Sziasztok
Időnként írok, hogyha nem bánjátok, ha már folyton zugolvasok...
Azt nem akarom megígérni, hogy oszlopos tagotok leszek, mert próbáltam már bekapcsolódni más topicba, és nem igazán sikerült... (mármint a miénken, a 2006 őszi babákon kívül).
Any, neked szeretnék írni pár sort. Nálunk a sógornőméknél mindkét gyerek tejallergiás, már 9 és 10 évesek, és születésük óta. A kisfiú már úgy született, hogy volt egy ekcémás folt rajta.
Sajnos, ha ez a helyzet, akkor neked kell átállítani az agyadat, és muszáj lesz betartanotok a tejmentes diétát. Ha te átállítod magad, akkor ő is meg fogja érteni hamar. Nekem is nagyon furcsa volt eleinte, ha nálunk voltak a gyerekek, persze a legtöbbször nem csinálok olyankor tejes dolgokat, de nagyon hamar megtanulták, hogy ők abból nem kaphatnak. Nagyon sok dologgal lehet helyettesíteni a tejet, van a Hulala, ez egy növényi hab, amiből mindenféle sütit és krémet lehet készíteni. Sajt is van, a csízió, amit lehet pizzára v. melegszendvicsre rakni. Túrórudi helyett ott a Geszti Marci. Az a baj, hogy allergia iszonyú ronda dolgokat tud művelni, ezért muszáj betartani. Ameddig nincs meg az allergivizsgálat, akkor is, legalább figyelni. Virsli és felvágottak is vannak tejmentesek. A Lidl-is felvágottak pl. majdnem mind olyan. Egyébként náluk sincs hasmenésük a gyerekeknek, hanem fáj a hasuk, ekcéma és begyullad a szemük véresre. Sajnos az allergia legyengíti az immunrendszert, és folyamatosan gyulladásban van valamijük. De ha betartják, akkor semmi bajuk sincs.
Immunerősítő: kár, hogy csak most olvastam el, nekünk (és egy csomó ismerősömnek) a Bronco Vaxom nem jött be egyáltalán. Semmi hatása nem volt. Viszont következő évben kipróbáltuk a Ribomunylt, és az nagyon jó volt. Sajnos, az utolsó adagot nem vettem meg nekik
mert pont úgy álltam pénzzel, hogy sehogyse, és tavasz végére párszor beteg lett Levi, de sokkal hamarabb kilábalt belőle. Ha bölcsibe megy Zsófi, akkor biztos szükségetek lesz valamire. Jó még az Echinacea (nem biztos, hogy jól írom), homeopátiás golyócska, de ennek utána kellene nézni, hogy pontosan milyen adagaolásban kell szedni.
Mi nagyon sokat kínlódtunk a betegségekkel a fiammal, ő most 3,5 éves, remélem, ez a tél már egy fokkal jobb lesz.
Ágica, neked akartam még írni, hogy mennyire csodállak, hogy ennyi gyerek mellett ennyi időd van kertet rendezni, stb.....
Én mióta dolgozom, a 3gyerek mellett semmire nincs időm, még az udvaron meglocsolni se nagyon a virágokat, sezgények úgy is néznek ki
Tünci végül pedig neked, nagyon sok erőt kívánok, hogy elviseld ezt a sok rosszat, amit mostanában hoz neked az élet, de remélem, hogy mostmár a jó jön... Megérdemelnéd!!!
Én nagyon kíváncsi lennék, hogy mi van Bátorral, esetleg nem lehet megoldani, hogy a "jóindulatú" írogatókat letiltod valahogy??? Menjenek az anyjukba a jótanácsaikkal....
De az a sok ember, aki végigköveti a sorsotokat, és drukkol nektek, meg szorít értetek, szerintem megérdemelné, hogy tudjunk rólatok...
Sziasztok