Új privát üzeneted érkezett!

Leti, én még nem ettem életemben olyan gombát, tök ciki :) Egyébként felnőttfejjel szerettem meg, de csak pöriben, vagy "bundában".
Ha a halnak nem lenne az a jellegzetes szaga, megenném, mert bejön az íze. De "kapcsolva" adják :)

maccs01

Nem minden halnak van olyan íze. Én vagy hekkfilét veszek, vagy újabban a pangasius filét (már amikor akciós, a Tesco-ban szokott lenni olyan 700 Ft környékén). Ezek nem olyan halízűek. Aztán hogy teljesen eltűnjön az a plusz íz, mielőtt megcsinálom, 1-2 órát tejben áztatom.

Maccs, melyik gombát nem etted még? Azt a sárga színűt? Pedig próbáld meg. Mondjuk én Pécsett a vásárcsarnok mellett lakom, ahol van külön gomba-szekció, leszedik a jóemberek az éppen aktuális gombákat, ott be is vizsgálják és már lehet is venni... Hmmm, lehet, holnap veszek is.
Szombat reggeli elfoglaltságom a "csarni-járás".

Ja és holnap vagy vasárnap csinálok sztem székelykáposztát.
Vendég

Az élő vagy nem élő, de pucolásra váró halhoz én se nyúlnék... főleg, még agyon kéne ütni... fúj.

A régi munkahelyemen én vásároltam és sokszor kellett friss pontyot venni. Mindig a Tesco-ban vettem és mondtam a hapsinak, hogy üsse agyon rendesen, negóhogy ugráljon, de várja meg, amíg eltűnök és majd később visszamegyek...azért nagyon sajnáltam...

Engem tudjátok mivel lehet kiűzni???? A PACALLAL!!! Szerintem nincs undorítóbb!
Vendég

Leti, igen, a kis sárga gombát :)
Pacal, ne is mond! Kiskoromban azt hittem, hogy szőnyeg :) Ha jól elkészítik, a férjem képes megenni... én még nem láttam őt olyat enni, de állítja, hogy megtörtént. Az én konyhámon sosem lesz étlapon. Bocs azoktól, akik szeretik :)

Halacskákat anyu képes volt agyonütni... egyszer még úszott a kádban, aztán már csak a fazékban :oops:

maccs01

Akkor ebben egyetértünk, Maccs...ebből kiindulva, tutira ízlene neked a gomba... :wink:
Vendég

:mrgreen:

maccs01

na most akkor lehet én is undorittó vagyok,de én imádom a pacalt :D :D :D :D legalábbis még kismamiság előtti életemben majd megvesztem érte,most nem kell,sőt semmilyen husi sem kell.a halászlé is a kedvencem....volt,most az sem kell,érdekes ez a kismamiság :D

KépKép
bettike83

Én nem vagyok egy prűd emberke, nem zavar mások evésének a látványa, csak a szaga.
Pl a párom imádja a halat,pacalt,kacsát, a gombát is,de azt meg is csinálom neki. Viszont a többivel hadilábon állok. Nekem a kacsának is van egy orrfacsaró tollszaga, mindig az jut eszembe róla,mikor a mama gyerekkoromban leforrázta a tollát és megkopasztotta. Azóta is bent van az orromban és forog tőle a gyomrom! Nemhogy nem vágnám el a torkát,meg se pucolnám,mert fel kéne mosdatni és kihánynám a gyomrom. Párom szeretne tyúkokat, hogy legyen friss tojásunk. Semmi ellenvetésem,de közöltem,hogy a tyúkok végelgyengülésben halnak majd meg, vagy odaajándékozom valakinek,aki szereti az öreg tyúkot. Apu is szeretné,de meg nem pucolom,az 100.
Ha nagyon muszáj esetleg megsütöm a kacsát,de a hal, az kicsapja a biztosítékot nálam, a hideg is kiráz tőle. A hekket megsütöm, főleg paprikás lisztben vagy a halrudat,de megpucolni nem lennék képes soha,mondjuk az nem is egyszerű!
Pacallal még nem volt dolgom,de annak is van szaga.
Sajnos ilyen hülye kényes orrú vagyok! Anyu is ilyen,és ez tényleg nem kényesség meg pipiskedés,mert vannak malacok is,azkat is megetetem,ha a fiúk nem érnek rá, meg minden évben vágunk disznót is, marhát is, azzal nincs bajom,mert más a szaga.
A székelykáposzta nagy kedvencem,de a savanyúkáoszta szaga iszonyat,míg nem rottyan egyet a fazékban. Utána nincs gond vele.

Ti is vagytok így dolgokkal vagy csak én vagyok ilyen gyagya?

Kép
Kép
k_inga

Kinga, neked aztán könnyen lehet evésben a kedvedre tenni... :wink:

Az állatokat én se tudnám levágni. Régen volt baromfi udvarunk, volt benne a kakas, a Kázmér. lett valami fertőzés a tyúkok között, le kellett őket vágni. Kázmérnak nem volt baja, de őt is levágtuk, aztán lett belőle kakaspöri egyik vasárnap....ott ültünk szegény Kázmér "mellett", senki nem tudott belőle enni! Persze már ismerte a hangunkat, nagyon szeretett minket. Úgyhogy kikerült a kutáykhoz szegény...
Engem se lehetne ilyenre rávenni...tyúkot vágjak??? Na neeeeeeeem
Vendég

Na jó, kisbabásan meg még inkább ki van az ember orra hegyezve a szagokra :twisted:
Olyan szemléletesen írtatok, hogy mindjárt kivágom a taccsot! Bocs. :? :)
Szegény Kazi.
Nagyszüleim húsvét után a mi nyuszinkat készítették el... de nem mondták meg... görények! A mai napig haragszom rájuk ezért! Árulás!

maccs01

Na, az se semi, MAccs...
Vendég

Helló lányok!

Én itt diétázom, ti meg a jobbnál jobb kajákról beszéltek!
Már csorog a nyálam! De ez legyen az én bajom! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ami az állatokat illeti, hát én sem tudnám levágni egyiket sem, de megenni annál jobban szeretem kivéve a nyuszit!Mondhatni az nálunk szent állat!

Felétek milyen az idő? Nálunk be van borulva és 15fokot mutat a kinti hőmérő! Már baromira elegem van az időjárásból! Lassan nyár közepe van és ki sem lehet menni strandolni.
Ma is maradhatok bent vasalni! Pfújj! :evil: :evil:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

a nyulat én sem enném meg az tuti.

KépKép
bettike83

Niki
Nálunk is ilyen az idő, úgy volt, hogy nem is jön a kőműves,de elállt az eső és jött!
Mindjárt jön az unokahúgom, szegénykém,egyfolytában strandolni akar és ma itthon van mindenki, de ebben az időben nem lehet menni sehova. A fedett meg nem köti le,eladná az uszodát!
Ma lángost sütök,mert a kisasszony rajong érte!

Kép
Kép
k_inga

Kinga, a fedettet én sem szeretem. Na meg az uszodai strandot sem!
Sok ember kicsi helyen, na ettől irtózom! Ezért szeretem inkább a balcsit meg a velencei-tavat. És anyumék az idén költöztek Velencére. Ott vagyok náluk és nem lehet fürdeni!Ettől kész vagyok!
Én egy vízi csibe vagyok! :mrgreen: :mrgreen:

Lángos, jól hangzik! Először én is azt akartam gulyás levessel!
De aztán jött a tökfőzelék, aztán friss tököt sehol nem kapni.
Így maradt a krumplis tészta kovi ubival.
De a holnapit még mindig nem tudom! :? :roll:

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Niki
Én meg pont a Balatont meg a Velenceit nem szeretem,mert tök koszos és mivel nem tudok úszni,félve merészkedem be,a kiépített strandnál tudom kb hol a vége számomra a bemenetelnek.
Leszedtük a levendulát, kiraktuk száradni, közben a kislánnyal varrtunk neki szívecske alakú zsákot! Életében először varrt pelenkaöltéssel,de le a kalappal! Tök szabályosak az öltései és szép a széle is! nagyon büszke magára! Ha megszárad a levendula,majd beletöltjük! Jó lesz dísznek!
Kép íme

Kép
Kép
k_inga

Sziasztok Lányok!

Attól félek, nehogy "meghaljon" ez a topik...

A Balatont én is szeretem, már 2x átúsztam...:) Van egy különleges feelingje, ami semmilyen tengernek nincs...

Itt egész nap esik ez a redvás eső... Ez már tényleg idegesítő...

Mondjuk én nem vágyom strandra, mert nem szívesen mutogatom bálna testem...

Azt mondják, a 14. hét után megjön az erő...na akkor elmegyek majd úszni néha.
Vendég

Kinga, tényleg szép, amit csinált a kis unokahugi!
Vendég

most picit minden topic haldoklik amúgy,nem tudom mi van :?

én szeretem a nyitottat is meg a fedetett is,nyáron szeretek a hidegben lubickolni,télen pedig a melegben.de idén télen nem megyek termálba tuti.

KépKép
bettike83

Biztos a nyár miatt van pangás! majd ősztől belendülünk megint! Akkor senki sem megy nyaralni,mindenki beszabadul a gép elé! Bár ha az időt nézzük,kísértetiesen szeptemberi...

Kép
Kép
k_inga

kinga

lehet igazad van,dehát most nincs is olyan jó idő sem...

KépKép
bettike83

Hello Lányok...

Lehet, tényleg, hogy a nyár miatt. HA jó idő van, ha nem, akkor is nyár van... :wink:

Mindenki sütteti a hasát - ha tudja:)

Én idén elkerülöm a strandokat... Bár lehet, hogy a 14. hét után tényleg tele leszek energiával-már nagyon várom.
Vendég

leti

és már a 14. hétig nem sok idő van ám :wink: :)

én holnap megyek vizsgálatra,kicsit izgulok..

KépKép
bettike83

Sziasztok!
Valószínű a nyár miatt van, nincs ugyan jó idő, de kismanó így is megvan őrülve folyton menne mindenfelé... ráadásuul a hisztit is megint elővette :(
Amúgy remélem mindenki jól van :)

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Betti, szorítok neked holnapra nagyon!! Én csak laborba megyek, majd szerdán lesz az UH-m.

Baba, csakhogy megjöttél! Miért hisztizik a Kicsike? Most volt a névnapja valamikor a héten, vagy a múlt héten? Boldog névnapot neki, már annyiszor akartam írni, de mindig elfelejtem!

Mares, gyere elő a rejtekhelyedről!! Csillag, Ana, Niki, Chris, úgyszintén! Akit kihagytam, az is!
Vendég

Leti
Talán azért hisztizik, mert front van...
Bocsi, h ritkábban jövök, de éjjelente 4x felkelek pisilni, folyton keménykedik a apocim, kifáradtnak érzem magam... remélem ha kijön Dominika jobb lesz....

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Szép jó reggelt nektek!

Nálam úgy tűnik, hogy itt a melóhelyen többet tudok írni, mint otthon.
Több az időm, ha éppen nem cseszegetnek! :D :D :D

Leti, gondolom várod már az uhut nagyon!? :wink:

Baba, te csak pihenj, neked elnézzük ha ritkábban írsz! :)

Bettike, aztán gyere ám, hogy mi volt!

Kinga, nagyon jó lett a kis szívecske!

ANA és te hol vagy????????????? Látom megvolt pé-d!

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Jó reggelt! Baba, pihizz csak, most az a lényeg, hogy ne legyen semmi kápszli!

A barátnőm megszült 1 héttel előbb, kislány lett, mert valami toxi...izét kapott: magas volt nagyon a vérnyomása folyamatosan és annyi fehérjét ürített, hogy közölték vele, hogy "túrós" a vizelete! Meg kellett indítani, császár lett a vége, ami még mázli is volt, mert a nyaka körül volt már a köldökzsinór!! BRRRRRRRRRRRRRR

Ma elmentem én kis naív, hogy vegyenek 12. heti vért... Nekem csak annyit mondtak, hogy a klinikára kell mennem és akkor megyek, amikor akarok!
Na, felmentem (orvoshoz én eddig nem jártam, csak amikor tavaly volt a vetélésem) azt se tudtam hová menjek, mit kell mondani - de találtam 1 recepciót, ahol a kedves hölgy közölte (végre azért valaki elmondta), hogy csak az UH eredménnyel lehet erre a vérvételre menni! Hát ez k. jó, gondoltam, úgyhogy majd szerdán megyek oda is egy kalap alatt!

Ja és én azt se tudtam, hogy kb. 2 hét, míg leszeredmény... :(
Vendég

Letti
Ez most akkor a kombinált teszt? Nekem 1,5 hetet mondtak, hogy sms-ben küldika kódot, 1 hét múlva itt volt és meg tudtam nézni az eredményta neten, papír csak 3 hét múlva lett,de az eredményt tudtam és az volt a lényeg!
Ingyenes eza vizsgálat nálatok?

Kép
Kép
k_inga

Sziasztok!

HÉtvégén Kalocsán voltunk rokonoknál, tegnap este meg uram kislánya és kalocsai rokon lányka uralták a gépet! Talán majd a héten tudok jönni, ha kicsit ők elmásznak valamerre... most csajok alszanak :)

Baba: szegényem, mármint a keményedés, de azért remélem kismanó is gyorsan levetkőzi a hisztit!

Lányok, én sajna póóóór lányka vagyok és a családban az egyetlen nő talán aki sajna igen, vág mindent, mármint tyúk és pulyka meg disznó... .:( ez a munka rám maradt, levágom, megpucolom, felbontom.....

az más tészta hogy nem mindig eszek belőle :)

igen, a topik talán a nyár miatt, de eddig uram lánykája illetve a pocak szervezte a programomat, most meg már két lányka van ugye itt, de legalább a héten már szabin van az uram!!! :) segít a csajokkal!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Leti: nekem megvolt uh a 12 hetes és dokim utána leküldött a vérvételi kis házikóba... ott meg nem kérdeztek semmit, a papíron rajta volt asszem az uh eredménye... és sms-t kaptam hogy a neten hol nézhetem meg az eredményt, de a dokinak is megvolt mikor mentem kontroll-ra, és max a 2 hét, szeirntem előbb kész volt...!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kinga,
igen, ez a kombinált teszt (ezek szerint... :wink:).
Igen, ingyenes. Akkor talán jövő héten lesz eredményem... juj, de jó lenne, most megyek szerdán UH-ra is és akkor vérvételre is... Jujujujujuj...........

MARES, te eltűnt leányzó! Végre megkerültél...de ahogy olvasok a sorok közöztt, most megint jön az eltűnés... :?
Vendég

Leti: a két lány hajnali 2ig fent volt, most még alszanak, nappaliban ami a konyhával van együtt, nekem suttogva kelltt reggeliznem, kéne teregetnem de ahhoz fel kell húzni a redőnyt mert erkélyre úgy tudok kimenni és érkély nappaliból nyílik..... bedilizek ha ez lesz szombatig..... és persze én leszarva a két lányka alukálhat........... de legalább uram már szabin és nem én fogom őket itt pesztrálni, de a tusfürdőmet lenyúlták, vehetek másikat hogy a hét végéig kihúzzza....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szegény Mares, jó kis nyár elébe nézel...

Csak vicceltem, tűnj el nyugodtan, csak mindenképp gyere vissza! Ja és take it easy...don't worry...az élet szép...:)

Ja, Anyukámnál kiderült, hogy nem műthető tüdőrák...ez már 100%. Amúgy tényleg szép az élet... csak ne lenne ilyen kemény. De nem adjuk fel, küzdünk érte. Meg ő is magáért.
Vendég

Letti
Úgy irigylem az optimizmusodat! Bárcsak én is ilyen kemény lennék a nehéz helyzetekben!

Kép
Kép
k_inga

Kinga, én úgy vagyok vele, hogy muszáj keménynek lenni és ezt mutatni neki. Ha egyedül vagyok, kisírom magam. Anyukámnak meg jobb, ha nem a kisírt szemünket látja és nem a befordult hangunkat hallja. Másrészről pedig egyszerűen nem fogadom el, hogy ilyen fiatalon elmenjen és itthagyjon minket tök egyedül, mert akkor szegény kicsikénknek nem lesz egy normális nagyszülője sem. Ja és ő is ezt tartja szem előtt.
Most mindenféle cuccot iszogat, meg szed, meg nézegetjük neki az alternatív dolgokat. A ráknál véleményem szerint (bár az élet több területén is) agyban dől el a dolog nagy része. Azt kell megakadályozni ilyenkor, hogy feladja ő maga - na és ehhez elengedhetetlen a keménység...meg a szeretet.
Na ezt jól megaszondtam.

Persze kis családunkban mindig én képviseltem az erő...
Vendég

na megvolt az uh

12 hetesnek vagyok irva a méretei alapján.

crl:51mm(hatalmas:D)

nt:1mm

nb:1.9mm

négy végtag ábr,ennyi:)

ellemezzétek ki nekem:)

ja és jan 10 a kiirás időpontja :)

és a kombinált teszthez levették a vért..

KépKép
bettike83

Betti, melyik a nyaki redő??
CSak hogy tudjam. De jó neked, hogy túlvagy rajta! Én majd szerdán...
Vendég

nt a nyaki redő.én is örülök h végre tulvagyok rajta,biztam a babámban h minden rendben van vele

most nagy dilemmában vagyok.van egy bababolt ahol végkiárusitás van,potom pénzért vannak dolgok.uj babakocsi 45,asszem drendonos.

akkor gyönyörű kombi baba ágy 35ezerért.

akor komplett baba butor,fehérben amiben van egy babaágy,szép nagy pelenkázó,4 fiókkal,egy nagyobb szekrény és egy kisebb sarokba állithatost szekrény sok sok hellyel.gyakorlatilag nevetséges összegért meg nézelődtem neten és durva árak vannak,sőt még használtban is kb ennyi lenne.szoval igy mindennel egyűtt 75ezer ft.
és egy komplett butor van már csak,a többit már eladták.és kb 1 hét múlva zárnak...nem tudom mit csináljak...

KépKép
bettike83

Leti, nagyon sajnálom anyudat! Szorítok, hogy minél tovább veletek maradjon! Mint annó írtam, alternatív dolgokkal, meg "melegítős" kezeléssel a férjem anyukája 8évet élt mellrákkal. Tényleg a legjobbakat kívánom!

Betti, ha tudjátok hova tenni a komplett berendezést, akkor csak rajta! De hidd el, hogy nem ez lesz az egyetlen kihagyhatatlan ajánlat :) Brendonban is van egy csomószor akció, kuponos, meg kiárusítás, meg ott az outletjük... szóval a babakocsi biztos ráér.
Mi csak a 30. hét körül kezdtünk el vásárolni és szobát berendezni. Persze nem követendő példa, de nem kell rohanni :):):) Aludj rá egyet és amelyik döntésedben megnyugszol, az lesz az igazi!
Aláírom, hogy 75ezerért teljes babaszoba-bútorcsaládot elég nehéz lesz újra találni.

maccs01

Sziasztok!
Ma egy kis szépítkezésen estem keresztül, újra emberi formát öltöttem, már csak a kialvatlansággal kell kezdenem valamit...
Leti anyud sokáig veletek lesz, ha így álltok a dologhoz... Sztem mindennap meséld el neki, hogy milyen terveid vannak a babával és vele kapcsolatban, az erőt merít nektek...
Bettike sztem nyugodtan vágj bele :) Mondjuk nem nagyon hiszek a babonában, ezért is vásároltam már egy csomó mindent meg a fogantatás előtt... és 75 ezerért nem hiszem, hogy lesz lehetőséged újra berendezni a babaszobát, nekem nem sikerült pedig kismanóról sokminden megmaradt... Van ott babaruci is? Neten is ellehet érni őket? :)
Amúgy dehogyis hatalmas, írom az enyémet pont a 12. heti uh-on voltam:
Nt: 1,6 mm
Crl: 55 mm
Bpd: 19,4 mm
76 mm volt a méhem amiben 66 mm volt a petezsák...
De mi az az nb? Nekem ilyet nem írtak...

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

baba

az orrcsontot jelenti,szoval a lényeg az h van és normális :)

anyósnál tudjuk addig elhelyezni mig nálunk a festés megy,a festést pedig még a nyáron meg akarjuk csinálni mert télen már elég gáz.
amúgy nagyon szép butor és jóval olcsóbb.az eredeti ára olyan 50-60 ezerrel volt drágább kb.

KépKép
bettike83

Betti
Én belevágnék a helyetekben,nem hiszek az afféle babonában,hogy azért lehet baj,mert vásároltam! Én ma vettem neki egy bodyt, napozót,amibe majd a nyárra belenő és 3 kissapit. Olyan édesek!

Kép
Kép
k_inga

kinga

nekem pl van tök sok ruci itthon.örökölt rucik tesokról.

biztos cukik lehetnek :) te mikorra is vagy kiirva?

de ez is olyan rosz sokan azt mondják h ne mert.....anyu is,de télen vegyem a 8.hónapban kapkopva,nagy pocival,csuszós uton....szoval én ezek miatt is akarom most,és most h adodott ez a lehetőség,kár lenne kihagyni,n bizom a picikémben és vigyázok magamra szépen.
meg nem erre kell gondolni h épp baj lehet,ez nem azon múllik h vettél e valamit a picinek,ahogy te is irtad..

ja és baba

igen vannak babarucik,bodyk,minden...cumik,űlések,pléd,törülközö,szoval minden.az oldalát sajnos nem tudom hogy van e.
van komplett babaágynemű baldehinnel az mondjuk 12500ft,az nem túl olcsó,de nem is akarok még ilyeneket venni,majd ha tudjuk milyent szint vegyünk :D

KépKép
bettike83

Betti, úgy látom, hogy már eldöntötted :) Vedd meg, aztán mikor szülsz, apa 5 nap alatt összerakja míg a kórházban vagytok. Nem lesz szem előtt, nincs babona és egyéb. Én Ricsinek egy játékot vettem elsőre, a 12. heti uh után :) Valami felhúzós zenélő kis plüss kutyust.

maccs01

Jaj csajok, hogy nekem mindig van valami bajom, és főleg éjjel...

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Szisztok!

Mennyi fejlemény.

Betti! Örülök a jó hírnek, én is megvenném a helyedben.

Letti! Neked is megy a drukk az Uh-ra. Anyukádnak jobbulást.

Baba! Mi volt a gond, hogy nem aludtál?

Chris! Felemeltem mától 75mg -ra, olyan nagy baj nem lehet. Amúgy is , ha 0,7 vagy ilyesmi lesz még az is tök szuper, bár szerintem, még ezen is kell majd emelni. Olyat olvastam, hogy 3,3 ról 0,7 -re úgy vitték le hogy 50 75 100 mg lett a vége. Na én 4,76 ról indultam.

Niki! Igen megvolt a pé, de elég érdekesen húzta be a ciklus (péntekre), a ferti is így fogja.Szerintem szombat vagy vasárnap volt, de ki tudja.

Mindenkinek akit nem említettem millió puszi.

Kép

Kép
anabana

Szivi!

Majd gyere beszámolni a fejleményekről, én a görbédet is megnézném. Légyszi!

Kép

Kép
anabana

Szia Ana! Örülök, hogy előkerültél! :-) Nálunk nincs fejlemény, PÉ-kor jót veszekedtünk, így lemaradtunk róla :-(

A görbém meg karót nyelt, nem tudom, h mi van vele.
Kép Görbe

Letti: csodálom az erődet! Milyen csillagjegyben születtél?

Bettike: örülök nagyon, hogy jók lettek az eredmények, most következik az "áldott állapot"-ként emlegetett, legkreatívabb 3 hónap! :-)
szivi77

Ja, lenne kérdésem: aki csináltatott már inzulinrezisztencia vizsgálatot, az meg tudná mondani, hogy hogyan csinálják? Olyan mint egy terheléses cukorvizsgálat? Gondoltam megcsináltatom.
A másik: van valamelyikőtöknél RH összeférhetetlenség? Én tuti RH negatív vagyok és gondoltam azt is megnézetem, hogy nem termelek-e antitesteket (v. mi a szöszt). (ki tudja, lehet, hogy ez áll a problémák hátterében)
Köszi előre is!
szivi77

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?