de akkor még nem kellett. Annyira megörültem az egyezségnek, hogy nagylelküen felajánlottam a második nevet apukának, így lett Buda.

Ma Dini az összes lakáskultúra és Kismam újságokat széjjelszórta, megtaposta, összegyűrte, jó megette Kép és átmászott az ideiglenes babakerítésen, és vigyorogva megjelent a konyhaajtóban.
Amúgy ő már jól van, most az Ember kripli. Én meg átképzem magam ápolónővé... a kutya még nem beteg...

pusz nektek
Orsko
orsko

Sziasztok!

Andi, nem én voltam a hátfájós. De most hirtelen én sem tudom, hogy ki is volt. Azért ez a gyed dolog tényleg nem lesz könnyű. Nemcsak a férjed miatt, hanem magad miatt is, hiszen azért biztos fognak hiányozni a gyerekek.

Judit, mi megyünk holnap. Ami meg a pöttyöket illeti, Kitti nem volt beteg, a doktornő is ezt kérdezte először. Majd holnap megmutatom, hogy milyen pöttyök is ezek. Igazából a lába tényleg lehet, hogy beverte, csak nem vettem észre, nem is amiatt aggódtam. Csak a száján először olyan volt, mintha herpesz lenne. Régen nekem is volt herpeszem, kenegettem is, de gondoltam a gyereknek biztos valami más kenőcs kell. Azért vittem le a dokihoz, és ha már ott voltunk, megmutattam a lábát is. De szerencsére nem herpesz, nem fertőzünk senkit. Olyasmi, mint egy csípés. Volt egy szúnyogunk, de hogy tudta pont itt megcsípni?

Szilvi, gratula Dorkának a szavakhoz! Mit csináltál 9 órán keresztül egyedül?

Tigri, vasalás Kép

Zita, nagyon édi a napszemüvegben fürcsiző Matyi. Kép

Ines, sajnálom, hogy nem tudtok jönni holnap. A mandulával kapcsolatban, én sem akarok okoskodni, csak pont egy ellenkező tapasztalat. Nekem 18 évesen vették ki a mandulámat. Előtte állandóan meg voltam fázva, utána sokkal ritkábban. Bár biztos másképp van kisgyerek korban, csak azért leírtam.

Noresz, nekünk a legnagyobb méretű kendőnk van, majd lemérem neked, hogy hány centi. Az anyagához az van írva, hogy természetes alapanyagból készült, kézzel szövött, valami vászonszerű.

Buksi, örülök, hogy Vencel jobban van. Akkor majd te mutatsz nekem kendőmegkötéseket? Kép Tanulás, csodálom az olyan embereket, akik gyerek mellett nekivágnak. Nekem azért csak könnyebb, hogy már korábban elkezdtem, és már csak be kéne fejeznem. Ha nem az utolsó évem lenne, szerintem nem csinálnám. De persze ez csak ilyen vizsgaidőszak előtti hangulat, azért néha jó is suliba járni. Kép Tájékozódáshoz szerintem nézd meg a www.felvi.hu oldalt, itt elég sok infó van sulikról, meg egyébről is.
Bogár kérdéseihez, bár lehet, hogy már megkérdezted tőle, de lehet akár egyszerű marketing is, vagy piackutatás, mi alapján döntenek az anyukák stb.

Pusza,
Tünde
rtünde

Lányok, van egy pici problémám. Szeretnék lefagyasztani tejet, vettem aventes steril zacsit egy dobozzal. Használ valaki ilyet? Az a gondom ugyanis, hogy ki van lyukadva a legkülső nejlonréteg, a dobozon kívül; a dobozra meg az van írva, hogy felbontásig steril. CSak azt nem tudom, hogy a dobozon belül van-e még valami, amit fel kell bontani. Ha igen, akkor semmi gond, de ha így dobozostul kéne sterilnek lennie, akkor van gáz, mert lyukas a nájlong. A lyukat nem én csináltam, így vettem. És nem tudom, hogy menjek reklamálni vagy ne. Kibontani nem akarom, mert ha mégis így cuzammen steril, akkor nem hiszik majd el, hogy nem én csináltam a lyukat.

kösz
orsi
orsko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?