Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kriszta!Kép
Jobbulást kívánok neked!!
Nem szedek elevitet, folsavat sem. Kellene????
De egyébként már gondoltam rá, úgyhogy el is megyek a gyógyszertárba. Folsavat is adnak recept nélkül??
Dina
dina2004

Szia Dina!
köszi, de már meggyógyultam Kép
Mindent recept nélkül adnak. Elevit kissé drága, de jó és folsav is van benne. Ezeket a teherbeesés előtt érdemes szedni és az első 2 hónapban. Utána is lehet, de kevésbé fontos.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!
Örülök, hogy meggyógyultál!Kép
Már vettem is Elevitet, úgyhogy elkezdem szedni.
Köszi a tanácsot!
Dina
dina2004

Sziasztok Csajok!
Ma konzultáltam a nőgyógyászommal telefonon,és bediktáltam az eredményeimet.Már diabetológushoz akart küldeni.Kisírtam még egy hét diétát,utána ismét 5 vérvétel.Ha akkor nem OK,irány a cukorbeteg gondozó.Sajnos!Tudom,hogy csak le kell fogynom és minden jó lenne!
Nyanya!
Írtam Gyuri doktornak,de egy nem nekem írt válaszában említette,hogy pillanatnyilag Londonban van szabadságon.
Dina!
Kitartás!!!!!
Gabi.
gabriela

Gabi!
Nem feltétlen a tulsúly miatt van. Én pl vékony vagyok és mégis terhességi cukrom lett. Ez az időskori cukor előjele. Drukkolok neked, hogy egy hét múlva jó legyen. Ha mégis inzulin kell az csak a baba érdekében, mert a terhességi cukor alatti diéta és inzulin nem az anya, hanem a baba érdeke és be nem tartása csak a babának árt.
Azért a cukros topikba nyugodtan leírhatod kérdésedet, legfeljebb Gyuri majd később válaszol, de nagyon sok tapasztalt csajszi is van ott, akik segítenek.

Dina!
Drukkolok nektek Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok csajok
En is belekotty...ha megengeditekKép)
37 eves vagyok es van egy 15 honapos kislanykam aki 11 ev eredmenye...es persze lombik babaKép)
A kromoszoma vizsgalat miatt szeretnek beleszolni...
Meghozza azert, mert szerintem senkire nem szabad hallhatni, csak a megerzesetekre, erzeseitek, gondolataitokra...osszegezve mindenkinek maganak ell kell eldonteni,a "hasbaszurast" es annak biztonsagat,hatranyait merlegelni

En szemely szerint nem csinaltattam megKép
De hat ennek sokminden elozmenye volt...Hajdu Kriszina dr-novel merlegelve az eredmenyeket ugy dontottem nem kell...(mindenkinek szivbol ajanlom ot,az elerhetosege is itt van:350-0305 telszamon az UH-t kell kerni)
Mar amugy a szuper UH-k vilagaban, sokminden rendellenesseget eszre tudnak venni (11-12 heti tarkoredo pl.nagyon fontos vizsgalat)

Dina2004: neked meg nagyon drukkolok a mihamarabbi babazashozKép
monique

Nyanya!
Hol vagy?Napok óta nem látlak.
Gabi.
gabriela

Szia Gabi!
Hétvégén el voltam utazva Kép
Mi van a cukroddal?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Megjött!KépKépKép
dina2004

Dina!
Nem emlékszem, mondtad e, hogy mi volt a vizsgálatokon? Pajzsmirigy működést néztek nálad? Mert az meddőséget okozhat és szerintem nem figyelnek rá eléggé. Ne aggódj, ha minden OK akkor hamarosan összejön a baba.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!Kép
A Doki még nem végeztetett pajzsmirigy vizsgálatot, amit én se értettem, hogy miért, ....na mindegy..., de én magamtól vetettem le vért pénteken, és kértem, hogy többek között nézzék meg azt is. Hétvégére tudom, hogy mi lett az eredmény.
Amit tudok, hogy a hormonok jók lettek; a citológiára várok még;
Úgyhogy kb. két hét múlva minden eredményemet tudom.

Monique!Kép
Köszi a biztatást, tőlem pedig fogadd őszinte gratulációmat a babádhoz!Kép

Kriszta, Gabriela, és mindenki, aki itt van!Kép
Nagyon örülök nektek, hogy írtok és bíztattok meg minden!Kép Szóval nagyon jól esik, hogy úgy érzem, nem vagyok magamra hagyva a gondommal.
Na, jó! Ezt nem szó szerint kell érteni, hiszen ott van a párom, a család, stb...
De akkor is!: KÖSZÖNÖM!Kép

Dina
dina2004

Dina
Akkor most két hétig ne is gondolj semmire, csak várd az eredményt. Lehet, hogy pont ez alatt csúszik be Kép
Rögtön számolj be, ha már tudod az eredményt
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Ok. Rögtön be fogok számolni.
Neked is szurkolok!Kép
Dina
dina2004

Sziasztok Csajok!
Nyanya!Nálam holnap borul ki a bili(megint 6 vérvétel).Gyuri írt és azt modta,Insulint KELL kapnom.Hová utaztál?Én mostanában úgy elmennék nyaralni,valahová nagyon messzire.Egyiptom,Maldív szigetek,Kenya,stb.Ha lenne pénzem!!!!!!!!!!!
Dina!
Nem kérdeztem még eddig,a ciklusod rendben van?Szedsz valamilyen gyógyszert állandóan?
Gabi.
gabriela

Szia Gabi!
Hát, a ciklusom sincs rendben, de a Doki nem igazán vette úgy nevezett problémának; pár hónapja magas volt a prolaktin, erre szedtem Bromocriptint, de a mostani hormonok eredményében jók lettek.
Amúgy nem szedek gyógyszert.
Kb. két hét múlva az összes lelet meg lesz, és ha még mindig nem lesz semmi természetes úton, márpedig nagyon úgy néz ki, hogy nem, ... akkor konzultáció után inszemnek indulhatunk!
Kicsit félek tőle!!!
Na, most megyek, holnap jövök!
Kép
Dina
dina2004

Szia Dina!
Szorítok Nektek!
Csodálom,hogy ilyen hamar szóba jön a mesterséges megtermékenyítés,de valószínűleg a korod miatt van ez.A férjed is ennyi?
Szerintem összejön ez természetes úton is!!!!!!!
Hajrá!!!!!!!!!
Gabi.
gabriela

Szia Gabi!Kép
Igen, az egyik ok a hamar inszemre, hogy másfél év után sincs eredmény, a másik pedig a korom, és ezért nincs már idő a "hátha" most-ra...
A párom idősebb nálam 3 évvel.
Mi van nálad? Olvastam, hogy inzulin kell?
Ja! Egyébként én is szívesen elmennék valahová nyaralni!Kép Na, majd talán jövőre! Vagy mégis inkább jobban szeretném, ha nem tudnék......Kép
Dina
dina2004

Szia Dina!
Valamit valamiért.Most vagy a gyerek,vagy a nyaralás.Legalábbis 1-2 évig biztosan így lesz.
Sajnos,valóban valószínűleg Insulint fogok kapni,ma van a vérvétel,holnap megyek a dokimhoz.
Szorítok Neked!
Gabi.
gabriela

Gabi! Én is szorítok neked és a babádnak!Kép

Monique!
Írtad, hogy lombik babád van. Neked hol csinálták? Ki volt az Orvosod? Milyen volt az inszem? Bocsi a kíváncsiskodásért, de lehet, hogy én is lombikos leszek. És tele vagyok kérdésekkel, izgalommal, félelemmel, stb...
Dina
dina2004

Nem vagyok benne biztos, hogy az utolsó üzenetem átment -e!? Ezért mégegyszer leírom.Kép

Gabi! Én is szorítok neked és a babádnak! Kép

Monique!
Írtad, hogy lombik babád van. Neked hol csinálták? Ki volt az Orvosod? Milyen volt az inszem? Bocsi a kíváncsiskodásért, de lehet, hogy én is lombikos leszek. És tele vagyok kérdésekkel, izgalommal, félelemmel, stb...
Dina
dina2004

Dina!
Benéztem az "Elvesztettem a babámat " topicba.Szerintem nézz körül ott,mert említenek egy módszert,ami segíthet a teherbe esésnél.Raffai módszer.Ismerős?
Gabi.
gabriela

Nyanya!
Kellene az e-mail címed!
Merre vagy???????
gabriela

Szia Gabi!
Nem tűntem el, olvasgatlak titeket, csak Balázs állandóan a nyakamon lóg és alig van időm írni.
krissta@freemail.hu

Kép

KépKép
nyanya67

Gabi!Kép
Nem ismerem ezt a módszert, nem is hallottam eddig róla. Majd megkérdezem tőlük, hogy tudnak -e segíteni.
Köszi az infót!Kép

Kriszta!Kép
És te hogy állsz? Van már valami híred?
Most nagyon hideg van, nem beteg a kis Balázs?
Van most valami nyavalya, én is fújom az orrom.
Dina
dina2004

Dina
Mi már túlvagyunk a nyavalyán, ebben a hónapban azért nem próbálkoztunk babával, mert pont a peteéréskor ért a nyavalya és nem akartam, hogy gond legyen. De ezek a nagy hidegek, majd meghozzák a várt eredményt Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

SZiasztok LányokKép
Ne hari ha belekotnyeleskeem de ugy gondolom a korom miatt megteszem,háthakis biztatás lesz nektekKép
Nos augusztusban voltam 43 éves ,és épp a szulinapom előtt 1 héttel adtam életett egy csoda szép kislánynak Kép)))
Ebbőkl azt szeretném kihozni a kor nem számit Kép
A kislányom a harmadik gyermekem és Én is sajnos terhességi cukros voltam vele.
Éhgyomorra a cukorszintem már13 volt:8amit nem lett volna szabad tetézni,a kaja után lett 19 Kép
.Doki elájulva mikor leletett meglátta,na irány a korház és sajna inzulinoznom kellet magam!
Tudjátok azt mondják a cukor a baba érdeke hát nem tudom de egy biztos a kislányom igen picike lett 2550r,mig a fiaim az eléső 4650 és 5300 gr!
Állitolag már velük is cukros voltam de akkor még nem forditottak rá ekkora figyelmet.
Biztos vagyok benne hogy az inzulin valamit gátol a fejlődésbe lehet ez csak az Én rőgeszmém!
Dina nekem 8 évi házasság után született az első kisfiam és alig pár honapra jőtt a második :9
Dokibácsi szerint csak egyszer kell kinyilnia a zsákszájának Kép
Szoval nem feladni......ha nekem ebben a korba sikerült Nektek tuti sikerülni fog!!! Mára ennyi majd még jelentkezem sziasztok Tifics
tifics

Sziasztok!
Tifics!
Légy üdvözölve!
Most egy ideig eltűnök,be kell feküdnöm a kórházba.Minden jót,Gabi.
gabriela

Gabi!
Miért? Kicsit részletesebben írhatnál Kép
Ugye nincs semmi gond?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Tifics!
Üdv az öreglányok csapatában
Akkor még én sem vagyok elkésve a második gyerekkel Kép
Inzulinnal kapcsolatban, szerintem nem gátolja a fejlődést, sőt inkább segít, hogy ne legyen túl súlyos a baba, mint pl a második babádnál, aki szerintem távolabb áll a normálisnak mondott kb 3000-4000grammtól mint a picikéd. Szóval ne aggódj, szerintem jó ez a 2550g Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!
Lehet igazad van és tényleg nem hétkőznapi sulya volt...... Kép De a lányeg egyik babonak se volt smmi baja.Állandoan szurták Őket is,nézték a vércukor szintjuket.és semmi gond nm volt.asszem ez a lényeg a kisebbik fiam 12 éves Ő volt a "nem norm" sulyu Kép
Akkor nem forditottak ekkora jelentőséget a cukornak Kép
A kislányom nagyon de nagyon jo iramba fejlődik sőt szerinzem tulzottan is hisz a 10 hét alatt tőbb mint két kg hizott Kép
Lassan fogyokurára fogom majd Kép
a szülés előtt 9 hetett egy huzamba bent voltam a korházba a Szabolcs utcaiba.Na ott aztán voltak cukroskismamák rendesen.
ott csalk egy dologgal nem értettem egyett,,,,,,aki terheségi cukros volt ezen belül inzulinos annak a baboját bár mekorra volt a sulya a koraszülőtt osztályra vitték Kép
Igazábol nem tudom mért mert a válasz annyi volt ,megfigyelés !
És nem tudtunk se mi se más a rendes időre haza jőnni értem ez alatt a pár napot Mi is két hetett voltunk bent a szuletése után.
Na mára ennyi majd vissza nézek .Pusza még1 öreglány Kép
tifics

Tifics!
A nem normális súlyt nem rossz értelemben írtam ám Kép remélem nem vetted a lelkedre. Én is két hónapot feküdtem kórházban szülés előtt. És véletlen pont a szabolcsban Kép Mellesleg inzulinos cukros voltam és a gyereket nem vitték a koraszülött osztályra. Azok a gyerekek kerültek oda, ahol az anyuka már a terhesség előtt is cukros volt (azaz nem terhességi cukorbeteg) Vagy arra gondolsz, hogy rögtön szülés után elviszik megfigyelésre? Mert az lehetséges, de másnap reggel már velem volt a babamama szobában. És szülés után már csak 5 napot voltam bennt Kép
Kinél szültél?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Nyanya!
Már megint jó rég írtál!
Insulinbeállításra fekszem be,határozatlan időre.Azt mondta az orvosom,hogy ne is merjem megkérdezni,hogy mikor mehetek haza.2-án megyek a Szabolcs utcába.
Szia,Gabi.
gabriela

Gabi!
Magzatvíz vizsgálatra mész? Mennyi időre kell befeküdnöd?
Kr

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Tifics, részemről is légy üdvözölve!Kép

Nos, majdnem az összes leletem megvan.
HIV-negatív; Hepatitis-neg; Szifilisz-neg; pajzsmirigy-neg; vérkép-egy picikét a süllyedés magas; hormonok-jók;
Szerdán megyek Dokihoz, ott lesz nála a Citológia eredménye, de szerintem nem lesz azzal sem gond, ...és akkor megbeszéljük a hogyan továbbot!

Gabi! Szegénykém! Nagyon szorítok neked!Kép
Bízzál abban, hogy minden rendben lesz!

Kriszta! Te hogy állsz? Összejött már valami?

Tifics! Hát, csak gratulálni tudok, hogy neked is összejött a babád! Egyébként örülök, hogy írtál, mert tényleg sok erőt ad a tudat, hogy hát akkor nekem még van időm, 36 múltam.
A korra visszatérve, azt is érzem, hogy most értem meg igazán rá arra, hogy gyereket vállaljak.

Dina
dina2004

Sziasztok!
Szia Dina!
Te is jó régen jelentkeztél!!!!!!
Örülök,hogy minden OK.Sok sikert Nektek!Majd írd meg,hogy mi történt!
Nyanya!
Chorionbiopsiára megyek a Szabolcs utcába.2-án reggel a doktornővel elbeszélgetünk,délután megcsinálja és haza is enged.
Gabi.
gabriela

Sziasztok Lányok!
Tegnap abban állapodtunk meg a Dokival, hogy indulunk az első inszemnek. Meg kell várni az első mensi napot, és utána indulhat a dolog.
Jaj, úgy izgulok!
Gabi! Te jól vagy? Van valami új híred? Ha jól tudom, a Chorionbiopsia=kromoszóma vizsgálat, vagy rosszul tudom!?? Ki fogja csinálni?
Kriszta! Mi van veled? Jól vagy?

Dina
dina2004

sziasztok Kép))

KrisztaKép nem sértödtem meg ...nem olyan vagyok ha nem irok napi rendszerességgel az azért van mert nem jutok gépközelébe Kép)
Na szoval, hát Én csak azt tudom neked mondani hogy amig Én ott bent voltam addig minden kismamának aki "lötte" magát annak a baboja a korára kerültKép
Hogy kinél szültem? ez jo kérdés ugyanis hirtelen kellet császározni engem mert a baba szivhangja rendszeresen leesett és akkor épp aki ügyeletbe volt Kép) És Mi sajna bent voltunk pont két hetet.
Magzatviz vizsgálaton Én is voltam igaz nem a szabolcsba hanem a Schöfméreibe ott elözö este bekellett feküdni Kép
Nem tudom osszátok e a véleményemet de szerintem nagyon késön végzik el a vizsgálatott.Mert mi van ha valami nem oké?
mikor oda kerülsz hogy vizsgálat már benne vagy a 18 hétbe.Nos mire eredmény lesz az minimum két hét.Ha ne adj isten valami gáz van........
Én ugy voltam vele hogy ha gond lett volna akkor se szakitottam volna meg nem lett volna rá szivem
Szerintem elöbb kéne ezeket a vizsgálatokat elvégezni.
35 év felett ajánlják, bár megjegyzem hogy akinek gond volt sajnos Kép az még a 30-at sem töltötte be.
Mára ennyi.Szoritok Nektek és minden jot kivánok.
Majd jelentkezem sziasztok
Tifics
tifics

Sziasztok Lányok!Kép
Szerintem is későn végzik a magzatvíz vizsgálatot.
De hát, mit lehet ez ellen tenni??????????
Ez egy jó kérdés!!!!!!!!!!

Kriszta! Képzeld! Ha éhgyomorra (olvastam valahol, hogy akkor kell bevenni) veszem be az Elevitet, akkor hányingerem van másnap reggel! És ha kajával vagy rögtön utána veszem be, akkor nincs hányingerem. Pedig már kezdtem örülni, mert azt hittem, hogy mástól van hányingerem!Kép)
Dina
dina2004

Dina
Szerintem egyél előtte egy keveset, nem hiszem, hogy sokat számít ez végül is csak vitamin nem gyógyszer. Én össze-vissza szedem, amikor eszembejut, de van hogy elfelejtem.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!
Rég hallottam felőled! Jól vagy?
Dina
dina2004

Szia Dina!
Jól vagyok Kép Drukkolok neked az inszemhez.

Kép

KépKép
nyanya67

Puszi ÖreglányokKép
Elég rég voltam erre,de ahogy látom nem sok mindenröl maradtam leKép Kezdem ugy érezni behal a topicunkKép
Irjatok Kivel mi történt? PL Gabriella nagyon eltunk és Te nyanyuska is Kép
sziasztok
tifics

Szia Tifics!
Itt vagyok, nem tűntem el nagyon, csak a fiam nem hagy netezni, mert mindig az Ő oldalát az egyszervolt.hu-t kell behozni Kép
Gabinak mostanában kéne, hogy megérkezzen a genetikai vizsgálat eredménye. Már kiváncsian várom.
Gabi mi újság?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!

Néhány hónapja én is "beleillek" a topikba. Öröm látni milyen jól elvagytok egymással.
Két hete volt az első beültetésem, pár nap múlva lesz eredmény. RETTEGEK. Amúgy tényleg rosszul vagyok. De olyan megnyugtató látni, hogy sokatoknak összejött és hogy nem is vagyok lehetetlenül "időseske anyuka jelőlt".

És Dina, mi lett az insemmel, sikerült?
Piskota
piskota

Sziasztok LányokKép
Ezer éve nem voltam errefelé.
Piskota nagyon szoritok NekedKép))
Olvasgattalak Benneteket és hát megkell mondjam az Elevit nekem nagyon nem jott beKép
Állandoan hányingerem volt töle.Ugy hogy nem is szedtem,persze lehet van akinek használ.
Amugy Mi nagyon jol vagyunk Niki babám már 6 kg és 60 cmKép))
Mindenkinek Nagyon Boldog uj Évet kivánok*Kép
Puszika Tifics
tifics

Sziasztok Lányok!
Hát, inszemre nem került sor, mert mielőtt elkezdtük volna az egészet, teljesen váratlanul terhes lettem. Gondolhatjátok, hogy hogy meglepődtünk! És persze nagyon örültünk!
De sajnos az öröm nem tartott sokáig. A 8. héten műszeres befejezést kellett csinálni. Kép
Kikészültem rendesen! Lelkiekben nagyon padlóra vitt!
Dina
dina2004

SziasztokKép

Dina nagyon sajnálomKép
De ismered ugye? a Remény hal + utoljára!
Nem is tom most mit kéne irni, szoritok Neked.
Piskota......korod:Kép
Mesélj magadrol......
Lányok élesszuk már fel a topicot:D
pusz Tifics
tifics

Sziasztok Lányok!
Tifics! Igen, igazad van, a remény hal+utoljára!Kép
Már egy kicsit jobban vagyok(lelkileg)
Próbálom elfogadni, hogy így kellett lennie. Bár, nagyon nehéz!
Remélem, te jól vagy, és a kislányod is! Most mennyi idős is? Ha jól számolom, akkor 5-6 hónapos lehet!Kép Te csináltattál chorion-biopsiát vagy magzatvízvételt?

Kriszta(Nyanya)!
Olvastam egy másik topicban, hogy te is terhes voltál, de neked sem maradt meg! Jobban vagy már?

Gabriela! Mi van veled?

Piskóta! Remélem, neked sikerült!!!
Jelentkezzetek!!!Kép

Dina
dina2004

Dina!
Jól vagyok, köszi. Most vizsgálgatják az okát, mert fél éven belül ez a második volt.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Jézusom! Fél éven belül kettő!! Hogy bírod lelkileg?? Fiad jól van?
Nekünk most minimum 3 hónapot ki kell hagyni, és utána lehet újra próbálkozni!
dina2004

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?