Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elöször is gratulálok Mankának és Beátának a babucikhoz! Jó egészséget mindkettötöknek és a babáknak is. KépKépKép

Felénk semmi extra. Kisfiam gyógyulgat, és nem hagy pihenni, ami valahol érthetö, kicsi még Ö, és nem tudja, hogy anyának pihennie kellene. Na mindegy. Sokat nem voltunk most itthon, bár napközben általában igen. De így örültem, ha el tudtalak titeket olvasni. Kicsi nyuszim most is felköltözött az ölembe, pedig olyan nehéz már felelmelni.

A keményedéseim elmúltak, pontosabban a normális mértékre csökkentek.

Dehát az ember élete nem gondtalan, csakhogy ne unatkozzon.

Puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11
</pre>

<pre>
Erás 41 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 40 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 40 hét 3 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 39 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 39 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 38 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 38 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 38 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 37 hét 3 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 36 hét 6 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 36 hét 3 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 36 hét 4 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 36 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 36 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 35 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 35 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 34 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 34 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 34 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 34 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 34 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 33 hét 0 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 32 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 32 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 32 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 31 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 32 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 31 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 31 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 31 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 31 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 30 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 30 hét 4 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 30 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 30 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 29 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 29 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 29 hét 1 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 29 hét 3 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 27 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 27 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 27 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 26 hét 4 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 26 hét 2 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 26 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 25 hét 5 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 25 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 25 hét 4 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 25 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 24 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 24 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 24 hét 2 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 24 hét 4 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 24 hét 1 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 23 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 23 hét 1 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 22 hét 1 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kele 0.c. Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 15 hét 1 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Dojika 1.c. 8 hét 2 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Norci 5.c. 7 hét 5 n Budapest jún. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Jaj, a lényeget meg elfeljetem! Hiába no, írtam is, hogy kápos a fejem mostanában! Kép

Én igazából azért ültem most vissza a számítógép elé, mert meg akartam kérdezni, hogy a babruha börzéröl Ki Mit Tud? Kép Vannak ott kereskedök is, új cucokkal, komoly kínálattal, netán kedvezményekkel, stb.? Érdemes lehet új babakocsi és bababútor témában szétnézni ott?

Lehet, hogy mégsem olyan jó dolog ez a kábel net. Ki fog így kitakarítani?!?! Kép

BMárti
BMárti

Lányok, holnapra megnézem, de nekem úgy rémlik az én 8 éves kínai típusú, olcsó babakocsim kerekei nem jönnek fel a tolókarig.(kettõ biztos lent van, kettõ meg tán félúton, vagy kicsivel az alsó kettõ fölött) Ha ez igaz, akkor eszméletlen, mennyivel többet tud egy olcsó kocsi!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok lányok !
segitsetek nekem. tegnap voltam dokinál és 31.héten vagyok a baba méretei alapján, az UH dec.21.-re jósolt. az a baj, hogy nem tudom mikor volt meg az utolsó menzeszem mert nagyon rendszertelen volt,igy csak saccoltam.
ez alapján elöször jan.10.-re voltunk kiirva,ehhez képest járunk dec.21.-nél.

kérlek Zita, Szila, BMárti,Katák,Zafi és Tiduj hogy irjátok meg nektek mikor volt az utolsó mert
a kiirási idöpontjaitok között ingázom.
elöre is nagyon köszönöm, hátha igy jobban lehet pontositani.

a Kisherczegh azt mondta hogy minden nagyon OK, szerinte nagy baba lesz és ezért mutatja az UH elöbbre.mindenesetre ö jan.3.-ra irt be a naptárjába. hát lesz meglepi ha a Karácsonyi vacsoráról fogom kirángatni...
nem tudom,hozzám képest a 3 és fél kilós fiam is nagy volt.

Kisbence fejvégû fekvésû most. a buksija a hólyagomon van igy 5 percenként pisilek. hátsófali lepényem van igy minden mozdulata látható.tegnap este az egész hasam elcsúszott,aggódva néztük az apjával nehogy a hátamon kössön ki. de nagyon aranyos !!

kár volt örülnöm szerdán megint megyek cukorra és vizelet és vérképvizsgálatra.elhoztam a leleteim, minden nagyon jó,ennek ellenére megint megcsapolnak. azt mondták hogy a 32.héten kellenek ezek a vizsgálatok.

Kisbence
Kisbence

Szia Zsu, Budaörsröl! Én is Budaörsön lakom, a templomnál, ha van kedved irj és találkozhatunk.

BGabi, remélem a kisfiad meggyúgyul hamar és tudsz pihenni kicsit.
Azóta újra számoltuk a dolgot, és kérlek majd javítsd ki a táblázatban, mert ha minden igaz, épp ma vagyunk 9 hetesek. :-))

Ez a babakocsi dolog, tényleg nem egyszerü. Szivesen veszem a jó és rossz tapasztalatokat, hogy majd választani tudjunk, ha itt az idö.

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Kisbence, szia!
Nekem márc.28.volt az utsó menses elsõ napja. Egyes számítások szerint jan.1.-re vagyok esedékes, de a Herczegh jan.4-et írt. Nekem is volt már, hogy az UH korábbi idõpontot mutatott a méretek alapján. Nekünk is mindig azt mondja, hogy nagy babánk lesz. Titkon én fel is vagyok készülve rá, hogy karácsony tájékán megszületik.
Mindenesetre szólj, ha indulsz szülni, mert akkor megyek én is Kép
Én legközeleb csak 29-én megyek hozzá, majd utána megmondom, mit mutatott az UH, most már nagyon kíváncsi vagyok, mennyivel jött elõrébb a dátum.

Pussz,
Zafi (29-30.?)
Zafi

Jó pihenést minden kedves kismamának a hosszú ünnepre!

Nálunk minden rendeben szerencsére, mindkét kisbaba fiúcska, sokat mozognak, egyre nagyobb a pocakom, szerintem az elsöbabás 7.-8. hónapos
anyukák méreteit produkálomKép és ez még csak nöni fog.

Hamar elfáradok, lekell ülnöm, aztán megy tovább minden, csak ezt a pihengetést kell gyakorta ismételgetnem.

Elutazunk Székelyföldre a Hargitába 2 hétre, addig sok mindenböl kimaradok Kép, de majd igyekszem pótolni!!
Lara!
Addigra már otthon is lesztek, nagyon szorítok !

Üdvözlettel:Kinga(25. hét elsö napján)
kinga (kinga)

Szia Zafi !

köszönöm a gyors válaszodat. megpróbálok nem foglalkozni túl sokat ezzel, végül is akkor már semmi dolgom nem lesz és már Karácsony elött össze fogom pakolni a kórházi dolgaim hátha...
annyira mondogattam hogy én csak jövõre akarok szülni hogy lehet hogy Kisbence komolyan fogja venni. jön amikor akar. én nov.26.-án megyek ismét a dokihoz.
nagyon jó fej volt, azt mondta hogy nagyon szép gömbölyû a pocim és formásan nagy. a Hajni asszisztensének mutogatta és látszott rajta hogy rutin ide vagy oda komolyan gondolta.
hátulról még mindig nem látszik hogy terhes vagyok, minden a pocimra és a melleimre ment.
ezért már nem férek oda a mosogatóhoz sem...
Kisbence
Kisbence

Szia Kisbence!

Nekem március 20.-án volt az utolsó mensim, és szerintem április 6.-án fogant a pocaklakó. A méretei a 30. heti Uh-n (29 hét 1 nap az utolsó mensihez képest):
BPD: 76 mm
AC: 245 mm
FL: 55 mm
HC: 284 mm
OFD: 99 mm
Súlybecslés: 1401 g.
Nekem is azt mondták, hogy nem lesz egy aprócska baba Kép, de a papírra azt írták, hogy a számítottnak megfelelö terhességi kor.

A terhesgondozóban csak az utolsó mensi elsö napját kérdezték, és dec. 25.-öt írtak a szülés várható idöpontjának, de a védönö kérdezte azt is, hogy szerintem mikor fogant, így dec. 27.-re jósolta a szülést. Szerintem meg azért siet a növéssel, mert nyilas akar lenni, nem bak. Kép
Persze az is tény, hogy a babák 5%-a születik csak a kiírás szerinti napon, +- 2 hét böven belefér, és a nagyságuk is erösen változó, szóval az is elég bizonytalan, amit az UH alapján jósolnak. Izgalmas lesz figyelni a két táblázatot, a "szabálytalan" elözésekkel! Kép

BMárti
BMárti

Koszonom szepen a megnyugtato szavaitokat! Mamacica, ezzel a megoldassal csak az a baj, hogy okelmeben legalabb 3 csacsi veszett el, es ha en valamit nagyon akarok, akkor o csakazertsem!! Ugyhogy errol az UH-rol lekesett, de majd a kovetkezokre mar igyekszem kihizelegni belole egy pozitiv valasztKép Es tenyleg koszonom a megnyugtatast, hogy nem vagyok egyedul ezzel a problemavalKép

En legkozelebb csak szerdan leszek, holnap temetesre megyunkKép addigra meg remelem lesz egy idopontom, meg egy kepem a babocarolKép

Pussssz, es ha 2-ig meg nem jelentkeznek, jo hetveget nektekKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Még nem írtam ide, pedig már egy ideje olvasgatom a babanetet - legalább addig picurkát megismertelek Titeket.

Én a 15.hét végén vagyok és nagyon jónak tartom a társalgót. A Chat-en már voltam, de a munkám miatt az nekem sem nagyon megy.

Mamacica! Mindenképpen mesélj majd, hogy milyen volt a 3D UH! Én is gondolkozom rajta, hogy másfél hónap múlva elmegyek apucival együtt. Mellesleg egyetértek: az én párom sem egy tutujgatos elérzékenyülõ fajta, de az UH-kon (fõleg most, amikor már 10cm-s volt a babánk és minden látszott!) ott áll meghatódva és büszkén! Imádnivaló!

Rita, akkor Te is áprilisra vagy kiírva? Örülök, hogy van velünk teljesen egykorú!!
A munkahely miatt: HAJRÁ!!

NORCI! Én is sokat idegeskedtem mire megmondtam, de utána jobb volt, már csak azért is mert így napközben is lehetek kicsit KISMAMA és az olyan jó!

Még Ágónak akarom mondani, hogy szerintem nagyon jó ha van saját orvosod, mert az KELL! Mégis van kihez fordulni és van aki ismer valamennyire. Én nagyon csípem az orvosomat és mivel gyakran párosan megyünk - egész családias nála a hangulat!

Orsoly kérdezte a pénzt: az én dokim elõre megmondta, hogy a szülés és addig minden vizsgálat 70ezer és ez nagyon jó, mert ugye õ extra szombati terhesgondozást tart egy kellemes rendelõben, ahol elvileg 5ezer egy vizit - igy meg 9 hónap "szinte" ingyen van - bármennyi alkalomra és lehet részletben fizetni.

Andi, Helga!! Irjatok, ha megvan a pocok és drukkolunk!!!

Én is gratulálok a kibújt csöppségekhez!!
DEJÓÓÓÓÓNEKTEK!!!

Alig várom, hogy az enyém megmoccanjon ill. hogy érezzem!! Milyen érzés? Buborékos vagy kaparászós??

pussszi

Mummy
mummy (mummy)

Márti!

Én már írtam neked korábban a butorokrol itt, de összefoglalom megint.

Bababutor: Érdemes körbenézni az RS diszkontban is, ott is vannak ilyesmik, és ha kicsit több pénzetek van, ugyanitt lehet kapni nagyon szép fenyöbutorokat is gyerekszobába. Ez az also emeleten van, egészen hátul, arrafelé, ahol fizetni kell. Reitter F. utca, de nem a konyhás bolt, hanem a másik.

Babaágy. Nézzetek el az Elefániba, olcso és nagyon szép ágyak vannak, olyan is, amit keresel. Én itt vettem kiságyat 12 ezerért, szép bükk szinben, eredeti fa, benne van a szivacs is a csomagolásban. Volt olyan is, ami átalakíthato, és van hozzá pelenkázo, de nekem sem ez kellett. Itt egyébként rengeteg minden van, hordozok, babaülések, és rengeteg dolog a babának. Ez a Szabo Ervin könyvtár parkoloja mellett van, ha szembeálltok a könyvtárral, akkor bal oldalon. Az árak szolidak, nem Mega Toys magasságuak.

Niki 32
Niki

Szia BMárti !

köszönöm neked is a választ. a tegnapi adatok 31.hétre és 6 napra: BPD 81.7 mm, FL 61.7 mm.
más adat nincs az UH fényképen.
Kisbence
Kisbence

Hali!

Kisbence!
Nekem u.m.:marc.29. es jan.3-ra vagyok kirva.
En most megyek kedden uh-ra, majd megkerdezem az adatait, mert nekem nem szokta leirni csak megnezi, hogy jok-e.

Mummy!
Ez a 70 e...nem semmi!!!

Orsoly!
szerintem,ha a kovetkezo UH-ra elmegy, meg fogja banni hogy az elozot kihagyta.

Tiduj(29)
Tiduj

Mummy! Uristen! Az szerintem nagyon sok...nekem pl ez a Laura fele doki azert is tetszik, mert egyaltalan nem ker pezt a terhesgondozasert, es nem monodtt tarifat a szulesre sem...aztan persze majd meglatjukKép

Tiduj! Ugy legyen!Kép
orsoly

Szia Niki!

Köszi az összefoglalást, sajnos még mindig nem értem utol magam, úgyhogy még nem olvastam, amit korábban írtál. Nagyon jól és nagyon jókor jött, hogy megismételted. Lassan indulok Életem Párja elé, hogy amint végez a dolgozással indulhassunk még egy körre szétnézni a MegaToys-ba. Az RS szinte útba is esik, úgyhogy feltétlenül eltérítem arra is! Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Beáta és Manka!
Gratulálok mindkettötöknek, és sok tejcsit a piciknek! Kép

Szóval ma reggelre voltam visszarendelve UH-ra. Bemegyek, lefekszek, csajszi nézi, mosolyog, "igen itt van a baba". Mondom neki: és a bevérzés látszik még? Azt mondja milyen bevérzés? Mondom neki, hogy nézze már meg a 10 nappal ezelötti UH-ot (akkor másik csaj volt). Megnézi. "Ja az nem bevérzés volt. Ha a petezsák még nem ér hozzá a méhfalhoz, gyakran bevérzésnek látják. Viszont én szakkönyvvel tudom alátámasztani, hogy az nem bevérzés, nyugodjon meg, semmi gond a babával.Hallgassuk meg a szívhangot, jó?" Hát ha nem feküdtem volna, dobtam volna egy hátast. Mi a francnak ültetnek oda olyat aki nincs tisztában a dolgokkal. Az OK, hogy szinte futószalagon megy az egész, de minket a fene majd megevett 10 napig, hogy mégsem marad meg a baba. Mi van ha amiatt a h...lye nö miatt vetélek el mégis az idegességöl? Azt hozzáteszem, hogy a múltkor vittem egy kis apróságot az UH-os csajnak. Most nem. Hát akkor nem a múltkorinak kellett volna tüzetesebben megnéznie, ha már kap valamit?

Orsoly!
Nyugodj meg! AKAD még egy! Az én férjem is azt kérdezte tegnap este, hogy nagyon haragudnék ha nem jönne velem? Indok: úgysem lát még semmit, semmi értelme. Hát én azt válaszoltam, hogy "igen nagyon haragudnék. Ha majd meglesz a baba és ordítani fog az éjszaka közepén, akkor is azt mondod, hogy nem veszed fel, mert úgysem értesz hozzá, hogy megnyugtasd?" Szerintem egy kicsit magába szállt, mert ezek után nem említettem többet az UH-ot, de reggel ö is kelt velem. borotválkozott, készült. Végül azt mondta amikor végeztünk, hogy mekkora h...lye lett volna ha nem jön el. Miért? Mert amikor meghallotta a szívhangot könnybe lábadt a szeme. Titkolta, de láttam, hogy nagyon sürün pislog. Persze utána a kocsiban bevallotta, hogy jól láttam.

BGabi!
Ha úgy gondolod, hogy besegíthetek a táblázat frissítésével, akkor szólj, szívesen. Elmondod, hogy kell és segítek. Nekem itthon van net, rá is érek.
Ja persze addig is beraknál engem is?
Kata007 4.c. 7 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 2.b.

Kata007
Kata007

Szia Kata007
úgy örülök, hogy nincs bevérzés és minden Ok a babával :-)))
Az azért kevésbé vidító, hogy hülyeséget mondott neketek a múltkor aki nézte... ez valahol felelötlenség szerintem... Ilyen nehéz napokat okozni valakinek feleslegesen...

Puszi: Dojika
dojika (dojika)

Szia Kata!

De jó, hogy nincs semmi baj! Kép

Mindenkinek kellemes, hasznos és fantasztikusan jó napot!
Üdv. Chris
Chris

Szijasztok!

Manka,Beáta! Dejóóóóóóóóóó! Gratulálok a kisfiaitokhoz! Nagyon sok boldogságot nektek!!!És majd irjátok le hogyan történt, ha lesz egy kis idötök!

Krita! Már próbáltuk, de nem jött be :-((

Andi! Szoritok, hogy neked minuszba jöjjenek be a napok, és ne úgy mint nekem, hogy már plusz 3-nál tartok:-(((A jóslófájásokkor te a fájdalmatlan méhösszehúzódásokra gondoltál?

Mamacica! Erröl van szó!Kép

dojika! Legalább tudom már, hogy mekkora a talpa:-))Bár ma feltünöen nyugodt...csak nem vihar(szülés) elötti csend???

Niki K! Már a 35.hetet betöltötted? Juuuuj, hogy halad az idö! Lassan már mindenki eléri a 40.hetet és én még mindig itt irogatok 2 az 1-ben :-)))elég vicces Kép

Kinga! Hát én azt mondom, hogy már az sem biztos, hogy mi itthon leszünk, mikor ti hazaértek. El tudom képzelni, hogy még akkor is igy ülök itt...De hátha nem!

Lányok! Nekem holnap reggel be kell vonulnom a kórházba. A dokim hétfön azt mondta, hogy csak be kell feküdnöm, de olyan jó lenne, ha meginditanák a szülést! A rokonunk szerint meg fogják inditani a szülést holnap, mert jön a 3 napos ünnep és ha akkor indul meg magától, akkor a dokinak be kell fáradnia, mexakitva a 3napos ünnepet. Szóval ebben reménykedek! De persze az is elöfordulhat, hogy nem inditják meg, hanem várunk...Nem is tudom hogy fogok aludni ma este, tisztára izgatott vagyok!
Szoritsatok!
Remélem mikor legközelebb irok nektek, már itt fog szuszogni mellettem a kisbabánk!:-)))

Szijasztok, Lara(41.)-a kiirás után 3 nappal
lara (lara)

Szió Lara!

Gyors szülést kívánok és gyönyörû babát Neked! Írja majd ha túl vagy az elsõ hónap nehézségein (persze minél elõbb, annál jobb).

Én élvezem a babavárást, de azért jó lenne már búcsúlevelet hinteni Nektek, hogy Csaó Lányok, mentem a kórházba és mostantól igazán anya leszek majd!

AMi a 70 rugót illeti - én annak ellenére, hogy nem dagad a tárcám - elfogadhatónak találom. Ill. nekem abszolút megéri, hogy szombatonként kialszom magam, hajat mosok, készülõdünk apucival és megyünk babát nézni egy kellemes rendelõbe, ahol soha nem kell várnom és addig beszélek, ameddig akarok. Másrészt így nem kell találgatnom hogy mennyit adjak majd szüléskor. De mindegy is. Az orvosom miatt többet is adnék.

BMárti! Azt szeretném kérdezni, hogy mikor tudtad meg, hogy kisfiú??
Szerintetek a kisfiút könnyebb megállapitani mint a kislányt?

Nyuszimanó! Mi is költözködünk és szerintem én sem fogom kibírni, hogy ne pakolásszak legalánbb valamicskét...

FONTOS::Légyszi még 16-ig válaszoljatok!!! ISZONYATOS Migrénnel mit tegyek?? Ritkán fáj a fejem, de akkor nagyon. Szerintem a hátfájás is rádob egy lapáttal. Még egyszer sem vettem be semmit de egyszer hánytam a fájdalomtól (elõtte utána soha nem hánytam) - korábban írta valaki, hogy algopiryn mehet 1db, mert ha fáj, a babcinak sem jó, de akkor a gyógyszer meg jöhet??? Kételkedem...

Az a baj, hogy korán kelek és nem tudom maximálisan kialudni a migrént, utána meg újra felerõsödik- ti mit csináltok ilyenkor?

csók
és kellemes szabadnapokat!!!!

Mummy
mummy (mummy)

Szia Mummy !
ha jól látom elmúltál 15 hetes. algopirynt nyugodtan vegyél be, akár 2 szemet is.
a 12 hét után nem árthat a babának.csak ne szedd rendszeresen a dokid tudta nélkül.
én irtam, hogy beveheted.nekem is szokott migrénem lenni.régebben csak az injekció segitett 6 féle gyógyszerböl, mindent kihánytam és a migrénem is elmúlt. de most ilyet nem szabad.
a fájdalom sokkal rosszabb a babának.
az elsõ 3 hónap rizikós és az utolsó hetek.
nyugodtan kérdezd meg a dokidat.azért mert kismama vagy nem kell szenvedned.legalább ettöl ne.

nekem is fiam lesz/megint/, én már a 16.héttõl tudom.nagyon egyértelmûen látszott már akkor is.
meg valahogy éreztem is.az elsõ perctõl kezdve Kisbencének szólitottam.4 keresztlányom van, gondolhatod...
Kisbence
Kisbencea

Sziasztok lanyok!

NAgyon sok gratula a friss anyukaknak! De jo nektek!!!! NAgy optiimistan en is azt remelem, hogy jovo hettol kezdve barmikor szulhetek, hisz a 38. - 42. het kozotti idoszak elkezdodikKép
November 7-re vagyok kiirva, de az eddigi uh-k szerint egy hettel idosebb terhes vagyook..

Augy meglepoen jol vagyok meg mindig, es meg mindig a munkahelyemrol irok. Probaltam otthon, amikor tappenzen voltam betegseg miatt, de nem igazan tudtam mit csinalni egesz nap. Persze nem jarok be 8 orara, csak 3-4-re, es szerencsere a kollegaim csak tisztelnek es szeretnek ezert.

Orsolya!

Az en ferjem, amiko megtudta, hogy babat varunk, inkabb megijjedt - pedig terveztuk - hogy en hogyan fogok kibirni a terhesseget hiszti nelkul, meg hogy nem mozoghatok meg sportolhatok annyit. Ugyanis orokmozgo vagyok, es 7 nap 7-szer csinaltam valami, csapatoknal is jatszottunk, stb...
SZoval emlekszem, milyen szomoru voltam, hogy mas pasi biztos tokre orul neki, az enyemen meg nyoma sincs a lelkesedesnek. Az elso harom honapban sem valtozott sokat a dolog, az elejen nehezen is toleralta a tulerzekenysegemet, ami korabban ismeretlen volt szamara.
En nem is eroltettem az UH-kat, foleg, mert oszinten szolva nekem is kicsit csalodas volt, annyira nem birtam felismerni a kepet a computerben. Raadasul a ferjem programozo, el tudod kepzelni, milyen "realis es logikus" a hozzaallasa a dolgokhoz.
Aztan valahogy amikor eloszor megmozdult a baba, kezdett megvaltozni. Egyre figyelmesebb es kedvesebb volt, es allandoan a hasamra tette a kezet, amikor egyutt voltunk, mondvan, hogy en vagyok eleget a babaval, mikor o nincs otthon.
AZ elejen vegig azt mondta, hogy nem jon be a szuloszobara, mert nem birja a vert, meg elajulna attol is, hogy en ott hogy szenvedek. Ezt is elfogadtam, nem akartam eroltetni a dolgotr. Aztan ahogy kozeledik a szules idopontja, egyre lelkesebb, legutobb mar o is el akart jonni UH-ra, es amikor voltunk szulok iskolaja tanfolyamon es szuloszobat nezni, kijelentette, hogy legfeljebb elajul, de nem akarja kihagyni, amikor elobujik a piciKépKép
Szoval csak azt akartam erzekeltetni, hogy sok minden valtozik a 9 honap alatt, fel a fejjel. Az elso feleben meg sokszor nem is fogjak fel, hogy egy uj elet fejlodik a hasunkban, es nem tudnak vele mit kezdene. Racionalis gondolkodassal csak azt latjak, hogy az uh-n, meg a hason sem lehet meg latni semmit. Egeszen mas, mikor mar komolyan elkezd mozogni!!!!!

Finisben levo lanyok!

Ratok is ratoktort a depresszio az utolso hetekben? NEm tudom , mi volt velem az elmult 3 napban, de orult feszult voltam,nagyon rossz kedvvel, es ket ejszakat vegigsirtam, pedig semmi kulonos okom nem volt ra, senki sem bantott...
Normalis dolog ez? Utoljara a 3. honapban volt ilyen, azota semmi... Pedig orulnom kene, hogy lassan jon a baba, nem? EZ mar a lelkes varakozas idoszaka.....

NA mindegy, bocsanat a panaszkodasert..

Chris!

Orulok, hogy jol vagy. Nem az Antagelt ajanlottak abban a masik patikaban? Teljesen artalmatlan, es nekem csak ez valik be a gyomorsav ellen mostansag. Ha elolvasod, nincs is rairva semmilyen riaszto szoveg, hogy terhesek csak az orvos engedelyevel, stb...

Piszi

Vikoca
Viki37

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattalak Titeket, de most lenne egy konkrét kérésem.

Ágci, felajánlottad, hogy az ügyintézésrõl szívesen adsz felvilágoítást. Nagyon érdekelne, hogy mit, mikor, hol kell intézni. (tb kártya, családi pótlék, tgys, gyed, stb.) Nem tudom mit kell a munkahelyen, és mit a tb-nél intézni.
Elõre is köszönöm Neked!

Mindenkinek jó babavárást: Via 31.
Névtelen

Sziasztok!

Legközelebb szerdán leszek, akkor tudok majd emailt írni, illetve válaszolni is...

Mindenkinek jó pihenést!

Mamacica
Mamacica

Mummy, szia!
Én is migrénes vagyok, bár amióta terhes vagyok, szerencsére nem tört rám - ezt most le is kopogom. A gyógyszer kérdéshez nem tudok többet mondani, mint Kisbence. De nekem ilyenkor még az szokott bejönni, hogy besötétítem a szobát és bebújok a párna alá, és várok. Persze, ha nem veszek be semmit, akkor ez sem segít és "végzetes" következményei tudnak lenni.
Ha amúgy szokott segíteni az Algopyrin, szerintem próbáld meg, de ne szenvedj, ha nem muszáj.

Pussz,
Zafi
Zafi

Szia!

Kata007!
Légyszi írj egy e-mail címet, és ott majd beszélünk. Elöbb-utóbb úgyis át kellesz adnom másnak a táblázatot, elvégre közel már a szülés idöpontja. És egyszer csak azt fogjátok észrevenni, hogy nem vagyok itt. (Bár úgyis írok sms-t Kép)

Puszi
Gabi
BGabi (bgabi)

Niki K.,
a Mikes Gabit, persze, ismerem, az egyik oszztálytársammal járt sokáig. Azt hiszem, kezdem sejteni, ki vagy Kép De ha lenne rólad egy elektronikus úton terjeszthetõ Kép kép, szívesen látnám, meg egy pár sort is Rólad.
zsu74@freemail.hu címre
Jamina
Jamina

Sziasztok Kismamák!

Orsoly, Chris! Furcsák ezek az apukák. Mi tavaly augusztusban megbeszéltük a párommal, hogy ettõl kezdve nincs fogamzásgátlás, várjuk a babát. 6 hónap után lettem végre pocakos, és múltkor Papamackó egy társaságban azt találta mondani, hogy csak véletlen lett a baba. Hát, alig kaptam levegõt. De UH-ra õ legalább szívesen jön velem.

Vikóca! Mostanában én is küzdöm a lehangoltsággal, és gyakran vagyok indokolatlanul veszekedõs hangulatban. Múltkor szegény páromon láttam, hogy nagyon-nagyon próbál alkalmazkodni és mindenben maximálisan megfelelni. Akkor kicsit elszégyelltem magam, arra gondoltam, mennyi piszkálódást kellett elszenvednie tõlem, ami ezt a reakciót váltotta ki nála. De hát ez egy ilyen idõszak, és szerintem ez a borongós idõjárás is hozzájárul.

Magunkról: voltunk UH-n és természetesen a baba annyit fejlõdött, amennyi számára egy hét alatt "elõírt". (Illetve: mindene 3 mm-rel nagyobb.) Így hát nem arról van szó, hogy nem fejlõdök, hanem egyszerûen csak fiatalabb, mint gondoljuk. Ezt én sejtettem is, de valószínûleg nov. 28-a helyett kb. Mikulásra érkezik meg a baba. Így most "visszamentem az idõben": eddig még 6 hét volt hátra, most legalább 7 hétig várnom kell a kisbabámra. Pedig én már azt hittem, hogy fogynak a hetek...

Puszi mindenkinek: Laura (valahol 32-34. hét között Kép )
Laura

Jamina te u.az vagy, aki kezdetben zsu74 néven chatelt?

Norci
Norci

BGabi az életkorom sem titok, szóval ha frissited a táblázatot akkor 26 a bûvös szám.

Kata007! Úgy örülök nektek, hogy minden rendben van! ÉS igy legalább nem én leszek az utolsó a táblázatban, mert ha jól láttom 1 nappal megelõztelek.

Norci
Norci

Sziasztok!

2 napja olvasom ezt a Fórumot, ami nagyon tetszik. A chat-re elég gyakran járok.
Szeretnék én is felkerülni a táblázatba.
Az adatok közül az 1c vagy 2c részt nem tudom, hogy jelent. A többi adatom:
Csilla1 11 hét 1n Budapest 31 év május 17. 2.b.

Bmárti:
Azt szeretném kérdezni tõled, hogy hol van az a terhestorna, ahol 2 féle terhestornát tartanak?

Jó hétvégét mindenkinek!

Csilla1
Csilla1

Sziasztok!

Ágó!
Az orvosválasztással kapcsolatban: valóban nem kötelezõ, sõt...
Én az elsõ babámat várom, és én is úgy gondoltam, hogy választok orvost, de már megbántam. Rendes velem és nem is a magánrendelõjébe járok, de teljesen felesleges, hogy az ember kétszer álljon sorba, csak azért, mert mindkét orvos látni akarja. Ráadásul a választott orvosom eléggé elfoglalt, legtöbbször órákat kell rá várni a terhesrendelésen, és ezt megúsztam volna, ha csak simán eljárok terhesgondozásra, és annál szülök, aki éppen ügyel.
Hizás téma: szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mert vagy az orvos, vagy a védõnõ úgysem lesz megelégedve a súlyoddal. Nekem mindig azt mondják, hogy túl sokat hiztam (mos, 37. hetesen járok 11 kg-nál), de hiába teszek akármit, jönnek rám a kilók. Esetleg a terhestorna segit valamicskét.
Derékméret: erre tényleg nincs pontos adat, mert attól is függ, hogy hogyan fekszik a baba.
Alacsony vérnyomás: ha nincs semmi panaszod, akkor ne tegyél semmit ellene. Ez általános dolog terhességben.

Orsoly!
A férjed miatt ne keseredj el! Az én férjemet ugyan nem engedik be az UH-ra, de akkor se jönne, ha lehetne. Azt mondja, hogy nem látna belõle semmit és amúgy is csak a végeredmény számit. Én megértem, hogy igy gondolkodik és biztos vagyok benne, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem érdekli õt a baba, és tudom, hogy nagyszerû apa lesz. A férfiak máshogy állnak hozzá a dolgokhoz, racionálisabbak és ezt el kell fogadnunk! Kép

Lara!
Szurkolunk! Bár nem tudom, hogy jó-e, ha hamarabb meginditják a szülést csak az ünnep miatt...
Unokatesómnak is hamarabb inditották meg a szülést (magas vérnyomás miatt) és a Pici még nem volt felkészülve a változásra. Bár nem lett semmi baja, de gyengécske volt.

Mummy!
Szerintem mielõtt bármit is bevennél, hivd fel az orvosodat!

Viki!
A túlérzékeny idõszakból nekem is "kijutott"!
Csodálom, hogy a párom ilyen jól tûrte! Kép
Ez természetes, az ember azon kezd el gondolkodni, hogy vajon jó anya lesz-e, hogy fogja birni a szülést, stb... Kép

Mamacica!
Nem lehetséges, hogy azért néznek rád rossz szemmel a munkahelyeden, mert sokat chat-elsz?...

Sziasztok!
Helga - 37.

Sziasztok!

Most csak egy-két gyors válaszra ugrottam be, aztán kicsavarom a saját kezemböl a billentyüzetet. Két napja megy nálunk a kábel-net, azóta semmi mást nem csinálok, csak egész nap a gép elött ülök. Kép Nem is értem, hogy bírtam ki ezt a két és fél hetet nélküle... KépKépKép Most viszont úrrá kell lennem az Internet függöségemen, estére jönnek Anyósomék (aki egy tündér, és imádom! Kép), úgyhogy mostmár nem halogathatom tovább a rendcsinálást. Szóval néhány gyors válasz, és futok a porszívóhoz! Kép

Nyuszimanó! Voltunk tegnap a MegaToys-ban, és még eszembe is jutott Kép, úgyhogy megnéztem a Graco kocsikat. Ultima nincs légkerekesben, még nem is hallottak róla, hogy létezne. A hagyományos kerekü 49.990 Ft. Légkerekes a Graco kocsik közül csak a Voyager-böl volt, az 89.990 Ft.

Lara! Nagyon szorítok neked / nektek! Kép

Mummy! Nekem elöször a 18. heti UH-n mondták, hogy fiú a Pocaklakó. Életem Párja már akkor is "látta", hogy tényleg az, én csak egy kis bizonytalan maszatot láttam a lábacskái között. Persze Laci állt a derekam mellett, szóval sokkal közelebbröl nézte a monitort, mint én, és eleve jobban is lát, szóval lehet, hogy ami nekem kis maszat volt, azt ö ki tudta nézni. Most a 30. heti UH-n viszont már én is tisztán láttam, hogy PiciLaci lapít odabenn, és nem Fanni... Kép

Csilla1! A kétféle terhestorna a Margit kórházban van, külön a "kis" és a "nagy" terheseknek. Legalábbis ez van kiírva a terhesgondozóban, mert én ugye eddig még ellógtam... Kép

Még egy kis panaszkodás: Tegnap elindultunk bababútort venni. Eddig is rengeteget jártunk már utána, nézelödtünk, tájékozódtunk, és eléggé döntésképtelenek voltunk. Na, végül tegnapra megszületett a döntés, megyünk a MegaToys-ba, és megrendeljük a kék-fehér babaszobát. Életem Párja már nem is akart benézni az RS-be, hogy ha már egyszer végre döntöttünk, ha mégoly nehezen is, akkor tartsuk már magunkat a ahhoz, gyerünk, és rendeljük meg azt a bútort, mielött kicsúsznánk az idöböl! (leszállítsák, mielött megszülök) Jó, elmentünk a MegaToy-s ba. A kék-fehér babaszobán nagy tábla hirdette, hogy ha az egészet egyben (minden elemét) megvesszük, 20% kedvezményt kapunk. Nézegettük, tépelödtünk, végül aztán eldöntöttük, hogy akkor se kell minden darabja, és hívtunk egy eladót, hogy lediktáljuk, miket szeretnénk. Erre kiderült, hogy abból a bútorból az, és csak az van, ami ott ki van állítva, ezért akciós, a gyártása megszünt, többé nem rendelhetö. KépKépKép Persze jól hangzik, hogy 20% kedvezmény, meg nem kell rá várni, stb. De az ami ki van állítva rémesen szedett vedett, mert azon mutatták be, hogy rendelhetö kék vagy fehér gombokkal, kék vagy fehér díszítö ívekkel, stb., és hogy melyikkel hogy néz ki. Táadásul több helyen sérült is, és mire az ember szétszedi a szállításhoz, ki tudja, mi éri még. Kép Szóval most, hogy végre döntöttünk, kiderült, hogy elkéstünk vele. KépKépKép

Most, hogy jól kipanaszkodtam magam, tényleg elvonulok takarítani, és ha ma mégegyszer megláttok itt, zavarjatok el azonnal! Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét!

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Orsoly, szia!
Megnyugtatásképp: Bár én el tudtam cipelni a férjemet anno az elsõ UHra, de milyen áron: Elõször is azt kérdezte: "Õ minek oda??? Mit tud Õ ott csinálni? Nem ért hozzá... stb" Aztán meg hogy: "Minek viszünk kazettát, ne hülyéskedjünk már, nevetséges..." Végül is bejött velem az UH-ra, aztán mikor hazamentünk, betettem a kazit a videjóba, és a paskóm megszólalt:"Hát hogy ezt most minek vettük fel, nem látni semmit, ezek csak fehér meg feketet buborékok, nem mozog semmi, Õ ebbõl semmit sem vesz ki, hiába mutogatom, stb..." (Ekkor 9. hetes volt a baba) Na, itt bõgtem el magam... És tudod mikor változott meg tövestül a párom??? Amikor elõször érezte a kezével mozogni a picit (kb. 20-21 hetes voltam)... Ettõl a pillanattól kezdve folyton figyelmeztet, hogy el ne felejtsem hozni a kazettát, jobban tudja, mikor kell menni UH-ra, mint én, szinte Õ csörtet be elsõnek a rendelõbe... Orsoly, türelemKép Szerintem rengeteg fickó van így (persze vannak kivételek, akik az elsõ pillanattól kezdve rajonganak, de hát mi nem ilyet fogtunk ki...), hogy amíg nincs "kézzel fogható" bizonyíték számukra arra, hogy igenis baba van a felesége hasában, addig csak egy misztifikumnak tartják, el sem tudják képzelni, mi és hogy is van odabent... KitartásKép

cuppantás mindenkinek:
Beja (34 elejeKép)
Beja

Sziasztok!

Lara! Gondolok rád/rátok! Ha tudsz vagy valaki tud értesítthetne minket! Kép Bizony mi is célegyenesbe érünk lassan, kíváncsi vagyok a mi kisasszonyunk meddig akar benttartózkodni. Kép
Az utolsó hetek (napok) a leghosszabbak gondolom. Én is várom már a percet, hogy láthassam a kicsit!
Minden jót nektek!

Mindenkinek jó pihenést az elcsúsztatott hétvégére!
Sziasztok: Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Niki, Lara ahogy itt írjátok tényleg rémes lehet ittizgalomban lenni, az utolsó pillanatokban, nem is tudom, hogy mi lesz velem akkor, de ti majd biztos segítetek. Amugy nálunk a családban mindenki két héttel megszületett a kiírás elõtt. Remélem az õn picinyem is tartja majd ezt az iramot, ha odaérünk, és így nekem sem lesz idõm túl aggódni a kérdést.

BMárti! Szolidáris leszek és én is húzok takarítani!

Norci
Norci

Norci,
nem én vagyok/voltam zsu74 néven a chat-en, én mindig, mindenhol Jamina vagyok. Már találkoztam zsu74-gyel, jól kitárgyaltuk, hogy egy csomó hasonlóság van köztünk, nemcsak az életkorunk Kép
az örök
Jamina
Jamina

Sziasztok Lányok!

Helga írtam neked levelet!
Egyébként pedig szerintem egyáltalán nem sok a 11 kiló a 37. héten. Talán még 1 kilót ha hízni fogsz és utána pedig jön a szülés. Vagy hirtelen jött fel Rád sok kiló? Mert szerintem panaszra semmi okod nincs. Én most a 27. hétben + 5kilónál tartok, és átlagosan 0,5 kilót hízok hetente kb. 4 hete. Na gyorsan ki is számoltam, hogy akkor +12 kilóval fogok szülni. Bár abban reménykedem, hogy az utolsó hónapban már nem jön fel annyi.
És én még mindig sportolok. Igaz csak szobakerékpározok, de mindennap 25 percet.

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Mindenkinek!
Mindenkinek minden jót a hétvégére!Kép
Lara! Sokat gondolok rád, és nagyon drukkolok egy könnyû, gyors babaérkezéshez! Kép
Sok-sok pusszz.Chris
Chris

Sziasztok!

Viki! Érezd nagyon jól magad! NE DEPIZZZZ!!!!
Nagyon sok jó gondolatot kívánok! Kép

Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Lara én is hasonlókat kívánok mint a többiek.

Csilla! Légy üdvüzülve közrünkban. A c. a táblázat elején azt jelenti hogy hanyadik próba ciklusban jött össze a baba.

Holnap elérem a nyolcadik hetet és így már nem olyan reménytelen a 12. hét elérése sem. Ja beszéltem a jófej fõnökömmel és mondta, hogy a másik (tudjátok a vénlány típus) örökké azt hajtogatja, hogy én biztos kisbabát várok. No legalább fel lesz rá készülve, mert így szerdán, ha megyek beavatom.

Akiknek sav problémáik vannak, én is érzem örökké a savat, de már nem bírtam tovább - mert imádom a savanyúságot - és ma megettem két ruszlit (tudjátok savanyú heringet) a férjem már stopperolni akarta, hogy meddig marad bennem, de eddig semmi bajom nincs. Lekopogom. Ezek szerint lehet savanyút enni, persze jó sok kenyeret ettem hozzá. Meg arra is rájöttem hogy sokkal jobban vagyok, ha eszem egy szelet sajtot. Persze ugye hasonló lehet a hatása a magneB6-hoz, hiszen csomó B vitamin és magnézium van benne. Megyek is sajtot venni!
Remélem azért holnap nem kell u.ezek negatívumairól is beszámolnom.

Jó pihit mindenkinek!

Norci
Norci

Sziasztok!

Moncsi: A kilók csak lassan kúsztak fel, de igazából nem izgatom magam miatta, majd leadom szülés után! A legfontosabb, hogy a Pici egészséges legyen, a többi már mellékes! Kép

Minden jót nektek!

Lara, szurkolok! Kép
Helga - ma epp 37

Fejfájásról és migrénrõl.
A nagyon erõs fejfájás szerintem nem lehet ritka dolog a terhesség alatt, én is, és ismerõseim is átélték. Erre ált. az Algopyrin engedélyezett; DE szalicil tartalmú gyógyszerek, mint pl. az Aszpirin, NEM!
Akinek migrénje van, igazi migrénje, arra semelyik gyógyszer sem használ! Illetve van rá spec. (Imigran), de azt terhesség alatt TILOS szedni! Akinek volt már igazi migrénje (utálod a fényt, a hangokat, ,,jamais-vous" érzésed van, hátul lüktet), az nem keveri össze egy ,,szimpla" fejfájással. Életem legszörnyûbb migrénjét, amitõl még hánytam is, terhességem elején éltem át. Elõtte is elõfordult már, úgy évente-kétévente elõjött, voltam vele neurológusnál is. Tehát akinek IGAZI migrénje van, az tényleg csak annyit tud tenni, hogy elvonul egy sötét szobába (bekészít egy lavórt Kép ), és a fejére húzza a kispárnát. Esetleg akinek már többször is volt, és ismeri a kezdõdõ tüneteket (a látásélesség hirtelen romlása, lüktetõ érzés a szem körül és a tarkón), igyon meg nagyon gyorsan egy nem túl gyenge kávét, néha segít.
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni:
Jamina
Jamina

Szija Lányok!

Jó régen nem írtam már, de azért mindig olvaslak titeket.

Kisbence! Nekem az utsó menzim 1. napja március 15. volt. Sõt tuti biztos is vagyok benne, hogy a kislányom 29-én fogant.
Én okt. 17-én voltam utoljára uh-n, és az akkor mért adatok a következõk voltak (én akkor 30 hét 6 napos voltam):

BPD: 83 mm (ez a gép szerint kb. 33 hét 6 naposnak felel meg)
APD: 78 mm
TAD: 80 mm
AC: 248 mm (ez a gép szerint kb. 29 hét 0 naposnak felel meg)
FL: 62 mm (ez a gép szerint kb. 31 hét 6 naposnak felel meg)

Ezekbõl az értékekbõl hozott ki egy átlagot a gép, miszerint én akkor 31 hét 4 napos voltam.

A doki azt mondta, a kiscsaj nagyobb az átlagnál, de hát ott, ahol az apuci is 190 cm fölött van egy icipicivel, és az anyuci sem alacsony, ott nincs mit csodálkozni ezen. Cukorbeteg sem vagyok, mert "biztosamibiztos" alapon elküldött az extra terheléses cukorvizsgálatra (2 óra alatt 4X vettek vért), aminek tökéletesek lettek az eredményei. És különben is, összességében, arányos a baba. Valamelyik Kisbaba újságban olvastam, hogy nagyjából a 20. héttõl kb. 2 cm a különbség (állandóan) a BPD és a FL között. Amúgy azt is mondta doki, hogy helyes, normális méretû pocakom van.

Babakocsi: Mi már nagyon régen,júniusban megvettük a babakocsit. Akkor megvolt rá a pénz, féltünk, hogy másra költjük, és különben is nagyon megtetszett a kocsi. Mi eleve GRACO típusút akartunk. Aztán amikor a MegaToysban megláttuk, beleszerettünk, és megvettük. Egy GRACO Sterling. Idei évi modell, vííszintesre dönthetõ, lábzsákos. Igaz, hogy nem átfordítható tolókaros, de a tetején van egy kis ablak, ahol tök jól belátni a picihez. Elég nagy kosara van, jók a kerekei is. Összecsukva nincs egy oldalon a kar meg a kerék, az összecsukás ideje kb. 3 másodperc. A színe pedig egyáltalán nem giccses, sõt még csak nem is mintás; sötétkék (de olyan szép!!!) és ezüst színösszeállítású. Ja, és hordozót egyáltalán nem is akarunk, mert kocsink úgysincs, és különben is, jobban tetszik a kenguru.

Bútor: A kiságyat a MegaToysban néztük ki, 14 ezer forint, nagyon elegáns, egyszerû kiságy; a pelenkázós kisszekrényt pedig a Mammut2-ben nyílt bababoltban fogjuk megvenni, ez színben anyagában tökéletesen passzol a kiságyhoz, és az ára sem annyira vészes: 24 ezer forint (asszem).
A Megatoysban elég drágák a pelenkázósak, a Brendonról jobb nem is beszélni, de a legnagyobb megrázkódtatás akkor ért, amikor elmentünk a BABY EXPRESSbe (a kismama újságban láttam azt a kacsás bútorukat), és az ár iránt érdeklõdtünk. Kapaszkodjatok: az ágy fiók nélkül 86 ezer, a fiók 26 ezer, a pelenkázós úgy 90 ezer körül, és még a szekrény 150 ezer. De ezek már áfás árak. Még jó hogy lehet kapni!

Kilók: én nem izgulok miattuk. Igaz, most tartok 68 kg-nál (60 kg-val kezdtem), nem is látszik rajtam, de ha túl sok lesz a végére (amit azért nem hiszek), akkor azt le fogom dolgozni.

Bocsi, ha nagyon hosszú voltam, de nagyon rég nem írtam, és most is összeszedtem egy csomó témát.

Szóval mindenkinek nagyon sok bolgog babavárást kívánok, az anyukáknak pedig babázást. Azért megpróbálok gyakrabban jönni!

Puszi mindenkinek!

Szila (32. hét)
Szila 32dik

Sziasztok Lányok!

Kilók ügyében én is rémült vagyok, már 10 plusz kilón fölül vagyok, 65-tel kezdtem. Néha a víz is mintha több lenne, mint a szokásos, és akkor 2-3 kilóval többet mutat a mázsáló. Sajnos azt nem mondhatom, hogy rossz az étvágyam, pláne most, az utolsó hetekben. A combomra, felkaromra és popóra híztam, de aki lát, az azt mondja, hogy ebbõl semmi nem látszik. Szerencsére arányosan oszlik el, már amennyire ez lehetséges...

Hét végén jön a párom, már nagyon várom!!! Kíváncsi vagyok, õ majd mit szól a pocihoz. Olyan édes, már nagyon várja a szülést, talán jobban, mint én, pedig azt már nehéz fölülmúlni.

Képzeljétek, szörnyû hátfájásom van, valami ideg becsípõdött, szinte levegõt sem kapok. Remélem, ez nem marad sokáig így, mert elviselhetetlen.
Mostanában nagyon furcsán mocorog a bébi, olyan, mintha erõsen kaparászná a hasam hátsó falát, néha bizony nagyon fáj, amit mûvel. Anyu szerint most keresi a helyét. Van valaki, aki érez valami hasonlót?

Nagyon drukkolok Larának, fõleg azért, hogy a baba döntsön úgy, hogy jön, ne az orvosok hosszú hétvégéje legyen az indok!!
Nem tudtok valamit a többiekrõl a lista elején? Ki lesz vajon Lara után a következõ?

Manka, Beáta!
Fogadjátok gratulációmat a szép nagy babáitokhoz! Ha lesz idõtök és energiátok, írjatok nekünk egy rövidke beszámolót..! Sok boldogságot kívánok, és egészséges, jókedvû csemetéket!

Üdvözlet mindenkinek!

Andi
andiv (andiv)

Sziasztok Lányok!
Gyors leszek, bevallom, csak beleolvastam a topicba, mert nagyon nincs idöm most netezni. Ugye el tudjátok ezt képzelni???
Az elöbb raktam össze a számitógépasztalt: a gépet meg a modemet, mert már nagyon hiányoztatokKép A franciaágyon kivül ez a 2. bútordarab, ami össze van rakva. Látszik, mik a legfontosabbakKép

BMárti!
Nagyon köszönöm, hogy rákérdeztél a babakocsira. Hát a légkerekesen kissé ledöbbentem, húzós az ára, itt 56000-be kerül átszámitva. Na majd meglátjuk...

Magunkról annyit, hogy nagyon nagy pozitiv dolgok történtek Nyuszimanóval kapcsolatbanKép
Péntek estétöl kezdve hirtelen akkorákat mocorog manóka, hogy kivülröl is érezni!!!!!! Söt apucija kezét is megrugizza állandóanKép, aki ettöl teljesen elolvad, és nem gyözi mondogatni, hogy milyen aranyosKép
Szóval eljött végre ez is, tudjátok, hogy már nagyon vártamKép
A másik, vasárnap reggel mikor felkeltem, nézem, hogy van egy folt a lepedömön. Aztán magamra néztem, és amelyik oldalamon feküdtem, a pizsamámon a mellbimbómnál hatalmas folt éktelenkedett. Akkorát kuncogtam rajtaKépKép Szóval gondolom, ez elötej volt, igaz???? Azóta még egyszer volt egy kicsi, napközben szerencsére nincs semmi. Akinek volt ilyen tapasztalata, attól kérdem, hogy ez vajon végig lesz a terhesség alatt?? érdemes melltartóbetétet használni minden éjjel????

Még azt szeretném kérdezni töletek, hogy van valaki, akinek vizesednek a kezén az ujjai??? Nekem csak reggel van ilyen, mikor felkelek ez ágyból, kb. egy óra múlva elmúlik teljesen, és sehol máshol nincs. Mitöl van ez??

Minden új kismamát puszilok, láttam, hogy nagyon sokan lettetek, és ez olyan jóKép

Megyek pakolni, Pusszantás:
Nyuszimanó 22hét5nap
Nyuszimanó23.

Szia Mummy!

Igen április! Majd a nyuszi hozza.. Kép
Nektek is elsõ baba?

Gabi!
Nyíregyházán milyen lehetöségek vannak a kórházban a szülés utáni elhelyezést illetöen? Te melyiket fogod választani?

Remélem pici fiad már jobban van, s Te is tudtál pihenni egy picit.

Rita
Krita

Sziasztok!

Nyuszimanó és a többiek, akik már érzitek a mozgást úgy irigyellek érte, nekem az egész még valahogy olyan misztikusnak tûnik.

Szurkoljatok nekünk holnap, mert egyrészt férjem uram akkor próbál v.mi pozitívat intézni honvédség , ill. most már polgári szolgálat ügyében. Én meg hülye fõnökömnnek holnap árulom el kismanót. ELhatároztam, hogy megkérem, hogy a 12. hétig próbáljon meg diszkréten állni a kérdéshez (no õ nem errõl híres, sose tudja tartani a száját, ráadásul nem is válogatja meg, hogy kinek mit mond el), mindegy már csak hadd tegyem próbára. A másik,a jó fej fõnököm ma hívott és mesélte, hogy a másik nem csak õt, hanem másokat is kérdezget hogy babát várok-e. Ráadás ennek hatására az egyik idõsebb hapsi kolléga a jó fejnek javasolta, hogy a lányainak (11 és 18 évesek) adjon antibébi tablettát, hogy ne menjenek el szülni. Hogy milyen vicces emberek vannak, nem? Igaz engem nem szoktak annyi idõsnek nézni, amennyi vagyok, de talán nem kellen úgy vielkedniük, mintha 16 éves hajadon lennék, akit "felcsináltak". Bocs. a vulgáris kifejezésért. Szóval remélem engem, azért elkerülnek majd az ilyen tapló megjegyzések! Úgy hogy szorítsatok!

Norci
Norci

Sziasztok!

Nyuszimanó!

Elõtej:nálam is már kb. a 3. hónaptól folyik, és mostmár éjszakára mindenképpen szükséges a melltartóbetét. Sajnos néha nappal is folyik, de pólótól függ, hogy átlátszik-e vagy sem a betét. Majd ha úgy érzed, hogy eleged van a melltartó- és pólómosásból, akkor itt az ideje, hogy hordd a betétet. Bár nekem rendszeresen még csak kb. 3 hete folyik, lehet, hogy neked már korábban fog, majd kitapasztalod.
Vizesedés: reggelente az én ujjaim is be vannak dagadva, néha még a lábujjaim is. Sajnos a gyûrûmet már egy ideje nem tudom hordani Kép
De ez nem komoly probléma, csak az a fontos, hogy egyéb testrészeid ne dagadjanak (lábszár, boka). Ha itt is dagadsz, akkor szólni kell a dokinak.
Remélem tudtam segiteni.

Jó babavárást!
Helga - 38.

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?