Szia!
Hú, az 1-1,5 óra az elég sok azért, nálunk max. fél óra volt eddig. Nagy ágyban alszik már? Bence még kiságyban, most fogunk neki nagyobbat venni hamarosan. De ebből legalább nem tud kijönni.
Egyébként ha már nem akarsz vele aludni, akkor muszáj visszavinned a saját ágyába, ha kell, akár 10-20-szor is, pár nap alatt leszokik róla, csak kitartás kell hozzá!
Nálunk mos két nap alatt hihetetlen változások történtek! Tegnapelőtt fel sem kelt, aludt reggel 7-ig az ágyában! Tegnap hívott 2 körül, átmentem, mondta, hogy kimegyünk nagy ágyba apához. Mondtam, hogy nem lehet, nagyon ügyesen tudsz a saját ágyadban aludni. Lefeküdt, simogattam kicsit, aztán mondta, hogy kér vizet. Kimentem és már aludt is. Nem akartam elhinni!!!!
Remélem ezentúl is így lesz. Én elhatároztam, hogy többet nem hozom át, ha kell, ott ülök az ágya mellett, de nem hozom ki.
Nálunk ez a kimegyek, bemegyek módszer nagyon bevált, napközben is, este is, és remélhetőleg most már éjszaka is fog működni. Legtöbbször egyszer sem kell visszamennem, kimegyek és szépen elaltatja magát, dumál kb. 10 percig, és elalszik egyedül. Nagyon ritkán egyszer bemegyek, megmagyarázom neki, hogy aludjon és kimegyek, és elalszik.
Nem akarod, hogy egyedül aludjon el és ne kelljen befeküdni mellé? Mert ha így jó nektek, akkor maradjon így, de ha nem, akkor változtatni kell. Pár napig nehéz lesz, de szerintem megéri. Csak kitartás kell hozzá és következetesség. pl. a mesénél is úgy van, hogy hiába kéri, hogy még egyet, csak egy utolsót, én csak egyet mesélek neki és megérti. Mert ha most enged az elején az ember, akkor a 2-ből jön a 3, és nincs vége, órákig ott ülhetek és mesélhetek neki.
Ja, és két napja nem is ivott éjszaka, annyira jó!!! Egyébként ő nem issza meg a vizet, csak mindig azt kér este, ez a varázsszó szerintem, vicces. Anya hozzon vizet, kimegyek és nem is kéri többet. Érdekes, hogy akkor vajon miért kéri?