Új privát üzeneted érkezett!

Csipetnyusza

Gratula Ákoshoz,sok tejcsit és sok boldogságot.

Szonja is tévézik,ha elfordítom is addig tornázik míg szembe nem fordul vele.Ja és csak a távirányítóért hajlandó előre menni.Még ő is hátrafelé halad.Biztos farnehéz szegénykém.

Nekünk is le kellett tenni az ágyrácsot.Már négykézlábról féloldalasan ül,persze úgy imbolyog ,mint aki be van piálva :D ,de nagyon édes.

Twist

A gyedet nem az OEP-nél kell intézni?Sajnos az én munkahelyem olyan elfuserált,hogy minden papírt nekem kell intézni,ha még az idén pénzt akarok látni.A táppénzes papírjaimat is én küldözgettem,mert amikor már 4 hónapig nem kaptam egy forintot sem,kezdtem ideges lenni,apáról meg nem is beszélve.Aztán kiderült,hogy a könyvelő gyűjtögeti,hogy majd egyszerre küld be sokat.
tlindi

Tlindi!

Ti is esztek már más finomságokat is?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Mi készülünk a babanetes találkozóra. Aztán, hogy mi lesz belőle....

Igen, a gyedhez külön papírok kellenek. Sőt, majd a gyeshez is. És tök jó, hogy előhoztátok, mert megint elfelejtettem volna beküldni a melóhelyemre... Egyébként sokszor az oep és a mák is heteket, sőt hónapokat csúszik a folyósítással. A gyesemet postára adás után majd 3 hónap múlva kaptam meg. Pedig időben adtam be. Mikor bementem a mák-hoz érdeklődni, azt mondták ne aggodjak, csak kevesen vannak és sok a munka. Jó, vártam, nem azért mentem be, mert éhhalál fenyegetett, csak megtudni, hogy ha valamit rosszul töltöttem, vagy másoltam, akkor mennyi idő múlva jön róla valami, vagy úgy egyáltalán. De könyörgöm, akinek tényleg kenyérre kell?

Jelentem, ma ettünk krumplit-répával. Hát nem aratott osztatlan sikert. Pedig a kertből szedtem fini bébi répát. Valószínűleg azért nem ízlett neki, mert a banán-őszi után tök íztelen volt. Ma vettem cukkinit, holnap megkíséreljük azt. A Ti gyerekeitek hogy eszik ezeket? Tegyek hozzá valami mást pl: sütőtököt, vagy répát, hogy legyen valami íze? Vagy ez hülyeség?

Szilvi!
Osztom Ildóca véleményét. Vigyázz magadra!
szonja77

Sziasztok!
Raktam pár képet a gmailre, a piszkozatokban meg két levél is tőlem.
Egyik az videó.

Répa-krumpli nálunk sem jött be annyira, ráadásul a múltkor a másik fórumon téma volt a zsenge répa. Állítólag több nitrát van benne, mint a régi répában. Még akkor is, ha bio. Fene se gondolná.
Nekem csak alma volt itthon, abba kevertem egy vagy két kis kanál Milupa HA pépet, hogy sűrítse. Lecsúszott szépen. Holnap cukkinizünk.
Ma alig volt tejem.

A szoptatós pályafutásom során eddig 2x volt, hogy reggelre csöpögött a tejem, az is az elején,
de a szüleimnél megint tudtam produkálni 2x, pedig semmit sem csináltam másként.
Azért örültem, hogy ilyet is tudok még. Igaz, pár napra rá, meg alig jött valami.
1 hónapja próbáltam a More Milket is, de nem lettem Riska.

A mi munkaügyesünk kivételesen nagyon aranyos és segítőkész.
Valami sz@ros magánnyugdíj pénztáras papírt is csatolni kell, ami nekem már nincs meg és mondta, hogy majd bekéri Ő azoktól, akikhez tartozom.

Na megyek, mert tegnap is jól megszívtam. Éjjel 2-kor feküdtem le és 3:18-kor keltett Domi. Nem tudom mi volt vele. Elszokott az ágyától vagy mifene. Végül magam mellé raktam, de az meg azt jelenti, hogy én nem alszom, hanem vigyázban fekszem, fel ne ébresszem.

Nálunk a tv a szobánkban van és elég sokat nézem, vagyis csak megy, annyira nem nézem, szóval D. kapja a kiképzést rendesen.

Kattkat

Kép
kattkat

Jól ez az almaevési technika :). Ha jól látom, minden falat után ujjszopi, hogy a szopási technikának meglegyen az illúziója, gondolom így megy le a kaja. Mennyire okosak a gyerekek!

Megvagyok, semmi bajom már. A kicsi szinte csak bökdösésre mozog :( . Remélem lusti napja volt és holnapra összekapja magát.

Agyilag meg hülyébb vagyok az átlagnál... :(
szilvi35

Készítettem képet, tettem fel a g-re is:
Kép

Szerintem horror.

A Tündérkénk most beindult egy kicsit, legalább 10 percig helyezkedett, most meg megint semmi. Ma hajnalban még a csuklás is elmaradt, pedig hajnal 3-5 között szokása szórakoztatni az anyuját. Mostanában görcsöl a gyomrom :( A pocaknak persze semmi baja... Jó-jó, tudom! Lehet, nem is lesz. De akkor mikor kell bemenniu a koriba? Ha elfolyik a magzatvíz?
szilvi35

Szilvi

Mekkora pocid van és milyen szép kerek,nekem fele ekkora sem volt.6-7 hónapig az sem nagyon látszott,hogy lakik bent valaki.Biztos az alkatom eltakarta,mert hát nem egy topmodellé az tuti.

Ildóca

Mi még csak szopizunk,azt is csak gyári csomagolásból hajlandó elfogadni a Drága.Így elég macerás elindulni bárhova,mert én fekve szoptatok.Túl nagy a gyerkőc a cickós is túl nagy(sajna),és nem tudom úgy fogni mindkettőt,hogy kárt ne tegyek valamelyikben.Megvárom,hogy betöltse Szonja a 6 hónapot és akkor kezdem el a hozátápit.A tejért semmi extrát nem teszek csak sokat iszom és homeós bogyót szopogatok,ha nem felejtem el.szerencsések vagyunk,mert én tényleg Riska vagyok.
tlindi

Lányok!

A főzelékekkel kapcsolatban!
Bármilyen főzelékhez keverhettek mondjuk két kanál tápszert sűrítés képpen vagy csak hogy adjonneki egy kis ízt úgy nekem is jobban megette Kincső!
Szóval és úgy szoktam ezt csinálni, hogy megfőzőm a répát vagy akármi mást! Maradjunk a répánál! Megfőzöm én már husit is adok neki és azt is beleteszem együtt főzőm meg a répával amikor megfőtt összeturmixolom az egészet teszek bele tápi és egy teás kanál olíva olajat! De olíva olaj helyett rakhattok bele vajat! A margarin nem jó csak a vaj!
Sűríteni meg krumlival is lehet bár mit!
Sőt a sütőtökhöz is lehet husit is rakni!
Modjuk a zölborsó az macera mer azt át kell paszírozni még nekik!
De most már elég nagy a választék mert már nagyok a manók!
Meg most jó elkezdeni mert most van mindenféle amiből lehet nekik kutyulni!

Szilvi!

Hát ha folyik a magzatvíz akkor feltétlem azzonnal kórház!
Meg ha csak keményedik és rendszerressé válik akkor is , nézd az órát ha elkezd keményedni a poci, hogy milyen sűrűn jönnek, vagy a fájásokat!
Kitartás ! Olyan még nem volt, hogy bent maradt volna bébi!
Tiva meg jól van és semmi baj nem lessz!
Egyébként cuki a poci nagyon! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!

De jó neked6 nektek!
Tudod hányan írigyelünk a szopi miatt!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hát igen,tényleg ez a legjobb és a legegyszerűbb módja az etetésnek,tényleg mázlistának érzem magam :lol:
tlindi

Sziasztok Lányok!

De jó,milyen aktív mindenki!!!
Szilvi,kitartás,már nincs sok hátra!!!
Csipetnyusza,gratulálok,Isten éltessen titeket!!!!Majd mesélj!

Mi jól vagyunk!
Bogi ma 5 hónapos,kereken...:)
7700gr és 66cm.Ollyan nagyot nőtt.
Mosolygós,édes kis bogárka...Még nem eszünk mást,csak anyatejet,szerencsére van..
Bár már lassan elkezdeném az almát...
fog még sehol,nem is nyügi,bár kezdi kicsípni a kaki a fenekét,ez eddig nem volt jellemző...ez lehet a fogzás jele?
A hajam nekem is hullik...naaagyon....ez elmúlik majd?
Vagy szedni kéne mit rá?Vagy csak a hormonok?

Mozgásilag lustika a kisasszony,a forgás az megy,de hasra még nem gurult magától,csak,ha én belököm...
Már húzza a fejét föl,egész nap ezt csinálja,jó kis hasizma lesz...:)
Babamasszázs megy esténként a férjem csinálja.az nagyon jóés tiszta laza a karja és a lába Boginak,már nem merev egyáltalán...
Hason gyakran van,már nem utálja és araszol hátra..:)

TV,
szakmailag....nem kéne...de nekünk egy szobánk van és megy a doboz és Bogi is lesi,bár csak a reklámokat...
Inkább majd mesélni kellene neki,dehát még kicsi hozzá...bár esténként elmondjuk mi történt aznap...
válogassátok meg mit nézzen,nagy baj nincs vele,ha van szűrő és ott vagytok...
A tom és jerry az agresszív mese.azt ne....ott minden megtörténik és a gyerek elhiszi...
Szóval inkább mese és sok beszéd....
Beszédfejlesztésre ne a tv!!!!!!!!!!!

üdv

kata
kata35

Szilvi!
Nagyon szép a hasad!
Ezzel a gyerekkalkulátorral jól elszórakáztam én is.
Hát...nem hasonlít :D
Viszont a sógornőm is augusztusban szül.
Majd keresek róluk képet és összeszerkesztem nekik is.
Köszi az ötletet!

Kattkat

Kép
kattkat

Kata!
Én sem arról álmodtam gyerekkoromban, hogy a TV nézés fogja a beszédét beindítani a gyereknek, de ez lett! Én esténként mesét olvasok Neki, utána megbeszéljük a mesét újra a képek alapján. Van, hogy délelőtt is hozza a könyveket! Szerencsére imádja, remélem így is marad! El szoktunk nyúlni az ágyon, és "beszélgetőset" játszani. Én ennél többet nem nagyon tudtam/tudok megtenni az ügy érdekében. Mégsem akart nagyon beszélni. Viszont nézi a kedvenc meséit (Bob a mester, Sam a tűzoltó, Süsü) és mondja, hogy mit lát, próbálja elmesélni a történetet. Hát ennyi, remélem másnak ügyesebben megy a beszédtanítás mint nekem...
Vendég

Sziasztok!

Nekünk is egy szobánk van de az ágyból nem látja Kincső a tévét csak ha kiveszem!
Adrienne tartsd meg jó szokásod, hogy mesélsz sokat!
Nekünk is rengeteg könyvünk van és sokat olvasunk nekik!
Csenge 12 éves de imádja ha valaki mesét olvas !
De van, hogy ő olvas már mesét a többinek!
Kincső is nagyon figyel a mese olvasására! Imádtam ahogy leste az apját valamelyik nap! :D

Képzeljétek új produkció van! Négykézláb áll Kincső és hintázik!
Próbáltam lefotózni de ha meglátja a gépet akkor nem hajlandó csinálni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:D :D :D
szilvi35

Sziasztok,
Szeretnék dr. Zacher Pálról érdeklődni nálatok. Járt valaki hozzá?
Előre is köszönöm az információkat.
Vendég

Szilvi!

Látom minden oké! :D :D :D

Bella!

Sajna nekem nincs infóm! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ma cukkinit, répát és barackot ettünk. Azt mondta a támadónő, hogy kutyulhatok, hogy ízesebb legyen. A húst csak egy hónap múlva javasolta. Azt mondta, hogy külön vízbe főzzem.

Ja, a répát és a spenótot is este kell leszedni, akkor a legkisebb a nitrát tartalma.

Szilvi!
Úgy van, ahogy Ildóca mondja: ha elfolyik a vized, indulj. Ha keményedsz, fájásaid vannak mérd az időt. Hááát asszem azt mondta a szülésznő, hogy ha egy óráig vannak tíz perces fájásaim, zuhanyozzak le, és ha még mindig tartanak, akkor induljak. Érdekes a másodikkal nekem is inkább keményedett, mint fájt. Így visszagondolva akkor egész éjjel. Az elsőnél nem volt jel, nemigen voltak jósló fájásaim, de akkor is a magzatvíz folyt el.

Na látjátok az én nagy fiamat a mese olvasás se köti le, mint ahogy a tv se. Rohadtul nem érdekli semmilyen mese. A képek nézegetése más. Nézi, kérdezi, nézi, kérdezi. Van amit kb. 5000x kérdez meg, de ha olvasok neki, köszi szépen 20 másodperc múlva már kérdez. Na én meg ezért aggódom kicsit.

Egyébként ha lenne mit és néha lenne időm, akkor nálunk is menne a tv. De most, hogy szinte egész álló nap kinn vagyunk, sajnálom az áramot arra, hogy be legyen kapcsolva a tv, hogy hátha lesz valami érdekes. A zajszintről Ádámnak gondoskodik a nagy, meg a szomszédban lévők, meg a kutya, meg ez a tetvedék műrepülő, akit kb. 5 éve nem tudnak innen elüldözni. Így aug. 20. előtt állandóan fenn eszi a fene, természetesen mindig, mikor a gyereket altatom. Na ha néztek világháborús filmet, olyan. És mivel majdnem a fejünk felett csinálja, a lakásban is simán lehet hallani. Mikor egész nap gyakorlatozik, estére komolyan olyan ideges vagyok a zajtól, hogy simán tudom, mi zajlik le egy pszichopata agyába és ha a kezembe kaphatnám a repülőst, meg egy láncfűrészt....

Nálunk mikor lesz négykézlábra állás :cry:
szonja77

Ildóca, köszi, hogy leírtad, hogy kell készíteni a babaételeket. Én egyszerűen nem boldogulok velük és inkább bébiételt veszek, de ez így hosszútávon picit drága. Dorci már eszik almát, barackot, szilvát és burgonyát, sütőtököt és ma almát csirkehusival is. A banánt nem bírta 6 hónaposan, kiütések lettek az arcán tőle, ezért azt később hozom csak vissza az étrendjébe. Szóval, Ildóca, akkor még konzultálunk, hogy lehet készíteni a babaételeket, jó? Mert bébiételt venni állandóan nem túl takarékos.

Szilvi nem is horror a pocakod, nagyon szép szabályos kerek:)

A tévénézés miatt én csak Dorka szeme miatt aggódom, mert olvastam, hogy a térlátását ronthatja a tévézés. Meg hát villognak is az adások. Van olyan műsor, amikor már a baba elé állok és a testemmel takarom:)))), mert annyira villognak a képek. Pl. az Agymenők sorozat főcíme, az ember szeme kifolyik tőle.
Vendég

Twist!

Persze megoldjuk a babétkeket majd jól átbeszéljük mit, hogyan!
Okés?
Hát nem is kicsit drága az üvesges kaja! Modjuk én a Kecskemétit szoktam venni. Mindíg van egy pár üveggel itthon mert nem mindennap jutok odáig, hogy főzzek Kincsőnek! Eléggé le tudnak kötni a nagyok is meg még nekik is kell ebéd meg tisztaruha meg meg sorolhatnám még!
Jobban akkor tudok neki majd főzni ha suliban lesznek a nagyok!
De azért töbnnyire most is én főzök neki midíg beszorítom valahogy azért!
Sóskát , spenótot kéne főzni mostmár de azt valahogy nem mindíg sikerül eltalálnom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Mi újság?
Merre vagy? :?: :?: :?:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Twist!
Mennyi idő alatt szabadultál meg a 7 kilódtól?

Én ma a pépesített cukkinit egy kis Milupa HA pép belekeverésével tettem kicsit ízesebbé.
Nyelte, mint kacsa a nokedlit.

A HIPP kaják 315.- körül vannak és ez még csak egy étkezés.
Van olyan ismerős, akinek a gyereke most, fél évesen benyom már majdnem 2 üveggel egy evésre. Én biztos nem engedhetem meg magamnak, tekintve hogy csak az én fizum van kettőnkre. Meg szívesen pepecselek a bébikaja gyártással (egyelőre).

Nem tudom mi a túróra vagyok allergiás, de most már jó egy hónapja szinte minden második nap bedagad a szám vagy viszket a tenyerem.
Úgy nézek ki időnként, mint akinek valami pancser elcseszte a szájfeltöltését. :twisted:

Kattkat

Kép
kattkat

Megvagyok, minden rendben. Aludtam sokat tegnap napközben és éjjel is. Most ébredtem fel. Olyan jó!Örülök, hogy végre alukálni is sikerült. Most kiegyensúlyozott vagyok :)

A szülésmegindulás extrém eseteire kérdeztem rá, csak megint nem voltam elég egyértelmű. Két verzió nekem is itt van a buksiban: 1. a vízelfolyás és a 2. fájások, amik periodikusak és fentről lefelé, hasaljban-derékban végződnek. Ildóca írta azt hiszem,hogy fájás nélkül szült és ekkor kérdeztem rá, hogy akkor mi diktálja az orvoshoz menési tempót. De rájöttem abból, amit írtok: ha nincs fájdalom, de a pocak rendszeresen keményedik, akkor is koriba kell menni. Pocakom szokott keményedni fájdalom nélkül, egyelőre rendszer nincsen benne.

Szóval most még simán egyben vagyok/-gyunk.

Este aranyos volt a Kedvesem. Ágyból tévézett, hozzá bújtam, odanyomtam a pocakot és szunyókáltam közben. Arra ébredtem, hogy hangosan nevet :-). Megkérdeztem mi történt ..... az tetszett neki, hogy én nyugodtan alszom, miközben Ő is érzi, hogy a picurka szétrugdossa a pocakot -mert Őt is küldte rendesen.
szilvi35

Szilvi!
Ha jól tudom, akkor a kiírt nap után már naponta kell menni NST-re. Lehet, hogy majd csak ott derül ki, hogy bennt kell maradni. Vagy a magzatvíz vizsgálaton (talán amnioszkópia a neve). Nem tudom ,ebben én egyáltalán nem vagyok járatos, én még az eddigi terhességeimmel a 39. hetet sem közelítettem meg...
Vendég

Látod! Amilyen kevésbé szerencsés vagyok, úgy kell belőlem kikergetni ezt a kis Bogárkát :D úgy ragaszkodik hozzám. Biztos olyan kényelmes lesz, mint az anyja meg az apja.
Olyan érzésem van, mintha valahogy megfordult volna. Máshol mozgolódik... Meg a hólyagommal szórakozik nagy örömömre. De nagyon kevéskét mozog.
Úgy döntöttem ma csavarogni megyek. Sok BKV kevés séta. 12-ig uncsitesó, 12-től barátné.
Jó, hogy írtad a kiírt idő utáni protokollt, esetleg ha valaki tud még valamit, szívesen veszem, mert hát eléggé be vagyok sz@rva.
szilvi35

Szilvi!

Örülök, hogy minden okés! :D
Az jó ha tudtál pihenni! :D
Én csak Csengét hortam túl négy nappal de már elötte két héttel bent voltam a kórházban!
De én is úgy emlékszem, hogy naponta volt UH-g és NST is!
Nekem magzat vizet sose néztek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Szilvi! Hát túlhordásban én sem tudok segíteni. Egyeske a kiírt napon született, ketteske meg 5 nappal előtte. És most bennem is volt jó sok para, mert a doki azt mondta, hogy hamar meglesz és mielőtt szültem volt a kórházba is, meg a hírekbe is olyan, aki fájás nélkül otthon szült, vagy kocsiban. Igaz ezek azért nem első gyerekesek voltak, ráadásul a kocsiban szülő (3. gyereket szülte) asszem nem is pesti volt.
Na asszem most jól be is paráztattalak, ugye?

Én ízesítgetni vettem egy pár üveg bébiételt, meg ha esetleg megyünk valahova, ne akkor kelljen már bébikajáért barangolni. Én is a kecskemétit veszem. Ez sem sokkal olcsóbb, mint a többi, de megmondom őszintén, nekem ízügyileg a legjobb (mert meg szoktam kostólni). Igaz, nem nekem kell, hogy finom legyen. És ha már megint az "egyforma" infóknál tartunk: a támadónő nekem már egy hónappal ezelőtt azt mondta, hogy tápszert már ne adjak sehogyan se, inkább akkor kezdjem meg a hozzátáplálást. Na mondjuk, ebben egyet értettünk. Igaz, hogy inkább azt erőltette, hogy szoptassak minnél többet. Nem igazán akarta érteni, hogy a minnél több, az már csak az, hogy magamra kötöm a gyereket és a mellem a szájába van álló nap. Amit viszont sajna nem tudtam megtenni, mert se bejáróné, se szitter aki vigyázzon a másikra.
Egyébként a bébiétel akkor is pocséklás, ha megveszed és a baba köszöni szépen, de nem kéri. És most komolyan, az elmúlt évek kaja botrányaira gondolva: azért mert rá van írva, hogy se cukrot, se ezt, se azt nem tartalmaz? Inkább megyek a kertbe legelni. Bár sajna az idei év elég gyatra....Már gondolkodtam egy saját gazdaságon, de sajna mi arra alkalmatlanok vagyunk. Jobban szeretjük a városi életet.
szonja77

Egyébként én is megkóstolom a bébi ételet!
Szerencsére nekünk itt a kert és amit lehet az én is onnan adok Kincsőnek!
A fagysztóba már van egy jó pár adag spenót! :D De még mindíg van a kertben úgyhogy még az e heti feladat azt is elrakni!
Egyébként a kert szintén elég gyatra nálunk is az idén!
Túl sok minden nem maradt meg! Még az őszi barackból sem lett semmi idén! Pedig nagyon fini az is! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi: de aranyos volt a párod, hogy figyelte, hogy a baba rugdos, te pedig édesen alszol közben.))))
Nekem harmadikféleképpen indult meg a szülés: Otthon vettem észre reggel, hogy fehér zselés anyag jött egy pici és mivel amúgyis mentünk be aznap CTG-re, így szóltam a dokimnak. Megvizsgált és bizony megállapította, hogy szivárogni kezdett a magzatvíz. Csak ha jól emlékszem, akkor felül, tehát nem jó helyen. Ezért burokrepesztést csinált és utána indult meg a szülés.

Tegnap tapasztaltam meg először, hogy nem elég már az anyatejcsi Dorkámnak. Este megfürdettem és utána megszoptattam és letettem aludni, mint mindig. Egy óra múlva felkelt és nagyon sírt. Olyan kis bénák vagyunk, hogy vagy fél óráig tartott, mire rájöttünk, hogy éhes. Azt hittem, hogy a hasa fáj, nem értettük mi a gond. Aztán megkóstoltattam egy kis alma-burgonyával, és kért még és még... Végül egy emberes adagot bevágott, és boldogan elaludt:) Hát, végig le volt esve az állunk, hogy milyen kis éhes volt éjjel a baba:) Ezek szerint már az anyatejcsitől nem lakik jól, eljött ez az idő is. Evvan.
Vendég

Kattkat: 3 hét alatt szabadultam meg a 7 kg-tól. Nagyon fájt a fogam és ha édességet ettem, vagy hideget (fagyit), iszonyúan görcsölt. Potyogtak a könnyeim és nyögtem a nyílt utcán fagyievés után kb. 15 percig. Ez eléggé elvette a kedvemet az édességektől. Túl meleg sem lehetett az étel, sem hideg. 3 hét után elmúlt a fogfájás, mert a fogam megszokta a tömést (pedig már a gyökérkezeléstől féltem).
De azóta sem híztam vissza, vigyázok:)
Vendég

Babaszakácskönyv a gmail-en, ha valakit érdekel és még nem ismeri.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönjük, Kattkat!
Vendég

Sziasztok!
Írtam g-re! A piszkozatokban meglelitek :)

Egyébként jól vagyok, megvagyok.

Jaj! Meg gondom van! Adrienne és Ildóca! Jó nektek, ha Kattkattnak írom meg sms-ben, ha akció van? Mert igazság szerint vele már régen számot cseréltünk és megbeszéltük, hogy közvetít. Esküszöm komoly dilemmát jelentett, mi tévő legyek. Szeretlek Titeket és semmiképpen nem szeretnék megbántani senkit. Viszont mindenkinek izenni... nem látom értelmét, Kattkatt meg tuti izibe felteszi, már Ő is net-közelben van :).
Jó így nektek? Könyörgöm ne kövezzetek meg!!!
szilvi35

Szilvi,csekkold g-mailt :)
A többit mindjárt írom,csak visszaolvasok,mert most jöttünk meg Balcsiról :)
pako

Ugyan Szilvi, ne viccelj! Ha ilyenen megsértődnék, akkor már rég megtehettem volna! :D
Szerintem ilyenen Te most ne agyalj! :)
Azért drukkolunk ám Neked! :)
Vendég

Szilvi!

Ne légy buta, hogy köveznénk már meg !
Na jó tudom, hogy nem gondoltad te sem komolyan! :D
Teljesen mindegy kinek írsz csak tudjunk rólad/rólatok!
És szorítunk neked!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szóval..megjöttem balcsiról,jobban mondva családi összeröff volt anyumnál..hát,elég volt a nyüzsiből :)

Twist: mi most voltunk dokinál és ő felírt vmi sűrítőt,amitől még klóriadúsabb lesz a tej és besűríti,ha cici előtt pár kanállal adok neki..ja,és még nem is fog bukni tőle annyit mint eddig,mert nálunk is az volt a probléma,hogy már kevés volt neki a tejecske..ez vmi sinlac nevű szer..sőt,azt mondta,hogy este adjak neki egy étkezésre ilyet,és akkor kibírja az éjszakát azzal...szóva kíváncsian várom,mert holnap váljuk ki :)

Szonja:Én is mindig azzal kergetem őrületbe párom,hogyvidéken akarok farmot,ahol gazdálkodhatok,saját kertecskével és jószágokkal... :) de sajna ő munkája abszolút nagyvárosi munka...na meg lehet,meg is őrülnék a nagy nyugiba :)

Köszi amúgy a Gyed-es hozzászólásokat!
Jah,és csajok,ha valakinek kialakult és tényleg megy a Millenárisra,akkor igazán összefuthatnánk ott!!! :)

Szóval dokim azt is mondta,hogy sápadt a kiscsaj,úgyhogy majd aug.végén mernjünk vissza és,ha még akkor is,akkor a vasat meg kell nézni a szervezetében,mert lehet kevés..én meg addig megőrülök,úgy aggódom :( :cry:

Meg ami még fontos,hogy azért hogy ne legyen majd lisztérzékeny,azt mondta,hogy kicsi lisszttel sűrítsem a főzit neki..
Szóval,ha gondoljátok,érdemes megfogadni,mert logikusnak tűnik..már aki nem tudta esetleg..mert én nem :)

Szilvi:hol vagy???? :)
Amúgy annyira beizzítottála Benx-re!!csak sehol nem találom,ahol megnézhetném... :( majd tékába leugrom hátha ott van :)

Tuti elfelejtettem csomó mindent...lehet még írok :)
pako

Ildóca,lehet bébiételekről majd én is hozzád jövök a kérdésekkel,persze,ha nem baj,mert én eddig üvegeset vettem,de most már megpróbálkozom az itthoni gyártásával is :)

Amúgy én is a kecskemétit vettem..felfedeztem,hogy a Dm-ben 199,így ott a legolcsóbb asszem..
pako

Pako!

A Sinlacot mi is használtuk de még Enikőnél!
Ő is azért kapta mert nagyon sokat bukott!
Szóval mi azt úgy csináltuk, hogy evés elött megetettünk vele egy két kanálall és akkor megkötött benne a Beba Ha tápi!
Azt azért hozzá teszem, hogy ő egyáltalán nem szopott! :(
Ja és én úgy tudom, hogy előre meg lehet csinálni az egész napra előre a kanalazós részét a dolognak és az sűrűbre is kell csinálni mint ha üvegből adnád neki! Az arányokra már nem emlékszem! :(
De biztos elmondta neked a doki, hogy hogyan csináld!

Oké kérdezzetek főzés ügyben! :) Főzzünk együtt!
Most mondjuk 2 hétig én biztosan nem főzök mert nem leszünk itthon de a jövőhéten szerintem gépközelben leszek még remélem!
Szerintem ha már lisztel akarjátok sűríteni a főziket akkor azért egyenlőre teljeskiőrlésűvel ! És később már lehet sima lisztel is!
Ezt jó tudni, hogy a DM-ben csak ennyi a Kecskeméti, mert én ma Az Auchanban vettem és ott jóval drágábban! Valahogy 250 körül volt ha jól emlékszem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi, túlhordás:

2 naponta ctg, és magzatvíz nézés, ha nyitva van valamennyire a méhszájad, ha nincs akkor várakozás és uh. Bármely kis eltérésnél indítás.
Ha minden oké mint nálam akkor 41+0 indítás.

Twist írtam múltkor Neked, blogod felől érdeklődve.

Kecskeméti és a hipp egy és ugyanaz ugyanott gyártja ugyanaz! :wink:
Csak a kecskemétivel vigyázni kell mert cukrot is belecsempésznek egyes ételekbe!

Kép
kata05

Jó reggelt!

Nem írtam már tegnap, mert minden bajom volt. Lényeg: még egyben!

Örülök, hogy az sms-es dolgot sikerált megbeszélni, nyomasztott, mert ... jajjj, inkább nem magyarázkodom ismét ... Szóval köszi és akkor Kattkattnak megy a hír, ha alakulunk valahogy.

Szonja, Pako! Bocs, hogy beledumálok, igazából azt sem tudom Pako mihez szólt hozzá, gondolom egyre gondolunk. Szóval akkor alakulhat a mi kis kommunánk, mert nálunk mindketten benne vagyunk a tanyasi életbe. Állatok, növények.. stb. Sőt! Annyira benne vagyunk, hogy szerintem minket jelentősen az tart vissza, hogy nem tudunk vezetni és alkalmatlannak érezzük magunkat rá. Tanyához a kocsi meg elengedhetetlen.

A BenX-et le lehet tölteni az ncore-ról (ha szoktatok ilyet vagy ismersz olyat, aki szokott ilyet)

:) Ildóca a rutinos nagycsaládos :) Tetszik! Ildóca konyhája! Jó, hogy van kit kérdezni ilyesmiről! Majd, ha egyszer találkozunk, konyhás helyet szerezzünk, hogy lehessen főzni (is) :) :) :)
szilvi35

Ildóca, most egy picit ellentmondok neked, én nem teljes kiőrlésűvel sűríteném, mert bár azt hangoztatják milyen egészséges, de tudni kell h ott a maghéj is bele van őrölve, és a növényvédőszerek bizony ott lapulnak.

És szerintem 6-7 hó előtt nem kell sűríteni liszttel, rizs ill krumpli is nagyon jó rá, vagy magával azzal az étellel amit sűríteni szeretnétek.

Kép
kata05

Bella!
Én sem tudok segíteni, mert más volt az orvosom.

Teljeskiörlésűről azt hallottam egyszer a rádióban, hogy gyerekeknél egész vad dolgokat művelhet, ha valamilyen gombával fertőzött a búza, amiből csinálják, de most rákerestem:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Benx talán nekem is meg van valahol, ha nem találnád meg a neten.agy tékában.

Sinlacról én azt hallottam 1-2 anyukától, hogy ihaj nagy szorulást okozott a picinek, de másnál meg nem volt tőle gond. Csak azért írom, hogy teljes(ebb) legyen a kép vele kapcsolatban.

Kattkat

Kép
kattkat

Ha már így belemelegedtünk az élelmiszerekbe, akkor én is leírom a véleményemet. Nem várom el senkitől, hogy ossza az enyémet, de azért leírom. Véleményem szerint ma már minden élelmiszer szennyezett és fertőzött. Semmilyen élelmiszer nem egészséges. Mit tehet a kismama??? Nem ad bébiételt a gyermeknek, mert melaminnal szennyezett vagy üvegszilánkos, és ki tudja milyen alapanyagból készül. Inkább "kotyvasztunk" a gyermekeinknek fusariumos búzábúl készült lisztből, nitrites-nitrátos vagy peszticidmaradványos zöldségből, GMO-s gabonafélékből, kergemarhakóros vagy BSE fertőzött marhahúsból, madárinfulenzás szárnyasból illetve dioxinos sertéshúsból cukormentes ebédet. :D Nna, egyél kincsem, egészséges! :D
Ma magyarországon nincs igazi bio termék sem. Arról nem is beszélve, hogy hiába állítanak újabbnál újabb hatósági-vizsgálati szerveket, a termelő/ gyártó/ előállító mindig egy lépéssel előrébb van, simán kijátszható az élelmiszerellenőrzés. És ez tapasztalat...
Vendég

Hát jah...
Pont azért döntöttem úgy, hogy nem veszek bio vagy annak mondott gyümölcsöt (3 alma 570 ft volt, igaz, hogy azt 3 étkezésre adom oda és ha azt vesszük 190 ft-ért nem nagyon kapok üveges bébiételt, bár ezt pont pár hsz-el ezelőtt cáfolta meg Pako).
Szóval a lényeg, hogy mindenki másképp csinálja, úgy, ahogy neki a legelérhetőbb, legmegnyugtatóbb, legkényelmesebb.
Meg vagyok győződve arról, hogy itt mindenki jót akar a gyermekének.
De valamiben hinni kell és akkor az lesz a jó, persze ésszerű kereteken belül, mert ugye hiába mondják azt, hogy fénnyel is lehet táplálkozni, hogy finoman fogalmazzak, erős fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban.
Én aztán kapom az ívet folyamatosan, hogy vega vagyok, hogy nem elég tápláló a tejem, nem beszélve arról, amikor még pocakos voltam, pedig én tejtermékeket tojást eszem. A vegánok még azt sem, csak magvakat meg zöldséget, gyümölcsöt.
Gondolom, hogy amik a hírekben kiderülnek, az csak a jéghegy csúcsa. Ugye most is van valami botrány a CBA-s uborkával, de mennyi minden lehet még, amiről nem tudunk...

Kattkat

Kép
kattkat

Szerintem jó, hogy mindenki leírja a véleményét, meg a tapasztalatát is. Én hiányzó műveltségemet sokszor pótoltam itt, mert pl. Kattkattól tudtam meg, hogy hányféle hordozó van. És látjátok, hogy a szakemberek sem egyforma infót adnak.
Mindenki a legjobbat akarja magának és gyerekének és nem vagyunk egyformák. Hál Istennek! Én attól kapok gutát, ha valaki magát tartja a legokosabbnak, legkülönbnek, nem hajlandó más véleményét megfontolni, vagy értelmesen vitázni. És azért mert valaki nem úgy él (eszik, nevel gyereket stb.) mint ő, lenézi a másikat. Azért mert Kattkat vega, nem tartom hülyének, nem nézem le, nem ítélem el, nem tartom csodabogárnak. Ő egy felnőtt ember, aki így él, mert ezt tartja a legjobbnak. Eszembe se jutna győzködni, hogy de egyél húst, mert az abban lévők igenis kellenek.

Persze most azért a normális dolgokról beszélek, a fényevőt hagytam volna, hogy hadd egye továbbra is a fényt. Gondolom mostanra azért szépen meghízott a börtön koszton. Én csak a gyerek miatt lettem nagyon ideges. Hogy egy nő, aki anya, hogy hagyhatta a gyerekét szenvedni. Akinek csak ennyi esze van simán elkötném, hogy ne szaporodhasson, hogy ártatlan életeket ne tehessen tönkre. Bocs, de akik gyerekeket bántanak, azoktól nagyon-nagyon elgurul a gyógyszerem.

Egyébként ugyanaz a véleményem, mint nektek. Prólbálom én is a hitem szerint legkevésbé kártékonyat adni. A bio cuccokban nem hiszek. Mert ki ellenőrzi, mikor, hányszor? Azért mert egyszer megkapta az engedélyt, hogy a termékére rárakja a bio elnevezést, mi a biztosíték, hogy a következőt nem permetezi. Szóval én ebben a tekintetben egy hitetlen dög vagyok.

Ezért is gondoltam sokszor a gazdaságra. Persze ez csak olyan álmodozás féle. De azért már alakul a kolónia :) Szilvinél és nálam a hangyák is vígan élnének, mert én sem ölöm meg őket. Na engem meg ezért néznek nem normálisnak. Házi túró, kecske sajt, igazi kemencében sült kenyér...nyami, nyami.

Most már érdekel milyen film ez a BenX, mert a régebbi jókat már kb. 5x-10x láttam. Ugye nem horror, vagy pszichopatás borzongató? Ezek alól felmentésem van ugyanis.
szonja77

Én sem ölöm a hangyákat, se semmi más bogarat, két kivétel van:szúnyog és kullancs.
Tulajdonképpen kullancsot még nem nyírtam ki, az a férjem reszortja volt, de nem sajnáltam őket.
A szúnyogok meg csak addig voltak biztonságban tőlem, amíg nem volt gyerekem.De hát én a húst is lelkiismereti okoból mellőzöm.
Sajnálom, hogy kinyírják őket

Nem lesz rossz a Babanet találkozó ahogy olvastam.

Szilvi merre vagy?

Kattkat

Kép
kattkat

Itt vagyok, itt vagyok csak olyan mocsok sz@rul voltam, hogy nem másztam ide fel netezni.
Nem tudom mi bajom lehetett, de fizikailag rendben voltam (vérnyomi rendben, vérzés-, fájás-, görcs nuku) ezért nem látogattam meg ma is a kórházat. Szerintem szorongok... ezt nem szeretném itt részletezni, sőt egyáltalán nem.
Szóval a ventilátor előtt pihegtem, majd szépen lassan elaludtam valamikor.
Most 2-kor keltem, Tivának küldtem csokit és almát, hogy meggyőződjek a tegnap este után, hogy minden okés.. természetesen az.
A pocak már egészen lent van, úgy tűnik.
Ma megyek Doki bához.

A "bármi-ölési tilalom" részemről evidencia. Tudjátok, a KARMA! (na meg a karmát tönkretevő molyok)

Menjetek a baba netes talira. Szerintem bizti jó lesz, ha lenne babám, szerintem tuti mennék... Na majd a következőre ;).

Tlindi eltűnt! Hahó!

Egyébként meg örülök nagyon ám, hogy van egy kis időtök ide is koncentrálni.
szilvi35

Szilvi, szerintem lehet, hogy ma ott-tartanak a kórházban, mindenképpen vigyél babacsomagot. Én is úgy mentem már a végén CTG-kre, hogy maradhatok és egyszer tényleg ott is tartottak:) Felvettek az osztályra és irány a szülőszoba.
Egyébként most hidegfront is jött, ez is kedvez a szülés megindulásának. Lehet, hogy a rosszullét is esetleg erre utalhat, de nem tom.....
Vendég

... hmmm... lehet. Most az jutott eszembe, hogy tegnap lehet keveset ittam, mert estefelé nagyon rövid idő alatt megittam közel 1 liter vizet. A folyadéktalanságnak meg lehetnek ilyen idétlen tünetei. Mondjuk napközben a 2 lityó tuti megvolt.... Most egyelőre semmi bajom! ... és úgy döntöttem nem is lesz, mert nem hiányzik. Már 2 napja az agyamra megyek ezzel a viselkedéssel :(
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?