Köszi a véleményeket a kajálással és az avent poharakkal kapcsolatban.... Tegnap nem volt nagy sikerélményem, mert céklát csináltam neki, életében először (krumplival és almával, szerintem nagyon finom lett), és májat tettem bele, szintén életében először. Talán nem kellett volna két ilyen markáns ízt egyszerre kipróbálni, mert most nem tudom, melyiket utálja.... De nem ette, az a lényeg.. Pedig mától menne az új evési rend, pont annak a jegyében, hogy jóóóó sokat ehessen a főzelékből. Rögtön felborult, hogy 9kor legyen a gyümölcs, mert éjszaka kivételesen nem fél 5- 5 körül evett, hanem 3/4 4-kor, így csak fél 9-ig tudtam reggel nagy nehezen kihúzni az evést. Akkor is csak egy fél üveg gyümölcsöt evett meg, ivott hozzá vizet, és azért még szopival is megkínáltam, kért is valamennyit. Most alszik, aztán ha felébred, kicsit szopik majd. Fél 2 körül adok neki ebédet, de vajon mit?? A tegnapi májas céklát (ami gyakorlatilag mind megmaradt, 25 -got evett), hátha már megszerette vagy csak céklát máj nélkül (mert maradt egy jókora adag, nem fogom lefagyasztani, amíg nem látom, hogy szereti - magamnak gondoltam ebédre, mert tényleg fincsi lett, és úgyis maradt másfél sült virsli a tegnap esti meccsnézésből...
) vagy most álljak neki és főzzek valami mást, mondjuk karalábét?
Ááá, nem fogok ma főzni - ha nem eszik a céklát, majd kap vmi üvegeset, aztán főzök holnap.
Ágota, Villő nagyon szép kislány lett! Mindjárt itt a szülinapja, hogyan készültök rá?
Angelita, köszi a dicséretet.
Ja igen, azt akartam mondani, hogy nagyon jó ötlet, hogy írjuk le a kedvenc játékokat, mert szerintem annyira nem lehet megjósolni vásárláskor, hogy mi lesz végül az, amivel sokat szeret játszani.
Jelenleg neki a következő játékok a kedvencei:
- Kisvakondos leporelló könyv (Kisvakond és a tavasz, Móra kiadó) - nagyon jó a mérete, jól lapozható, már sok-sok hónapja imádja - van más leporellónk is, de nyomába sem érnek ennek.
- ikeás Montessori torony ("Mula") - ezt még nem tudja összerakni, sőt szétszedni sem, viszont ha én szétszedem, akkor IMÁDJA dobálni a gyűrűket, főleg a parkettán.
- egy mentőautó, amibe beleállítható egy emberke is, és ha megnyomjuk, akkor szirénázik egy kicsit
- Lego Primo
Ezenkívül imádja a kábeleket, ha leteszem neki az egeremet, akkor sokáig eljátszik vele (USB-kompatibilis
), és nagyon szereti, ha két szék közé kifeszítek egy pokrócot, és az alatt kell átbújni, hogy hozzám jöhessen. AZ is jó, ha a pokróc úgy lóg le, hogy nem látszom mögötte, és neki le kell rántani.
És nagyon szeret játszótérre járni, bár még igazán nem tud ott játszani, csak a babahintázást élvezi. A homokozóban nagyon kis óvatos, a többi cucc sem az igazi, amíg még nem álldogál legalább. De mindig sír, ha eljövünk onnan.
Írjátok meg ti is, miket szeretnek játszani a bébik, merítsünk ötleteket egymástól!
Tündi, remélem már jobban van a térded. Hogy érzi magát a férjed? Visszatértek már arról a helyről, ahol olyan nomád körülmények vannak?
GP Ági, nálatok mi újság van?