Zsuzsa és a többi anyuka-anyós tanácsainak ékszíjat elhajítóknak:
Nem mondom, hogy ez a tuti módszer, de sok mindent megold, ha így csinálod.
Hozd el anyukád babás könyvét. Nekem 79-es Spock könyv jutott. Ennek két eredménye van. Egy megérted honnan szedi ezeket a ma már hülyeségnek számító dolgokat. 6 hetes korban kezdődő hozzátápi, feles tej, sírni hagyás és egyéb extrém esetek. Másfelől nem tudja otthon feleleveníteni. Helyette lásd el Kismama magazinnal vagy egyéb ízlésed szerint való babanevelési könyvvel, így abból fog tájékozódni. Lassú víz partot mos, eljön a szemléletváltás nála is.
Nekem szerencsém van, viszonylag kevés jó tanácsot kapok. Anyunak általában megmondom, hogy változnak az idők, anyósnak még ennyit sem. Ha nem olyat mondanak, elfelejtem megfogadni.
Erősítsd a mamikban, ami jó. Mivel ő akar a legjobb lenni, így mindig ebbe az irányba fog menni.
Anyós pl. szép és jó minőségű cipőket vesz. Mivel ezt tudatom is vele ill. mindenkinek elmesélem, azóta ő veszi Lilla cipőit hajmeresztő villogó-csörgő-zörgő ketyerék helyett. Anyu képes hajnalban a biopiacra menni stb. Mindenkiben azt kell dicsérni, amit szeretnél tőle máskor is kapni.
Ha mégis jó tanácsokat kapsz, engedd el a füled mellett.
Hivatkozz a gyerekorvosra, hogy azt mondta.
Ne azt mond, hogy ezt máskor ne vegye, hanem ha jót vesz, mond hogy a gyerek mennyire szereti, kényelmes neki stb. Borítékolom Neked, hogy legközelebb is ezt a pl. babakaját hozza
Ne azt mond, hogy te nem engeded, hanem a gyerek nem szereti. Így van egy kibontatlan bébikompunk is, sajnos LILLA nem szerette
Ja és nyugi. Lilla már beköpi az autósülést nem bekötőket stb.
szóval majd a gyerek megneveli őket és megmondja, hogy anya nem így szokta.
Amire számítsatok, hogy szólni fognak érte az arra hajlamosak:
1. sokáig szoptatsz, régen ez nem volt divat
2. éhezteted a gyereket, mert a mai elveket betartva hozzátáplálsz
3. későn lesz szobatiszta a gyereked
4. porszívó orrszívó, autósülés stb. egyéb nyalánkságok úgyis haszontalan holmik, de előbbit orvos mondta, utóbbi kresz szerint kötelező stb. szóval minden magyarázható