Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta
Elvileg a dokidnak kellene mondani valaki(ke)t, akikkel együtt szokott/szeret dolgozni, akit nyugodtan mer ajánlani. furi, hogy így állt a dologhoz.

nekem nem volt választott szülésznőm, de aki ott volt velem az nagyon rendes volt végig, nem szekált, igazából túl sokat nem kellett segítenie, mert nagyon gyorsan szültem és ment minden flottul. viszont legközelebb biztosan választok, mert szülés előtt 1 héttel gondoltam meg magam, hogy választok, de akkor már a dokim nem tudott előszedni senkit, akinek van szabad kapacitása.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

na, ha nincs elképzelésed, akkor azt is meg tudod beszélni a szülésznővel, hogy mondja el, hogy mik lehetnek az alternatívák!
olvasgass elötte a neten, vagy kérdezd meg azokat akiket akik már szültek!

nekem lesz születési tervem, de persze, ha valami nem egészen úgy alakul, akkor sem leszek kiakadvaKép lényeg a babaKép

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Szuleszno temaban nem ertek valamit, hatha tudtok segiteni. Ha valasztok szulesznot, vagyis fizetos segitseget, azt mondtak a korhazban, hogy az vegig velem van. Az ugyeletes az nem. De mi van, ha a valasztott szuleszno eppen ugyeletes? Akkor hivnak egy masik ugyeletest helyette, vagy hogy van ez?

Nalam ez azert erdekes, mert a parom nem lesz bent, es jo lenne, ha nem tok egyedul vajudnek ott orakig, hanem lenne, aki torolgeti a homlokomat, meg segit szuszogni. . . Kép

Koszi a segitseget elore is!
carezza

ezt en sem tudom, de megkerdezhetem majd neked!

nem lehet, hogy tobb szuleszno van egyszerre?

mikorra vagy kiirva?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Én a CTg-zés alatt kinéztem egy szülésznőt, nekem úgy tünt, hogy mindenki őt választja. Így letettem róla, a többiek is kedvesnek tüntek és gondoltam lezs ami lesz. Mondanom sem kell, hogy pont őt fogtam ki, ő ügyelt akkor éppen. Én voltam aznap éjszaka az első, de hamarosan befutott még kettő egész darab kismama, így akár fogadott lett volna, akár nem nem foglalkozhatot csak velem.Tőlem már kérdezte a dokim, hogy szeretnék-e fogadni, de nem igazán tudom. Ezidáig nem hallottam, hogy valaki is szídta volna bármelyik szülésznőt vagy baj lett volna abból, hogy fogadott az illető vagy sem. Így is úgy is honoráljuk a munkájukat.
Vendég

Éjszakai ügyeletben egy szülésznő van és egy csecsemős van, az én tudomásom szerint.
Vendég

Babarozsa, en marciusra varom az elso babankat.

Jo lenne, ha Rakoczy Agi benezne, es irna errol nekunk Kép
carezza

Carezza,
en februarraKép

ha akarod majd megkerdezem tole, meg raer neked, en 1 honap mulva talalkozom vele...vagy vegul is lesz eloadas is, 21en, nem akarsz eljonni???

Kép
babarozsa

Cinicini, jo tudni!

Kép
babarozsa

Sziasztok,
Gratula minden friss mamának, meg persze a babáknak is.
Judy, tündériek a gyerkőcök!
Réka
Nekem Zubek doktor volt az altatóorvosom, nagyon jól "döfött", alig éreztem valamit. De szerintem kérdezd meg a dokidat is, hogy kit ajánl. Zubeket mindenestre megtalálod az intenziv osztályon.
A "temék" pedig az alábbi linken látható:
http://community.webshots.com/user/attiland

P.
pitypang

Szia Babarózsa!
Milyen előadás lesz és hánykor? Gondolom a hónap a mostaniu.
Vendég

17.30 Gyermekagy, Szoptatas
valtozasok a gyeremekagy alatt, ujszulottek elso napjai, tejelvalasztas, szoptatas, az ujszulott gondozasa, rooming -in

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Én még babóca nélkül vagyok, de már tervezgetjük a párommal, hogy hamarosan...
1 éve költöztem fel Bp-re és nem sokat hallottam sajnos orvosokró. Egy ismerősöm ajánlott a Kútvölgyiben egy orvost, Mészáros Gábort.
Meg szeretnélek benneteket kérdezni, hogy ismeritek-e, vagy hallottatok-e róla valamit, hogy milyen orvos.
Esetleg tudnátok-e ajánlani valakit ebben a kórházban?

Köszi előre is a segítséget.
dináka

Carezza
Nekem nem volt választott szülésznőm, viszont aki éppen ügyeletes volt végig bent volt velem és maximálisan segített. Mondjuk aznap délután csak én szültem. És, ahogy Cinicini írja, mi is honoráltuk a munkáját.

azt szeretném kérdezni, hogy ez a csőledugdosás a babákba születés után mikor szűnik meg. pl. az én fiam ahogy kibújt rögtön teli tüdőből ordított. azoknál a babáknál megértem, ahol nem sír és kicsit noszogatni kell, mint a Szülőszoba c. műsorban is látni sokszor. De vannak olyan kórházak, aho ez nem bevett rutin. erről tud valalki vmit, hogy a Kútvölgyiben minden esetben csövezik a babákat? Az én fiamnak is ledugták, a férjem mondta, pedig végig nyekergett. olyankor nem jön fel a váladék, ami lent van?

Pitypang
Nagyon szép a termék Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Dináka
Szerintem, ha van időd, akkor olvass vissza az archívban, ott sokan írtunk már a Mészáros doktorról. Csak, hogy ne legyen állandó ismétlődés a topicban.

A Segédletek/Keresés menüpontban az orvos nevére is rákereshetsz, jó pár találatot ki fog adni neked. Kellemes olvasgatást!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi Gumicukor.
Mindenképp megnézem.

Dináka
dináka

Gumicukor, ezt meg nem kerdeztem, de en sem akarom, hogy csovezzek, ha nem muszajKép

de ezt is felirom a kerdesek koze...

Kép
babarozsa

Gumicukor,
Köszi! Ja, és ahogy nézegetem a tieteket, asszem mi ismerjük egymást a férjeddel. Priviben, ha gondolod, írok bővebben.

Szülésznő-választásról pedig annyit, hogy a dokim nekem császárosként pl nem is ajánlott senkit, mert szerinte 1. mindenki okés
2. nincs akkora szükségem bíztató jelenlétükre, mint egy "sima" szülésnél lenne.
Végül nem is választottam senkit, és jól tettem, mert az ügyeletes szülésznő maximálisan megfelelt nekem/nekünk.
pitypang

SziasztokKép

Nekem sem volt fogadott szülésznőm egyik szülésnél sem. Kérdeztem az orvost, hogy ő kit szeretne, de azt mondta, ővele mindenki szívesen dolgozik és fordítvaKépKép ha mégis szeretnék tud mondani két nevet. Végül úgy döntöttem nem választok, mivel ismerem magamat és ilyenkor eléggé befelé fordulok. Igaz, a párom végig jelen volt, az elején még beszélgettünk, viccelődtünk, később már csak üldögélt mellettem és annyiban igényeltem a jelenlétét, hogy a kezét szoríthattam, illetve kicserélte a cd-ketKép el is aludt a drágaKépKép
Az ügyeletes szülésznővel mind2 szülésem során maximálisan elégedett voltam.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Pitypang
nem találtam mailcímet, de ide írhatsz : karolina.csik@freemail.hu

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Babarozsa,
En decemberre jelentkeztem be az elso ketto tanfolyamra, es januarban megyek a tobbire. Ha gondolod egyeztethetunk, es legalabb nem egyedul kell menni. Ha raer Neked decemberig, akkor szolj, vagy irj emilt nekem. Kép
carezza

Az e-mail cimet kihagytam.. Kép
tutaj_tutaj@yahoo.com

Cinicini, a korhaz 5. emeleten van szorolap az eloadasokrol.

Kár hogy ez nincs fent az interneten....
carezza

Antaledi!

Mi újság veletek? Minden rendben volt tegnap a genetikai uh.-n? Kiderült esetleg a babóca neme? Nekem jövő hétfőn lesz AFP eredmény, utána írok mailt is.
Zsu
tothzsuzsi

Carezza!
tegnap nem tudtam menni pl. mert az elso koltozteto visszamondta, aztan 5kor jott a masik, es este^8 utan vegeztek
es aztan meg itt volt az asztalos a a mosogatot osszereakni

en novemberben tervezem igazabol...januarban mar kicsit keso, de vegul is akkor mar abszolut raerek
mehetek ketszer is, vegul isKép

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!
Pedig én el is indultam, de akkora dugó volt, hogy félúton visszafordultunk. Még tiszta szerencse, mert ott kerestelek volna teljesen hiába.
Vendég

hat orulet volt nalunk tegnapKép
azt hittem lemegy reggel az egesz koltozes, tul naiv voltamKép
most is pakolok

Kép
babarozsa

Itt vagyok! Miről írjak?
rákóczi

Kedves Rákóczi Ági!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a császármetszés hogyan után ugyanúgy két órát ott lehet velünk a baba a szülőszobán, mint normál szülés után? Gondolom, a fürdetésre, mérésre mehet vele az apuka, fényképezheti. Picit izgulok amiatt, hogy műtét után 24 óráig nem lehet felkelni, de az alatt ha kérem, behozzák a babát pl. szoptatásra, vagy csak hogy megnyugodjak, hogy látom egy pár percig? (mikor voltam a szülésre felkészítő tanfolyamokon, akkor még nem gondoltam, hogy a végén császár lesz...)

Válaszát előre is köszönöm:

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi, nem akarok belekotyogni, főleg, hogy én végül nem a Kútvölgyiben szültem (mert a kisfiam koraszülött), de előtte én is féltem attól, hogy ha császár lesz, 24 órán keresztül nem lehet felkelni. Este 22.20-kor született meg Dávid, másnap reggel 6-kor már szóltak a nővérek, hogy lehet menni zuhanyozni (és persze segítettek, hogy eljussak odáig Kép ), du. pedig már fenn voltam a kisfiamnál az újszülött intenzív osztályon.
És olyan furcsa, hogy azóta egyszer se jutott eszembe, csak most, hogy írod, hogy valóban, én is úgy tudtam előtte, hogy 24 órán keresztül nem szabad felkelni.

Liv

Kép

Kép
liv

Kedves Timóca!
Az, hogy a császármetszés után mikor lehet felkelni az aneszthesiológus orvos mondja meg. Régebben valóban 24 órát "fektettük" a kismamákat, de manapság a vékonyabb spináltűk és korszerűbb gyógyszerek miatt hamarabb (Néha 6 óra múlva!)fel lehet kellni. Természetesen a felkelés nem azt jelenti, hogy - kismama futás ki a fürdőszobába - néha bizony csak annyit, hogy az ágyból felkel és egy kicsit felfrissíti magát a csapnál, de legtöbbször sikerül a zuhanyzóig (császáros szobában bennt van)eljutni és megfürödni. Természetesen az első felkelés, ugyanúgy mint a spontán szült anyukáknál, mindenképpen segítséggel történik.
A szülésnél, amíg a mama a műtőben van, az édesapa az újszülöttellátóban várhatja a babáját. Ilyenkor főleg jó, ha fényképezővel, kamerával fel van szerelkezve, hiszen az anyuka később ezen kersztűl láthatja a babájának első perceit. Ha a baba jó állapotban van (és legtöbbszőr ez így is van), akkor a szülésznő az ellátás után beviszi a műtőbe a mamának megmutatni. Ez sajnos csak néhány perc, mivel a ,műtő légkondicionált és hideg van, főleg az újszülöttnek. Ilyenkor még zajlik a műtét és ezért általában ha kihozzuk a babát, akkor az édesapa kapja meg egy kicsit ringatni, szeretgetni. A műtét után nem kell még két órát eltölteni a műtőben sem a szülőszobán, hanem egyből a császáros szobába kerül az anyuka. Ha a babával minden rendben van, az anyukát is átveszi az osztályos szülésznő, az elrendelt dolgokat elrendezi és ha baba és mama állapota is jó, akkor a csecsemősnővér kihozza a babát és megpróbálja mellretenni. Vagyis optimális esetben az a két óra amit mások a szülőszobán töltenek és ekkor történik az első szoptatás, ilyen esetben is megvalósítható: két órán belül ott van az újszülött az anyukájánál. Természetesen az első nap a csecsemősnővér a mama "lába és keze": hozza és viszi és ellátja a babát. Ahogy a mama erősödik a feladatok elvégzése szép lassan áttevődik rá és mire hazamegy ugyanolyan profi, mint spontán szült társai.
Remélem megnyugtató volt a válaszom, várom a többi kérdéseket.
Üdv: Rákóczi Ági
rákóczi

Kedves Rákóczi Ági!

Bár a második babám majd csak március vége felé érkezik, már most nagyon érdekel, hogy még mindig az-e a gyakorlat, hogy a szülés után csak egy-két percet tölthet a baba a mamija pocakján, és utána egy óra inkubátor következik akkor is, ha tökéletes állapotban van az újszülött? Az igazat megvallva még 3 év után is egy kis tüskeként él bennem az, hogy Ákost születése után egy-két percre láthattam, majd amikor egy bő óra múlva még a 2 órás szülőszobai megfigyelés alatt visszahozták, aludt, és legközelebb csak másnap reggel (!!!) láthattam a délután 14.15-kor született babámat. Persze, így nem valósulhatott meg az első szoptatás a szülőágyon, sőt, valamiért ismerkedni sem hozták ki aznap délután (fél 5-kor már a szobámban voltam), hiába voltam éber. Ezt nagyon nem szeretném márciusban újra átélni, úgy gondolom, nem a csecsemősnővér dolga eldönteni egy gyors és könnyű szülés után, hogy az egyébként tökéletes állapotban lévő baba az édesanyjával lehet-e vagy nem.

Válaszát előre is nagyon köszönöm
Zsu
tothzsuzsi

Kedves Rákóczi Ági!

Köszönöm szépen a válaszát Kép. Valóban megnyugodtam, mert nem is magától a műtéttől félek, leginkább attól tartottam, hogy 24 óráig nem láthatom a babát. De így most nyugodtabb vagyok!

Még egyszer köszönöm szépen a válaszát!

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!!!
Szerintetek mikor érdemes elmenni 4d-s ultrahangra először??
Szilvi
13+6
asszony

Megvettem a Szuleteskalauzt, de a Kutvolgyinel azt olvastam, hogy nem nyilatkozott a foorvos (azt hiszem ez volt irva), de lenyeg, hogy a kerdoives eredmenyek voltak feltuntetve, es az nem volt valami rozsas...
persze ebbol nem akarok semmit sem levonni, csak erdekes, hogy miert nem nyilatkoztak, erdekelne, hogy miert

Kép
babarozsa

Babarózsa, miért, mik a kérdőíves eredmények? Úgy nagyjából.
Kíváncsi vagyok, mert akivel eddig beszéltem, mindenki elégedett volt a Kútvölgyivel.

Liv

Kép

Kép
liv

Szerintem is fontosabb a személyes tapasztalat. Én eddig mindig elégedett voltam mindennel, szóval engem biztos nem befolyasálna egy ilyen kiadvány. (persze, azért kíváncsiságból elolvasnám Kép)

Kép
Kép
timóca

Liv: igen, akikkel en beszeltem azok is.
Jo majd beirom, ha tobb idom lesz.
De csak %ban vannak, es attol is fugg, hogy kik valaszoltak

Timoca, akik a kerdoiveket kitoltottek ott szultek...azert sokakat befolyasol szerintem, nem veletlenul vannak ott azok az adatok, de mondom egy ilyen felmeres meg nem jelent semmit.

Kép
babarozsa

Asszony, en 17-18 hetesen voltam, akkor mar erdemes, es meg rafer a kepernyore egeszbenKép

Kép
babarozsa

Asszony
Mi a 31. héten voltunk, a fiam végig csuklott és csak egy grillcsérkéhez hasonló valamit láttunk Kép
végig az arca előtt volt a keze. egyébként mai napig úgy alszik, hogy ott a keze Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Régen nem írtam a topikba, de mindig olvasom, és örömmel láttom, hogy az utóbbi időben felélénkült és Rákóczi Ági is látogatja ismét.

Babarózsa,

Te megkérdezted a 'dokinkat', hogy kivel dolgozik együtt szívesen? Szülésznőre gondolok, én szeretnék fogadni.... AZ asszisztense ajánlott Nekem egyet tegnap.

Asszony,

Én még nem voltam 4 D-n, de tervezzük, én most vagyok 18 hetes, én valamikor a 21-22-23 héten golndolkodom rajta, van aki a genetikai UH-kor megy oda, van aki csak a 3x-edik héten, akkor már nagyon szépen látszanak az arcvonásai is. Szerintem Neked/Nektek kell eldönteni, hogy mikor szeretnéd látni.És persze többször is lehet, menni, ha az ember bírja finanszírozni.
srain

Sziasztok,

Régen nem írtam a topikba, de mindig olvasom, és örömmel láttom, hogy az utóbbi időben felélénkült és Rákóczi Ági is látogatja ismét.

Babarózsa,

Te megkérdezted a 'dokinkat', hogy kivel dolgozik együtt szívesen? Szülésznőre gondolok, én szeretnék fogadni.... AZ asszisztense ajánlott Nekem egyet tegnap.

Asszony,

Én még nem voltam 4 D-n, de tervezzük, én most vagyok 18 hetes, én valamikor a 21-22-23 héten golndolkodom rajta, van aki a genetikai UH-kor megy oda, van aki csak a 3x-edik héten, akkor már nagyon szépen látszanak az arcvonásai is. Szerintem Neked/Nektek kell eldönteni, hogy mikor szeretnéd látni.És persze többször is lehet, menni, ha az ember bírja finanszírozni.
srain

En megkerdeztem, hogy Agihoz mit szol...
es erre mondta, hogy majd megkerjuk a 36. heten, de en mar megkertemKép

a baratnom is ajanlott valakit, ugyanaz az orvosunk
o azt mondta,az orvosnak, hogy ot akarja es kesz, mert az elso gyereknel is o volt

Kép
babarozsa

Gumicukor: grillcsirke???Kép

Kép
babarozsa

igen, a profilomban található weboldal uh képei között meg is nézheted. a 2D-sen sokkal jobban kivehető volt mindene. talán majd a tesónál jobban fog látszani, meg lehet kicsit előbb is megyünk.

KépKép
KépKép
gumicukor

A 2D-n én is mindent sokkal jobban ki tudtam venni, még az arcvonásait is, mint a 3D uh-n. Egy képet sikerült végül csinálniuk 3D-n a kisfiam arcáról, hát egyáltalán nem hasonlít rá.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Szülésznőválasztáshoz:
Szerintem érdemes, az első szülésemnél csak mázlim volt, hogy Várnai Gabi volt szolgálatban, másodszor már "biztosra megyek", hogy megint ő legyen velem. Egyébként ő már most tud róla, hogy március vége felé ismét együtt szülünk. Kép

Zsu
17+1
tothzsuzsi

Sziasztok!
Én is nagyon örülök, hogy választottam szülésznőt. Nyáron szültem és a szülésznőm Keszeg Éva volt. Nagyon megvoltam vele elégedve, nagyon sokat segített nekem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Móni

Kép
Kép
monacs

Gumicukor: tudom, csak vicces volt a grillcsirke, meg kicsit morbidKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Nekem az a bajom, hogy szinte egyáltalán nem járok a kórházba, így max. a ctg-n tudok találkozni szülésznővel. Még nem tudtam eldönteni, hogy választok-e, mert nem igen hallottam rosszat senkiről sem, de lehet, hogy addigra már késő lesz.
Ti hogy vettétek fel a kapcsolatot velük? Ha bemegyek a kórházba sem biztos, hogy az illető bent van és, ha mégis akkor sem biztos, hogy ráér.
Vendég

Szia Babarózsa,

Te gondolom már voltál genetikai UH-n a 18-19 hetesen, a Kútvölgyiben volt? Ha igen leírnád a tapasztalatokat? Mennyit kellett várni? Milyen volt?

Köszi
srain

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?