Új privát üzeneted érkezett!

Doktor
Azért azt bele kell kalkulálni, hogy esetleg műtőben van, szülést vezet...
Vérző ikres mami (meg bármilyen vérző kismama) ne telefonálgasson, hanem menjen be!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nálatok se panaszkodhatnak a cicák! Nálunk épp fagyit esznek :)) ettünk,jutott nekik is kicsi...
Édes a nyuszi,én nem tudok ilyeneket :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Nálunk ilyen lesz a vacsora...

Kép

kb. 20 deka parizer
15 deka uborka
egy nagy fej lila hagyma
egy piros californiai parrika
Ezeket apróra összevágni
6 tojást megfőzni, fehérjét villával összenyomkodni
Sárgáját 1 tejföllel és egy kis tubus majonézzel összekeverni
Kb. 2 deci vízben felfőzni egy húsleves kockát, hozzá egy csomag zselatin.
Az egészet összekeverni...

Egy őzgerincformát kibélelek folpack-kal... beleöntöm... néhány óra alatt hűtőben megdermed...

Mi nagyon szeretjük :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi jól hangzik. Itt van még rakott karfiol férjnek,én valami könnyű szendvicset fogok enni.(de lehet rakott karfiolt,ki tudja még :) )

Clarika...??

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Én nagyon szeretek kötni :lol:
Hosszú műtéteknél nagyon jó időtöltés volt :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:shock: az jó lehetett!
Ehhez nincs tehetségem..:(
Most épp az előszobába rajzolom vissza a falra a mintát...itt az ideje visszapingálni.

evilany

Ircsi, ari lett a nyuszi. Annó Kristófnak kötöttem kiscipőt. Most már nincs türelmem.

Vacsi: még fogalmam sincs. Ez az aszpikos jól hangzik. a zselatin az mit takar? Még csak gyümitortára vettem zselét. Olyan?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca
Sima étkezési zselatin... a torta zselé szerintem édes... az nem megy ehhez...

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen, közben nekem is eszembe jutott, hogy az édes. tejföl - kispoharas? Holnap lehet hogy kipróbálom :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Évi
Én meg a rajzoláshoz vagyok tehetségtelen... :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hmm...jól hangzik...bár most nem hiszem, hogy nekiállok, de egyszer kipróbálom...:)

Csajszinak ketten is ugyanezt írtuk, ha vérzik, ne kérdezzen, hanem menjen be, és ne ezért fikázza le a dokit...
nekem is van, hogy éjjel ír vissza sms-t, mert akkor ér rá...mégiscsak egy orvos, nem rohangálhat mindenhova mobillal...ha nem éri el, akkor meg hívja a kórházat...

Ilus

KépKép
badzsulka

Hát persze,attól h.fogadott orvos,még nem saját különbejáratú :evil:

evilany

Na, lefutok boltba, valamit kitalálok...bár most pizzát ennék legszívesebben...lehet, hogy az lesz...

na a szarkáim megint kezdenek kerregni, egyszer lelövöm őket, az tuti :evil:

Ilus

KépKép
badzsulka

[quote="szamocamoca"]I írta:szamocamocagen, közben nekem is eszembe jutott, hogy az édes. tejföl - kispoharas? Holnap lehet hogy kipróbálom :D

Igen, kispoharas tejföl... és kis tubusos majonéz...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Orvos
Be van mosakodva egy műtéthez... Hogyan vegye fel akkor a telefont????
Vagy... rendel...

Neked hogyan esne, ha ott vagy nála és közben nem rádfigyel, hanem mással beszél telefonon????

Azért ezeket is végig kell gondolni!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi hát ez az...én sose hívom ezerszer,ha egyszer nem veszi fel,akkor dolga volt...ha meg vmi sürgős,ott az ügyelet...de vissza szokott hívni mondjuk.

evilany

Ircsi másik cicának mi a neve?

evilany

Justin...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:lol: miért ezek a nevek?(van vmi különösebb oka?)

evilany

Kezdtem visszaolvasni, és rögtön megéheztem, ettől a sok finomságtól! :wink:

Ircsi! Irigyellek, hogy tudsz kötni. Egyszer megpróbáltam, de borzalmasan béna voltam, így feladtam.

Megy a "Maunika só" nagy az Isten állatkertje!
limo73

[quote="evilany"]: írta:evilanylol: miért ezek a nevek?(van vmi különösebb oka?)

Ok nincs... nem is tudom, miért ilyen nevük van?????

Clarika
Hol vagy már?????
A kiváncsiságom nem bír magával........

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én is nagyon kiváncsi vagyok :roll: :roll:

Na mondjuk nálunk sincs különösebb oka a neveknek,Rocky és Jancsika :)

evilany

Találtam egy érdekeset...

Bevezetik az adórendszeren kívüli kereset fogalmát, lehetővé téve, hogy aki adózott jövedelemből magánszemélynek munkát biztosít, annak ne kelljen ismét adóznia.
(ide tartozik a hálapénz is.. :wink: .)

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolit ... deo-318301

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Azt értem, hogyha már kifizettem az adót ne kelljen mégegyszer, de akinek fizetek az vajon bevallja majd jövedelemnek?
limo73

Limo
Hálapénz eddig elvileg adóköteles volt... most már nem lesz az...

Meg ha pl: fogadsz takarítónőt... Eddig annak is adóznia kellett azután, amit te fizettél neki... most már nem...

Lehet, hogy elmegyek taki néninek???? Jó órabért kérnek ma már... és adómentes lesz....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="clárika"]A írta:clárikaztán lehet, hogy nem mutatja meg.... :evil:
Akkor mondom a dokinak, hogy én innen addig ki NEM megyek, amíg nem tudom a nemét!!!! :lol:

Lehet, hogy Clarika a következő 8 hetet a doktornál tölti?????????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na itt vagyok! :)
A kicsikém ugye befordulva, a hátával a pocakomnak simulva fekszik.
Ahogy néztem az előző képeket, mindegyiken ugyanígy feküdt (nem hiszem, hogy nem unja! :D ) .
A lábai szépen a feneke alá vannak húzva, ami tökéletesen takarja azt a bizonyos dolgot, amire oly kiváncsi voltam.... :(
A köldökzsinór is hol máshol lehetni, mint a feneke és a lába között!

Sétáltatott is a doki, meg nyomogatta az UH fejjel a pocakomat(szinte fájt), de őnagysága nem akart elozdulni a kényelméből.

Azt mondta, hogy ha tippelnie kellene, akkor egy erős tippel lányt tippelne, mert ha fiú lenne, akkor azért látszódnia kellene valaminek.

Az arcával is hasonló volt a szitu, csak ott éppen a kezeivel takargatta magát.
Ha bal oldalról nézte a doki, akkor elfordult testtel, s odahúzta a bal kezét, s ugyanígy a másik oldalról is.
Azért sikerült elkapni egy darabka arcrészletet! :)
Az orra az apjáé! ;)

Holnap scannelek képet az irodába!

Méretek:
-számított kor:31 hét 3 nap
-mért kor: 29 hét 4 nap
-BPD: 7,56 cm
-HC: 28,80 cm
-AC: 25,40
-FL: 5,89

köldökzsinór: 3 erű
becsült súly: 1488 g
afi: norm.
placenta: hátsófali 0 fokban érett
szív: 4 üregű, norm tengelyállású
hasüreg, hasfal, köldök: ép
gyomortelődés: látható
vesék: épek
hólyag: ép
végtagok: dúrva, kóros eltérés nélkül
subcutan réteg: norm.

Nem lettem sokkal okosabb....
Majd talán hétfőn, a kötelezőn ;)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

placenta: hátsófali 0 fokban érett -ez nem gáz?????

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="clárika"]p írta:clárikalacenta: hátsófali 0 fokban érett -ez nem gáz?????

nem gáz.....
Úgy látom, téged is szivat a csemete.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na, Évi, azért még nem buktuk el a tippversenyt, még nem 100%, hogy lány...:)
De a ényeg, hogy jól van a baba...:)

Amúgy dokit nem is értem, sokan miért akarják kisajátítani teljesen, nem gondol bele, hogy dolga lehet?
Nyilván ott lesz szülésnél, de attól még van más munkája azon kívül...
Én általában csak írok egy sms-t neki, aztán válaszol, amikor tud...ha valami gáz lenne, majd bemegyünk, aztán közbe felhívom, ha nem veszi fel, majd a kórházból szólnak neki...de sokszor láttam amúgy ezt dokiknál negatívumnak írva, hogy nem tudta elérni...

Mondjuk nyilván van, aki tényleg nem foglalkozik a pácienssel...barátnőm járt úgy szegény, hogy dokit és szülésznőt is fogadott...este 8-kor ment be a kórházba, a szülésznő nem vette fel, a dokija meg közölte, hogy reggel korán kell kelnie, úgyhogy nem megy most be...két nappal később bement, és számonkérte barátnőmet, hogy mi az, hogy nélküle szült...na köszönetet azt nem kapott...de az ügyeletesekkel teljesen meg volt elégedve, sőt, azóta ahoz a dokihoz jár, akinél megszült...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Nahát..azért a tipp is valami...ki vizsgált?
4d-n engem is 1 héttel kisebbnek mértek.
A 0.fokban érett lepény remek!(1,2 is,de a 0-s szerintem szuper)

evilany

Clárika! Te őnagyságának hívod :D a tudatalattid jelez, hogy lányzó :)
limo73

Én pl. sose hívom a doktor mobilját napközben...
Amikor bajom volt... hivtan a szülészet portáját... ott kb. tudták mondani, hogy doktor műtőben van...
Mútőt hívta... kértem anesztes doktort (ő ki tud lépni a műtőből)... ő közvetített...

Szülésnél se fogom elvárni, hogy folyamatosan velem legyen... arra ott lesz a férjem... (ugyanezt gondolom a szülésznőról is... csak a kitolási szakban kell folyamatosan....)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Orvos
Szerintem, mindjárt az elején tisztázni kell, hogy mik az elvárásaim!

Én eddig maximálisan elégedett vagyok az orvosommal!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dr. Wilhelm Ferenc vizsgált

Mit takar az, hogy 0 fokban érett????

Clárika
Kép
clárika

0. fokozatban érett lepény
a chorionlemez éles határú, sima, nem hullámos felszinű, a szerkezet finoman homogén.
(I-II. trimeserre jellemző)

(Papp: A szülészet-nógyógyászat tankönyve)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na kész is a finomfőzelék, meg a fasírozott :) hmmm...

Clárika
Kép
clárika

hmmm.... akkor én most a második trimeszterbe vagyok?

Clárika
Kép
clárika

A 3. harmadban vagy... csak nagyon szuper módon múködik a lepényed... sok tápanyaghoz, oxigénhez jut a babád....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ahha, értem... :)
Biztos a sok csokitól .... :oops: :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Clárika: hmmm, a kis drágaság, hogy bújkál :) ( Medison-ban voltál, ugye??És mennyi idő volt a vizsgálat?) Ahogy Ircsi üzente, fitti kismama vagy, jól táplálod Őnagyságát! Agyó így elmehet... :)

Pécsiek: nem tudjátok, hogy a klinikán a 4d ami fizetős az ugyanúgy 30 perc, mint a Medison-ban???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Megvolt a fél óra.... adattöltéssel és képnyomtatással együtt.

Barinőm az édesanyákon volt, ott is hasonló volt, csak nem kapott képet....

Clárika
Kép
clárika

Clarika,egyáltalán nem meszesedett még a lepényed,ami szuper.

evilany

Clárika: köszike, kép majd valahogy lesz, dvd-ról... vagy nem tudom... de azért örülök, hogy láttad a kicsidet... gondolom egy nagy élmény volt!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

sziasztok!

Ircsi szupi ez a nyuszi! szerintem ez lesz Kata kedvence!!! :lol: :lol: :lol: ez komoly, hogy műtét alatt kötögettél?!?!?!

badzsulka szegény kutyus! megszakad a szívem! az ilyen nemtörődöm gazdikat (nagykutyáé) legszívesebben a saját ebükkel tépetném meg...
hm... gyümileves!!!! imádom!!! jó ötlet, hétvégére én is azt csinálok!!!

Clárika ez nem semmi, amit ez a baba művel Veled!!! :wink: :lol: mit is lehetne erre mondani?!?! legkésőbb augusztusban megtudjuk!!!
hétfőn mész a kötelezőre? én kedden!!! :)

Évi a cicák is fagyizak?!?! ez aranyos... azt tudtam, hogy a kutyák szeretik a fagyit (többek között az enyém is!!! :wink: :lol: :lol: ), na de hogy a cicák is!!! :shock: :lol: :lol: :lol:

most egy pár napra el kell búcsúzzak, mert holnap beadom a laptopomat szervizbe! valami nem stimmel vele, mert időnként fogja magát és szó nélkül kikapcsol... :(
szóval egy darabig nem tudok jönni itthon sem a bnetre, és egyenlőre fogalmam sincs, hogy meddig lesz a szerelőnél...
úgy készülök alapból, hogy jövő héten csütörtökön tali! ha valamiért nem jönne össze, akkor szóljatok! és ha valami fontos esemény van, pl hétfőn Clárika lát valamit a lábak között..., akkor is dobjatok egy sms-t lécci!!!

vigyázzatok magatokra!!! azért ha gépet kaparintok a kezeim közé, akkor próbállak olvasni időnként Titeket!!!

Puszi mindenkinek!!!

Kép
gtunde75

Mares! Klinikán 4D: 30 perc, dvd-t adják, 10ezer Ft.
Nekem InterVideo WinDVD programom van, amivel lejátszás közben lehet fotókat csinálni, így annyi képet gyártok amennyit csak akarok. Ami hátrány, hogy írásos leletet nem adtak, kárpótolt viszont, hogy a Vízer csinálta és marha rendes volt.
limo73

Tündi, te is vigyázz magadra! Várunk vissza, ha kész a laptop!

Kép
xtina75

Ja hogy a 30 perc képnyomtatással együtt értendő,hát az nem teljesen korrekt.

"A vizsgálat 30 percig tart, mindig tartalmaz részletes 2D szülészeti szakorvosi vizsgálatot, melyről leletet adunk, a teljes vizsgálatot DVD lemezre rögzítjük, a legjobban sikerült képekből 4 db színes képet készítünk. " honlap...
mindegy nekem itt a video ami 10:35 hosszú tehát azért messze van a 30tól..így nyugodtan megyek vissza.
Clarika várom a képet

Tündi OK majd gyere azért :) jövő héten tali!
Cicáim fagyiznak,tejszínt is esznek,nyáron meg jégkockát kapnak a vizükbe

:shock: :D

evilany

Jaj, lányok, most én vagyok az, aki mindig panaszkodni jár ide...

Gmailre is írtam, de röviden ide is: most, hogy eldöntöttük, hogy anyáéknál szeretnénk építkezni, anyósom elkezdett veszekedni a fiával, hogy mi ez a pálfordulás, és hogy eddig nem akartunk anyáéknál építkezni... :? Meggondoltuk magunkat, ennél jobban nem tudom megmagyarázni... :roll:

Számonkérte rajtunk azt is, hogy miért nem vettük meg anno a közelükben álló telket, 22 millió forintért (ház nélkül)... Nem érti meg, hogy nincs pénzünk, csak annyi, hogy "ingyen telken" kijöjjön az építkezés? :cry:

Ami nagyon rosszul esik, hogy megint a fiát bántja és vele veszekszik értelmetlen dolgokon. Ahelyett, hogy örülne annak, hogy lesz hol laknunk, kertes házban, ami mindkettőnk vágya. :cry:

Bár most én is megkaptam a gonoszkodást, hogy anyum hiába ígérte meg, hogy nem fog papucsban átjárkálni hozzánk, majd mindig elvárja, hogy átmenjünk hozzá. Anyum, aki az anyák napi köszöntést is azzal intézte el a templom parkolójában, hogy gyerekek, elég a köszöntés, a puszi és az ajándék, nem kell átjönnötök hozzánk, annyi helyre kell még ma mennetek köszönteni (nagymamák, párom édesanyja)...
:cry: :cry: :cry:

Amúgy sem tudom, hol áll a fejem, minden besűrűsödött a lakáseladással, az építkezés elindításával kapcsolatos jogi hercehurcával, meg segítek páromnak, amiben csak tudok stb.
Erre lelkileg taccsra kell tenni, előbb a dédinek, most meg anyósomnak. Én ezt nem értem, hogy mi az, amit ennyire rosszul csinálunk, hogy nincs harmónia és egyetértés, csak a negatív érzelmek és a veszekedés...

bekri

Évi, örülök a magzatvizednek :lol:

Clárika, én kezdettől fogva fiúra tippelek neked, de ha jól emlékszem, azt írtad, lányt szeretnél :oops: :oops: :oops:

Tina, igen, úgy látszik, túlzásba vittük a drukkolást az időjárással kapcsolatban, de állítólag este fog esni eső szombaton. Így meglesz az égi áldás is rajtatok :wink:

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?