Új privát üzeneted érkezett!

hajrá továbbra is Szilviéknek!!! Nekünk a végén már annyira kevés volt a vizecske, hogy úgy kellett kutatni az UH-n. A pénteki UH-n 3500-ra becsültek minket bazi hassal és csumára telt hólyaggal, aztán kövi szerdán megszülettünk 3710-zel. Úgyhogy ki tudja mi lesz még itt :) fogok írni hamarosan ígérem, csak legyünk túl a költözésen..

Kép
Kép
csipetnyusza

Twist utólag is Nagyon Boldogat!!!!

Szonja, én babócám pont 7 hónapos volt aznap mikor felült és másnap elindult 4kézláb.Majd 8 hónaposan felállt.
Fogzásra nekünk a dentinox , és az osanit(homeós külföldi golyócska a pharmafutárnál lehet kapni) vált be. Én nem hiszek a homeósba annyira de ez nagyon nagyon jó!! Ha éjszka üvölt, mert volt olyan is akkor nurofen kúp. Nálunk a jobb oldalon simán kijön a fog szinte csak azt látom ott van, a bal oldal meg kritikus.

Szilvi, én sem kérdeztem rá az okokra....hajrá!! Szüléskor egyenlítődik a fej-pocak arány, utána is nézik. Ne félj lesz még a pocak nagyobb!!
Nekem szülés előtti nap az uh 3700 mutatott és 3790-el születtünk!!

Adrienne hajrá 3. baba!! Abigél gyönyörű!!

És ez mindegyik babára igaz!! Egytől egyig szépek!!

Kép
kata05

Bezonyám! Szépek a Csöppek mindannyian!!!

Jó reggelt!

Itt semmi változás. Tiva este beindult, már a pupillámat nyomogatta kifelé. Az éjjel egészen elfogadható volt, alukáltam néhány órát, meg megnéztem az Elítélt c. filmet, ami 10/7.
A tegnapi versenyséta megtette hatását, kezem-lábam bedagadt, pocak iszonyat bekeményedett :D :D :D talán egy picurkát fájdogált egész éjjel, de simán aludtam tőle hajnalban. Ma is szeretnék gyalogolni, de a hónom alá csapok még 2db, 50 kilós krumplis zsákot... talán attól. A front csak edz minket, nem szétszakít :).

Jó olvasni a bébikről írtakat, a beszámolókat... tetszenek a megnevezések is pl. legutóbb a hernyózni... de írtok is sok jó hasonlatot :) ...látom Őket magam előtt.

Szépeket mára!
szilvi35

Nna, Szilvi, alakul ez! Sok séta megteszi a hatását! :) Még kedd előtt, remélhetőleg! :)
Abigél is forog már, most már könnyen megy a hasról hátra is, ezzel sokat küzdöttünk, de megvan! :) Több módot kipróbált, és szerintem a legnehezebbet választotta, de megcsinálja! :) Neki olyan nagy ragaszkodása még mindig nincs az ételekhez, ma még pl. alig evett valamit... Semmi nem kell Neki... Mi is fogzunk vadul, csorgatja a nyálát, na meg harap! de fog még sehol... :D Négykézlábra még mi is csak néhány másodpercre álltunk eddig, de most ezt gyakoroljuk! Meg egyelőre még hátrafele haladunk, mint a rák! :)
Vendég

Köszi szépen a névnapi jókívánságokat, nagyon arik vagytok!!!:)
Nyüzsgős nap volt tegnap, apuék jöttek, délután keresztelőt intéztünk és közben takarítás, bébiétel készítés, etetés, stb. stb.

Szilvi, örülök, hogy a séta használt, csak így tovább!:)

Ma spenótot próbáltunk bébiételben, nagyon nem ízlett. Ment a perregés, csak éppen teliszájjal. Frankó volt a fehér ruhámban. De én már tojtam rá, kit érdekel, így mentem vásárolni Dorkával:)))) Elvileg lehet fehér alapon zöld pöttyös is egy ruha, nem?:)) :wink:
Vendég

:D :D :D Dorka batikolt....

Ma a gyors séta úgy tűnik elmarad. Most leszaladtam a boltba és zöldségeshez, lépcsőn sittysutty fel és elég is volt. Nem bír a lábam. Majd holnap a piacra, meg a kórházba szaladok. De ezt is gyorsan csináltam :-).

Abibabának mindig ilyen rossz az étvágya. Lehet csak azokat nem szereti, amiket egyelőre ehet. Óriási tapasztalatom van ám!
szilvi35

Háát, nem tudom Szilvi, de ha abból indulok ki, hogy Zaránd is igen vacakul eszik.... Ő mondjuk 10-12 hónapos koráig viszont nagyon jól evett!!!
Holnapi kórházlátogatáshoz drukkolok nagyon! :) A sok séta segítheti a méhszág megnyílását! Meg ugye keményedtél is... (az is azt idéz elő...)... Húúúú, nagyon izgulok! :D
Vendég

méhszáj akart az lenni! :) Már írni sem tudok... :)
Vendég

Áhh! Nem izgulj! Keményedni mindig is keményedtem és itt tartok.
Már előre látom... a szokásos.
szilvi35

De jó ,hogy szó volt a keresztelő intézésről.Twist,hogy is kell azt elkezdeni.

Fog még nekünk sincs,csak a kínlódás.Tegnap este 8-tól éjfélig 4 ébredés,aztán alvás semmi 3-ig,reggel 6-kor ébresztő.Ma is ment a hiszti ezerrel.Nálunk a nurofen kúp nem vált be,azzonnal kaki lesz belőle,én a szirupot használom ha nagyon kell valami hatásosabb.
Pörgés-forgás ,négykézláb hintázás nagyon megy,és már kúszik-mászik előre is,ülni is szeretne,ha tudna,de még az nem megy,csak a hiszti meg a csücsörítés ahogy koncentrál.
Nem tudom mért,de mindíg az ágy szélét célozza meg,nem győzök vetődni.

Lehetne újratárgyalni a babakaják készítését,egyáltalán hogy kell ezt az etetést elkezdeni :oops: :?:
Minden nap frisset főztök,vagy fagyasztóztok?Nem tudom,hogy fog ez a gyerek reszelt almával jóllakni :?: :?: :?:

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Én megmondom őszintén, hogy én üveges bébiételt adok a kisasszonynak, mert amit én főzök, azt nem hajlandó megenni, az üvegeset meg még csak-csak. Kattkat annak idején küldött egy babaszakácskönyvet a g.-re, nézd át! :)
Szonja hanyadikán született? A vonalzóink szerint egy napon Abigéllel, de szerintem megint a vonalzó "eredetének" különbségéből adódik, illetve ahogy Kattkat írta, valamelyik nem jól kezeli a február "rövidségét" :D
Vendég

Szonja 12-én született.Hogy jutok a g-re?Nekem nagyon nem megy ez számítógépesdi,nem vagyok egy zseni.Apa pedig nagyon sokat kűzdött a tanításommal,de már feladta :oops:

Tlindi

Kép
tlindi

Adrienne

Az én vonalzóm nem jó,megnéztem a naptárban :cry:

Az üveges bébiételből melyiket használod?Mit kell nézni raja?Csak azt,hogy ne tartalmazzon cukrot,allergéneket,színezéket és tartósítószert,vagy van még más is amit figyelni kell?

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Színezéket és tartósítószert tudomásom szerint egyik bébiétel sem tartalmaz. A cukor már előfordulhat, azt figyelni kell, allergének közül talán a glutén, amit figyelni kell. Az univer bébiételekben nem szokott lenni sem cukor sem glutén. Van a kecskemétinek is ilyen, de azoknál figyelni kell, mert vannak cukros ételeik! Ja! És a bevásárlóközpontok akciós, a többihez képest sokkal olcsóbb "finomságai" zömmel cukrosak! Tehát nem nekiugrani a polcnak, és telepakolni a kosarat olcsó finomsággal, mert ezek általában nem is kicsit cukrosak! Jó tanács: az élelmiszertörvény szerint a termékekben található összetevőket mennyiségük szerint csökkenő sorrendben kell a címkén feltüntetni.
Bocsi, nem akartam kioktató lenni, csak láttam már anyukákat a bevásárlóközpontokban örömködni az "olcsó" bébiételeknek....
Vendég

Tlindi!
Bébiételnél azokon kívül amit leírtál, én azt is nézném, hogy valóban olyan zöldség vagy gyümölcs van benne, amit abban a korban, ami fel van rá tüntetve, ehet.
Például azt a 4 hósnak gyártott babakaját, amiben szilva (8 hótól), banán(7 hótól), MÁLNA(1,5 éves kortól), zöldborsó(8 hótól) stb van, azt ÉN nem venném meg.
Hogy miért gyártanak mégis ilyen kajákat?
Mert biznisz.
Persze valaki csirkepaprikással meg tarhonyával kezdi a gyereke hozzátáplálását
Én óvatos duhaj vagyok.

Olvasd el a babaszakácskönyvet, mert amellett, hogy jó ötletek vannak benne, ír a gluténról, amit egyébként szintén néznék egy bébiételben, (bár a mi gyerekeinknek lassan be lehet már vezetni) tiltólistás dolgokról, vannak receptek stb

babaszakácskönyv:
1281119639.3672.pdf

fagyasztásról:
http://zitamama.freeblog.hu/archives/20 ... gyasszunk/

mit, mikortól:
http://babafalva.hu/hozzataplalas-menet ... i/#respond

hozzátápos táblázat:
1281125122.2216.doc

persze még 1millió info van a neten erről

Kattkat

Kép
kattkat

Én amúgy saját gyártmányú kajákat kezdtem el adni és szívesen eszi. Sőt!
Tegnap kibontottam egy sütőtök-alma kombót és hunyorogva öklendezett tőle.
Hasznos a bébiétel utazáskor vagy ha tényleg nincs otthon semmi friss, de szerintem megéri kotyvasztani, ha van kedved, módod.
Nem ítélem ám el, aki üveges kaját ad, de én (egyelőre :) ) szívesen pepecselek a kajakutyulással.

Kattkat

Kép
kattkat

Én is főzni akarok de azért veszek néhány üveggel vésztartaléknak.Ha hisztis napja van,akkor mi is szenyát vagy mirelitet vacsizunk az Urammal,de hát azzal neki nem szúrhatom ki a szemét,hogy itt van egy kis sültkrumpli,majszolgasd.

Adrienne,nem voltál kioktató,sajnos tényleg vannak ilyen emberek akik csak az árat nézik.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Újra itthon! :D

Hát mi most ott tartunk, hogy az oda vissza forgás az már prímán megy!Most meg négykézláb állunk és hintázunk! Viszont ha van valami érdekes a látókörében pl: telefon vagy távirányító na akkor aztán beindul és elkúszik érte pillanatok alatt! :D
Enni eszik most Kincső rendessen azzal nincs baj! Mindenfélét megeszik! Gyümölcsöt főzeléket bár mit! Sőt dinnyét is adtam neki valamelyik nap! Most, hogy telkezdtün vittem neki üveges kaját de úgy vettem észre mintha egy üveg kaja kevés lett volna neki!
Különben én is szívesebben főzők neki! Nekem a fiam volt az aki nem volt hajlandó egyáltalán meggenni azt amit én főztem neki!
Úgyhogy mindíg be volt tárazva nem kevés üveges kaja!

Szilvi!

Neked meg szorítok! Csak beindul magától keddig Tiva! :D

Na megyek pihizni!
Szép hétvégét mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Van aki töltött káposztával....én azt ettem fél évesen. A hugom meg 2 hónapos korától krumplit-répával és tejjel higítva, mert egy mellgyulladás után nem fogadta el a cicit. Ja, és két óránként evett. Van egy fénykép róla, ha látnátok! Nem volt nyaka. Komolyan mondom, mint egy hóember :D

Én is kutyulgatok, főzicskézek. Azt gondoltam, hogy mivel a családnak is majd minden nap főzök, mi az a fél marék zöld, ami a babának kell. Mert én megkostoltam ám az üveges főzelékeket :roll: fúújj, de azért van itthon sütőtök üveges, ha netalán beütne a krach.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy a banánt csak 7 hónapos kortól lehet adni, úgyhogy én az alma-banán és őszi-banán keverékével kezdtem. Vagy a hármat együtt. Aztán volt répa-krumpli, sütőtök (na ez bébiételbe), és a héten cukkini-krumpli, brokkoli-krumpli (asszem ezek is 7 hótól adhatók). A cukkinit amit megfőztem, azt kétszerre adtam neki oda. Mármint két nap. Mert de. gyümi van, du. zöldség. Így azt nem fagyasztottam. De a brokkolis cuccból lett 5 adag, abból hármat betettem a fagyiba. Sokat nem várok vele, hamarosan előkerül az is, hisz olyan sok félét még nem lehet adni. Nálunk szinte kiszámíthatalan, hogy miből mennyit eszik. A cukkinit elsőre alig akarta enni, második nap falta, a brokkoli krumpliból megevett elsőre olyan 120 grammot. Következőre alig evett belőle.
Ti tényleg egy hétig adjátok az új kajákat?

Sajnos idén semmi nincs a kertbe, csak tök, amit mostanság ehet, meg spenót, amit majd kicsit később. Tavaly meg annyi cukkini, padlizsán volt (tudom, hogy ez utóbbit még jó sokáig nem eheti), nem győztük enni. Még a múlt héten vettem le az első hazai paradicsomot, paprikát, máskor ilyenkor már lecsó is volt belőle. Most viszont tavasszal vettünk csirkéket, pipkó húst már ehet 7 hónaposan és legalább ezt tudom, hogy magon élt, anyum etette őket kézből. Meg a kertből megkaptak minden zöldet, aminek nem lett termése. Meg legeltek is jó párszor, amikor Balázs kiengedte őket. Úgyhogy az idei cukkini termésnek tulajdonképpen nem is az időjárás adta meg a kegyelem döfést, hanem a fiam és a pipkók.

Kata05!
Nem vagyok ám kétségbe esve, hogy még nem áll négykézlábra. De remélem, azért fog. Mert tisztára kis ideggolyhó, ha nem ér el valamit :D és hogy dolgozik, ha valamibe elakad. Kis feje a lepedőbe fúrva, és tolná magát előre, én meg csak nevetek. Szép kis anya, mi :D Pedig olyan magasra kinyomja már a mellkasát, és a fenekét is, csak nem egyszerre.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja!
Még azt elfelejtettem írni, hogy a másik fórumon azt figyeltük meg, hogy aki üveges étellel kezdte a hozzátápit, ott a baba nem eszi meg a saját készítésűt.
Van olyan, aki először zöldségekkel kóstoltat, mert egy édes őszibarack vagy alma után melyik gyerek akar már cukkinit meg brokkolit enni?
Hát pl az enyém.

Amúgy nálunk még mindig a térdelőtámaszban rugózás megy. Néha égnek nyomja a fenekét és közben lábujjhegyre áll, amely pozitúrából még 10-ből 4x kibillen és a hátán landol.
Térdelésből a jobb oldalára fekszik ki, jobb könyökén támaszkodva, bal lábával kitámaszt a jobb előtt.
Szerintem már zsizseghetnek a fogai vagyis a helyük. Egész nap panaszkodik bárhova rakom, no persze ölben nem, akkor vigyorog.
Alsó ajkát folyton beszívja, nyáladzik, nem mindent, de bizonyos dolgokat fixen rág, ha a kezébe kerülnek.
2 napja éjjel fel-fel nyöszörög.
Tegnap valamikor hajnali kettőkor hallottam, hogy panaszkodik. Odakukkantottam és nem elég, hogy mantrázott még a 4kézláb hintázást is gyakorolta, mindezt félálomban.
Majdnem odamentem megzabálni.
Aztán 2 perc múlva ismét aludt.

Szilvi!++++++++++++++++++++

Ildóca!
Üdv újra itthon!

Kattkat

Kép
kattkat

Én a fiam után eldöntöttem, hogy nem adok üveges bébiételt a többi gyermekemnek. Zaránd 9 hónaposan (a tápszer mellé) napi 7 üveg bébiételt evett meg! Már alig győztül anyagilag! :D Reggelire 2 üveg, délben 3(2 főzelék + 1 desszert), este ismét 2 üveg... Most Abigélnek ugye főzéssel kezdtem, nem kellett. Az almát pl. még a mai napig nem eszi meg, csak az üvegeset!
Szonja! A bébiételeket én is megkóstolom, de csak néha! Én még a desszerteken kívűl finomat nem találtam! Még a desszertek sem mind finomak! Amit én kotyvasztottam a gyereknek, nna, az sem volt finom! Ugyanolyan íztelen, sótlan, fűszertelen mind.... Sajnos én nem a legegészségesebben táplálkozom, elég fűszeresen és sósan eszünk. Talán azért tűnik ennyire borzasztónak minden bébiétel... :)
Vendég

Üvegeskajcsi: Babám mostanáig csakis az üvegeskajcsit volt hajlandó elfogadni, amit én főztem egyszerűen nem ette meg. Most jött egy fordulat és eszi a miénket, így nem veszek már babakajcsit. Szval anyagilag tényleg nem könnyű, de van helyzet mikor az ember nem tud mit csinálni!!

Szonja, nem gondoltam volna h aggódsz csak leírtam nálunk h működött. :lol:

Szilvi, csak neemmm???

Kép
kata05

Adrienn: nekem is ez a helyzet, Dorci 1 üveg tízóraira, 2 üveg ebédre, egy üvet uzsira, két üveg vacsira, az 6 üveg naponta, kész anyagi csőd. Ezért én is inkább kotyvasztani kezdtem. De van, amikor annyira éhes, hogy már nincs időm főzni, akkor feltépek egy bébiételt és odaadom, csak ne sírjon már annyira.
Vendég

Látom még senki nem írta meg!
Tiva üdvözli a csajokat, 4200g, 56cm. Széles vállú, álomszuszék! :lol:

Szilvinek és Tivának nagy nagy gratula! :D
Üdv Tiva idekint! :D
Sok egészséget a mamának és a babának!
És sok sok tejcsit! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ildóca 2010.08.07 09:18-kor.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok!
nem szerettem volna elvenni Kattkat "elől" a lehetőséget ilyen szép hírt bejelenteni, de én nem bírtam tovább várni! :D
Kb. másfél órával ezelőtt kaptam az üzenetet, miszerint Tiva nagylegény üdvözli a Csajokat! Háát, nem véletlenül a "nagylegény" kifejezés, ugyanis 4200g és 56 cm!
Ezúton is gratulálok a szülőknek, és kívánunk sok-sok tejcsit és mégtöbb egészséget az egész Családnak!
Vendég

Adrienne!

Megelőztelek! :D (Bocs)
Én sem bírtam tovább! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bassszus...
Mostanában tényleg egyfolytában lestem a telóm mikor jön már az az sms és persze amikor jött, simán nem keltem fel rá gggrrrrrrrr......
Fél 10-ig aludtunk Domóval (egy megszakítással)

Hurrá-hurrá!
Isten hozott ezen a világon nem is olyan kicsi Tiva!
Gratulálok az ügyes mamának! Sok-sok tejecskét és mielőbbi felépülést a nyiszából!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Gratulálok!!!!!!!!!!Sok-sok tejcsit!!

Kép
kata05

Ildóca!
Végre vonalzó! :)

Nagyon helyes, hogy hoztátok a hírt!
Amikor született, még fent voltam, hát ezért nem keltem fel a két órával később jött üzenetre :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
:(
Azé' szégyellem magam.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Ugyan már nincs miért szégyelned magad, én is 3/4 9 ig aludtam! :D
Mondtam ha hazajövök lesz vonalzó! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Szilvi! Gratulálok, sok egészséget és tejcit kívánok!
Gondoltam ám, hogy nem lesz ez kis bébi, de nem akartam paráztatni.

Lányok!
A nyisza azt jelenti, hogy császár lett?

Megmondom őszintén, hogy mi elb...k az elején a gyümivel. Mert ahogy Kattkat írta, hát nehezen mennek a főzelékek. De mióta teszek bele egy leheletnyi sót, lassan azért eszi.
Nehogy azt hidjétek, hogy elítélek bárkit, aki üvegest ad, vagy hogy nem venném meg az üvegeset, ha azt enné? A nagy annak idején se az enyémet, se az üvegeset nem ette egy-két kivétellel: ezek voltak a gyümölcsök, meg a répa-krumpli. Majd a répa-krumpli-csirke. Amibe más is volt, köpte rám. Aztán egy havi krumpli-répa csirke után már ezt se volt hajlandó megenni. 8 hónapos volt, amikor asszem 4 félét főzicskéztem egy nap!, és mindent rám köpött. Ja, és akkor már 6 foga volt, már a tápszert se fogadta el, a tejpépeket ugyancsak a rám köpte. Sík ideg voltam, hogy éhen fog halni a kölök és pont mentünk vásárolni. Igen, jól tippeltétek: jövök haza, az én válogatós fiam az etetőszékbe ette a csülkös bablevest anyámmal. Tüzet okádtam, mire anyám közölte: a babot kivette belőle. Szóval attól kezdve azt ette amit mi, azzal, hogy kevésbé fűszeresen főztem és azért volt ami kimaradt az étlapunkról. A támadónő haja hullott, de hát mit csináltam volna: éheztetem? És a bablitykó után vajon hogy vettem volna rá a finom főzelékre?

Most a krumpli leves után közöltem, ha még1x nem a gyerek szájába való kaja kerül, elköltözünk.

Kattkat!
Ugye Te jártál a Mamamiba? Ott kipróbálhatom a hordozókat szerinted? Mert nézegettem, amiket írtál (meg mást is), de árban azért nagy külömbség van, és azért jó lenne kipróbálni. Ott meg van mind a hármo fajta. Mert a kendőt én macerásnak tartom hátra kötni, nem is sikerül annyira szorosra kötni.
Neked ugye bejött a mei-tai? Ajánlanád bkv-n utazni is? Vagy ott macerás hátról levenni?

Kata05!
Tudom én, hogy azt írtad le, hogy nálatok, hogy volt, és örülök is neki és legközelebb is tedd meg légyszi. Csak úgy előljáróban írtam, hogy még nem vagyok para. Még.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Most visszanéztem: hát Tivának nem jött be a kalkulátor :) mert a 3660 grammot is szépen túlszárnyalta

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a Mamamami boltban mindent készségesen megmutat neked a csaj, aki ott van!
Mi a mosható pelenkát vettük ott.Kérés nélkül kibontotta a dobozt, hogy megnézzük, minden benne van-e, ajánlott hozzá ezt-azt, saját tapasztalatait is megosztotta velünk, egyszóval nagyon aranyos, segítőkész és meggyőző volt
A mamamis blogot is Ő írja.
http://mamamibolt.blogspot.com/
Most pont van két bejegyzés a mei tairól :)

Egyébként ott elég drága minden hordozó, de nem azért, mert ők húdemekkora hasznot pakolnak rá. Ha neten rendeled meg máshonnan, akkor is ennyi.
Mei taiból Hajtka és Bamberoo van ott. Csodaszépek. Szép dekorból varrják őket.
Hajtka magyar Bamberoo amcsi.
Árban Bamberoo 18ezertől 28 ezerig, Hajtka 16ezertől 20500-ig.
http://www.bamberoo.hu/index.php?option ... &Itemid=36
http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=1675

Van még a gremese mt, ami nekem is van. Olcsóbb, mint fentiek és jó!
Lehet, hogy nem olyan egyedi dekorokbók készül, de azért vannak szépek.
http://www.mei-tai.hu/
Ezt viszont vagy a honlapján, vagy ha pü-ben megkeresed itt (akkor kedvezményt is kapsz) akkor úgy tudsz venni.

Viszont...
Most, hogy Domó a 9 kilót súrolja alulról, illenék hátrakötni.
Tegnap volt a főpróba. Elmentünk a közeli patikába, boltba.
Na de amit összegörcsöltem, amíg felraktam a hátamra egyedül...
4535454542121x leizzadtam és már kezdtem pipa lenni (amúgy se vagyok túl türelmes).
A tegnap éjjelt azzal töltöttem, hogy hátra felkötős videókat nézegetek a youtube-on illetve tanulmányoztam a BECO-t.
Ez is babahordozó, csak csatos.
A lusta anyukáknak, akik nem akarnak megküzdeni a mt óriáspiton hosszúságú vállpántjával, ami tuti leér a földre, amíg fel nem kötöd a gyereket, ergo nem túl higiénikus az utcán, egy bevásárló központ klotyójában vagy tudomisén hol kötözgetni, márpedig mi van, ha a gyerek úgy dönt, hogy Ő bizony összefossa magát. Muszáj levenni, na de hogy rakom vissza?
Persze ezek egy kezdő hátra kötöző agonizálásai. Valószínűleg 1-2 hét és pikk-pakk menni fog, csak kitartás kell hozzá, meg rengeteg gyakorlás.
Hiszen a videón szereplő oktató nénik is tükör és franciaágy nélkül kötik fel magukra a kölköt.
A Beco drága!
30ezer.
Viszont az tényleg olyan, mint egy hátizsák.
Van eleje, meg hátulja, tehát nem az van, mint a mt-nál, hogy csak a baba hátánál van anyag, hanem a hasánál is. Így még a felvétel előtt beleköteheted a gyereket és úgy csapod fel a hátadra.
Nem tudom.
tetszik, mert egyszerűbb.
Lehet, hogy elmegyek én is a Mamami boltba és megnézem mit tud, merthogy élőben még nem láttam. Nem tudom mennyire nehéz, milyen az anyaga tapintásra stb.
http://www.becobaby.hu/

Egy a lényeg, hogy ha BKV-zni akarsz és van kitartásod elsajátítani a hátra kötés technikáját, a mei tai tökéletes!
És ha nem is akarsz rá 20 ezret költeni, csak 13-14 ropit, akkor Gremese!
Egyébként Ő nagyon aranyos.
Az egyik topik társamnak aggályai voltak azzal kapcsolatban, hogy beválik-e nekik és Gremese felajánlotta, hogy találkozzanak, próbálja ki. Persze még ott nyomban megköttetett a díl. :)
De most, hogy ezt leírtam, eszembe jutott, hogy Gremese útnak indított egy vándor mei tai-t, amit a topikosok egymás közt küldözgetnek és postaár fejében (mert hogy neked kell tovább küldeni a kövi embernek) kipróbálhatod pár napig.
Na?

Csak azért tudok ennyit pofázni, mert nem tom mi van, de Domó már megint alszik.
Fél10-ig aludtunk, aztán reggeli után visszaaludt 1,5 órára. Addig megcsináltam a pempőkéjét egész napra meg felmostam, elmosogatttam, főztem kukoricát. Majd felkelt és édesen gügyögve játszott az ágyában, pedig az esetek nagy részében sírva kel, majd rátettem a játszószőnyegére, hogy adjunk a mozgásfejlődésnek, addig én vasaltam, aztán kaja és már megint alszik.

:lol: :lol: :lol:
Remélem nem lesz meg a böjtje.
Ja, adtam neki Chamomilla homeos bogyót a fogzásra. Lehet, hogy ez nyugtatta így meg?
:shock:
Na befogtam!

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönöm Kattakat!
Na igen, néztem sok helyen, a neten sem olcsóbb, semmivel se. Csak gondoltam kipróbálnám, és a mamamiba van mind a 3 féle. És nem Debrecenbe kell menni, hogy megnézzem, megfogjam, stb.
A dekor anyag nem érdekel, minnél egyszerűbb, annál inkább hozzá tudok öltözni az elképesztő ruhatáramból :wink:

Én is 2 napja a videókat hesszölöm a netem :) hát Ádi most 8 kiló. Én már a súlyával is küzdök, és mocorog a hátamon baromira, ver a víz rendesen, hogy nehogy leessen. Ahogy a videókon elnéztem, ott is min. 5 perc volt a kötözgetés, pedig azok már profik és én se vagyok egy türelmes típus. És pont azért szeretném kipróbálni, mert 13 ezer és 30 ezer között nagyon nagy a külömbség. A mei-tai a kendőhöz képest hidd el, még mindig jobb. Mert igazgatni, hogy ne legyen gyűrött... Ez a vándor mei tai nagyon jó ötlet, köszönöm! Akkor legalább tényleg nem csak 1x próbálgathatom, hanem egész nap a hátamra köthetem. Mert lelki szemeim előtt láttam, hogy a boltba vígan elvan a 30 ezres cuccba, mi megvesszük és itthon meg süvölt, ha csak meglátja :)

Beco-t egyébként néztem, hátha valaki ad el használtan. Hát nem jártam sikerrel, senki.

Szerintem a homeós bogyó nyugtatta le Domikát :) Nálunk tegnap aludta végig a napot Ádám, pedig nem kapott bogyókat. Szerintem ez a fos idő. Úgy aludt a mennydörgés közepette az erkélyen, hogy csak na. És mikor behoztam a fa előtető alól - mert az villámlásnál nem annyira egészséges - felkelt.

Vajon hogy vannak Szilviék? Fogadjunk tegnap ilyenkor egy lyukas garast sem adott volna érte, hogy ma már a kezében tarthatja Tivát :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nna, megérkeztünk a bevásárlásból... Brendon, Tesco.... de most már tényleg nem sok minden kell az ovikezdéshez! :)
Kattkat! Írj előljáróban még néhány sort, amit tudsz Szilviékről (a g.-re)! Annyira kíváncsi és izgatott vagyok! :)
Vendég

Isten éltessen Tiva és Szilvi és apuka!!!!!!!

Kép
kata35

Adrienne!
Sajna nem sokat tudok, azért leírtam a g-re az sms-ét.
:wink:

Kattkat

Kép
kattkat

a piszkozatokban...

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!
Nézd csak meg ezt az oldalt!
http://hordozo.hu/hordozokendo/programo ... olcsonzese
Lehet kölcsönözni is mindenféle hordozót!
Igaz, egy csaj már kölcsönzött innen és állítólag olyan retkesek voltak a cuccok, hogy alig várta, hogy levegye.
Ingyenes, de van letéti díj, amit visszakapsz.
Hát lehet, hogy én azért egy Becora benevezek.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Királylány vagy!
Van ilyen vastag follpack-om (azzal szoktak árut csomagolni), jó széles és jó hosszú, azzal betekerhetném a kölcsön cuccot...
Most komolyan: hogy bukkansz ilyen oldalakra?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Köszönjük Kattkat! :)
Vendég

Szonja!

Folpack :lol:
Olvasgattam egy mamamis fórumot és ott ajánlgatták ezt az oldalt (kölcsönzőset).
Hajj, lehet, hogy mégiscsak megtanulom rendesen megkötni a mt-t, mert kéne még vennem autósülést is lassan, meg gondolkozom ilyen babakarámon:
http://baba-mama.vatera.hu/bababutor_ba ... 52204.html
mindezt a gyedemből :roll:
Vicces lesz.

Azt már eldöntöttem, hogy eladom a karikagyűrűm.
Nincs értelme tartogatnom...
Gondolom, a párja már réges-rég erre a sorsra jutott.

Kattkat

Kép
kattkat

Gratulálunk Tivának és a szüleinek! Jó egészséget, sok tejcsit és mielőbbi regenerálódást kívánunk!

Most elfogytak a kismamijaink? :?

Kép
Kép
beubaba

Beu!
Igen :( Kellene becserkészni néhány várandós tagot, annyira jó drukkolni Nekik! :D
Vendég

Adrienne!
Hátha a Te pocakodba beköltözik rövidesen a harmadik tesó :wink:

Hahó!
Suttyomban olvasó kismamik jelentkezzetek! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó!

Én egy suttyomban olvasó vagyok :)
Már nemigen mondanám magamat kismaminak, lassan inkább nagymami leszek :)
A kisfiam szeptember elején lesz 2 éves.
Néhány hete olvasom a topicot, mert ismerem Szilvit, és itt követtem nyomon, mikor jön a kis Tiva.
És nagyon jó Titeket is olvasni. Van itt valaki, akinek 2 év körüli a gyermeke?
btimi74

Btimi!

Üdv a csapatban! :D
Nekem nagyobbacskáim vannak !

Lányok Szilvi nagyon hiányzik ! :D
Jöhetne már vissza!
Bár gondolom lessz neki egy csomó új dolog most az életében és nem lessz ránk túl sok ideje de reméljük azért időnként bejelentkezik majd!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Tettem fel képeket a g-re...Engem ne keressetek egyen se, mert apa anti talentum, ha a fényképező a kezébe kerül. Nekem csak vagy a fülem, vagy a hajam vége van a képeken. Remélem, ha a gyerek nézi 20 év múlva, nem merül fel benne, hogy csak apája volt :)

Kattkat!
Ezek szerint nem tudtál Szilvivel beszélni? Vagy nem publikus?

Timi üdv! Hol szültél?

Most mi lesz velünk kismami nélkül? Hogy fogjunk egyet? :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Én Békéscsabán szültem. Semmi kötődésem Budapesthez és környékéhez, csak Szilvi. Remélem, ennek ellenére nem bánjátok, hogy ide-ide kuksizok. Tetszik a csapat :D
Annyira jó olvasni, így visszaemlékszem, velem ,velünk, hogy volt. Azt sajnálom, hogy mikor én pocakos voltam, nem kerestem egy ilyen fórumot magamnak. Pedig már akkor is sokat lógtam a gép előtt.

Tud valaki többet Szilviről? Én egy rövid válasz üzit kaptam csak tőle, persze minden más fontosabb most, ez érthető.
btimi74

Üdv itt btimi! Nekem is nemrég múlt 2 a "nagyfiam"

Szonja! Nagyon szépek a fiúk! Ádám hatalmas szemei valami gyönyörűségesek!

Alig várom a képeket Tiváról is!

Kép
Kép
beubaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?