Sziasztok !
Edi
Az esti szoptatásokat is mérjük, mert az elején féltem, hogy nem lesz elég tejem. Már akkor félhomályban etetünk, nyugi van, és mindig higgadtan beszélek hozzájuk. 80-90 gr-okat megesznek este (az Ő adagjuk a súlyukhoz mérten 40-50 gr lenne). Szépen gyarapodnak, már meghaladták a születési súlyukat 1,5 hét alatt. Székletük is mindig van, minden pelusozásnál. A kajcsi után hosszan böfiztetünk apával, majd amikor már azt hisszük alszanak letesszük Őket. Na itt indul a rajcsúr. Szerencsére tegnap éjjel csak az egyik manó volt nyűgi, a másik 3 óránként ébredt csak szopira. De bevetettük a cumi intézményét is.
Soraya
Sétálni még nem mehetünk velük, még csak 1,5 hetesek. Ráadásul itt olyan kaka idő van, hogy ha lehetne sem vinném még ki őket.
Tegnap jól bebugyoláltam a plédjükbe őket, mert a kórházban is pólyában voltak, és egymás mellett altattunk, hogy hallják egymás szuszogását. Sajnos így a légzésfigyelőt nem tudjuk használni
, így én voltam nagyon nyugtalan miattuk, és ugráltam 1/2 óránként hozzájuk.
Szöszi
Egész éjjel nem tudom a cicimen tartani őket, mert hulla kimerült leszek, és ráadásul nem is éhesek, mert jól esznek. A komfort szopi megnyugtatja őket, de ahogy leveszem ciciről jön a rajcsúr.
Doris
Köszönöm az elismerő szavakat, mindenképpen ha lesz időm átmegyek az ikres topikba is.
Noémi
Hogyne emlékeznék Rád! Gratulálok a kis 14 heteshez. Neked sem lesz könnyű dolgod velük
Marcsi
A cicin nem sírnak, de nem tudom alvás nélkül végigcsinálni az éjszakát.
Hónaljtartásban szoptatom mindkettőt egyszerre nagy szopispárnán. Nagyon szépen szopnak, ezzel első pillanattól kezdve nem volt gond. Még a böfinél is úgy néz ki, hogy bealudtak, csak utánna van a rajcsúr. Próbáltam a mellkasomon is altatni őket, félmeztelenül is, de utálnak hason feküdni, és ott is megy az ordítás. Ha közöttünk alszanak az ágyban, és egyiket apa öleli, másikat én, akkor 5-5 percre elhhallgatnak, és aztán kezdik a sírást. De talán jó megoldás lesz az egymás mellett altatás, jól plédbe burkolva, mert ma már Samu végig aludta az éjszakát, csak a szopikra kelt fel.
Orsoly
Botond gyönyörű, és nagyon hasonlít Lackóra! Mégegyszer gratulálok hozzájuk!
Leone
Nem tudom igazából, hogy fáj-e a pocijuk, mert mérgesen ütnek-rúgnak, de nem torzul a fejecskéjük ilyenkor. Az igaz, hogy ölben és cicin megnyugodnak, de képtelenség ezt egész éjjel csinálni. A nappalok viszont nagyon nyugisak, még ilyen hosszú hozzászólásra is ráérek.
Beszti
A betakarással igazad lehet, mert a kórházban is pólyában voltak. Ma az egyik babánál működött is.
A szopival nincs gond, le is kopogom, mert 3 óránként kérik a cicit, és akkor komoly mennyiségeket szopnak, igény szerint. A mérlegnek én sem vagyok a híve, szükséges rossz. Nem akarom sokáig mérni, hogy mennyit esznek, de az első pár hétben a doktornő és a védőnő is kérte, mert ha nem lenne elég tej, akkor kaphatnánk anyatejcit ingyen az ikerbabák miatt a kerülettől. Szerencsére nincs rá szükség. Persze emellett fejni már nem tudok semmit, de időm sem lenne rá.
Puszi
Cat