Halihóóóóó!
ma már sokkal jobban vagyok, még csak két keményedésem volt, ami normális ebben a terhességi korban így nyugodtabb vagyok. Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat! Annyira aranyosak vagytok!
Kati, nálam tényleg lehet alkati dolog is a korai és sok keményedés, hisz Bencénél is volt bőven, de a félelem azért ott van bennem... A dokim mindig azt mondta, hogy amíg zárt a méhszáj, nincs gond. Bencénél a 28. héten már megrövidült a méhnyakam és valamikor a 32-35. hét között kinyílt a méhszájam is. Most azért félek jobban egy kicsit, mert ugyebár túl vagyok egy terhességen és hüvelyi szülésen, illetve a mostani pocakosodásom előtt 2 hónappal volt egy befejező műtétem a vetélés után, aminél mesterségesen tágították ki a méhszájamat. Ez pedig bármennyire is óvatos egy orvos, cseppet sem nevezhető természetes dolognak. Kicsit tartok attól, hogy valamivel gyengébb vagyok már "odalent", mint Bence előtt...
Alacsony vérnyomásom nekem is volt (van), de én bírom a kávét (inkább cappuccinot) és napi kettőt iszom. Sógornőmnek ajánlotta még a védőnője a kólát is, bár sokan nem merik terhesség alatt inni. Bevallom, én többször ittam most is és Bencusnál is és semmi bajunk nincs tőle.
Betti, ha görcsölgetsz, mindenképp kellene magnéziumot szedned! A Magnerot nem olcsó, de az orvosom szerint a legjobban felszívódó magnézium készítmény. Többféle kiszerelésben kapható, azt hiszem 20 darabos a legkisebb. Egy próbát megérne. én napi 3 szemet szedtem belőle annyi idősen, mint ahol most Te tartasz. (Most már ennek a dupláját.)
Bogárka, örülök, hogy időben jutottál a kinezes nőhöz és átbeszéltétek az életedet. Indulj csak el az úton és csináld végig mindazt, amit még kell és jönni fog a baba is.
Köszönöm a biztató szavakat a sógornőmmel kapcsolatban. sajnos pontosan tudom, hogy nem jelent jót az, hogy nem eszik és folyamatosan gyengül... végigcsináltuk ezt a fázist az anyósommal is, láttam ugyanezt a szomszédunknál is és tudom, hogy rosszat jelent... most egyébként természetgyógyászhoz járnak Ausztriába a bátyámmal, kap talpmasszázst meg akupunktúrás kezelést, de attól tartok, hogy ez csak pénzkidobás...
Nita, én is utálom ezt a hideg időt! Brrrrrrrr, be vagyunk zárva a házba és mindig azt hiszem, hogy rémeket látok amikor a hőmérőre pillantok, de aztán rá kell jönnöm, hogy sajnos ez az igazság. 16 fok van. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ