Stephie, nekem ilyet akkor csinált Léni, amikor elkezdtem (a Suttogó könyv tanácsára) ritkábban szoptatni és ennek "hála" csökkenni kezdett a tej mennyisége. Ekkor még ezt nem tudtam és a szoptatások után Léna egyfolytában a kezét szopizta. Előtte ilyet nem csinált. Ha vissza akartam tenni a cicit a szájába, arra meg üvöltött, csak a keze volt jó neki. Akkor azt gondoltam, hogy biztos egy új szokás. Aztán lemértük a súlyát a védőnőnél és kiderült, hogy fogyott. Akkor derült ki, hogy azért csinálta ezeket, mert szerencsétlen éhes maradt..
Elkezdtem 1,5-2 óránként szoptatni, azóta visszatért a tej mennyisége és a kezét sem szopja egyfolytában mostmár, csak akkor ha el akarom altatni.
De amikor kevés volt a tej egyfolytában a szájában volt és szívta szívta.
Ha úgy gondolod hogy kevés neki a tej, akkor miért tápszert akarsz neki adni? 5 és fél hónapos babának már inkább gyümölcsök kellenének, nem?
Én egyébként azt csináltam, hogy amíg nem lett több tej elkezdtem neki adni a gyümölcsöt és most hogy megint van több tej, a gyümi mennyiségét csökkentem, illetve inkább kóstolgatni adok neki.
Persze lehet, hogy nálad nem ez a gond, csak leírtam, hogy nálunk mi történt, hátha segít.
Zuzmoo, Léni pont ugyanezt csinálja, ha cumit vagy cumisüveget teszek a szájába. Néz rám, hogy most mit akarok ezzel a műanyaggal és kiköpi. Úgyhogy neki nincs is cumija.
De próbálkozom azért a cumisüveggel, teszek bele vizet, hátha egyszer majd iszik belőle, mondjuk naponta párszor bedugom a szájába, de eddig még kilökte
Na ezt a szunyogriasztós spray-t mi is kipróbáljuk!