sziasztok anyucik,
csak egy pár sor erejéig pofátlankodnék be Hozzátok.
Igazság szerint heti 1x,ha időm engedi,átpörgetem a hsz-eiteket,mert Katáról és Kendráról szeretnék tudni,sajnos valamiért úgy alakult,hogy már nem vagyunk napi kapcsolatban,de azért engem érdekel,hogy mi van velük,hogy boldogulnak stb.
Örvendek,hogy Kendra ilyen nyugis baba és végre Ti is a kezetekben tarthatjátok.Múltkor is eszembe jutott a tavalyi fagyizós beszélgetésünk,hogy könnyek szöktek a szemedbe és lám már te is boldog Anyuci vagy.Nagyon örülök Nektek.
Amit feltétlenül szerettem volna neked megjegyezni,hogy a mikrózást felejtsd el,semmilyen babaételt nem szabad mikrózni,főleg nem az anyatejet.
Az első hetekben mikor mi éjszaka Patríciának tápot adtunk és közben megbüfiztettem, a táp meg kihült,akkor vízet forraltam és abba állítottam a cumisüveget,úgy melegítettem újra picit.
Szóval ez csak egy jó tanács.
Ami a fejést illeti sztem lassan el kellene felejtened,hisz a Kendra egyre erősebb,sokkal jobban fog tudni már szopizni és enni fog annyit ciciből ami neki elég.
Az,hogy a cumisüveg cumije olyan mint az anyamell...háát véleményem szerint minden üvegből kényelmesebb szopizni a babáknak,azt nem kell olyan erőteljesen szívni,mint a cicit.
És,hogy elhigyjétek mennyire kis ügyesek a babáink és mennyire kell nekik szívni a cickót,hogy jól lakjanak,elmesélek egy történetet.
Kb. két hónapja egyik este nagyon bedurrant a jobb mellem,de mivel a kislányom azelőtt aludt el jóllakottan,gondoltam várok 1,5 órát majd felkeltem és szépen kiszívja.
Másfél óra múlva próbáltuk felkelteni,mindent bevetettünk,de egyszerűen olyan mélyen aludt,hogy képtelenek voltunk szopizásra bírni
utólag vicces volt,de akkor nem,hisz majd szétdurrant a mellem,majd az éjszaka közepén kértünk kölcsön egy mellszívót (nekem akkor még nem volt) kb. egy órán keresztül próbáltuk kiszívni,de hiába, a nagy kemény csomók maradtak,így vártam a reggelt,mint a messiást,hogy a kislányom felébredjen.
És láss csodát kb. 15 perc szopizás után minden csomó eltünt a mellemből és úgy megkönnyebültem,hogy csoda.
Szóval egy mellszívó sem képes úgy és annyit kiszívni ,mint a csöpp kis szájacska!!!
Azóta van elektromos jófajta mellszívóm és az sem képes kiszívni,ha néhanapján kicsit becsomósodik a mellem.
És még valami: ha már a mellszívó nem szív semmit,nem jelenti,hogy üres a cici,ugyanis a tej folyamatosan termelődik,soha nem ürül ki teljesen.
Ahogy az s.orsi is írta mindnyájatoknak el kellene felejteni a fejést és méricskélést.
Utóbbival csak magatokat stresszelitek és ez nagyban befojásolja a tejtermelődést is.
Németországban szinte megtiltják az anyukáknak,hogy mérleget vegyenek otthonra.Semmi szükség rá,ha a pici éhes kéri és ha igény szerint szoptatod baj nem lehet.
Ha napi 5-6 pisis pelus van,nincs ok aggodalomra.
A kötelező vizsgálatokon meg úgyis mérik és láthatjáok,hogy szépen fejlődnek.
A másik meg a víz vagy tea: anyatejes babáknak nincs szükségük ilyesmire.Ha éhes vagy szomjas,csak anyatej.
Ráértek majd hozzátáplálás után itatni őket.
Barbazso-nak szeretnék írni,olvastam,hogy nagyon fáj a melled, az első hetekben kb. hasonlót éreztem én is,amíg rá nem jöttem,hogy nem bírta a mellem a melltartóbetétet.
A szülésznőm mondta,hogy ő úgy látja begombásodott a bimbóm,ezért van az a durva fájdalom,hozott is mindenféle szuper krémeket,de nem lett jobb,majd nem is tudom,honnan jött a gondolat,hogy a melltartóbetét lesz a ludas,de kidobtam a fenébe és kb. 2-3 nap múlva megszünt minden fájdalmam.
Talán egy próbát megér nálad is,ha használsz betétet.
Remélem mielőbb kellemes élmény lesz a szoptatás,csakúgy,mint Nekem.
Ráadásul én bimbóvédővel szoptattam 2,5 hónapig,mert lapos a bimbim,aztán egyik napról a másikra próbaként ráraktam annélkül és akkor már annyira ügyes volt,hogy tudta tartani a bimbót.
Azóta egy öröm a szoptatás.Kívánom,hogy Nektek is mielőbb rendeződjenek a problémák és sikerüljön kipihenni a kezdeti fáradalmakat.
Ja és még egy ötlet,ha isztok tejserkentő teákat,csak óvatosan azokkal is,mert nálunk pl. az okozott iszonyat pocifájást Patríciánál.
Hibernia,ne aggój a repülés miatt,mi is most repültünk a kis csibémmel (jelenleg Németo.ban élünk,voltunk otthon pár napot) és semmi gond nem volt.
A visszafele út este volt és átaludta az egész repülést:)
Arra figyelj csak,hogy fel és leszállásnál szoptasd,hogy ne fájjon a kis füle.
Remélem nem bántottam meg senkit,gondoltam pár jó tanács,tapasztalat nem árt senkinek.
Az elején több dolgon paráztam én is,mint minden kezdő anyuka,de 4,5 hónapnyi anyasággal a hátam mögött
,hátha segítek 1-2 gondolatommal valakinek
üdv.
H
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára hanyatka 2010.06.22 23:48-kor.