Kedves Fórumozók,
Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely egy Ausztriában és Győrben is dolgozó doktor úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is.
37 éves vagyok. Másfél évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly a méh és a hólyag felőli húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan, a mellső hüvelyfal pedig 4 cm-re kidomborodott a hüvely bemenetből. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem- magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.
Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek
közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék lezárulása utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.
Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába végeztem el a nőgyógyászok által javasolt Kriston intim torna tanfolyamot és gondosan csináltam a gyakorlatokat 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!
Ekkor találtam rá doktor úrra, aki a hüvelysúlyzók, hüvelysúlynak vagy hüvelyconusnak is hívják, de ez nem gésagolyó, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Most már szégyellem bevallani, de először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok a hüvelyizomzatom egyre erősebb lett, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, a mellső hüvelyfal sem domborodik már ki, méhem pedig egyre magasabbra került!
Ma már panaszmentes vagyok, méhem 5-6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!
A súlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, megszünteti az inkontinenciát, a szexuális élet is egyre jobbá válik. A súlyzóhasználat természetesen a szülés alatti sérülések kivédésére is szolgál- jó lett volna ezt hamarabb tudnom!
Örökre hálás leszek a doktor úr segítségéért. Akinek csak részben is hasonló problémája van, azt tanácsolom, nyugodtan forduljon hozzá. Én is szívesen válaszolok bárkinek, akár e-mail-ben – macibaba37@freemail.hu, telefonon, vagy személyesen is és természetesen az ő elérhetőségét is megadom. Nagyon örülnék, ha segíteni tudnék tapasztalataimmal, most, hogy másfél évnyi szenvedés után újból jól érzem magam.