Etna,
tényleg nagyon nehéz utad volt neked is. De borzasztó, hogy szinte mindenkinek ilyen canossát kell járnia ahhoz, hog valaki végre foglalkozzon vele.
Nekünk 2 éve kezdődött, amikor eldöntöttük, hogy jöhetne a baba. 3 hónap után én már éreztem, hoy valami nem kerek. Nem csak azért, mert nem sikerült, tényleg azt éreztem, hogy valami nem ok.
Mivel akkor még fogalmam sem volt ezekről az intézetekről, egy sima nőgyógyászhoz mentem.
Imádott uh-ni, alkalmanként 9000-ért. Vérvétel, más vizsgálat, szinte semmi. Férjemet vizsálták, ő rendben. Doki szerint van tüszőérésem, de nem reped meg.
Closty 2 hónapig, uh nélkül. Eredmény 'természetesen' egy ciszta. Szerencsére az gyorsan elmúlt.
Utána már az én kérésemre 2-3 hónap Pregnyl-lel tüszőrepesztés, otthoni próbálkozás. De semmi.
Ő még elszórakozott volna, de akkor váltottam, az anyagiak miatt a BMC-be.
Ott kb. 1 hónapot bírtam. A Szűcs doki az első alkalommal a képembe vágta (szerintem teljesen jó 3.napi vérvételre), hogy korai petefészek kimerülés, csak lombik jöhet szóba. Úgy éreztem magam, mint akit leforráztak. De a futószalagot,embertelenséget sem bírtam.
Következő a Nyírő volt, Fülöp dokival. Nem kellett órákat várni, kedves volt, udvarias. Belevágtunk az inszembe. Ő Closty-t írt fel, én hiába mondtam, hogy nekem nagyon vékonyítja a nyh-t. Nem baj, szedjem. Inszem előtti uh, csak véletlenül hallottam meg az értékeket, nyh csak 4mm. Ha nem szólok, simán megcsinálja így is az inszemet!!
Ez után volt még 3 befejezett, de sikertelen inszem. A legutolsó májusban. Utána úgy gondoltam jöjjön egy kis pihi és sok munka. Az inszemek eredménye azóta 12-18 napos ciklusok.
Visszamentem, hogy szerintem ez nagyon nem ok, mi legyen. Azt mondák, szedjek Norcolutot! Minek? Így is 2 hetente megjön! És a hormonoktól borult föl a ciklusom. Mondom, én inkább tudni szeretném, mi a bajom, és azt kezelni!!! Erre azt mondja, akkor tartsunk 3 hónap szünetet, ha nem akarok semmit szedni, majd novemberbe menjek vissza. De előtte az általam kierőszakolt uh-n (nincs-e ciszta, ilyesmi) megjegyezte, hogy a nyh szabálytalan szerkezetű. Azóta se tudom, ez mit jelent, eléggé idegesít, de oda vissza nem megyek csak a papírokért. Ha már nem fizetek beavatkozást, akkor ne is menjek, nem foglalkoznak velem!!
Közben már bejelentkeztem a Kaáliba, és Krizsa doki javasolta a lapart. Az meg lesz szeptemberben. Annak az erdeményétől függően majd meglátom mi lesz.
Elvileg fent vagyunk a decemberi lombik listán, de még addig sok minden lehet...
Hát most itt tartunk. 2 év után még mindig nem tudom pontosan, hogy mi a probléma. Még sehol nem éreztem azt, hogy tényleg foglalkoznak velem. Mindenhol az inszem, lombik, és a pénzem volt a lényeg. Az, hogy esetleg megtalálják az okot, és spontán baba legyen, senkinek nem érdeke rajtunk kívül.
Na kibosszankodtam magam. Bocsi.