Erika, Évi, Zsu pénteken jön hozzánk háti kötéseket tanítani.
Kattkat, a cumi főként az első hónapokban zavarhat be, de valóban nem minden baba ilyen érzékeny rá. Aki viszont nagyon érzékeny, azt még 4-5 hónaposan is megzavarhatja. Na, ezzel most jól kisegítettelek, mi?
Apákról: Bori, Edit, sajnálom. Nem mondom, hogy nálunk minden felhőtlen, de tény, hogy a családjáért mindent megtesz a férjem. Most épp felnőtt triciklit vett és újított fel Borinak, a blogon láthatjátok is (elérhetősége gmail, babaképek, az ápr. 6-ai üzenetben leírtam). És első szóra felszerelte Emő kiságya fölé a szúnyoghálót. Igaz, a mosható pelusért meg haragszik...
Bea, tudom, nem vigasztal, de ha egyedül kell fürdetnem, nálunk is hasonló a felállás. Ha tehetem, inkább ilyenkor valamelyikük kimarad a pancsolásból.
Mellápolás: a bimbó kivételével a bőrt bármivel kenhetitek, inkább arra kell figyelni, hogy lehetőleg natúr legyen, ne legyen illatosítva, nehogy megzavarja a babát szopizáskor. Ugyanez vonatkozik az általános tisztálkodásra, kenegetésre a test többi részén is. Parfümök felejtősek egy időre, dezodort is csak módjával, ha nagyon muszáj.
Ja, és régebbi kérdés volt, csak akkor nem reaáltam (bocsi): ha van fogacska, nem feltétlen fog harapni a baba szopizáskor. Pontosabban szopi közben nem tud, mert nem a fogaival tartja a bimbót, hanem vákummal. Próbáld ki: jó szopitechnika: ujjad vedd a szádba 2 ujjpercig, szívj rá. Érzed, ahogy a nyelved öblöt alkot, fogaid eltávolodnak az ujjadtól. Elalvás környékén a vákum csökken, a bimbó elkezd kicsúszni a szájából, rutinként rászív – ehhez a kísérlet: 1 ujjpercig vedd a szádba az ujjad, így szívj rá. Na, érzed a fogad, ugye? Ez biza fáj! Borinak 11 hósan jött ki az elsőfoga, 3 éves koráig szopizott, de SOHA nem harapott meg. Ez az Ő érdeme!!!!
Zarja, szorulásra több folyadékot adj, az is lazít. Már ha Bulcsú hajlandó elfogadni. Mindent jól csinálsz, nyugi!
Aki jön a Baby Outletbe, szóljon, onnan egy köpésnyire lakunk!
Ancsa, üdv.! Részemről gyere bátran!