Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha tud valaki::))
Kisfiam 13 hónapos, és tápszerfüggő.....16 doboz tápszert eszik meg egy hónapban, plusz 5 doboz kiegészítő(Fantomalt)tápszert.
Én mindent megpróbáltam, négy hónapos korában megkezdtem a hozzátáplálást.Semmit nem erőltettem belé, de most már teljessen el vagyok keseredve.Főzeléket egyáltalán nem hajlandó megenni.Nagy ritkán a spenótot, vagy a tökfőzeléket,de azon kívűl semmit, abból is csak max fél decit.A húst nem szereti,kb egy hónapban egyszer megeszi.Halat egyáltalán nem.Zöldséget csipeget(főtt répa, karfiol,nyersen eszi a paradicsom belét, uborkát reszelve)gyümölcsel sincs gond, azt ismegeszi, néha joghurtot de abból is csak a felét.De sajnos ezektől a csipegetésektől nem lakik jól, és 4 óránként követeli a tápszert.Nincs olyan étel amit én még ne próáltam volna neki adni, vagy készíteni.Egyedül is hagyom enni, leülök vele, katonákat is csinálgatok neki(kenyeret nem szereti, néha fél zsemle belseje lemegy neki),de semmi eredmény.Vitamint is adok neki de semmi változás, mivel étvágya van, de csak a tápszerért sír.Volt, hogy kiéheztettem, mert ugye mindenki azt mondta nekem, hogy biztos nem éhes a gyerek, mert állandóan tömni akarom azért nem eszik.Ez különben nem igaz, mert mindig csak akkor adok neki enni, ha éhes, ilyenkor nagyon szopja az újját.......ki sem lehet venni a szájából és mondja hogy hamm.....szóval 7 órán keresztül nem adtam neki enni, de akkor sem volt hajlandó megenni mást, mint a tápszert.Ezt napokig próbálgattam vele,de a végén már 5 óra után megsajnáltam és adtam neki tápszert.
Nem tudom mit csináljak, ezért ha valakinek van ebben tapasztalata,vagy tudna adni egy-két jó tanácsot kérem segítsen!
A háziorvosa azt mondta ilyen gyereket még nem látott aki nem eszik, és már beszólt nekem, hogy majd 3 évesen is a tápszert megyek e feliratni...........mert biztos azt hiszi nem adok mást neki...