Na,lassan alakul itt az élet az élet után...
Meskete,te kérdezted azt hiszem,miért lett korababa Panka(ezt használjuk,nem a Sárát
)...
Megrepedt a burok és elfolyt a vizem,valószínűleg egy felszálló fertőzés miatt.Más nem derült ki,bár nekem gyanús a dolog,mert előtte volt egy vetélésem a 19.héten,amire ugyanezt a magyarázatot adták...nagyon vigyáztam,korán táppénzre küldött az orvosom...és semmi előjele nem volt,hogy bármit összeszedtem volna...így utólag már mindegy,de azért a lelkem mélyén mindig ott motoszkál,hogy biztos " csak" erről van-e szó,mert jövőre szeretnénk nekikezdeni a tesóbaba-projectnek.
m-i-a-Neked/nektek sok erőt és kitartást!
Biztos meg lesz az "eredménye",ha nem adod fel!
Hozzátápi:az én lányom nem szopott,3 hétig volt majdnem inkubátorban,lefejt tejet ivott a 2. életnaptól kezdve,cumisüvegből.
1 hós volt,mikor hazahozhattuk,nagyon szerettem volna,ha áttérünk a cicire,de nem igazán ment neki.Bimbóvédővel még úgy-ahogy,de az se volt az igazi...nekem meg fontosabb volt,hogy megigya a tejet,mint az,hogy ragaszkodjak a szoptatáshoz,így én azóta is fejem neki.
A 3. hónaptól kell táppal pótolnunk sajnos.
4,5 hónapos volt,amikor nagyon nem volt étvágya,antibiotikumot szedett,mert baktériumok voltak a vizeletében,csak nyűglődtünk,így azt tanácsolta a gyerekdokink,hogy akkor kezdjük hamarabb a hozzátápit és egye azt,ami ízlik neki,mert akkor már 1 hónapja állt a súlya.
Kapott először almát,alma-krumplit,répát,ezek variációit.
Szerencsém van,mert nem válogat,most már bármit megeszik,amit kanalazok a szájába,sütőtököt,cukkinit,sárga és őszibarackot,paradicsomos krumplit,stb.
Előtte heti egy széklete volt,azt is úgy kellett kiküszködni belőle,lázmérővel,Laevolackkal...mióta eszeget mindent,minden nap van széklete,spontán és könnyedén.
Amennyire féltem a hozzátápitól,most már annyira örülök,hogy elkezdtük.Egyelőre csak egy étkezést váltottunk ki,de lassan bepróbálkozom még eggyel,mert egyre kevesebb a tejem és akkor inkább főzeléket,gyümit egyen,mint tápot.Szerintem.
Most 6200 gramm Panka,1840-el született,a legkisebb súlya 1580 volt...