Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igy utolag jobb hogy nem jott Laci. Sajna nem talaltuk a baba szivvereset a penteki UH-n, ugyhogy holnap korhazba megyek es ha nem valtozott a dolog, akkor mutet, majd tappenz.

Mindenkinek jo babavarast, es remelem senki masnak nem lesz semmi problemaja.

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Orsoly,
nem mondta a doki,hogy mi lehet ez?Nagyon szorítok nektek!
Larára is gondoltam,lehet,hogy már babázik.
Éppen most gondolkodtunk a párommal azon,hogy lassan már csak másfél hónap van hátra.Ez már nagyon gyorsan elmegy.Csak kibírja a baba dec.10-ig.
Nekem nem vizesedik -egyelõre-semmim.Bár a dokim azt mondta,hogy a lábamon lát egy kicsit,de nekem nem tûnt fel.Csak nem a cellulitiszre gondoltKép?
Holnap megyek Uh-ra,és egy kicsit izgulok is,mert egyideje már semmit nem híztam,és ez az UH a kettõ héttel ezelõttinek a megismétlése,mert akkor a gép kisebbnek látta a babát,mint a kora.Elõtte viszont kb.10 nappal voltam 3D UH-n,ahol azt mondták,hogy szép nagy.Akkor már több,mint 1600g-nak mérték,késõbb meg 1400 valamennyinek.Mindenesetre a dokim azt mondta:minden rendben van.A barátnõm szerint viszont többet kellett volna már híznom.
Na,majd holnap kiderül.

Sziasztok,Mariann 32+4nap
Mariann

Sziasztok!

Orsoly!
Hát nem is tudom, mit mondjak KépKépKépKép

Rita!
Köszi, már jobban vagyunk. A kisfiam is, bár még köhög.
Itt három lehetöség közül választhatsz. Elöször is a régi, hagyományos módszer, hogy a babát csak szoptatáskor hozzák ki. Ez ha jól tudom, 2 ill. 6 ágyas szobákban lehetséges.
A másik, ahol a babáddal vagy éjjel-nappal, csak fürödni viszik el. Viszont ott neked kell teljesen ellátnod, és pótlást sem adnak a babának, még ha szükséges is lenne, akkor sem. Viszont ha oda mész, és valami gond van, és szolsz az orvosodnak, Ö rögtön át tud helyeztetni.
A harmadik lehetöség az alapitványi szoba. Ennek elég rázós az ára. Napi 5e Ft. Én ott voltam, és most is oda készülök, remélem, lesz hely. Az ellátás tökéletes, mindig figyeltek ránk, hogy minden rendben legyen. A baba mindig ott volt, ahol én szerettem volna. A szobában van minden (hütö, mikró, tv, telefon, légkondi). Arról nem beszélve, hogy kérés nélkül jöttek hozzánk mindig segíteni, bár ebben lehet, hogy csak szerencsénk volt.
Ha van még kérdésed, akkor nyugodtan írd meg, szívesen válaszolok, ha tudok. Akár ide, vagy az e-mail-emre.

Sziasztok
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Egy kis kényszerü önmegtartóztatás után újra itt vagyok! Kép A hétvége remekül sikerült, mindenki nagyon jól érezte magát, de azért kicsit lefáradtam. Meg is ígértem PiciLacinak, hogy ma az orrunkat se dugjuk ki az elkerülthetetlen nögyógyász-látoigatáson kívül! Kép

Jamina! Az algopirinnel (és ajánlásával) vigyázz, az elsö 3 hónapban nem szabad bevenni. Sima fejfájásra akkoriban a Saridon pl. jó megoldás. De az sajnos egy igazi migrénes roham esetén nudli. Kép Szegény növérem kinlódott sokat a migrénnel, volt olyan, hogy két napig is szenvedett vele pokolian, hányt, és azonnal elájult, ha fel próbált kelni. Tényleg csak a sötét szoba, csönd és lavor müködött, és a hideg vizes borogatás a homlokon. Volt egy gyönyörü sodort aranylánca, amit állandóan viselt. Aztán egy természetgyógyász egyszer azt mondta neki, hogy soha, semmi körbezáródó fémet ne tegyen a nyakára. Akkor próba-cseresznye alapon levette a láncot, azóta (kb. 3-4 éve) nem volt migrénes rohama! Szóval a valószínütlennek tünö modszereket is érdemes kipróbálni! Kép

Szila! A BABY EXPRESS-éknél én is (meg)jártam... Kép Volt is egy olyan babaszobájuk, ami nagyon tetszett, a natúr fenyö a zöld holdacskával szerintem meseszép. Kicsit furcsa volt, hogy nincs kiírva az ára semminek, és amikor megkérdeztem, az eladó csaj kissé lesajnáló modorral éreztette, hogy ez nem volt szép tölem... Azért persze megmondta, a holdacskás bútorból egy kiságy, egy szekrény, egy pelenkázós komód és egy játéktartó láda kb. 280.000 Ft.-ba került (volna)... Kép Hát, annyira azért nem tetszett... Ez szerintem már nem is egyszerüen rablás, hanem arcátlan rablás! Kép
Te melyik üzletükben voltál? A Lajos utcaiban, vagy Budafokon, a Sörház utcában? Merthogy mikor menekülöre fogtuk, akkor kaptunk egy szórólapot, hogy ha a Lajos utcai üzletben nem találtunk kedvünkre valót (Kép), nézzünk el a budafoki üzletükbe, ott nagyobb a választék. Kíváncsi lennék, ott is csak ezt az árfekvést tartják-e...

Ja, a Kismama magazinban láttam a VOX Bútoráruház hirdetését is (Budaörs, Törökbálinti u. 23.). Ott járt már valaki? Érdemes érte kersztülvergödni az egész városon?

Andi! Én is szoktam olyat érezni, mintha kaparászna PiciLaci odabenn, de az nekem nem szokott fájni, inkább csiklandós érzés. Bezzeg rugni képes néha akkorákat, hogy felszisszenek...

Orsoly! Nagyon szorítok nekd, hogy minden rendben legyen!

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Lassan közeledünk a vége felé. Már annyira várom!

Nem tudom, olvassátok-e a "az ami a szülés elött van" topicot. Oda írta egy lány, hogy tegnap késö este kapott sms-t Larától, hogy elkezdett csordogálni a magzatvize. Szóval szorítsunk neki! Kép

Márti!
Megértelek az internettel kapcsolatban, mióta van, azóta engem is nagyon nehéz elzavarni a gép elöl Kép

Képzeljétek, nem tudom, meséltem-e, múlt hétfön voltam uh-n. Akkor 33 hetes voltam. Mikor a dokim nézte a babát, csak ennyit mondott: bpd: húúú, 95 mm. Aztán mondta, hogy jó nagy baba. A súlyát 3000 grammra saccolta, ami tényleg nagyon nagy. Tudom, a súly saccolásra nem lehet adni, bár ez érthetö, a baba vaskosságát elég nehéz lenne uh-val lemérni. Viszont elövettem a kisfiam kiskönyvét. És megnéztem a méreteket. Hát Ö 36 hetesen produkálta ugyanazokat a méreteket. Most már biztos vagyok benne, hogy tényleg nagyon nagy a babám. Végül is ez nem gond, a lényeg, hogy egészségesen szülessen KépKép

Puszi mindenkinek:
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
</pre>

<pre>
Erás 42 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 41 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 41 hét 1 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 40 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 40 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 39 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 39 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 39 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 38 hét 1 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 37 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 37 hét 1 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 37 hét 2 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 36 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 36 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 35 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 35 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 35 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 35 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 34 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 34 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 34 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 33 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 33 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 33 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 32 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 32 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 32 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 32 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 31 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 31 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 31 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 31 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 31 hét 2 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 31 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 30 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 30 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 30 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 29 hét 6 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 30 hét 1 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 28 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 28 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 27 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 27 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 27 hét 0 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 27 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 26 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 26 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 26 hét 2 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 26 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 25 hét 3 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 25 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 25 hét 0 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 25 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 24 hét 6 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 24 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 23 hét 6 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 22 hét 6 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kele 0.c. 17 hét Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 15 hét 6 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Csilla1 11 hét 6 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 9 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Norci 5.c. 8 hét 3 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 8 hét 2 n Miskolc 35 év jún. 3. 2.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok kedves "kollégák"!

kg-ok: Megnyugtatott egy kissé, amit Beja (még jó pár napja) írt, mármint, hogy a vékonyak többet híznak. Én ugyanis a 23. héten már kb. 10 kg plusznál jártam... A Babó elõtt úgy 57 kg lehettem (elég régen nem mértem, de 55-57 kg szoktam lenni már sok-sok éve), a 11. héten voltam 58,6 kg. Viszont nem "látom" a kilókat! Más is mondta (nem bókként), hogy nem látszik, hogy híztam volna. Egyedül a pocim elég nagy (szerintem), de nem hájas. Na, mindegy, nem izgatom magam.

Nyuszimanó: bocsi, de hát csak most jutottam géphez: a MegaToysban azonnal megveheted a kiállított kocsikat, illetve ha van a kiválasztottból raktáron. Ha jól emlékszem, egyébként péntekente hoznak új árut (ez nem 100%). A mi általunk kiválasztott kocsinál csupán annyi lett volna a baj, ha még várunk, vagy rendelünk, hogy ennél a típusnál mindig változik a huzat, szóval nem mehettünk volna teljesen biztosra. Ezért is csaptunk le rá.

UH: tulajdonképpen csak azt akartam javasolni, hogy az UH iránt nem annyira érdeklõdõ papák, hívjanak fel egy már "gyakorlott" apukát, hogy mondják el a tapasztalatukat. Egymásnak talán jobban hisznek, mint az anyukáknak. Én nem erõltettem a páromat, csak megkérdeztem az elsõ "igazi" UH-nál (10. hét), hogy megnézi-e, aztán (lehet, hogy csak nem akart vitatkozni a váróban, amikor kirohantam hozzá) bejött és látta is az akkor még csak "ebihalacskánkat". Azóta mindig jön. Szerencsére õ végig nagyon lelkes volt, most hogy már néhány hete érzi is, fõleg! A 3D UH után egyébként egész úton hazafelé azt mondogatta, hogy õ milyen boldog most ... Na, mindjárt elbõgöm magam!

Orsoly! Remélem nem lesz semmi baj, nagyon drukkolok Neked!

Ágci!
Elküldenéd nekem is az intéznivalók (TGYÁS, egyszeri támogatás stb.) "kellékeit" és menetrendjét??? Ezer köszönet! (jkiss@zumbach.hu)

Kellemes hetet mindenkinek!
Juca2
Juca2 26

Sziasztok!

Orsoly :-((((
Annyira szurkolok Neked, hogy ne legyen nagy baj!!!

Mi jól megvagyunk a Babucival, csak az ünnepek alatt elkezdtem a hányást... pedig azthittem megúszom e nélkül azt a pár hetet már...

UH: az én párom meg azt várja, hogy végre mikor nézheti meg, mikor jöhet be majd végre... Nagyon szeretné már látni a kismanót :-)

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Juca2, szerintem se izgasd magad a kilók miatt, ez egyénenként nagyon változó tud lenni. Én pl. most a 26. héten tartok plussz 9 kilónál, de ha levonom belöle azt a kettöt, amivel kevesebb voltam az elején, mint általában, akkor "csak" 7kg. Persze meglátszik, de szerintem egyáltalán nem lettem kövér, kicsit vastagodott a combom, az arcom is kissé kerekebb, de tele vagyok energiával, nagyon jól érzem magam, és szerintem csak ez számít. Ha túl sokat hízik valaki, azt úgy is kezdi tehernek érezni, tehát amíg ugyanolyan fitt és mozgékony vagy, addig nem szabad stresszelni a plussz kilókon. Legalábbis a magam megnyugtatására mostanában így gondolkodom.

Képzeljétek, a párom viszont teljesen megzakkant! Eddig cseppet sem foglalkoztatta, hogy mennyit hízik, vagy mekkora a pocakja, és mindig lehülyézett engem, amiért korábban naponta méricskéltem magam. Erre mióta én leszoktam a mérlegröl, ö naponta KÉTSZER is méregeti magát, és iszonyúan fogyózik. Eddig 8 kilót fogyott, és teljesen belelkesedett. Kezdek komolyan aggódni miatta, mert most már igazán nincs pocakja, és nem akarom, hogy vékonyabb legyen, de úgy tünik, átesett a ló másik oldalára Kép Lehet egy fiú anorexiás??? És mi a bánat üthetett belé? Próbáltam cukkolni, hogy biztos valami nö van a dologban, de ezt magam sem gondolom komolyan. Akkor meg mitöl lett hirtelen ilyen hiú?
Téma lezárva, bocs a hosszért!

Orsoly! Nagyon szorítok neked, hogy ne legyen semmi baj! Írj, hogy mi van!!!

Pussz mindenkinek,
Zsuzs (26)
Zsuzs

Sziasztok!

A hízásról annyit, hogy néhány napja írtam, hogy mindössze 7 kilót híztam így a 31. hétig. Erre most a hétvégén úgy felrántottam 1,5-et, mint a parancsolat! Kép Ez azért már napi fél kiló, nem heti! Ezt tudja meg a doktorbácsi, lesz nekem nemulass!! KépKépKép

Ja, és az a linea-izé, szóval a sötétebb csík a pocin köldöktöl lefelé! Nekem lassan kilátszik a dekoltázsomból, mindenesetre a pocim tetejét már elérte. Jól megerösödtek ott a szörszálak, elöször tényleg csak a köldököm alól ment lefelé, mint a férfiaknak szokott (na jó, persze nem olyan erös), aztán szépen kétfelöl "körülfolyta" a köldökömet, és haladt tovább felfelé. Van ilyen másnak is? Mire számítsak ezután?! Vegyek néhány garbót??? Az orvosom azt mondta rá, hogy természetes, a szülés után el fog tünni, stb. Nem is idegesít igazán, de azért néha döbbenten nézegetem... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Lara üzeni:
"Kislányunk Hanga szülinapi buliját eztán okt. 24.én tartjuk. Ma 2 óra 20 perckor találkoztunk elõször. Jelenleg 3480 gramm és 50 centi. Anya, apa és a baba is jól vannak!"

Jázminmama

Lara! Ezúton is kívánok neketek nagyon sok boldogságot és gyönyörû babázós napokat!
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Lara, naaaaaaagynagy gratula KépKépKép Kívánok Nektek jó egészséget, sok tejcsit! Kép

BMárti, szia!
Nekem is tök szõrös lett a fentebb Általad említett "régiókban" ... Ezek után már csak én is abban bízom, hogy szülés után elmúlik, mert hát ez így ebben a formában eléggé férfiasKép

Orsoly, szia! Minden erõmmel szorítok Nektek, hogy ne legyen semmi baj!!!

Röviden magamról: jelentem: nem fáj már a derekam, nem fáj már a bokám, szal momentán tök jóóó mindenKép Az már más kérdés, hogy szellemileg iszonyú fáradt vagyok a lakás-eladás és másik lakás-vétel miatt, de legalább így zajlik az élet... nem panaszkodomKép

cupppppp mindenkinek,
Beja (34dik)
Beja

Szia Lara !

nagyon sok gratula nektek és jó egészséget, sok tejet és boldog napokat kivánok !!

BMárti !

a lineaval kapcsolatban nekem az elözö terhességemnél volt nagyon erös és sajnos a szörszálak megmaradtak, nem tüntek el igy a mai napig is tépkedem. most csak vékony barna csik van de hát még változhat.

nagyon fáj a keresztcsontom !! tágulok már és sajna nehezen.ha nagyobb a kilengésem elõre-hátra akkor sikitok. úgy mozgok mint egy robot...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Laraaaaaaaaa!! Naaaagy naaaagy gratula!!! Jujj de szeretnélek megölelni, megpuszilni!! Nagyon jó egészséget és rengeteg örömet az életben!!! Kép Kép Kép Kép

Orsoly,
Mi a 12. héten hallottunk elöször szivhangot. Vagy nem is láttátok az szívdobogását? Azért drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!

Lányok,
Voltunk 3D UHn, leírtam a "3D-s ultrahang" topicban, hogy milyen volt!
A lényeg, hogy 100% hogy kisfiú csücsül a pocimban, teljesen egészséges! Nagyon érdekes volt az UH, van fényképünk, majd hamarosan felteszem a netre.
Az apja azóta, hogy látta, teljesen odáig van érte, engem is jobban félt, kényeztet Kép

Puszi nektek....

Mamacica+kisfiúcica Kép (28hét3nap)
Mamacica

Sziasztok!

Gratula Lara!!!Sok-sok tejcsit és egészséget!

Puszi:catnet-Niki(26hét3nap)
catnet

Lara!

Nagyon sok szeretettel gratulálok, remélem könnyü szülésed volt. Kép Sok boldogságot kivánok Nektek!

Beja!

Mi van a lakásokkal? Irjál emilt, ezek szerint rendezödtek a dolgok?Kép

Pusz,

Niki 33
Niki

Sziasztok!

Lara: Nagyon sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már ezer éve nem tudtam írni, most sikerült végig olvasnom benneteket. Furcsa, hogy mindjárt vége a 33. hétnek is! Sajnos volt egy kis gond, feküdnöm kellett, mert nagyon görcsölt a pocakom, de mostanra rendezõdni látszik a dolog. A pihenés meg elég nehéz a 18 hónapos lányom mellett. A gyógyszerek viszont segítettek, csak az egyiktõl tiszta álomkór vagyok.

Lili mindennap meg akarja itatni a köldökömet, baba iszike felkiáltással, állandóan puszilgatja a pocakomat, néha mondja, hogy baba ki, hát kiváncsi leszek mit fog szólni, ha Gombóc (aki úgy tûnik kislány!!!) már itt lesz velünk!

Minden új pocakosnak nagyon boldog babavárást, már rettenetesen hosszú a lista!!! És ez olyan jó!

UH: mi mióta kiderült, hogy jóval több a magzatvizem, mint kéne, többször járunk, szerencsére úgy tûnik a babával minden rendben van!!! Jó nagynak látszik, 31 hetesen két orvos is különbözõ helyen azt mondta, hogy 2800 gramm körül van. Igaz a lányom is 4200-al született.

Ami hiányzott Gombócnak azt most a hétvégén beszereztük anyuval, mert a férjem sajnos külföldön volt. Még szerencse, hogy legalább babakocsiért nem kellett rohangálni, meg autósülésért + elég sok minden maradt Lilirõl.

BGabi! Remélem már jól vagytok! És olyan jó, hogy van a táblázatod!

Na most már befejezem, puszi mindenkinek: Szilvi
Szilvi

Lara!

Óriási gratula Nektek! Gyönyörû lehet a kisbaba, kis dundus!

Helga!
Még a héten válaszolok!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Lara!

Nagyon-nagyon sok boldogságot és örömet kívánok a kislányodhoz! Végre eljött a nagy nap, igaz?
Azt hiszem, most sokan irigykedünk rád, hogy már végre ott szuszog melletted a pici!

Vigyázzatok magatokra! Sok-sok puszi!

Juca2
Juca2 26

Szia!

Lara! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Beja! Igazán megnyugtató, hogy nem csak nekem van ilyen. Akkor talán tényleg tök természetes...

Kisbence! Neked teljesen ott maradtak a szörszálak, és ha kitéped újra kinönek? Kép Az orvosom azt mondta, nyomtalanul el fognak tünni. KépKépKép Persze pasas, lehet, hogy fel se fogja, milyen érzés lehet egy nönek, ha szörös a hasa. Nagyon utálnám gyantáztatni... Kép

BMárti
BMárti

Szia BMárti !
hát ott maradtak, jópár szál.én csipesszel szedem ki, ha megszültem Kisbencét akkor epidurálással megpróbálom majd végleg eltüntetni.a gyanta nálam nem vált be mert kipattogok tõle és nagyon erõs a szõrszálaim hagymája nagyon nehéz kirántani. ja ráadásul a gyantától és a krémtõl is a böröm alatt nöttek a szörszálak mert a végük elgyengült és nem birták áttörni a bört.csodás volt azzal szórakozni hogy felszakitsam ezeket a szörszálakat.álmatlan éjszakákra ajánlom.
egyébként nagyon sok hajam van és nagyon erös is, és ez sajna a testszörzetem jellegén is meglátszik.nekem nem kell bizonygatni a rokonságot a majmokkal... vicc
Kisbence
Kisbence

BMárti !
ez már a szülés elöhatása.nem epidurálással hanem epilálással.azt hiszem ma korán lefekszem...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Lara én is csatlakozom a gratulálok sorához! És tényleg irigykedem. Nekem még olyan mistikus minden, néha el sem hiszem, hogy valaki van bennem. Alig várom, hogy megint menjünk dokihoz és lássuk uh-n lagalább a kismanót.

Norci
Norci

Sziasztok!

Lara! Én is gratulálok Nektek! KépKép Nagyon sok boldogságot, sok tejcsit, jó babázást kívánok! Kép

Gabi!
Nagyon köszönöm a segítséget. Így már világos. Az alapítványi szoba tünik tényleg a legmegfelelõbbnek. Ezt elöre kell jelezni?
Még rengeteg kérdés motoszkál a fejemben, úgyhogy majd küldök e-mailt. Elöre is köszi!
Gratulálok az óriásbébihez! Kép A kisfiad milyen súllyal született?

Nekünk nyakunkon az AFP. (hétfön lesz esedékes a szurkálás) Pénteken megyek dokihoz, bár lehet, hogy most nem lesz uh, csak rákszürés meg egyéb nyalánkságok. De ha rajtam múlik, kisírom az uh-t!

Orsoly!
Nagyon letörtem, mikor olvastam. Kép Írd meg légyszi, hogy mi volt.... Még hátha nincs veszve minden.

Mamacica!
Jajj, de jó Nektek, hogy láthattátok a csöppséget. Kép Figyelni fogom a netet! Kép

Rita
Krita

Sziasztok!

Akkor én most tanulok és javítom a táblázatot KépKépKép az új babánkkal.
Lara! Gratulálok!!!!!!!!!!

Elöre is bocs, ha nem úgy sikerül mint kellene Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
</pre>

Kata007
Kata007

Mi is gratulálunk Larának, Hangának és a Papának. Nagyon szép nevet találtatok! Ugye majd hallhatjuk a részleteket is???

Puszi,

Pockok
Pocok

Sikerült KépKépKép

Orsoly!
Én sem tudom mit lehetne ilyenkor írni, de el bírom képzelni mit érzel. Sajnos, mint tudod, nekünk is volt egy kis "izgulós" idöszakunk. Tudom, hogy nehéz, de próbálj meg nyugodt maradni. Nekem is ezt mondták. Nem volt könnyü, de a babára gondoltam, és ha nehezen is, de sikerült. Látod nekem nem is lett volna rá okom, hisz csak egy h...lye csaj nézett el valamit. Én bízom benne, hogy nálatok is csak valami hasonló lehet. Szorítok Nektek.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Lara!

Sok szeretettel gratulálok nektek! Sok boldogságot és rengeteg tejecskét kivánok nektek! Ha "kipihented" magad, léci számolj be a részletekrõl!
Helga - 38.

Sziasztok!

Kisbence! Ismerem az életérzést, nekem a lábamon is ezt csinálják a szörszálak a gyantázás után. Másznak a bör alatt, viszketnek, begyulladoznak a szörtüszök, megörülök töle, mire kinönek. Általában sebesre vakarom a lábam, az meg sokkal rondább, mint ha szörös lenne. Kép A poci-gyantáztatást komolytalankodásnak szántam, bár ha belegondolok, hogy van aki a hónalján is képes elviselni, elismerem, hogy nem volt egyértelmü.

Kata007! Te vezeted ezentúl a baba-mama táblázatot? Lenne egy 5letem vele kapcsolatban, nem tudom, másnak is tetszik-e: szerintem érdekes infó lenne feltüntetni, hogy a kiíráshoz képest -+ hány napra érkeztek meg a babák.

BMárti
BMárti

Szia mindenkinek!

Lara!
Nagyon sok szeretettel gratulálok én is! Kép Kép Kép

Mi ma megyünk orvoshoz, különben jól vagyunk. A kisasszonynak már csak a lábai aktívak igazából. Szerintem kevés a hely... Kép
Puszi: Niki K. holnap 36.
Niki K.

Sziasztok!

Lara, nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak Kép

Orsoly, drukkolok nektek!!!

Tiduj!
Mi van veled? Nagyon eltûntél! Ennyire hosszúhétvégét tartasz?

Már csak 3 napot dolgozom Kép HurrrrrrrrrrrráááKép
Mostanában annyira eleven lett a babám, hogy már nehezen viselem az üldögélést, jó lesz majd otthon!

Sajnos a hétvégén le kellett tennem a gyûrûimet Kép
Olyan fura nélkülük, de már nagyon megduzzattak az ujjaim, alig bírtam lehúzni.

Pusszantás Mindenkinek,
Zafi
Zafi

Sziasztok!

Márti!
Csak akkor veszem át teljesen, ha Gabi szól, hogy akkor mostantól átadja. Már a részleteket egyeztettük, szóval az átvétetelnek semmi akadálya. Ö már lassan sokkal szebb elfoglaltságot talál magának (amiért kicsit irigyeljük is gondolom KépKép )
Szerintenm nem rossz ötlet, amit felvetettél, VÁRJUK A VÉLEMÉNYEKET EZZEL KAPCSOLATBAN!
Én viszont azt nem tudom (lusta vagyok visszaolvasni Kép ), hogy az anyukák meddig maradnak itt a listában. Na nehogy félreértsétek, nem akarok kitörölni senkit, csak nemtudom meddig jegyzitek öket.

Kata007
Kata007

Zafi!
A másik topicban már sajnos megjelent a rossz hír: Orsoly babája már nem él, ma mütik. KépKépKépKép

Kata007
Kata007

Drága Orsoly!
Nagyon sajnálom, ami történt. Olyan nehéz ilyenkor valamit is mondani...
Azért ne adjátok fel! Remélem, még fogunk találkozni ezen a topicon!

Sok-sok puszi
Juca2
Juca2 26

Sziasztok!

Kedden voltunk uh-on.Baboca kisebb annal a hetnel amit en szamolok.Képvagyis a fejecskeje meg csak 28 hetes a combcsontja alapjan meg 29.A sulya pedig 1300 gr korul van.De azert latom masnal is elofordul hogy nem egyeznek a hetek, es igazabol jol is jonne ha kicsit kesobb jonne mint jan.3.Kép

Orsoly!En szoritok neked, hogy csak tevedes legyen.Talan elszamoltak az idot es meg nem is volt ott az ideje, hogy szivhangot lehessen hallani.

Nekem nagyon muris az a barna csik a hasamon, ugyanis teljesen gorbe, mert pont az utjaban van egy folt a hasamon,ami egyebkent sem barnul le soha, es olyan alakja van mint magyarorszagnak.Valami pigment hiany lehet, de csak nyaron lehet eszrevenni, ha korulotte lebarnul.

Lara!
Gratulalok, tenyleg szep nevet valasztottatok!Kép)

Tiduj(30?)
Tiduj

Sziasztok!

Lara, nagy -nagy gratula :-)) Biztosan gyönyörû a Kislányotok, mint a neve!
Sok boldogságot és egészséget nektek!

Mamacica, elolvastam a 3D-nél a veletek történteket, örülök hogy a kisfiú már biztos.

Orsoly, én nem is tudom mit mondjak, ez annyira borzasztó...
Csak azt kívánom, nemsokára majd neki is úgy örülhessünk mint most Larának...

Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ki mikor érezte a babucija mozgását elõször, és az elsõ mozgásokat követõen milyen gyakran jelentkeztek a jelek?
Én most vagyok a 17. héten és kb 2 hete éreztem elõször. Ami nekem nagyon furcsa, hogy amint akár én, akár az apucija próbáljuk elcsenni a pillanatot és kézzel tetten érni, azonnal abbahagyja és utána hosszú idõre nem jelentkezik.
Találkozott ezzel a jelenséggel már más is?

Van valaki, aki a Kútvölgyiben fog szülni?

Kele
kele (kele)

Szia Kele!

Én elöször a 16. héten éreztem a mozgást, kis rezgések formájában. Utána volt hogy egy hétig semmi nem volt, akkor elrohantam meghallgatni a színhangját annyira megijedtem, de ott lapított a kis hamis! Kép Kép
Utána a 21-22. hétig volt, hogy 1-2 napig nem érzetem. Viszont kb. a 25. héttõl minden nap érzem, azóta a rezgések, simizések erõteljes rúgásokká és nyújtózássá váltak legnagyobb gyönyörüségemre... Kép És kb. a 25. héttõl látszik is a mocorgás.

"Kézrátét": Velem nagyon hamar haverkodott, már a 23. héten éreztem kézzel a mozgását de kb. egy-két hét kellett mire a papája kezét is megboxolta, és a nagyiknak csak most kezd produkálni egy-egy kegyes rugást. Kép

Szóval türelem Kép

Remélem segítettem.

Mamacica(28hét4nap)
Mamacica

Sziasztok!

Lara!
Szívböl gratulálok, és nagyon jó egészséget kívánok nektek KépKépKép

Kele!
Az én babám nem volt egészen 16 hetes, amikor elöször éreztem a mozgásait. Föleg este éreztem. De én akkor nem is próbáltam kézzel elkapni, mert még annyira pici volt, hogy nem érezhettem semmit. Én kb. 20 hetes voltam, amikor elöször kézzel érezni lehetett kívülröl Picur mozgásait.

Kata007!
Ha már elküldtem a táblázatot is, akkor csináld nyugodtan, legalább nem idegeskedek miatta, amikor más dolgom van, és nem tudom felrakni. És most elég sokmindent kell csinálnom, meg szaladgálnom pár dolog után. Most is nemrég értem haza, és hamarosan mennem kell.
Úgyhogy vedd úgy, hogy átadtam Kép

Puszi mindenkinek:
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Lara, én is csatlakozom a gratulálók táborához!!KépKépKép (és picit irígykedem is)

Kele, az én tapasztalataim hasonlóak Mamacicáéhoz. Én a 15. hét végén éreztem elöször, hogy megbökte valaki a hasamat belülröl, aztán 1-2 napig semmi, majd újabb bizonytalan bökdösés. Ez így ment kb. 2 hétig, majd egyre határozottabb lett, a 19. héten az apjának is sikerült elcsípnie egy rúgást, utána vele kicsit visszafogottabb lett, mikor rátette a hasamra a kezét, a kismanó teljesen lefagyott. kb. a 21. héttöl érzem minden nap, és kb. a 24-töl lett annyira intenzív, hogy pulóveren keresztül is jól látszik, ha nagyot rúg, és most már az apukája tenyerét is ugyanúgy rúgdossa. Tegnap voltunk védönönél, és mikor a szívhangot próbálta meghallgatni, 1 perc után elege lett a manónak, és elbjújt Kép Mikor újra megtalálta a védönö, egy jó nagyot rúgott az érzékelöbe, ezután már nem is próbálkozott tovább KépKép Nagyon cuki volt! Kép

Beja, örülök, hogy nem fáj már a hátad! Szerencsére (lekopogom) nekem is abbahagyta, de azért lehet, hogy felkeresem azt a pasit a testnevelési egyetemen.

Kilók: na tegnap végül engem is letoltak a kilóim miatt, mert az utolsó mázsálás óta 2,5 kilót híztam. Javasolták a diétát, erre ma cukros löttyel indítottam a terhesgondozóban... minek akkor diétázni??

Orsoly, nagyon sajnálom!!! KépKépKép erre tényleg nem lehet mit mondani...
Remélem hamarosan újra itt leszel közöttünk!

pussz,
Zsuzs (26)
Zsuzs

Sziasztok

Zsuzs, Te vagy az aki a táblázatban budaörsiként van feltüntetve?
Én is ott lakom.

Üdv: Dojika (holnap 10)
dojika (dojika)

Bocs, Zsuzs, azóta rájöttem, akit én keresek Zsú néven szerepel.
Dojika
dojika (dojika)

Orsoly Kép nagyon sajnálom! De ne add fel, a következõvel már biztos minden rendben lesz!

Pusz,
Zafi
Zafi

Sziasztok!

Mamacica, Zsuzs, BGabi nagyon szépen köszönöm, megnyugtattatok! Szegény apjuk már teljesen kétségbe volt esve, hogy a babuci nem csípi, illetve már apai szigorú mivoltát képzelte bele a helyzetbe.
Mindenkinek megnõtt az étvágya a második trimeszterre? Érdekes módon nekem egyáltalán nincs étvágyam, néha úgy kell kényzserítenem magam, hogy egyek valamit.
Kele
kele (kele)

Sziasztok!

Lara! Nagy gratula Kép
Minden jót kívánok nektek.

Orsoly!
"Mit tehetnék érted, hogy elûzzem a bánatod?"Kép

Mindenkinek nagy pusszz.
Chris(27.hét)
Chris

Sziasztok Babavárók!!

Múlt hét óta a szabadnapok és a munka miatt nem jutottam géphez és alig tudtam nyomon követni a történteket. Ti hogy csináljátok? Látom, hogy van olyan mama, aki több témában is ott van - én meg csak kapkodom a fejem és annyiótoknak mondanék/ reagálnék ezt-azt mindenfelé!!

Most olvastam azt is, ami Orsoly babájával történt. Nagyon megviselt valahogy - itt szinte már mindenki együtt várja a babákat. Gondolom Orsoly most nem fog irni, de innen üzenem én is, hogy veled vagyunk és találkozunk még itt, amikor várod a következõ babcit nemsokára!!

Kisbence és Zafi!!
Köszönöm amit a migrénrõl írtatok nekem - aznap csak erõsödött, de nem mertem bevenni semmit. Mindenesetre az allgopiryn-t megkérdezem, de én baba nélkül is gyógyszerellenes vagyok. Apu orvos volt és soha nem adott nekem gyógyszert.

RITA! Akkor hajrá nekünk tavaszi-aknak!! Mostmár külön figyelni fogom a Veled kapcsolatos eseményeket. Nálam most van a 16. hét és 29-én megyek AFP-re, aztán majd izgulok kicsit - Veled mi van?? Ja! Igen, nekünk is elsõ baba lesz.

BMárti! Én is kezdek babanet-"függõ" lenni, de rengeteg a munka, otthon meg épp költözködünk és annyi idõ kellene ehhez. Épphogy elolvasgatom, hogy veletek mi van. Én lányt érzek és a papa is ..pedig mindkettõnknek tényleg mindegy. Nekem ezt is jósoltak anno..nagyon régen többször is (hogy az elsõ lány). De már meg is álmodtuk páran és a kalkulátor szerint is. Meglepõdnék, ha fiúcska lenne, de valahogy én is lánykát látok magam elõtt.

Mindenkinek sok SZépet és mozgolódó babákat kívánok..én még nem érzem, hogy mozog, inkább lüktet a pocim és alig kapok néha levegõt.

Megtaláltam a Baross u-i kismama-tornát, tudom, hogy ez más topic-ban van és dicsérik, de egy mondat erejéig: szerintetek is jó?

pussz

Mummy
Mummy

Szia Kele!

Én is csatlakozhatnék a téged megnyugtatókhoz, de nem emlékszem ilyen pontosan a hetekre. Az biztos, hogy az elsö kis rugásokat még hetekig nem lehetett kívülröl is érezni, és PiciLaci is abbahagyta a mocorgást eleinte minden érintésre, ami nem tölem származott. Laci úgy érezte meg elöször, hogy a hasamon hagyta a kezét, összebújva beszélgettünk, és éppen már nem is figyeltünk a Picire. Na, ezt nem türhette... Kép Egyébként ha (neki) idegen érinti meg a hasamat, akkor még most (32. hét) is azonnal mozdulatlanná dermed.

Ami miatt elsösorban írni akartam, az a második trimeszter étvágya. Hát, én tipikus nemkívánós voltam akkoriban (is). Nem is értem, hogyan csinálják, akik sokat híznak a terhesség alatt. Az elsö trimeszterben én szinte soha nem hánytam (szerencsés voltam), de mindig émelygett a gyomrom. Alig szedtem fel 1 kilót a 3 hónap alatt még így is, aki meg tényleg hányós, az talán még fogy is ilyenkor. A második trimeszterben végigkísért a nemkívánósság. Egyszerüen semmilyen kajára nem tudtam úgy ránézni, hogy kedvet érezzek a beleharapáshoz. Ödöngtem a Kaisers-ben, a guszta péksütik (fúj, nem kérek), hidegtálak és saláták (bleee), felvágottak (nane) között, és alig-alig találtam olyasmit, amit úgy tünt, le tudnék tuszkolni a torkomon. A zsíros és füszeres fött kaják látványától és szagától is felfordult a gyomrom, natúr párolt csirkemell jellegü kajákat tömtem magamba eröszakkal, de teljesen kedvetlenül. Aztán eljött a megváltó harmadik trimeszter, mostanában már elcsordul a nyálam egy-egy kedvenc kajám láttán, és jóízüen eszek is belölük egy-egy fél adagot. Azzal kész, tele a gyomrom számára még rendeékezésre álló hely, ha többet eszek, órákig pocsékul érzem magam. Kezdem megszokni a kismamakönyvek által ajánlott többször keveset evést, kényszerböl... Nem tudom, mi lesz velem még két hónapig, lehet, hogy az óránként két falat étkezési taktikára kell majd rátérnem, ha nem akarok éhenveszni. Ja, és mindezt súlyosbítja mostanában a veszett gyomorégés, ami miatt megint nagyon oda kell figyelnem, hogy mit is ehetek és mit nem. Kép
PiciLaci "megismerésén" kívül 3 dolgot tervezek, ami miatt már alig várom, hogy megszülessen. Elször is jól magamhoz akarom ölelni az Apját, nem ám csak így, kitolt fenékkel, odahajolva, hanem igazán, combtól mellig hozzásimulva, mint régen. Aztán tele akarom zabálni magam, de Istenigazából, és ha ez is megvan, akkor hasra akarok feküdni, és úgy aludni legalább néhány órát. Ritka perverz vágyaim vannak, ugye? Kép

BMárti
BMárti

BMárti :-))
Én ugyan még csak az elsharmad végefelé döcögök, de az émelygés, az étvágytalanság az ismerös...
Én se nagyon tudok semmit megenni, és eddig abban biztam, pár hét és elmúlik majd... hát elolvasva a Te történeted, lehet hogy nem így lesz?

Szóval a "perverz vágyaidból" kettõt én is átérzek, szeretnék egy jót enni és hason feküdni (ez már nem megy annyira feszülnek a melleim...)

Szia: Dojika
dojika (dojika)

BMárti :-)))))))))))))

Vágyaid egyeznek az enyémekkel!

Mamacica
Mamacica

Szia BMárti!
A "Perverz Vágyak Klubja" két taggal is megalakul? Kép
Klubtag-jelölt.
Chris(27.hét)
Chris

Sziasztok! Így utólag kérem az engedélyeteket. A megint megjött topicba az alábbi üzenetet hagytam Orsinak:
"Orsolynak!
DRága Orsi!
Mindenki mélyen együttérez veled a friss kismamákból. MIndannyian újra várunk téged. "
Üdv. Chris
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?