2010.06.03 08:41
2010.06.03 09:41
2010.06.03 09:52
2010.06.03 09:53
2010.06.03 09:57
2010.06.03 10:23
2010.06.03 10:36
2010.06.03 10:37
2010.06.03 10:46
2010.06.03 11:10
2010.06.03 11:15
2010.06.03 11:36
2010.06.03 11:51
2010.06.03 12:01
2010.06.03 12:07
2010.06.03 12:11
2010.06.03 12:35
2010.06.03 13:19
2010.06.03 14:08
2010.06.03 15:04
2010.06.03 16:31
2010.06.03 18:53
2010.06.03 18:55
2010.06.03 20:38
2010.06.03 22:05
2010.06.04 06:24
2010.06.04 07:51
2010.06.04 08:22
2010.06.04 08:59
2010.06.04 10:04
2010.06.04 10:09
2010.06.04 10:30
2010.06.04 10:43
2010.06.04 10:59
2010.06.04 11:43
[quote="mocorgó"]S írta:mocorgóissi, a gomba-vadast pont úgy készítem, mint a simát, azzal a különbséggel, hogy nincs husi, amit napokon át pácolgatni kellene.
Azaz: felszabdalok jó nagy darabokra egy csomó sárgarépát, fehérrépát, zellert és vöröshagymát, és olajon elősütöm/saját levében párolom. (Ebből a sárgarépa a legtöbb, legalább másfélszer annyi, mint a fehér zöldségek. Mennyiségre én 2 kilót használtam összesen a zöldségekből.)
Ha már oda akar kapni, akkor felöntöm fél liter vörösborral (de 7 decit is elbír), fűszerezem, és puhára főzöm. Fűszerek: só, egész bors, babérlevél, vadak fűszerkeverék. Ha megpuhult, babérlevelet kikapom, az egészet botmixerrel összetúrom, belekeverek egy nagy pohár tejfölt, 3 evőkanál mustárt, egy fél citrom levét, és 3 evőkanál cukorból készített karamellt. (Ezután megkóstolom, és utánaízesítek. )
Utána felvagdalom a gombát, és külön egy kis sóval megpárolom. Ha kész, a leve nélkül beleteszem a kész szószba. Ha túl sűrű, a gombalével és vízzel is higítható.
Zsemlegombóc vagy spagetti/makaróni megy hozzá. Imádom! (Ezt a kaját még menzán is mindig szerettem, pedig ott aztán amit lehet, kispóroltak belőle... )
2010.06.04 13:06
2010.06.04 13:18
2010.06.04 14:15
2010.06.04 15:16
2010.06.04 18:35
2010.06.04 18:58
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|