Sziasztok!
Csak az utolsó 3 oldalt olvastam, de látom a régi témák jöttek elő.
Closty:
Kezeletlen PCOS-soknál gyakran csinál cisztát, ill. egyes esetekben ún. hiperstimulációs szindrómát, ami egy elég súlyos állapot, hasi folyadékgyülemmel, fulladásérzéssel, kórházi kezeléssel. A régi csapatból azt hiszem Alice járt így annakidején.
Kezelt PCOS-ban, ha a tünetek rendeződtek, van PÉ és rendszeres ciklus, minden más akadály kizárva, de mégsem jön a baba, akkor érdemes megpróbálni.
Sajnos átjárhatóságit a dokik nagy része csak 3-6 hónap closty után csinál, mondván, h. az invazívabb beavatkozás, minek azzal kezdeni.
Megnézném, h. mit szólnának, ha velük küldetnének havonta 60 oldalas referátumokat egy fals címre és csak a 6. hónap végén szólnának neki, h. ja bocs!
babás, nem babás:
Amikor a fiam megszületett és elkezdődött a nemalvásos kálváriánk, én is a többiek idegeire mentem. Priviben figyelmeztettek, h. nem kéne itt rontanom a levegőt, így nyitottam a másik topikot. Aztán idővel mindenki bebabásodott és átjöttek a másik topikra, ez meg kihalt és jöttetek ti.
És jött a vak vezet világtalant és még én kaptam meg a magamét, amikor mertem szólni, h. talán nem kéne laparozni, lombikozni és Clostyzni agyba-főbe, mert nem az a megoldás.
Aztán úgy tűnik csak eljutottatok a 3-as kezelésig és a sok sikertelen és elkeseredett hónap után megint sok a babás szerencsére.
(Ezúton is gratulálok a legutóbbi megjelenésem óta teherbesetteknek!
)
Ha most átmennek a babások, akkor azok fognak itt maradni, akik csalódtak a metben és akiknek nem sikerült, vagy csak lombikkal vagy más úton. Így a következő nemzedék megint arra fog érkezni, h. a PCOS kezelése a lombik és ugyanott lesz a topik, mint a múltkor.
Terhesen még rengeteg szabadideje van az embernek és lendülete is, van energiája írni két topikba. Pici baba mellett az elején megtorpan, mert keveset alszik és minden perce be van osztva, aztán vagy leszokik a netről és nem látjuk többet, vagy próbál jönni, de két topikra már nem nagyon lesz ideje. Meg idővel az éppen aktuális társaság is más lesz, nehéz visszailleszkedni, követni, h. kivel mi van éppen, ki marad ki a reflektálásokból és sértődik meg.
Érdekes, h. az Indexen csak egy topik van, abba ír babás és babára váró, sőt volt már babáról lemondó is, mégis egységes tudott maradni a társaság. Van ott is, aki ritkábban ír, el-el tünedezik. Aztán visszajön.
Nem tudom, h. itt ez miért nem működik.
Már azon is gondolkodtam, h. nem a vonalzók miatt van-e? De a fene tudja....
És mielőtt bárki félreértené: én is voltam a két gyerek közt abban a szituban, h. mindenki más bebabásodott csak pont én nem. És tudom, h. nagyon szar. Volt olyan is, amikor úgy éreztem, h. a sorstárs az orrom elől vitte el a pálmát és miért pont ő, miért nem én? Igen, irigy voltam. Pedig hülyeség.
Mindenkinek lesz babája.
Csak az a szar, h. senki nem tudja előre megmondani, h. mikor.
(bár olvasok egy blogot, ahol a csajnak a természetgyógyász megmondta, h. májusban lesz babája és mit ad isten, májusban tényleg terhes lett. Szóval valószínűleg ez a verzió is működik, ha az adott illető, aki mondja, elég szuggesztív ahhoz, h. hihető legyen és a fogadó oldal is kész megbékélni a jóslattal, és nem kezd el görcsölni rajta, h. neki ekkorra és ekkorra terhességet KELL produkálnia, mert neki azt mondták. Szóval ez is a fene tudja kategóriába esik, h. kinek mi jön be)
Premensről annyit, h. én mindkét gyereknél 3 hónapig szedtem és a 3. hónap végén zebrás lett a teszt. Így én hiszek benne.
Vmit még akartam, de elfelejtettem, h. kinek és mit.....