sziasztok!:P
Bábaildi: köszi..
nem semmi sztorik lehetnek a patológián..
nemsokára mész nyaralni, úgyhogy majd ott kipihenheted a megpróbáltatásaidat..
mi sajna nem megyünk idén sem, csak egy-egy napokra..
de az is valami..
Dóri: hát fogyogatok, de még van mit, úgyhogy folyamatban a dolog..
nagy harc az biztos..
örülök, hogy jól vagytok..
a fiaid is hatalmasak már..
érdekel a mi napunk is??
Nita: a te törpijeid is hatalmasak már..
Etelka????
rólunk..
jól vagyunk, a fiúk a kánikula örömére átváltoztak delfinné, és csak pancsolnak és pancsolnak..
nagyon bátrak, pedig eddig nemigen volt lehetőségük medencézni..
Matyi úszógumi nélkül "úszkál", "búvárkodik"..
pedig tavaly még elég érdekes formában történt a hajmosás is..
most meg éppen a víz alatti úszást tanulja..
Ákos meg persze utánozza mindenben most is és úszógumit ő sem hajlandó felvenni..
a nagy bátorságának néha az az eredménye, hogy ki kell halásznom a víz alól, mert lecsücsül, vagy éppen Matyit utánozva, siklani akar a vízen..
de jól bírja a strapát, mert prüszköl egy sort és készül a következő merülésre..
alaposan el is fáradnak a nagy pancsolásoktól..
továbbra is kalandosan telnek a napjaink, mindig sikerül valamilyen csintalanságot kieszelniük..
egyik reggel pl öltözködés helyett, miközben én gyanútlanul készülődtem, atomjaira szedték az összes ragtapaszt, és magukra ragasztgatták, majd a papírját meg jól szétszórták..
kértem Ákost, hogy most már jöjjön öltözni, ( bár akár ragtapaszban is jöhetett volna
) erre nagy igyekezve közölte velem, hogy "várj anya, elpakolom..
DDD rendes gyerek, egy szavam sem lehet..
D
Matyi meg egy kis szilaj csikóvá nőtte ki magát és rendesen ellenkezik velem folyamatosan..
legújabb szokása, hogy mindenért kiabál, balhézik.. de annyira tudatosan csinálja..
múltkor kint voltunk a kutyasulin, ahol vizsga volt, tehát nem voltunk olyan szabadon mint szoktunk, de azért volt hely a játékhoz..
még itthon elmondtam nekik, hogy most nem olyan lesz mint szokott, a pályára be sem tudunk menni, csak kint játszunk a szélén..
nem is volt igazán gond, a sulin már csak kb 20x kellett elmondanom, hogy nem megyünk be..
végül kikötöttünk a "nézőtéren", ahol nagyon jó eljátszottak a székek között, egészen addig, míg Matyi ki nem talált egy erőgyakorlatot két szék karfáján..
persze Ákos is azonnal ki akarta próbálni és ebből kerekedett egy kis konfliktus közöttük..
megemlítettem nekik, hogy veszekedés helyett sokkal jobb megoldás, ha először egyikük, aztán meg a másikuk gyakorolja az akrobatikus elemeket a székeken..
mire végig mondtam, láttam, hogy Matyi finoman ugyan, de bokszolja Ákost, hogy menjen el onnan..
erre levegővétel nélkül folytattam a monológomat azzal, hogy "oké, akkor Matyi már be is fejezheti.." erre a drágám már húzta is elő a zsebéből a "jól bevált módszerét", vagyis nagy levegő, majd hangos méltatlankodás, de még a balhéra készülődés közben megjegyeztem neki, hogy nyugodtan ordítson, legfeljebb kivágnak minket a kutyasuliról..
erre lenyelte az összes ordításra szánt levegőjét és egy hang nélkül játszott tovább, mint ha mi sem történt volna..
nagy sumák a kis csávó az egyszer biztos..
közben apával ügyesen megoldottuk az erőgyakorlatok kivitelezésének problémáját is és így a továbbiakban egyszerre tudtak lólengést végrehajtani a székeken..
egyik reggel összevitatkoztunk Matyival, mert csak nyafogott és nem akarta hagyni, hogy megcsináljam gyorsan a dolgomat.. sikerült összebalhéznunk, de nem sokkal később már mint ha mi sem történt volna, vidáman játszott Ákossal..
közben elszállt az én mérgem is és miközben összefutottunk menet közben, megölelgettük egymást és mondtam neki, hogy nagyon szeretetem őt, MINDIG..
erre ő is megölelgetett, majd közölte, hogy "akkor nem foglak sose eladni, ha mindig megszeretsz.."
azért ez megnyugtató..
most már Ákosnak is van szövege..
éppen a szőnyegen ülve ivott, mikor Matyi birkózni akart vele, csak éppen azt felejtette el, hogyha felborítja Ákost, akkor a víz is a szőnyegen köt ki..
persze kiborult a pohár tartalma, mire Ákos elkezdett Matyival zsörtölődni:
"hmmmm Matyi..!!!! kiöntötted..!!! butaság..!!!!"
na, meg imádnak vitatkozni..
reggeli közben beszélgettek a fiúk.. az apjuk hozott kenyeret és Matyi épp ezt ecsetelte Ákosnak:
Matyi: "apa hozta"
Ákos: "nem vagyok apahozta"
na, ezen jól el is vitatkoztak még egy darabig..
dobok fel még képeket is ha nem bánjátok..