Új privát üzeneted érkezett!

Na még visszajöttem, csak átugrottam a túloldalra megnézni, hogy mit akartam még írni:

Szilvi!
Ekkora pocak!!! Nekem nem volt ekkora (bár ennél nagyobbnak éreztem) és mégis nyűgösebb voltam. Kíváncsi vagyok mit mond a doki bá. Lehet, hogy haza se enged?

Nekünk is azt mondta a doki - pont előtte nap vizsgált - , hogy bújjunk össze és akkor tutira jön a gyerek. Megmondom a frankót, hogy azzal az alkattal nem volt kedvem tornázni. Ráadásul már fájásaim is voltak. Mondtam apának, hogy ha napokon belül nem lesz semmi, akkor talán rászánom magam. Nem volt rá szükség, reggel már mentünk szülni. De úgy tűnik ez olyan szülés előtti standard jó tanács :D Viszont a bába koktélról nem hallottam. Az mi?

Kattkat! Dentinox a fogzásra? :D
szonja77

Ildóca!
Folyamatosan keresztbe írjuk egymást :D
szonja77

Szonja!

Igen látom, hogy keresztbe írunk!
Ilyen is ritkán van ha egyszerre vagyunk gépnél!

Egyébként én is mind a háromnál használtam a Dentinoxot!
Állítólag tele van cukkorral és már annyira nem javasolják!
Modjuk nálunk nem lett emiatt egyiknek sem rossz foga!
Sőt Csengének még nagyon is sok tejfoga van!

Szilvi!

Megy a sok drukk!
Hajrá Tiva!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkat!

Ígérem megpróbálok összehozni egy vonalzót! :D
Csak itt nem sok időm van mert mindíg van mit csinálni!
Bár most kicsit nyugi van!
De majd otthon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Mára jobb lett a fogam.:)
Viszont a szájdagadástól már ki vagyok...
Nem tudom írtam-e vagy csak akartam, de június eleje óta napi vagy két napi rendszerességgel bedagad a szám féloldalasan, mintha vmi megcsípte volna vagy elcseszték volna a szájfeltöltésem.
Viszket is. Most már pár napja a szemhéjam is bedagadt. Sőt, a tenyerem is szokott viszketni.
Néha csípés-szerűségek vannak rajtam, de nem is ilyen kör alakú puklik, hanem cakkos a széle.
Nem tudok mást tenni, mint hogy iszom a kalcium sandoz-t.
Ja és mindig reggelre alakulnak ki. Van, hogy reggel kimegyek klotyóra és még semmi. Mire visszaérek a szobába, már érzem, hogy dagadok...
Lehet, hogy a reggelre vagyok allergiás?
Hogy fel kell kelni?
Volt már ilyen régebben is, akkor sem derült ki mitől.

Pako, én február 18-án szültem, Adrienne azt hiszem előbb és végül nem jött össze a találka.
Nem tom miért ír minket egy napra gyerekkorilag.

Azt tudom, hogy a Lilypie-os vonalzó nem tudta kezelni, hogy a február csak 28 napos és onnan elcsúszott minden...

Kattkat

Kép
kattkat

Pako! Én febr. 15.-én szültem. Igen, egy időben voltunk bennt Kattkattal, de nem találkoztunk. :?:
Én meg közben gyorsan megváltatoztattam a lányom vonalzóját, mert nekem a picibabás nem jött össze, fiatalította a gyermekemet! :) (Jól jöhet ez majd neki néhány évtized múlva :lol: )
Ildóca! Irígyellek a strand miatt! Én nagyon szeretnék a kertbe egy medencét, amibe én is beleférek, meg a víz is (amolyan bálnaúsztatóra gondolok), mert a vizet szeretem, de a strandolás"velejáróit" viszont nagyon nem... :)
Szilvi! Mit mondott a dokibácsi??? Izgulok-izgulok nagyon! :)
Vendég

Nincs semmi. Itthon vagyok. Zárt a méhszájam.
Majd később bővebben.
szilvi35

Kukucs!
Hát.... nem mondott semmit :(. Tök zárt a méhecském szája, ezért csak NST-t csináltak. 2 naponta mehetek be... Aztán jövőhéten kedden befekvés, vizsgálatok és oxi.
A nővérke Istenkirálylány volt. Vele beszéltem a szex jótékony hatásáról és Ő mondta még a bekajálást is, hogy az valakinek bejön. Na, a zabálást nem merem kipróbálni, mert iszonyat vacakul tudok lenni. Így sem kapok levegőt rendesen :(.
A bába koktélt látom itt a neten, de nem merem kipróbálni....

Hát ez van... kicsit le vagyok törve... nem tudom, hogy mi a baj... úgy érzem nincsen minden rendben.

Persze várok türelmesen.... meg nem vagyok depis...

Várakozás közben lestük a kicsiket a Kedvesemmel... annyira kis édespofik voltak :). Nagyon picikék!!!
szilvi35

... és elképesztőiszonyat módon fáj a jobb oldalon felül a hátam!!!!!
szilvi35

Szilvi!
Minden rendben van, csak ilyenkor már naaaaagyon türelmetlen az ember lánya!
Kizárólag azért van még bent Tiva, mert remekül érzi magát a jacuzzijában!
Ennyi!!!
Neked már kevésbé jó, ezt aláírom.
Tudod, én is ráhúztam egy hetet.
Te hozzám képest iszonyat fittipaldi kismami vagy!
Engem úgy vittek NST-re folyton kocsival.
A végén már beszállnom is kínszenvedés volt, mert szorított a gatyám. Aztán melegítőben mentem már, abban meg úgy festettem, mintha pizsi lenne, folyton azt hitték, hogy valamelyik szoba lakója vagyok.
Pihenj sokat (már amennyire a a hátad, a levegőtlenség és egyebek engedik), hogy legyen erőd a szülésre.
Ja és mikor eksön van és menni kell, egyél otthon valami keveset, mert aztán nagyon sokára fogsz.
És igyál!
Szerintem ne próbálkozz a bábakoktéllal, esetleg meleg fürdő vagy ha zuhanyzó van, akkor zuhany, bár a fürdő jobb lenne.
Esetleg igyál egy pohár vörösbort. (ha szereted)
Kitartás!!!!
Csak pozitívan!
Nemsokára ott fog szuszogni melletted a kisfiad!

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, a fogfájás "jó", mert nekem is úgy sikerült fogynom. Annyira fájt, hogy nem tudtam édességeket és hideg és meleg ételeket enni. Használd ki!:)
(Minden rosszban van valami kicsi jó)

Szilvikém, te még egyben? Sebaj, a túlhordás megszokott dolog, nincs semmi baj. Túl jó odabent Tivának:)
Vendég

Szilvi!

Már azt hittem kettőben mire jövök!
Na sebaj! Ezek szerint minden rendben odabent!
Tiva biztos, hogy jól van különben nem engedtek volna haza!
Pihenj amennyit csak bírsz!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi a vigasztaló szavakat!

Egyébként meg természetesen mindig egyben. Se fájás, se görcs, se semmi ...

Ülni már régen nem tudok utcai ruhában, ha nem vagyok itthon, akkor csak állok... vagy ismerősöknél elnyúlok, mint az Alföld.

Reggel mindig rendben vagyok, estére lelkileg és fizikailag is elfáradok...

Na! Ebben a pillanatban Tiva is felébredt! :)

Szépeket mára mindenkinek!
szilvi35

Szilvi!
Mikor terhes voltam, a vége felé nekem is arról az oldalról volt a vonalzóm, mint neked. De utáltam már olvasni, hogy Due date reached!

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi, hogy vagy, hol vagy?
Kitartás!

Többiek?
szonja77

Szonja! Már rég nincs időm festegetni, barna vagyok. Én is a hajadról szándékoztalak felismerni :) 4-ig többnyire a játszósátorban voltunk, aztán megnéztük a koncertet és csak 5 után mentünk be a játszótérre.
Szilvi! Eddig olyan türelmes voltál, ne a finishben keseredj el. Kitartás! Én nem bántam volna, ha nincsenek előjelek. 2 hétig voltak fájásaim...
mese megint elmarad, nyügi van, mennem kell
beubaba

Jójó! Igazatok van, de .... (és most ajakbiggyesztve toppantottam egyet a bal lábammal, miközben enyhén előre döntött fejjel, karokat szorosan a testhez szorítva és ökölben, mérgesen, könnyektől homályos szemmel dühösen pislogok egy szó nélkül).

Szóval. Nem emlékszem már, hogy kinek indítottak szülést meg ilyesmi, de segítenétek nekem abban, hogy akinek van hasonló tapasztalata elmesélné nekem, hogyan történt? Érdekel, hogy mire számíthatok. Persze a koriban is meg fogom kérdezni, de a tapasztalataitok legalább olyan fontosak!!! Sőt! Köszi előre is... Mondjuk számítok még erre a hétvégére, vagy a mai estére, vagy a holnap délelőttre vagy minden órácska minden percecskéjére, hogy beindul a dolog magától....
Mondjuk azt sem értem, miért nem termeli a testem az oxit.... mi lehet a gondom magammal, vagy Tivának velem... vagy mi ez az egész.. persze lehet az is, hogy el van számolva. Mondjuk mindig 2 héttel nagyobbnak mondták... de akkor meg.... na! Szóval ezek a gondolatok nem hagynak nyugodni...

Egyébként meg ne aggódjatok, annyira nem vészes a helyzet, csak hisztizem. A másik topikban nem panaszkodom, mert ott mindenki para és nem akarok olajat a tűzre. Nektek meg jó egy kicsit bugyutáskodni, mert egyrészt megértitek, másrészt meg jó dolgokat szoktatok mondani.

Mert egyébként a környezetemben meg csak "szuperasszonyok" vannak, akik az utolsó másodpercig dogoztak és a szülés sem viselte meg őket, meg sity-suty, ripsz-ropsz mindent feldolgoznak, helyretesznek, megoldanak és nem okoz nekik gondot semmi. Erre csak annyit szoktam megjegyezni -persze nem gúnytalanul (amennyiben van ilyen szó, hehe)- hogy az idő mindent megszépít! Lehet találgatni, ki/kik lehetnek az említettek :)

Szonja, Pako, Beubaba! Gratula a nemtalálkozóhoz :wink: (ez olyan mint a "nemszületésnap" az Alíz Csodaországban-ban). Erősen úgy tűnik, hogy ez ennek a topiknak a sajátossága.
...
...
... csak ki ne derüljön, néhány hónap/év múlva, hogy képzelt barátokkal csevegek és nem is létezik semmiféle Péterfys topik, meg Ildóca, meg Beubaba...stb...

:shock: :shock: :shock:

A toxémiának vajon vannak hasonló hallucinációs tünetei???

...inkább blogot kéne írnom, mint itt állandóan offolni a topikot! bocs!!! :oops: :oops: :oops:
szilvi35

Szilvi

Én toxémiás voltam és nem hallucináltam,de nem hordtam túl Szonját.Ne idegeskedj,nem tesz jót sem neked sem Tivának.Minden rendben lesz.Pihenj sokat és nyugi :!: :!: :!:

Tlindi

Kép
tlindi

Szilvi!

Nyugodtan írj nekünk bármiről! :D
Fontos vagy ám nekünk nagyon!
Egyébként meg teljesen megtuldak érteni!
Nekem Enikőt indították !
Reggel 9- kor indítottak és csak délotán 3/4 6-kor születet meg!
Kaptam az infúlziót és várakoztunk nem történt semmi viszont jött a szülésznő délután háromkor megvizsgált és azt mondta, hogy hoz egy tágító injekciót és ha arra sem fogok tágulni akkor császár!
De az injekció után rendesen beintult minden és nem kellett császározni! :D
Most, hogy így leírtam nem is tudom, hogy jó ötlet volt -e!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Na hát kinek mi a szuperasszony.
Nekem akkor te is az vagy Szilvi, mert csak a pocakod nőtt meg, amúgy szép karcsú vagy.
Én bizony nem sietek vissza dolgozni, hanem amennyit csak lehet, itthon leszek Domóval.
A rokonságban mesélte valaki, hogy van egy tán svéd nő náluk, aki már a harmadik gyerekét szülte meg a télen.
Kicsit előbb jött, így nem tudta befejezni a melóhelyen a feladatait. Na egy hét múlva megjelent a munkahelyén, hogy behozza a lemaradásait, természetesen a babát is vitte magával, hogy tudja közben szoptatni.
Hááát, ha valaki erre vágyik, ám tegye, de nincs az a munka, ami miatt én bemennék és rángatnám magammal a picit. Esetleg ha a saját vállalkozásom lenne.

Na de mi ma Domival megjártuk a piacot.
A negyediken lakunk, ohne lift.
Felszerelkeztem, hogy egy menetből le és fel tudjak majd hurcolkodni.
Domit be a mei taiba, babakocsi összecsuk, hátizsák a hátra.
Hátizsákban némi motyó eső ellen, hideg ellen, meg ami még kellhet.
Így simán lementem, D. ki a mt-ból, be a babakocsiba és irány a piac gyalog.
Visszafele ugyanez, csak a piacos cuccokkal nőtt a súly. Kukorica, cukkini, fejteni való bab, barack, répa, pékáru, bioboltos szutykok.
Mikor felcaplattam vele a negxedikre, azért csak ráálltam a mérlegre.
31 kilót hoztam fel.
Nem kell nekem fogyókúra, csak heti 3 piac és lefogyok hip-hop.
:lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Szilvi! Nekem nem indítottak, úgyhogy bocs....és gondolom, ha még én is azt mondom, hogy nyugi, akkor lehet, hogy sikító rohamot kapsz :D De azért nyugi :D nincs veled semmi baj, mi lenne, és miért lenne. Szerintem kisebb százalékban születnek babák a kiírt napon, mint ahányan túlhordják a babájukat. Ami ugye nem is túlhordás. Szóval türelmetlenkedj nekünk nyugodtan. Mi is izgulunk.

Viszont ezt a szuperasszonyos dolgot tutira nem értem. Valamelyikünk vegye magára? Esetleg konkrétan én? Vagy csak érzékenykedek megint?
szonja77

Szilvi engem indítottak. No para sima ügy! :lol:
Bemész reggel(vagy befektetnek este), bekötik az oxitocint, meg még vmit adnak(talán sóoldat...). És végül is elindul egy folyamat, majd az oxit növelik......és végül megszületik Tiva. Felgyorsítva a folyamat.
Engem kb. 7 körül indítottak és negyed 3-ra baba volt.

Kép
kata05

Akkor én egy szuperasszony vagyok! :D 8)

Kép
kata05

Sziasztok!
Szilvi! Engem sem indítottak... Volt most egy szobatársam, Őt indították. Este befeküdt, reggel fél hétre besétált a szülőszobára, bekötötték az oxit és fél 11- kor már újból a szobában volt! Állítólag Ő az első kettőt is ilyen roham tempóban szülte... Tehát ez is szerintem alkati kérdés, ki hogyan van bállítva... :)
Toxémia???? Ezt honnan vetted???? Lemaradtam valamiről???? :shock:
Ja! És én egy percig sem vagyok szuperasszony én sem! :lol: Zaránddal alig voltam 10 hetes, amikor elmentem betegállományba. Abigéllel megvártam a 14. hetet, mert annyi idős volt az előző babácskám, amikor "megszületett". És már most tudom, hogy a harmadiknál is elmegyek legkésöbb a 12. héten! :D
Vendég

Köszönöm a sok választ! Kedvesek vagytok!!!
A toxémiát viccből írtam. Szeretek ironizálni és "csak" azért írtam, hogy végigvigyem az elmebeteg gondolatmenetemet arról, hogy "Lehet, azért nem jön össze a találkozó senkinek, mert ez a topik nem is létezik.... csak a fantáziám szintjén"... és azzal zártam a gondolatot, hogy az összes fantáziálásnak az oka lehet, pl. a toxémia. Lehet kicsit zavaros.... de most sikerült értelmesebben fogalmaznom? Gyakorlatilag humorizáltam... a saját idétlen stílusomban.

Szóval az indítással meg ezzel kapcsolatban az érdekelne pontosan, hogy m fog velem történni. Has minden igaz kedden kell befeküdnöm. Akkor állítólag mindenféle vizsgálatot fognak rajtam elvégezni, meg újra számolják a szülés időpontját...stb... Ha minden okés, akkor indítják. Feltételezem ez a protokoll... és az érdekel pontosan, hogy a gyakorlatban ez hogyan is néz ki. Pl. reggel bemegyek, megmérik a nyomásom és kapok egy oxis infúziót? vagy pl. elvégeznek rajtam 1000+1 vizsgálatot és másnap kapom az oxis koktélt?
Kata gyakorlatilag Te azt írtad, hogy bementél és indították is.... ez így szokott lenni. UH vagy ilyesmi nem volt?

Szonja! Dehogy rólatok írtam!!!! A körülöttem lévő rendkívül bölcs és mindent tudó asszonyokról -legyen az közeli hozzámtartózó- akik állandóan szórják nekem az igét és degradálnak, önnön magukat fényezve..., hogy Ők mire nem voltak képesek, annak idején az 1650-es években :D :D :D
szilvi35

Szilvi!
Én értettem a toxémiát. Persze nem volt nehéz, főszereplője voltam az elidétlenkedett találkozónak. Jót is mosolyogtam rajta.

Ja-ja, na ilyenek nálam is vannak.
Szeretem a családom, de mikor egy hete arra jöttem haza a nagy bevásárlásból, hogy anyám krumpli levest adott a gyerekemnek .... :evil: na akkor idegből tutira le tudtam volna futni 5 km-t. És közölte: Miért, én már fél évesen töltött káposztát ettem. Szinte betéve tudom az összes dumáját, ami úgy kezdődik, hogy : Amikor én.... na ekkor én megyek számolni a kertbe a hangyákat, hogy lemenjen a vérnyomásom.
De tudnám még soroni és szerintem mindenki tudná überelni.
Erre írtam neked, hogy hajts el mindenkit. Dehát egy anyát :D

Kitartás, no para indítással. De megértem, hogy akarsz mindent tudni. Éshát keddig még Tiva is meggondolhatja magát.
szonja77

Halihóó!

Szilvi, nekem egyik ismerősöm pár napja bábakoktélozott, meg is érkezett a kislány, ő is már túlhordta. Ne félj tőle, hátha segít megindítani. Ha sehol semmi, akkor kedden indítanak? Izgiii!!! Hajrá Tiva, most már ideje elengedni Anyát!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Tiva anyukája lenne a legboldogabb, ha megindulna kifelé a kicsi! Reménykedjünk.

Az "okos" "törődő" "bölcs" gondolatokból könyvet kéne írni! Erről még nem hallottam... lehet nem lenne rossz üzleti fogás... pl. ezzel a címmel: A jó tanácsból sosem elég. Vagy mégis? vagy pl. A múlt tápláló GYÖKEREI! (mondjuk ez lehet durva egy picit), vagy pl. Értő figyelem, értelem nélkül. Avagy az álca nagy mesterei. .. stb...

Jó, hogy írtam a "szuperasszonyságot", mindenki elkezdte kategorizálni magát :D :D :D ... tetszik ez az egész hangulat... Jó itt!

Kattkatt! Áhh! Nehogyazthidd! Híztam én is rendesen! A hasam alján kézzel fogható háj van, csak úgy tűnik, hogy nincsen, mert a lábaim vékonyak és nem nőtt háromszorosára a fejem (de még megteheti). Ezért mondom neked mindig, hogy majd fogyózunk együtt. Kitartás, nemsokára eljön a mi időnk :wink:

Adrienne! Abibabáról nem tettél fel képet. Ejnyeeee ....
szilvi35

A koktéltól mindig be vagyok tojva. Mi van, ha valami komplikáció adódik? Nem merem ...

Egyébként meg hosszú kellemetlen éjjel után, ma is édes volt az ébredés és természetesen semmi görcs, semmi fájás!

Csipetnyusza! Írjál még, ha időd engedi, csüngünk a szavaidon.

Többiek! Írjatok Ti is, ha van időtök... elég volt már belőlem!
szilvi35

Szilvi, már semmiféle vizsgálatot nem végeznek aznap. Reggel megjelensz a szülőszobán adott időpontba, mikorra mondják. Felveszik az adataidat.Ha kérsz beöntést adnak, lezuhanyozhatsz utána. Majd bekötik az infúziót. Ennyi. Ja még néznek egy méhszáj állapotot. De uh már minek? Az én dokim azt mondta ha magától nem indul meg ennyi idő után annak oka van.

Kép
kata05

Adrienn: lesz harmadik kismanó? Ezen akadt meg a szemem legjobban az írásodból!:) Szuper lesz!

Szilvi, tudom, bánatos vagy, hogy még nem babázhatsz, de baba még nem maradt bent, tehát úgyis kijön. És így utolsóként meg szeretném kérdezni, hogy a Tiva milyen név? A Tivadar becézésére gondoltam. Jó a tippem?

Tényleg Szilvi vizesedéssel hogy állsz? Én nagyon vizesedtem, kb. mint egy vízzel telenyomott búvárruha, úgy néztem ki:) Aztán szülés után kb. 8-10 nappal lement, újra láttam az ereket, inakat a lábamon, jó érzés volt:)
Vendég

Szilvi!
Találtam a túlhordásra valamit... Valami homeos "keveréket" :). Ha hiszel a homeopátiás "csodákban", és ha gondolod, akkor olvasd ezt el. Itt leírja azt is, hogy hogyan és miként hat! :)
http://www.kismamablog.hu/szules/tulhordas
Vendég

Twist!
Boldog névnapot! Kép

Kattkat

Kép
kattkat

szilvi!

Hajrááááááá!

A nővéremnek indították,másfél hetes túlhordás után...
Nem lesz semmi baj,oxitocin és várhatod a fájásokat....aztán megy minden magától...a méhszájadat nézik meg vérnyomást meg a baba szívhangját közben...

meg egyébként is magától is beindulhat,holnap front jön...

Nagyon szorítunk neked Bogival!!!!!!!!!
kata35

Szilvi!

Tarts ki!
Szorítunk! :D

Szonja!
Ezt én is nagyon utálom nekem anyósom tud nagyon okos lenni, hogy az ő kisfia már 6 hónaposan halászlét evett!
Ki nem sz...ja le, hogy ő mit csinált! A múltkor megetette a párom unokatesójának a 7 hós kislányát lángossal amit a juniálison vettek!
Amikor a csaj megláttak, hogy benyomja a gyerek szájába a lángost csak úgy tüzet okádott a szeme! Erre anyósom megkérdezte, hogy baj hogy adtam neki? Erre a csaj ! Igen mert mittudom én, hogy miből csinálták! Az én gyerekemnek már nem mer bedugni semmit a szájába mert én simán leordítom a fejét!

Adrienne!

Mikkorra tervezitek a harmadikat?
Mi már beszélgettünk apával, hogy jó volna oktober, november felé nekiállni az 5-nek! Nagyon nem akarom elhúzni mert már öreg leszek! Na arról meg ne is beszéljünk vagy kihalgattak minket a gyerekek vagy nem tudom, de már rákérdeztek, hogy. Mikor lessz még egy tesónk :?: :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Twist!

Nagyon sok boldog névnapot! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkatt!Te milyen figyelmes vagy!

Twist! Boldog névnapot!
Tivadar bezonyám. Isten ajándéka :)
Kicsit vizesedem, a kicsit mások mondják, nem értek hozzá. A lábam kevésbé, a kezem inkább. Előfordul, hogy nem tudom ökölbe csukni a kezem. A fejem sem nő a víztől.
Persze, hogy bánatos vagyok. Főleg mikor nem alszom éjjel semmit, ugyanis nem kapok levegőt.Bár sokakhoz viszonyítva "panaszmentes" vagyok...

Kata! Jajjj, milyen oka lehet. Nem is szeretném tudni!

Adrienne! Olvasom, amit küldtél.

Ma: megvizsgáltak, továbbra is zárt. Ma volt uh is. Ránézésre a Doki bá azt mondta, hogy úúúúú... Vizsgálat után azt, hogy nem is nagy :) :) :) Szóval 3 kg felett lesz, de nem extrém méret, hála az Istennek!!! Gyakorlatilag az elmúlt 3 hétben alig nőtt. Kicsit kevéske a vizecske, azon kívül minden okésos.

És félreértettem az eljárást. Az van, hogy amíg panaszmentes vagyok, addig 2 naponta ellenőriznek. Semmiféle indítás meg ilyenek! 2 naponta járkálhatok befele.... Aztán egyszer csak valamelyikőnk csak összeomlik.... Persze arra építek, hogy Tiva végre meggondolja magát.
szilvi35

Mikorra? Ildóca... Mi nem tervezzük, nálunk ez úgy működik, hogy nem teszünk ellene... Én nagyon nehezen esek teherbe a PCOS miatt, meg a túlsúly miatt is... A fiamra 2 évet vártunk, mire sikerült, a második terhességemre 11 hónapot. Abigel a műtét utáni 3 hós szünet után a 2. ciklusban fogant. Most 1,5 hónapja nem védekezünk, nem hiszem, hogy hamarosan teherbe esnék, mert a szülés után visszaszedtem megint jó pár kilót! De most, hogy így beszélünk róla, nézek is egy tesztet mindjárt, mert ma egész nap pisilni járok (Apa is mondta, hogy nézzek tesztet, mert a tegnapi előadáson egyszer csak azon kapta magát, hogy nem az előadóra figyel, hanem azon agyalt, hova/ hogyan helyezzük el az ikreket! :lol: ).
Háát, most kicsit korai lenne még, szerintem a dokim megbúbolna érte, de majd kiderül...
Vendég

ÚÚÚ! Egyszerre 3-an voltunk itt!!!

Éljenek a nagycsaládosok!!!

Front: állítólag most délelőtt 7-en voltak a szülőszobán (pletyis anyuka mesélte a folyosón :wink: ) Ránk a front nincsen hatással, csak lelkileg leszek irritálhatóbb.

Köszi mindenkinek a szorítást! Talán hangosan felolvasom, hátha Tiva nem hallja a belső hangom rendesen!
szilvi35

Szilvi!
Örülök, hogy jól vagytok! Tivának üzenem, most már szeretnénk Őt üdvözölni idekinnt!!! Jó kis pasi, ennyi nő várja! :D
Ki volt ma az uh-s doki??? A terhesség vége felé teljesen természetes a megkevesbedett magzatvíz. Nekem már a35. héten így volt, és akkor mondta a dokim, hogy ez a normális.
Vendég

Versényi Tibor dr.

Megnéztem kalkulátorral az értékeit, 3600 grammnak felel meg kb. Hát, ez sem pici. A mi kisfiunknak nagyobb a pocakja, mint a feje :shock: :shock: :shock:
Nem a fejnek kell a legnagyobbnak lenni?
szilvi35

Köszönöm! :)
Vendég

Szilvi!
Az én gyerkőceimnek a fejük nagyobb volt, mint a mellkas átmérőjük, de ezek a terhességi hetek számával egyre jobban közelítették egymást. A fiamnál a 37.héten már azonos volt a két érték. Milyen kalkulátorod van? Internetes? elküldöd a linket??? Én nem is tudok ilyenről, izgalmasan hangzik! :)
Vendég

Állítólag a fej a legnagyobb az összes közül... de már nem izgat. Úgy döntöttem nem hagyom magam ijesztgetni általam.
Kalkulátor:
http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... foFeto.htm

Van több fajta... nem tudom mennyire hiteles.
szilvi35

szilvi35

Mindjárt kipróbálom! :)
Most elővettem a zárójelentéseinket, és most nézem, hogy Abigel születése előtt 3 nappal (37.héten) ilyen adatokkal rendelkezett: BPD: 98mm, HC: 320mm, AC: 320mm, THQ:100mm, FL: 78mm. Tehát a lánynál is nagyobb volt a mellkas átmérő, mint a fej! :D
Az első kalkulátor szerint a gyermek becsült súlya: 3310g
A Péterfyben nem tudom milyen kalkulátor van, de nekem Abigelt szülés előtt 4 nappal (37.héten) 3700 g-ra becsülték.
3370g és 55cm volt születésekor a leányzó :D
Vendég

:)
Úgy tűnik akkor az első kalkulátor nálatok bejött kb.
Az alapján Tiva 3664.09g.
szilvi35

Sziasztok!
Twist, boldog névnapot!

Szilvi!
Bírom ám nagyon a stílusod! Ha esetleg lesz könyved, kérnék egy dedikáltat :D Majd postán küld, mert ezek a találkozók.... :D Kitartás, azért bízzunk a frontba, ha már Tivában nem lehet :D

Kinek, hogy fejlődik a manója?
Jelentem Ádi forgolódik, meg hernyózik, de még csak nem tud négykézlábra állni. Viszont fesztül ülni akar, a babakocsi mellől már nem lehet ellépni, nehogy kiessen, ha a kis feje viszi előre. És a fürdőkádba most az a móka, hogy nyomja ki magát állva. Hááát én mondom azért neki, hogy itt nem lesz semmilyen állás, előbb mászás, de nagyon be tud ám pörögni.
Fog, na az baromira fáj neki, de sehol semmi. Dentinox és chamomilla az ami talán enyhíti.
Már próbálgatjuk a zöldségeket. A répából és a sütőtökből nem annyira kért. Viszont eszi a brokkoli-krumpli és cukkini-krumplit. Igaz, tettem egy leheletnyi tengeri sót a kajába. Remélem nem csinálok vele bajt. Mert enélkül öklendezett tőle :D Hiába, asszem ez is az én belemet örökölte. Evés után iszik vizet pohárból és az már nagyon megy neki, olyan kis ügyes.
Ja, és nagyon mókás, hogy akármit eszünk, iszunk, mindenért nyúl a kis csápjaival. Ha hasal és mellé ülök valami kajával, nagyon begyorsul, hogy odaérjen a kajához :D Na persze húzná a szájához, de nem hagyom, mert ha a kajába marad 1 mm, ami nincs rendesen leturmixolva, fuldoklik. Valamelyik reggel rám borította a kávét, mert csápolt a pohárért. Az apjától meg asszem a jégkrém mániát örökölhette, mert rendesen kinézte a szájából, a kis nyála csorgott, és még cuppogott is hozzá. Egyébként ezt a nagy is örökölte: simán elnyel 4 gombóc fagyit. Az apja 10-et, én kettőt fél óráig eszek.

Adrienn! Harmadik? Hajrá!
Beus! Kitartás neked is! Azért ha van egy perced írj!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jelentem, anti számítógép zseni vagyok (viszont baromi gyorsan klimpírozok :D ), nem emlékszem erre a vonalzóra. Az egész hóbelebancot be kell másolni az aláíráshoz?
szonja77

Sikerült!
Na megyek is aludni

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?