Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Na sikerült nekem is benéznem végre. Tegnap sikeresen befejeztük mostmár a gyereksarkot. Mihelyst tudok, teszek fel majd képet is. Egyedül az ágynemű hiányzik, de azt majd csak ha a kicsi hazajön, akkorra tesszük be.

Gigi!
Jó ötlet. Kép Szörnyű, hogy mindenki előzni akar KépKép Ejnye, a férjecskéd nagyon rossz. Vagy inkább lustácska kicsit? Kép A kiírásig csak 4 nap? Ez nem semmi Kép Mindent bele mostmár Kép Kíváncsi vagyok már, mikor bújik ki a kismanód Kép

Dia!
Nagyon szép a babaágy így feldíszítve. Tetszik nagyon. Ez a menüsor nem semmi. Olvasás közben megéheztem már Kép

Györesz!
Még mindig azt mondom, hogy előbb-utóbb minden a helyére kerül majd, meglátod. De az feltétlenül jó ötlet, hogy kicsit hazamész, legalább te is tudsz gondolkodni. Addig is küldök egy hatalmas nagy ölelést meg extra puszit. Vigyázz magatokra nagyon.

Márti!
Pihenj sokat, azért még korai lenne, ha kibújna a kicsi. Bár látom, nagyon arra törekedsz, hogy megelőzhess Kép

Bringa!
Melyik kórházban fogsz szülni? Nem láttam a híradót. Üdv a finiselők között, mostmár gyorsan fognak telni a napok nagyon, meglátod Kép

Saxi!
Boginak remélem semmi komolyabb nem lesz a lábával. Jobbulást neki. Miattad is, mert így tényleg nem fogod sokáig húzni.

Nektek nincsenek izomgörcseitek? Mióta nem szedem a magnéziumot mind a két vádlim szinte folyamatosan begörcsöl. Elég hülye érzés. Utálom nagyon. A végére mennyi nyűgöm kijön, döbbenet.

Puszi mindenkinek
Anikó 37+3
pancsa2

Lányok!

Nagyon meg vagyok ijedve,kb. fél órája görcsöl hasam és nem akar szünni.Most mit fogok csinálni a fájós lábú gyerekemmel?Teljesen ki vagyok akadva,nem merem felhívni a dokimat,mert félek,hogy azt mondja feküdjek be.Anyukámat is múlt héten műtötték visszérre,most Ő sem tudja bevállalni a Bogit.Ne haragudjatok,hogy nyávogok de most nagyon el vagyok keseredve.

Üdv,Saxi.
saxi

SaxiKép

Remélem, hogy nincs semmi komoly baja a Bogi lábának!!! Megröntgenezték neki? Asszem nem ártana. Próbáld minél kevesebbet hurcibálni.

BarbaraKép
Nem semmi, hogy te milyen mormota vagy! Elég szórakóztató lehettél. Ennyit a romantikus hétvégéről!Kép Az Ikeában tényleg mindig olyan sokan vannak. Én azt utálom benne, hogy nem lehet csak úgy kisétálni ha mondjuk épp rosszúl leszel hanem az egész piacteret (jó vannak azért átjárások de nem sok) végig kell bóklászni.

BringaKép
A mai Mai lapban írnak a kórházatokról. És azt írják, hogy egy két kismama kivételével senki sem háborgott. Igaz ez?Kép

Voltunk ma nst-n aztán utána megvizsgált a doki. Tovább tágultam, most már bő egy újnyi!Kép De hát időpontot ő sem tud mondani. Azt mondja mindig, hogy egy hónapon belül mozoghat (már nem nekem). A kiírás elött és után 2 héttel bármikor jöhet. A szülész csaj mondta, hogy egy hét túlhordásnál fektetnek be. Azért remélem törpikém csipkedi magát, legalább hétvégén megszülethetne.
Ma megint fültanúja voltam egy szülésnekKépKép Hát nem lettem nyugodtt.KépKép

Na puszi mindenkinek!
Gigi 39+3Kép

KépKép
gigi28

Saxi!

Ha nem múlik, akkor mindenképp hívd fel a dokit!!! Ezzel nem szabad játszani! Maximum hívj egy taxit és Bogival együtt menjetek be a kórházba, addig bent elfoglalják míg téged megvizsgálnak!!!!!

G

KépKép
gigi28

Saxi!
Azért ha nem múlik, feltétlenül hívd fel a dokidat, nehogy gond legyen vele. Nem kéne még megszülnöd. Igaza van Giginek, bent amíg megvizsgálják, biztosan elfoglalják addig Bogit. Gondolom a férjed hirtelen nem tud csak úgy hazaugrani.
Anikó
pancsa2

Gigi!
Én is attól leszek mindig nyugtalan, ha szülést hallok. Szerintem a héten már tutira megszületik a kicsikéd, majd meglátod. A próféta szól belőlem Kép
Anikó
pancsa2

Saxi!

Én is Gigivel értek egyet. Lehet, hogy ez a sok gyerkőc-cipelés nem tett jót a babának. Az a legokosabb, ha bemész a kórházba! Addig is próbálj meg inni egy-két magnéziumot!!!

Miért kellett nézni a hiradót? Valami gond volt Bringa kórházával?
Látjátok elmegyek egy hétvégére és nem tudok semmiről! Kép
Anikó!
A vádligörcsre próbálj meg Calcium Sandoz pezsgőtablettát inni. Nekem is azt ajánlották, azóta nincs semmi bajom!

Gigi!
Dögös ez a képecske! Kép Te is ilyen vagy mostanában?
Nekem picuri olyan eleven, hogy majd kirugja az oldalam! Szó szerint néha kezd már kellemetlen lenni!
Dia!
Fellelkesedve a pocakméreteden én is megmértem. Nekem csak 103 cm, de nagyon csúcsos!

Barbara
babar

Sziasztok!!!!

Saxi, szerintem is jó lenne a dokidat meglátogatni, a 15kg gyerköcök cipelése azt hiszem nem kimondottan erre az időszakra ajánlott. S a nagyot is megvizsgálhatná egy másik orvos aki nem épp a hétvégi ügyeletét akarja túlélni.

Gigi, nagyon drukkolok nektek, mostmár nagyon közel a babázás. Tényleg s különben hogyan viseled az utolsó napokat, nem hallani nagy nagy panaaszokat.

Anikó, nem szeretnék előzni. Nekem szerencsére nem jöttek még elő az izomgörcsök, pedig már több mint 1 hete én sem szedek MagneB6-ot.
A tv reklámot meglátom s feláll a szőr a hátamon tőle, egy ideig bizos nem fogom szedni.

Barbara, csak irigykedhetek.

Szülészet, igen egyre hangosabb tőle a sajtó.
Én azt gondolom, hogy azért választottam orvost mert vele szeretnék szülni, ez egy nagyon belsőséges dolog és idegen, esetleg még unszimpi dokikkal nem szeretném megélni. Azt hiszem ettől nőni fog a programozott szülések száma.
Ha arra gondolok, hogy nem a választott kórházban, s főleg nem a dokimmal kéne szülnöm, rosszul vagyok!!!!! A dokik túlzott leterhelésével magyarázzák a dolgot, szerintem elég felnőttek hozzá, hogy tudják mit miért vállalnak fel, s mennyit bírnak el.
Szombaton amikor bementem a kórházba pont ez volt a téma ott is. S talán még azoknak a szüléseknek a száma is nőni fog ahol nem kórházban történnek a dolgok.

Szombaton szerencsénk volt a párommal, senki sem szült, így megnézhettük a szülőszobát, a szülésznőm megmutogatott, elmagyarázott mindent.
Nagyon szupi volt, semmi kórházi érzést nem keltettek a szobák, tényleg nagyon jók. Páromat kérdeztem utána, hogy mit szól hozzá, mondta nem is olyan elrettentő. Azért még kicsit félek tőle, hogyan fogja viselni, a szülésznő szerint nem lesz ideje parázni, kap majd feladatokat.

Ezek szerint nem voltam egyedül a hétvégi nagy here-verével. Mi is rengeteget pihiztünk, s folyamatosan zabáltam. Ez valami iszonyat, már sűrűbben eszek mint pisilek. Szinte folyamatosan képes vagyok enni, bármit bármivel. Ebből nagy fogyókúra lesz pár hónap mulva. Persze próbálok ligt-os dolgokat enni, pl gyümolcsök, joghurt, leves, de akkor is iszonyat.

Vasárnap de voltunk a Brendonban, vettünk még pár dolgot, találkoztunk az rtl-es Katikával aki szerdánként szokott termékeket bemutatni a baba delelőben, nagyon kedves volt.
Vettünk a kiságyra zenélő forgót, baba élvezi nagyon, meghallja és táncikál rá.

Sterilizáló, tudom régebben volt már téma, barátnőm tanácsára vettem Chicco hidegsterilizálót, nagyon szupi. Ő esküszik rá, azt mondta később is nagyon jó mert az üvegek elszineződését nagyon jól megszünteti. Kelles az illata, nem egy nagy beruházás, s elég sokáig kitart. Én forróvízes sterilizálást szerettem volna, megcsináltam totál vízkő lett minden, s ez a szer szépen megszüntette.

Már megint szófosásom van
Bocsi
További szép napot
Márti
márti05

AnikóKép

Tényleg a próféta szóljon belőledKépKép Olyan furcsa, hogy szinte kiráz a hideg (persze ezt most jó értelembe mondom) arra a gondolatra, hogy lehet, hogy hétvégére gyökeresen megváltozik az életünk.....Kép

BarbaraKép
Hát már én is ilyen vagyokKépKép Most használd ki az időt mászkálásraKép Bár vannak olyan napjaim amikor le sem lehet lőni, aztán meg fáj mindenem. Bár téged nem kell bíztatni a csavargásraKépKép
Bringa kórházával annyi van, hogy ha a választott orvosod nem akkor ügyeletes éppen amikor te szülsz, akkor nem szülhetsz nála. Na a lényeg, hogy nem lehet behívni a dokit munkaidőn kívül.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Györesz,
már sokan tanácsoltunk sokfélét, tudom, talán mégis az lenne az igazi, ha mindketten végig gondolnátok mindent, utána megbeszélnétek és pár nap multán mikor már mindketten gondolkoztatok rajta eleget, döntenétek.
Most a pici a legfontosabb, mármint a nyugalma, s a tejci amit csak te tudsz neki megadni.
Esetleg nincs valami nagyon enyhe nyugtató amit ilyenkor lehetne szedni?
Nagyon fontos a család egy gyermek számára, de egy rossz családi légkör nem túl ideállis. S mielőbb kialakítod esetleg az új életeteket annál könnyebb lesz hozzászoktatnod.
Most kissé csúfi leszek, te biztos őt szereted? Nem pedig valakit akit helyette kitaláltál?
Időnként szembesülhet az ember, hogy akivel együtt él él az nem is teljesen az akit eddig ismert. S akkor el kell dönteni az új kell-e, mert a régi már nem fog visszatérni. ( az csak egy délibáb volt)
Remélem érthető amit írtam.

Tényleg, sok-sok erőt kívánok, próbálj minél többet kimozdulni otthonról és happy programokat csinálni. Vigyázz nehogy depresszióba ess!!!!

Puszika
Márti
márti05

Sziasztok!

Saxi!
Csatlakozom az előttem szólókhoz:Magnézium+orvost sürgősen hívni!
Légyszi jelentkezz,amint tudsz!
Boginak jobbulást!

Gigi!
Most már csak pár nap és babázol!KépKépKép
Az és fiacskám éppen a kiírás napján született.
Míg Pesten laktunk a párom egy égőt sem volt hajlandó kicserélni Kép,mostanában táltosodott meg.Hiába:a vidéki levegő...na meg kellő mennyiségű piszkálódás...

Márti!
Lehetséges,hogy ennyire elszámolták az időpontot?
Örülök,hogy minden rendben volt a dokinál!Kép

Györesz!
Van valami fejlemény Nálatok?
Tudtatok beszélni?
Anyukádéktól tudsz majd hétvégén jelentkezni?
Norbikának milyen napja van ma?Kép

Dia!
Hogy sikerült a családi beszélgetés?
Nekem nagyon jól esett!Kép
Unokahúgod?
Raul elég csúnyán köhög,nem is vittem oviba,köszi a nevében is a jókívánságot!Kép
Rusz és Apu a teraszt csinálták,közben szét kellett szedjék a fél tetőt.Kép

Sofka!
Remélem most már sűrűbben tudsz majd írni!
Még van ideje a babócának a helyes útra térni!Kép

Bringa!
Melyik kórházban fogsz szülni?
Én a magam részéről nagyon remélem,hogy ez minden kórházban így lesz majd!
Anyuval tényleg jó a kapcsolatunk,ebben közrejátszik az is,hogy nagyon fiatal:44 (!!!) éves.Kép16 éves volt mikor születtem,igazi szerelemgyerek vagyok,ami látszik is,pl.a szépségemen,kedvességemen,szerénységemen...Kép
Szóval olyan,mintha a barátnőm lenne.Többször nézték már a nővéremnek.Kép

Babar!
Tök jó lehetett a hétvége!
Az biztos,hogy jól kialudtad magad.Kép
Kezembe kerültek a leleteim az első terhességem idejéből:Raul a 37.héten még faros volt...

Mindenkit puszil Kata,aki egy 9.hónapos terhes asszonyság!Kép

36+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Márti!
Én már olyan 3 hete hagytam abba, eddig nem is volt gond, de 2 napja elég gáz. Azt hiszem, megfogadom Barbi tanácsát, kipróbálom a Calcium Sandozt.
Barbi!
Köszi a tanácsot, megfogadom Kép

Gigi!
Én már jó ideje küzdök ilyen gondolatokkal, hogy ki tudja, lehet, hogy a héten már minden teljesen megváltozik? Szóval kitartás, és meglátod, milyen jó lesz, ha már kibújik ez a kis csöppség Kép Egyébként meg néha szokott belőlem szólni a próféta, remélem, ezt bebizonyítom a héten neked Kép

Kata!
Gratulálok a 9. hónaphoz. Jó érzés, nem? Kép
Jó, hogy ilyen fiatal anyukád van. Bár mondjuk én sem panaszkodom, nekem is elég fiatal, és a legjobb a világon, mindig azt mondom Kép
Egyébként pedig ilyennek is kell lenni egy szerelemgyereknek. Szépnek, kedvesnek, nagyon szerénynek, de legfőképp fő a magabiztosság. KépKép
Bíztató, hogy Raul a 37. héten még faros volt. Ezek szerint utána fordult be. Lehet, hogy még nekem is van esélyem???

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Saxi!
Ha nem múlnak a görcsök, akkor igenis tessék bemenni a kórházba, ezzel mostmár nem szabad viccelni!

Márti!
Igen talán igazad van! Talán már nem is szeretem annyira, csak azt szeretem aki volt és szeretném az visszakapni. Nagyon sokat gondolkodtam és úgy érzem, hogy mindenek ellenére muszáj adnom neki még egy esélyt, mert látom, hogy imádja a fiát. Úgy gondoltam, hogy a 6 hét leteltét mindenféleképp meg kell várnom, talán az, hogy lehet szexelni, az újra közel hoz minket. Ezt azért gondolom, vagy remélem, mert nekünk nagyon intenzív szexuális életünk volt a terhességem előtt, de mivel veszélyeztetett voltam ezért az totál megszünt és talán ez is felelős sok mindenért. Tudom, hogy ha szeretne, akkor ki kéne bírnia, de a férfiak nem egyformák és sokan a farkukban hordják az eszüket és talán még a szívüket is!!!
Az biztos, hogy max. még ezt az évet rászánom, de ha nem változik semmi, akkor a karácsonyt már otthon fogjuk tölteni! Hétvégén azért megyek anyuékhoz, de onnan nem tudok írni!

Gigi!
Nagyon sokszor belegondolok, hogy nekem pénteken kéne szülnöm és mégis itt van már az én kis drágaságom!!!! Hamarosan Te is a karodba foghatod a kisbabádat és megváltozik az egész életed, mert Te leszel a legboldogabb a világon!!!!!!!!!!

Éjszaka most elég húzós volt. Pont a napokban dicsekedtem, hogy már csak egyszer kel fel Norbika, hát most 2 óránként fújta az ébresztőt. Most viszont már több mint két órája alszik a babakocsiba. Voltunk egy nagyon sétálni és most kint hagytam!!!!!!!

Puszi mindenkinek és kitartás
Györesz

Kép
Kép
györesz

KataKép

Nem semmi, hogy milyen fiatal anyukád vanKép Rossz visszagondolni, hogy mi lett volna ha 16 évesen szülök!Kép Az én férjem soha nem lesz egy Mekk ElekKép Kisfiad remélem hamarosan jobban lesz. Ezekkel a gyerekekkel állandóan történik valamiKép Gratula az utolsó hónaphoz.Kép

AnikóKép
Az én keresztfiam még a szülés elött pár nappal is faros volt! Aztán mikor érezte, hogy itt az idő, szépen megfordúlt!! Prófétaság: nekem bizonyíték kell nem igéret!Kép

MártiKép
Ha csúnyaságokat akarsz hallani az utolsó napokról akkor azért azzal szolgálhatok!Kép Amit leginkább nehéz elviselnem az az ödéma. Szerintem a vádlim akkora lett mint Ben Johnsoné, pedig mindig piszkafa lábaim voltak. A bokám és rüsztöm az valami ordenáréKép Eredetileg 36-os lábam van, de tegnap elkértem az anyu 38-os papucsát, hogy a szülőszobán mégse kelljen mezítlábaznom. Állítólag mire a kórházból hazajövünk el fog múlni. Nagyon remélem, mert nagyon kiábrándítóan nézek ki.

A kórháztémában Mártival értek egyet, szerintem is csak azt érik el, hogy sok lesz a programozott szülés. Elég nehezen tudom elképzelni, hogy simán lemondanának a dokik a betegeikről és a hozzájuk tartozó boritékról. Vagy túl rosszindulatú vagyok? De boriték ide boriték oda engem is feszélyezne ha egy tök idegen, esetleg unszimpatikus orvossal kéne szülnöm.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Bocsi nem írok mindenkinek külön,mert sietek.Timi Pannával elment az Ikeába,úgy hogy van egy kis pihenő időm.Teljesen levagyok strapálva,a lakás romokban.KépNem vagyok ehez hozzászokva,pedig edződnöm kell.Holnap megyek uh-ra,aztán az állatkert mellett van egy játszóház oda megyünk.Remélem túlélem!KépPanna egyfolytában kotyog és izeg- mozog,szóval se pihenés se csönd nincs mellette.KépKépNa,röviden ennyi,holnap jövök!Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Gigi, és fáj is az ödéma vagy csak kellemetlen?
Nekem a kezem kezdd éjjelente vizesedni, nappal sok citromosvizet iszok, s akkor totál normális a kezem.

Kórház téma, ha valakinek nincs saját dokija, akkoris add pénzt annak akinél szül, nem?
Szóval lóvé igyis és úgyis csurran. Azonkívül ha nem vagy balesetes akkor bármilyen egyéb beavatkozást egy bizonyos doki végez el, pl epeműtét, beszélsz egy orvossal, kivizsgál, időpontot egyeztettek és megműt. Nálam a szülés is hasonló kategória, csak ugye az időpont egyeztetés nem működik.

Györesz, a szex sokat számít egy kapcsolatban, ezzel egyetértek, de azért fura, hogy a hiánya ilyen gondokat okoz. Szept. óta mi is tiltólistán vagyunk, de nálunk más jött be helyette, várjuk együtt a picit. S ha a párodnak ez ennyire fontos, előszöris ő még élhet némi nemi életet, te is segíthetsz neki, illetve ha ez kevés akkor talán megbeszélve kompromisszumot lehet kötni, de eltaszítani téged emiatt azért az sok. Csak a szex örökké nem tarthat össze két embert.
De most már tényleg próbálj meg csak magadra koncentrálni, arra ami neked jól esik.
Ha kell némi kedves szó pasitól s nem kapod meg otthon, csetelj egyett, persze inkognitóba, nem kell tudatni, hogy most szültél, ha szerncsés napod van akkor találsz fönn pár normális pasit, s arra elég, hogy a lelkednek kedveskedjenek pár jó szóval.

További szép estét mindenkinek
Márti 36+2?

ui. lehetne egy táblázatot dobni?
márti05

MártiKép

Van, hogy fájnak a lábaim. Példáúl amikor próbálom a cipőmbe beletuszkolni. A lábfejem is fáj ha példáúl körbe mozgatom. A kezem meg zsibong. Nem tudom jobb szóval leírni.Kép

Na most stresszben vagyok. Elmentem pisilni és jól begörcsölt a hasam. Felkelek a wc-ről megtöröltem magam és látom, hogy a földön nedvesség van. Na most az a lényeg, hogy nem tudom, hogy csak pisi volt ami utólag kicsurrant vagy magzatvíz. A szagáról nem tudtam megállapítani. Na erre megkértem az anyut, hogy hozzon nekem olyan betétet ami kimutatja a magzatvízet. (szegényeket jól beparáztattam) Betettem a bugyóba a tesztet és most várok. Csak az a baj, hogy egy kicsit még vérzek, úgyhogy nem tudom ez mennyiben befolyásolja a tesztet. Na mindegy. Az biztos, hogy babuka nem kerül sivatagba mert a magzatvíz folyamatosan termelődik meg mocorog is. Én itt parázok aztán valószínűleg csak Hugyos Józsi(né) vagyok! Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Megint énKép

Nem mutatott ki semmit a teszt. Azért beteszek egyet éjszakára, biztos ami biztos.

G

KépKép
gigi28

Gigi!
Nem kellene bemenni inkább a kórházba, meggyőzödni róla? Lehet, hogy így indul a szülés nálad.
Na kíváncsi leszek. Kép

Azért a mai nap nem volt túl forgalmas itt a neten, ahogy elnézem Kép
Anikó
pancsa2

Gigi várjuk a fejleményeket, szerintem ha nem folyik el rendesen a víz akkor korai még bemenni, várdd a görcsöket. Hát igen ez a pisis dolog kissé ciki, de szerencsére nincs a homlokunkra írva.

Márti
márti05

SAxi, mi a helyezt? Gyereket próbáld babakocsiban tologatni. De nem tűnik jó hírnek, hogy éjszaka felsírta fájdalomtól. Kép És a Te görcseid? Mondjuk pusztán a cipelés miatt ne aggódj, én is hurcolom a 13 kilóst, csak a derekam fáj tőle szörnyen. Remélem Nálatok sem lesz nagyobb baj.

Gigi, hát ez bármi lehet, meg az ellenkzője is. Mondjuk az én tapasztalatom szerint a nyákdugó-vérzés után egy-két napon belül alakulni szoktak a dolgok. Legalábbis erre mifelénk.

Bringa, melyik kórház ez? Mondjuk vmi olyasmit általánosságban pöntyögött a sajtó, hogy a körzeten kívüli bármilyen ellátásért extrán kell majd fizetni, de erre én azt gondoltam, hogy szlát kapunk a hálapénzről.
A Tisztiben most az az új rendszer, hogy ügyelet után a doki nem hívható be 12 vagy hány órán át. Próbálam többet megtudni a dologró, de nagy a hümmögés. Ami tény, én sem szeretnék másnál szülni. Illetve akkor hirtelen nem érteném, hogy miek rohangásztam kéthetente a város másik végébe terhesgondozás címén...
sofka

Sziasztok!

Saxi,
remélem, rendbe jött a helyzet! Vacak dolog, ha az ember gyerekének fáj valamije. Csatlakozom Sofkához, én elég sokat cipelem a 15 kilóst és azért naponta többször fölemelem a 16 kilóst (hát igen, súlyra már összenőttek), ettől nem kell megszülni. De mástól még lehet, úgyhogy Magnézium!!!

Ancsa,
igen, nekem is évek óta a Calcium mulasztja el a vádligörcsöt.

Györesz!
Én nem akarok ebben a dologban okos lenni, csak annyit tennék hozzá, hogy egy pár hetes gyereket abszolút nem visel meg a költözés, mivel leginkább fogalma sincs, hol van. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy költözz el, csak ezen a ponton szeretném eloszlatni az aggodalmadat. És amúgy dunsztom nincs, mit csinálnék a helyedben!!! Talán megint Sofkával értek egyet, várd ki, míg rendeződnek a hormonjaid. Bár ez azon mit sem változtat, hogy a pasi egy ... nem mondom ki, mégiscsak Norbi apja. Ne hidd el senkinek, hogy minden férfi törvényszerűen ilyen, ez nem igaz!!! Vannak rendesek. És fel a fejjel, amíg van.

Gigi,
mintha magamat látnám Imi születése előtt!Kép Nekem is mindenki azt jósolta, hogy két héttel előbb jön, nem létezik, hogy ekkora hassal végig húzzam. Én dec. 14-et számoltam, de a doki 11-et, hát aznap már egy óra hosszat bőgtem a kádban zuhanyozás közben, hogy a család ne hallja. Te tartasz már itt?Kép
De: viszont: 14-én tényleg megindult a szülés, és 15-én hajnalban meg is lett a Mackó. És még pont beelőzte a hóesést (nem volt téli gumink, és hát Miklósról be az első hóban...Kép) Úgyhogy a fontos dolgokkal azért ők tisztában vannak. Csak szoktatják már a mamát az érzéshez, hogy nem mindig úgy van minden, ahogy ők akarják, hanem van ám itt egy Felsőbb Akarat.KépKép Az ember a végére tényleg tanul alázatot.

Na, ma nagyon filozofikus voltam!
Puszilok mindenkit:

Vica

Ui: Ég a gyomrom. Már azt hittem, megúszomKépKép
mvica

Saxi
Bogi Kép Remélem, már jobban van, és Te is!!!!Írjál, mi újság!

Anikó
De jó, hogy már elkészül a gyereksarok!!!
A vp-i kórházban szülök, máshová nem tudok elmenni, még ez is körülményes, ha a párom épp nem lesz itt Kép
Izomgörcs: néha van, de eszem sok tejterméket mostanában, s az i jó ellene a kálcium miatt

Gigi
A kimamák általában háborognak, csak éppen egymás között. De azért a többség belátja, hogy nem nagyon tudunk mit tenni, főként azért nem mert pl. én a kórház álláspontját is megértem, meg hát el is fogadom. Csak az a baj, hogy az uniós dolgokat nem itt kéne kezdeni. Mert ha engem azzal fogadnak majd, h kismama, mondja hogyan szeretne szülni?? - akkor ok Kép
Te már nagyon finisben vagy!!! KÍváncsi leszek a betét mit mutat reggelre
Én is eléggé csalódott voltam, mint Mvica, amikor nem jött időre Hanna, de most már elhiszem én is, hogy mindig az van, ami a legjobb Kép

Márti
Igazad van, persze én is jobb szeretném ha a dokimnál szülhetnék (most egyébként nincs is, mert az enyém sajna meghalt, másikat még nem igazán találtam...), meg választanék kórházat, de itt csak egy van. Sajna a dokik mégsem elég felnőttek ahhoz, hogy kordában tartsák mennyi kismamát vállalnak be. Legalábbis itt ez volt.

Kata
Hát nm semmi anyukád! De van egy nagyszerű lánykája, aki egyben bnője is Kép Van tesód?

Györesz
Szerintem igaza van Mártinak, nem lehet mindent a szexre fogni. És szerintem nem az ment meg egy kapcsiolatot, hogy lehet szexelni vagy sem, bár a férfiak kiismerhetetlenek ezen a téren Kép Remélem, minden a lehető legjobban alakul majd nálatok!!!

Sofka
Hát igen, állÍtólag mindenhol be kell majd vezetni, mert kötelező pihiidő van az ügyelet után. Miylen kórház az a Tiszti? Bp-en van?

na üdv,
bringa
bringa

Sziasztok csjokKép

Most nem olvasok vissza, mert az elöbb szép kék lett a teszt a bugyogómbanKép
Megyek letusolok aztán bemegyünk a kórházba, bár lehet, hogy már megint haza leszek paterolva!
Gondolom ők biztosan ki tudják mutatni a magzatvít szívárgást. Kicsit görcsbe ugrott most a gyomromKép

Ha van valami akkor értesítem a Diát!

Puszi, Gigi 39+4KépKép

KépKép
gigi28

Gigi!!!!!!!!!

Nagyon drukkolok nektek. Hát csak kibújik az a gyerkőc egyszer. Biztosan kiváncsi, hogy vonul börtönbe a Zalatnay Cini! Kép

Sok erőt és kitartást!
Puszi
Barbara
babar

Sziasztok!

Gigi!
Drukkolok neked nagyon. Ha kék a teszt, akkor már lehet, hogy tényleg itt az időd Kép

Jaj lányok, ma nekem nagyon szar napom van. Tegnap óta olyan hasmenés kínoz, hogy már minden bajom van. Hányingerem van, fáj a gyomrom. Remélem, azért a babácskám nem érzi ezt meg, és nem akar hamarabb kibújni. Kép
Egyébként elkezdtem tegnapelőtt a calciumot inni, ma még mindig semmi hatása, de gondolom, ez is idő. Egyébként én is sok tejterméket fogyasztok, sőt, rengeteget, de úgy látszik, a kis manóm most beindult, és nagyon veszi el anyucitól a calciumot, pótolni kell hozzá máshogy is Kép

Puszi mindenkinek
Anikó 37+4
pancsa2

sziasztok
Gigi
Megy a drukk!
Anikó
Gyakran kezdődik a szülés hasmenéssel Kép

bringa (36meg2)
bringa

Anikó!

Állítólag a banánban is nagyon sok kalcium van! Esetleg benyomhatnál egy kilót belőle! Így tudod a leggyorsabban pótolni a hiányt!
Hasmenés Kép

Barbara
babar

Megint énKép

Na nem megyünk a kórházbaKépKépKépKép Az elöbb beszéltem a szülésznővel és ő mondta, hogy teljesen megbízhatatlan a teszt és ha a magzatvíz szívárogna akkor azt most is éreznem kéne. És persze nincsen semmiKép Állítólag vagy elönt a víz vagy olyan lüktetés szerűen jön mint a mensi. Ebből egyik sincs.. Mindegy, holnap reggel megyünk dokihoz, hátha mondd valamit.

Úgyhogy megint nem szabadúltok tőlemKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Gigi,
Ne aggódj, ha mégis a víz lenne, akkor be fog indulni a folyamat általában 12 órán belülKép Legalábbis ezt mondják az okos népekKép
Mi azért szurkolunkKép

Anikó,
Jó lesz vigyáznod, mert sajnos most van egy hasmenéses-hányásos vírus ismét.. sok anyuka panaszkodott rá, barátnőimnél a gyerkőcök is betegek. az a bíztató, hogy több helyről hallottam, hogy max. 1-2 nap és elmúlik..

Üdv,
Mica
mica

Sziasztok!

Gigi!
Nem is akarunk szabadulni Tőled!
De egy kis időre elengedünk,miíg Olivér kibújik!Kép
Ha bármi van,szólj,nagyon izgulok!!!Kép

Dia!
Hogy bírod a strapát?Család még Nálatok?
Mi vasárnap 8-an ültünk az ebédlőasztal körül...

Anikó!
Jobbulást Neked!
Csatlakozok Barbarához,a banán jót tenne:hasmenés ellen is jó.

Bringa!
Mikor is kell az orvoshoz menned legközelebb?
Szombaton megyek a 2.ctg-re+UH is lesz,remélem meg is vizsgál az orvos.
Már nagyon várom!Kép
Hogy állsz az előkészületekkel?
Tegnap kivasaltam a pólyahuzatot,fel is húztam,hát rendesen megizzasztott a dolog.Kép
Van egy öcsém és egy húgom.Neked?

Mindenkit puszilok,még jövök.Kép

Kata
36+3
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!!

Gigi, nagyon türelmetlen vagy már, szó mi szó megértelek. Hidd el tudja a kis manó mikor kell kibújnia, s a fiúk általában szeretik a mamákat megváratni.

Anikó, jajjj jajjj, tea, kekesz, fekvés, banán,
s mielőbbi gyógyulást.

Ma megyünk a kórházba, az aneszteziológus nővel beszélgetni és nst-re is, no meg a dokim is rám néz. Szóval délután jó kis programom lesz.

Vigyázzatok magatokra
Márti 36+3
márti05

Gigi, tudom nekem ez a vesszőparipám, de a te pocid hogy áll, leszállt már?
Vasárnap láttam egy nőcit a Brendonban, hát neki írtó lenn volt a pocija, nagyon fura volt, mivel fele akkora volt mint nekem s totál lenn volt.

Szia
Márti
márti05

MártiKép

A hasam teljesen fent van, viszont a baba feje meg teljesen lent. Ki érti ezt???

Szerencsére a férjem csak röhögött,hogy hazarángattamKép Anyunak én voltam a harmadik terhessége és ő még be is vitette magát, hogy már tuti szül, azátn hazaküldték. És amikor tényleg rájött a szülés akkor meg tojt a fájásokra, úgyhogy épp beértek velem Erzsébetre, nem is jutottak el az eredeti kórházbaKép

Na mindegy, hétvégén jön a hidegfrontKép
Úgytünik Zalatnay bevonulását itthon akarja a gyerek megnézniKépKép

AnikóKép
Gyógyúlj meg hamar! Biztos, hogy nincs semmi komolyabb.Kép

Saxival mi lehet? Remélem,hogy semmi rossz, Ő is és a kislánya is jól vannak.

Puszi, Gigi

Ja utóíratban azt tudom nektek tanácsolni, hogy ne vegyetek ilyen tesztet. Csak paráztatja az embert és még egy csomó pénzbe is kerül.

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Minden kismaminak nagyon drukkolok, hogy mielőbb kibújjon a kis pocaklakó!!!!!!!!

Tegnap belefáradtam az egészbe. Megpróbáltuk megbeszélni a dolgokat a práommal, de lehetetlen. Egy cseppet nem hajlik a felé, hogy változtasson a dolgokon. Én lezártam magamba az egészet, ezt megmondtam neki is, bár ez már nem nagyon tetszett neki. Pénteken haza megyünk a picurkával és hétfőn jövünk csak vissza. Kétlem hogy ez idő alatt változni fog benne valami, de így otthon mindent megbeszélek anyuékkal, hogy hogyan tovább, mikor költözhetek.

Gigi!
Ha a hétvégén szülnél akkor várom az sms-t, mert otthon már nincs netünk!

puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Mindenképp küldök neked sms-t.Kép
Sokat gondolok rád, de sajnos azon kívül, hogy elmondom a véleményem mást nem tudok tenni.
A barátnőm kislánya másfél éves és már a negyedik helyen lakik. (hasonló okokból), de abszolút nem viselte meg, egy nagyon aranyos kiscsaj. Norbika nem fog észrevenni semmit, max annyit, hogy elöbb-utóbb nyugodtabb leszel. Szerintem a döntést a legnehezebb meghozni.

Puszi, Gigi

Az őszi topikba olvastam, hogy az egyik sorstársam épp úgy járt mint én!Kép (még a kórház is ugyanaz) Csak ők be is mentek és mondták neki, hogy itt a végén már van olyan, hogy annyira sok a hüvelyváladék, hogy reggel szó szerint kifolyik.... Na nem csak én vagyok bénaKépKép

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Pont akkor kaptam a hírt,hogy mész a kórházba,amikor az uh-on voltam.KépÚgy rám jött a para mintha én mennék szülni.KépJa,Barbi írt.Köszi Barbi.KépDe azért drukkolok neked,hogy már hétvégén tudjak hozzátok menni.KépNem utazunk haza gyertyaégetésre,mert édesanya lebeszélt,hogy 8 hónaposan már ne utazgassak.KépNem mentem a játszóházba,Pannáék ott vannak,ezért van most időm írni.Picur az uh-on mosolygott,fejvégű,még mindig fiúKép,és 2200g.KépSok-sok puszi,várom az sms-t!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Látod milyen rendes Olivér?? Megvárja, hogy a rokonság hazamenjen. Azért remélem a télapót nem a pocakomba akarja kivárniKépKép
Asszem meglepődtél volna, ha most meg azt mondják, hogy kislányod lesz! Miért mész ilyen sűrűn ultrahangra?
Szerintem se nagyon utazgassál. Asszem én is szeptember elején (vagy augusztus végén) voltam utoljára a drága mamánál.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Köszi lányok a bíztatást, holnapra már biztosan jobb lesz, de remélem, azért nem emiatt fog a szülés elindulni Kép
Mellesleg banánt beszereztem, azt egyébként is nagyon bírom, jót tesz a fekélyemnek Kép

Gigi!
Én is hallottam már róla, hogy a végén lehet ilyen sűrű váladék. Nem könnyű eldönteni, hogy elindult-e a szülés. De mint már mondtam, majd meglátod, a héten te már babázni fogsz Kép

Dia!
De jó neked, hogy megint láttad a Picurodat. Szép nagy baba egyébként. Kép
Az utazgatás szerintem sem ajánlott már a 8 hónapban, én is azóta vagyok itthon.

Márti!
Számolj majd be, hogy mi volt a dokinál.
Egyébként a hasam nekem sem érzem nagyon, hgoy leszállt volna, bár nem is nagy, de a doki szerint a baba popsija teljesen lent van már, úgyhogy ezt szerintem nem egyszerű megállapítani...

Györesz!
Tudom, hogy nem bíztat, de végülis jobb, ha még most kiderül, hogy nincs értelme, minthogy később, ha már a gyerek is nagyobb. És a gyereknek sem tesz jót, ha egy rossz kapcsolatban éltek. Ő mindent megérez. Bár tudom, hogy most ez egy nagyon rossz időszak. De meglátod, túlleszel rajta.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Gigi!Kép
Azért mentem ma uh-ra,mert keddenként Brúnó az uh-os doki,és a mult héten megkérdezte,hogy akarok-e menni."Tudja,hogy az uh-ra mindig kapható vagyok.Kép"Ezért röhögve szokta kérdezni.KépKépMost vagyok 32+6 és agép 34+2 dobott ki.KépNem lesz egy atléta termet,mert a combcsontja rövid.KépItt vannak az adatok:BPD:84mm,FL:61mm,APD:97mm,TAD:90mm.

Tényleg rendes ez az Olivér baba.KépTényleg meglepődtem volna ha kislányt mond a doki:KépÚgy kérdeztem meg,hogy ugye még mindig kisfiú?KépKépDEE ott volt a zacsi és a kukszi.KépKépÉn azt remélem,hogy az én kisfiam már a télapót kint akarja fogadni!KépSok puszi!Várom a riasztást!Ma már nem jövök,de holnap elmegy a család és ismét teljes munkaidőben dolgozom.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Végre jobb hírekkel szolgálhatok.Voltunk az orvosnál,azt mondta,hogy a gyerekek a kissebb fájdalmakra is nagyon érzékenyen reagálnak ezért nem lépett rá.De ma már saját lábán bicegve ment a sebészetre.Semmiféle elváltozást nem találtak.
Én is beszéltem a dokimmal Ő is azt mondta,hogy pihenés,magnézium és ha nincs változás kórház.De estére megszüntek a görcsök és babó őrült rugdalózásba kezdett.Úgyhogy jól vagyunk,de tegnap nagyon megijedtem.Azért nem jelentkeztem előbb mert kikapcsolták reggel az áramot és csak most lett visszakapcsolva.Mindenkinek köszönöm a jókivánságokat,nagyon aranyosak vagytok.

Gigi!Kép

Már azt hittem elindult nálad a dolog,de most olvasom,hogy otthon vagy.Szerintem ez már nagyon a vége,hétvégén már babázol.

Mindenkit puszilok,szép napot nektek,Saxi.
saxi

SaxiKép

Izgultam ám értetek!!!Kép Ilyeneknek kitenni ennyi terhes nőt!!! Nem volt szép tőledKép De örülök, hogy mindannyian jól vagytok! Kép Boginak üzenem, hogy ne riogasson, mert még megszülök!Kép

Puszi, Gigi 39+4

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Ahogy olvaslak titeket azt hiszem itt megint babaeső várható! Gigi kezdi a többiek meg folytatják. Már nagyon kínlódtok, de nem sokára vége. Vagyis hogy minden kezdődik előrről!!!!

Gigi!
Tuti, hogy a hétvégén már kibújik Olivér!!!! De ha mégse, az biztos, hogy jövőhéten babázhatsz. Azt már igazán kibírod!

Még mindig köszi a biztatást!
Ma mindent elmondtam anyósnak. Nagyon szomorú lett, de azt mondta, hogy megért és meg fog érteni, ha úgy döntök, hogy haza költözök. Közbe láttam, hogy szegénynek ég a feje a fia miatt!!!
Már nagyon várom a pénteket, hogy anyuékkal legyek.

Saxi!
Örülök, hogy veled is és a kislányoddal is minden rendben! Pihenj sokat! Már neked sincs sok hátra!!!

Anikó!
Remélem már jobban vagy és használ a banán!!!

Kata!
Hű már Te is itt lassan betöltöd a 37-et. Most már tényleg sorra potyogni fognak a gyerekek!!!

Remélem szülés után mindenki hamar magára fog találni és hamar írni fogtok ide!
Jaj, de most jut eszembe, hogy ha haza költözök, akkor ott nincs net. A tesóm elvitte a gépet is, mert Ő is most költözött el otthonról!
Mi lesz velem nélkületek?????

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Valamit gyorsan találj ki, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy majd otthonról is tudjál netezni!!!! Nem szeretném ha csak úgy egyik napról a másikra eltünnél!!Kép Kedves apukától kobozd el a gépét! Ennyi áldozatot igazán hozhat érted!Kép
Anyósodnak biztos kellemetlen, de hát felnött ember a fia, túl sok beleszólása nincsen.

Lassan tényleg beindúl a babaeső, ugyanúgy mint az őszi topikban. De azért itt nálunk nagyobb a szórás. Vicának még elég sok van hátra.
Decemberben lesz egy elég nagy bébirohamKép
Addigra én már "tapasztalt" anyuka leszek. Szeretném ha már karácsony lenne.KépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi!
Ma egy nő,aki nem tudja,hogy "hányadán"is állok,megkérdezte,hogy :te még mindig egyben?!
Rögtön eszembe jutottál,képzelem Neked mennyire eleged lehet már a kérdezősködésből.
Nekem ráadásul még 3 és fél hét hátravan...

Márti!
Mi volt a dokinál?
Hasam már régóta lent van,szerintem ez alkati -na meg kötőszöveti Kép - kérdés is.

Dia!
UH KépKépKép
Remélem holnap már többet is tudsz írni!

Györesz!
Olyan hihetetlen néha,hogy már csak ilyen kevés időm van a szülésig!
Rendes az Anyósod,azért ez is ritkaság.
Az enyém,míg a fiamat vártam nem is akart tudni rólam,az unokáját is akkor látta először,mikor visszaköltöztünk.Kép
Párod és a csaj között tulajdonképpen komolyabb is van?
Nagyon-nagyon sajnálnám,ha nem tudnánk beszélgetni,remélem lesz valamilyen megoldás!!!Kép
Olyan szép idő van mostanában,gondolom sokat tudsz kint lenni Norbikával.

Mindenkit puszilok!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Köszönöm,hogy így aggódtatok értünk,igyekszünk nem riogatni senkitKép,de van,hogy összejönnek a dolgok.Mos én is tünetmentes vagyok remélem legalább a 36.-ik hétig az is maradok.

Györesz!

Sajnálom,hogy ilyen rosszul állnak a dolgok,de így tényleg nincs értelme,hogy eggyütt maradjatok.Ha a párod ilyen gondolkodású lehet ,hogy nem kár érte.Te egy csinos fiatal,kedves lány vagy,szerintem sokkal előbb találnál magadnak egy normális pasit,mint gondolod.Még így babával is,és ha te jól érzed magad az Norbikának is jó.Szorítok,hogy hamar rendeződjenek a gondjaid.A párommal van egy szám.tech.-BT-nk,ha gép ügyben segítség kell nyugodtan szólj,ha tudunk szívesen segítünk,hogy továbbra is tudjál írogatni.Sok puszi.

Gigi!

A Bogi azt mondta,hogy mondjam meg a Gigi néninek,hogy jó kislány lessz és vigyázni fog magára,aztán kérdezte,hogy hol van a baba mert Ő látni szeretné.Mondtam neki,hogy szerintem már nem kell sokat várni a Gigi néni babájára,erre azt mondta,hogy ugye szólsz anya ha megszületik.Megígértem neki úgyhogy tessék szülni.KépKép

Mindenkit puszilok,szép álmokat,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Kata írta, hogy milyen szép idő van mostanában. Reggel 6:45-kor az orromig nem láttam a ködben. Alig tudtam jönni a kocsival.

Dia!
Holnapi Szülőszobában az Istvánban fog szülni az egyik anyuka! Bocsi a vaklármáért tegnap, de már nagyon úgy tűnt, hogy Gigi kettéválik! Kép
Mit szóltok a Zalatnay Cinihez! Hogy ez még ebből is pénzt csinált? Milyen igénytelen lakása van?
Tegnap úgy éreztem, mintha megfordult volna a babó. Ha nem is teljesen de legalább keresztben fekszik.Kép Nem mintha így jobb lenne!
Eddig ha csuklott mindíg a nunimnál éreztem, most pedig a pocakom oldalán ugrált. Ha rugdalózik is, azt a pocakom két oldalán érzem és a hólyagom környékén már csak ritkán érzek mocorgást. Hogy kell érezni egy normálisan fekvő gyerkőcöt? Olyan jó lenne, ha az én kis pöttömöm is tudná, hogy merre van az előre! Azt vettem észre, hogy fiúknál nincs ilyen gond. Persze ők már ebben a korban is mennek a nuni irányába! Kép

Saxi!
Örülök, hogy jobban vagytok! Bice Boginak jobbulást!

Györesz!
Sajnos a párod viselkedéséhez nem tudok sokat hozzászólni. De ha már most is csak a szex tudja összetartani a kapcsolatot, akkor jobb nektek külön!

Kata!
Már nálunk is elkezdődtek a mennyi van még hátra kérdések! Ennél már csak az jobb, mikor azt kérdezik, hogy még meddig lesznek nyugodt éjszakáid? Kedves! Kép Ilyenkor úgy tudom szeretni az embereket!

Puszi
Barbara
babar

Ja azt elfelejtettem, hogy tegnap voltam védőnőnél és gyermekorvosnál! Felírt mindent, ami kell a picinek. Popsikenőcs, alkohol, hintőpor, fürdetőkrém, két fajta vitamin. Ezen kívül még homeopátiás készítményeket a szüléshez és a tejelválasztás elindításához.
Ott kellett ücsörögnöm 1,5 órát és közben egy csomó picit hoztak oltásra. Na attól a keserves sírástól kiakadtam. Mondtam is Apának, hogy ezekre ő viszi majd a Szonját! Megnyugtatott, hogy ő sem fogja jobban bírni!

B.
babar

Sziasztok!

Saxi!
Örülök, hogy minden rendben veled is és Bogival is. Izgultam értetek nagyon. Mostmár azért próbálj meg pihenni, még ki kell húzni a 36. hétig. Bár tudom, könnyű mondani egy másik csöppség mellett Kép

Barbi!
Ha keresztbefordult a babóca, biztos, hogy meg fog normális helyzetbe fordulni, majd meglátod. Csak szereti ijesztgetni biztos az anyukáját Kép

Gigi!
Na, milyen napod van ma? Valami történés? Mindig te vagy reggel az első gondolatom, hogy vajon ma izgulunk-e vagy sem Kép

Én szerencsére jobban vagyok, úgy néz ki, túl vagyok ezen a hasmenésen. De tegnapelőtt éjszaka meg tegnap délután is voltak fájásaim, izgultam is, mert 20 percenként jöttek, kb. 50 másodpercig. De mindkétszer elmúlt aztán. Mindenesetre izgalmas volt.
Ma megyek ctg-re meg vizsgálatra dokinőhöz. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond. Meg ma lesz meg a bacitenyésztésem is. Kíváncsi vagyok, a streptococcusom él-e még. Remélem, hogy nem.

Puszi mindenkinek ezen a szörnyű ködös reggelen. Brrrrrr
Anikó 37+5
pancsa2

Lányok!
Gigi most írt,hogy még nem szül,de már benn tartották a kórházban.KépSzorítsatok neki!KépEste vagy késő délután jövök.De ha fejlemény van akkor előbb.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?