Új privát üzeneted érkezett!

Pontosabban nem vajas kiflit hanem margarinosat adtam neki.
Vendég
 


[quote="citrin"]M írta:citrinost 8 kg megint, pedig kb egy hete már 20 dekát hízott. Június elején érte el a 8 kg-ot. Amúgy 9 kg körül kéne lennie ennyi idősen.

Reggelit olyan 10-11 hónapos kora körül vezettük be, de amúgy konkrétan vajas kiflit, kenyeret már kapott hamarabb. 6 hónapos koráig szoptattam, aztán szépen fokozatosan hagytuk el a délelőttit, délit, délutánit, stb és kiváltottuk szilárd ételekkel.

Te tudtad szoptatni Dávidot? és hogy vezetted be eddig a kajákat?
Amúgy egyik ismerősöm már 3 hónaposan ad elég sokféle ételt a babájának.....én inkább ezt választottam.


öö, igen, én is margarinosra gondoltam, ligásra méghozzá.

hűha, Dávid most 11,5 hónaposan 11,3 kg! :shock: :D

szilárd ételek: nálunk eleve lassabban ment, mármint óvatosabban, mert Dávid allergiára hajlamos (férjemmel mindketten allergiások vagyunk). HA-s tápit is eszik, amúgy sajnos csak 2-3 hétig tudtam szoptatni, ez nagy szívfájdalmam. Rengeteg pénzt és csodamódszert próbáltam, nem segített. Úgyh az nem igaz, hogy mindenki tud szoptatni. Sajnos nem így van. :(
5,5 hósan elkezdtük a sütőtökkel és szép fokozatosan adtam, midnegyiket 3-4 napig próbáltuk, h lesz-e vmi baja Dávnak. Az elején az almával volt gond, nagyon visszafogta a székletet.

Mostmár eszik minden félét. Hüvelyes, K betűs dolgokkal vigyázok még, mert nagyon hasfájós csecsemő volt :(

Most a napirendünk:
8-fél9 300ml tápszer
10 körül gyümölcs
du. 2kor ebéd-főzelék
este 6kor maradék főzelék, vagy gyümölcs tejpéppel (vagy zab-rozs-egyébkásákkal)
este 9-fél10 körül 300ml tápi.

Úgyhogy egy éves kora után vezetem be konkrétan a reggelit, de akkor már úgy hogy reggelre csak fele annyi tápit kap, és utána rögtön jön a vajas kenyér. (margarinos :D )
Ugyanígy a vacsorával is :)
belani
 
 


Belani,citrin: Nem úgy van,hogy amikor erősebb a teszt vonal mint a controll akkortól 24-36 óra,én mintha így emlékeznék?
Citrin,de édes lehet a lánykád,mindig arról álmodtam,hogy nagy robosztus fiam lesz és kis törékeny lánykám :D Hát 2 fiam már van a lányka meg még bejöhet :roll:
Belani:Írd mindig,h mi a helyzet én csak kb 6 nap múlva kezdem az lh tesztelést,hacsak nem tesztelek pozítív hcg-t reggel! Remélem ,h nem!

Szorítsatok lányok,h negatív legyen a tesztem,így nem akarom,h véreztem!
henó
 
 

 
 

[quote="henó"]B írta:henóelani,citrin: Nem úgy van,hogy amikor erősebb a teszt vonal mint a controll akkortól 24-36 óra,én mintha így emlékeznék?
Citrin,de édes lehet a lánykád,mindig arról álmodtam,hogy nagy robosztus fiam lesz és kis törékeny lánykám :D Hát 2 fiam már van a lányka meg még bejöhet :roll:
Belani:Írd mindig,h mi a helyzet én csak kb 6 nap múlva kezdem az lh tesztelést,hacsak nem tesztelek pozítív hcg-t reggel! Remélem ,h nem!

Szorítsatok lányok,h negatív legyen a tesztem,így nem akarom,h véreztem!


ja, öö, ha erősebb mint a controll, aznap és utána való nap együttlét.

2 fiad van? :D pasiuralom :D
pont nemrég beszéltük férjemmel, hogy valahogy nem tudom magam lányos anyukaként elképzelni. 70%-ban meg vagyok győződve arról hogy a kistesó fiú lesz és Zsombor :)

persze, megírom mi volt! szorítok neked!
belani
 
 


belani:igen,a wc ülőke mindig fel van hajtva és mindig morgok érte :lol: ,pedig a kicsi még pelusos. Másodiknak én sem tudtam lányt elképzelni,éreztem, h pasi lesz. Nem is vágytam lányra,most meg érdekes, hogy meg vagyok veszve érte és azt is érzem, hogy lány lesz! Megnéztem a kínai fogamzásnaptárat és az is azt mondja, hogy ha novemberig teherbe esek akkor lány.Októberig próbálkozunk mert akkor júliusba lenne a szülés,ha addig nem jön össze hagyom az egészet,mert suliidőben nem vállalom,így is nagyon el volt hanyagolva a nagy fiam mikor a kicsit szültem és pont elsős volt :? De szentem összejön,úgy érzem! :D
henó
 
 


Henó: Drukkolok neked!
De úgy van, ahogy írtad a pé-t. De van hogy 2 napon keresztül is ugyan olyan erős a csík, ezért mikor már kezd halványodni, akkor aznap, vagy másnap. Szóval az utolsó két erős csíkos nap után 24-36 óra.
Én meg fiús anyukának nem tudtam elképzelni magam, de most úgy érzem hogy a második fiú lesz, pedig még nincs is útban. :) Mindig is egy fiút és egy lányt képzeltem el magamnak......meglátjuk hogy sikerül.
Köszi Henó, tényleg tündéri kiscsaj. Vannak dolgai, minden nap meglep valamivel. Ma reggel balettozott a kiságyába arra keltem. :D

Belani: a fiúk mindig erősebbek, és nagyobbak is a lányoknál (átlag). Barátnőmnek a kisfia is már fél évesen elérte a 9 kg-ot.
Szép napirendetek van, Anna egyszerre sose evett meg 300-at.
Hát sajnos tény hogy valakinek nem jön össze a szoptatás, attól még ugyanolyan jó anya. :) Lehet hogy a másodiknál sikerülni fog. Császárral vagy simán született Dávid?
Vendég
 


Citrin:köszi, hogy leírtad így tudom,hogy álljak hozzá!ezt nem is tudtam,hogy akár 2 napig is erős lehet.

Képzeljétek az én nagy fiam 6 hósan volt 9830g és 72 cm! Kivi voltam és elővettema babakönyvet. :D Hál Isten 22 hónapig szopott és képzeljétek pár hónaposan volt olyan h 60dkg-ot hízott egy hét alatt,2-szer mérte le a védőnő. Én azt hittem mindenki tud szoptatni aki akar,de most már nem vagyok benne biztos. Van egy barinőm aki nagyon akart vagyis akar még mindig de szerintem előbb v utóbb feladja,most 3 hetes a kicsije de amennyit ez kínlódik vele! Egész nap csak szoptat meg fej és mégis pótolni kell neki. A lényeg,sztem,h megtegyünk mindent de ha nem megy nem lehet belebetegedni akkor el kell fogadni.
henó
 
 


Jó reggelt!

Bízom benne, hogy a második babánál én is tudok szoptatni, kiegyeznék én 6 hóban is, csak szoptassak! :D Dávid simán született, bent volt az apja is, premier planban latta az egészet, és azt mondja férj, hogy csodál engem, amit véghez vittem. Jól esik. 4 óra alatt született meg, 3 ujjnyival mentem be a kórházba. Túlhordás volt amúgy.
Én nagyon sok mindent kipróbáltam hogy tudjak szoptatni, még a kézi mellszívót is lecseréltem elektronikusra, de nem ment. Van egy szép kis listám tejserkentésre, ami állítólag beválik. Nekem nem vált be. De sokaknak igen. :wink:

Dávid végül (a zárójelentés alapján) 4200gral és 59 cm-rel született, fél évesen volt 8920 és 70 cm.

Hát, a derekam érzi a legjobban a súlygyarapodást :lol:

henó az nagyon jó h sokáig szoptattál! Bevallom, irigykedem az ilyen anyukákra :oops: bocsi! Nálam nagyon súlyos depit idézett elő, hogy nem tudok szoptatni. Egyszer az is rátett a lapátra, hogy az APÓSOM!!! kérte számon, miért nem anyatejet adok. :evil: Nagyon mérges voltam. A saját anyám (aki nem mellesleg eü-ben dolgozik, és több évig a koraszülött osztályon dolgozott) nem kérte számon rajtam h miért nem szoptatok, akkor az apósomnak mi a fasz köze van hozzá???!!! :evil: ááááá, na mindegy. Mostanra úgyahogy lenyeltem a békát.

Más.
Képzeljétek, emelkedik a hőgörbém is :D tegnaphoz képest ma már 2tizedet emelkedett. Csúcsjó.
belani
 
 


Jó reggelt...

Henó. Nem nem hiszem, hogy írtam mi lesz az utazással, csak Jannernek írtam a kocsival kapcsolatban...Nem tudom, hogy megyünk-e vagy is, hogy elcseréljem a balcsis nyaralást, lehet nem fogom, mert megyek most tovább képzésekre, aztán arra megy a pénz el...

Jeanner: hogy vagy????

Csak átfutottam mit írtaok :oops: És láttom sokan lh tesztezni fogtok, drukkolok, hogy sikerüljön, ÉN nem csinálom, mert csak jobban stresszelek, és jobban akkarni akarom akkor a gyereket és akkor nekem ugysemm jönne össze!!!Megy hát pénz is igz olcvsón rendeltétek, de akkor semm...De remélem nektek beválik, majd írjátok meg a tapasztalatokat :D

Tegnap reggel Nikinél indítottam a napot egy kávéval aztán 2 helyre is mentem anygot venni, aztán melozzni jöttem aztán haz...És átjött Niki jókat beszéltünk közös ismikről meg a fiúkrólés a kapcsolatokról közben kávéztunk, mint az asszonyok :D jókat nevettünk :D aztán jött a p.é és a gyerek téma :D meg az okoskodás, hogy mi, hogy vagy a p.é :D Rég vot ilyen, hogy végre ketten voltunk one gyerek :D Aztán ment a sörözés :D Jó volt z a lényeg :D
Tényleg milyen volt a Galérián való alvás ????????????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csip-csip18
 
 


csip:nem volt alvás galérián:De én is jol éreztem magam...Jo volt egy kicsit a család nélkül lenni.Rájöttem hogy utoljára a suliban voltunk kettesben:D:DNa jo meg amikor terhes voltam hajnival..

Nekem 2 lányom van és rettenetesen vágyom egy pöcsösre de ha lány akkor sem dől össze a világ.Mindenesetre bizok benne hogy fiu mert anyosom fiut josolt az ingával:D

Nekem Vivi 4 hónapos koráig szopizott és utána elkezdtünk neki adni mindent.:D8-9 hónaposan már velünk ette a rendes főtt kaját-.Amikor nyaralni mentünk akkor sem kellett külön főzni.Ez nagyon jo volt.Aztán kb,11 hónapos volt amikor nem akarta elfogadni este a tápszert ...Adtam neki gyenge kakaot:DAzóta követeli a kakót:D:D:D

Kép

Kép
nikianya21
 
 


http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

:D
nekem ez alapján nem jött be :D
belani
 
 


Na akkor nekem lány lesz a következő gyerek is ha a kinait nézzük:D:D:D
De akkor legalább nem kell vennem ruhákat.:D
Bár ezzel kapcsolatban olvastam valamit ahhoz is kell hogy mi mikor születtünk orára pontosan mert nem feltétlen annyi idősek avgyunk a fogamzás pillanatában mint amit mi tudunk:Dne kérdezzétek hol olvastam.

Kép

Kép
nikianya21
 
 


kínaik nem azt a kort és hónapot használják, amit mi itt nyugaton, hanem a fogantatás(?) korát

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Niki!
Én is olvastam a kínai fogamzásnaptárral kapcsolaba, hogy a fogantatásunktól számolják a korunkat.
Nekem úgy Gergő tényleg fiú. :lol:
franci
 
 


Sziasztok!

Az egyik fiamnál bejön a kínai fogamzásnaptár viszont a másik fiamat lánynak írja. Kár,pedig jó lenne ha lehetne neki hinni mert a most következő hónapokban lányt jósol egész novemberig. :(

Csip-csip:Én nagyon rég voltam a Balatonon de mindenki azt mondja nagyon szép. A férjem nagyon tenger párti és sose tudtam elcsalni,pedig jövőre tuti az lesz. A baj csak az belföldbe,hogy kifoghatsz car időt és akkor mi van?főleg gyerekkel! Pl anyóség mult vasárnap indultak Hajdúszoboszlóra,szakadó esőben. Hát nagyon sajnálom mert szegény járt napszámba a 40 fokba most meg nyaral a 15 fokba. Idegbajt kapnék,főleg 3 gyerekkel! Le van foglalva a szállásotok? Úgy lenne jó Balcsira menni,h gondolsz egyet jó az idő és mégy,csak hát szállás úgy meg nem biztos,h lesz.
Nikianya:ingázni akkor is lehet ha még nem vagy terhes?
henó
 
 


Szijasztok!

Én már jól vagyok, csak pörgök ezerrel, főzök, bevásároltam, meg minden, visszaolvasni is csak futtában tudtam...

Henó, teszt????

Belani, no para, tutira fog erősödni ;) Nekünk ma jönnek meg a tesztek, de jó is, gazdaságos lesz, mert már érzem, h valami készülődik...

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek, de már rohanok is tovább, nemsokára mehetek párom elé és még csak félkész az ebéd, meg el sem pakoltam...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Na ÉN is vissza tértem :D Nekem Júliusra a fiút dobta ki Augusztusra kislány :D Mind 1 csak legyen meg :D

Jeanner: gyere majd,nem dobsz egy görbit???Hogy lássuk hol tartasz??? :D
csip-csip18
 
 


csip:holnap mi lesz?mert én ugy de ugy szeretném.....remélem ráér neked a lovcsi pénteken...

Ó nekem mindenképp lányt ir minden naptár
már csak abban bizok hogyha pé alatt vagy után vagyunk együt6t kukaca nő:Dú
na megyek unozni

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Kivel unozol????
Holnap du jönnek hozzám a hajós vendégek, el is felejtettem őket még szerencse, hogy felhívtak, hogy elöbb jönnek, mert korábban indul a hajójuk Bécsbe :shock: :?
csip-csip18
 
 


Ja tényleg teszt:negatív,hál Isten! Én meg úgy döntöttem,h elmegyek du-án masszíroztatni meg az agykontroll klubba! Rám fér egy kis lazítás. :P
henó
 
 


Belani:az én nagyobb fiam is 4200-vel született meg 57 cm! :)
henó
 
 


Sziasztok,gondoltam irok ,mert holnap utazunk és nem tudomotthon mennyi idöm lesz leülni a gép elé...

Henó: azt mondta a fotos hogy ki is kölcsönözhetem de rám is retusál bármilyen menyasszonyi ruhát amit én szeretnénk...nah nekem itt volt sok.
Elveszi az egész lényegét ezzel a retusálás dologgal.
kiakadok töle teljesen.... :twisted:


Amugy nálunk nincs semmi,böröndök bepakolva indulásra készen,de olyan hiányérzetem van mintha valamit itthon hagynánk... nagyon ciki lenne ha szombathelyen jönnénk rá hogy valami fontos itt maradt.

Kinai fogamzásnaptárról annyit hogy nekem auguszutstól-decemberig csajszit ir,ebben az évben,ellenben a jónás naptárral ami felváltva fiu és kislány.bár november-decemberben lány itt is. Igy lehet apát ráveszem mert ha mindkettö irja csak összejön a kiscsaj???
Ha meg pöcsös lesz jót nevetünk hogy rákészültünk a csajra!!!!!!(de nekem nunis kell:)
Vendég
 


lanyus:
előre is: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

és ne aggódj, minden a legnagyobb rendben lesz!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


csajok, nem tűntem el, ismét, csak egész napos vagyok a munkahelyemen, mert a kolléganőm szabin van, így csak egy-egy lyukasórám van. de olvaslak titeket!

csip: én nem adnám fel a balcsit 4-5 nap tengerért. az út felemészt majd egy egész napot! és már csak 4 marad. mondjuk én balaton-imádó vagyok. profi szintre fejleszted a körmözést??? tök jó!!!

egcsi: most már jó pihenést és foglalkozz sokat a fiacskáiddal, és ne is gondolj a sulira. mennyi idő még mire teljesen befejezed?

henó: örülök, h nega a teszt, bár az én anyukám az öcsémmel 6 hónapig szabályosan menstruált! négy hónaposan tűnt fel neki, h nő a pocija! :shock: :shock: :shock:

belani: szép nagy babócát szültél!!! nem irígykedek. feküdtél a terhesség alatt, vagy magnéziummal tömködtek??? vagy valamelyikőtök ilyen nagy?

nemek: én kislányt érzek. kisfiút szeretnénk, egyik éjszaka pöcsössel álmodtam. a kínai szerint, ha még májusban készült, akkor fiú, ha júniusban, akkor lány. vagy fordítva, és sajnos nem tudhatjuk pontosan, h mikor is találtak odabent egymásra!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


[quote="henó"]B írta:henóelani:az én nagyobb fiam is 4200-vel született meg 57 cm! :)


:D :D

lanyus ELŐRE KÍVÁNOK NEKED-NEKTEK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐT! És tuti minden rendben lesz, szép idővel úgyh no paraaaaaaaaa! :D :D

ez a retusálás dolog tényleg durva. főleg h nekem eleve erről az a véleményem h nagyon művé teszi az egészet...

kati egyikünk sem nagy, nem is cukorbeteg, terhesvitamint is csak az első 2 hónapban szedtem, akkor is csak úgy amikor eszembe jutott épp :) magnéziumra meg alig volt szükségem, egész terhesség alatt ha bevettem 20-30 szemet...
belani
 
 


belani: akko egyszerűen csak gratulálok bébhez.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Lanyus: Én is is Gratulálok!!!!!

Hol vagytok csajok???
csip-csip18
 
 


Szijasztok!

Görbét holnap dobok, az LH tesztem "halvány" pozi (ugyanolyan erős volt mindkét csík), de már fájok is, péntekre írja a naptár, majd látjuk...

Csip, hőgörbét majd dobok :) de megint csak bekukk..

Kati, akkor azért drukk a kisfiúhoz, hátha :)

Henó, ha te örülsz a negatív tesztnek, akkor én is, jó pihenést, kellemes masszíroztatást...

Egcsi, nekem még most kezdődik az elmebaj, szept. 15 :(

Lanyus, előre is nagyon sok boldogságot nektek :)

Tépek lányok, bocsi, akit kihagytam, de még özön a dolog.. :roll:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


csip:ez most akkor nemet jelent?

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Ha végzem elöbb(szerinem 6 körül kellene végeznem), de nem tudom vagy valaki nem jönn akkor felhívlak, hogy most indulok, és találkozzunk elötted...Ha nem hívlak, akkor nem végeztem 6ig...Nem lehet tudni náluk, mit akarnak még vagy mit nem kiszámíthatatlanok, sosam azt csinálom velük amit megbeszéltünk elözőleg...
Ráadásul holnap megint fél 9 re jövök :roll: Szóval hosszú napom lesz...Vagy hívlak vagy nem, de törekszem a hívásra :wink: Tudom nem felejtelek el :wink: csak Én butus elfelejtettem őket :oops:
csip-csip18
 
 


Köszi csajok,mindenkinek aki gondolt rám!!!!!!!!!!!!!
Amint lehetöségem lesz irok nektek!!!!!!!!!!!!!
Addig is puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!
Lanyus
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Elköszönök,elutazunk egy pár napra,szerintem szombaton jövünk haza. Mindenkinek kitartás!Megyek is mert 1000 a dolgom,pakolok.

Lanyus:Nagyon sok boldogságot nektek!!!
henó
 
 


sziasztook!

Lanyus! Sok boldogságot előre is!!:D Biztos nagyon szép lesz minden!

Lányok, itt dööög meleg van..este 6kor volt 40C°, 9kor már tapsikoltunk hogy lement 35-re:D Azt hiszem holnap egész nap a szálláson leszünk, és csak este megyünk ki! Hihetetlen ez a hőség, és itt nagyon más világ van..annyira boldog vagyok, hogy Európában élek:D:D Persze nagyon szép Marokkó, de akkor is!

remélem már otthon is szép idő van, és hajrá babócák!

Amúgy semmi extra, mensi múlófélben, szóval :D:D Reméljük azért kövi hónapban már a szokásos 28 nap lesz, mert ez így nem volt jó...nem tudjátok a gyógyszer abbahagyása után mikor lesz megint minden a régiben?

B.

12. Hetes uhu április 29. 10:00



Kép

Kép
bejni
Budapest XI. kerület
 
 


sziasztook!

Lanyus! Sok boldogságot előre is!!:D Biztos nagyon szép lesz minden!

Lányok, itt dööög meleg van..este 6kor volt 40C°, 9kor már tapsikoltunk hogy lement 35-re:D Azt hiszem holnap egész nap a szálláson leszünk, és csak este megyünk ki! Hihetetlen ez a hőség, és itt nagyon más világ van..annyira boldog vagyok, hogy Európában élek:D:D Persze nagyon szép Marokkó, de akkor is!

remélem már otthon is szép idő van, és hajrá babócák!

Amúgy semmi extra, mensi múlófélben, szóval :D:D Reméljük azért kövi hónapban már a szokásos 28 nap lesz, mert ez így nem volt jó...nem tudjátok a gyógyszer abbahagyása után mikor lesz megint minden a régiben?

B.

12. Hetes uhu április 29. 10:00



Kép

Kép
bejni
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Csip: a hőgörbe, amit ígértem:

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b ... 61600_.png

Szépen alakulgat, úgy fest, tényleg 29 napos lett a ciklusom... :roll:

Bejni, hát az nem semmi, én nagyon örülök, hogy most enyhülés van, ez egy igazi felüdülés...

Henó, akkor jó pihenést, szombat után várunk vissza!

Lanyus, gondolunk rád szombaton ;)

Belani, erősödött a csík?

Azt nem tudjátok, hol lehet öntapadós átlátszó fóliát kapni?

Nálunk az embert is leverte a betegség lábról, így most ketten vagyunk itthon, de én pénteken megyek vissza a dokihoz, szóval hétfőn valszeg már melózok... :( ha jobban vagyok, ha nem, muszáj, berendelt a főnököm :(

Kati, franci, citrin, merre vagytok? Egcsi? Gabi? Többiek?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Jeanner!
Vagyok, olvasok, de sajnos meló is van.
Örülök hogy jobban vagy. Párodnak jobbulást!

Bejni!
Én akkor Marokkóba nem megyek nyáron, télen is ilyen meleg van ott?

Lanyus!
Sokat fogok rád gondolni szombaton. A felhőket messzire fújjuk.

Henó!
Jó pihenést.
franci
 
 


hello csajok!

nem, nem erősödött tegnap a csík, de ugyanolyan volt, de azért megkérdeztem férjemet is, hogy ugye ő is látja, és nem csak én képzelem be magamnak? :lol: ő is látta, úgyh nyugodt vagyok!

kóma vagyok, Dávid fél4-től fél7ig fent volt, éjjel bekakilt, amit vagy 8 hónapja nem tett, arra kelt fel h kakis, utána sehogysem volt jó neki. végül köztünk a nagyágyban aludt el fél7kor HÁTONFEKVE! ez is egy újdonság nála :)

lányok, nagyon mérges vagyok!

vettem cora-ban pár napja csemege paprikát. ma azt ettem reggelihez, és képzeljétek, kurvára csípős! a szám vörös és fel van dagadva, nagyon fáj! tuti h csemege volt, az ilyet százszor megnézem!

panaszt fogok tenni asszem. milyen dolog ez már??? és ha a gyerekemnek adom????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

bocs a kifakadásért :(
belani
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon eltűntem, de nem direkt. Bekerültem a kórházba és 7 napig voltam bent. Kiszáradtam a sok hányástól, úgy hogy infúzión éltem. Lefogytam 49 kilóra. Ma engedtek haza, de ha megint hányok akkor megint infúzió. Hát ennél jobb terhességet képzeltem... A babának szerencsére semmi baja. 7 hetes körül lehetek. Most próbálok enni, meg inni, hogy ne gyengüljek le.
Munkahelyemen meg amikor megtudták, hogy mi van mondták, hogy felbontják a szerződésemet. Hát nem volt túl jó ez az elmúlt hét...
De nagyon jó lenne már ha március lenne.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gabi85
 
 


[quote="gabi85"]S írta:gabi85ziasztok lányok!
Nagyon eltűntem, de nem direkt. Bekerültem a kórházba és 7 napig voltam bent. Kiszáradtam a sok hányástól, úgy hogy infúzión éltem. Lefogytam 49 kilóra. Ma engedtek haza, de ha megint hányok akkor megint infúzió. Hát ennél jobb terhességet képzeltem... A babának szerencsére semmi baja. 7 hetes körül lehetek. Most próbálok enni, meg inni, hogy ne gyengüljek le.
Munkahelyemen meg amikor megtudták, hogy mi van mondták, hogy felbontják a szerződésemet. Hát nem volt túl jó ez az elmúlt hét...
De nagyon jó lenne már ha március lenne.


szia gabi! nagyon sajnálom! :(
a vizet tényleg pótold, meg ha nem is ezsel konkrétan, gyümölcsöt mindenképp egyél, abban legalább folyadék is van.

a munkahelyed meg kapja be! :evil:
megnyugtatásul közlöm, hogy NEM RÚGHATNAK KI TÉGED!
védve vagy attól a pillanattól kezdve hogy megfogant a bébi!!!!! :wink:
belani
 
 


Belani :sajnos csak akkor van védve ha megvan a kiskönyv:Smert most még mondhatják hogy ők nem tudták.Tehát irásos nyomnak kell lennie.Vagy esetleg a leletet elfogadják de az ritka.:S
Nálam is ez volt a főnökömről tudtam hogy patkány ezért csak akkor mondtam el neki amikor meg volt a kiskönyv mire mondta hogy akkor irja alá a papirt hogy közös megegyezéssel felmondok.-Mondtam neki hogy tuti nem mert nem fogok elesni attól ami megillet.
Azóta sem beszéltem vele csak a könyvelőnkkel
.

gabi:nekem a gyömbér bevált meg a sós mogyi..Probálkozz.Nem egy leányálom a terhesség mert mindig lesznek benne nehéz napok és hetek de ami a végén megérkezik az lesz a csoda:D

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Felmondási tilalom

A terhes nőket és fiatal anyákat nem fenyegeti a kirúgás veszélye. A felmondási tilalom alapján ugyanis a munkáltató rendes felmondással nem szűntetheti meg munkaviszonyukat a terhesség teljes időtartama alatt, a szülést követő három hónap és a szülési szabadság teljes időtartama alatt.

A rendes felmondás akkor is érvénytelenné válik, ha a felmondás közlésekor a munkavállaló már terhes volt. Mégpedig függetlenül attól, hogy terhességének megállapítására sor került-e, illetve hogy a munkavállaló terhességéről tudomással bírt-e.
belani
 
 


ezt találtam még:

Nem rúghat ki. Valaki azt írta, hogy nem hosszabbítja meg esetleg a szerződésedet, de a határozatlan idejűt ugye nem is kell meghosszabbítani. Határozott idejű munkaszerződésnél sajnos nem védene a terhesség ténye, de így tökéletesen védettnek érezheted magad és ez nem a főnők jóindulatán múlik.

Íme az idevonatkozó passzusok:


Főoldal >> Munkajog, munkaügy rovat
Terhes nők és kismamák jogi védelme
2002. 02. 06
Magyarországon az Alkotmány és a Munka törvénykönyvének több paragrafusa is védi a terhes, illetve gyermekét nevelő nőt a munkaerőpiacon. A tapasztalatok szerint sok női munkavállaló nincs tisztában a törvényi szabályozással, ezért rövid áttekintést adunk a terhes nők, kismamák jogi védelméről.

Az Alkotmány 66. § (2) bekezdése szerint az anyáknak a gyermek születése előtt és után külön rendelkezések szerint támogatást és védelmet kell nyújtani, míg a (3) bekezdése szerint a munka végzése során a nők és a fiatalok védelmét külön szabályok is biztosítják.
A terhes nők védelmét az Alkotmányon kívül a Munka Törvénykönyve is biztosítja. A Munka Törvénykönyve 75. § (1) bekezdése általános szabályként megállapítja, hogy "nőt és fiatalkorút nem szabad olyan munkára alkalmazni, amely testi alkatára, illetve fejlettségére tekintettel rá hátrányos következményekkel járhat. "

A Munka Törvénykönyve az alábbi védelmet biztosítja a terhes nőknek:



a nőt terhessége megállapításától a gyermekének egyéves koráig éjszakai munkára igénybe venni nem lehet, (121. §)

a nő terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig túlmunkára (készenlétre) nem vehető igénybe, (128. § (2) bekezdés)

a terhes, illetve a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg, melyet úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen (138. §)

a nőt a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy óra, ezt követően a kilencedik hónap végéig egy óra munkaidő kedvezmény jár (ikrek esetében a munkaidő-kedvezmény az ikrek számának megfelelő mértében jár) (138. § (5) bekezdés)

A terhes nők áthelyezésére, illetve megváltozott feltételek melletti foglalkoztatására vonatkozó szabályozás szerint az intézkedés a terhes nő kezdeményezésétől függően következik be, és a foglalkoztatási feltételek átmeneti megváltoztatásához, azaz az új munkahely, munkakör kiválasztásához szükséges a terhes nő beleegyezése. Az áthelyezett nő keresete nem csökkenhet. (Mt. 86. § (1) és (2) bekezdés)

A kisgyermekes szülőket az alábbi munkajogi kedvezmények illetik meg:


A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg a gyermek 3. életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából; beteg gyermek esetén 10. életévéig; és a GYES lejárta után a gyermek 12. életévéig a beteg gyermek otthoni ápolása céljából.

A szülő döntése alapján a munkavállalót, vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a 16 évesnél fiatalabb gyermekei után pótszabadság illeti meg.

A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság időtartama alatt. (Mt. 90. § (1) bekezdés)
belani
 
 


Szijasztok!

Gabi, ez nagyon kemény!!!!! Ennyire paraszt a főnököd????? Mekkora egy bunkó.... sajnálom a kórházat :( de annak örülök, hogy a baba jól van... :) azért vigyázz magatokra!!!

Belani, a teszt csak lesz jobb is, az is lehet, hogy már túl vagy a peteérésen, nem? :roll:

Franci, sajnálom a sok melót :(

Jókívánságokat köszönjük, párom alszik egész nap, szóval szerintem holnapra mindenképpen jobban lesz, én meg ugye már jobban vagyok :) éppen sálat kötök, még 15 sor és kész :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


sziasztok!

gabi: most csak neked írok pár sort, mert mindjárt kezdődik a foglalkozásom.
a sógornőm is többször volt vészes hányással kórházban, és végig szenvedte a terhességet, de az élet kárpótolta, mert kb 4óra alatt, 4óra 10 perckor, 4kg 10dekás gyereket szült, mindenféle repedés, varrás nélkül!!!!!

szóval fel a fejjel, és örülj, egy picikét, h kapaszkodik a babócád. nekem nagyon rossz érzések törnek rám sokszor, amikor gondolkodok, h vajon mi lehet odabenn, mivel nincsenek tüneteim. vajon minden rendben van-e. és majd csak 10én megyek újra! ha lehetne, minden nap megnézetném!!!!
KITARTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Ani!
Még mindig kóma vagy? Nem szoktál ilyenkor pihenni Dáviddal?
tényleg jó hogy nem Dávidnak adtad a paprikát. Biztos jó sokáig megjegyezte volna, hogy csíp. Ezért én is mérges lennék.

Szia Gabi!
Örülök hogy látlak!
Szemét egy főnököd van, de ki nem rúghat. Nincs ott valami jogi részleg? Ezt nem szabad hagyni!!!
Gergővel én is hánytam, az elején reggel – délben – este. Aztán javult. Sokat segítettek a gyümölcsök. A terhesség mások felében a gyomorsav okozott gondot, akkor reggelire popcornt ettem.

Jeanner!
Te már a télre készülsz???

Kati!
A babóca ma született? Gratula!!!
franci
 
 


Nekem is a terhességem végén jött a gyomorsav.Pfff...hogy én hogy utálom:D
Aztán az utsó pár hétben pedig jöttek a lábgörcsök.:D

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Köszönöm lányok a biztató szavakat. :)))) Annyira jól esik. Köszönöm, hogy vagytok nekem. :)))
Olyan magányosan éreztem magam a kórházba.
Sajnos próbaidős szerződésem volt még pár nap hiányzott a hosszabbításhoz, így megszívtam... Hát nem így terveztem. Most lehet, hogy számlával fogok nekik dolgozni, de majd jövőhéten elmesélem mit beszéltem meg velük. Már ki is küldték a felmondást...
Hát nem kedvesek.
Kati: Biztos minden rendben van a babóddal. Csak neked most egy szerencsés terhességed van. :wink:
Tegnap volt uh-m és 0,68 cm a pici. Múlt héten még csak 0,3 cm volt. :D
Franci: Akkor te is tudod milyen ez...
Beláni: Köszönöm a törvényeket. Mindjárt átrágom magam rajta, hátha még sem tehetne lapátra.
Niki: Már én is mindennel próbálkozom. Gyömbértea, magne B6..
Jeanner: Köszönöm. :)) Igen a baba kapaszkodik. :))

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gabi85
 
 


[quote="gabi85"][/quote]

jaj gabi, így már értem :( ha próbaidős voltál, akkor tényleg joguk van a felmondásra, sajnos :(
nagyon sajnálom :cry:
belani
 
 


franci: a baba már ősszel megy oviba. 22én lesz 3éves, tündéri krapek.

gabi, képzeld, az én babám már 17,5 mm volt másfél hete!!! és már láttunk kéz-láb kezdeményeket! óriási!!!! köztünk két hét van ezek szerint!!! tök izgi!!!
te csajszi! el ne foggy! a munkahelyeddel ne törődj, ne idegeskedj emiatt is. csak a babára koncentrálj!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Majd valahogy megleszünk, azért az éhezés szerencsére nem fenyeget minket. Anyuék rengeteget segítenek és támogatnak mindenben. A kórházban is tartották bennem a lelket. :)
De jó Kati, hogy már ilyen nagy a babód. :))) Ilyen sokat nőnek ennyi idő alatt? Mondjuk egy hét alatt a duplája lett úgy hogy nem ettem és ittam, úgy hogy elveszik ami nekik kell. Tök jó ma tudtam enni. Pótoltam a fehérjét, mert az a legfontosabb.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gabi85
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?