Új privát üzeneted érkezett!

Kép
lehet mindjárt ilyet kéne nézni :)
De nem te vagy a bálna :) hanem én :) magamra írtam.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Vanilla, Barbcsi, de jó, hogy jelentkeztetek, már épp akartam írni - csak nagy volt az önsajnálatom :wink: -, hogy mi lehet veletek, már olyan rég írtatok!
Remélem, a többiek is előbb-utóbb bejelentkeznek.

Köszi az együttérzést, jól esik.

Anyósom egyébként nem gonosz, alapvetően rendes és igyekszik segíteni, ahol tud.

Azonban, sokszor nem úgy fejezi ki magát, ahogy szeretné, plussz még az én meglátásom szerint az a gond, hogy az észérveket és az érzelmeket nem tudja szétválasztani egymástól. A harmadik probléma pedig az, amit ő kap a saját édesanyjától: kihasználja, érzelmileg zsarolja, illetve még mindig nem fejeződött be az az egészséges leválási folyamat anya-lánya között, aminek már sok-sok éve le kellett volna folynia.

Emiatt a három tényező miatt nehéz vele építő vitát folytatni, kompromisszumot kötni - így marad az értelmetlen veszekedés, a puffogás, az elfojtott düh és társai.

bekri

Én ma estére melegszendvicset csinálok,mert Miki túlórázik,nem tudom pontosan mikor jön,így friss lesz mire hazaér...
http://kiskonyham.blogspot.com/2010/04/ ... dvics.html

és még valószínű sütök rétest.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

tudom hogy nem rám értetted évi :) de én vizuális vagyok és rögtön magam képzeltem oda amúgy idáig 10 kilót híztam nekem ez már rengeteg :( pedig nem is olyan sok a fiukkal való 30 hoz képest :)
Vendég

nekünk van még tegnapról hurka kolbász sütve meg csinálok frankfurti levest
Vendég

na megyek feldobom a levest sziasztok ha lesz időm jelentkezem :)

millió puszi mindenkinek :)
Vendég

Kétségeim...
- szerintetek érdemes/kell itatós poharat venni? Mert azt olvastam hogy ha vmiért a baba nem tud szopizni akár átmenetileg is,akkor pohárból kell kínálni és nem cumisüvegből(áll.kórházban is úgy van...)mert az a jobb(hogy en szokjon le a szopizásról vagy mi)

-17 db textilpelusom van,elég? Ahogy gondolom,kell tenni feje alá,pelenkázó táskába,babakocsiba,hordozóba,mózeskosárba,böfizéshez,de talán máshova nem,meg nekem van egy csomó pelenkázó lapom,ilyen egyszer használatos vízhatlan,azokat tervezem inkább használni.

- altatás: hálózsákban tervezem,de akkor az alá kell body? Ha hosszú ujjú? Ha rövid akkor gondolom igen.

evilany

Évi. Bendét a kórházban síma vizespohárból itatták, olyanból, aminek a "pereme" kicsit kifelé hajlik. Ha van ilyened (régi kávéscsészék is ilyenek voltak), ne költs külön.

Textilpelus sztem elég egyelőre, ha majd kell, pótolod. De manapság 6-8 db-ot bevágsz a gépbe, éjjel megszárad...

Majd meglátod, milyen idő lesz. Én hosszúujjú bodyra adtam vékony hálózsákot, elég volt...

szilvás76

Ok.
Tehát alváshoz body és rá hálózsák. És minden éjjel tisztát szoktak adni? :oops: :oops: már nem azért mert sajnálom csak kérdem..(persze pisi kaki más tészta)

evilany

Á, ők még nem izzadnak... Ha tiszta marad, nem pecsétes (kaki, büfi és társai), nyugodtan ráadhatod...
Egy bizti, nem szabad nagyon túlöltöztetni őket... (rizikófaktor!!!)

Azt mondják, (általános öltöztetési szabály) ami Neked kényelmes, arra tegyél még vmilyen vékony réteget, az bőven elég...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.06.09 11:47-kor.

szilvás76

És a kórházból az autóshordozóba téve kell hazahozni?Vagy hogyan?
(jááááj... :roll: )

ilyenünk van
Kép

evilany

Fú.És honnan fogom tudni, túl van-e öltöztetve?..fogalmam sincs...

Segítség gyerekem lesz ...kezd valósággá válni.

evilany

Igen, CSAK autósülésben!!! Nem pólyában a kezedben!!!!!!!!!!
Semmi baja nem lesz, felhúzza a tappancsait, és ellesz azalatt a 10-20 perc alatt... Bende nagyon szeretett autózni, amikor már tök kivoltam a fáradtságtól, egyszer-egyszer Apja betette a hordozóba, és elmentek egy órát autózni, addig én meg aludtam... :-)

szilvás76

Na jóvan. Van még ezer kérdésem,de beosztom :)

evilany

[quote="evilany"]F írta:evilanyú.És honnan fogom tudni, túl van-e öltöztetve?..fogalmam sincs...

Segítség gyerekem lesz ...kezd valósággá válni.

Azt mondják, (általános öltöztetési szabály) ami Neked kényelmes, arra tegyél még vmilyen vékony réteget, az bőven elég...
Vagyis egy body= neked egy póló, + 1 rétegnek meg ott a hálózsák. :-) Majd rájössz. Ha melege van, nyugtalan.
Ja, és az, hogy a keze hideg, semmit nem jelent. Ha a nyaka-mellkasa meleg, tuti nem fázik. Vagy megnézed a mellkasát-pociját, ha fázik (pl fürdetéskor) szederjes a bőre... :-)

Nyugi Anyu! :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.06.09 12:24-kor.

szilvás76

Akkor ha én meztelenül érzem jól magam(na,érezném,mert azért meg kell a látványtól kímélni másokat) akkor neki elég egy hálózsák?

Lehet itt lesz a Töki már megy minden ösztönösen... :roll:

evilany

Hááát, neeeem, a hőháztartásuk azért még nem jó... :-)

De ha tényleg baromi meleg van, elég szokott lenni egy rövidújjú body és egy textilpelussal betakarod.
Jön majd ösztönösen... :-)

szilvás76

Na kimegyek festeni kicsit(előszoba minta)

evilany

Sziasztok!

Ilus titeket sem kímél akkor az árvíz. na reméljük most már jobbra fordul a helyzet.
Szegény kutyus :cry:
Doki: egyetértek, mert oké fogadott, de ha műtőben van akkor ne várja már el, hogy onnan kirohanjon. És bármilyen vérzésnél azonnal doki/ügyelet.

Politika :twisted: :twisted: Én végig sem hallgattam, mert ellene tenni úgysem tudok. Hogy rohadjanak meg és éljenek havi 80.000ft-ból.....és még sokat is mondtam.

Ircsi de ügyes vagy!
Műtét közben kötögetel? :lol:
Hálapénz: elvileg.... :roll:

Clárika a végén nektek is meglepetés lesz :wink:

Tünde géped :( azért remélem találsz majd valahol egyet, mert hiányozni fogsz.

Bekri: :cry: gmailt még nem olvastam, pótolom majd, így nem teljesen vagyok képben... :roll:

Brik vizsga megvan?

Tina szorítok, hogy mielőbb te is beálhass a várandósok közé.

Csillag akkor nektek is titok még a neme?

Évi: :( remélem már jobban vagy!

A gyógyszertári fürdetőt kicsi forró vízben kell feloldani és akkor nem lesz darabos a fürdetésnél. Azt bele a kádba és kész...

Barbcsi drága itt vagyok csak dolgozom és még mindig nem tudtam rendesen visszaolvasni. Igyekszem...
Sajnálom ezeket a keményedéseket/görcsöket. Az jó, ha már nem vizsgázol és pihensz. Azt a 4 hetet jó lenne még kihúzni.

mosószert az Arielt használtam, öblítőnek meg fehér Coccolinot. A mai napig ezt használom, mert nem akármnek bírom az illatát. Bár a Coccolinóból mindegy milyen színű...

Évi ne parázz és kérdezz nyugodtan. ha meleg lesz akkor egy rövid ujjú body+hálózsák altatáshoz.
Pelenka elég.
És nem kell minden éjjelre tiszta hálózsák.
Hordozóban igen, itt azt mondták tavaly a barátnőmnek aki augusztusban szült, hogy babakocsiban is haza lehet tolni. De mi ugye jó 4 utcára lakunk a kórháztól, kb 500-1000m között van. Nem akarok hülyeséget írni.....

Most megyek ebédelni, utána kukkolok még....

királylány

Sziasztok, bocsi de nincs időm visszaolvasni csak szólók, hogy jól vagyok nappal dolgozok, estére férjemmel a városba vacsiztunk így későre értünk haza már nem kapcsoltam be a nettet, hanem pihentem.

Ez a hét is elég zűrös, na de majdcsak lesz időm visszaolvasni is.

Addigi is mindenkinek puszi és vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben!

Kép
Kép
melisch

Szia Meli, ha tudsz, majd gyere, TE is vigyázz magatokra! :-)

szilvás76

Köszi a válaszokat.Festésnél rájöttem nem sokáig jutok..(nagyon le kell hajolni,nem megy :( ) ezt festem:
Kép de csak a lepkéig jutok :(

Dia köszi már jól vagyok.
Ja Miki este mondta azért vagyok rosszul mert hiányzik a keksz :lol: :lol: ja mondom nyilván.

Na ledőlök h.a kisfickó kipihent legyen a 4d-re :)

evilany

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de mindjárt megteszem... :)

Feltettem gmailre a 4D képeket! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de mindjárt megteszem... :)

Feltettem gmailre a 4D képeket! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Délelőtt lemerészkedtem a városba, piszok meleg van. Legközelebb azt hiszem csak pénteken megyek ki :)

Évi! Ezzel az öltöztetéssel én is gondban vagyok, főleg a kórházból haza, mert nem akarom a fél szekrényt odacsomagolni, hogy majd ott meglátom. Ezt a +1 réteget olvastam, meg a védőnők is mondták, bár az én védőnőm konkrétan azt mondta, hogy body, rugi, vékony takaró, kissapi kell a hazahozatalhoz. Nem tudom, nekem soknak tűnik pl. ilyen melegben.

Itt az eszköz, hogy mibe hozod el (hordozó, mózes, kocsi, pólya) mindegy a klinika szempontjából, de ugye autóba csak szabvány rögzítéssel rakhatod be.
limo73

Clárika! Tényleg szégyenlős :)
limo73

Clárika mondom, hogy meglepi lesz a neme, majd megtudjátok ha megszületik :lol:

Limo azért egy újszülöttnek más a hőháztartása, meg csak felkszik, nem mozog úgy mint egy felnőtt vagy nagyobb gyerek.
Egy rövidujjas body+vékon rugi vagy hosszúújjas body+pántosrugi és sapika. Ha autóval mentek haza nem fog megfázni és nagyon melege sem lesz azalatt a kb fél óra alatt .....bár nem tudom az ottani távolságot.

királylány

[quote="limo73"]S írta:limo73ziasztok!

Délelőtt lemerészkedtem a városba, piszok meleg van. Legközelebb azt hiszem csak pénteken megyek ki :)

Évi! Ezzel az öltöztetéssel én is gondban vagyok, főleg a kórházból haza, mert nem akarom a fél szekrényt odacsomagolni, hogy majd ott meglátom. Ezt a +1 réteget olvastam, meg a védőnők is mondták, bár az én védőnőm konkrétan azt mondta, hogy body, rugi, vékony takaró, kissapi kell a hazahozatalhoz. Nem tudom, nekem soknak tűnik pl. ilyen melegben.

Itt az eszköz, hogy mibe hozod el (hordozó, mózes, kocsi, pólya) mindegy a klinika szempontjából, de ugye autóba csak szabvány rögzítéssel rakhatod be.

Sztem, ha nincs erős szél, a sapi is felesleges... A vékony takaró... Tegyél be egy textilpelust...

ha épp egy esősebb vagy hűvösebb nap lesz a NAGY nap, akkor meg úgyis kell minden, amit a védőnő javasolt...

szilvás76

Én Bendét novemberben vittem haza. Az azért már nyálkás, meg hűvös... Vittük a rucikat, vastag bundás kezeslábas overall, sál, sapka... erre pont azon a napon 20 fok volt. GYerek agyonöltöztetve, és hazáig üvöltött... :D

szilvás76

Jaj csak én gondoltam hogy pihenünk,gyermek kirúgja az oldalam,eddig bírtam fekve...persze majd UH-ra meg bealszik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.06.09 13:45-kor.

evilany

Szilvi! Hehe, ez jó :D

Nálunk Brassói lesz, csak neki kéne látnom.

Meg most faltam be fél kiló zöldborsót (miközben olvastalak titeket, a számba fejtettem :oops: ) és 20-30 deka epret nyammmmi...

Jó, hogy mondjátok. Akkor folyékony mosószert kell venni, értem (kivétel a Biopon).

Nem alszom éjjel én sem, ráadásul ideggyenge vagy... de fel a fejemmel !!! Meg a talpam is, mintha dagadna.. Meg időnként iszonyatosan lüktet a fejem..... Tovább is van, mondjam még? :wink:

ŐŐŐ. Nem is tudom ki írta, hogy 52 kiló. Az nagyon kemény! Hány centi vagy hozzá? 160 centi vagyok és 52 kiló 20-23 éves koromban voltam utoljára, de akkor is nagyon vékonka voltam. Azt hiszem eddig kb. 10 kilót hízhattam, nem érzem magam kövérnek.. mondjuk sehogy sem, mert mindenem le van zsibbadva. A csípőm, hátam, karjaim és a combom...

Hm... más nem jut eszembe.

32. heti kép:

Kép

Ja! Mostmár totál szerencsétlennek érzem magam, rosszabb vagyok, mint egy pingvin.

És a lenti nyomást buksival érzem én is. Olyan, mintha ki akarna csúszni a méhecském. Meg a keményedéseket is...

Igyatok sokat!!!
szilvi35

Szilvi nagyon szép dinnye!
Lüktet a fejed:vérnyomásod?

evilany

Clarika,nahát,tényleg szégyenlős!
Én most indulok,drukk!

evilany

++++++++++++++++++++++++

szilvás76

Drukk Evilany!!!

Nem tudom miért, bizonyos pózokban lüktet. Lehet valami ér nyomódhat el.... Mindegy is. Jellemzően alacsony a vérnyomásom.
szilvi35

Évi! ++++++++++++++++++++++++++

Köszi az öltöztetési tippeket! Lassú menetbe is csak 10 percre lakunk a klinikától, valahogy kibírjuk :)

Bercimnek nem tetszik a meleg, nagyon passzív, pedig még csokikát is küldtem neki :oops:

Végre nekiálltam rucikat mosni, egyetlen előnye a melegnek: hamar szárad a ruha!
limo73

Sziasztok... :)
Hát sajna nem lett kész minden.Párom hazajött(eljött értem) és abbahagytuk anyuval a varrást...illetve ő folytatja.
A fejvédő és a takaró készen van :) :)
Épp a baldachin függönynél jöttem el,már csak a zsebes tároló és a kispárna van vissza :)

Hoztam azért 2-3 képet...a többit nem mutatom,mert azokon anyu varrja/méricskéli éppen :)

Kép

Kép

Kép

Egyenlőre ennyi...sajna a fénykép nem adja vissza az eredeti színeket :(
A szatén szalag a takarón Óarany színű....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

igen.....

-Doki nem tudja miért fáj (fel sem vetődött magzatvízmennyiség-mivel uh csak 21-én lesz)
-Nemét nem tudni...talán Uh-n :oops:

Évi! Drukkkkkkkkker :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillagfény, ez nagyon tuti szép lett!

maccs01

Nagyon dolgozott a drága anyukám :)

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

köszike Maccs...de majd egyben, a kiságyban mutat nagyon szépen :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvi, nagyon csinos vagy!!!

maccs01

Csillag, ez így is nagyon ütős, de majd megnézem egyszerre is :)

maccs01

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
oké

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag! Nagyon aranyos, ügyesek vagytok!! Elképzeltem egyben is, és tetszik! :P
limo73

köszike Limo :D :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

életjel :) .

Sajnos mostanában nem csak írni, de olvasni sincs lehetőségem 2. hete betanítom az utódomat, így nem jutok géphez napközben, este 7-kor meg már nem ülök a gép elé.

Megvagyunk, estére bedagad a lábfejem, keményedik a hasam, ezt leszámítva jól vagyunk.

Ne haragudjatok, de 1,5-2 hetet képtelenség visszaolvasnom :( .

Igyekszem jönni és gyakrabban írni, erre 28-tól lesz több esélyem, akkortól elvileg nem dolgozom, szóval ezt vehetitek fenyegetésnek :wink: :wink: .

Vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Márha még érdekel vkit a hattyú halálom :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Csillag nagyon jó lett, biztosan frankón fog mutatni a kiságyban :D Anyukád meg nagyon ügyes!

Évi remélem sikerül a kép.

Enyém gyerek is nyugiban van, majd biztosan este fogja feszegetni a határokat :D

királylány

Sucer semmi gond, megértjük. Hiányolunk, de majd jössz, ha már otthon leszel.

Én nem tudom csajok. Nem panaszkodom a világért sem, meg örülök is neki de én se nem vizesedem (jobban, mint általában nyáron) se nem görcsölök és nem is keményedek. Kopp-kopp-kopp. Maradjon is így, nem azért mondtam.

Barbcsi, Bekri kommenteltem a g-mail-en :wink:

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?