Szia Zsiri!
Azért is írtam, hogy egy kis reményt adjak, mert tudom, hogy mennyire kilátástalannak tud tűnni a helyzet. Örülök, hogy kicsit segíthettem.
A kislányunknál is volt chorionbiopszia a 12. héten az Istenhegyen.
Nagyon gyorsak és korrektek voltak. Életem talán legboldogabb napja volt , amikor hívtak, hogy a biopszia eredménye szerint egészséges a kisbabánk.
Az első kisbabánk elvesztése után, úgy gondoltuk, hogy csakis a pgd lehet a megoldás, a spontán utat teljesen elvetettük.
Szinte 100 %-osan biztunk benne, hogy a lombik sikerülni fog, mivel könnyen, pár hónap után estem teherbe, vetélésem sosem volt és a leleteink szerint, semmi akadály nem hárult elénk.
Meg kell mondjam, elég nagy "pofáraesés" volt, hogy nem sikerült.
A sikertelenséget én akkor annak tulajdonítottam, hogy nem lőtték be jól a ciklusom és a visszaültetéskor már nem volt a méhem befogadóképes. Erre abból következtettem, hogy a méhnyálkahártyám 2 mm-rel vastagabb volt a punkció napján, mint a visszaültetéskor.
Sokszor arra gondolok, hogy mindenkire ráhúznak egy séma protokollt és nem veszik figyelembe, hogy nem meddő nőkről van szó illetve hogy a visszaültetés nem a 3. hanem az 5. napon történik.
Benned ilyen kétely nem merült fel?
Egyébként látom, hogy sok közös dolog van nálunk:
- nekem is Kovács P. volt a dokim,
- nálam is magas volt a TSH ( ez egyébként az első terhességem hozadéka, nálad is gondolom a terhességek válthatták ki),
- nálad sincs gond a teherbeeséssel.
A tesókérdésben egyezik az elképzelésünk, de erre az évre még szeretnék egy kis pihenőidőt hagyni magamnak
Egyébként a Te esetedben én sem vetném el a spontán utat. Nálunk a férjem volt, aki az első babánk után ragaszkodott a lombikhoz, én még egy esélyt adtam volna a természetnek, de végül is elfogadtam és magamévá tettem az ő álláspontját. Sokszor felvetődik bennem, hogyha magamra hallgatok, akkor talán már előbb is született volna kisbabánk. De egyáltalán nem bánom, hogy végig csináltam a pgd-t. A pgd segített ugyanis abban, hogy elhittem, hogy tényleg vannak egészséges petesejtjeim és van esélyem arra, hogy egyszer anya legyek.