Új privát üzeneted érkezett!

Mares, gratula a kis kukachoz!!! :D :D :D

bekri

Bekri az elmúlt egy órában :oops: :oops: :oops: nem egész nap !!!!
Írtam neked g-re!!!!!

Kép
bévi

Évi, zuhanyfüggöny a nagyfiúknak? Nálunk nincs, dettó kicsap a víz, ha tusolunk.

Nekünk is nagy sarokkádunk van, a mosdó a fürdő előterében helyezkedik el, építtettük. Nálunk a kipacsálás nem a hullámképzésnél keletkezik (gyerekek hullámoznak:)), hanem Enikő pohárral (vagy bármi mással - saját szememmel láttam, hogy a Barbie hajából a vizet csavarja ki a földre) locsolja ki a vizet. Rászólsz, nem csinálja egy darabig, de ha picit nem figyelsz, kezdi elölről. Direktbe rosszaság :x

Jó éjszakát, még megnézem a Gét :) puszik

maccs01

Évi, te tényleg nem bírsz magaddal! :oops: :wink:

Maccs, nálunk is ez van. Sőt, az úrfinak olyan tágra nyílt a csipája... És ha csönd van, tudom, az a legrosszabb, mert akkor csinál olyanokat, amiket nagyon nem kéne... :wink:

bekri

Ircsi, lehet, igazad van, hogy olajmező van itt a telkeken, de lehet, hogy szimpla aranybánya rejlik a több tonna homok alatt :roll:

bekri

Bekri, akkor befektetésnek sem rossz az a telek :)

Gyerekekre visszatérve, ha nem alszanak, valóban a csönd a legvérfagyasztóbb :mrgreen:
Akkor Huncutka van Nálatok is :) Nemsokára kettő lesz :):):)

maccs01

Sziasztok!

Mares gratulálok a kis kukishoz:-))

Dia vizsgáim, még nem tudom, talán a héten beírják, de volt olyan ami nem sikerült sajnos, de nem adom fel, mert abból még van egy írásbeli. Az tuti sikerül muszáj neki.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szia Ircsi!

Hogy vagytok?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Bévi
Én pihenek! És te?????
Ma is kb. annyi tevékenységet tervezek, mint tegnap...
Reggeli, utána vissza az ágyba... olvasgatás, szundikálás... egy kis tv-nézés... kötés (maci készül)... és egy egészen kicsi főzés (chilis bab)....
Talán még a boltba lemegyek tejért, kenyérért... a többi bevásárlást majd apával intézzük el szombaton...

Baba csuklik
Gyakorolja a légzőmozgásokat és közben víz jut be a légutakba...

Úgy várom azt az időszakot, mikor Katussal már lehet pancsolni majd a kádban! :wink:
Ha jól vannak kódolva a génjei, akkor szeretni fogja a vizet :lol: :wink:

Évi
A 15% elvonás engem is mellbeütött :evil:
Egyre inkább a zöld kártya vonz :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Brikancs
Kicsit kómásan... most kezdem a koffeinszintemet rendezni... :wink:
De még megyek kispárnát szeretgetni... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi de jó neked, én már ilyenkor nem tudok vissza aludni. Kisfiam is 4.40-kor kelt ma.
Már most meleg van mi lesz később.

Jó pihit! Tessék jól megszeretgetni azt a kispárnát :-)))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Meleg elleni védekezés
Hajnalban jól át kell szellőztetni a lakást, utána becsukni az ablakokat, behúzni a sötétítőt...
Nálam így volt tegnap is olyan 23 fok a lakásban.
(van légkondi, de én nagyon utálom, nem is szoktam bekapcsolni... a légkondik miatt nem szeretek mostanában bevásárolni járni sem...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen én is azt csináltam tegnap, de mi úgy lakunk hogy körbe ér a nap, délelőtt az első két ablakon süt be, délután meg oldalt süt be egészen estig. Már most 26 fok van bent pedig ki van nyitva még az ablak és ajtó is. Ez van dél körül felmegyünk a fiammal pihizni ott akkor van jó idő:-))

Légkondi nekem se jön be, nem szeretem. Munkahelyen is mindig kikapcsoltam anno.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Évi ne mérgelődj előre, 15% bértömegcsökkentés, de szerintem (és drukkoljunk a jobbik verziónak) ez a Fidesznél a tisztogatást fogja jelenteni*, nem hiszem, hogy az eü-t, pláne az ápolókat érinti, hisz lassan lasszóval kell fogni olyat, aki hajlandó ennyi pénzért dolgozni.

*Nagyon sok hivatalban (polg.mesteri, APEH, posta, stb) már másfél éve készülnek erre, hogy mikor küld Viktor "barátot" a helyükre. Ez volt az előző érájukban is.

[quote] írta:llami vagyonkezelésben részt vevő szervezeteknél bértömeg-gazdálkodásra való áttérés, a bértömeget 15 százalékkal levágják, az igazgatósági tagok számát radikálisan csökkentik (300 körülről 60 körülire). A felügyelőbizottsági tagok számát is mérséklik. Összességében ebbe a pontba sorolt lépésekkel 50 milliárd forintot spórolhat meg az állam.

Elküldenek pár felesleges nemdolgozót milliós fizetéssel, és máris megvan a 15%. Én ebben bízok.

De ennyit a politikáról.

Mares, gratula a tököskéhez!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.06.10 06:00-kor.

Kép
xtina75

Kép
Jó reggelt!

Kép
Kép
melisch

Sajnos nincs időm alaposan átolvasni és reagálni pedig sok mindenhez hozzá akartam szólna, na majd ha valami beugrik írok.

Köszi a mosópor tippeket én is akartam kérdezni. Öblítőt nem tudom ha fogom tudni használni :roll: terhesség eleje óta zavar ha erős. Azt gondoltam, hogy már elmúlt, de egy vasárnap a plázában egy apuka vállán kicsi szvetter, kék Lenorral öblitve....hátra kellett lépnem mert kezdtem öklendezni a kasszánál :cry: tehát még nem bírom.

Politika, itt is nagy a zűrzavar. Jövő kedden dől el ha elfogadják a kormány által javasolt megszoritó csomagot vagy lemond a kormány. Na abba a csomagban 20% fizetés+nyugdíj csökkenés van ígérve minden állami alkalmazottnak/nyugdíjasnak. De állítólag a kismamák pénze nem sokat változik megadják az 1 éves jövedelmük 85%-át de levitték a maximális összeget, amit nem haladhat meg, na ott meg nem jártam. Már nem is olvasok/nézek híradót, mert tele van a sajtó minden félével :roll: majd ha eldől a sorsunk meghallgatom addig kér előre bosszankodni, úgysincs az egyszerű embernek beleszólása.

Clárika sajnálom, hogy a pici ennyire szégyenlős volt, én is inkább fiúra tippelek neked :wink:

Mares gratulálok!!!!!!!

Évi sajnálom, hogy nem lett jó képetek Tomikáról de léyneg, hogy jól van!

Na megyek reggelizni és meló :wink:

Szép napot!!!!!!!

Kép
Kép
melisch

Közalkalmazottak számának csökkentése
Az orvosokat ki akarják tenni a közalkalmazotti státusból. Az a cél, hogy legyenek szellemi szabadfoglalkozásúak.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

És a várólistákat FELÉRE csökkenteni...
Hogyan???? A nap nem 24, hanem legalább 48 óra lesz?????

Inkább visszafekszem.....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Mai mottó:
Kép

Tina legyen igazad,nem volt egyértelmű a hír az igaz,úgy mondták,a 15% bértömegcsökkentés a vasutasokra,tanárokra,kórházi dolgozókra is vonatkozHAT...de ez már baljós.
Hát tudod,akkor majd nem lesz vasutas,meg tanár,meg orvos/nővér és csodás országunk lesz.
Hiszen így is hónapról hónapra élünk,sőt!!
Tartok tőle nem a milliós bérest küldik majd el,hanem a titkárnőt,portást,biztonsági őrt,kisembert :((( Még több bedőlt hitel és elveszett lakás.
Lehet nem is lesz kistesó.
Na ennyi,inkább nézem a mai mottót :)

Kicsit megint fáj a fejem :((

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt!

Egyre nyűgösebbek vagyunk :( Iszonyat éjszakán vagyok túl ismét.

Sok kitartást kívánok mindenkinek!!
szilvi35

Ja!
A 15%... a tanári fizut ismerem, ami kevéske... sőt nagyon kevés. Persze közben csökken az oktatás színvonala, mert a nevelési funkciók korlátozódnak (többek között) ... mert "az a mocsok tanár..."
Hát kinek van kedve Kolompár Józsi mamájával vagy nagy tesójával küzdeni meló után? ...stb...
Minden tiszteletem a közszféra alacsony beosztású dolgozói felé!!!
(a vezéreket sosem kell félteni!)
szilvi35

Jó tudom hogy megígértem kihagyom a kínzást de mégis,megmutatom Tomi fél fejet :) elöl a keze integet hogy viszlát,láb árnyék,és mellette egyik szem,hátrébb fülecske...

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Az utolsó oldalt sikerült elolvasnom még csak, majd megyek előrébb is...

Meleg...én is csukott ablak+sötétítővel védekezem...sőt, a háló ajtaját nap közbenki sem nyitom, így olyan kis kellemes estére, mire bemegyünk, akkor meg már minden ablak nyitva...

Évi, látom nem sikerültek a képek, de erről biztos előrébb írsz...sajnálom... :(

15%...Gáborom ugye tanár...remélem nem fogja mégse érinteni, bítzom ebben a vonatkozhathat-ban...mondjuk kénytelenek lesznek a milliósokkal is valamit kezdeni, ha nem lesz titkárnője, nem fogja megcsinálni helyette a melót...
Híreket amúgy inkább én se nézek...eddig kb. semmi jót nem hallottam...úgyhogy majd lesz, ahogy lesz...

Egyre jobban vágyom Németországba, bár most ott is megszorítások vannak, de hol nem...ha legközelebb is mondják Gábornak, hogy menjünk, szó nélkül nekiindulok...ott legalább kedvesek, még ha sz@r is...a gyerek meg hamar megtanulna 2 nyelven...nem bánnám... :wink:

Ilus

KépKép
badzsulka

Évi, nekem tetszik a fotó Tomikáról! Ricsiről is ilyen "félképek" készültek. Bezzeg az Enikő :)

Gondolkodtunk mi is elvándorláson, de a mi korunkban ez már nem olyan egyszerű. Ha nagy kaka lesz, akkor mindenképp, de megvárjuk. Kapcsolataink lesznek hozzá, ha megyünk, viszont jó lenne ebben az országban élni. Német nyelvterületre nem költöznénk, én tanultam a nyelvet 6évet, nagyon nem jön be. Angliában is csak melózni és vásárolni volt jó, ott sem telepednék le. Nagyon sok ismerősünk költözött végleg távoli országokba, mindent felszámoltak és pakoltak.

maccs01

Ircsi, mire meglesz a babó, lesz egy csomó kis játéka Anyutól :)

maccs01

úgy izzadok, mint egy disznó...megőrülök, pedig viszonylag hűvös van a lakásban...

Macs, nálunk ez úgy néz ki, hogy Gábor szeptembertől karácsonyig Németországban bírkózik...már volt szó többször arról, hogy kimegyünk, hosszabb-rövidebb időre...először Gábor akart, én nagyon nem, mert nem igazán csíptem a németeket (ebbe két korábbi kapcsolatom is csak megerősített, valahogy mindig német fiúkkal akadtam össze), aztán kimentem én is Gáborral, és nagyon megváltozott róluk a véleményem...azóta is mindig tartom velük én is a kapcsolatot (én csak évente egyszer jutok ki általában)...úgyhogy azóta én szeretnék kimenni nagyon, és Gábor tart vissza minket...de majd meglátjuk...mindenesetre megoldásnak ez is lehet egy...
A nyelv...Gábor nem tudott eleinte...az első évben szinte csak angolul beszélt velük...de nagyon jól halad, és szerencsére tőlük tanulja, így velem szemben tök nagy előnye van...én ugyan 17 évig tanultam, de a tájszólás néha kifog rajtam (ja, a 17 év nem jelenti azt, hogy profi vagyok, de azért elvagyok velük...mondhatni simán...néhány óra alatt meg lehet szokni a fura beszédüket)...úgyhogy én szeretnék kimenni...
Van másik lehetőség is...Ausztrália, de az azért eléggé messze van...ott rokonaimhoz mennénk ki...és ők is tudnának segíteni elindulni...csak hát az mégis másabb, mint 'átruccanni' a németekhez...
Egy bazinagy elszánás kéne csak részünkről...

Évi...aranyos a fél Tomika is...hamarosan úgyis egészben látod...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Ja, a dokifikázós csajom megint írt, hogy nem érti, miért nem értettük meg, hogy ő nem érte el a dokimat...meg hogy ő csak azért hívta, hogy vizsgálat után normális-e ha vérzik...de már egy másik csaj is írta, hogy a doki nagyon korrekt, de ne várjon lelkisegély-nyújtást is... :wink:

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok,

Ha egy örökségnek köszönhetően (ami egyben szomorú is,mert azért kaptuk, mert végül kihalt körülöttünk majdnem mindenki) nem lenne viszonylag rendezett a sorsunk (ez annyit jelent, hogy volt önrészünk a házhoz, meg vettünk fel hitelt), de ha nem lenne, már rég leléptünk volna. És erre biztatok mindenkit! Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de ha jól kifogod, akkor nyugiban bérelsz egy szép nagy lakást, veszel kocsit és nincsenek filléres gondjaid - persze egy idő után, eleinte ott is nehéz...

Ma voltam bababoltban - egy kolléganőm babás, októberre várja, holnap dolgozik utoljára - vettem egy zenélő-forgót. Hát kiakadtam. A boltosok azon akadtak ki, hogy bejött egy kezdő kispapa (olyan édes volt, a lelkes elsőgyerekes, tényleg...) és autósülést akart venni, de mutassák már meg neki, hogy kell azt bekötni, mert anélkül nem meri megvenni. Hogy azt nekik nem kell tudni!! Hát könyörgöm, bakker, akkor minek tartanak fenn bababoltot??? Ott háborogtak, amikor a pasi elment. Meg hogy milyen rumlit csinált (ja, persze, megnézett jópárat, elmozdította őket pár mm-rel!) Pedig látszott a pasin, hogy elszánt, simán otthagyott volna pár tizest, de ezek a hülyék... Nem mondom, hogy nem megyek oda többet, mert nagyon jó áraik vannak, viszonylag közel is van, de tuti előtte felkészülök...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.06.10 10:18-kor.

Kép
xtina75

sziasztok

iszonyat ez a hőség hajnali 3 óta fenn vagyok Bencike nem hagyott aludni na meg a hőség sem :( de Bencike jobban rásegített hogy ébren legyek . nagyon aktív ebben a melegben és olyan kemény a hasam hogy majd szét pukkan . :(

lányok ti is ingerlékenyebbek vagytok mostanában vagy ez az én újabb zizim ??? :shock: :roll:
Vendég

Na.Itt a vég(kezdete)
Tegnap nagy örömmel elővettem a szandikat. Kb 20 perc szenvedés után tudtam az egyik csatosat felerőltetni,de úgy h.lábfejnél tök szörös,és utolsóba csatolva!!! A kedvenc ezüst szandim fel se jön,esélytelen,és majd megfúltam mire felhúztam.
És a terhesfarmerem is kicsit kezd lenni,teljesen kiengedtem a gumit és így úgy ahogy jó. A múlt hónapban vett pólóm rövid,alul kilog a pocakbetét a nadrágon,és az szerintem tök gáz.
Nincs mese venni kell ezt azt.Csak már nagyon,nagyon nem akartam.
Kimegyek a vásárba és veszek 2 papucsot eze'öté' azt hiszem,csak hát nem szeretek papucsban járni,de ilyen dagadó lábakra szandit nem érdemes.

Félre ne értsétek én imádom h.ilyen nagy a pocim de a ruházkodás... :roll:

Én hasam is nagyon kemény,sokszor nem tudom eldönteni,keményedik-e vagy Tomika huzkodja valamijét és az kemény...
Ingerlékeny az vagyok,de én mindig az leszek hőségben.pedig semmi okom rá,hogy siessek kapkodjak dühöngjek,néha emlékeztetem magam erre.

evilany

kezdek fáradni mára pedig még fel kell mossak :?

úgy tudnák aludni de nem lehet fiatal ember nem enged inkább adok neki egy kis dinnyét háta attól lehiggad
Vendég

Ez az adóváltozás a gyedet is érinti??? Mert akkor az is kevesebb lesz jócskán...

evilany

évi én mostanában nagyon ingerlékeny vagyok szegény nagy fiuk már kerülnek nagy ívben sokszor párom meg mondja olyankor gyertek srácok jobb anyát egyedül hagyni amíg kiadja a mérgét

ruhában nekem sincsen sok de elmentem a kínaiban és vettem 2 váltót tunika szerű pántos felsőt meg egy rövid ujjas tunikát nagyon jó árban 1300 / db és ahhoz 2 ilyen térd nadrág szerű olyan mint a sztreccs de naci de nem az de nem is térd harisnya a lényeg tök jól néz ki együtt meg is dicsértek milyen csini kismama vagyok :) mondom ja lenne újra darázs derekam .
Vendég

Vanilla 2 ilyen nadrágot én is vettem,remélem még jó(múlt hónap elején...)max has alá tűröm,és veszek pár hosszú tunikát...

evilany

azt nem tudom hogy a gyedet érinti e de én inkább nem is gondolok ilyenekre mert csak felidegesítem magam .
Vendég

Sziasztok!

Nekem már a meleg elvette az eszem: vasaltam, és most fürdök az izzadságban, pedig a lakás hőmérsékletre nem is panaszkodhatok.

Tegnap kedvet kaptam és este még ablakot pucoltam, meg cipőszekrényt rámoltam, meg kaput javítattam a párommal, aki úgy este 9 felé már kezdett kiakadni, hogy jó lenne ha befejezném "turbókismama"

Évi! Azért látható a fotón egy picit, de neked akkor is ez a legszebb 4d-s kép, és küldjed őket nyugodtan.
limo73

Sziasztok!

Maccs igen, szép lesz, de ugye a szépségért meg kell szenvedni :lol:

He-he-he nálunk van zuhanyfüggöny :lol: És utálom a kádat :?

Brik sajnálom, de akkor majd legközelebb, a többihez gratulálok.

Ircsi jó pihenést! Légkondit én is utálom....

Ma elmentem anyukámmal a postára. Nem voltak sokan, de várni kellett, leültünk. Ment a légkondi, nem volt nagyon hűvös, de jó volta kinti forróság után. Erre az egyik csajszi a pult mögött megkérdezte mire várok, menjek oda, meg ne fázzak. Most először néztek kismamának.... :lol: Jól esett.

Tina neked legyen igazad! Jujj már csak 2 nap!
Bababolt: :twisted: Szerintem kötelességük lenne tudni hogyan kell bekötni a gyerekülést, bbakocsinál is mindent, stb. Nem?

Évi azért szerintem aranyos ez a kép. Ezt speciel rögtön átláttam....némelyiket úgy kell sasolnom, hogy akkor hogyan is van...

Mi nem mennénk külföldre. Nem tudom megmagyarázni miért, de valahogy nem. Gábor sem. Ugye itt vannak a szülők, rokonok, barátok. Viszonylag biztos állásunk van, na azt nem mondom, hogy jól keresünk, de amíg el tudjuk tartani magunkat addig bizony nem panaszkodunk.

királylány

Dia hát épp ideje :)

Én elindulok ebédért lassan.

Köszi a képdicséreteket :) azt már látom hogy bal szeme és füle van :)
Ti meg tudjátok különböztetni a keményedést és a baba általi kemény pocit?

Mennyit adózunk most a gyedből??

evilany

Dia, szerintem is illene tudni... babaülés, babakocsi, minden... vagy akkor húzza meg magát, nem hogy még neki áll feljebb... És nekem mondja felháborodva... De én nem szóltam semmit.

Kép
xtina75

posta hmm érdekes volt ma az eladó csaj azt mondja nekem mert eladtam a tesz-veszen egy kis ruhát és úgy kérte a csaj simán adjam fel , erre megszólal az eladó mi van ebben kápszer mert olyan a fogása . :shock:

erre én : úgy nézek ki ? mint aki kápszeres ???

nem is volt feltűnő egy baba a pocakomban huz előre szinte a kisebbik fiam meg a jobb oldalamon a kezem fogja :shock:
Vendég

Vanilla :lol: :lol: de gáz...

Tina 2 nap!!! De izgalmas!! Izgulsz?

evilany

He-he mire hazaértem enyém lábam is bedagadt. Kellett nekem vagánykodni. No mindegy. Ma vettem egy lábujjközlős papucskát. Van egy szandim amellé akartam amúgy is.

Apa már lealapozta a falat az ablakok alatt. de jó lenne ha lefestené mire hazaérek.

Tegnap este csőtörés volt csak most a másik lépcsőháznál. Így reggelre nem volt vizünk. Hát érdekes volt a dolog. Még késő este elzárták, persze egész éjjel ingerem volt pisilni járni. Máskor nem, de most...

Enyém gyerek nyugis....ez most vajon baj?

királylány

Na igen, most már kezdek kicsit izgulni. De nem amiatt, hogy férjhez megyek, hanem hogy minden flottul menjen....

Kép
xtina75

dia én is olyan papucskában járok én szeretem :) ilyen kis vietnámi szaladgálós nagyon kényelmes és láb dagadásra is jó ( könnyen lejön )

Ha nem aktív a baba szerintem nem baj ez mindenkinél változó az enyém például hiper aktív pedig semmi extrát nem ettem vagy ittam ami megdobná de majd szét nyomja a pocim :P
Vendég

Hát igen sajna én se fogom tudni hordani a szandálokat. Vasárnap vásár,ez van. Veszek 2 bebújós valamit.

evilany

Huu tina 2 nap :shock: az mindjárt itt van de nyugi minden úgy megy majd mint a karika csapás :D

Á eről jut eszembe párom tavaly eljegyzett ugye bár de én kötöm az bet a karóhoz hogy nem akarok még férjhez menni egyenlőre hozzá és családban egyik nagynénije meglepett minket 2 pár karika gyűrűvel mikor megláttam ááááááááá sikítani tudtam volna mert én nem akarok férjhez menni egyenlőre még :)
Vendég

Dia nem hiszem h.baj..enyém csak időszakosan aktív.De általában az utcán,és meg kell álljak menet közben olyan kellemetlen dolgokat tud.

evilany

Vanilla gyűrűk húha :)

Tina,remélem minden rendben megy majd!!Drukkolunk!!

Na elmegyek ebédért,majd még benézek.

evilany

Ha jól értettem minden 16 %-os kulccsal adózik. A családi adózásba még ugye állítólag lesz olyan, hogy a gyerek miatt valamennyi jövedelem adómentes lesz, de erről konkrét számokat még nem hallottam. Állítólag két év alatt lesz bevezetve ez az adójóváírás eltörlés is, ugyhogy lehet jövőre még valamennyi meglesz, de konkrétumot még erről sem hallottam. Mindenesetre az idei évet nem érinti sehogy.
limo73

Érzem én, hogy nyomakszik, csak nem érzem azt a "kirúgja az oldalamat" érzést. Most is mocorog.

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?