Sziasztok!
tegnap inter-nyet volt, már fogalmazom a levelet a szolgáltatómnak, nagyon gáz, már modem-et is cseréltek, a gépemmel semmi baj, vadi új, a vonallal lehet valami, azt meg oldja meg a szolgáltató és a MATÁv egymás között, sajna ezeket a kiesett napokat már tényleg nem áll módomban kifizetni. Februárban pedig szolgáltatót váltok, ha ez igy halad. azért nem 2 Fr az ADSL, hogy várnom kelljen, mig beenged a szerver. Nna. Másik tegnap esti bosszúságom (nem az én napom volt), párom elhozta egy kollégájától a Tróját, este 10 -kor elkezdtem nézni, nos, a 32. jelenetnél -mikor Achilleusz küzd Hectorral- a lemez megáll, visszaugrik az elejére. Anyázok, ugrok vissza, semmi. Sérült lehetett a lemez vagy karcos, lényeg, hogy a 32. jelenettől sekép-sehang. Buzgón szidtam mindenkit, OKÉ, hogy ismerem a történetet, de olyan jó film, hiába néztem majdnem 2 órát, ha ez az utolsó fél óra hiányzik. Grr!!!
Humi
Csak nem belefőzted Krizsót a céklásfazékba?
Látom izlik neki a cucc. Ma Peti is cékla+alma+pipimellet eszik. Mióta a székben ül, maszatosabb, mert csapkod jobbra-balra. Még szeditek az antiobio-t?
Ági
Becenevek nálunk (csak kivonatolom abból a rengetegből): Kutyi, kutyuka, Peticica, Petit-Peti (azaz "pötipeti"), Petipötty, pocok, Baba, Ótvarka, Kisfiam... Egy ideje ha szólunk hozzá a Petit vagy a Petikét használjuk, mert figyel rá.
Kaja: Peti 4x eszik egy nap, próbálnék még egyet közbeiktatni, de nem tudom hová, későn kel és korán fexik, nincs helye az 5. kajának. pedig kellene. Fűszerek: a krumplit kezdettől fogva picit sózom, husit is, pár csepp olaj is belekerült már a főzővizbe. Spenótot pici olajon fonnyasztottam. Céklához lassan hozzáteszem a köménymagot és elkezdjük a petrezselyemzöldjét is. Az anyósféle vegetával még várok, hehe
Timi
1 kilóótt???
Jól elhúztok tőlünk. Peti kb. 30 dekát hizott ebben a hónapban (a 6. és 7. hónapja között), nagyjából ez a standard mióta nem szopik.
Rita
Szegpny Julcsika! Olvastam, hogy a kislányoknak érzékenyebb a pelenkás terület. petinek is piros néha, de csak a seneke, ha kicsit tovább nyaraltatom rajta a kakis pelust. A Sudocrem segit rajta. Az egyéb bőrpirra és szárazságra a Patikában vettünk egy nagyon jó krémet. Lipobase a neve (ok-ok nem reklám), nagyon jó, zsiros de hamar felszivódó babaillatú testápoló. Recept nélkül adják.
Melyke
Szerintem is nagyon jól tetted, hogy koncentráltál és simán megszülted Edinát, noha nagy babácskaként jött a világra. Nem lehetett könnyű a nagy fájdalmakkal együtt, de biztosan csodás élmény volt.
Peti is burokrepesztéssel született, igaz 2 újjnyinál repesztett az orvosom (úgy beszéltük meg, hogy terminus után, 2 újjnyi tágulással már nem enged haza), onnan kitartóan vártam a fájdalmakat, kérdezgettem, mikor fog majd nagyon fájni. Mondta a szülésznő, hogy nemsokára. Én meg csak számolgattam az összehúzódásokat, de nem fájt. Amilyen betoji vagyok, szerintem az arra való koncentrálás, hogy mindjárt nagy fájdalmaim lesznek, teljesen elterelte a figyelmemet az eseményekről. A szülés előtti 1 óra a kádban valami fantasztikus volt (hála Rita előzetes és a szülésznő helybeni rábeszélésének), lebegtem a vizben, Petike duplán lebegett, beszélgettünk hármasban, én, Apa és a szülésznő. Mire kimásztam eltünt a méhszáj és 13 perc alatt kb. 2 nagyobb és 1 kisebb nyomással világrajött Petike. Szerintem 1-el is kinyomtam volna, de nem volt szabad a gátvédelem miatt, annyira koncentráltam, kérdeztem, na, nyomjak, mire mondta a szülésznő, hogy minek, már a kezében a baba
Tök fantasztikus volt, nem igy képzeltem a szülést, a kontyba tűzött hajam össze sem kócolódott és a smink sem jött le a képemről (hüje anya, jól kimázoltam magam előzőleg, hogy jól mutassak majd az első képeken
) Na, nem is tudom miért irtam le, de jó népszerűsiteni ezt a fontos eseményt, hogy a szülés előtt állók ne parázzanak, hanem koncentráljanak, hiszen ha fáj is, ennek a fájdalomnak értelme van.
Ebédidő jöve, még össze kell turmixolnom a vámpirkaját, peti csöndben van, remélem nem aludt el, mert akkor lőttek az ebéd utáni szunyának. Pedig tanulnom kell.
Jaja, muffin szuper lett, receptet elkérem és közzéteszem. Répás, de nincs répaize, nagyon fini.
Puszi Mindenkinek, jó ebédhez szól a nóta
Szilvusék.