Hahó,
jesszus, egy napig nem jövök, és micsoda termés
Multiplusz,
tippem sajna erre nincs, viszont csatlakozom Melindához: az ismeretségi körömben két baba is van, akik hat hetes korukra tanultak meg szopizni egyáltalán vhogyan, előtte egyáltalán nem akartak. És megfontolnám az SNS-t is, tényleg hasznos lehet. És küldök sok-sok kitartást is, szükséged lesz rá
Schmo,
nekem is volt ilyen cicifehéredés, de főleg fejés után, illetve eleinte szopi után...meg zuhanyozáskor, ha fáztam. Na ez lett gyanús, és erre kérdeztem rá. Itt nekem Pele azt mondta, hogy ez a mellbimbó körüli izmok begörcsölésétől van, amit a túl kemény fejés, vagy a nem tökéletes szopitechnika okoz. A probléma az vele, hogy ettől a görcsöléstől nehezebben jut ki a tejci. A szopitechnika tökéletesedésével, a cici edződésével, a minél kíméletesebb fejéssel (már ha muszáj fejni) küszöbölhető ki a dolog. Mondjuk nálunk ez olyan huszadrangú probléma volt, nemigen volt energiám még ezzel is külön foglalkozni, mire meg lett volna, addigra helyrejött magától.
Rekabeka,
köszi
Cicót egyébként abszolút nem izgatja a dolog, igaz, már csak elalváshoz szopizik, azt is csak délben, azt se mindennap. Szerintem már csaknem mindegy neki, hogy jön belőle vagy nem...
Kakukk,
OFF
Köszikösziköszi
De jó újra hallani rólatok!!! Uramatyám, mindkét nyelven??? Miről maradtam le?
Tudtam ám Daniról, de ezúton is gratula!!! Nagyon édesek a profilban
Nálunk május végén jön a tesó, addigra Cicó már majdnem kettő és fél lesz, igazi felnőtt
Kicsit aggódom is, hogy milyen lesz kettőjükkel, de csak reménykedni tudok, hogy másodszorra egy nyugisabb, zabásabb és hízósabb kölköt kapok
Igen, kíváncsi vagyok a kezdeti nehézségekre, de tán ezek egy része itt nagyon off lenne - tereljük magánba a dolgot? Az emilcímem ott van a profilomban.
ON
Ciciforgatás: szerintem ennek az a prózai oka van, hogy fekve nem látnak annyi mindent, és jobban tudnak a szopira koncentrálni. Cicó legalábbis két hónaposan a mintás ágykárpitnak kiabált szopi közben (helyett), én meg teregettem le mindent fehérrel, ez átmenetileg bejött. Elvileg fekve nem jön jobban a tej (sőt), legfeljebb ha fölötte van az ember, és a szájába lógatja
. Emlékszem, annak idején te írtad, hogy szerettek hídpozícióban enni Emmával, és akkor elforogni sem tud. Na hídpozícióban tényleg jobban jön, nálunk ez cicicsomósodáskor volt bevett póz, közben masszírozni is jól lehetett.
Alvás-cicizés: együttérzésem. Cicó anno olyan négy hónaposan uezt csinálta, azzal a különbséggel, hogy hajnali négykor ő FÖLKELT - igaz, akkor nyár volt, és nagyon világos már hajnalban. Mondjuk én már meg vagyok fertőzve az együttalvás bacijával, de a leganyakímélőbb megoldás szerintem a kicsi mellé fekvés, esetleg fekhet ő rajtad is hason, akkor talán könnyebben kijönnek a pukik-büfik, és kaphat cicit, amikor csak akar. Ennél kevésbé radikálisak szokták a cumit és társait is javasolni ilyenkor. Cicó mondjuk nem hagyta abba, a sokrétű éjjeli kelésről is akkor tett le, amikor leszoktattuk az éjjeli szopiról (jóval egyéves kora után). Az éjjeli felpattogásról úgy am Block meg csak most pár hete.
Üdv mindenkinek,
Kriszi