Új privát üzeneted érkezett!

Persze, vigyazz magadra es inkabb ehhez a haziorvoshoz ne menj tobbet. (Egyebkent a + teszt elott en is csak egyszer voltam nodokinal. Asszem azert halogattam olyan sokaig, mert feltem, mint regen a fogorvostol, illetve mert sosem volt ra szuksegem, csak a rakszures miatt mentem el vegul.)
moosejaw

Ancsi!
Jól teszed, hogy előtte elmész orvoshoz, mi is csak utána mertünk nekiállni, hogy tudtuk, minden OK! Nekem egyébként az előző nődokim lekezelően mondta, hogy mit képzelek, majd elsőre összejön a baba??? Ahhoz képest elsőre összejött! Szerencsénk is volt gondolom, bár én kiszámoltam, hogy pontosan mikor kell aktivizálnunk magunkat, hogy összejöjjön!
Ha a munkahelyed ennyire zűrös, akkor tényleg jobb, ha hanyagolod majd! Én egyébként sem tudtam volna bejárni, olyan rosszul voltam az első 3-4 hónapban, de szerencsére pont nyári szünet is volt a suliban!

Szió
Ildi(26)
ildi76

és ebben a 34 ezerben benne van a családi pótlék is??

MINIMÁLBÉRESEKNEK:
na én ilyet hallottam:
160 nap biztosítottságnak kell meglennie. mondjuk, hogy ez 6 hónap (a biztonság kedvéért)

szóval, a 2. hónap elején ki kell lépni a cégtől, 31 napig nem biztosítottnak lenni, aztán utána visszalépni, úgy, hogy meglegyen a 160 nap a szülésig. ekkor már 120.000-re felemeltetni a fizut, és így a maximum gyed valami 65.000. MOST JÖN A LÉNYEG. a cég nem csinálja meg az ember két szép szeméért, tehát ennek a plussz költsége kb. havi 50.000 ft, vagyis az ember 6 hónapig ennyit ad munkáltatójának.
kb. 9 hónap alatt jön be a gyeden, és gondolom, hogy a következő gyereknél (ha rögtön utána jön) is ezt veszik alapul.

node, nagyon nehéz ám kiszámolni, hogy az ember most épp 2 hónapba lépett és rohanás megszüntetni a munkaviszonyt. + egy csomó cég bele se menne ilyesmibe.
a BUKTATÓ meg annyi, ha a terhes nő táppénzre kerül közben (mondjuk. 7. hónaptól nem melózik), akkor csak a mindenkori minimálbér 2x-ét veszik figyelembe, vagysi 108.000-et. én lehet, hogy csak ennyire emeltetném fel a fizum.
meglátjuk.

bocs az előadásért, azért írtam, hátha vki még nem tudja.

ancsipancsi

azert szamolnak hetekben, 40x7, 280 nap, de ez ugye lehet tobb kevesebb is

Kép
babarozsa

Lányok!
A háziorvosom nem tehet semmiről, azért mentem el,mert hányás-hasmenés-láz betegségem volt, és nézegette a hasam, hogy hol fáj. És megnyomott egy részt, az nagyon fájt, de mondta, hogy az nőügy! Mondjuk aznap este kicsit megjött, és másnap meg már rendesen. Lehet, hogy a "megjövés" miatt fájt? Kép))

ancsipancsi

Moosejaw!
Hogy függ össze a minimálbér és a szülés időpontja? Én is elég pipa vagyok, pedagógus lévén eszméletlen kevés a táppénz, amit kapok, csak egy tizessel vagyok a minimál fölött!
Ildi
ildi76

Ildi76! Szerintem úgy függ össze, ahogy leírtam feljebb. Hogy a szülés időpontja előtt bizonyos idővel meg kell emeltetni a fizut.

Az, hogy minimállal mennyi lenne a táppénzem, jobb nem is belegondolni!!! Kép

ancsipancsi

munka...en a 9. honapban meg vizsgazni fogok az egyetemen, tudom az nem ugyanaz, mintha dolgoznek, de azert csak tanulni kell eleget, meg stresszes, es bemenni az egyetemre, ami szerencsere nincs messze
szoval azert is izgulok, hogy ne jojjon elobb a baba

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Ancsi, a glükóz tényleg csak 200-300 Ft volt. Nekem viszonylag nem régen volt ilyen vizsgálatom és meg kellett venni a gyógyszertárban.
Én inkább azt hallottam, hogy majd még egyszer meg kell ismételni, ugye ez nem igaz? Már most rosszul vagyok a procedurától. Amúgy a lötyi nem volt egyáltalán kibírhatatlan, mert régebben ment erről néhány eszmecsere itt.
Én eleinte úgy terveztem, hogy kb. a 28. héttől nem jövök dolgozni, de mégis jöttem, jövök. Persze az elmúlt két hétben betegállományban voltam, mert nem voltam jól, de mégis visszajöttem, viszont novembertől tényleg abbahagyom, akkor leszek majd a 35. hétben. De hallottam olyam kismamát aki a kezdetektől ki van írva, szóval ahogy érzed magad.
Manós
manós

Ancsi, szerintem teljesen mindegy, hogy mikor szülsz tanulás szempontjából, én júliusban szültem, gondoltam, hogy tök jó majd szeptemberbe már tudok menni a suliba, hát nekem nem igazán jött össze, mivel nincs elég tejem nem tudok lefejni arra az időszakra amikor nem vagyok itthon, ráadásul elég kellemetlen fél vagy egész napokat eltölteni teli cicikkel, és akkor még a gyerek felügyeletről nem is beszéltünk. Más meg tök könnyen meg tudja oldani az egészet. Szerintem ez ne legyen szempont.
De ha mégis akkor gyorsan belekezdeni, mert ha ma elkészül már akkor is júliusi baba lenne.

Moosejaw, ti hogyan esztek, igény szerint vagy van valami kialakított időrendetek?
zsebi2004

Igen, en is arra jutottam, mint Ancsi, csak meg annyi fontos, hogy az elozo naptari ev jovedelmenek havi atlagat veszik es annak 70%-a a gyed. Ezert nem eleg, ha megemelik a fizud a folyamatos munkaviszony mellett, mert attol elozo evben meg nem ebnbyi volt. De ha 30 napnal hosszabb idore megszakad, nem vagy biztositott, akkor a megszakitas utani jovedelmed szamoljak, ha az megvan 180 nap. Mivel nekem nov vegen jelentkezett be a baba, decemberben mar vegig ezen torpoltem, de nem jott ossze, mert ha a januart hagytuk volna ki, mint nem biztositott honap, akkor mar nem biztos, hogy osszejott volna utana a 180 nap (180, en ugy emlekszem), hiszen a baba elobb is johet, szoval nem akartam igy kicentizni.

A 34 csak a gyed, a csaladi potlek 4700, az adotamogatas 3000 (ez mar a varandossag betoltott 90. napja utan jar, kiveve minimalberesek Kép, mert ott nincs mibol visszaigenyelni, es mivel akkor meg nem voltunk osszehazasodva a parommal, o sem vehette igenybe, csak az eskuves utan, jo, mi?).

Egyebkent a maximalis gyed 85e.

Ancsi te honnan szedted a 160 napot, meg a 65ezert?
moosejaw

Húúúha, mire megszültem a választ, már mindenki lekörözöttKép)
Mielőtt nálunk is jelentkezett a bébi, én is tervezgettem számolgattam, nyári babát szerettem volna. De aztán feladtam, mert lakásprojektbe kezdtünk és a nyári születés nem lett volna mégse jó. Aztán januárban már komolyabban terveztünk sőt alkottunk, és márciusban meg is fogant a kissrácunkKép Azóta is együtt élünk, folyton macerál már most sincs egy perc nyugtom se. De a karácsony nagyon szép lesz, ha lesz hó ha nemKép)
Fibi, nem ígérem, de lehet jövő héten jövök relaxolniKépSőt lehet addigra bekeverem a masszázs olajat is! Ildi, majd az olaj témában kéne találkoznunk ha még érdekel!
Manós
manós

bocs. 180 nap, de 65ezer a nettója a 85bruttó max. gyednek!!!

ancsipancsi

Moosejaw, biztos lemaradtam valamiről, de Te GYED-en vagy? Vagy a TGYÁST hívod GYED-nek?
zsebi2004

Lányok! Most képbe került Faludi Pál neve is. Ismeri valaki? Szültetek nála? Minden infot szívesen fogadok!!!

pigaszov@freemail.hu

ancsipancsi

GYes,GYed,Táppénzről érdeklödők!

Az Indexen a Törzsasztalban van egy topic:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
Itt egy nagyon profi csaj(szakbarbár)válaszol mindenféle fel tett kérdésre.Engem is Ő világisított fel,mert ugye a munkahely az nem igen!
Egyébként a GYED max.csak bruttó 83.000Ft.

Jucus
20170114224602

Manos, nekem csak egyszer csinaltak meg a terheleses cukor vizsgalatot a Bartfaiban, es aki velem egyszerre volt, csak azert volt masodszor, mert valami gond volt az eredmenyevel. Viszont az egyik baratnem most 20 hetes es o a Margit korhazban fog szulni, neki kapasbol ketszer kell mennie es az elsot mar korabban csinaljak, mint a mi egyunket a Szt. Imreben.

Zsebi, igeny szerint eszunk, de nehany hete ez mar szep idorend lett, nagyjabol igy: 08, 14, 20, 02 Tehat csak negyszer naponta es kb. 200 ml-t alkalmankent. A doki szerint minden oke, nagyon szepen fejlodik a baba, sot, ne is keltsem fel ejjel (mert tobbszor mar en keltettem 3kor eveshez, olyan jol bealudt). A vedono szerint persze ez nem jo igy, mert a 4 etkezes keves, 5 kene, a 200 ml viszont sok, max 150 kene, mert kitagul a pocija, probaljak meg erre atterni. A barataink babaja hasonlo "nagyevo" volt, es hasonlokepp rabiztak, mikor mennyit ker, semmi baja nem lett, meg csak nem is dundi. Ha babanak igy esik jol, es doki szerint is oke, en nem eroltetek ra mast. Es meg nekem is kenyelmes. Csak aludna mar a kisagyban es ne kene egesz nap a karomban tartanom...
moosejaw

Ja, a 8x brutto?! Ez biztos? Bar nekem ugyis mindegy.

Zsebi, gyed-en vagyok, tudtommal nem keverem. Miert? Egyebkent nem minden honapban ugyanannyi, az hogy lehet? (35, 34)
moosejaw

Moosejaw, mi 5x eszünk és átalusszuk az éjszakát. Nekünk is azt javasolták, hogy az 5 étkezés legyen meg, amióta beálltunk állandó időpontokra az evésre (6,10,14,18, 21-22 között) azóta alusszuk át az éjszakát. Én inkább etetek még késő este és reggel korán, de nagyon jó átaludni az éjszakát.

Én jelenleg Terhességi és gyermekágyi segélyen vagyok (TGYÁS), ez az első 168 napra jár az előző évi átlagkereset 70%a és nincs felső plafon. Ezt követően fogok gyedet kapni, aminél csak annyi a különbség hogy van felső plafon, amit én fogok is érezni. Szerintem mindenki ilyen sorrendben kapja, vagy lehet, hogy tgyáshoz kell valami plusz dolog.
zsebi2004

ManósKép

Nekem is csak egyszer kellett a cukros löttyel randevúznomKép

Én úgy tudom, hogy elöszőr tgyás-t kapunk 160 (lehet, hogy 168)napig, ezt már a szülés elött 30 nappal igénybe lehet venni, de nem kötelező. Ezután jön a gyed vagy a gyes. Szerintem ez a sorrend mindenkinél. Szerintem a tgyás-hoz kell biztosítási jogviszony. Ennyi. De azért kérdezzetek meg egy okosabbat is. Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Moosejaw!

A hónap napjainak függvényében kapod a pénzt.Mert napra számolják ki.Ha 31 napos akkor többet egy nappal,ha 30akkor kevesebbet.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de egy kis keresetkiegészítés kell csinálnom. Közben pedig rám jött az az érzés, hogy minél többet kell a párommal lenni, igaz, nekem a munkahelyére kell ehhez bemennem Kép
Nekem eddig 3x volt vércukor vizsgálatom, ebből egyszer kellett cukros vizet innom, de attól helyből rosszul lettem. Viszont az volt a "legalacsonyabb" rossz eredményem.
Most már befogom Kép
Zanza (28)
zanza

Sziasztok ! Rákóczi prof.ról szeretnék érdeklôdni. Ahogy olvasgattalak benneteket , csak Gigi fog nála szülni? Mindenesetre , ha tudtok infóval szolgálni, azt megköszönöm, E-mail címemre is írhattok
Galagonya28
galagonya28

Bocsánat a cím lemaradt :-) galagonya28@freemail.hu
galagonya28

Én úgy tudom, hogy a 83.000 GYED az bruttó, tehát kb. 65.000 nettóval lehet számolni

Szerintem nem csak a TGYÁS-hoz, de a GYED-hez is kell bizt. jogviszony, különben az ember rögtön GYEST kap, ami kb. 23.000 Ft. Kép

Pontosabbat 25-e után tudok majd mondani, akkor ülök össze egy okos barátnőmmel.

ancsipancsi

AncsiKép

Igen a gyedhez is kell biztosítás, mert ugye annak elvileg az az érteleme, hogy a fizetésed bizonyos %-át kapod meg, míg a gyes alanyi jogon jár és fix összegű.

GalagonyaKép
Én tényleg nála fogok szülni. Mi érdekel vele kapcsolatban?

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Most jól megijesztettetek. Kép Az elmúlt NAPTÁRI évet és nem az elmúlt ÉVET nézik a gyedhez? Az gáz, mert én szept.ben kezdtem folgozni (legalábbis hivatalosan), tanítani, akkor össz azt az 5 hónapot nézik??? (13.havi is volt) Ház az gáz. Remélem, valaki téved!!! A főiskola meg minimálbérnek számít, vagy semminek??? Légyszi csak az nyomjon, aki biztos a válaszban, jó? Kép Mint a Vágónál. Szóval aki tudja, ráadásul közalkalmazott esete vagyok. Kép

Jucus!
Jó kis nyüzsi volt csüt.ön, mi? A többieknek csak ajánlani tudom a kismamaklubot, vagy egy életre elriaszt a szülsétől, vagy nem. Még én is (aki halál bátor vagyok. Kép ) meginogtam egy félórára... A pici meg végig rugdosott, szerintem ő is bekakilt...

Ildi!
Én még nem láttam a bérpapírt, csak a számlámról gyanítom, h marha kevés a táppénz. Szintén zenész? Mit tanítasz? Én angolt.
neet(33)
neet

Neet! 2003. szeptemberben?? Mert az nem gáz, hiszen nem úgy számolják az átlagot, hogy 5 hónapra mennyi pénzt kaptál Kép), hanem, hogy abban az időszakban mennyi volt az egy napra eső jövedelmed.(Vagyis ha egész évben ugyanannyi fizut kaptál volna, nem csak szeptembertől, akkor is pont ugyanannyira jön ki az egy napra eső jövedelmed) Ennek a 70%-át fogod kapni TGYÁS és GYED címén.

ancsipancsi

Ja, és a főiskola miért számítana bárminek is? Gondolom, hogy az ösztöndíjad nem érte el a minimálbért, tehát nem fizettél semmilyen közterhet magad után.

Szóval egy példa:
Mondjuk havi fizud tavaly 100.000 Ft volt, plusz a 13. havi megint csak 100.000,- Ft.
Az összesen 500.000 Ft 121 napra (bruttó!), vagyis kb. 4100 Ft/nap bruttó.
Ennek a 70%-a 2900,- Ft, ez 30 napos hónap esetén: 86.800,-Ft bruttó, aminek a nettója kb. 65.000 Ft.
Most csak mondtam egy számot, de fenti számok helyére beírva te is ki tudod számolni, hogy mennyi lesz a TGYÁSod.

Azért nézik a múlt évet, hogy az emberek ne hirtelen emeltessék meg a fizujukat, de tök hülye az állam, mert ott a KISKAPU. Ha közben valaki több mint 30 napra megszakítja a munkaviszonyát, akkor az azt követő fizetéseket veszik csak alapul, feltételezve, hogy megvan a 180 nap. Ha nincs, akkor az = SZÍVÁS.

ancsipancsi

a foiskola nappali akkor szamit, ha volt valami bejelentett munkad a tanulamynaid alatt, akar 1 honap is, akkor a biztositashoz szukseges 180 napba beleszamitjak, ha legallabb 1 eved megvolt

amugy nem er semmit

Kép
babarozsa

tudom, mert engem is erintKép

Kép
babarozsa

Helló!

Az biztos, hogy ez a gyes, gyed kérdés jó nagy szívás!!!

Azt nem értem, hogy jóval kevesebb pénzünk lesz, viszont egyel nő a család létszáma, tök jó lesz, majd eszünk zsíros kenyeret... Kép

Pedig Mo-on csökken a népesség, inkább erre kéne áldozni, hogy ne csökkenjen a jövedelmed a gyerek miatt, hanem nőjön, mondjuk ne a fizu 70%-a legyen a gyed, hanem mondjuk 125%-a és mi az, hogy max 83 ezer!!
r
ruzicsky

Gondolom azért max. 83.000, mert az a járulék is maximalizálva van, amennyit levonnak a munkáltatóktól, és munakvállalóktól. Sztem van egy maximum tb, amit be kell fizetni, és ha több a fizud, akkor nem kell többet.
Ez a nyugdíjnál is így van.
Sajnos az igazságos, hogy ki mennyi TB-t fizet, annyi TGYÁST és GYEDet kapjon, ezért fogok én keveset kapni, mert minyimálbéres vagyok.
Azt viszont kissé szemétségnek tartom, hogy az alanyi jogon járó GYES összege 23.000 Ft. NEVETSÉGES! Legalább megegyezne a minimálbér összegével. 23.000 Ft mégis mire elég??? Pelusra?

ancsipancsi

Neet!
Én meg logopédus vagyok.
Ancsi!
Akkor aki mondjuk a 3.hónaptól eljön táppénzre az szívott? Vagyis, amikor kiszámolják az előző év alapján, akkor a táppénzes összegeket számolják, ugye? Ráadásul a nyári szünet alatt én kevesebbet kaptam fizut, mert pedagógus vagyok!
Bocs, ha baromságokat írok, de ezekhez a dolgokhoz az én agyam zokni, egyszerűen kikapcsol, még így is, hogy ilyen szép logikusan leírtátok!

Ildi
ildi76

Neet,Ildi!
GYES?GYÁS?TÁP kérdésre:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Ezen a topikon kérdezzétek meg szakbarbártól,Ő mindenre válaszol.De itt feleslegesen találgattok mert úgy látom,hogy nincs köztünk TB ügyintéző!Kép

De többször már nem linkelem be!Kép

Jucus
20170114224602

Jó, ha azt kérded, hogy az alanyi jogon járó gyes miért nem egyezik meg a minimálbér összegével én azt kérdem, hogy a Gyed miért nem egyezik meg az eddigi fizetésem összegével?

Meg nem csak azt kell nézni, hogy mi az igazságos, bár erről lehetne még vitázni mivel az alanyi jogon járó gyest az is megkapja, aki nem dolgozott soha, nézhetnénk így is, hogy az nem túl igazságos...

de azt is nézni kéne, hogy mi a fontos egy országnak. És Mo pont olyan ország, ahol csökken a népesség, ami amúgy azért sem túl jó, mert ha kevés gyerek születik, később nem lesz elég ember aki dolgozzon és összeomlik a gazdaság. Tehát itt nálunk igen megérné ha most fektetnének be azzal, hogy jobban támogatják a gyerekvállalást, mert később nagyobb lesz a veszteség, amit a kevés gyerek okoz.

Mondjuk kínában más a helyzet, ott meg pont a fordítottjával küzdenek. Minden országnak megvan a maga baja, de nálunk ez igenis fontos lenne, hogy ne tántorítson el senkit a gyermekvállalástól az, hogy jóval kevesebb lesz a jövedelme, a rezsi meg a lakáshitel viszont ugyanannyi marad és akkor választhat, vagy elveszíti a lakását vagy nem vállal gyereket. ami azért paradoxon, mert ha nincs lakása, akkor hogy vállaljon gyereket?

r
ruzicsky

Szia Greenolive! (vagy aki ismeri Kocsi Évát)
Köszi, hogy megírtad a számát, próbáltam hívni, de senki nem veszi felKép Melyik napokon rendel?
Meg a címet is emg tudnád írni?
köszi
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Ancsipancsi!

Bocs, hogy beleszólok, de én nem tartom annyira igazságtalannak (vagy legalábbis erősen féloldalasnak legalább), hogy maximalizálva van az alanyi jogon járó GYES.
Azt ugyanis az kapja, akinek nincs annyi jogviszonya, amennyi kellene, hogy alapul szolgáljon a több segélyhez. Merthogy ez ugye, ahogy a nevében is benne van: segély.

És bocs, nekem inkább az fáj, hogy évek alatt nem kevés járulékot befizettem, én is, a munkáltatóm is, majd a havi fizetésem egyharmadát fogom kapni, holott egy ember(ke) többlet van a családban...
Mindezt azért, hogy legyen miből kifizetni a GYES-t annak, aki egy percet sem dolgozott meg érte...

Hol van itt az igazság akkor? Kép

Bocs, nem beléd kötni akartam, csak erről az oldalról is érdemes megnézni a dolgokat Kép

Lir
lirian

Lirian!

Én is így gondolom, amellett, hogy szerintem ezektől függetlenül Mo-on jobban kellene támogatni a gyermekvállalást, mert később nagyobb veszteség lesz, ha kevés gyermek van.

De ettől eltekintve az igazságosság kérdésében neked van igazad, nekem is ez a problémám, hogy az én jövedelmem is kevesebb, mint a felére fog csökkenni! Hiába dolgoztam, adóztam nem kevés évig... Kép Pedig többen leszünk, inkább többre lenne szükség.

És arra lenne szükség, hogy azok kapjanak megfelelő pénzt gyermekvállalás esetén, akik dolgoztak és fizettek járulékot! Ne azok, akik ezt nem tették!

Persze valamilyen szinten kell segíteni az elesetteket is, de azért van egy határ és nálunk ez a határ már így is át van lépve.

Ezért van ez a rengeteg adócsalás, meg fekete munka, úgy, hogy ezt végül is senki nem szégyenli,(itt Mo-on) mivel egyszerűen túl sokat vesz el az állam és túl sokat ad oda olyan embereknek akik nem dolgoznak és nem is akarnak. És így senki nem érzi bűnnek, ha csal az adóval, mert egyszerűen olyan igazságtalan a rendszer, hogy csak így tudnak védekezni ellene...
ruzicsky

Ruzicsky!

sajnálom, hogy ebben egyet kell értenünk, de azért vigasztal, hogy nem csak én látom így a problémát Kép

Lir
lirian

Ruzicsky, Lirian, és aki még hozzászól(t)!

Sajna igazatok vn, eggyel nő a létszám a családban, de a fizu nem lesz eggyel több, sőt! Pedig az lenne az igazi! Kép
Engem nem befolyásolt a gyerekkérdésben a pénz, max.eszünk "zsíros kenyeret" (lila hagymával de jó is az!!!), de akkor is szenyaság a rendszer. Ez van. Aki nagyon akar gyereket, annak úgyis lesz, aki meg a pénz miatt nem vállalja, az más indokot is találna ellene, talán. Vagy lehet, h nincs igazam, de így érzem.
Az adócsalás meg a többi már csak az ördögi kör része, nem hiszem, h valaha is lesz megoldás. Még amikor a mi picink fog szülni, tán akkor sem. EZ VAN! De szerintem ez ne vegye el a kedvét senkinek, gyerünk, szüljetek (Szüljünk) sokat, gondoljatok arra, h én 20 év múlva is szeretnék dolgozni (tanítani), ami utánpótlás nélkül nem megy, úgyhogy ne legyetek önzők, legalább a pedagógusok miatt ne!!! Kép Kép Kép
neet(33)
neet

Jucus!
Soma marha édes, tiszta "Soma" abban a trabis pólóban! Kép
neet
neet

Neet Kép

jórendben Kép
ha minden OK, tőlem a mostani pocaklakóm, Lili után még kettőre számíthatsz :D
lirian

Jucus, Zsebi, koszi az infot, megneztem az utalvanyaim, tenyleg GYAS van meg. De gondolom a GYED ugyanennyi lesz, mert minimalberre szamoljak. Egyebkent van valami egyszeri anyasagu tamogatas is, olyat ti kaptatok? (Asszem az oregsegi nyugdij 225 %-a, cirka 50e.) En meg nem. A melohelyem rugdossam, hogy miert nem inteztek?

Zsebi, jol hangzik ez az idorend, de hogyan lehetne atterni. Egyebkent a te babad csak anyatejes? Mert az enyem sajna nem, ugyhogy lehet, hogy azert igy eszik, mert a tapszert tobb ido alatt dolgozza fel a szervezet.

Neet, ne aggodj, lesz gyerek. En is meg kettot szeretnek, De azoknak elso pillanattol a kisagyukban kell majd aludniuk es onalloan elaludniuk, semmi ringatas meg cipeles. Ez az elsot alaposan elrontottuk, mar irtora faj a derekam meg a hatam az egesz napi hordozastol...
moosejaw

Moosejaw!

Én nem akarlak téged idegesíteni, de én úgy tudom, hogy az egyszeri anyasági támogatást a szülés után max. 60 napig lehet igényelni. Régen ez 30 nap volt. Az összege 52 ezer Ft. Nálunk úgy fog kinézni, hogy a férjem fog elmenni igényelni és még őt is meg kell hatalmaznom. Azt hiszem ehhez kell az igazolás a dokitól, hogy négyszer megjelentél terhesgondozáson.

Szerintem hiába háborogtok azon,hogy mennyi az annyi. De más országokban nincs még ilyen támogatás sem. Annyiban egyedülálló kis hazánk, hogy három évig lehetőséget biztosít, hogy otthon legyünk a babával. Az más kérdés, hogy milyen összeggel támogatnak. Én magamnak vagyok a munkáltatója és mikor már nem tudtam dolgozni kiirattam magam táppénzre és felvettünk a helyemre valakit. Kapom a táppénzt, közben fizetem magam után a táppénz hozzájárulást! Na ez sem túl igazságos..Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Neet!

Jól tetszik beszélni!Kép
És köszönöm Soma nevében a dícséretet!

Jucus
20170114224602

Moosejaw, mi is vegyes táplálkozásúak vagyunk, nekem nem igazán jött be az igény szerinti etetés, ráadásul Búnó nem is nagyon jelezte, hogy mikor éhes, viszont ha megkínáltam akkor meg evett, úgyhogy fogtam magam és tudományos alapokra helyeztem a dolgot.
Szerintem adjál neki kevesebbet, és akkor kezd el amikor van egyezző időpont a régi etetési időpont és az új etetési időpotnál, ha hasonlóra akarsz átállni mint a miénk akkor a 14 óra ha jól emlékszem egyezik. Nálunk sem volt zökkenőmentes a dolog, de két nap alatt átálltunk és mostmár tudja hogy mikor van kaja.
Bruni 5,5 kg és egy evésnél megeszik 130-150 grammot, persze van amikor nem kell neki ennyi, de én soha nem erőltetem a kaját bele.
A tápszer feldolgozása csak újszülött korban vágja nagyon fejbe őket, aztán hozzászoknak, nálunk nagy része tápszer a kajának és megy a 4 óránkénti evés.

Az anyagsági támogatást valamelyikőtök munkahelyén kell intézni, ha a munkahely társadalombiztosítási kifizető is egyben, ezt megmondják, ha nem az akkor a TB-hez kell menni intézni. Azt nem tudom, hogy hány napig lehet én már nem is emlékszem rá mert már elköltöttemKép))
zsebi2004

Gigi
-nek valószínűleg igaza van, összecseng az irománya a védőnénim megállapításával: 4 terhesgond=kb 50000 Ft, igényelned neked kell (vagy meghatalmazol, ez most részletkérdés) ehhez kell az orvosi igazolás. A GYEDhez meg a 4xi védőnénis látogatás kell, ez a kiskönyvembe van írva. Asszem. Azt viszont nem tudom elég-e ez utóbbihoz a kiskönyv, vagy külön papír kell...
neet(holnap már 34 lesz!)
neet

Ja, és kösz mindenkinek az utánpótlásért! Kép Kép Kép
neet

Sziasztok!

Sajnos mi is hasonló gondokkal küzdünk. Mindketten a párommal közalkalmazottak vagyunk. Én most kerültem új munkahelyre, eddig egyelőre dec. 31-ig van szerződésem. Utána a terhességem miatt valószínüleg nem fogják meghosszabítani. Viszont 4 hónapos terhesen ki fog alkalmazni? Igy lesz 3 hónapom munka nélkül és utána nem fogok még szülni(hacsak a baba nem akar olyan korán kijönni, de ne akarjon.
Igy én gyedet sem kapok csak az eddigi nettó 70-80 ezer fizetésem helyett 21500-at, vagy mennyi most a gyes.
Igy kb a kettőnk fizetése lesz annyi, mint amennyi eddig az enyém volt.
Nem is az a fő gondom, hogy nem lesz mit ennünk, mert abban a család segít, de a számláinkat, a rezsit nem fizettethetem ki velük. Ja, és dolgoztam 3 és fél évet, fizettem rendesen a levonásokat.
Bocs, hogy off voltam.

Engem is két doki érdekelne, ha tudtok irjatok róluk:
Dr. Faludi Pál
és
Dr. Kocsis Éva.

Ha tudtok róluk valamit akkor irjatok nekem róluk. A mailcímem: athene77@axelero.hu

Köszi:
Athene
athene77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?